Belépés
dundulino.blog.xfree.hu
Az élet szép, vagy tudni kell széppé tenni! Demeter Zsuzsanna
1976.10.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Húsvét...jön a tavasz?
  2013-03-31 20:02:36, vasárnap
 
  Akkora esőre ébredtem, kinéztem az ablakon és a hó eltűnt...de nincs tavasz még, hideg volt egész nap.
Tornáztam ,de megint csak a 20 perceset, de most nagyobb intenzitással. Ugráltam is közben. Ettől is meg lehet izzadni. Mindjárt kezdem a hasazást is. Micsoda életmód változás. Egy egész napból csak rá tudok fél órát szánni. Sosem szerettem itthon tv előtt tornázni, bár réges-régen, ez napi szintű volt.
Hát az évek alatt elkényelmesedtem. De valahogy megelégeltem a punnyadást. Remélem kitartó leszek, legalább a nyári szezonig :-)
Az óraátállítás is érdekes történet lett számomra. Már majdnem aludtam, mikor Dóri éjfél körül nyomott egy sms-t, hogy hahó, óra átállítás :-) Mák, de mint utólag kiderült, ezek a szeretetreméltó kis okostelók, automatikusan átállnak. De jó nekünk.....
Már ettünk a sonkából. Rájöttem, hogy nagyon szeretek sonkát enni, de utána az érzést nem szeretem :-( Ráadásul, a tegnapi sok tornának ma volt vonzata. Nem voltam éhes, de falni szerettem volna egész nap. Szerintem egy teljes tábla csokit eltüntettem .... hihihi...fogjuk a húsvétra.
A gyerkőcöknek holnap jön itthon a nyuszi. Most nagymamáznak, nagypapáznak. Ott is és itthon is :-) szeretem nézni, ahogy kutatnak a tojások és a csokik után. De előtte eljönnek velem egy kicsit énekelni, azaz csak elkísérnek :-)
Tök jó , tegnap voltunk egy rendezvényen, lebeszéltünk egy anyukával egy szülinapi bulit. És lufihajtogatást is kért. Még nem is mondtam a kisembernek, de nagyon fog örülni neki :-) Már amúgy is készül , hiszen a májusi rendezvényeken már nagyban fogja tolni.
Biztosan nagyon fog örülni :-) Még kell Gabival beszélnem, hogy segítse őt ki néhány figurában, mert a drágám eltüntette a könyvecskéjét. Meg a fiával fog menni a Ki Mit Tud -ra, így sokat is lesznek együtt, lesz idő neki is felkészülnie. Kis zsebpénz lesz ez neki. Nagy álmai vannak, és időben kell elkezdeni gyűjtögetnie rá :-)
Hát most elkezdheti. Na megyek hasazni... Jó kis húsvét vasárnap!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
mozgásban
  2013-03-30 21:40:18, szombat
 
  Átjött Gabi, beszélgettünk egy jót. Rávettem, hogy próbálja ki én milyenre tudom beszárítani a haját. Hát eltartott szerintem vagy 40 percig, de elégedettnek tűnt :-) Igyekeztem ,hogy ne okozzak csalódást. Remélem tényleg tetszett neki :-) Hiszen holnap Húsvét, és készül a hétfői locsolókra is :-)
Kicsit x-box-oztunk, Viki is kifárasztotta magát,aztán letoltunk egy 20 perces tornát. Mikor elment megkerestem a hasas gyakorlatokat, ami csak 10 perc. Nem tudom mi van velem, rengeteg energiám lett. Még csak néhány napja kezdtem el tornázni, de majd kirobbanok annyi energiám van.
Ma megnéztem azt a filmet,amit már olyan rég szerettem volna látni. Lélegezz... Hihetetlen,hogy mire képesek az emberek, és hogy mi számít jónak,rossznak, jó döntésnek , jó döntésnek, és mit képes egy szülő megtenni a gyermekéért...sok mondanivalója van ennek a filmnek, de szerintem várok egy fél évet, és csak utána nézem meg újból.
Kicsit a romantika felé hajlik a szívem. Mostanában volt egy kis időnk egymásra és teljesen elolvadok néhány mondatától,annyira kedves.
Szeretnék kicsit formásabb lenni,ezért kezdtem el annyira tornázni. Lehet csak az én agyam ilyen, de már most látom ,hogy feszesebb lett a hasam, és a combom. Remélem sikerül formába jönnöm, mire ide ér a jó idő. Holnap is lesz rá időm délután és este, de a hétfőtől kicsit tartok, hiszen az a nap nem a mozgásról szól. De ha nem, hát ott lesz a kedd is. Elég lusta vagyok a mozgáshoz, de hiú is. Nagyon szeretnék megint futni, tavaly már voltam jó néhányszor, de idén sajnos nem igazán alkalmas az idő rá. Mindenesetre a futásról nem teszek le.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
nyakunkon a húsvét....
  2013-03-30 14:11:53, szombat
 
  Most értem haza, egy kis munka...ha annak mondható amit csinálok, hiszen élvezem a fellépéseket. Most egy nyuszis rendezvényen voltunk, kisbárányka szaladgált, nyuszikat lehetett simogatni....és most itthon. Reggel már tornáztam, de nagyon be vagyok rá indulva, így a következő megmozdulás is az lesz :-)
Tegnap megsütöttem a húsvéti , foszlós kalácsot. Még jó, hogy hatalmas tepsibe tettem, mert úgy-gondolta,"kicsit" megnő. Hatalmas lett. Megfőztem a sonkát is, és szépen, ahogy illik, hideg helyen hűtöttem, lesúlyozva. Ma megcsinálom a tálat, mert holnap a kedves itthon van, de én megyek fesztiválozni. Semmiképpen nem hagynám őt hami nélkül. Akartam főzni is valamit, de rájöttem, hogy felesleges, hiszen a sonka mennyei lett. Igazi hazai, mit is várhatnék mást? Szinte csak egy leheletnyi zsírocska van rajta. Lehet mások nem így szeretik, nekünk pont így felel meg. Még csinálok egy kis krumpli salit,azt mindenki szereti nálunk. Anyu francia salit készít, nálunk az nemrég volt. El sem hiszem, hogy ki-ki süt a nap. Már nagyon hiányzott! A virágok sem bírnak tovább várni. A sárgabarack bontogatja rügyeit. Imádom ezt a rózsaszín kis csészécskéket. A kedvencem a húsvétban, eddig a rengeteg barack és cseresznyevirág és a mézes illata. Most kicsit csúszik, de ők nagyon igyekeznek :-) A virágoskertben is elolvadt a hó. Hihetetlen, mert tegnap Gyarmaton 20 centi zuhant le odafentről. Ne, hiányzott,nem hívta senki már, de mégis esett. Most ha kimegyek a kertbe, hihetetlen hangosan lehet hallani az olvadást. Na és a madarakat. Szerintem már napfürdőznek.
Nálam francia sanzonok édesítik meg a délutánt. Meg a maradék rétes. Csakis mákos :-)
Szép a mosolyom is most :-)
Még a mai délutánba egy barátnőzés is be van tervezve, de nem tudom sikerül-e összehozni, mert van még mit csinálnom...
Tegnap nagypéntek, passió. Hideg volt a kis templomocskában,és a hó olyan hatalmas pelyhekben hullott,hogy teljesen karácsonyi hangulat fogott el. Este filmeztünk, beszélgettünk, együtt sütöttünk
meg skype-oltunk a gyerekekkel. Hiányoznak,de nekik is kell egy kis kikapcsolódás.
Szerdán kezdődik a tanítás és a hajtás, hiszen nyakunkon az év vége is. RObikáék szinte minden héten írnak egy-egy nagydolgozatot hol ebből, hol abból.
Tegnap azt mondtam a páromnak, nem fogom mondani neki, hogy szeretlek, mert nem érzed át, mennyire komoly ez részemről, bár sokszor mondom, mert folyamatosan érzem.
Mára már 4 strigulám van, mert amikor megölelem, amikor este lefekszünk és hozzábújok, amikor leteszem a telefont....kijön a számon. Ő csak vigyorog, mert tudja milyen kis lüke vagyok a játékaimmal,mégis egy pici napsugarat csal közénk minden kis huncutság, és szerintem ezt is szereti :-)
A festett húsvéti tojásokat elvittem a lányoknak, hogy locsolóiknak oda tudják adni. De már meg van, ki melyiket kapja, adja. Régen, én az utolsó napokban álltam neki a festésnek,és fújtam, lakkoztam, gyöngyökkel, körömlakkal díszítettem...jut is eszembe, én mit adok majd a férjemnek, ha meglocsol? HA meglocsol...remélem idén vizet is kapok, mert mindig úgy vigyáz rám. Én múltkor leöntöttem egy fél pohár vízzel, hülyéskedtünk. Annyira meglepődött, hogy nem bírta abbahagyni a nevetést. Most ő jön :-) 
 
0 komment , kategória:  Általános  
csütörtök este...
  2013-03-28 22:37:07, csütörtök
 
  Most ment el Gabi. A dolgozó szobába beállítottunk egy hangfalat , erősítőt...gyakoroltam egy kicsit a hegedűn, kihangosítva. Imádom :-)
Aztán jött Gabi barátnőm, és karaokéztunk. Jó kis dalokkal múlattuk az időt. No meg a kedvenc pezsgőnkkel. Mostanra kicsit kapatos is lettem :-) pedig még szeretnék egyet tornázni...meglátjuk mi lesz belőle.
Jó volt pár dalt duettben tolni. Nagyon szeretem a hangját :-)
Vikó is itt volt, evett, rajzolt, barbizott és kicsit énekelt velünk, aztán lefeküdt a tv elé.
Persze a pezsi nem fogyott el. Hogy is fogyhatott volna el, mikor a múltkorit fejeztük be, és a mostanit kezdtük el....ez egy véget nem érő barátság vele......
A paprikán pont Jame műsora megy,de valahogy immúnis vagyok most rá pedig szeretem nagyon.
Gabi azt mondja jövő héten már 20 fok lesz...hát azt azért nem szeretném, jó lenne a fokozatosság. De már szeretném újra a napot látni és beengedni az otthonunkba.
Tegnap kitakarítottam, bár nálunk mindig lehetne takarítani, hiányzik a tavaszi nagytakarítás. Mivel nem volt túl jó idő, az ablakok várnak a melegre. A szellőztetéseknél viszont annyira friss levegő jött be, hogy ha fent nyitottuk ki az ablakokat, lenn is lehetett érezni a kertek illatát.
Ziminek már elég jól látszik a pocakja. Ilyenkor nagyon "anyás", rengeteget kell simogatni,szeretgetni. És többet is eszik, vagyis többször. Nem győzöm kielégíteni az étkezési szükségleteit, ja és persze kijár pisilni...mert a banánfát szeretném megkímélni, párszor rápróbált...meg is ijedtem.
Várom a szombatot, nyuszis program :-) Ma már kitettük a tojásokat, és a lányok előszedték a temperákat, a kifújt tojásokat, és pingáltak. Elég jól elszórakoztak vele. Nekem nem volt türelmem festeni. Vannak elképzeléseim ,amik most nagyon bejönnek, de majd jövőre :-)
Ügyesek voltak nagyon, főleg Moncsika. Annyira kreatív, örülök hogy így látja a dolgokat előre, hogy hogyan fog kinézni, és mit kell ráfesteni. Nagyon ügyesen fest és rajzol. Ezt az apjától örökölte,Robi iszonyú jól rajzolt,de sajnos az ideje már nem engedi...
Hogy nekem milyen szerencsém van, hogy rám talált!
Zsanival skype -oltunk egy órát, kibeszéltük az aktuális pletyiket. Mindenféle sütireceptet cserélgettünk. Nagyon jókat süt,most is kókuszos csokis csigák sültek,igaz kicsit megbarnultak annyit "csevegtünk",.
űTegnap néztünk egy művész filmet. Anna Karenina. Először furcsa volt,és unalmasnak találtam, de nagyon tetszett a modor, ahogy beszéltek, viselkedtek egymással, és a szabályok. Nagyon jó film, de nem való mindenkinek. A napokban ,hogy nem sok mindent tudtunk csinálni, elég sok filmet néztünk meg, és olyan jó volt ráébredni, hogy talán azért olyan kiegyensúlyozott a mi kapcsolatunk a kedvesemmel, mert ugyanúgy gondolkodunk és érzünk. És mert olyan figyelmes.
Mindig megölel, vagy megsimogat,ha elmegy mellettem. Ez 11 évnyi házasság után...,és előtte is együtt voltunk. Jézusom, nem tűnik ilyen soknak, szinte csak 2-3 évnek érezhető.
Szalad az idő, vagy annyira jó vele az élet? Nem tudom,mindenesetre igyekszem, hogy ő is így érezzen.
Kevesen látnak bele életünkbe. Mindent megbeszélünk, szépen, vagy hangosan, de mindig közös nevezőre jutunk. Jaj, kezdek olvadni :-)...lehet hogy a pezsgő miatt van?
Múltkor itt aludt Gabi, és mikor éjjel az ágyba kerültünk,be nem állt a szám.
Te mindig ennyit beszélsz lefekvésénél??? kérdezte, és végig vigyorogtunk.
Jó emberekkel vagyok körülvéve. Nagyon örülök. Jaj,holnap előadás lesz Veresen. Jön Ferenczy. Valakivel beszélek, hogy van-e kedve jönni. Mindig jól jön egy kis infó :-)
Nemsokára meg színházba megy a család, ami elmaradt márciusban. Azt is úgy várom. A fiam tekintetét szeretném látni :-)
Azt a csodát, ami megszületik benne, mikor elkezdődik az előadás a színházban.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elkezdődött a téli :-) azaz a tavaszi szünet :-)
  2013-03-28 14:20:17, csütörtök
 
  Már reggel jó érzéssel töltött el, hogy nem csörgésre kellett kelni. Az este is hosszúra sikerült. Közös videózás volt. És közös pancsi persze a gyerekek akkor már elaludtak. Reggel olyan jól ébredtem, de még ma sem volt időm tornázni,de ma már muszáj lesz. Reggelről rendbe tettük a csajok ruhás szekrényét, megdöbbenve láttam, hogy rengeteg póló, nadrág már kicsi rájuk. Nőttek!
Reggeli...Ma vettem Béres magnéziumot a gyógyszertárban, mert észrevettem magamon a lehangoltságot és hogy feszültebb vagyok megint. Valahol olvastam, hogy két nap után már érezhető a javulás. Lehet ez a diéta, egyhangú étkezés, vízhajtók hatására is kiürülhet a szervezetből a magnézium. Na majd meglátjuk.
Beültem hegedülni a dolgozó szobába,ez most feltöltött...beszerelek ide, és egész este gyakorolni szeretnék, a gyerekek mennek misére,így lesz gyakorolni időm. Holnap szeretném megcsinálni a dalt tutira. Nagyon jó lesz. Vannak elképzeléseim. Izgatott vagyok nagyon :-)
A munka is alakulgat, de van még mit tenni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem bírok magammal,már ültetni akarok....
  2013-03-26 13:41:38, kedd
 
  szomorúan nézem a havas kis kertemet, hogy mikor lesz ebből valami. Már annyira jó volt rövid -ujjúban kis fát ültetni. most meg bent is pulcsiban ülök. pedig nincs ám hideg idebenn. Éppen pizzát sütök a gyerekeknek a frankfurti leves után. Mindenhol csak erről hallani, hol a tavasz.Na akkor én itt be is fejezem a sóvárgást,most már sóvárogjon utána más. Majd jön, ha akar :-)
Ma jó nap van. A reggelt tornával indítottam.20 perc aktív mozgás, és az izomzat át lett mozgatva. Most fűzögetnek a lányok,hogy tornázzunk együtt is...majd kicsit később, be kell lassan fűteni. Annyira szeretem ezt a kazánt, pik-pak meleget varázsol, pedig olyan kis fázós vagyok. Jó ötlet volt Robitól ,hogy ilyen faelgázosítóval fűtsünk.
Lehet azért is olyan kis lagymatag a hangulatom, mert nem iszok kólát, csak szórványosan :-) azaz elvétve. És nagyon sóvárgok még utána. Van itthon, és ma nagyon a kamra felé húz a szívem, de remélem ha fel is bontom egy pohár után nem iszom többet. Valamelyik nap voltunk vásárolni, és Robi kérdezte van-e otthon. Persze,hogy nincs. Erre vett egy hatalmas üveggel. Ódákat tudnék írni a kólához,néha annyira szeretnék inni egy pohárral,de most erős vagyok....még :-)
Szóval be kell készíteni a kazánba, meg szeretném a dalszövegeket is átnézni ma, és vannak új dalok is, amik nagyon megfogtak....velük is kellene kicsit foglalkozni. Na meg a gyerekekkel szeretném tölteni az estét. Olyan aranyosak néha majd elolvadok tőlük.
Hajnalban átjött Robika és bebújt közénk. Két paplan közé. Majd dobtam rá egy kis paplant az enyémből, mire felsóhajtott,csak ennyi? Elkapott a vigyorgás úgy félálomban is...és hozzá bújtam, betakargattam, és megmelegítettem a lábacskáit, lehet már az ő ágyában is lerúgta a paplanját és azért ébredt fel, mert fázott :-)
Persze reggel alig bírta kinyitni a kis pilláit,csak hunyorgott. Tegnap reggel meg a két kis csaj feküdt be a nagyágybalami húsvéti a, és akkor viszont nem hogy takaróm, de már egy pici hely sem maradt számomra....:-) hát felkeltem.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
hétfő
  2013-03-25 20:27:50, hétfő
 
  Nem volt túl jó idő, már délben be kellett fűteni. Dolgoztunk , holnap folytatjuk. Délután sütöttem csigákat, fahéjasat, lekvárosat, csokisat...aztán jött Gabi és Viki. Viki sokat nőtt, és sokat változott. Nagyon jól eljátszanak már a lányok együtt. Főztünk egy isteni tejszínes rukkolás spagettit, a gyerkőceimnek paradicsomszószt főztem bazsalikommal és rengeteg fokhagymával.
Imádjuk a tésztákat, valahogy most ez a favorit. Persze estére megérkezett a hó :-( Már fehér minden odakinn, és a szél sem tágít. Pukkant egy pezsi. Holnapra várom a szövegeket, meglátjuk milyenre sikerültek. Izgatott vagyok. Ma sem bírtam magammal, amíg csak bírtam húztam a hegedűt, teljesen elvarázsolt az új dal.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez egy klassz hétvége volt!
  2013-03-24 21:50:59, vasárnap
 
  De ami utána jön,még klasszabb. Ma kaptam egy progit, de kiderült, kell hozzá egy tuti hangkártya,amit idő beszerezni :-( De haladok a cél felé. Megszületett az első rockos feldolgozás. Még nem végleges,mert vannak ötletek,amiket még szeretnék belevarázsolni,de ma elfelejtettem a nagy rohanásban magammal vinni a hangszerem.
Ma nagyon vadító összeállítást találtam a szekrény mélyén. Ki hitte volna,hogy egy fekete benetton ing,így fel tud dobni szerkót. Megint rávettem magam a tudatos étkezésre, és a csalán teára. Nincs korlát, csak az elszántság :-) és a szerelem, ami csodákra képes.
Már cd-n a dal, és holnap beindul vele a munka,persze vár még egy csomó más meló is,de nem is tudom hol fogjak bele,de ez a hétvége feltöltött,bár a mai nap szinte rohanás volt.
Asztalfoglalást intéztünk , menüsorral, specko kajával a gyerekeknek, és még azt is le tudtuk beszélni, hogy a tortát is mi visszük, és persze a cukrászdában is lebeszélve....igaz csak május elején lesz a nagy esemény, hogy a kis angyalkáim elsőáldozók lesznek,de mivel a május elég eseménydús nem csak nekünk, hanem sok ballagónak...stb, így időben kellett gondolkodni és lépni. Remélem akkor már nem lesz ilyen szörnyű idő.
Ma Virág vasárnap van, passió, percenkénti népénekkel,és a templomba érve,éreztem, hogy gáz lesz
mert nem csak kint volt fagyos az idő, de a templom is hűsnek bizonyult. Mivel én nem játszom kabátban, az ujjaim kihűlnek, és néha ott ragadnak egy-egy billentyűn. Hát most is megtörtént, de szerencsére a rutin,és a figyelem segített :-) Boldog voltam, hogy mindez zökkenő mentesen zajlott. Ennyi idő után még mindig izgulok,hogy tökéletes legyen minden, hogy időben lépjek be, hogy a megfelelő tempóban játsszak, és a megfelelő versszakokat énekeljem...stb.
Elégedett voltam, és nagyon jól éreztem magam, csak az idővel nem voltam kibékülve. Jó híreket kaptam Petitől, hogy kész az alapom, bár a hegedűm otthon maradt,de így is nagyon jó hír volt, és legalább még pár napot gyakorolhatok. Most meghallgathattam, mit hogy játszok, és mi hogy hangzik a számban. Imádom a dalt, és így,ahogy most van...beleszerelmesedtem. A dalok amikkel foglalkozom, beleépülnek a lelkembe, és átjárja minden porcikámat. Hogy lehet ennyire szeretni a zenét???
Gabival készülünk az ovi napra, és a közös kis játékunkra. Holnap is jön énekelni, nem is értem, hogy fogom bírni ezt a sokrétűséget, de egyre jobban erősödik bennem valami,ami már régóta fel akart törni a felszínre. Hát hajrá, törj ki, és szárnyal :-)
Most épp az ördög prádát visel című filmet nézzük. Már láttam, de nagyon szeretem , Anne Hathaway, csodás személy. Szeretem,hogy kedves, érző szívű kis hölgy,és hogy él, nem csak létezik!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi legyen az ebéd???
  2013-03-23 11:13:29, szombat
 
  Lassan dél lesz, és még csak tervben az ebéd. De nincs gond, még az uram szunyókál, hiszen nemrég ért haza a munkából. A tegnapi zöldbab leves tökéletesre sikerült, és még maradt is mára belőle, így a levesre nincs gondom, és a curry-s rizsből is van még jócskán, de a baconös sült májnak csak a híre jutott mára. Kivettem egy csirke mellett a fagyóból, talán rántott husit kellene csinálni a rizshez. Az a kedvence, a rántott pipicici. De hát jön az uzsi, meg a vacsi is. Francia sali, kaszinó tojással? Na ez igazán jól hangzik, meg talán muffin, vagy piskótatekercs... Tuti. Kész is az ötlet,már csak meg kell valósítani. No akkor nosza. Bár szombaton nem szeretek húst enni, de ma különleges szombat van. Kettesben vagyunk itthon. Csak mi ketten :-) Éjszakás volt, és mivel néha pihenni és aludni is muszáj, hát hagy aludja ki magát. Én hajnalig filmeztem Gabival, csajos este volt. Nem tudom mennyit ittam, 4-5 pohárral? Kipletyiztünk mindent, és megbeszéltük a múltkori közös szombatunkat is. Szuper volt. Lehet este átugranak még, bár nem tudom mennyire leszek kiütve. Nem sokat aludtam. Szeretnék sütni is, remélem lesz rá energiám. Tegnap egy egyszerű sütit kapott a kedves. Leveles tészta itthoni szilvalekvárral, és volt mustáros-virslis batyucska is...az az én kedvemért :-)
Pár darabocska maradt mára,de még ma is nagyon finom. Persze boltban vásároltuk a tésztát. Ritkán van lehetőségünk rá, hogy búzalisztes sütit sütök, de ilyenkor kihasználom a lehetőséget. A héten rengeteg tésztát ettünk, és nem akartam elhinni,de a mérleg nem mutatott többet.mint szokott. Isteni volt a tegnapi gombás,sonkás tejszínes spagetti...
Na de vár az ebéd készítés. Jöhet egy jó kis zene a hungarianprovance.blogspot-ról, és máris kedvem van mindenhez :-) SZép szombatot, jó pihenést!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ELcsúsztak az évszakok?
  2013-03-23 09:37:28, szombat
 
  Mi történik? Megint nagy mennyiségű csapadék várható, havazás formájában? Most vajon merre fog nagyobb károkat okozni??? Mi történik? Hiszen már lassan március végét írjuk. Igen, nem egyszer előfordult már ,hogy ilyen faramucira fordult az idő,na de ennyire téli időjárás,ilyen hosszú ideig? Mi lehet a magyarázat? Elcsúsztak a hónapok és velük az évszakok? Mintha csak nemrég szedtük volna le a karácsonyi díszeket. Hideg van, és amit remélt az ember, hogy csak múljon el a hó és jöhet a tavasz, még ezt kibírjuk, most újabb hírek: Húsvétig biztosan nem jön a tavasz! És utána?
És ha már hideg is van, na meg a viharos szelek is fújnak, a hó mit keres itt??? Menjen az Alpokba, ott a hely !
Idén kinn hagytam a gyönyörű rozmaring bokrocskáimat. Nem is volt velük gond egészen a múlt havazás és hihetetlenül hideg éjszakákig. :-(
A medvehagymák is kibújtak, de nem mernek megnőni, a rügyek is beindultak, de nem mernek kibontakozni,mert még nem érzik a tavaszt, de már aludni sem szeretnének. És hol vannak a medvék? Ilyenkor már rég kinn lenne a helyük, de még sehol sem hallottam sem róluk,sem az árnyékukról. Hogy lesz így vetemény? Gyümölcs és kenyér???
Mi lesz ha nem lesz elegendő takarmány? A műkaják ideje most jön el? Tiltakozom minden előrecsomagolt műkajától. Sok hülyeséget megvesz az ember,de a tudatosabbak már sokkal jobban odafigyelnek mit érdemes és hogyan ,hol megvenni. Nekem nagy szerencsém van,hiszen hazai husit ehet a családom, és nem csak a hús,de sok minden megterem a szüleinknél, nálunk. A gyerekek gyümölcsfák közt nőnek fel, és látják a tyúkudvart és a kertet, a veteményest. De ha ilyen idő marad, mikor lehet kipalántázni? a a paradicsom palántáim vágyakoznának kifelé,de még nem lehet. A virág magok sorakoznak a dobozban,de még várniuk kell....nekünk is várni kell a tavaszt! Mert előbb utóbb eljön....kitartás! Az Fb-n is mindenki virágokat, napsütést, nyaralási képeket oszt meg....igen Tavasz, már nagyon várunk. Kezd elég lenni a télből.
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2013.02 2013. Március 2013.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 21 db bejegyzés
e év: 268 db bejegyzés
Összes: 1815 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 17
  • e Hét: 149
  • e Hónap: 944
  • e Év: 944
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.