Belépés
eva0817.blog.xfree.hu
A szeretet művészet,semmi sem fontosabb a világon,mint megtanulni ezt a művészetet. Úgy éld a jelent,hogy egyszer az majd múltad lesz,mely tönkre teheti a jöv... Kárpáti Éva
1943.08.17
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 73 
Milyen virág illik hozzád
  2013-03-31 18:41:53, vasárnap
 
  A csillagjegyek szülöttei olyanok, mint a kertben, a réten virító virágaik!

Kos: kála
(március 21. - április 20.)
A Kos tüzes, szenvedélyes személyiségéhez nagyon illenek a piros és narancssárga virágok. Ha ilyen színeket ültet a kertjébe, igazi feltöltődés lesz minden, az udvaron töltött perc. A Kos könnyen szerez sport- és egyéb sérüléseket, erre a fekete nadálytő jelent gyógyírt. Lázra hársfát, fejfájásra cickafarkot ajánl nekik a népi gyógyászat.

Bika: Rózsa
(április 21. - május 20.)
A Bika jegyűek kedvenc virága a rózsa, és ezekből leginkább azok a fajták, amelyek súlyos, nemes illatot árasztanak. A Bika, mivel nagyon szereti a hasát és az édességet is, hajlamos lehet cukorbetegségre. Ennek egyik fő ellenszere a katángkóró. Érzékeny lehet a torka, erre a zsálya és a kakukkfű lehet remek gyógyír.

Ikrek: jázmin
(május 21. - június 21.)
Az Ikrek jegyűek a margarétát és a jázmint szeretik, előbbiben a kedves egyszerűség, utóbbiban a nemesség vonzza. Mivel előfordulhat náluk asztma, légcsőhurut, nagy segítségükre lehetnek azok a gyógynövények, amelyek tágítják a hörgőt, például a cickafark vagy a kakukkfű. Hajlamos túlterhelni magát, ezen segíthet az idegnyugtató macskagyökér.

Rák: ibolya
(június 22. - július 22.)
Finom lelkükhöz olyan virágok illenek, mint az ibolya vagy a mimóza. Kedvelik a tavirózsa eleganciáját is. A Rák jegyűek nagyon szeretnek jókat főzni és jókat enni, és ezt időnként a gyomruk megszenvedi. Gyomorégésre a kamilla és a borsmenta, gyomorrontásra a bazsalikom lehet hatásos gyógyír.

Oroszlán: napraforgó
(július 23. - augusztus 23.)
Az Oroszlán jegyűek mindig kitűnnek a tömegből, így virágból is olyat választanak, amit nem lehet nem észrevenni. Szeretik a napraforgót és a vörös rózsát. Mivel sok terhet cipelnek, gyakran van hátfájásuk, de a túlterheltség jelentkezhet szívproblémákkal vagy magas vérnyomással. A fájdalmakra a gyömbér lehet jó ellenszer, a szívbetegség megelőzéséhez alkalmazzunk fokhagymát. Magas vérnyomás ellen vessük be a citromfüvet.

Szűz: bazsalikom
(augusztus 24. - szeptember 23.)
A Szűz jegyűek a hasznos növényeket szeretik, így könnyen lehet, hogy virágok helyett inkább a veteményeskertre szavaznak. A Szüzek gyakran szenvednek álmatlanságtól, ezzel leszámolhatnak a levendula és a kamilla segítségével. Hajlamosak emésztési problémákra, sőt, akár gyomorfekélyre is. Ezért lényeges, hogy fogyasszanak emésztést segítő bazsalikomot.

Mérleg: gyöngyvirág
(szeptember 24. - október 23.)
A Mérleg jegyűek szeretik a mutatós és illatos virágokat, például a liliomot, az orchideát és a gyöngyvirágot. Számukra fontos a szépség, és ha megbillen lelki egyensúlyuk, éppen ezen a területen támadnak problémáik. Pattanásos, problémás bőr esetén fontos a méregtelenítés; igyunk zsurlóteát. Külsőleg kamillás gőzöléssel vehetjük fel a harcot a bosszantó pöttyök ellen.


Skorpió: fekete rózsa
(október 24. - november 22.)
A Skorpióknak eszükbe nem jut a megszokott virágokat választani, számukra egy fekete rózsa vagy egy Drakula orchidea a minimum. Nagyon fontos számukra a szexualitás, hajlamosak a hólyaghurutra, felfázásra vagy a székrekedésre. A felfázásra a tőzegáfonya lehet hatásos gyógyír és a kamillás ülőfürdő. A székrekedésen a kakukkfű segíthet, illetve a kutyabengekéreg, ám utóbbit csak kis mennyiségben használjuk, nagyon erős a hatása.

Nyilas: levendula
(november 23. - december 21.)
Szereti a kék és lila virágokat, például a levendulát és az ibolyát. A Nyilas jegyűeknél gyakran jelentkezik derékfájdalom, erre a feketenadálytő-krém hozhat enyhülést. A mája és az epéje lehet érzékeny, ezért fontos, hogy ezeket a szerveket védje. A cickafark, a borsmenta vagy az ezerjófű hatásos lehet.

Bak: borostyán
(december 22. - január 20.)
A Bak jegyűek kedvelik a letisztult formákat, a növények közül például nagy kedvencük a borostyán, amely egyszerűségében is mutatós. A térdükre kell nagyon vigyázniuk, térdízületi fájdalom esetén a rozmaring és a fahéj javallott. Gyakran küzdenek fogínygyulladással, a zsálya elpusztítja a szájban a baktériumokat, és enyhíti a vérzést. Ha reumás fájdalmak gyötrik, a feketenadálytő-krém hozhat enyhülést.

Vízöntő: pipacs
(január 22. - február 19.)
A Vízöntő jegyűek kedvelik a szertelen, borzas, az erdőkben, mezőkön növő virágokat. Hajlamosak a visszérproblémákra, erre évszázadok óta a vadgesztenyét alkalmazták. Gyakran jelentkezik náluk magas vérnyomás; a citromfű lehet hatásos gyógyír.

Halak: vízililiom
(február 20. - március 20.)
A Halak nevéhez méltón szereti a vízinövényeket, például a vízililiomot. Általában keringési problémák léphetnek fel, ezt fokhagyma és gyömbér fogyasztásával könnyedén elkerülhetjük. A vízzel való különleges kapcsolatát mutatja az is, hogy hajlamos vízvisszatartásra, és így megragadhatnak a méreganyagok a szervezetében. A csalán vagy bojtorján ajánlott ilyen esetekben. 
 
0 komment , kategória:  Asztrológia  
magamról napjaimról
  2013-03-31 09:02:56, vasárnap
 
  ÁLDOTT- BÉKÉS HÚSVÉT VASÁRNAPOT KÍVÁNOK!!!!AZ ELJEGYZÉSI VACSORA , ÁTHÚZÓDOTT MÁRA !!!

MÉG CSEND VAN A HÁZBAN , PEDIG KÉNE KEZDENI AZ EBÉDFŐZÉST!!
hogy mire itt az ideje tálalva legyen!!

Ugyan holnap lesz , mert mindég Húsvét hétfőn van a CSALÁDI, de azért ma is leszünk az asztal körül!!!!!
 
 
1 komment , kategória:  mAGAMRÓL -NAPJAIMRÓL!  
Kérdezem én : miért van így ??????????????
  2013-03-30 08:13:05, szombat
 
  HÚSVÉT ELŐTT

Nekem a nagyhét ma is nehéz,
a feltámadás ma sem látszik,
csak a fájdalmas út
virágvasárnaptól a golgotáig
Én ma is látom azt a kis gidát,
akivel együtt sírtam gyerekkoromban,
amikor ott az udvaron
nagyapám kése villant
Nekem a nagyhét ma is nehéz,
incselkedik egy kérdés velem,
miért a latroké azóta is
kereszt helyett a kegyelem
Én ma is látom Jézus szemét
csak találgatom,hogy mit is érzett,
amikor ott a régi kertben
nagypéntek este visszanézett

(Szabó Éva)

incselkedik egy kérdés velem,
miért a latroké azóta is
kereszt helyett a kegyelem
 
 
2 komment , kategória:  Versek  
magamról napjaimról
  2013-03-30 07:59:24, szombat
 
  Nagyszombat !!!!!

hoztam egy verset egy számomra kedves Ember segítségével!!!!

Puszta Sándor.

SECUNDUM MATTHEUM

Pilátus felmosatta a praetoriumot
Jézus vérét felsikálták
a katona megtörölte egy bokor
levelébe a lándzsát
mellyel a Szívet átütötte
az ecettel kevert vizet
kiöntötték
mohón itta be a por
Júdás elszórta a harminc ezüstöt
az árulás díját visszaadta
a nagyobb árulóknak
a tornyokra visszarepültek
a felriasztott galambok
a kereszt előtt virágozni kezdett
egy encián
elmúlt egy nap
elmúlt kettő
s harmadnapra elmozdult a kő


Tegnap későig húzódott a szülinapi családi összejövetel!!
A vízilabda pályás tortám sikert aratott!

Amit lehetett már előkészítettem, hiszen ma este ismét nagy családi esemény lesz!!!

Bálint unokám eljegyzési vacsorája!!!
A gyűrűt már átadta , most megpecsételik egy összejövetellel!!

Tegnap már megfőztem, a sonkát mert a mai naptól, már sokaságban vagyunk.

A sonkát mi is mindég szombaton főztük, ennek hagyománya volt., míg a Férjem tudta csinálni.


A környékét összeszedte és együtt egy nagy üstben !

A körítések hozzá majd most!!!!

Ja mindég főzök a sonkalében néhány szem krumpli is hozzá!!!


Ja és a kalácsom finom foszlós lett!!! Talán az a titka , hogy kenegettem vízzel !!! 
 
0 komment , kategória:  mAGAMRÓL -NAPJAIMRÓL!  
Idehoztam Zotya tortáját Ágnesom a facebbora tette
  2013-03-29 14:02:25, péntek
 
  Ezzel a szöveggel: "Zotya 18. szülinapjára csináltuk Nikivel"


Nagyon finom volt!!!!!
 
 
0 komment , kategória:  Család  
magamról napjaimról
  2013-03-29 07:46:25, péntek
 
  Jó reggelt kívánok!!!!

NAGYPÉNTEK !!

AZ A NAP , AMIT GYERMEKOROM ÓTA BÖJTTEL TISZTELEK!!!!

MÉG NAGYANYÁM ÍGY RENDELTE!!!!!!!!

Ő ILYENKOR SEMMIT !!!!!

SOK-SOK SZERETETTEL GONDOLOK MINDÉG RÁ!!! NEM CSAK EZÉRT, ÉS EZEN A NAPON!!!!


EGYÉBKÉNT NÓTÁBAN IS FOGLALTÁK:


Link

Népszokások nagypénteken:

A pénteki napot általában szerencsétlennek vélték, különösen a nagypénteket. Tiltották az állattartással, földműveléssel kapcsolatos munkákat.

Nagypénteken nem szítottak tüzet, úgyhogy kenyeret ezért sem süthettek.

Szegeden akkorkát dagasztottak, mint egy libatojás. Ezt megszárították és eltették. Akkor vették elő, mikor valaki vízbe fúlt. A közepébe szentelt gyertyát tettek, és ahol a vízre eresztett kenyérből a gyertya kifordult, ott kellett a holttestet keresni.

Nem is moshattak, mert a ruha viselőjébe villám csapna, nem fontak, nem szőttek. Aki varrt, az úgymond megszurkálta Jézus sebeit. A tilalmak, láthatjuk, elsősorban a női munkákra vonatkoztak.


Maga vitte keresztjét, míg oda nem ért az úgynevezett Koponyák helyére, amelyet héberül Golgotának hívnak. Ott keresztre feszítették, s két másikat is vele, jobb és bal felől, Jézust meg középen. Pilátus feliratot is készíttetett, és a keresztfára erősítette. Ez volt a felirat: ,,A názáreti Jézus, a zsidók királya!" A feliratot sokan olvasták a zsidók közül, mert az a hely, ahol fölfeszítették Jézust, közel volt a városhoz, héberül, latinul és görögül volt írva. A zsidó főpapok azért kérték Pilátust: ,,Ne azt írd, hogy a zsidók királya, hanem azt, hogy azt mondta magáról: a zsidók királya vagyok." De Pilátus azt felelte: ,,Amit írtam, azt megírtam!"

Amikor a katonák fölfeszítették Jézust, fogták ruhadarabjait és négy részre osztották, minden katonának egy-egy részt, majd a köntösét is. A köntöse varratlan volt, egy darabból szőve. Ezért megegyeztek egymás közt: ,,Ne hasítsuk szét, hanem vessünk rá sorsot, hogy kié legyen." Így teljesedett be az Írás: Ruhámon megosztoztak egymás közt, és köntösömre sorsot vetettek. A katonák valóban így tettek.

Jézus keresztje alatt ott állt anyja, anyjának nővére, Mária, aki Kleofás felesége volt és Mária Magdolna. Amikor Jézus látta, hogy ott áll az anyja és szeretett tanítványa, így szólt anyjához: ,,Asszony, nézd, a fiad!" Aztán a tanítványhoz fordult: ,,Nézd, az anyád!" Attól az órától fogva házába fogadta a tanítvány.
 
 
0 komment , kategória:  mAGAMRÓL -NAPJAIMRÓL!  
"aaaaa" KERESZT!!!!
  2013-03-28 07:32:11, csütörtök
 
  LÉNA barátnőm TETTE FEL AZ ötveneseknél!!!!!

Több sorában , megtaláltam magam igazát !!!!


A KERESZT

Van, aki büszkén viszi, hisz senki se látja,
Hogy vérzik a válla és sebes a háta.
Van aki alázattal és lehajtott fővel
viszi a keresztjét,...krisztusi erővel.

Van, aki morogva, zúgolódva viszi, minden sarkon megáll, ha lehet leteszi.
Van, aki dicsekszik, örül, ha megszánják
hazug könnyek sokszor áztatják orcáját.


Van, aki keresztjét más vállára rakja,
abban a hiszemben, hogy vissza nem kapja.
Van, aki félrenéz, hol jobbra, hol balra,
segít embertársán, ő segít, te balga.

Én a keresztemet fiatalon kaptam,
elfogadni, hej, sehogy sem akartam.
Sírtam, lázadoztam, még össze is törtem,
oh, csodák csodája! Összenőtt előttem.

Azután felvettem gyenge vállaimra,
tudtam, hogy elkísér hűen a síromba.
Tövises utakon elgyengült a lábam,
vittem a keresztem, meggörbült a hátam.

Elestem, felkeltem, így ment éveken át,
vittem és cipeltem a nehéz keresztfát.
Elmentem messzire, idegen országba,
oda is elkísért a keresztem fája.

Akiket szerettem, azok egytől-egyig,
azok kigúnyolnak, lettek ellenségim.
Tövis koszorúmat a fejemre nyomják,
könnyeim patakját szélesebbre ássák.

Mivel keresztemet nehéznek tartottam,
azért még hozzá egy fakeresztet kaptam.
Oda van az téve gyermekem sírjára,
egyből kettő lett a keresztem fája.

Már megöregedtem, hajam fehér lett,
de az én keresztem súlya nem lett könnyebb.
Naponta növekszik a keresztem súlya,
vagy én lettem gyengébb, s a vállam nem bírja.

Ó, sokszor de nagyon szeretném letenni,
Azt hiszem, tovább már nem is lehet vinni,
Vérzik a szívem, lelkem roskad össze,
De az én keresztem hű hozzám örökre.

Cirenei Simon, ki vinni segíted,
A jó Isten áldjon meg érte Tégedet.
Amikor meghalok, eltemetnek engem,
letűzik síromra nagy, nehéz keresztem.

Bocsásd meg Jézusom, hogy zúgolódva vittem,
És most visszaadom Neked a keresztem.
Csak azt az egyet kérem Tőled, Én Istenem,
Lelkemet vedd hozzád, magadhoz az égben!

(Kerekes Károly)
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Gondoltam RÁD !!!!!!
  2013-03-28 06:30:30, csütörtök
 
 Itt a kávé, jó napot,
a kanál s már kavargathatod.
Nem feketén, hanem tejjel,
induljon hát jól a reggel!
 
 
2 komment , kategória:  Rád gondoltam!!!!!  
magamról napjaimról
  2013-03-28 06:13:48, csütörtök
 
  Világéletemben hittem benne, hogy a nap legcsodálatosabb pillanata, amikor reggel felébredünk.

Mindegy, hogy vacakul érezzük-e magunkat vagy jól, egy biztos: aznap még bármi történhet velünk!

És az sem számít, ha az esetek többségében semmi különös nem történik. A lehetőség benne van a reggelekben.


MA NAGYON VACAKUL ÉREZTEM MAGAM!!!
OLYAN MINDEN PORCIKÁM MEGVAN, MERT ÉRZEM HOGY FÁJ!!!!!
ILYENKOR TEHETNÉ AZ EMBERLÁNYA , HOGY JAJ MA MEG SEM MOZDULOK !!!!

ELEGEM VAN, MEG MIÉRT IS ??? HISZEN NEM SOK ÉRTELME A DOLGOKNAK!!!

DE A LEHETŐSÉG BENNE VAN A REGGELEKBEN!!!!!!

HÁT KEZDJÜK A NAPOT BIZAKODVA,

MONDTAM MAGAMNAK :

Szárnyalj és süssön Rád a nap,
!!!!!!

körülnéztem ÉS LÁTTAM , MILYEN ARANYOS LETT AZ ÚJONNAN KIFESTETT SZOBÁM

MEGYEK EGY ELŐADÁSRA!!
Nem hiányzott, de meghívtak!!!ÍGY MÁRIS MEGVAN AZ INDÍTÉK A SZÉP NAPHOZ!!!!!!
 
 
0 komment , kategória:  mAGAMRÓL -NAPJAIMRÓL!  
Egyik büszkeségem ....
  2013-03-27 20:20:57, szerda
 
  Ma van egyik büszkeségem születésnapja!!!!

Zolikám MA 18 éves!!!!

Felsorolom Unokáim,
Sorban első Ő a Bálint.

Bizony volt sok éjszaka,
Nem aludtunk Miatta.
De, hogy múltak az évek
Komolyabb lett felnőtt, érett!

Második Barbara
Kék szeme, szőke haja ,
De nem ez legfőbb értéke
Az élethez is van léptéke!

O , és most jön Zolika,
Céltudatos , okoska.
Kitartása megnyerő
Talán élte így lesz nyerő!

Niki a talpára esett,
Mondom, nem könnyű eset
Az igazság bajnoka,
Mindég jóra hangolva!

Vivi a kis-hercegnő
Barátságos, kedves ő.
Fontos cél az életben.
A legjobbak közt első legyen!

Pici Laura a drága!
Szeretete , jósága.
Szemében gyémánt ragyog.
Lába előtt , mind a nagyok!!!!


VAN BENNE VALAMI PLUSZ!!!!!

KÍVÁNOM ADJON NEKI A JÓISTEN, -A SORS, -VAGY VALAMI AMI VAN!!!

SIKERES BOLDOG ÉLTET !!

MEGÉRDEMLI , SOKAT TESZ ÉRTE KICSI KORÁTÓL!!!

NÉHÁNY KÉP ...... .......

FTC vízilabda szakosztály a Stadion Búcsúztatón


Itt néhány éve az EDZŐ szavát lesve!!

Annual Shouth Florida International Water Polo Tournament

Eredmény arany!!!!! A nyakban!!!


FTC - Escantada (Puerto Rico) Döntő, 7 -6 
 
0 komment , kategória:  Család  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 73 
2013.02 2013. Március 2013.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 73 db bejegyzés
e év: 776 db bejegyzés
Összes: 9140 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 168
  • e Hét: 1355
  • e Hónap: 3598
  • e Év: 9786
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.