Regisztráció  Belépés
ibolya58.blog.xfree.hu
Szeretek horgolni,gobelin-t csinálok,és van sok kaktuszom is.Ha tehetem sokat utazok!! Fülöp Andorné
1958.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/22 oldal   Bejegyzések száma: 219 
sajtos korong padlizsánnal , paradicsommal
  2013-03-31 15:31:54, vasárnap
 
  Mintegy 25 db
60 g parmezán
75 g liszt
65 g vaj
1 kis tojás
2 evőkanál olívaolaj
1 kisebb padlizsán
1 kisebb hagyma
1 teáskanál őrölt kömény
1 evőkanál apróra vágott friss koriander
fél citrom leve
Só és bors
száritott paradicsom


egy tálban összekeverem a lisztet, parmezánt és a hideg vajat.
hozzáadom a tojást, majd becsomagolom és hütőberakomm .
utána 3-4 cm-sre kisofrom , 1 cm -s korongokat vágok ki belőle.
180 fokon 15 percig sütöm .

a padlizsánt kis kockákra vágom fel, s a hagymát is.
olajon megpiritom a hagymát, arra ráteszem a padlizsánt , elkeverem , fűszerezem .
addig párolom , mig pépes nem lesz.
most adom hozzá a citromlevét, apritott koriandert is.
ha kell utóizesitem .
a korongokat a krémmel megkenem , s a száritott paradicsommal fogom disziteni.

Link
 
 
0 komment , kategória:  francia sütemények  
parmezános rozmaringos korongok
  2013-03-31 15:17:22, vasárnap
 
  Elkészítési idő: 30 perc
Pihenő idő: 30 perc + 15 '
Főzési idő: 20 perc

Hozzávalók (kb. 28 db)

100 g liszt
25 g burgonya keményítő
80 g sózott vaj
100 g reszelt parmezán
1 evőkanál. paprika
2 csipet só
1 tojás
1 szál friss rozmaring
1 csipet bors
bors és mák a tetejére

egy nagyobb tálban összekeverem a lisztet,keményitőt, sót, borst, rozmaringot, s a reszelt parmezánt, kidolgozom jól.
a feldarabolt vajat és a tojássárgát is belekeverem .
a tésztát kétfelé vágom s hütőbe teszem fél órára.
özbena sütőt előmelegitem 170 fokra.
kb 4 cm vastag ruddá sodrom a tésztát és 1 cm- s szeletekre felvágom .
egy sütőpapirral bélelet tepsibe rakom a korongokat, megkenem a tojásfehérjével, megszorom mákkal, rozmaringgal és kockákra vágott paprikával.
berakom a sütőbe és 12 percig sütöm .



 
 
0 komment , kategória:  francia sütemények  
sajtos korongok
  2013-03-31 15:02:47, vasárnap
 
  Sables au parmesan


Körülbelül 40 omlós tészta lesz belőle.


100 g frissen reszelt parmezán sajt
180 g liszt
1 tk. chili por
120 g vaj, szobahőmérsékleten
2 tojás sárgája



egy tálban összekeverem a vajat és a sajtot.
hozzáadom a lisztet, borst, tojássárgát, s sima tésztává dolgozom ki.
darabokra osztom el a tésztát, és 3 cm átmérőjüre sodrom .
becsomagolom folpackba és 1 órára a hütőbe teszem .
utána 8 mm vastag szeletekre felvágom , sütőpapirral bélelet tepsibe elrendezem és 200 fokon megsütöm kb :15 perc alatt.

egy másik változata kolbászos krémsajtos .



 
 
0 komment , kategória:  francia sütemények  
márciusban !
  2013-03-31 14:42:58, vasárnap
 
  márciusban 89721 látogatom volt.
 
 
0 komment , kategória:  látogatók  
normand kosárkák vegyes gyümölcslekvárral
  2013-03-30 15:48:18, szombat
 
  Hozzávalók 20-26 db-hoz:

2 tekercs leveles tészta ( fél kg )
90 g őrölt mandula
110 g cukor
2 tojás
1 csomag vaníliás cukor
70 g tejszín
40 g málna jam + 40 g meggy lekvár + 40 g sárgabarack lekvár
porcukor



180 fokra melegitem fel a sütőt.
a tésztából 7. 5 cm- s köröket szaggatok ki.kb : 20-24 db -t
a korongokat a muffinforma aljára nyomom, mindegyikbe lekvárt töltök , de csak 1 / 3 -ig.
a cukrot, mandulát, tojást, vaniliát összekverem .
a mandulás krémet a lekvárosra kanalazom , a tetejét megszorom porcukorral.
kb : 1 / 4 órát pihentetem , majd megsütöm , 20 perc alatt.

Link
 
 
0 komment , kategória:  francia sütemények  
mini mandulás kosárka
  2013-03-30 15:33:44, szombat
 
  Hozzávalók (ami 12-14 db-hoz):

1 leveles tészta lap (230 g - 240 g)

100 g őrölt mandula

100 g porcukor

2 tojás

Vanília,

200 g sürü lekvár

5 evőkanál sűrű tejszín

szeletelt mandula

a sütőt előmelegitem 180 fokra.
a felengedett leveles tésztából 12 db kört vágok ki, majd beleteszema kosárkákba .
egy pupozott ek. lekvárt rakok mindegyik kosárkába ,
egy kis tálkában összekeverem a tojást, cukrot és a mandulát, majd a végén a tejszint is beleteszem.
a lekvár tetejére elosztom a tojásos masszát, arra szorok szeletelt mandulát, majd megsütöm , 20 perc alatt.

Link
 
 
0 komment , kategória:  francia sütemények  
" zöld " mártás
  2013-03-30 15:13:43, szombat
 
  1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
1 evőkanál apróra vágott snidling
1 evőkanál apróra vágott kapribogyó
1 evőkanál apróra vágott savanyúság
1 teáskanál apróra vágott tárkony
4 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál borecet

bors


a felapritott zöldfűszereket összekeverem , kis üvegbe töltöm .
minden fajta ntur és sült húsokhoz kiváló.
 
 
0 komment , kategória:  francia receptek  
normand mártás!
  2013-03-30 14:50:35, szombat
 
 
Sózatlan vaj 50 g
Búzaliszt: 40 g
tojássárga 2 db
almalé 20 cl
Tej 10 cl
citromlé 5 cl

bors


egy kisebb serpenyőben felolvasztom a vajat, belekeverem a lisztet és megpiritom .
hozzáöntöm azalmalét, s sürüre fözöm .
leveszem a tüzről,
a tojássárgát, citromlét, tejet egy tálkában kikeverem , s a mártáshoz keverem , sima kell , hogy legyen.


 
 
0 komment , kategória:  francia receptek  
mogyorós alma köntösben !
  2013-03-30 14:21:44, szombat
 
  Hozzávalók (4 személyre)
( Bourdelot )

250 g leveles tészta
4 alma vagy körte
4 tk. cukor
4 tk. Jam
4 tk. daradolt mogyoró


a leveles tésztát 4 egyforma darabba vágom fel.
az alma magházát kivájom .
a cukrto, lekvárt, mogyorót összekeverem , s ezzel a töltöm meg az alma belsejét.
az almát a tészta közepébe rakom , becsomagolom s megsütöm , 200 fokon 30 perc alatt.
 
 
0 komment , kategória:  francia sütemények  
kacsa almaborban sütve!
  2013-03-29 16:36:14, péntek
 
  Canard au cidre

1 kg kacsacomb
1 kg burgonya
3 alma
1 csipet köménymag
Provence fűszerkeverék
1 liter almabor
só és bors


a kacsacombokat megmosom , utána mindkét oladalán megpiritom egy serpenyőben .
a burgonyát és az almát nagyobb darabokra vágom fel.
a serpenyőbe teszem a húst, mellé a burgonyárt és az almát, aláöntöm a bort.
köményt és a fűszert is beledobom .
letakarom a serpenyőt, készre sütöm a kacsát.
a végén rövid lére hagyom az ételt és a tejszinnel gazdagitom .


 
 
0 komment , kategória:  francia receptek  
     1/22 oldal   Bejegyzések száma: 219 
2013.02 2013. Március 2013.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 219 db bejegyzés
e év: 1665 db bejegyzés
Összes: 8903 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 618
  • e Hét: 2649
  • e Hónap: 35321
  • e Év: 164024
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.