Belépés
sacimama.blog.xfree.hu
Fordulj el a rossztól és tégy jót, keresd a békét és azt kövesd!" Zsolt 33,15 Németh Jenőné Saci
1952.06.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Csodálatos tánc
  2013-03-31 22:53:27, vasárnap
 
  Egy orosz tehetségkutatón készült a videó felvétel:

Az alábbi linkre kattintva látható a videó:
Link
 
 
0 komment , kategória:  Α - Ω Erosz  
Csíkszeredai ételszentelés a feltámadás reggelén
  2013-03-31 22:49:20, vasárnap
 
  Lebilincselő és megható ez a látvány. Bele gondoltam, hogy mi kell ahhoz, hogy ennyi ember ilyen szépen sorban, türelemmel várakozzon.

Katonás rendben sorakoznak minden húsvét reggel az eledeles kosarakkal a székelyföldi város központjában. Darvas-Kozma József, a Szent Kereszt egyházközség plébánosa a Krónikának azt mondta, az összegyűlt emberek felállása is testi-lelki összeszedettségre vall. A megjelent családok elsőként istentől megáldott ételt akarnak magukhoz venni, majd mennek a szentmisére, hogy az Úr asztalához is járuljanak - tette hozzá a római katolikus pap.

Mindannyiunknak ekkora lelki összeszedettséget kívánok Isten dicsőségére!
 
 
0 komment , kategória:  Α - Ω Feltámadás  
Imáink Ura Jézus
  2013-03-20 16:57:57, szerda
 
 
Az ima azt jelenti, hogy úgy beszélgetünk Istennel, mint egy barátunkkal. Sok könyvet írtak az imádságról, de a baráti beszélgetésről nem. Ha találkozunk egy jó barátunkkal, könnyedén kialakul a beszélgetés fonala. Nincs szükségünk bonyolult lépéseket követni. Bizonyos elvekre következtethetünk ebből, ami segíthet az imáról folytatott vizsgálódásunkban.

Az imával kapcsolatban a legfontosabb alapelv arra vonatkozik, akivel beszélgetünk. Istent nem képzelhetjük parancsokat osztogató uralkodónak,akinek az utasításait mi egyszerűen végrehajtjuk. Inkább gondoljunk rá úgy, mint Édesapánkra, barátunkra és Teremtőnkre, aki azt szeretné, ha nem szakadna meg a kapcsolatunk vele. Fontos tehát, hogy ne csupán információkat közöljünk, és beszámoljunk az eseményekről, hanem beszéljünk neki kapcsolatainkról, érzéseinkről, kívánságainkról és vágyainkról. Az ismerősökkel felszínesen beszélgetünk, barátainkkal azonban sokkal mélyebb kérdésekről is szót válthatunk. Ha az imát Istennel folytatott baráti beszélgetésként fogjuk fel, akkor a legmélyebb dolgokról is szót tudunk ejteni. Vannak, akik erre azt mondják, hogy felesleges, mert Isten ismeri minden gondolatunkat. Pedig gyakran mi magunk sem vagyunk tisztában gondolatainkkal egészen addig, amíg szavakba nem öntjük őket!

Előfordulhat, hogy hosszasan elbeszélgetünk valakivel a buszon vagy a repülőn, akit valószínűleg soha nem látunk viszont. Barátainkkal sokat beszélgetünk az élet lényeges, komoly dolgairól. Lehet, hogy csak nagyon ritkán találkozunk velük, a bizalom szintje mégis megmarad. Viszont ha közös vállalkozásba kezdünk, valószínűleg naponta beszélgetünk, egymás véleményét kérjük, megvitatjuk ötleteinket, bizonyos dolgokat kérünk egymástól. Ezzel a hasonlattal élve, Isten hív, hogy társuljunk vele az élet vállalkozásában. Nem lehetünk sikeresek a feladatban, ha nem beszélgetünk Vele naponként. Nem kell semmiféle előírást követnünk, hogy ezt meg tudjuk valósítani, csupán kezdjünk el másként gondolkodni az imáról!

Az ima lényege nem az, hogy felsoroljuk, mit akarunk. Nem az a jó ima, amikor elmondjuk Istennek, hogy mi is történt velünk. Még az sem, amikor csak kiöntjük szívünket Istennek és megkönnyebbülünk. A felsorolt dolgok lehetnek részei az imának, de önmagukban nem töltik be az imádság szerepét. Az ima baráti beszélgetés partnerünkkel, Istennel arról, hogyan is lehetne terve szerint vezetni életünk vállalkozását.

A szombati tanulmányban található egy idézet Ellen White: Jézus élete c. könyvének 301. oldaláról azzal kapcsolatban, hogy mennyire töltötte ki a munka és a felelősség Jézus életét, és milyen gyakran imádkozott az Úr. A tényleges kérdés Jézus számára - de ugyanúgy a mi számunkra is -, hogyan lehet a mindennapi munkát összhangba hozni az imával, a lelki élettel. Jézus is Istennel kötött szövetségnek tartotta életét? Igen! Ezért az ima volt a legfontosabb dolog az életében. Imádkozott, mielőtt bármihez hozzáfogott volna, nem tudott imádság nélkül létezni. Imádkozott rendszeres időközökben, de ezenkívül is mindig imádságos lelkületben volt.
Azt mondtuk, hogy az ima baráti beszélgetéshez hasonlítható, tehát legyen kétirányú, ne váljon monológgá! Amikor csak az egyik fél beszél, és meg sem kérdezi a másikat, kicsi a valószínűsége, hogy barátság alakul ki köztük. Az ima elsősorban eszköz, ami által megismerhetjük Isten akaratát. Ha van egy problémánk, szeretnénk megtudni Isten akaratát azzal kapcsolatban. Előfordul, hogy teljesen egyértelmű, mit vár tőlünk az Úr. Máskor viszont, amikor a helyzet nem annyira világos, úgy kell imádkoznunk, hogy ,,legyen meg a Te akaratod." Ebben az esetben egyedül Isten beszél, és csak az számít, amit Ő mond.

Másfajta megközelítésben az ima lehetőség, hogy elmondjuk Istennek, mire van szükségünk, és kérhetjük: oldja meg gondjainkat. Imádkozhatunk azért is, hogy tegyen csodát. Az ilyen imára az jellemző, hogy csak mi beszélünk, és csak az számít, amit mi mondunk. Lehet, hogy imánkra válaszul Isten csodát tesz, de megeshet, válasza a mi hozzáállásunk miatt nem válik életünk részévé.

A tartalmas imaéletre jellemző, hogy Isten a barátunk és társunk. A párbeszédben mindkét fél részt vesz. A beszélgetés folyamatában fontos az, amit Isten mond, és az is, amit mi mondunk.
 
 
0 komment , kategória:  I - IMA  
Jézus nevében
  2013-03-20 16:40:27, szerda
 
 Amikor Jézus nevében imádkozunk, a Szentlélek közbenjár értünk, és erőnk lesz napjainkat az Úr nevében élni. A folyamatos ima segít, hogy Isten akaratát tudjuk cselekedni.
 
 
0 komment , kategória:  I - IMÁK  
Szemlélődő ima, szemlélődő életforma
  2013-03-20 14:35:50, szerda
 
 Az imádság életforma. Senki sem tud (nagyon) másként imádkozni, mint ahogyan él. Az ima (és az élet) magasiskolájában egyetlen megtanulandó szabály van: nem beleszólni. Jálics Ferenc, aki sokunk számára tekintélynek számít ezen a téren - négy gyakorlatot javasol, amelyek révén ki-ki mély tapasztalatokat szerezhet a szemlélődő magatartásról. E gyakorlatok alapja az a meglátás, hogy az Istenhez és az emberekhez fűződő viszonyunk eléggé pontosan megfeleltethető egymásnak (vö. 1Ján 4,2o-21; Mt 25,31-46 stb.) Aki ugyanis nem tudja közel engedni magához az embereket, és nem tudja őket megérteni, az bizony az Istent sem képes észlelni; aki nem képes meghallgatni az embereket, az az Istenre sem bír csendben odafigyelni. Most pedig lássuk a gyakorlatokat!


1. Először is: tegyük fel, hogy egy heves vitába keveredsz, amelyben csak mellékszereplő vagy. Egyszerre csak próbáld megváltoztatni a beállítottságodat: ne figyeljen többé a vita témájára, én ne hozd elő újra eredeti mondandódat. Egyszerűen csak próbálj figyelni arra a személyre, aki a legmélyebben belemerült a vitába. Egyszerűen csak hallgasd őt azzal a szándékkal, hogy belülről megérthesd őt. Igyekezz beleérezni abba, amit ő éppen akkor átélhet - de mindezt ne azért tedd, hogy a végén aztán jól megmondd a véleményedet.


2. Másodszor: próbáld meg ugyanezt, de most már egy olyan vitában is, amelyet éppen Te folytatsz valakivel. Ugyanazt tedd, mint az előző pontban, egészen a vita végéig, amikor nagyjából csak ennyit mondj: ,,Ezt most mélyen be tudtam fogadni." Vagy: ,,Hagyom, hogy mindez még hasson rám." Ez a gyakorlat kitűnő lehetőséget nyújt arra, hogy megtanuljuk a nézés, az észlelés, a beleérzés magatartását a hétköznapokban.


3. Eztán egy nagyon érdekes és élénk beszélgetésben, amelyhez te is valami fontos részlettel hozzá szeretnél járulni, próbálj meg egyszer csak átállni a pusztán hallgató odafigyelésre. Tedd ezt meg akkor is, ha annyira fontos lenne a mondandód, hogy akár döntő is lehetne a vita menetében. Igyekezz valóban a többiek véleménye iránt érdeklődni, a sajátodat pedig elengedni. Majd a szemlélődő imában is ehhez hasonlóan Istenre kell hallgatnod úgy, hogy saját gondolataidnak nincs sok jelentősége.


4. Végül igyekezz megfigyelni azt a benned fellépő nyomást, amelyet egy idegesítő munkahelyi vagy otthoni szituáció okoz. Észleld egyszerűen, anélkül, hogy változtatni akarnál rajta. Figyeld csupán, és tarts ki ebben az észlelésben mindaddig, míg a nyomás magától gyengülni nem kezd, majd meg nem szűnik.


Jó gyakorlatozást!

Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  I - IMÁK  
Könyvek Könyve
  2013-03-20 14:00:14, szerda
 
 


Egyesek úgy tekintenek a Bibliára, mint egy történelemkönyvre, mivel leírja, hogy több ezer éven át hogyan bánt Isten az emberiséggel. Mások erkölcsi alapelvek gyűjteményének tartják, arra a több mint 600 igazságszolgáltatással, családi élettel, erkölccsel és vallással kapcsolatos törvényre és rendelkezésre gondolva, melyet Isten Izrael nemzetének adott. Megint másoknak szellemi útmutató, amely feltárja Isten gondolatait.

Tulajdonképpen mindegyik vélemény helytálló. A Biblia kijelenti magáról: " A teljes írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a kiigazításra, az igazságosságban való fegyelmezésre, hogy Isten embere teljesen alkalmas, minden jó cselekedetre hiánytalanul felkészített legyen". Igen, minden értékes, ami a Bibliában van, a történelmi beszámolók, a törvények és a szellemi útmutatók egyaránt.

Ám a Biblia sokkal több, mint hasznos információk gyűjteménye. Egyedülálló, mert Isten kinyilatkoztatásait tartalmazza. Tanácsokat találhatunk benne, melyek gyakorlatiasak a mindennapi életben. Ezenkívül feltárja Istennek a földre és az emberiségre vonatkozó szándékát, valamint azt, hogy hogyan fogja megszüntetni az emberi szenvedés okait. Ami a legfontosabb, a Bibliából megtudhatjuk, hogy Istent szándékosan hamis színben tüntették fel, és azt is, hogy hogyan fogja rendezni az emiatt felvetődött kérdést, mely az egész világegyetemet érinti.

Istent hazugnak és rossz uralkodónak nevezték

A Biblia kijelenti, hogy Isten tökéletes elmével és testtel teremtette meg az első emberpárt, Ádámot és Évát, és ideális környezetbe helyezte őket. Gondjaikra bízta a földet és az állatokat. Isten gyermekeiként Ádám és Éva lehetőséget kaptak arra, hogy örökké éljenek a földön, feltéve, ha engedelmeskednek égi Atyjuknak. Csupán egyetlen dolgot tiltott meg nekik: " A kert összes fájáról ehetsz megelégedésig. De ami a jó és rossz tudásának a fáját illeti, arról ne egyél, mert azon a napon, melyen eszel róla, bizony meghalsz"

Ám egy szellemteremtmény, akit a Biblia Sátánként, Ördögként azonosít, pont az ellenkezőjét állította: "Bizony nem haltok meg. Sátán arcátlanul ellentmondott Istennek. Ezzel nem csak hazugnak nevezte a Teremtőt, hanem arra is célzott, hogy Isten rossz uralkodó, vagyis az embereknek jobb lenne nélküle. Sátán meggyőzte Évát, hogyha nem engedelmeskedik Istennek, szabad és erkölcsileg független lesz. Azt mondta neki, hogy olyan lesz, "mint Isten"! Sátán tehát a Teremtő jó nevét támadta, és szembefordult a szándékával.

Ennek a beszélgetésnek messzemenő következményi lettek. Tulajdonképpen a Biblia fő témája az, hogy Istennek az a szándéka, hogy tisztázza nevét, és visszaszerezze a jó hírnevét. Ezt foglalja össze Jézus mintaimája is, melyet sokan miatyánkként vagy az Úr imájaként ismernek. Jézus így tanította a követőit imádkozni: "szenteltessék meg a te neved. Jöjjön el a királyságod. Legyen meg az akaratod... a földön"

Hogyan tisztázza Isten a nevét?

Sátán létfontosságú kérdéseket vetett fel: Ki mondott igazat? Isten vagy ő? Igazságosan és jól uralkodik Isten a teremtményei felett? Joga van elvárni az emberektől, hogy engedelmeskedjenek neki? Tényleg jobb lenne az embereknek, ha a maguk urai lennének?

Hogy választ kapjunk ezekre a kérdésekre, Isten átmenetileg megengedte az embereknek, hogy magukat kormányozzák.

Milyen következményei lettek ennek? Az Édenben elhangzott első hazugság óta az emberi történelem tele van gondokkal és szenvedéssel, ami bizonyítja, hogy Sátán egy aljas hazug, és hogy az Istentől való függetlenség csak katasztrófához vezet. Ám a Teremtőt a szeretete és a korlátlan bölcsessége arra indítja, hogy az összes nehézséget megoldja, amely az Édenben történtek miatt merült fel, és ezáltal tisztázza a nevét. Erre a messiási Királyságot fogja felhasználni.

Isten Királysága a megoldás

Emberek milliói mondják el rendszeresen az Úr imáját. Álljunk meg egy pillanatra és gondolkodjunk el ennek az imának a jelentésén. Vizsgáljuk meg például ezeket a szavakat: "Jöjjön el a Királyságod (Te országod). Ez a Királyság nem pusztán egy elvont fogalom, egy szívállapot, ahogyan azt néhányan gondolják. Ahogy a király szó is sejteti, ez egy kormányzat, egy égi kormányzat, melynek Jézus Krisztus, a "királyoknak a Királya" áll az élén. A Biblia azt tanítja, hogy fog az egész föld felett uralkodni. Tartós békét és egységet fog teremteni az emberek között, és minden gonoszságot el fog törölni a föld színéről. Tehát Istennek a Királysága, nem pedig valamiféle emberi kormányzat fogja beteljesíteni Jézus szavait: "Legyen meg az akaratod... a földön".

Hogy beteljesedjenek ezek a szavak, Jézus az életét adta, megváltva vele Ádám leszármazottjait a bűntől és a haláltól. Isten Királysága alatt mindenki, aki hitet gyakorol Krisztus áldozatában, látni fogja, hogyan szűnnek meg Ádám bűnének a következményei, és hogyan jut el az emberiség fokozatosan a tökéletességre. Az emberek végre nem fognak gyengélkedni, ami ma még megkeseríti az életet, főleg idős korban. Sőt a betegség és a halál okozta lelki gyötrelmek is 'el fognak múlni'.

Miért lehetünk biztosak abban, hogy Isten teljesíteni fogja az ígéretét? Többek között azért, mert szó szerint több száz bibliai prófécia teljesedett már be. Nyilvánvaló hát, hogy a Bibliába vetett hit nem vak hiszékenység vagy ábrándozás. Észérveken és rengeteg bizonyítékon nyugszik.

A Biblia - Gyakorlatias tanácsokat nyújt napjainkra

A Biblia amellett, hogy biztos alapokon nyugvó reménységet ad, abban is segít, hogy már most boldogabb legyen az életünk. Isten Szava páratlanul gyakorlatias tanácsokat ad például a házasság, a családi élet, az emberi kapcsolatok és a boldogság terén, és még sok más területen. (Erről szól a magazin.)

A Biblia - "Levél" égi Atyánktól

A Biblia tehát sok mindenről szól. Amint láttuk, elsősorban Istenről és szándékáról, ugyanakkor rólunk, emberekről is szól, hogy hogyan élhetünk boldogan most és egy örökkévalóságon át Isten Királyságának az uralma alatt. Bizonyos szempontból a Biblia olyan, mint egy levél 'égi Atyánktól'. Ebben feltárja nekünk értékes gondolatait, az akaratát és gyönyörű tulajdonságait.

Ha olvassuk a Bibliát, és elgondolkodunk rajta, lassan megismerjük Istent, látjuk, hogy ki is ő valójában, és amint az ismeret eléri a szívünket, szoros, szeretetteljes kapcsolatba kerülünk vele.
(Jakab 4:8) Igen, a Biblia nem történelemkönyv vagy próféciák és törvények gyűjteménye. Egy kapcsolatról szól, mégpedig az Istennel ápolt kapcsolatunkról. Ezért olyan egyedülálló és felbecsülhetetlenül értékes könyv.
 
 
0 komment , kategória:  Α - Ω BIBLIA  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2013.02 2013. Március 2013.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 6 db bejegyzés
e év: 969 db bejegyzés
Összes: 3945 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 429
  • e Hét: 2325
  • e Hónap: 9599
  • e Év: 275620
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.