Belépés
aranyag.blog.xfree.hu
A világ olyan körülötted, amilyenné magad alakítod. Klári mami
2010.11.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 75 
Saját szerkesztés
  2013-04-28 21:33:50, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Saját szerkesztés  
Teával a cukor betegség ellen
  2013-04-28 15:07:43, vasárnap
 
  Teával a cukorbetegség ellen


4 csésze teával szorítjuk le a cukorbetegséget?
Az angolok jó szokása segítségünkre lehet a 2-es típusú diabétesz kockázatának csökkentésében: kutatók szerint 4-5 csésze teát kéne innunk naponta!

Sajnos, nem mindenki van oda a teáért. Sőt, sokakba csak akkor diktálható be a tea, hogyha megfázással küzdenek.

Az angolok kedvelt szokása azonban, akik akár 4-5 csésze teát is elfogyasztanak naponta, a kutatók szerint megfontolandó. Segít ugyanis csökkenteni a kettes típusú diabétesz kialakulásának kockázatát.

Egy, az európai népesség körében végzett tanulmány rámutatott, hogy azokban az országokban, ahol az emberek napi 4 csésze teát megisznak - akár az angolok -, a betegség rizikója 20 százalékkal alacsonyabb.

Vannak országok, ahol egyáltalán nem teáznak - a spanyoloknál nem jellemző -, és olyanok is, ahol szinte állandóan - lásd Angliát.

A tanulmány szerint a gyakori teafogyasztás előnyei egyértelműek. A kettes típusú diabétesz kockázatát 1-3 csésze tea elfogyasztása nem csökkenti, ám ennél több igen.

Christian Herder, a Heinrich Heine düsseldorfi egyetem cukorbetegséget kutató Liebniz központjának munkatársa és a kutatócsoport vezetője elmondta: elemzéseikből kiderült, hogy a teafogyasztás valóban csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség esélyét.

"Az elhízás az egyik legfőbb oka a 2-es típusú diabétesz kifejlődésének, ám az étrendünk is szerepet játszhat benne. Kiemelkedő a tea szerepe: úgy csökkenti a betegség kialakulásának esélyét, hogy befolyással van a glükóz felvételére, valamint védi a béta-sejteket a szabad gyökök károsító hatásától. A jótékony hatások valószínűleg a teában levő polifenoloknak köszönhetők."

A szakember hozzátette, legalább 4 csésze tea elfogyasztása naponta 20 százalékkal csökkenti a diabétesz kifejlődésének esélyét, miközben 1-3 csésze tea megivása nem jár ilyen előnyökkel: nagyjából olyan a kockázat, mint az egyáltalán nem teázók körében.

A cukorbetegség egyre terjed világszerte, ezért minden természetes megoldás nagy segítséget jelenthet a megfékezésében.
 
 
0 komment , kategória:  Barátoktól kaptam  
Lapu Gizikétől
  2013-04-28 14:46:23, vasárnap
 
  
 
0 komment , kategória:  Barátoktól kaptam  
Szódabikarbóna a rák ellen !!!
  2013-04-28 14:43:30, vasárnap
 
  Dr. Tullio Simoncini szerepelt az ECHO tévében .. prof. Dávid Tamás műsorában
nbsp;Dr. Tullio Simoncini kutatási eredményei még inkább kihangsúlyozzák a gombák elleni védekezés fontosságát, melyet megelőzésként otthonról is végezhetünk a Zapperrel ill. tisztítókúrákon keresztül.

Amerikában bestsellernek számít az a könyv, amelyet dr. Tullio Simoncini római onkológus írt
"A rák egy gomba? "címmel.
Évente tízmillió ember hal meg valamilyen daganatos betegségben.
A nemzetközi hírű professzor nemrégiben Magyarországon járt, hogy beszámoljon a könyvében is leírt természetes gyógymódról, amely forradalmasíthatja a rákterápiát.
Huszonöt esztendős onkológia tapasztalatai alapján Simoncini nem kevesebbet állít, mint azt, hogy a rák nem más, mint egy fertőzés, amelyet gomba okoz. Az orvos évtizedekig gyermekrák osztályon dolgozott, ahol vizsgálni kezdte a daganatokat. Azokat felvágva azt tapasztalta, hogy belül mindig fehérek voltak.
Feltette magának a kérdést, egyáltalán mi a rák (ami még ma is egy misztérium, hiszen legalább száz teória létezik a mibenlétéről)? És mik az áttétek? S vajon mitől fehér a daganatok belseje?
Hosszas kutatómunka alapján arra következtetésre jutott, hogy a daganat csak egy tünet, s hogy a rákot gombák, pontosabban a Candida albicans okozza. Véleménye szerint, ha az ember ellenálló képessége megrendül, vagyis az immunrendszere legyengül, szervezetében mértéktelenül elszaporodnak az ott egyébként is jelenlévő gombák.
Simoncini a daganatok pusztítására egy újfajta természetes terápiát alkalmaz, sikerrel.
Az agydaganat, a tüdő-, a mell-, a mellhártya, a hashártya-, a gyomor-, vastagbél-, a bőr-, a prosztata- valamint a húgyhólyagrák gyógyítására katéteren keresztül, infúzió formájában öt százalékos szódabikarbonátos oldatot juttat be a daganatot tápláló érbe, ezzel öblögeti, mossa a mellhártyát illetve, a hasüreget.

A szódabikarbónás kezelésnek, szemben a hagyományos daganatellenes terápiákkal, semmilyen mellékhatása nincs - állítja a professzor, aki -intravénás adagolással, napi ötszáz milliliter öt százalékos infúziót alkalmaz (hat napon át infúzió, amelyet hat nap szünet követ, és ez így folytatódik még négy-öt cikluson át).

-Szájon át adagolva:
egy hétig két kávéskanál szódabikarbóna egy pohár vízben feloldva is segíthet.
Ezzel párhuzamosan naponta ötszázalékos szódabikarbónás fürdést valamint naponta három-hat alkalommal öt százalékos szódabikarbonátos beöntést javasol.

Tullio Simoncini professzor szerint a szervezet méregtelenítése, gyors lúgosítása, a magas NaHCO3-koncentráció révén a gombák elhalnak, és az immunrendszerünk megerősödik.
Simoncini a bőr daganatos elváltozásainak, sőt a pszoriázisnak, amelyet tapasztalatai szerint szintén gomba okoz, gyógyítására is talált gyógymódot. Ez nem más, mint az érintett terület hét százalékos jódtinktúrával való ecsetelése.
Az ötszázalékos szódabikarbónás, plusz glukóz oldatos infúzió beadásával a leukémiás és agydaganatos gyermekeknél is kiváló eredményeket, gyógyulást ért el.

Amennyiben a daganat kis kiterjedésű, hatásos lehet a folyadék beszivárogtatása helyi érzéstelenítés után. Másnaponként egy hónapon keresztül 4-500 cm3 oldatot kell intravénásan a szervezetbe juttatni. Ha a daganat nagyobb, akkor alkalmazni kell katétert a belső emlőartériához, amelyen keresztül bejut az 5%-os szódabikarbonát közvetlenül a káros sejtekhez 6-7 napon keresztül.

Az enyhe érzékenységtől eltekintve nincsen jelentős mellékhatása a kezelésnek, amely nem káros és gyors hatású módszernek tekinthető, amely alkalmas arra, hogy a műtéti beavatkozás elkerülhető legyen. Ezt ezért minden esetben meg kell kísérelni, még ha kétséges is a végső eredmény, mert rövid időn belül pozitív eredményeket hozhat anélkül, hogy más terápiákat veszélyeztetne.

A helyzet akkor válik komplikálttá és összetetté, ha más kezelést is alkalmaztak, ami a lehetséges jövőbeli pozitív eredményt megnehezíti, de minden esetben, még ha a daganat nagy kiterjedésű is, a bikarbonátos terápia enyhíti a fájdalmas tüneteket, így növeli a beteg életminőségét.
Amennyiben a beteg bizonytalan abban, hogy mit tegyen, alávesse-e magát műtétnek, akkor az a szódabikarbonátos kezelés után is alkalmazható vénán vagy szájon keresztül, amely megakadályozza más szervekre való áttételét, amely e daganat esetében gyakori.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Cukor betegség
  2013-04-28 14:32:43, vasárnap
 
  A CUKORBETEGSÉG előszobája


A cukorbetegség első fázisában, a glükóz intolerancia állapotában is segítségünkre vannak a gyógynövények. A kezdődő cukorbetegség teája a napi egy csésze erdei szederlevél, melyet étkezés után kell fogyasztani.


Erdei szeder


A cukorbetegségnek sem tünete, sem kialakulására utaló jelei nincsenek. Vérvételkor derül ki nagyon gyakran a meglepően magas cukorszint, mely általában semmilyen panaszt nem okoz. Kiváltó oka számos esetben valamilyen érzelmi megrázkódtatás (munkahely, családtag elvesztése, válás) vagy egy komoly betegség, esetleg baleset.

Akinek hajlamosító tényezői vannak, ellenőriztesse minden 3-4 hónapban vagy legalább félévente a vércukorszintjét. Ezek a tényezők az elhízás, a mozgásszegény életmód, a helytelen táplálkozás, pajzsmirigy alultermelés. Vannak a betegségre hajlamosító örökletes tényezők is. Ez azt jelenti, hogy akinek közvetlen családtagjai közül valakinek vagy többeknek is volt cukorbetegsége, annak fokozottan figyelnie kell a táplálkozásra, a helyes életmódra és a rendszeres mérésekre. Nem jelenti ez azt, hogy az illetőnek feltétlenül ki fog alakulni a betegsége!

A cukorbetegség első fázisát orvosi nyelven glükóz intoleranciának nevezik. Ez azt jelenti, hogy a vércukor feldolgozásának megjelennek bizonyos zavarai. Vagy a vércukrot feldolgozó hormon, az inzulin termelése nem elegendő, vagy a vérben keringő cukrot nem tudja az inzulin “besegíteni" a sejtekbe. Mindkét esetben magasabb a vércukorszint a kívánatos 3,5-6 mmol/l-nél.

Ilyenkor kapja a beteg azt a tanácsot, hogy diétázzon, fogyjon le, hagyja abba a dohányzást és az alkoholfogyasztást, mozogjon többet. Ezek az életmódváltások valóban használnak, és így még visszafordítható a betegség.

A testsúlycsökkenés érdekében többet kell mozogni, kevesebb kalóriát kell bevinni a szervezetbe. Ebben segíthetnek a savcsökkentő gyógynövények, pl. a fehér akácvirág. A mezei katáng, a tyúkhúr, a bodza az anyagcserét gyorsítják, így elősegítik a testsúlycsökkenést. Fogyasztó teakeverékünknek ezek a növények is elemei.

Az erdei szederlevélből készült gyógytea a vércukorszintet csökkenti, ezt is ajánlatos inni napi egy csészével a diéta mellett.
Forrás: gyorgytea 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Tücsök Ildikótól
  2013-04-28 14:28:51, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Barátoktól kaptam  
Tücsök Ildikótól
  2013-04-28 14:26:46, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Barátoktól kaptam  
Wégner Zsuzsikától
  2013-04-28 14:24:44, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Barátoktól kaptam  
Tücsök Ildikótól
  2013-04-27 06:02:41, szombat
 
 

 
 
1 komment , kategória:  Barátoktól kaptam  
Tücsök Ildikótól
  2013-04-27 06:01:25, szombat
 
 

 
 
1 komment , kategória:  Barátoktól kaptam  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 75 
2013.03 2013. április 2013.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 75 db bejegyzés
e év: 1051 db bejegyzés
Összes: 10568 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 202
  • e Hét: 2099
  • e Hónap: 5017
  • e Év: 396144
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.