Regisztráció  Belépés
bubszi.blog.xfree.hu
"A mosollyal fizetni lehet.A mosollyal kárpótolni lehet.A mosollyal életet lehet adni.És van mosoly, melyért meghal az ember." Antoine de Saint-Exupé... Babóthné Bátki Ildikó
1968.05.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/19 oldal   Bejegyzések száma: 186 
❤KURKUMA és MÉZ❤
  2013-04-30 13:56:51, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
❤PETREZSELYEM és GYÓGYÍTÓ HATÁSAi❤
  2013-04-30 13:49:15, kedd
 
  A petrezselyemzöld jótékony hatással van szervezetünkre Gilian McKeith brit táplálkozás-szakértő elmondása szerint, mivel proteint, flavonoidot, illóolajat, vasat, foszfort, mangánt, szulfátot, K vitamint, béta-karotint és C vitamint tartalmaz.

A petrezselyem gyógyhatásai betegségcsoportok szerint:

Allergia:

A petrezselyem egyik legerősebb, legtartalmasabb zöldségfélénk. Rendkívül jó hatással van a vér tisztítására (lúgosító hatása van a savas vérre), és ezzel az allergia elleni küzdelem egyik leghatásosabb gyógyszere. Hat a hörgők tisztítására, valamint csökkenti a rájuk ható ingereket. Nagyon hatásos az allergiás tüsszögés ellen.

Vízhólyag és vesetisztító:

Erős vízhajtó és vizelethajtó, ezért a terhes nőknek nagy mennyiségben fogyasztani nem szabad! Tisztítja a vízhólyagot és a veséket, valamint serkentőleg hat a vesék működésére. Ezt elsősorban nagymennyiségű káliumtartalmának köszönhetjük. Serkenti a természetes nemi hormonok képződését a szervezetben és ezzel elősegíti a normális menstruációs ciklust, valamint csökkenti a menstruációs fájdalmakat és normalizálja a hüvelyfolyást. Ezt vastartalma biztosítja, amire különösen akkor van szükség, amikor erős a vérzés. Vesekőnél a nyers gyökeret ajánlják rágcsálni.

Látás- és optikai idegek:

Vitamin és ásványi összetétele folytán pozitívan hat a látás és a látással kapcsolatos idegekre. A benne lévő nagymennyiségű A- vitaminnak köszönhetjük, hogy csökkenti a szürkületi vakságot, hatásosan támogatja a szem működését.

Emésztőrendszer:

Szintén kálium tartalmának köszönhetjük, hogy a petrezselyem tisztítja az emésztő rendszert, valamint serkenti a máj munkáját. Mint tudjuk, a májnak nagyon sok feladata van, köztük az egyik a szervezetbe jutó mérgek azonnali tárolása. De ha a máj már túl van terhelve, a szervezetbe jutó mérgek elterjedése ellen nem történik semmi. A petrezselyem segít a szervezet tisztításában, különösen higanyszennyezés esetén ajánlatos a kúraszerű fogyasztása.

Cukorbetegség:

Azoknak, akiknek megemelkedett a cukorszintjük, ajánlatos egy időre kúraszerűen fogyasztani a petrezselymet. Olyan anyagokat tartalmaz, amelyek segítik megszüntetni az inzulin érzékenységet, illetve késlelteti a cukorbaj kialakulását. Ezt egyébként a kalcium felvétellel is elérjük, mert segíti a sejtek mozgásának szabályozását. A kalcium megtalálható a többi sötétzöld színű zöldségekben is. Természetesen a cukorbaj megelőzéséhez a táplálékozásunkkal is be kell segíteni azzal, hogy kerüljük a fehér cukor használatát, hogy segítsünk a szervezetben visszaállítani a rendet. Emberi szervezetben a vanádium egyes kutatások szerint csökkenti a májban termelődő koleszterin mennyiségét. Inzulin-szerű hatást képes kifejteni, így csökken a szükséges inzulinmennyiség. Növeli a az úgynevezett glutation szintet, amely a szervezet egyes méregtelenítő mechanizmusában nélkülözhetetlen.

Immunrendszer:

Azok, aki huzamosabb időn keresztül gyógyszert kénytelenek szedni, számos mellékhatás alakulhat ki, ami az immunrendszer munkáját gátolja. Ha az immunrendszer meggyengül, a körülöttünk levő baktériumok munkája testünkben megkezdődik. Számos jele van az immunrendszer hanyatlásának, amit főleg táplálékunkkal segíthetünk visszaállítani. A petrezselyem az egyik legnagyobb tára a vitaminoknak és ásványoknak. Kúraszerű fogyasztással fokozzuk a test ellenálló lépességét, bármely betegséggel szemben.

Étvágygerjesztő:

A petrezselyem nemcsak kitűnő étvágygerjesztő a gyerekek számára, de nagyon tápláló is.

Vérszaporító:

A petrezselyemben sok a vas, 10 dkg petrezselyem 8 mg vasat tartalmaz. A szervezetünknek nagy szüksége van vasra a vérképződéshez, valamint az oxigén felszívódáshoz.
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
❤Sárgarépa - lé és GYÓGYÍTÓ HATÁSAi❤
  2013-04-30 13:47:45, kedd
 
  A frissen facsart zöldség és gyümölcslevek gazdag vitaminforrások.
A sárgarépaléből a szervezet jobban fel tudja venni a B-karotint, mint magából a zöldségből. Napi 1-1,5 dl répalé fogyasztása fedezi a B-karotin szükségletet, melyből a májban és a bélfalban karotináz enzim hatására A-vitamin képződik. A répalé fogyasztása különösen nyáron ajánlott. Napozás során veszélyes szabad gyökök szabadulnak fel, melyek felgyorsítják a bőr öregedését. Az A-vitamin nélkülözhetetlen a hámsejtek számára, véd az UV-sugaraktól, aktiválja a pigmenteket, gyorsítja, tartóssá és egységessé teszi a barnulást. Ezenkívül daganatos betegségek megelőzésére, illetve gyógyszeres terápia kiegészítésére, immunerősítő szerként, fehérvérsejt növelésére ajánlott.


Elkészítése:

A zöldség levét legjobb frissen préselni vagy centrifugázni. A egészséges nedű elkészítéséhez mindössze pár darab sárgarépára van szükség, melyet ízlés szerint lehet bolondítani különféle zöldségekkel vagy gyümölcsökkel.

A friss sárgarépalé serkenti az emésztést és enyhén vizelethajtó hatású. A legfontosabb egészségügyi hatása azonban a máj tisztítása és tonizálása. Rendszeres fogyasztása elősegíti a pangó epe és a fölösleges zsírok kiürülését, Csökkenti a koleszterin szintet.

Gyomorfájásra, gyomorhurutra, emésztési zavarokra, puffadásra, székrekedésre, bélgörcsökre, gyomorsavtúltengésre, tüdőrákra gyógyzöldségünk a sárgarépa. Ilyen esetekben reggelente 2-3 közepes sárgarépát nyersen lereszelve fogyasszunk el.
Légúti hurut, influenza, gégehurut megelőzésére 3-4 sárgarépa levét langyosan, éhgyomorra igyuk meg.

Külsőleg: fülfájáskor 2-3 csepp sárgarépalét csepegtessünk a fülbe.
Lereszelt sárgarépa jó mellgyulladásra, gennyes bőrbajokra, idült lábszárfekélyre, égési sebre, orbáncra, fagyásra.
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
❤VIRÁGÜLTETÉSI ötletek❤
  2013-04-30 06:30:52, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
❤az EGÉSZSÉG azt jelenti.....❤
  2013-04-30 05:51:15, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
❤A játék zsírra megy ❤
  2013-04-29 13:44:16, hétfő
 
  Táplálkozásunk során három alapvető élelmiszert fogyasztunk: a zsírokat, a szénhidrátokat és a fehérjéket. Ezen felül még szükségünk van természetesen vitaminokra és ásványi anyagokra is, de most koncentráljunk az első háromra.

Amikor fehérjét fogyasztunk, akkor az emésztés során ezek a fehérjék szétesnek aminosavakra (ideális esetben) vagy nagyon rövid, néhány aminosavból álló töredékekre. Így szívódnak fel és azután a szervezetünk sejtjeiben ezekből az aminosavakból teljesen új fehérjék szintetizálódnak. Pontosan olyanok amilyenekre szükségünk van. ,,Csodálatos dolog, csodásabb nem is lehet, bármit is egyél meg egyenlő lesz veled". Ez volt a nagy rejtély, ami a még a felvilágosodás korabeli kémikusokat is izgatta.

Azok az aminosavak, amiket a szervezet nem tud hasznosítani, azok cukorrá alakulnak át és úgy hasznosulnak, mintha cukrot ettünk volna (a folyamat neve: glukoneogenezis = cukor újragyártás). Ez a legdrágább módja a szénhidrátok bevitelének, és ebből is világosan látható, hogy a fehérjék kalória tartalma megegyezik a szénhidrátok kalória tartalmával.

Az ajánlott napi fehérje bevitelünk általában 0,7-1 g/testsúlykilogramm. Bizonyos betegségekben (leggyakrabban vesebetegségek) ezt a bevitelt akár 0,4g/tskg-ra is le kell csökkenteni. Aminosavakat azonban szervezetünk is tud szintetizálni nyolc kivételével. Ezért ezt a nyolcat esszenciális aminosavaknak nevezzük (ezek: Izoleucin, Leucin, Lizin, Metionin, Fenil -alanin, Treonin, Triptofán,Valin).

A fehérjéket nem raktározzuk, hanem beépítjük szöveteinkbe. A legnagyobb beépítő az izomszövet.
A szénhidrátokból sem tudunk sokat elraktározni. A máj maximum 120g glikogént (összetett szénhidrátot) képes elraktározni, és egy keveset az izomszövet is. A szív, az agy és a vesék óránkét 10 g szénhidrátot fogyasztanak, tehát 10-12 óra alatt a glikogén raktárainkat le tudjuk nullázni. Ezért kell naponta 135g szénhidrátot okvetlenül elfogyasztanunk (ez nem cukrot jelent, hanem összetett szénhidrátokat, keményítőket), amikből a szervezet csak lassan szabadítja fel a cukrot, éppen amennyire szüksége van.

Ha a szénhidrát fogyasztásunkat ez alá a szint alá csökkentjük, akkor is a fent említett három életfontos szerv számára a szervezetünk biztosítani fogja a megfelelő mennyiségű cukrot, méghozzá úgy, hogy a saját izom fehérjéit kezdi el lebontani a már említett módon, s ebből készíti el a szükséges cukormennyiséget létfontos szerveink számára.

A harmadik nagy játékos a zsír. Ez az egyetlen formája a kalóriák szinte korlátlan elraktározásának. A zsírok kétszer annyi kalóriát tartalmaznak, mint a szénhidrátok. A táplálékkal bevitt zsírok is kisebb zsírsavláncokká bomlanak, majd felszívódva (egy bonyolult mechanizmus révén) a májban újra szintetizálódnak. Ami nem kell, az feleslegként a zsírsejtekbe kerül, melyből negyven-ötven milliárd van a testünkben, de a nagyon kövér emberekben a zsírsejtek száma akár 400 milliárdra is emelkedhet.

Ezért van az, hogy ha valaki nagyon meghízott, de azután lefogy, akkor is őt ,,lefogyott kövér embernek" kell tartanuk, aki, ha nem vigyáz a diétájára, nagyon hamar visszahízik, hiszen a zsírsejtjeinek a száma nem csökkent, csak ezek a sejtek kiürítették a fogyás során bennük lévő zsiradék nagy részét. Ha sok fehérjét eszünk, abból cukor lesz, a cukorból pedig zsír, de visszafelé ez nem működik. A zsírból az ember nem képes fehérjéket szintetizálni és cukrot sem. Minden feleslegesen bevitt kalória a ,,zsírtóban" végzi, amiből könnyen fejlődhet ki a ,,zsírtenger".

Vajon nincs itt beépítve egy fék, ami gátat vethetne ennek a folyamatnak?

Valószínűleg van és ezek a leptineknek nevezett molekulák. Ezek ,,mondják meg" az agynak, mekkora a testünk. Ez a finom szabályozó mechanizmus azonban könnyen elállítódhat, és ekkor már a test zsírtartalmának a növekedését nem fékezi semmi sem, csak a saját tudatunk.

Az elhízás tehát súlyos betegség. Nagyon komolyan kell vele foglalkozni. A mai modern táplálkozásunk az elhízás betegség meleg ágya. Ne faljuk fel se ,,Amerikát", sem mást, inkább csak együnk mértékkel. Minél természetesebb egy táplálék, annál kevésbé hizlal, annál egészségesebb, sőt, annál finomabb. Változtassunk! Most, azonnal!
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
❤Eddig rosszul pucoltunk fokhagymát! ❤
  2013-04-29 06:36:31, hétfő
 
  Ez a praktika tényleg úgy néz ki, mint valami szemfényvesztő bűvésztrükk! Pedig működik, nem csalás, nem ámítás!Link

Azok a férfitársaim, akik szeretnek főzni, pontosan tudják, hogy a fokhagymapucolás milyen kínos procedúra tud lenni. A héj makacskodik, nehezen jön le, és odaragad az ember ujjaihoz. Egy fejnyi fokhagymával akár 7-8 percet is eltökölhet az ember, de ezzel a módszerrel minden probléma megoldódik tíz másodperc alatt! Köszönjük szakállas bácsi, nagy király vagy!
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
❤NE HIGGY VAKON a REKLÁMNAK! ❤
  2013-04-29 05:54:39, hétfő
 
  NE HIGGY VAKON A REKLÁMNAK!
- még ha azt is állítja, hogy ettől leszel egészséges...

Az emberek jóhiszeműen abban a tudatban fogyasztják például az Actíviát vagy a Kinder tejszeletet, hogy ezzel tesznek valamit az egészségükért. A magasabb ár pedig inkább meggyőző erővel bír, hiszen azt gondolják sokan, a jótékony és valós hatás miatt emelkedik ki a többi közül árban is.



KINDER-TEJSZELET
A Foodwatch minden évben olvasói szavazatok alapján díjat ad a legfélrevezetőbb termék gyártójának és természetesen építő kritikája mellett ésszerű, vásárló- és egészségbarát javaslatokkal látja el. Az idei győztes a Kinder tejszelet, tavaly a Monte tejital, előtte pedig a Danone Actimel volt.

A Foodwatch idei nagydíját, ,,Az év arany megtévesztése" címet a Kinder tejszelet gyártójának, a Ferrerónak adományozta. Ennek oka, hogy a ,,könnyű"-nek titulált és étkezések között javasolt ,,sok tejből és mézből készült" szelet valójában több kalóriát tartalmaz magas cukor- és zsírtartalmának köszönhetően, mint egy csokis tejszíntorta szelet. A Foodwatch ajánlása szerint akkor nem lenne félrevezető a termék ismertetése, ha sima édességnek lenne definiálva.

Második helyezett a Danone Actívia lett. A Danone termékét mindenki ismeri, sőt még azt a bizonyos

DANONE ACTIVIA
kimondhatatlan nevű baktériumot, a bifidus actiregularist is többé-kevésbé minden televízió néző megtanulta már, ami minden reklámszpotban mintegy varázsszóként hangzik el. A Danone reklámjai, reklámarcai azt sugallják, hogy egy egészséges, magára valamit is adó nőnek, ezt kell ennie. A reklámkampány elismerésre méltó, hiszen annyira képes beszuggerálni a vásárlókba a csodatévő hatást, hogy még azok is ezt veszik le a polcról, akik nehezen engedhetik meg maguknak. A valóság pedig nem ilyen barátságos. Az Actívia sokkal többe kerül, mint egy sima natúr joghurt, hatása mégsem jobb egy fokkal sem. Semmiféle emésztési zavart nem képes gyógyítani, sem pedig megelőzni jobban, mint a hagyományos társai. A vásárlók pusztán ezt a hatalmas marketingkampányt kénytelenek megfizetni és nem a benne rejlő csodát. Az egészséges étkezéshez senkinek nincs szüksége Actíviára.

NIMM2

A dobogó harmadik fokára a Nimm2 cukorkát választották, melyet gyártója, a Storck, magas vitamintartalmával emeli ki az édességek színes tárházából. Sok gyerek és szülő automatikusan ezt választja, ha már mindenképpen nassolni akarnak, hiszen a reklámok szerint a nimm2 ,,egészséges", ,,értékes", és a szükséges élelmiszerek közé tartozik. Természetesen ez is csak egy jó reklámfogás, hiszen ez a cukorka sem jobb vagy rosszabb, mint akármelyik másik. Ez a csöppnyi hazugság ötven éve van a piacon.

Tavaly a Monte tejital nyerte el a koránt sem dicsérő címet, előtte évben pedig a Danone Actimel. A Monte tejital amiatt kapta az

MONTE
olvasók legtöbb szavazatát (több mint 30 ezer szavazat), mert cukortartalma a kóláéhoz hasonló, kb. 8 kockacukornyi, azaz 12 %-nyi. Étkezések között javasolták fogyasztását főleg gyerekeknek. A Monte termékekre egyébként általánosságban igaz ez a magas cukortartalom. A tiltakozásnak annyi hatása volt, hogy levették a két étkezés közbeni ajánlás szövegét, és a cukortartalmát is csökkentették 8-ról 7 kockacukornyira. Ami azért valljuk be, még most is nagyon magas.

ACTIMEL

2009-ben a Danone Actimel kapta a legtöbb szavazatot a legmegtévesztőbb termékek versenyében. Ez a joghurtital szintén mindenki által ismerős, hiszen nap mint nap találkozunk reklámjaival, hirdetéseivel. Állításuk szerint mindennapi fogyasztásukkal növekszik immunrendszerünk ellenálló képessége. A valóságban viszont a natúr joghurtnál sokkalta magasabb áron értékesített joghurtital, hasonlóan a már tárgyalt Actíviához - a magas cukortartalma mellett - semmiféle prémium hatást nem biztosít, ugyanazt tudja csak, mint az egyszerű társai. A Danone sajnos ezzel a termékkel éppen a kisgyerekeket célozza meg, akiket pedig nem etikus egészségesnek titulált cukrozott, méregdrága joghurtitallal itatni.

A gyerekek komoly célcsoportot képeznek a gyártók félrevezetésekor. A különféle édességek, tejtermékek, melyeket az egészséges életmód jegyében reklámoznak magas cukor- és zsírtartalmuk miatt éppen ellenkező hatással bírnak. Például a Kinder csokoládé szelet extra tej- és kalcium tartalmával reklámozza magát. A valóságban viszont egy gyereknek 13 szeletet kellene megennie ahhoz, hogy a napi kalcium szükségletét fedezze belőle. Ha így tenne, akkor az olyan lenne, mintha 48 darab kockacukrot és egy fél csomag vajat is megenne közben. Mindezek tudatában jobban gondoljuk át, milyen termékeket teszünk bevásárlókocsinkba legközelebb.

Cikk szerzője: Hagara-Nagy Nóra
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
❤Mit tarmalmaz egy HOT-DOG??? ❤
  2013-04-28 17:29:56, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
❤ DINNYEvonat ❤
  2013-04-28 13:01:53, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
     1/19 oldal   Bejegyzések száma: 186 
2013.03 2013. április 2013.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 186 db bejegyzés
e év: 1376 db bejegyzés
Összes: 105468 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2735
  • e Hét: 13030
  • e Hónap: 104690
  • e Év: 419521
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.