Belépés
dundulino.blog.xfree.hu
Az élet szép, vagy tudni kell széppé tenni! Demeter Zsuzsanna
1976.10.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
Vacsi
  2013-04-30 21:49:04, kedd
 
  Rákerestem a neten a káposzta saláta receptjére, kfc-s sali.
Ma egy kicsit leredukáltam, és turmix gépben összedaraboltam, rá a szósz, és mehetett a maradék rántott hús mellé. Egy fincsi zöldbab levest is összerottyantottam,amíg locsoltam. Tettem bele virslit, krumplikockákat, és még "nokedli" is fért bele, tejföllel behabartam, és olyan kiadósra sikerült, a gyerekek nem győzték dicsérni. Aranyosak voltak.
Persze holnapra valami ebédet és uzsit össze kell hoznom, a maradék leveshez, hiszen én nem leszek itthon, és ők azért ennének :-)
Gondoltam egy tejszínes tésztára, amiben kukorica, szalonna, és cukkini sorakozik fel, egy kis fokhagymával megbolondítva. Persze a paradicsomszószt sem felejthetem el hozzá jó sok fokhagymával. Ha netán nem jön be nekik a tejszínes szósz rá. Ma is gyakoroltam és az egyik ujjamon az ízület teljesen beállt. Nagyon tuti. alig bírom behajlítani. Már arra is gondoltam, hogy nem lehet ez a sok kólától??? Fáj :-(
Holnap jó lenne grillezni, de elég későn érek haza, így valami könnyű vacsit kell kitalálnom, amit Robi is össze tud ütni. Alszom rá egyet és kiderül.
Szép estét, kellemes május elsejét!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
holnap május elseje :-)
  2013-04-30 12:34:02, kedd
 
  SZerintem minden ember várja már. Ki a sör miatt, ki a pihenés miatt,a gyerekek a sulimentes nap miatt...stb.
Nekem teljes rohanás lesz egész nap, de várom . Már szépülök holnapra :-)
Nekünk nagyon kellemes lesz ez a hét, főleg a hétvége. A gyerekek már nagyon várják. Moncsikának névnapja lesz, és már mindent eltervez szépen sorra. Persze lesz torta, süti, meglepi és majd egy kirándulás is belefér az állatkertbe, kívánsága szerint.
De jha ilyen az idő lassan a medencét is megcsináljuk,hiszen napközben már fel tud melegedni a víz rendesen.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szemészet
  2013-04-29 15:35:28, hétfő
 
  Moncsival szemészetre kellett ma menni, kontrollra.
Sajnos tovább tartott ,mint gondoltam, mert nem egyformák a szemei.
Csepegtetés, aminek nem igazán örültem, és sajnos még egyszer elvégzik majd ezt a vizsgálatot.
Hogy valóban szükség van-e a szemüvegre.
Persze egyből eszembe jutott a Jászberényi doktornő, így amint megvan a végleges eredmény, bejelentkezünk hozzá, és szerintem indul a kezelés ott. Mindent megér nekem, hogy a gyerekeimnek a legjobbat nyújtsam, amennyire csak tudom.
Nagyon meg volt ijedve, hiszen nem volt még ilyen helyzetben....most Zsuzsival megyek úszásra, majd utána folyt köv.
Moncsinak még mindig hatalmasak a pupillái, pedig már lassan 8 óra.
Nem is tanulhatott, Zsuzsi csinálta meg a leckéjét, ami maradt, hogy holnap ne legyen lemaradva.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Végre hétvége :-)
  2013-04-27 07:40:57, szombat
 
  Már nagyon vártam, hogy a napi rutinszerű dolgok kicsit lepihenjenek.
Ma van a 11. házassági évfordulónk. Nem sok időnk jut ma sem egymásra, de este felbontottunk egy jó fajta eperbort, és kicsit beszélgettünk...mindenről.
Beültettük a növénykéinket. Kíváncsi vagyok a mézbogyóra milyen mértékben fog növekedni, hallottam hogy nem túl szapora. Mindenesetre termés kezdemény már látszik rajta.
Tegnap bevásárló körútra mentünk Dórival, kellett néhány dolog, és a lufi. Mostantól jön a fiam is és tekergeti, hajtogatja a lufikat,hiszen ma meglesz a vizsgája, jövőhéten elsőáldozás, és hétvégenként jöhet velem, a kis bohóc. Olyan aranyos a jelmezében. Az arcát nem festjük ki, mert minden festék anyagra érzékeny a bőre, és is ő így nagyon aranyos.
Tagnap elmentünk Vácra, a Duna partra fagyizni. Nagyon finom a sarki cukinak a fagyija. Én nem fagyiztam, hiszen kicsit vissza kell fognom magam,ha formába szeretnék jönni.
A gyerekek nagyon élvezték, már rég voltunk itt. Robika a házijához hozott egy befőttes üvegben a Duna vizéből egy kicsit. NA kíváncsi leszek mennyire köti le a kísérlet.
Ők mentek Papáékkal , mi pedig hazaindultunk.kettesben. Ritkán vagyunk kettesben,hogy Robi nem dolgozik,de még mindig nagyon szeretem ezeket az időszakokat.
Nem vettünk egymásnak semmit,hiszen mindenünk megvan. Hogy virág?
A starkl-től annyi virágot rendeltem, hogy reményeim szerint egész nyáron lesz a vázámban is és a kertemben is tönkelegével.
A nyári hagymácskákat még el kell tennem, lassan megyek is, meg a locsolót is beindítom. Most a legjobb locsolni. Gyönyörű a fű. A napi 2x-i locsolás, belocsolás kell neki.
Nagyon szépen alakul a lenti kertünk is. a jövő héten megvesszük a kavicsokat a játszótér alá, és a vendégkocsi beállóra is. És már csak egy icurka-picurka területre kell kitalálnom valamit. De valószínűleg valamilyen járda lesz a végeredmény, és sehol sem nő innentől fogva gyom :-D
Robi megcsinálta a hátsó tetőnél a plusz oszlopokat, nagyon szép lett, bemehetnek a helyükre a csúsztatható oldalfalak, kerítésfalak. Aztán kezdődhet a festés, mert idén szeretnénk kifesteni a házat, és immáron színesre! Sok elképzelés van, remélem jól fog mutatni.
Kicsit szeles az idő. Jól kiszellőztettem a lakást, mert a nap felmelegíti estére a házat.Este pedig vendégeink lesznek, és egy nagy bulit csapunk. Erősen gondolkodom rajta,hogy szalonna sütés vagy grillezés legyen. De ha marad ez a szél, akkor a grillezésnél marad.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
olyn dalt csináltunk....
  2013-04-25 21:10:06, csütörtök
 
  Nagyon vártuk már a dalt Petitól. Este megérkezett.
Nem bírtuk abbahagyni,annyira tetszett a végeredmény. Beindultunk és írjuk a következő dalunkat.
Teljes beindultunk. Lehet születik az új cd dal? vagyis egy sláger :-D
Annyira feldobódtam. Imádtam, Gabit a stúdióban. Olyan édes volt. Persze még van mit tanulnia, de a hangja!
Petinek is tetszett ? :-)
Ja Petiről jut eszembe, a hegedűmön 1-jén már ott lesz a festmény. Pusztaberkin azzal vonulok fel a színpadra :-) Annyira várom! Megszerettem azt a kis ütött-kopott tokot.
Valahogy hozzám nőtt, a fellépések alatt.
Tavaly megijedtem, akarok-e még énekelni, aztán kinyílt a lelkem és a hangom felszabadult. Valami visszafogta, lezárta eddig. Most újra él, és szárnyal.
Robinak is nagyon tetszik, de neki már akkor tetszett,amikor kótyagosan írtuk a szöveget és dudorásztunk vigyorogva.
Hát nosza-nosza. Valami csak kisül ebből :-)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Úristen olyan dl
  2013-04-25 20:55:37, csütörtök
 
  -  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ma jönnek a növények :-)
  2013-04-25 09:07:23, csütörtök
 
  Várom-várom :-) Tegnap este lenyírtam a füvet, míg az úr a kocsit mosta az új magasnyomásúval elégedetten. A drága :-)
Szombaton nyírtam,de valahogy hatalmasra nőtt hirtelen. Belocsoltam, és csodás lett reggelre.
Mindjárt indítom a locsolót,mert bizony reggel, este kell neki a víz.
Robi lenyírta a játszótér körül a füvet, meg a gazt, mert bizony a tavalyi szárasságban begazosodott. Le fogjuk permetezni, és kavicsok kerülnek a hinták és a csúszda alá. A kis házikó a csúszda alatt félig nyitott, mert kiadó pultot szerettek volna a lányok. Olyan édesek,ahogy ott "főznek"meg éttermeznek.
Beindul a mandula :-) Reggel kimentünk az erdőbe néhány vödör földért, hogy megtöltsük majd a ládát. Olyan jó volt ketteseben , az erdőben....kis nosztalgia :-D
De már hazafelé jött a telefon, hogy munka lesz, és bejelentkezett a barátnőm is, hogy szaladjak ma át hozzá kicsit.
Robinak is kell segítenem valami gerenda kerül még fel, a kerítés tetejére, amin egész pénteken dolgozott. Hát van mit csinálni ma is. A gyerkőcök bicóval jönnek ma haza, gyors ebéd, és indulnak angolra. Ma nekem is kell mennem,mert másik könyvet ajánl az angol tanár. Este beszéltünk, hogy van egy olyan könyve, ami a lányoknak nagyon tetszene.
Tegnap felkérdeztem az angol szavakat. Mit mondjak, van vagy 40. És majdnem mindent tudta. Lehet a kiejtése nem volt mindenhol hibátlan, de betűzni kitudta. A kis percíz.
Mire hazaértünk az úszásról, már a vizsgakérdéseket olvasta. Holnap után elsőáldozási vizsga.
Izgulnak , de remélem minden jól megy majd.
Na megyek locsolni, aztán vár a munka meg a főzés. Ma kenyér lángost csinálok a kedvesemnek, a gyerekek egy-egy pizzát kapnak, és a vacsi sóska lesz. Még fagyasztott, mert nem rég lett permetezve a kertben. Igen, lehet nem lesz 100%-ig bio, de nem lesz agyon permetezve, mert hiszen még virágzás előtt kapták a lemosót és a gomba elleni szert.
Ma már a mérleg is jobb kedvre derített :-) A kólát leredukáltam kicsit, lehet ez is belejátszik, hiszen a lúgos hatás ilyenkor elengedhetetlen. A kóla meg pont savas.
Na nyomás dologra! ELőttünk a nap!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Minden virágba borult :-)
  2013-04-24 15:39:02, szerda
 
  Nagyon szép a táj, a kert. Minden fa virágzik, a tulipánok sorra bontják virágaikat, a bangita illatozik, hamarosan a lonc is mézédes illatával csábít majd a kert felé. Holnap pedig megérkezik a várva várt
starkl csomag. Kivivel, szelíd gesztenyével, áfonyával, klemátisz bokorral...ami szintén csodás virágokkal kápráztat el minket. Én pedig gondozni fogom, hogy hatalmas színes virágait minél tovább láthassam. A kerítés mellett kap majd helyet, hogy feldobja a színvilágot a zöld térben :-)
Tegnap hivatalosan is megkezdődött a locsolás. Jó egy órát locsolgatom a füvet. Egyik helyen szórófejjel, másik helyen sétálgatva...de végre erősödik. Hát igen, nagyon sokat számít a folyamatos törődés, a rendszeres nyírás és öntözés.
A gyerekek is kiveszik a kertészkedésben a részüket, szerencsére ők is nagyon szeretnek a kertben lenni, játszani és tevékenykedni.
Muskátli téren még el vagyok maradva. Szeretnék kiültetni néhányat az új járda szegélyeként.
A nagy virágláda tegnap helyére került. Már csak fel kell tölteni földdel, és beültetni a csodás bokrocskát. Szegény Rododendron várja még, hogy hová kerül beültetésre. Olyan helyet kell találnom, ahol Beni nem pisilgeti le rendszeresen.
Holnap amikor megjön a "szállítmány",jöhet az ültetés. Már tervezgetem mindennek a helyét. Még egy barackfa, így már 3 nektarinfánk lesz :-) Minden évben szeretnénk egyet-egyet venni, amik eltérő időben érnek, hogy folyamatosan ehessük a gyümölcsöket róla :-) Nyami....már most várom :-)
Ma bementünk a városba, A kedvesem megkapta az elő ajándékát, egy magasnyomású mosót. Remélem elégedett lesz vele, mert már nagyon régóta vágyik rá. Nekem fontos, hogy megkapja az óhajtott dolgokat, hiszen az életben kellenek a kis ajándékok, amire vágyunk. Remélem boldog ebben a családban, mert mi nagyon szeretjük őt!
Nagyon jó dolog,hogy sokszor együtt lehetünk kettesben is, és családostul is.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ma felfüggesztettem a teendőket
  2013-04-23 18:55:24, kedd
 
  Reggel bicóval mentünk a suliba. Utána meglocsoltam. A drágám megcsinálta előző nap a locsolót a kútból, így minden klappolt már a reggeli locsolásnál. Mire beértem, és rendet raktam felébredt.Szabadnapot vettem ki a mai napra,hogy csak azokkal a dolgokkal keljen foglalkoznom,amivel Robi is akar. Pakolásztunk, a téli ruhák bementek a pihenő helyükre, a nyáriak előbújtak.
Aztán irány ki. Hátul rendet tettünk a kiülőnél, a pingpong asztalnál, és megcsináltuk a kis házacskát a csúszda alá. Utána a virágos ládának gyomláltam ki a helyét. És belocsoltam a füvet. Jaj. A napallergia jobban kijött a bőrömön. Nem értem, mikor először kezd sütni a nap, mindig kipöttyöződök valahol. És legalább egy hétig nem múlik el. Hát, most is szenvedek.
Gabival főztünk vacsit. Mi mást, mint garnélás tésztát , a gyerekek fokhagymás-paradicsomszószt kaptak rá.A kis diétánk keretébe hetente egy ízterápiát beiktatunk.
Aztán indul a munka, a szöveg írás.
Holnap kapom a kész dalt. Nagyon kíváncsi vagyok rá :-)
Aztán csinálunk hozzá valami videnyót is :-)
Pukkant egy pezsi, tuti fogunk mulatni miközben írjuk a dalt. Van egy nagy kedvence. tuti refrént talált ki rá. Ütős lesz ez is :-)
Robika már fürdik, a lányok nagyon édesek, meglocsolják a virágokat nekem.
Nagyon ügyesek és annyit segítenek.....
Eltelt egy kis idő,nemrég ment el Gabi. A gyerekek lefeküdtek,hiszen holnap suli.
Remélem ma éjjel nem lesz földrengés. megijedtem,de csak 5-6 mp-ig tartott a rezgés. Fura volt ahogy mozgott az ágy meg az ablakok,még hangja is volt. Brrr...még most is beleborzongok, ha rá gondolok. Gyorsan hozzábújtam Robihoz.
Kicsit száll a fejem a pezsgőtől. Nem szeretem az édes italokat. Valahogy a száraz vagy esetleg a félszáraz a tuti befutó. Bár a hűtőben ott lapul egy rosé,de Gabi a pezsgőt jobban szereti.
Holnap koplalhatok,hiszen a pezsgőben ,főleg hogy édes volt, sok kalória megbújik.
Szupi :-)
Nagyon jó idő volt ma. Rengeteg mindent meg tudtunk csinálni, persze még holnapra is van tennivaló,de vannak visszahívásaim, meg gondolom Dórinak is. Néhány telefon ma is befutott,de az nem volt vészes.
Lassan de biztosan haladunk afelé, hogy kész legyen a kert. A héten jön a starkl is. Nagyon várjuk ,bár már nem is tudom miket rendeltünk, de tudom, hogy rengeteg virág is lesz közte :-)
Lassan véget ér a nap, és nekem is aludnom kell. Bár fel vagyok turbózva :-)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Medvehagyma
  2013-04-22 20:28:05, hétfő
 
  Sikerült ledarálnom a medvehagymát,kis só, és édes kis üvegekbe kerültek, majd szűz olívát öntöttem rá, amíg teljesen el nem lepte. Tavaly is nagy sikert aratott. Már be is gyúrtam a pogit. Túrós-medvehagymás pogik :-) Reggel kisütöm őket, és tudnak is vinni belőle. Nem sikerült kisütni , most meg már nem szeretnék nekikezdeni, mert Robi nagyon fáradt, és 3 éjszakás szolgálat után végre összebújva aludhatunk el :-) Nem feküdt le mikor hazaért, hanem nekiállt a betonozást befejezni, meg a szivattyút betette a helyére, és becsövezte. Nem csoda, hogy már majd kidől. Kap egy kis talpmasszázst,hátha tudok ezzel kedveskedni neki.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
2013.03 2013. április 2013.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 29 db bejegyzés
e év: 268 db bejegyzés
Összes: 1815 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 17
  • e Hét: 149
  • e Hónap: 944
  • e Év: 944
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.