Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"Ne veszítsd el az emberekbe vetett hited! Az emberiség olyan, mint egy óceán. Attól, hogy néhány cseppje bepiszkolódott, maga az óceán nem válik m... Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/43 oldal   Bejegyzések száma: 421 
Májtisztítás az egészség javítása céljából
  2013-04-30 11:20:36, kedd
 
 
Májtisztítás az egészség javítása céljából

A májtisztítás fontos feladat. Különösen, mivel a máj felelős azért, hogy kiszűrje szervezetünkből a káros, toxikus anyagokat. Így májunk egészsége, egész szervezetünk egészségére hatással van. A máj emellett szabályozza az anyagcserét, tisztítja a vért, megfelelő működése tehát elengedhetetlen a szervezet normál állapotának fenntartásához.

Májtisztítás természetes módon

Egy, a természetgyógyászok által alkalmazott májtisztító keverék az alábbi összetevőket tartalmazza:

- citrom vagy lime
- fokhagyma
- gyömbér
- olíva olaj

Facsarjuk ki 3-4 citrom levét (használhatunk lime-ot is és grapefruit lével ízesíthetjük), majd keverjünk bele 1-2 gerezd préselt fokhagymát és reszeljünk bele egy kis darab gyömbért. A legvégén adjunk a keverékhez egy evőkanál olíva olajat és egy kevés tisztított vizet. Fogyasszuk minden nap, 10 napon keresztül, majd tartsunk 3 nap szünetet és ismételjük meg újra, 10 napig (a kúra tehát 10+3+10 nap).

A kúrát évente 2 alkalommal kell megismételni, ősszel és tavasszal.

Figyeljünk arra, hogy a májtisztító kúra során keverékünkhöz a legjobb minőségű alapanyagokat használjuk a kívánt cél elérése érdekében.

A legjobb májtisztító ételek:

- fokhagyma
- grapefruit, citrom, lime
- zöld tea
- sötétzöld zöldségek
- avokádó
- dió
- kurkuma
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Kiderült! Ilyenek lennének a magyar nők!
  2013-04-30 11:08:32, kedd
 
  Kiderült! Ilyenek lennének a magyar nők!

Lezárult a Nagy Szépségteszt, amely keretében 1066 fő válaszolt olyan kérdésekre, hogy inkább szép lenne-e vagy okos, mit változtatna magán, ha tehetné, vagy tapasztalta-e már hogy a szépség előnyt jelent a mindennapokban. Számos, korábban sztereotípiának gondolt elmélet megerősítést nyert, de meglepetések is jócskán akadnak.

A megkérdezettek 64%-a a csinos, ápolt külsőt, a jó kisugárzást véli a szépség legfőbb fokmérőjének, míg több mint 18% inkább a harmóniát, nyugodtságot tartja annak. Mindössze 8,5% válaszolta, hogy a szépség a szimmetrikus vonásokat jelenti, és kicsivel több mint 5% szerint a szépség a fiatalsággal egyenlő. A válaszadók 14%-a érzi szépnek magát, a legtöbben, 56% éli úgy napjait, hogy vannak időszakok, amikor szépnek érzik magukat, vannak, amikor nem. A válaszadók elsöprő többsége, több mint 88% gondolja, hogy a szépség kortalan. A megkérdezettek többsége szerint egy férfi elsőként az összhatást nézi egy nőn, és nem az arcát vagy a kebleit, nő-nő viszonylatban viszont 45% szerint egy nő az alakját nézi meg elsőként egy másik nőnek. Ezt (28-28%) az arc és a ruházat követi.

Legnépszerűbb színek, formák
Közel 45% szerint a barna hajszín a legszebb, a korábban etalonnak kikiáltott szőke 25%, a vörös és a fekete kevésbé ( 12-12%- arányban) népszerű. A melírozott hajnak leáldozott, mindössze 6% véli a legszebbnek. A szemszínnél a kék vezet, több mint 40%-, ezt követi a zöld, és meglepetésre csak a harmadik helyet tudhatja magáénak a barna. A vékonyság immáron nem alapkövetelmény, a megkérdezettek 70%-a szerint az arányos testalkat a legszebb, és nem a vékony, modellszerű felépítés. A ,,mell-kérdésnél" már nem ennyire egybehangzóak a válaszok. A válaszadók több mint 50%-a szerint a feszesség a lényeg, de közel 30% tartja úgy, hogy a nagyobb mellek szebbek, közel 20% pedig a kis mellekre voksol. A popsinál a forma számít (63%), míg a feszesség jócskán lemaradva követi (23%), a méret pedig a legkevésbé lényeges szempont. A szemüveg sok nő életét megkeseríti, ám jó hír: a megkérdezettek több mint 90%-a szerint egy jó szemüveg meg is szépítheti viselőjét.

Inkább okosak lennénk, mint szépek
Arra a kérdésre, hogy mit változtatnának magukon a megkérdezettek, a következő sorrend született: a mell, a has és a testsúly az abszolút favorit, majd a bőrfeszesség következik. A fenék, az arc és érdekes módon az orr szintén erőteljesen szerepel a listán. Viszonylag kevés nőt zavar szemének színe és füle. A megkérdezettek 2%-a mindent megváltoztatna magán, és mindössze 7% az, aki semmit. Vagyis 93%-a a válaszadóknak valamit változtatna magán. Hogy a szépség valóban számít a mindennapokban, azt az is igazolja, hogy a válaszadók 84%-a már megtapasztalta, hogy a szép külső bizony előnyt jelent. Ennek ellenére, ha választani kellene, a megkérdezettek kétharmada mégis inkább okos lenne, mint szép. ,,Ennek azonban számos más oka is lehet. Először is fontos, hogy a társadalom megítélése szempontjából szimpatikusabb azt felelni, hogy az értelmi képességek fontosabbak lennének valaki számára, mint a külcsín, hiszen nagyobb elismerésnek számít az emberek szemében. Másik oldalról, a szépség - mint láthatjuk - sokféleképpen megszerezhető, elérhető, csiszolható. A mentális kapacitás, a tanultság, tájékozottság is fejleszthető, azonban behatároltabbak a lehetőségek. Emellett nem elhanyagolható tényező, hogy - különösen a nők - életük második felében a szépségük háttérbe szorulásával/elvesztésével küzdenek, ezért ha okosabbak, mégis értékesnek érezhetik magukat továbbra is - véli Dr. Almási Kitti, klinikai szakpszichológus.

A kérdőív kitöltői úgy vélik, az anyagiak befolyásolják ugyan szépségünket, de nem kizárólagosan. Mintegy 34% 2-5000 ft között költ szépségére egy hónapban, 31% 2000 ft alatt, de jelentős még az 5-10.000 Ft közötti költés is (20%). A szépségápolás persze mégis fontos szempont, ha megtehetnék, a legtöbben 20 000 ft felett költenének rá.

Természetessé vált a plasztika

A megkérdezettek 78%-a szerint a plasztika segíthet. Úgy vélik, a plasztika elfogadható, ha valakit zavar egy testrésze, illetve mindenkinek joga van úgy kinézni, úgy ahogy akar. 17% akkor utasítja csak el, ha valaki természetellenesen akarja megváltoztatni magát. Mindössze 4,5% gondolja úgy, hogy a ,,természetesség a lényeg". Ráadásul a megkérdezettek több mint fele tervezi is, hogy rászánja magát egy plasztikai műtétre. ,,A plasztikai műtét mára egyre inkább a mindennapok része. A páciensek többsége azért akarja valamelyik testrészét megműttetni, mert nem érzi jól magát vele a bőrében, a műtétet követően pedig megnő az önbizalma, magabiztosabbá válik. Ezzel nincs is probléma, azzal már annál inkább, ha valaki függő, és úgy gondolja, hogy folyamatosan plasztikáztatni kell ahhoz, hogy jól érezze magát a bőrében. A plasztika túlságosan műnek hangzik, sokkal inkább az esztétikai beavatkozást használom már, hiszen ma már nem csak a folyamat vált természetessé, de az anyagok is egyre inkább" - véli dr. László Zsolt, plasztikai sebész.

A válaszadók különböző korosztályokat képviselnek, ami azonban látványos, hogy alig vannak eltérések kor függvényében a válaszoknál. Egy tendencia azonban világosan látható: ahogy egyre idősebbek leszünk, egyre inkább az észt választanánk a szépség helyett.
 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
Dilemma: Feljelenthetem szexuális csendháborításért?
  2013-04-30 11:03:30, kedd
 
  Dilemma: Feljelenthetem szexuális csendháborításért?

Tamara történetét lejegyezte Kóbor Kata

Az egyre hangosodó lihegések, nyögések, majd kéjes sikítások úgy áthallatszanak, mintha legalábbis a mi teraszunkon, a szabad ég alatt művelné a dolgot.

Igyekeztem megőrizni a kezdeti baráti hangnemet, és magyarázkodni kezdtem, hogy igazán nem akarok beleszólni a szexuális életébe, de az ilyen visongás felesleges, és zavaró. Erre felpattant, és csípőre tett kézzel üvöltözni kezdett, hogy néztem-e már tükörbe, mert ha néznék, akkor rádöbbennék, hogy úgy festek, mint egy kifacsart szivacs, és inkább azzal foglalkozzak, hogy egy kicsit szépítsem ki magam, mert ha így folytatom, nem sokáig lesz férjem.

És még azt is mondta, hogy nyilván az irigység beszél belőlem, mert nekem biztos, hogy nincs okom visítozni a férjem mellett, aki csak a sörhasát növesztgeti egész nap, de ne őt hibáztassam, ha nudli a szexuális életem, mert ő nem tehet róla, ellenben szívesen ad majd néhány tanácsot. Majd szó szerint kilökdösött a viskójából, és becsapta az ajtót.

Ha a rendőrségre megyek, félek, kinevetnek

Írj nekünk, segítünk!

Döntési helyzetbe kerültél, és nem látod, melyik a helyes út? Ha hiába szakad meg a szíved, akkor sem tudod, mit tegyél...? Írd meg nekünk a problémádat, hátha valaki segíthet! Maximum 10 soros leveleiteket a koborkata@gmail.com címre várjuk! A levélbe írjátok meg: - Magát a kérdést, amire a választ várod (Mit tegyek, hogyan döntsek az engem érintő ügyben?) - Az életkorod - Egy jeligét
Mit mondjak, nagyon kiborított ez a beszélgetés. Én két gyereket szültem, heti ötven órában dolgozom. A férjem becsületes ember, aki bár szereti a sört, de nagyon is figyelmes velem.

Tény, hogy én nem viselek műkörmöt, és a hajam se festetem háromféle színűre, ahogyan ő, és a kertben nem tűsarkú papucsban pipiskedek, hanem tornacipőben, és monokinizni se szoktam. De hogy mondhat nekem olyat, hogy a férjem el fog hagyni? És hogy irigy vagyok a szexuális örömeire?

Nagyon feldúlt ez a helyzet, ráadásul a probléma sem oldódott meg, sőt, rosszabb lett. Mert mintha azóta szándékosan még hangosabb lenne. Mit lehet itt tenni? Fel lehet jelenteni csendháborításért? De könyörgöm, adjam elő a rendőröknek, hogy a szomszédom szexszel háborítja a csendet?

Félek, ha törvényes lépéseket teszek, csak nevetségessé teszem magam. Más ötletem pedig nincs. De miért kell ezt nekem és a gyerekeknek elviselnünk: Mit lehet kezdeni egy ilyen megátalkodott perszónával?
 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
Dilemma: Feljelenthetem szexuális csendháborításért?
  2013-04-30 11:00:12, kedd
 
 

Dilemma: Feljelenthetem szexuális csendháborításért?

Tamara történetét lejegyezte Kóbor Kata

Az egyre hangosodó lihegések, nyögések, majd kéjes sikítások úgy áthallatszanak, mintha legalábbis a mi teraszunkon, a szabad ég alatt művelné a dolgot.

De az is tény, hogy mi a sok kisgyerekkel korán fekvő emberek vagyunk, a gyerekek pedig pláne azok, de hiába, mert folyton felébrednek a rajcsúrra. De a legfőbb problémánk az, hogy Ancsika imádja a szexet. És ennek hangot is ad. Nem is akármilyet.

A gyerekek is felfigyeltek már a hangokra

Én nem tudom, mit művelhetnek szex címszó alatt, de az tény, hogy bármelyik napszakban képesek egymásnak esni, és olyankor Ancsika olyan trillázó, éneklő, sikító hangon örömködik, hogy a hátunkon feláll a szőr. Az egyre hangosodó lihegések, nyögések, majd kéjes sikítások úgy áthallatszanak, mintha legalábbis a mi teraszunkon, a szabad ég alatt művelné a dolgot.

A múltkor átlestem, és azt kellett látnom, hogy a házban vannak, méghozzá csukott ajtó és ablak mögött, így aztán nem is értem, hogy hallatszódhat ennyire át, de áthallatszik.

A minap a tizenkét éves kislányom kuncogva, fészkelődve megkérdezte, mik ezek a hangok, de láttam a szemén, hogy pontosan tudja. Én azt feleltem, hogy talán tévét néznek a szomszédban, de erre csak nevetett, hogy nem nézhetik folyton ugyanazt a filmet...

Persze, szaladt a tizenhárom éves unokabátyjához, akivel jól kibeszélik a dolgot. Nekem pedig remeg a gyomrom és fáj a szívem, hogy ezeknek a zsenge kis kamaszoknak ez az első információjuk a szexről. Nem akarom, hogy a gyerekek azt higgyék, hogy a szexuális élet okvetlenül ilyen állatias üvöltözéssel és visítással jár együtt.
Megkértem, hogy halkítson a sikolyain

Egy nap aztán megelégeltem a dolgot, és amikor épp csend volt, átmentem Ancsikához, még egy kosárka paradicsomot is vittem, és friss petrezselymet a piacról, hogy lássa, nem rossz szándékkal jöttem.

Beengedett, kávéval kínált, és úgy tűnt, nagyon örül, hogy jó szomszédi viszonyt kezdeményezek. Néhány perc semmitmondó csevegés után rátértem a lényegre.

Nem kerülgettem a forró kását, egyenesen kimondtam, amit gondolok:
- Ancsika, ne haragudj, hogy ilyesmit kérek, de nem közösülnétek kicsit halkabban? Minden áthallatszik hozzánk, és nagyon zavarja a gyerekeket.

Na, erre azonnal eltűnt az arcáról a szívélyes mosoly. Előbb elvörösödött, aztán elsápadt, és összehúzott szemmel azt sziszegte, kikéri magának, hogy az ő szexuális életét a számra vegyem.
 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
Dilemma: Feljelenthetem szexuális csendháborításért?
  2013-04-30 10:58:44, kedd
 
 
Dilemma: Feljelenthetem szexuális csendháborításért?

Tamara történetét lejegyezte Kóbor Kata

Az egyre hangosodó lihegések, nyögések, majd kéjes sikítások úgy áthallatszanak, mintha legalábbis a mi teraszunkon, a szabad ég alatt művelné a dolgot.

Most, hogy beindult a nyár, megint felmerült a tavalyi probléma. Van egy kis faházunk a Dunakanyarban, húsz éve gyűjtögetett a család, hogy megvehesse.

Sok gyerek van, nekünk kettő, a testvéremnek három, ezért volt fontos, hogy megvegyük a kis nyaralót, mert így a gyerekek boldogan játszhatnak a friss levegőn, egész nyáron. De mindig kerül légy a levesbe.

A húgommal megbeszéltük, hogy a szüleinkkel felváltva mindig lent lesz valaki a víkendházban, hogy miközben dolgozunk, a gyerekek nyaralhassanak.

Nem kis lemondások árán jutottunk hozzá ehhez a kis paradicsomhoz, a férjem lecserélte a kocsiját egy olcsóbbra, a húgomék hitelt vettek fel, hogy fele-fele arányban lehessünk tulajdonosok.

Büszkék vagyunk erre a megoldásra, és rengeteg boldog, sütögetős hétvégét töltöttünk már ott együtt. Az is szempont volt, hogy idősödő szüleink is ki tudjanak mozdulni nyaranta a betonrengetegből, hiszen mi okozna nagyobb örömet egy nyugdíjasnak, mint hogy a természetben bóklászhat, ültetgethet, szüretelhet.

Édesanyám igazi kis virágtengert varázsolt a faház köré, édesapám pedig nagy gonddal ápolja a három kis gyümölcsfát, amik egyre több termést hoznak. Szóval minden szép lenne és jó, ha...

Mintha pornót forgatnának a szomszédban

És ez a ha mindig ott van. Mert van egy szomszédunk, egy harminc körüli nő. Ez a nő két éve elvesztette a férjét, meghalt szegény infarktusban. De azóta Ancsika a víg-özvegyek életét éli. Nem állítom, hogy prostituált, mert bizonyos ideig mindig ugyanazok a férfiak járnak hozzá, de az is tény, hogy az elmúlt két év alatt már három pasi fordult meg itt, és most tavasszal egy negyedikkel állított be.

Ancsika imád napozni, lehetőleg monokiniben, de ehhez semmi közünk. Ahhoz viszont már van, hogy borozgatni és sütögetni is imád, és ilyenkor éjjel kettőig-háromig hallgathatjuk a kacagását, és szagolhatjuk a füstjét.

Sajnos, ebbe se köthetünk bele, hiszen ez egy nyaralóhely, mindenkinek joga van hozzá, hogy jól érezze magát, és vidám legyen, és ha nem avart vagy autógumit éget, csak főzőcskézik, akkor tüzet is rakhat.
 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
Hova menjünk majálisozni?
  2013-04-30 10:36:58, kedd
 
  Hova menjünk majálisozni?
2013. április 30. 08:49
Néhány érdekesnek ígérkező program Békés megyéből Békéscsabától Tótkomlósig. Mazsorettek, fúvósok, Demjén Rózsi minden mennyiségben.

Békéscsaba. A Széchenyi liget ad otthont a majálisnak. Április 30-án 18 órától élőzenés ligeti falatozás, 20 órától pedig fáklyás evezés várja az érdeklődőket. Május 1-jén délelőtt fél 10-től aktív családi programokkal készülnek a szervezők.

Füzesgyarmat. A Kastélypark Fürdőben szerdán 9 órától pörkölt- és gulyásfőzőversenyt rendeznek. 11 órától az erős emberek mérettetik meg magukat, kihirdetik, ki a legerősebb hölgy és férfi Füzesgyarmaton. Emellett színes kulturális programokra számíthatnak az érdeklődők. A helyieknek a belépés ingyenes a Kastélypark Fürdő területére.

Gyula. A várkertben rendezik a városi majálist. A rendezvényre reggeltől folyamatosan programokkal várják az érdeklődőket. 13.30-tól az Irigy Hónaljmirigy Zenevonat is fellép. * Családi majálist rendeznek május 1-jén a Steigervald-tanyán. Lesz Bábika játszóház, csikós-bemutató, fellép Hevesi Imre, jó ebédhez, szürke-marha és birkapörkölthöz, babgulyáshoz szól a nóta. Lehet majd lovagolni, kocsikázni a pusztában, megtekinthető a kisállatpark és a tanyamúzeum. A belépés díjtalan.

Mezőberény. A civil majálisnak a városi liget ad otthont Mezőberényben. Lesz szabadtéri sütés-főzés, kézműves-foglalkozás, illetve bor-, szárazkolbász-, savanyúság- és lekvárverseny.

Mezőkovácsháza. A művelődési ház mögötti téren reggeltől gyermekfoglalkozásokra várják a fiatalokat, 10 órakor pedig felavatják az új játszóteret. Fellépnek a Duma Színház énekesei, a Vadvirág népdalkör. Főzőversenyt is hirdetnek.

Murony. Április 30-án retro majálist tartanak a tornacsarnokban, illetve környékén. A teljesség igénye nélkül retrobál, fáklyás felvonulás és tábortűz is szórakoztatja majd a megjelenteket.

Orosháza. Április 30-án este az agrárszocialista megmozdulás emlékére ünnepség a Dózsa György utcán. 19 órától Farkasházy Tivadar és Selmeczi László műsora. Beszédet mond Mesterházy Attila, az MSZP elnöke és Varga Zoltán országgyűlési képviselő. 20 órától fáklyás felvonulás és utcabál a piactéren. Május 1-én Bogárzón hagyományosan megrendezik a fogathajtó-, galopp- és ügetőversenyeket. Gellértegyházán hagyományőrző majális 12 órától. Az új osztási területen május 1-jén koncertekkel és rongylabdákkal várnak a szervezők.

Sarkad. Fáklyás felvonulással kezdődik kedden este 20.30-kor a majális, 21 órától utcabál lesz a vásártéren. A Családi Majális szerdán három helyszínen zajlik. Az Éden-tavaknál horgászverseny, a vásártéren délutántól több koncert lesz, 20.30-tól Demjén Ferenc lép fel. Az Anti úti sportpályán rendezik meg a Nemzeti Vágta előfutamát, a Sarkadi Vágtát. A nap 22.30-kor tűzijátékkal zárul.

Szarvas. Az Erzsébet ligetben 10 órától zajlanak a programok. Fellépnek a fúvósok, a mazsorettek, a Tessedik Táncegyüttes, Maksa Zoltán. Lesz táncóra. Sztárvendég: 18 órától Vastag Csaba. A sportpályán tuning-majálisra várják a tuningolt autók gazdáit.

Szeghalom. A városi sporttelepen szerdán 11 órától a Monó Manó zenekar számít a gyerekekre, a sörsátorban Budai Tibor és Balog Árpád zenél. A családok, baráti társaságok kedvükre bográcsozhatnak a területen.

Tótkomlós. A ligetben egész napos majális várja a látogatókat, 14 órától az immár hagyományos mazsorett-találkozót rendezik meg.
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos,tanácsok  
Tallóztam.
  2013-04-29 18:01:40, hétfő
 
  ,,Megkívántam?

Lehetséges.

Ha a vágy kölcsönös és szabad embereké: érdemes egy kicsit utánanézni. Mi van ott? Húsod éhes húsára? Nem tragédia, sőt. Ámbár a nő olyan, mint egy szépségesen egyedi módon becsomagolt díszdoboz. Királyfi számára tervezték. Ki lehet bontani, az kétségtelen, utána vissza is lehet csomagolni, és utólag szinte észrevehetetlen, hogy már egyszer (hiába) ki lett bontva a cucc, de hát a sok bontogatás közben ugyebár - kinek mennyi a sok, az persze ízlés kérdése -, a díszdoboz, pontosabban a tartalma, bármilyen ügyesen is csomagolják vissza, báját elhullajtja. Persze, a királykisasszonyok pontosan tudják, hogy a vágy nem szerelem. S inkább nem vetkőznek, vagy csak roppant ritkán. Megvárják a királyfit. Abból pedig, a mesékből tudjuk, hogy háromnál több sose jön.
Meg kell ismerni őket."
 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
Éhezés és elhízás, leptin és magnézium
  2013-04-29 17:58:24, hétfő
 
 

Éhezés és elhízás, leptin és magnézium

A túlsúlyos vagy elhízott emberek rendszerint mindig éhesek, függetlenül attól, hogy mennyit ettek korábban, agyuk azt az üzenetet küldi, hogy vigyenek be még több kalóriát. Ráadásul külön paradoxonnak számít, hogy a legtöbb túlsúlyos ember alultáplált, mivel a legtöbb hizlaló, egészségtelen műkaja nem tartalmazza azokat a tápanyagokat, amikre a szervezetnek szüksége van.
Általánosságban elmondható, hogy a túlsúlyos, elhízott emberek sok magas feldolgozottságú ételt esznek, rostbevitelük azonban meglehetősen alacsony. Az alacsony mennyiségű rostbevitel a túlsúly kialakulásának egyik fontos tényezője.

A túlzott mennyiségű kalória bevitel a leptin rezisztencia kialakulásának leggyorsabb útja. És mivel a kalóriatöbblet a rossz minőségű táplálékokból származik, gyakran magnézium hiány is kialakul mellette.

A túlsúlyos embereknél gyakran tapasztalható hiperinzulinémia, vagyis az inzulin meglehetősen magas szintje a vérben, ami elősegíti a zsírok elraktározódását. A kövér emberek általában nem képesek biztosítani a szervezetük által igényelt energiát és tápanyagokat. Ebben az esetben kialakul az éhségérzet, stressz, letargia. Valójában nem ezek a tényezők okozzák az elhízást, hanem annak éppen az eredményei. Metabolikus szindróma (X szindróma) során inzulin rezisztencia, leptin rezisztencia és glükóz intolerancia alakul ki. Ezek közül mindegyik tényező a cukorbetegség, szívbetegség, elhízás és a rák előjele lehet.

Egyes típusú cukorbetegség esetén a leptin magas szintje kapcsolatban van a megnövekedett magnézium ürítéssel (a vizelet révén). Ennek oka az lehet, hogy a leptin fokozott vizelet kiválasztódást eredményez. A humán leptin egy 167 aminosavból álló fehérje, mely a fehér zsírszövetben termelődik. A magnézium azáltal könnyítheti meg a diétát, hogy növeli az agy szenzitivitását a leptinnel szemben.

Leptin

A leptin egy hormon, mely a teltség érzetünket határozza meg, hiánya túlevéshez, túlzott kalória bevitelhez, elhízáshoz és az annak kapcsán kialakuló betegségekhez vezethet. A legtöbb embernél nem a leptin szintjével van probléma, hanem leptin rezisztencia alakul ki, a szervezet tehát elveszíti érzékenységét a hormonnal szemben. Az inzulin rezisztenciához hasonlóan elképzelhető, hogy a szervezetben elegendő mennyiségű leptin hormon van, de mivel a szervezet nem megfelelően használja, éhesnek érezzük magunkat. Éppen ezért a leptin rezisztencia egy súlyos állapot, hatására a beteg túleszi magát, az agy mégis azt érzékeli, hogy a szervezet éhezik.

A Circulation szaklapban megjelent tanulmány szerint szívbeteg férfiaknál a vér leptin szintje 16%- magasabb, mint egészséges társaik esetében. A leptin szintjének minden 30%- emelkedése 25%-l növeli a szívinfarktus vagy más vaszkuláris betegség kialakulásának esélyét.

leptin.jpg

Minden egyes alkalommal, amikor több ételt fogyasztunk, mint amennyire a szervezetünknek szüksége van inzulin és leptin szintünk meglódul. A leptin rezisztencia inzulin rezisztenciához vezet, ami tovább súlyosbítja a leptin rezisztenciát. Hiperinzulinémiában az inzulin és leptin szintje együttesen emelkedik.

Kutatók szerint a leptin rezisztencia ellen a legjobb gyógymód az egészséges táplálkozás és a rendszeres testmozgás. A kevés alvás csökkenti a leptin szintjét és növeli az étvágyat. A melatonin nevű hormon, mely szervezetünk belső óráját szabályozza szoros kapcsolatban áll a leptin termeléssel. A szervezet éjszaka, alvás közben termeli a legtöbb leptint. Bármi, ami megzavarja az alvást, megzavarja a leptin termelődést is. Ennek egyik fontos oka lehet a magnéziumhiány.

Általánosságban elmondható, hogy túlsúlyos embereknél gyakrabban fordul elő magnéziumhiány. A magnézium feltétlenül szükséges a tápanyagok felszívódásához és hasznosításához. Magnézium hiányában a szervezet nem képes megfelelően hasznosítana a zsírokat, fehérjéket és szénhidrátokat, amit táplálkozás során a szervezetünkbe juttatunk. Ha megfelelő mennyiségű magnézium van jelen szervezetünkben, az inzulin megfelelően tud működni, a vércukor pedig energiaként hasznosul. Emellett magnéziumra szüksége van a szervezetnek, hogy a D-vitamint megfelelő módon tudja felhasználni. Ha valakinél súlyos D-vitamin hiány alakul ki, az egyik ok a magnézium alacsony szintje lehet. A D-vitaminnak pedig szintén fontos szerepe van a 2-es típusú cukorbetegség megelőzésében.

A stressz kezelése szintén meghatározó tényező lehet az elhízással szembeni küzdelemben. A magnézium elősegíti a mellékvesék egészséges működését, melyek az adrenalin és kortizol hormonok szintjéért felelősek. Ez a két hormon fontos szerepet játszik a stressz kialakulásában. Emellett a magnézium hatással van az idegrendszer működésére, magnéziumhiány esetén az idegrendszer túlműködhet, mely ingerültséghez, idegességhez és stresszhez vezethet.

A leptin diéta legfontosabb szabályai:

- soha ne együnk vacsora után
- egy nap háromszor étkezzünk
- egyszerre ne fogyasszunk sok kalóriát
- magas fehérjetartalmú reggelit együnk
- csökkentsük a bevitt szénhidrátok mennyiségét

Gondoskodjunk arról, hogy szervezetünkbe megfelelő mennyiségű magnézium és más nyomelemek, vitaminok is nap, mint nap megfelelő mennyiségben legyenek jelen, mert különben megjelenik a minőségi éhezés, amit a szervezet mindig az elfogyasztott étel mennyiség növelésével próbál meg kompenzálni.

A Bios Life Slim™ egy forradalmian új zsírégető termék, amely az utóbbi 30 év első tudományos áttörése a zsírégetés kapcsán.

Az új Bios Life Slim™-ben 25 fontos, az egészséget támogató balaszt anyag, vitamin és a szabadalmaztatott ,,7 X“ K képlet található meg. Ezek segítik az agyban a leptin működését és étkezések után alacsonyan tartja az inzulint és a vérzsírok mennyiségét. Bios Life Slim™ csökkenti az éhséget, javítja az étkezési szokásokat és a zsírégetést hosszú távon.
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos,tanácsok  
Amit a Banánról illik tudni
  2013-04-29 17:15:36, hétfő
 
  Amit a Banánról illik tudni .

Sosem fog ugyanúgy gondolkodni a banánról, miután erre a felfedezőútra jön velem.

A banán magas rost tartalma és benne a három természetes cukor -glükóz, fruktóz és szacharóz - szinte mágikus erőt kölcsönöznek az emberi testnek.

A banán harcol a depresszió ellen, okosít, másnaposságot gyógyít, enyhíti a reggeli rosszulléteket és másnaposságot, véd a vese rák, a cukorbetegség, a csontritkulás és a vakság ellen.Meg tudja gyógyítani a szúnyogcsípés viszketését és kifényezi cipőjét. Ha még úgy véli, hogy a banánt hagyjuk a
majmoknak, gondolja át újra.

- A banán segít leküzdeni a depressziót magas triptofán tartalma miatt, amely szerotoninná alakul - ami az agyban egy boldog hangulat ingerületátvivő.
- Egyen meg 2 banánt egy megerőltető edzés előtt, hogy extra energiát nyerjen és stabilizálja vércukorszintjét.
- Egy banán az edzések során fellépő izomgörcsök és az éjszakai
lábikragörcs ellen is védelmet nyújt.
- A vizelettel való kalcium veszteség ellensúlyozására is jó, valamint erős csontokat épít.
- Javítson hangulatán, és csökkentse a menstruációt megelőző és alatti fájdalmakat, görcsöket. Kiváló stresszoldó is egyben.
- A banán jó duzzanat csökkentésére, véd a II-es típusú cukorbetegség ellen, támogatja a fogyást, erősíti az idegrendszert, és segíti a fehérvérsejtek termelődését, köszönhetően magas B-6 vitamin tartalmának.
- Javítson vérképén és enyhítse a vérszegénység tüneteit, a banánban lévő vas által.
- Magas kálium tartalma miatt csökkenti a vérnyomást. Véd a szívroham és a stroke ellen.

A banánevés segíti az emésztést

- Gazdag pektinben, a banán segíti az emésztést. E mellett finoman kelátképző is, eltávolítja a méreganyagokat és nehézfémeket a szervezetből.
- A banán probiotikumként is szolgál, serkenti a barátságos
bélbaktériumok növekedését a bélben. Emésztőenzimeket is termelnek, hogy segítsék a tápanyagok felszívódását.
- Székrekedése van? A banán magas rosttartalma segít normalizálni a bél perisztaltikáját.
- Hasmenése van? A banán megnyugtató hatással van az emésztőrendszerre és segít visszaállítani az elveszett elektrolitok egyensúlyát hasmenés, hányás után.
- A banán természetes savlekötő, megszünteti a savas refluxot és
gyomorégést.
- A banán az egyetlen olyan gyümölcs amely nyersen is fogyasztható anélkül, hogy a gyomorfekélyt súlyosbítaná mert filmes bevonattal látja el a gyomrot maró savak ellen.

A banán nyújtotta természetes gyógymódok

- A banánevés segít megelőzni a veserákot, védi a szemet makula
degeneráció ellen, és erősíti a csontokat a kalcium felszívódásának növelésével.
- A banán segít a tanulásban azáltal, hogy éberebbé teszi a tanulókat.
Vizsgák előtt mindenképp fogyasszon el egy banánt, hogy a magas káliumszintet kihasználva növelje koncentrációkészségét.
- A banán magas antioxidáns tartalmú, semlegesíti a szabad gyököket és védelmet nyújt a krónikus betegségek ellen.
- Egy banán étkezések között segít stabilizálni a vércukorszintet és csökkenti a reggeli rosszulléteket.
- Kenje be a pók harapást, szúnyogcsípést vagy csalánkiütést a banánhéj belsejével, hogy enyhítse a viszketést és irritációt.
- Stabilizálja a vércukorszintet olyannyira, hogy ha étkezések között banánt eszik, mást nem is fog kívánni.
- Egy banán a testhőmérsékletet is csökkentheti, és lejjebb viszi a
lázat, vagy segít egy forró napon.
- A természetes hangulat-fokozó triptofán segít enyhíteni a szezonális affektív zavarokat (SAD).
- A dohányzásról való leszokást választaná? A banán nagy mennyiségű B-vitamint, valamint káliumot és magnéziumot tartalmaz, csökkentve az elvonási tüneteket.
- Szemölcsöt is eltávolíthat úgy, hogy egy darab banánhéj belsejét a szemölcsre teszi és ragtapasszal leragasztja.
- Dörzsölje a banánhéj belsejét bőr kézitáskájára, vagy cipőjére és száraz ruhával gyorsan fényesítse ki azokat, ragyogni fognak.

Ja, és persze ne felejtsük el, hogy a banánból isteni finom turmixokat is lehet készíteni.

Most már tudod, miért annyira boldogok a majmok! :)
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos,tanácsok  
Mindenki figyelmébe!
  2013-04-29 17:12:52, hétfő
 
  Mindenki figyelmébe!


A fényképen szereplő nő neve: (Bubenkóné) Kocsi Katalin, csaló, szélhámos, tolvaj. Jelenleg több eljárás van ellene folyamatban, rendőrség, ügyészség egyaránt vizsgálódik. Módszere, hogy megnyerő stílusával és végzettségeinek bemutatásával behízelgi magát munkahelyekre, ott elkezdi kártékony "munkáját", és általában csak később jönnek rá a kollégák és munkáltatók, hogy pénzekkel, eszközökkel tűnt el az életükből egyetlen szó nélkül. Tőlünk is így ment el, mondván, fáj a feje, és gyógyszertárba szalad ki, többet nem láttuk. 18. kerületi iskolából gyerekek osztálykirándulására gyűjtött pénzt, azzal lépett meg.
Mivel gyógypedagógiai végzettsége (plusz óvónő, tanító, közoktatási vezető) van, ezért elsősorban gyerekek mellett dolgozik. Sokan feljelentették már, annyit elértünk, hogy már egybevonták az ellene tett feljelentéseket, de a cél az lenne, hogy elérjük, hogy ne kerülhessen többé gyerekek közelébe. Sajnos azonban még mindig ilyen területen kártékonykodik, olyanoktól lop, akiknek pedig minden segítségre szüksége lenne. Ezért minden kedves ismerősömet kérem, járjon nyitott szemmel, és vigyázzon ezzel a nővel és ne engedje gyerekek közelébe!
 
 
3 komment , kategória:  Hasznos,tanácsok  
     1/43 oldal   Bejegyzések száma: 421 
2013.03 2013. április 2013.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 421 db bejegyzés
e év: 4736 db bejegyzés
Összes: 40887 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 101
  • e Hét: 4371
  • e Hónap: 17800
  • e Év: 17800
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.