Belépés
kicsoda57.blog.xfree.hu
"Ne menj előttem! Lehet, hogy nem tudlak követni. Ne gyere mögöttem! Lehet, hogy nem tudlak vezetni. Gyere mellettem és légy a barátom!!!" Sz Jné
1957.08.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
földregés volt Magyarországon
  2013-04-24 01:22:47, szerda
 
  2013.04.23-án földrengés volt országunkban.

2013. április 23-án éjjel, 0 óra 28-kor földrengés történt Heves megyében, amelynek epicentruma Erdőtelek közelében volt. A rengés 10 kilométer mélyen pattant ki, azaz ez egy sekélyfészkű földrengés volt, ezért is lehetett jól érzékelni az epicentrum környékén.

A földrengésben felszabadult energia - magnitúdója 4,7 volt a Richter skálán - hasonló volt a legutóbbi, Magyarországon már nagynak számító földrengéshez, amely 2011-ben pattant ki Oroszlánynál. Ehhez hasonló erősségű földrengések átlagosan tízévente fordulnak elő Magyarországon, 2011 előtt 1985-ben a berhidai rengés volt 5-ös erősségű.

A Földrengés.hu beszámolója szerint a földmozgást több településen (Heves, Tenk, Erdőtelek, de még Budapesten is) a lakosság is érzékelte. A rengés után az epicentrum környékén többen a szabadba menekültek. Kisebb károkról is érkezett bejelentés. A rengés méretéből ítélve mérsékelt károk (pl. kisebb-nagyobb vakolatrepedések, kémények ledőlése) valószínűsíthetők.


2013-ban már volt egy érezhető földrengés Magyarországon, és ez ugyanezen a területen pattant ki, február 16-án, 3,5-es magnitúdóval. Legutóbb ezen a környéken 1925-ben volt egy a hétfő éjjelihez hasonló erősségű rengés.

A rengések oka most is a térség szerkezetében keresendő. A Jászság egy hatalmas, mély, üledékkel telt medence, amelynek északi pereme fokozatosan, lépcsősen emelkedik fel az Északi-középhegység, a Bükk felé. A legutóbbi rengésekben egy ilyen töréslépcső mozdulhatott meg - mondta az [origo]-nak Timár Gábor, az ELTE Geofizikai és Űrtudományi Tanszékének vezetője.

Tóth László szeizmológus (MTA Geodéziai és Geofizikai Kutatóintézet) az [origo]-nak elmondta: abból, hogy rövid időn belül két ilyen rengés is volt a térségben, nem lehet következtetni a folytatásra. Vagyis a korábbi eseményekből nem lehet megmondani, mikor lesz a következő földrengés, és azt sem lehet kijelenteni, hogy a terület aktivizálódott volna.


A földrengés a szeizmográfon
A magyarországi földrengések esetében általában jellemző, hogy az első rengés a legnagyobb. A Földrengés.hu azt írja, hogy a tapasztalatok szerint a földrengések után kisebb utórengések fordulhatnak elő, melyek nagysága fokozatosan csökken és egyre ritkábbak is. Ezek közül azonban néhány elérheti az érezhető szintet.

A rengések kipattanási mélysége érdemben befolyásolja a felszínen tapasztalt pusztító erejüket. Minél sekélyebb a fészekmélység, azaz minél közelebb van a kipattanás helye a felszínhez, annál nagyobb a felszíni elmozdulás. A Kárpát-medence középső részén a szilárd kéreg vékonyabb, és minthogy a rengés csak szilárd közegben keletkezhet, az itteni rengések sekély fészkűek.

A történelmi feljegyzések óta közel három tucat olyan rengés volt hazánkban, amely súlyos következményekkel járt. Az egyik legkomolyabb földmozgás 1763-ban pattant ki, és 63 halálos áldozatot követelt. Az 1763-as nagy komáromi földrengés a Richter-skála szerint 6,2-es lehetett. A skála logaritmikus jellege miatt ez azt jelenti, hogy akkor a mostaninál körülbelül ezerszer nagyobb energia szabadult fel.
 
 
0 komment , kategória:  Magyarország hirei  
Táborfalva
  2013-04-22 20:17:21, hétfő
 
  Izraeli megszállók, titkos atomrakéták Táborfalván

2009. március 12., csütörtök 09:42 |
Utánajártunk, igaz-e az utóbbi idők leghátborzongatóbb híre, miszerint 4600 izraeli katona érkezett Magyarországra, hogy átvegye a táborfalvai rakétasilók őrzését. Bejutottunk a titkos katonai bázisra, körbeszaglásztunk, ahol tudtunk, mertünk, fényképeket és videófelvételeket készítettünk. Bizonyító erejű beszámoló az ország szívéből.

Kapcsolódó
Jólneveltsége tiltja
Címkéktáborfalva, megszállás, atomrakéták, izraeli katonák
"4600 izraeli katona Táborfalván! Családostól érkeznek Ferihegyre!" - hétköznapi munkánk során sok félelmetes hírrel kell szembesülnünk nap mint nap, de ilyen hátborzongató, a hirtelen nemzethalál vízióját keltő megbízható értesüléssel igen ritkán találkozunk. Mivel a pánikhangulat igen széles körben elterjedt, fogtuk a vészhelyzeti menetfelszerelésünket, és egy borongós hajnalon elmasíroztunk Táborfalvára, hogy saját szemünkkel győződjünk meg róla: itt a vég.


Miközben az ország geometriai középpontja felé tartottunk, a cikk tételmondatait mantráztuk, míg nem belé nem ivódott aggodalomtól elnehezült lelkünkbe: "megkezdődött az amerikai katonaság kitelepítése, [...] helyettük Izraelből érkeznek katonák, olyanok, akik egy szót sem tudnak magyarul", és Táborfalván "vannak a magyarországi atomsilók, melyek a kiszivárgott hírek szerint töltve vannak!" Meg hogy: "Egy neve elhallgatását kérő dolgozó azt nyilatkozta, hogy a silók léteznek, de üresek", na de "mi lehet üres silókban olyan fontos, hogy majd 4600 fős idegen haderőnek kell őriznie?" És amit mindig is sejtettünk, de bizonyítani eddig nem volt módunk "Titokban akarják tartani, hogy a zsidó befektetők védelmére, katonai egységeket állomásoztatnak a politikailag instabillá vált Magyarországon, és az Izraeli-Amerikai érdekeket kiszolgálva atom létesítmény(eke)t tartanak fent hazánkban."


Tényfeltáró képsorozatunk Táborfalváról
Mielőtt még elindultunk volna, egy bizalmas nemzetbiztonsági kapcsolatunktól beszereztük a legfrissebb nagy felbontású műholdképet a környékről. Mivel szemmel láthatóan két olyan terület van a környéken, ahová civil nem teheti be lábát, a kollaboráns magyar honvédség bázisaira - az alant közölt műholdképen vörös színnel megjelölt zónákra - koncentráltuk figyelmünket.


h i r d e t é s

A táborfalvai bázis a Google Earth műholdképén
Megérkezésünk után először Táborfalva polgármesterét hallgattuk ki, lévén ő jól értesült, megbízható ember hírében áll. Keresztkérdéseink alatt megtört, beismert mindent. Töredelmesen beszámolt a falu fegyveres erőkkel ápolt több évtizedes kapcsolatáról, hogy mely korszakokban épp mely idegen erőket szolgálták ki, majd elmutogatta a térképen, hogy milyen stratégiai fontosságú pontok bújnak meg Táborfalva határában. Feltételezésünknek igazat adva, a két honvédségi zóna felé irányított minket.

A környéken ezeken kívül mindenhová szabad bejárása van a szabad magyar embernek, de ha a különös, magasból is jól látható objektumokra lenne kíváncsi valaki, rögtön szögesdrótok, sorompók, állig felfegyverzett őrök állják útját, miközben kamerák lesik amúgy is minden lépését.


Hátborzongató katonai titkokért klikk a képre!
Nem részleteznénk túlságosan, de nem kis erőfeszítsünkbe került, hogy bejussunk a szigorúan titkos területre. Körmönfontan és némi hivatali vargabetűvel Nyitrai Illés alezredes bizalmába férkőztünk, így szaglászhattunk körbe a laikus szemmel egyszerű raktárépületeknek tűnő, de valójában rnedkívül gyanús objektumokban. A Magyar Honvédség táborfalvai üzemanyag- és harcanyagellátó raktárbázisának parancsnokától megtudtuk, hogy a két - összesen 276 hektáros - területen 41+14 raktárépület áll, ezek közül a legrégebbi még az 1920-as években épült.

Szúrópróbaszerűen kinyittattunk párat a különös tégla-, illetve betonépítésű épületekből, illetve bejártuk a területnek azon részeit, ahol álcázott silókra utaló nyomokat találtunk. A félhomályos, hideg, 490 négyzetméteres termekben zömmel tornyosuló faládákat, vagy éppen gyanúsan semmit nem találtunk. Nyitrai alezredes szavai szerint a ládákban a magyar honvédség lőszerkészletének java van, így például több százmillió Kalasnyikov-lőszer. Rakétasilót, se töltöttet, se töltetlent nem mutatott az alezredes, mondván itt semmi ilyesmi nincs, de a mi figyelmünket nem kerülte el semmi, és ugyebár tudunk egy-két dolgot egy-két dologról.

Az, hogy hol szállásolják majd el a kisebb hadseregnek számító 4600 izraeli katonát, szintén nem maradhatott titok éles szemünk előtt, megtaláltuk azt az eldugott épületkomplexumot, ami jelenleg szemmel láthatóan nagy átalakulás előtt áll, hogy a puritán, egykori szovjet tisztilakásokból minden igényt kielégító, a magasan képzett zsidó fegyveres erőknek megfelelő új otthon alakuljon ki. A helyszínen készített, részben rejtett kamerás felvételeink pedig minderről magukért beszélnek.
 
 
0 komment , kategória:  Magyarország hirei  
társkeresés magasfoka
  2013-04-21 17:29:47, vasárnap
 
  1.) Bemutatkozás. Akkor keressük egymást, ha KB. ezek fontosak

Szív - Ész - Érzelem - Értelem
Megértés - Bizalom - Szeretet - Szerelem
Őszinteség - Hűség - Türelem - Figyelem
Egészség - Ivóvíz - Levegő - Élelem
Bölcsesség - Ötletek - Komolyság - Játék
Kreativitás - Képzelet - Fantázia - Eredetiség
Intuíció - Átlátás - Gondolkodás - Logika
Műveltség - Ráció - Agy - Intelligencia
Tudomány - Könyv - Építés - Alkotás
Információ - Fejlődés - Tájékozottság - Konstruktivitás
Tettek - Szavak - Elmélet - Gyakorlat
Elszántság - Célok - Eltökéltség - Akarat
Rugalmasság - Meggyőzhetőség - Kompromisszumkészség - Belátás
Természetesség - Mesterkéletlenség - Beszélgetés - Kommunikálás
Axiómák - Elvek - Definíció - Értelmezés
Lényeglátás - Áttekintés - Boncolgatás - Elemzés
Analízis - Nyelvezet - Kulturáltság - Illem
Óvatos Kesztyűs kéz - Csiszoltság - Küllem
Következetesség - Elvszerűség - Elkötelezettség - Jellem
Nyugalom - Távlatok - Rend van a fejben
Korrektség - Elvhűség - Tartás - Gerinc
Állhatatosság - Kitartás - Stabilitás - Hit
Kiegyensúlyozottság - Kiszámíthatóság - Mértéktartás - Tudatosság
Önfegyelem - Mértékletesség - Szabadság - Lazaság
Önmérséklet - Önkontroll
Romantika - Tűz - Láng - Lobogás - Lelkesedés - Szenvedély
Életszeretet - Életvidámság - Életerő - Életkedv - Fittség
Optimizmus - Derűlátás - Emberség - Segítőkészség
Empátia - Tapintat - Jóakarat - Békesség
Szerénység - Öntudat - Magabiztosság - Önbizalom
Becsület - Erkölcs - Meggondoltság - Megfontoltság
Körültekintés - Józanság - Megbízhatóság - Lelkiismeretesség
Pontosság - Gondosság - Rendszeretet - Igazságszeretet
Nyíltság - Humor - Gyerekszeretet - Családszeretet - Szex
 
 
0 komment , kategória:  www.love.hu társkereső szöveg  
egy kis BKV bérlet humor
  2013-04-21 16:55:47, vasárnap
 
  Elrohantam otthonról, és a buszbérletet a szatyrom aljára tettem, majd arra rá a szemetes zacskót,

s mivel nem akartam lekésni a buszt, nem tettem be a szemetes zacskót a szeméttárolóba,

hanem magammal vittem, és felszálltam vele a buszra.

Gondoltam, hogy ha jön az ellenőr, megkérdem tőle, biztosan látni akarja-e a bérletemet, mert az sajnos lent van az almacsutkák és rohadt krumplik alatt.

Ha megkérdi, hová viszem a rohadt krumplit, azt mondom neki, hogy a barátomhoz megyek,
detektoros rádiót fogunk építeni, mert a rohadt krumpliból nagyszerű detektoros rádió lesz, csak két drótot kell beleszúrni, meg még egy-két apróság kell hozzá.
 
 
0 komment , kategória:  viccek  
Bostoni robbantás gyanusitottja 2013.04.19
  2013-04-20 00:36:27, szombat
 
  A bostoni maratonon elkövetett robbantásos merénylet szökésben lévő gyanúsítottja, a 19 éves Dzsohar Carnajev 2012. szeptember 11-én kapta meg az amerikai állampolgárságot - jelentette a CBS televízió.

Korábbi sajtójelentések szerint a fivérek közül csak a rendőrökkel folytatott tűzharcban halálos sebet kapott, 7 évvel idősebb Tamerlan Carnajev kapta meg az Egyesült Államok állampolgárságát, öccse pedig állandó tartózkodásra és munkára jogosító zöld kártyával rendelkezett.

Pénteken hivatalosan cáfolták, hogy a báty amerikai állampolgár lett volna. A Foreign Policy című magazin úgy értesült, hogy Tamerlan Carnajev éppen a honosítás reményében igyekezett bekerülni az amerikai ökölvívó válogatottba.

Johannes Hirn fotóalbumot is készített róla, Bokszolni fog az útlevélért címmel. Hirn szerint Tamerlan arról beszélt, hogy hacsak Csecsenföld nem válik függetlenné, inkább amerikai, mintsem orosz színekben szállna ringbe.

A CNN beszámolója szerint a nyomozók úgy vélik, hogy a két fivér közül az a idősebbik volt a vezéregyéniség. Tamerlan hithű muszlim volt, és a félig olasz, félig portugál barátnője is áttért a mohamedán vallásra. A Carnajev fivérek anyja, Zubeidat Carnaevaszerint fiának vallásos érzületei öt évvel ezelőtt kezdett elmélyülni.

A CNN úgy értesült, hogy Tamerlan Canajev 2012 januárja és júliusa között Oroszországban tartózkodott. Az ifjabbik testvér, Dzsohar az interneten az iszlámra, Szíriára és a csecsen függetlenségre vonatkozó linkeket posztolt.

A massachusettsi rendőrség pénteki bejelentése szerint nincs rá bizonyíték, hogy a Carnajev fivéreknek lett volna cinkostársuk, vagy hogy a gyanúsítottak kapcsolatban álltak volna az al-Kaidával, vagy valamelyik, a terrorszervezettel szövetséges csoporttal. A nap folyamán a fivérek lánytestvérének lakását is átkutatták New Jerseyben.
 
 
0 komment , kategória:  Hirek a világból  
USA Bostoni robbantás 2013.04.16
  2013-04-18 00:33:14, csütörtök
 
  Véres emlékeztetőt kapott Amerika
Pethő András (Washington)|2013. 04. 16., 6:27|Utolsó módosítás:2013. 04. 16., 11:02|87 komment
Címkék:USA, Boston, robbantás, bostoni merénylet, Boston Maraton
A szeptember 11-ei támadások óta nem volt amerikai területen halálos áldozatot követelő robbantásos terrorcselekmény, de a bostoni támadással megtört a viszonylagos nyugalom. Megfáradtak a terror elleni harc katonái, vagy egyszerűen csak elkerülhetetlen volt az újabb támadás? Washingtoni tudósítónk elemzése.

Kapcsolódó cikkek:

Először azt hittük, hogy tűzijáték - szemtanúk beszámolói a bostoni robbantásról
Három halott a bostoni robbantásban
Az elnökválasztási kampányok általában jól tükrözik azt, hogy melyek azok a problémák, amelyek foglalkoztatják az amerikaiakat. A tavalyi választáson nem volt túl hosszú a legtöbbet emlegetett témák listája: munkanélküliség, adózás és államadósság. Ha szeptemberben nem éri halálos támadás az Egyesült Államok egyik líbiai képviseletét, akkor a nemzetbiztonság talán teljesen ki is maradt volna a kampányból, de így is csak érintőlegesen került elő.

Ez sokat elárult arról, hogy alig több mint tíz évvel a 2001. szeptember 11-ei támadások után mennyire háttérbe szorult a terrorizmus problémája a Egyesült Államokban. Ha azonban most tartanák a választásokat, valószínűleg ismét az élen szerepelne ez a téma, a bostoni maratoni célvonalánál végrehajtott robbantások ugyanis brutális emlékeztetőt küldtek az amerikaiaknak arról, hogy ezzel a veszéllyel továbbra is muszáj lesz számolniuk.

"Nyilvánvalóan terrorcselekmény"

Egyelőre ugyan nem világos, hogy ki és miért hajtotta végre a támadást, az amerikai hatóságok azonban jelezték, hogy terrorcselekménynek tekintik a történteket. Bár Barack Obama elnök a hétfő délutáni nyilatkozatában még nem használta ezt a szót, és figyelmeztetett arra, hogy "az embereknek nem szabad következtetéseket levonniuk a tények megismerése előtt", nem sokkal később egy névtelenségbe burkolózó fehér házi tisztviselő több lappal is közölte, hogy ami történt, az "nyilvánvalóan terrorcselekmény", és a kormányzat ennek megfelelően is kezeli.A bostoni Brigham and Women's kórház előtt őrködik egy kommandóscsapat, ahová sok sérültet hoztak - további képek a merényletről a fotóra kattintva!
Forrás: AFP/Stan Honda
A tisztviselő is hangsúlyozta azonban, hogy egyelőre nem tudják, ki áll a támadás mögött. Az utóbbi években főként az al-Kaidához tartozó, illetve a hálózattal szimpatizáló terroristák voltak reflektorfényben, az Egyesült Államokban ugyanakkor több súlyos merényletet követtek már el olyan hazai támadók, akiknek motivációja teljesen különbözött az iszlám militánsokétól. 1995-ben például egy kormányellenes nézeteket valló fanatikus amerikai robbantott fel egy szövetségi kormányzati épületet Oklahomában, megölve közel 170 embert.

Hosszú idő telt el a szeptember 11-ei támadások óta, ez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy az éberséggel lett volna baj. Önmagában az is komoly teljesítménynek számít az amerikai hatóságok részéről, hogy ennyi idő alatt sikerült elkerülni, hogy újabb merényletek történjenek ennek a hatalmas és forgalmas országnak a területén, miközben a korábbi támadásokkal összefüggő nemzetközi konfliktusok intenzitása nem csökkent érdemben.

Amikor besegített a véletlen

Az elmúlt években is volt ugyanakkor több olyan merényletkísérlet, amelyek meghiúsulása szinte csak a véletlenen múlt. 2009 karácsonyán egy nigériai fiatal próbált felrobbantani egy Detroitba érkező repülőt, de az alsónadrágjába rejtett szerkezet nem lépett működésbe. Mint később kiderült, a fiatal férfi apja figyelmeztette az Egyesült Államok nigériai képviseletét, hogy a fia esetleg veszélyt jelenthet, az amerikaiak azonban mégsem tették fel őt a tiltott utasok listájára. Néhány hónappal később, 2010 májusában pedig a New York-i Times Square-en figyeltek fel a rendőrök egy füstölő autóra, amelyben egy robbanószerkezetet találtak. Két nap múlva a város nemzetközi repülőterén fogtak el egy pakisztáni-amerikai állampolgárt, aki bevallotta, hogy ő állt a kudarcot vallott robbantási akció mögött.

Ezekben az esetekben ugyan a véletlen is komoly szerepet játszott, de az amerikai kormányzatot sem lehet tétlenséggel vádolni. A 2001. szeptember 11-i támadások után azonnal lerohanták - több más szövetséges országgal együtt - az al-Kaida hálózat vezetőinek otthont adó Afganisztánt, majd két évvel később részben szintén a terror elleni háború céljaival indokolták Irak megszállását is. Közben szigorúbbnál szigorúbb biztonsági intézkedéseket vezettek be az Egyesült Államokban, és új hatóságokat hoztak létre, illetve felturbózták a már létező szervezeteket.

Változatlan keménységgel

Mindez nem ment zökkenőmentesen. A költséges és a vártnál hosszabban elhúzódó nemzetközi konfliktusok kifárasztották az ország hadseregét, a belbiztonsági intézkedésekkel (például a bírósági engedély nélküli lehallgatásokkal) pedig az alkotmányosság kereteit feszegette a kormány. Az irány ugyanakkor nem módosult, sem a nehézségek, sem a politikai változások ellenére.


Obama az FBI igazgatójától, Robert Muellertől kap telefonon újabb információkat a bostoni robbantásokról - további fotók az eseményekről a képre kattintva!
Forrás: AFP/Fehér Ház/Pete Souza
Bár 2008-ban Barack Obama részben azzal az üzenettel nyerte meg a választásokat, hogy szakít a George W. Bush által meghirdetett terrorellenes háború jogilag megkérdőjelezhető elemeivel, később eltávolodott ettől az ígéretétől. Első intézkedése az volt, hogy írásba adta azt, hogy egy éven belül be fogják zárni a guantánamói fogolytábort, ez azonban azóta sem történt meg. Ennek ugyan nagyrészt az az oka, hogy a kongresszus előírta azt, hogy a költségvetésből semmilyen forrást sem lehet fordítani a guantánamói rabok átszállítására, a Fehér Ház láthatóan nem is törte magát azon, hogy megkerülje ezt az akadályt.

A 2001. szeptember 11-ei támadások utáni keménységet pedig Obama még fokozta is azzal, hogy kiterjesztette a terroristaként számon tartott célszemélyek elleni robot-repülőgépes támadásokat. Ennek a sokáig titkosan kezelt programnak a legvitatottabb eleme az, hogy a Fehér Ház arra a megállapításra jutott, hogy akár amerikai állampolgárok is lehetnek az értelemszerűen a szokásos bírósági eljárást nélkülöző dróntámadások célpontjai. Már volt is példa ilyen akciókra: 2011 őszén Jemenben három amerikai állampolgárt likvidáltak két támadás során.

Ezek az esetek újra felizzították a vitát arról, hogy meddig mehet el a kormány a nemzetbiztonsági érdekre hivatkozva hozott intézkedéseivel. Az Obama-kormányzat mutatott némi hajlandóságot arra, hogy átláthatóbbá - és így külső szereplők számára jobban ellenőrizhetővé - tegye saját tevékenységét, de kérdés, hogy a bostoni robbantások után is megmarad-e ez a hozzáállás, illetve hogy általánosságban milyen irányt vesz az Egyesült Államok terrorellenes küzdelme.
 
 
0 komment , kategória:  Hirek a világból  
USA Bostoni robbantás
  2013-04-17 23:54:37, szerda
 
  Pogár Demeter, az MTI tudósítója jelenti:
Őrizetbe vettek egy gyanúsítottat a bostoni kettős robbantásos merénylettel összefüggésben - közölte szerdán a CNN amerikai hírtelevízió rendőrségi forrásokra hivatkozva.

A CNN szerint a hatóságok a feltételezett elkövetőt egy videofelvétel alapján azonosították. Egy üzlet biztonsági kamerája rögzítette, ahogy "egy sötét bőrű férfi" megközelítette a második robbantás helyszínét, ahol egy fekete táskát helyezett el. A lehetséges tettesről egy közelebbről meg nem nevezett másik kamera is készített felvételt. A gyanúsítottat hamarosan szövetségi bíróság elé állítják.

A merénylet ügyében nyomozó hatóságok közép-európai idő szerint este 11 órakor sajtóértekezletet tartanak. A bostoni terrorcselekmény következtében hárman életüket vesztették, és több mint 180-an megsebesültek.

Eddig hivatalosan annyit közöltek, hogy a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) szerint a maraton célegyenesében felrobbantott, két, fémdarabokkal, szegekkel és csapágygolyókkal még pusztítóbb erejűvé tett pokolgép közül legalább az egyiket egy hatliteres gyorsfőző edényben rakták össze. Ennek fedőjét egy épület tetején megtalálták. A másik robbanószerkezetet is fémtartályban helyezték el, de arról nem bizonyosodott be, hogy kukta volt.

Ráleltek olyan huzal-, áramkör-, fém-, hátizsák- és műanyag zsákdarabokra is, amelyek a pokolgépek alkatrészei vagy tartozékai lehettek. Ezeket az FBI quanticói laboratóriumába küldték, ahol megkísérlik rekonstruálni a robbanószerkezeteket. A nyomtatott áramkör maradványáról azt gyanítják, hogy a detonátor alkatrésze lehetett. Egy, a CNN által megszólaltatott rendőrségi forrás szerint a pokolgépeket időzítő szerkezet hozhatta működésbe, de ezt az FBI nem erősítette meg.

A nyomozók nem zárták ki annak lehetőségét, hogy a bombákat valahol a kettős merénylet közelében szerelhették össze, mert hosszabb szállítás esetén az is előfordulhatott volna, hogy a szerkezetek idő előtt felrobbannak. Emiatt a környékbeli szállodákat átkutatták.

A merénylet két sérültjének állapota továbbra is válságos. Szerdán több tucatnyi sebesült szorult még mindig kórházi ápolásra. Voltak olyan páciensek, akinek a testéből 10-40 fémdarabot, golyót vagy szöget kellett eltávolítani.
 
 
0 komment , kategória:  Hirek a világból  
vasárnap
  2013-04-14 18:45:14, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  vasárnap van  
szombat, esőzés,hideg van
  2013-04-13 00:47:25, szombat
 
  megint hideg, esős hétvégénk van 
 
0 komment , kategória:  időjárás  
Margaret Thatcher vaslady elhunyt
  2013-04-09 22:20:41, kedd
 
  Argentína vezető napilapja, a Clarin nem bocsátotta meg a hétfőn elhunyt Margaret Thatcher volt brit kormányfőnek, hogy a "vaslady" 1982-ben a Falkland-szigetekért vívott háborúban vereséget mért az akkori Buenos Aires-i junta inváziós erőire.

A lap ugyanis gyászhírében azt állította, hogy Thatcher halálra itta magát.

"A XX. századi Nagy-Britannia legvitatottabb miniszterelnökének az élete szenilis demenciával ért véget, gyakorlatilag házi fogságra kényszerült egy gondozó ápolása alatt, képtelennek bizonyulva arra, hogy kimozduljon knightsbridge-i otthonából, mivel eltévedt volna" - írta a Clarin.

Az argentin lap írásáról beszámoló National Review online megjegyzi, hogy az egyetlen méltánylandó az argentínai visszhangban talán csak az, hogy Cristina Kirchner argentin államfő kormánya nem reagált hivatalosan Thatcher halálára. Talán most számára valóban érvényes a mondás, hogy hallgatni arany - olvasható a honlapon. http://www.nationalreview. com/...-john-fund

Thatcher asszony halálhíre nem csak Argentínában váltott ki kegyeletsértő megnyilvánulásokat. Nagy-Britanniában London déli városrészében, Brixtonban és a skóciai Glasgowban spontán utcai ünneplések voltak.

Brixtonban több százan gyűltek össze hétfőn, rögtönzött utcai diszkóval, a Thatcher-korszak ismert zenei számaival, dobozos sörrel köszöntve a volt kormányfő halálát. A The Guardian című napilap internetes honlapjának a beszámolója szerint az ünneplők egyebek közöttazt énekelték, hogy "Maggie Maggie Maggie, dead dead dead"(Maggie halott).

A városrészben kétszer is voltak utcai zavargások Thatcher kormányzása idején.

Glasgow központjában mintegy 300 ember gyűlt össze a Twitteren sebtében meghirdetett ünneplésre. "A boszorkány halott" , Maggie Maggie Maggie, halott, halott, halott" - skandálták, s közben többen pezsgősüveget bontottak. http://m.guardiannews.com/ ...on-glasgow
 
 
0 komment , kategória:  Hirek a világból  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
2013.03 2013. április 2013.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 28 db bejegyzés
e év: 262 db bejegyzés
Összes: 3058 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 97
  • e Hét: 312
  • e Hónap: 2662
  • e Év: 2662
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.