Belépés
venci76.blog.xfree.hu
A ruha teszi az embert - a gyűjtemény a gyűjtőt. Szalvéta Gyűjtő
1976.04.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 41 
A sikeres szalvéta tolvaj macska:
  2013-04-30 19:55:17, kedd
 
  A macskák is szeretik a finom puha szalvétákat, sikerrel csenik el, mint ez a cica, azaz Jázmin. Keresgél, kutatgat az asztalon, s mi mást is választana ki magának, mint a szalvétát elcsenésre.:

Jázmin cica a szalvéta tolvaj Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2013-04-30 19:50:52
feltöltő: venci76
nézettség: 2130
szavazatok: 1
kommentek: 0
kulcs: cica, macska, szalvéta, tolvaj,
kategória: állatok
leírás: Jázmin cica szerepel a videofelvételen, akinek valami miatt megtetszett egy szalvéta, s sikeresen el is cseni az asztalról.

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


Link
 
 
0 komment , kategória:  A macskák és a szalvéta-videón  
A 21. születésnapra készített szalvétához:
  2013-04-29 18:56:58, hétfő
 
  Ma szert tehettem többek között egy 21. születésnapra készített szalvétára, mely felkeltette az érdeklődésemet, mert a születésnapi szalvéták általában kerek évfordulókra készültek , ezek ünneplésére lettek kitalálva ez egy nagyon egyedi szalvétaminta, hogy a 21 . születésnapra készült.Link

Van például egy olyan film, amely az eszméletvesztésig bulizó Jeff Chang (Justin Chon) és az őt erre rábeszélő barátainak története.A Képszakadás egy fergeteges vígjáték három barátról, akik hisznek a 21. születésnap ,,ma válsz férfivá" jelentőségű történéseiben. Az, hogy a buli végén Jeff Chang rózsaszín melltartóban és egy befelé forduló mackót formázó alsónadrágban táncol a rendőrautó tetején, sejtetni engedi, hogy ez az éjszaka a hibákról, megaláztatásról... na és egy elég rosszul sikerült beavatási szertartásról szól.
(Forrásoldal:filmrakat.hu/kepszakadas/)

Tehát egy 21. születésnap egy fiatalember számára például erről is szólhat.


Afrika különböző részein a születésnap helyet a gyermekcsoportok számára avatási ünnepséget tartanak.Amikor a gyerekek elérnek egy bizonyos életkort,megismerik és megtanulják törzseik törvényeit,szokásait, hiedelmeit,dalait, táncait.Dél - Afrikában a gyerek 21. születésnapjára egy papírból, alufóliából, fémből, ezüstből vagy aranyból készült kulcsot kap ajándékba, mely arra utalás,hogy az ifjú készen áll kinyitni jövője kapuját.

A szalvétából szívesen cserélek bárkivel, akinek megtetszett, jelezze nekem e-mailben.
 
 
0 komment , kategória:  Születésnapi szalvétáimhoz:  
Sikerrel jártam ma a Debreceni Régiségvásárban:
  2013-04-28 16:48:22, vasárnap
 
  Ma először mentem ki összegyűlt nagy csereanyagommal a Debreceni Régiségvásárba, hátha érdekelni fognak mást is a szalvéták, s szerencsére sikerrel is jártam, volt aki kérdezte is, hogy kint leszek e legközelebb is, ami jó jel, mert meg volt elégedve a vásárlással ezek szerint a vevő, mindenféle szempontból. Sok szalvéta elfogyott, de az igaz, hogy közel sem a régiek voltak a kelendőek, hanem a mai többrétegű szalvéták.Ha valaki nagyjából bele is kukkantott az egyrétegűeket tartalmazó dobozba, hamar ott hagyta, de utána mindenki percekig turkált a többrétegűek között, s azt sem tudta sokszor, hogy a sok szép szalvéta közül melyiket is vigye el inkább, s csak egyet vigyen e el, vagy többet is. Levendulamintás szalvétát többen is kifejezetten kerestek, de azzal én most a vásárban nem szolgálhattam sajnos, de ez egy Murphy törvény is ilyenkor, ami nincs épp, mindig az kellene a vevőnek. Így is azért sok szalvétát elvittek, a koktélok közül és a normál méretűek közül is, illetve vittek pár rondót és Kresz táblás, sebességkorlátozós szalvétákat is, két sorozatot is egyszerre, aminek szintén örültem. Két hét múlva lesz ismét itt Debrecenben régiségvásár, szeretnénk ismét kimenni, meglátjuk, hogy fog alakulni. Egyelőre ezek szárnypróbálgatásaink, s a debrecenin kívül más települések vásáraiba nem szeretnénk menni árulni, csak ki szerettük volna most próbálni magunkat, mire megyünk, de nem akarjuk rendszeresen ezt csinálni egyelőre, de ez még a jövő zenéje, egyelőre ezt inkább kikapcsolódásnak, kicsit izgalmasabb hétvégéknek szánjuk, ami kicsit a magunk próbatétele is, ami ha sikerrel zárul, akkor kicsit növeli az önbizalmunkat, s boldogabb szívvel kezdhetjük a következő stresszes munkahetet , a hétfői nap sem annyira felhős ezáltal, mint sokszor más hétfői napok. Eldől, hogyan tovább, egyelőre pozitívan azt mondjuk, két hét múlva ismét kint leszünk. Ha valaki szeretne közben innen a képtáramból félretetetni biztosra szalvétát, jelezze már, mert ma is volt olyan szalvéta, ami több mindenkinek tetszett, s emiatt délutánra nem maradt egy cseredarabom sem belőle, emiatt mindjárt törölnöm is kell a képtáramból, mert nem tudok több darabbal szolgálni vele az elkövetkezendő időkben.

Ez a két koktélszalvétám például teljesen elfogyott ma, nem tudok belőlük többet cserélni már, legalábbis jó ideig, hacsak nem valahonnan ismét szert nem tudok tenni belőle pár darabra, de ha valakinél ez már tőlem el van mentve, de nincs még átküldve, hogy szeretne kérni belőle, sajnos nem tudok már adni belőle senkinek sem.:
LinkLink

Azért is mertem a Debreceni Régiségvásárba már most, ha hosszú idő után is kimenni, mert soha egy árust sem láttam kint szalvétát árulni, hónapról hónapra hiába jártam ki szalvéta után kajtatni a régiségvásárba, szinte sikertelen voltam. Egy asszony már direkt nekem hozott ki csak szalvétákat, de elgondolkodtam ezen, hogy nem igaz, hogy egész Debrecenben nem érdekel rajtam kívül a szalvéta, ha nem is mint gyűjtőt, hanem mint dekupázsolót mondjuk, nem igaz, ha valaki kiállna pár darab szalvétával-természetesen nem csak azzal, de azzal is-akkor ne tudna valamennyi pénzt árulni belőle, nem igaz, hogy egy ember sem nézne rá a szalvétákra. Most is én voltam az egyetlen szalvétaárusító ember az egész piacon, aki nem csak konkrétan egy embernek hozott szalvétát, mint az a másik árus nő nekem konkrétan, hanem úgy teszi ki azokat, hogy abból bárki bármikor tetszése szerint bármennyit vihet, a készlet erejéig természetesen, hiszen nekem a szalvétákból nincsenek kereskedelmi mennyiségeim, csak pár darabjaim, esetleg megkezdett csomagjaim, még pár bennük lévő kimaradt darabbal. Szerencsére jópáran azért megálltak mellettük, s el is vittek több darabot is, változatos mintákkal, nem volt a meglévő darabjaim közül kiemelten jobban tetsző-jobban fogó darab.
 
 
0 komment , kategória:  Munka  
Holnap a régiségvásárban leszek:
  2013-04-27 10:08:59, szombat
 
  Holnap lesz alkalom arra először, hogy csereszalvétáimmal és más egyéb régi dolgaimmal együtt kimegyek a Debreceni Régiségvásárba árulni, hátha kelendőek lesznek, természetesen főként a szalvétáim. A kiállításom apropóján, mióta a gyűjteményemből alkalmam volt pár száz darabot a közönség elé tárni, nagyon sok kisebb-nagyobb gyűjteményt kaphattam ajándékba a látogatóktól, melyek sokszor több évtizede féltve őrzött gyűjtemények.Így viszont most nagyon sok plusz darabom gyűlt össze ennek révén a csereanyagomban ezekből a régi szalvétákból, ezért próbálom most meg szélesebb körnek továbbadni a szalvétákat, hátha sikerül eladni néhány darabot közülük, illetve ennek kapcsán hátha sikerül kapcsolatokat létrehoznom más szalvétagyűjtőkkel , akikkel a későbbiekben esetleg cserélgethetek is majd.

Ha esetleg valaki holnap Debrecenben jár délelőtt, szívesen várom, ha nem is épp vásárlásra a Régiségvásárban,szívesen beszélgetek vele pár szót.
Szalvétáim képtára, ha valakit érdekel, a linkre kattintva megtekinthető:
Link
 
 
0 komment , kategória:  Munka  
Egy másik Kleenex szalvétareklám:
  2013-04-26 21:01:37, péntek
 
  Régebben már betettem a blogomba egy hölggyel és kisgyermekével készített szalvétareklámot, mely a Kleenex -et reklámozza, ez a reklám most egy úrral készült, 1958-ban, s vele mutatja be, miért érdemes ezt a márkájú szalvétát használni. Ma már ez a reklám is a szalvétatörténelem része:

Kleenex szalvétareklám Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2013-04-26 20:56:44
feltöltő: venci76
nézettség: 1841
szavazatok: 1
kommentek: 0
kulcs: kleenex szalvétarekl,
kategória: reklám
leírás: Kleenex szalvétareklám

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  !Szalvétatörténelem!:  
Valakit kísérletre is ingerel a szalvétagyűrű:
  2013-04-25 20:58:11, csütörtök
 
  Nem egy nívós kísérlet, s lehet is arra számítani , ami látszik a videofelvételen, mivel a szalvétagyűrű fémből van, de valakit ez a kör alakú fémtárgy is kísérletre invitál:

Szalvétagyűrű a mikrohullámúban Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2013-04-25 20:53:52
feltöltő: venci76
nézettség: 1597
szavazatok: 1
kommentek: 0
kulcs: Kísérlet, szalvétagyűrű,
kategória: felnőtt
leírás: Rövid kísérlet egy fém szalvétagyűrűvel mikrohullámú sütőben.

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  Kísérlet szalvétával:  
Érdekes versenye háziasszonyoknak szalvétagyűrűkkel:
  2013-04-25 20:50:53, csütörtök
 
  Hogy a férfiak találták e ki ezt a versengést, azt nem mondom biztosra, de mindenesetre vannak célzások arra, hogy miért inkább a fülükre tett szalvétagyűrűkre célozzanak a háziasszonyok, s ne máshova.:

Szalvétagyűrűleütő verseny Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2013-04-25 20:47:08
feltöltő: venci76
nézettség: 1000
szavazatok: 1
kommentek: 0
kulcs: szalvétagyűrű, olimpia,
kategória: felnőtt
leírás: Háziasszonyok szalvétagyűrűleütő olimpiája: a cél,hogy a férfi füléről a legjobban célozva távolabbról leüssék a szalvétagyűrűt. Fura ötlet, de a szalvéták témakörébe illik, vannak új ötletei embereknek....

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!
Háziasszonyok versenye 2. rész Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2013-04-25 20:43:49
feltöltő: venci76
nézettség: 1136
szavazatok: 1
kommentek: 0
kulcs: szalvétagyűrű, olimpia,
kategória: felnőtt
leírás: Háziasszonyok (Vagy házisárkányok? :) ) versenye: Ki tudja a két férfi füléről ügyesebben egy kartontekerccsel leütni a szalvétagyűrűket?

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  Ha a férfiakon múlna:-)  
Mickey Mouse Clubhause mintás szalvétámhoz:
  2013-04-24 21:24:38, szerda
 
  A múlt hét végén kaptam Olaszországból ezt a szalvétát, melyből most még cserélni is tudok, Mivel ezen a szalvétán Mickey Mouse nevén kívül szerepel a Clubhouse szó is, megnéztem, mit takar ez még pluszban.:Link

A Miki egér játszótere (angolul: Mickey Mouse Clubhouse) színes, amerikai televíziós 3D-s számítógépes animáció-sorozat. A sorozatot először 2006-ban mutatták be. A sorozat egyedülálló 3D-s számítógépes grafikával készült. A sorozat elsősorban egy óvodások számára készült készségfejlesztő sorozat, ahol a gyerekek rövid feladatokon keresztül megismerkedhetnek a betűk és a számok világával. A megoldások megtalálásában segítenek nekik a sorozat meseszereplői.

Cselekmény:

A Miki egér játszótere sorozat nemcsak vidám perceket nyújt az óvodáskorú gyerekek számára, hanem tanulhatnak is belőle. A sorozat főszereplője Miki, aki különböző tárgyakat használ fel, ha a segítségét kérik. A barátai segítenek neki a megoldásokban, eközben nagyon sok kalandba keverednek. Mikinek van egy robotja is, akit Pörgöncnek hívnak. Pörgönc egy küldönc, aki oda küldi nekik a szükséges tárgyakat, amiket Miki mikkentyűknek hív. Az egyik mikkentyű mindig titkos és csak akkor derül ki, hogy valójában miről van szó, amikor a használatára kerül sor. Miki és a többiek, kalandjaik során mindig nagyon jó dolgokat csinálnak. Megoldanak minden bajt mikkentyűik segítségével. Mikor hazaérnek, otthon eljárják a mikitáncot. A játszótér az epizódok elején nyílik és a végén zárul. Miki és a többiek a történet végén összefoglalják, hogy aznap mit és hogyan oldottak meg a mikkentyűk segítségével.

Szereplők :

Főszereplők :
Mickey - Miki egér a játszótér tulajdonosa és barátaival sok mindent megold.
Minnie - Mini egér, Miki egér barátnője és segít Mikinek a megoldásokban.
Donald - Donáld kacsa, Miki egér barátja és Mikinek segít.
Daisy - Dézi kacsa, Donald kacsa barátnője és Mikinek segít.
Goofy - Gofi kutya (Goof), Miki egér barátja és Mikinek segít.
Pluto - Plútó a pajkos kutya, Miki egér kutyája és segítőtárs.

Mellékszereplők:

Clarabel - Egy tehén és segítséget nyújt a többieknek.
Pete - Egy macska és segít a barátainak.
Ludwig Von Drake - Egy Kacsa, nagy professzor és sok találmányt készít.
Willie - Egy óriás. Fent az óriások birodalmában lakik. Egy nagy karón mászik le, amikor a többiek meghívják vendégségbe.
Chip - Az egyik mókus és segít a többieknek.
Dale - A másik mókus és segít a többieknek.
Mortimer - Egy patkány. Miki egér egyik ismerőse. Ebben a sorozatban, csak egyszer egy pillanatnyi jelenettel látható az egész filmsorozaton belül.
Figaro - Minnie macskája. Egy alkalommal fent ragadt egy fa tetején és Mickey a többiekkel segített Minninek lehozni.

Könyv :

Mickey egér játszótere - színezőkönyv matricákkal, Egmont Kiadó, Budapest, 2009. ISBN 9789636292508

Fordítás:

Ez a szócikk részben vagy egészben a Mickey Mouse Clubhouse című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.

A magyar nyelvű leírás forrásoldala a blogomban:hu.wikipedia.org/wiki/Miki_egér_játszótere
 
 
0 komment , kategória:  Walt Disney -hez kötődően:  
A macis szalvéta szerepe a modern társadalomban
  2013-04-23 20:42:52, kedd
 
  A vizsgálódás tárgyát képező szalvéta 33 x 33 cm-es, négyrét hajtott, szélén krepp mintás, színes mackós motívummal díszített, ünnepi alkalomra készült asztali papír törlő.Link

A két kedves bocsot ábrázoló nyomat a kötelezően megszokott minimális szegélyt is nélkülözve a teljes felületet kihasználja. A készítők nem alkalmaztak túl sok színt: a barnán kívül csak a kék több árnyalata, kevés piros és még kevesebb sárga szerepel. Ezzel az olcsó, harsány, vásári megjelenés veszélyét ügyesen elkerülték, a termék elegánsnak mondható.

A vizsgálat lényegét a két ábrázolt alak alkotja.
Minden kétséget kizáróan az Ursus Domesticus Panofix (Házi Plüssmaci) két egyedét látjuk. Természetesen a hagyományos társadalmi felfogás szerint megjelenítve. A hím példány - bojtos, ellenzős sapiban, ingben, nadrágban - barátságosan, de komolyan tekint előre. Testtartása egyenes. A nőstény - fodros, pettyes szoknya, maslis fejfedő - viszont jól láthatóan párja felé hajlik, mintegy hozzásimul. Az arckifejezése is követi amazét, kissé visszafogott.
A fiú látszólag nem reagál erre az érzelem nyilvánításra, melyet a lány odaadó fej és testmozdulata közvetít.
Az alkotók mégis ügyeltek arra, hogy e gesztus ne maradjon viszonzatlan, mert az feszültséget kelthetne. Ezért, bár a fiú szemeinek tengelye vízszintes maradt, a fülei alját összekötő - képzeletbeli - vonal éppen a kellő mértékben a lány felé leejt.

Összefoglalva:
Teljesen modern alkotással állunk szemben. A felületet agresszíven kitöltő nagyméretű színes figurák tökéletesen alkalmasak a gyermekek figyelmét - arra a pillanatra, amíg a szalvétát felkapják és összegyűrik - lekötni.
A fent leírt üzenet - a nemek társadalmi viszonyáról - sem kevesebb, sem több, mint amennyit ez idő alatt csemetéink befogadni képesek.

Bejegyezte: Cserny mester dátum: 10:51

(Forrásoldal: cserny-mester.blogspot.hu/2012/07/macis-szalveta-szerepe-modern.html )
 
 
0 komment , kategória:  Cikkek,szalvéták is szereplői  
A milánói Rita Cafféból kapott kávézós szalvétámhoz:
  2013-04-22 22:22:07, hétfő
 
 

Link

Hétvégén kaptam többek között ezt a kávézós reklámszalvétát is ajándékba, melyből most még vannak cseredarabjaim is, ehhez szeretnék most a történetével kapcsolatosan egy bejegyzést tenni, mert érdekel így ismeretlenül is, hogy mikor alapították, mi van benne, mit nyújt a látogatóknak, stb:

A Rita kávézó története a második világháború utáni Olaszországban kezdődött, amikor az ország arra volt ösztönözve, hogy egy jobb jövőt alakítson ki magának. Ennek a növekedésnek a részeként, sok kis, közösség-orientált élelmiszer-termelés és elosztó társaságok jöttek létre,köztük a Rita Caffé is, s ők annak szentelték magukat,hogy az étkeztetés kiváló minőségű, versenyképes áron legyen eladható. Ezekből a szerény kezdetek nőtte ki magát mára a Rita Caffé magát CIR Food-dá,mely ma az egyik legnagyobb és legsikeresebb vállalat az olasz élelmiszeriparban.Később a CIR csatlakozott a La Prima Cateringhez,hogy még minőségibb és szélesebb körű szolgáltatásokat tudjon nyújtani.A Rita Caffé sok különleges kávét, Cappuccinót és egyéb kávékülönlegességeket nyújt vendégeinek, valamint frissen sült pékáruval is várja az oda látogatókat..
( Az angol nyelvű forrásoldal: ritarestaurant.com/history/history.html )
 
 
0 komment , kategória:  Kávézós csereszalvétáimhoz:  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 41 
2013.03 2013. április 2013.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 41 db bejegyzés
e év: 443 db bejegyzés
Összes: 3343 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 58
  • e Hét: 517
  • e Hónap: 3499
  • e Év: 3499
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.