Regisztráció  Belépés
bubszi.blog.xfree.hu
"A mosollyal fizetni lehet.A mosollyal kárpótolni lehet.A mosollyal életet lehet adni.És van mosoly, melyért meghal az ember." Antoine de Saint-Exupé... Babóthné Bátki Ildikó
1968.05.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 112 
❤Kecskemét környéke 2013 05 31 16 kisebb jég❤
  2013-05-31 20:27:30, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
❤VIHAROS IDŐ is lehet GYÖNYÖRŰ ❤
  2013-05-31 13:41:36, péntek
 
  Íme egy bizonyíték arra, hogy az időjárás viharos időben is gyönyörű. Simon Balázsnak köszönjük ezt a meseszerű felvételt.

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
❤ISLER ribizlilekvárral ❤
  2013-05-31 10:56:45, péntek
 
  hozzávalók 8 főre

2 adag tésztához:

40 dkg maragrin
50 dkg finomliszt
20 dkg darált dió
20 dkg porcukor
4 tojássárgája
1 cs sütőpor
2 cs (Bourbon) vaníliás cukor
1-2 ek cukrozatlan kakaópor
ribizlilekvár a korongok összeragasztásához

Bevonáshoz:

étcsokoládé tortabevonó
1-2 ek napraforgó olaj a tortabevonóhoz



elkészítés

A margarint felkockázzuk. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, 1-2 evőkanál kakaóporral és a darált dióval.
A lisztes keveréket, a margarint, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojások sárgáit összegyúrjuk. Lehetőleg gyorsan dolgozzunk, mert az omlós tésztához hideg hozzávalók, és hideg konyha szükséges (ezért nem jó, ha sokáig dolgozzuk, mert a kézmelegtől ellágyul).
Cipóvá formázzuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni. Mivel ez nagy adag tészta, mindig csak egy részét vegyük ki a hűtőből, a többi hadd hűsöljön még bent.
Kinyújtjuk a tésztát kb. 3-4 mm vastagságúra, és kerek formával kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk a korongokat, és előmelegített sütőben megsütjük.
Kicsit hagyjuk hűlni, majd savanykás lekvárral, pl. ribizlivel egy-egy korongot összeragasztunk. Kicsit állni hagyjuk a korongokat, majd a gőz felett felolvasztott csokoládébevonóban (amihez adtunk egy-két evőkanál olajat) megmártogatjuk őket.


sütési hőfok:
175°C
sütési mód:
alul-felül sütés
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
❤Egészség tipp: citrom + langyos víz ❤
  2013-05-31 10:50:17, péntek
 
  Nagyon sok kérdés érkezik hozzánk mostanában a lúgosítással kapcsolatban, az egyik leggyakrabban elhangzott pedig, hogy valóban lehetséges-e citrommal lúgosítani? Tudjuk, hogy a zöldségek többsége lúgosító hatású, azonban ez messze nem igaz az összes gyümölcsre. Ha találomra megkérdeznénk ,,laikusokat" arról, hogy vajon a citrom lúgosító gyümölcs-e, nagy valószínűséggel a többség válasza az lenne: nem, a citrom inkább savasít.
Pedig ez tévedés.


 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
❤Hogyan ÜLTESSÜNK ANANÁSZT??❤
  2013-05-31 10:48:38, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
❤TORNÁDÓ Kunmadarason❤
  2013-05-30 20:13:15, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
❤ha ROSSZ KEDVEM van ❤ FELVIDÍT❤
  2013-05-30 15:49:53, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  **VIRÁGOK ViLáGa**  
❤ha ROSSZ KEDVEM van ❤ FELVIDÍT❤
  2013-05-30 15:49:14, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  **VIRÁGOK ViLáGa**  
❤ha ROSSZ KEDVEM van ❤ FELVIDÍT❤
  2013-05-30 15:47:33, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  **VIRÁGOK ViLáGa**  
❤ha ROSSZ KEDVEM van ❤ FELVIDÍT❤
  2013-05-30 15:47:01, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  **VIRÁGOK ViLáGa**  
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 112 
2013.04 2013. Május 2013.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 112 db bejegyzés
e év: 1376 db bejegyzés
Összes: 105468 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6776
  • e Hét: 15130
  • e Hónap: 130182
  • e Év: 1179281
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.