Belépés
kicsoda57.blog.xfree.hu
"Ne menj előttem! Lehet, hogy nem tudlak követni. Ne gyere mögöttem! Lehet, hogy nem tudlak vezetni. Gyere mellettem és légy a barátom!!!" Sz Jné
1957.08.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Pünkösd
  2013-05-21 21:46:31, kedd
 
  Mit jelent a pünkösd?
2013. május 19., vasárnap 9:43 InfoRádió / MTI

A húsvét utáni ötvenedik napon, idén május 19-én ünnepli a keresztény világ a szentlélek eljövetelét, az egyház születésnapját, pünkösd napját.

Pünkösd a karácsony és a húsvét után a kereszténység harmadik legnagyobb ünnepe, neve a görög pentékoszté (ötven) szóból ered. Az ószövetségi zsidó népnél eredetileg aratási hálaadó ünnep vagy az első zsenge ünnepe volt, majd a mózesi törvény emléknapja lett, amikor arra emlékeztek, hogy Isten szövetségre lépett népével, Mózes törvényt hirdetett. Nevezték "hetek ünnepének" is (hétszer hét pészah után).

A keresztény egyház születésnapját jelentő pünkösd történéseit megörökítő Újszövetség részletesen leírja, miként szállt le azon a napon a Jézus Krisztus által mennybemenetele előtt megígért szentlélek a tanítványokra. A szentlélek kiáradt az apostolokra, betöltötte őket megvilágosító, lelkesítő, szeretetet sugárzó kegyelmével, hogy képessé váljanak Jézus Krisztus missziós parancsának teljesítésére, és ők különféle nyelveken kezdtek beszélni. Péter apostol prédikálásának hatására sokan megtértek, belőlük alakult meg az első keresztény gyülekezet, a jeruzsálemi ősegyház.

A püspöki szinódus 305-ben rendelte el a galamb vagy lángnyelvek alakjában ábrázolt szentlélek eljövetelének megünneplését. A katolikus egyházban a II. Vatikáni Zsinat liturgiareformja szerint a pünkösd az ötvennapos húsvéti ünnepkör ünnepélyes befejezése. Bár pünkösdhétfő a zsinati liturgiareform bevezetése óta már nem külön egyházi ünnep, számos országban - 1993 óta Magyarországon is - ünnep.

A néphit szerint ha pünkösdkor szép az idő, jó lesz a bortermés. Egyes vidékeken ma is él a pünkösdi királyválasztás szokása: ilyenkor a falu legényei különböző ügyességi próbákon (lóverseny, bikahajsza, bothúzás, rönkhúzás, kakaslövés, kaszálás) mérték össze ügyességüket. A győztes egy évig ingyen ihatott a kocsmában, neki tartoztak engedelmességgel a többiek, és viselhette a pünkösdi koronát. Uralkodásának rövid idejére utal a "pünkösdi királyság" kifejezés. Jellegzetes pünkösdi szokás a pünkösdi király vagy királyné körmenete: a legkisebb lányt pünkösdi rózsával, zöld ágakkal királynőnek öltöztetik, és rózsaszirmot hullatva házról házra járnak köszönteni.

Pünkösd megünneplésének kiemelkedő magyar eseménye a csíksomlyói búcsú, az összmagyarság legjelentősebb vallási és nemzeti ünnepségeinek egyike, amely a rendszerváltozás óta a világ magyarságának rendszeresen ismétlődő tömegrendezvénye is lett. 1567-ben János Zsigmond erdélyi fejedelem a határőr katolikus székelységet fegyverrel akarta az unitárius vallásra áttéríteni, az összegyűlt székelyek azonban Nagyerdőnél győzelmet arattak, megvédték ősi katolikus hitüket. Erre emlékezve minden pünkösd szombatján ünnepi szentmisét és nagy búcsút tartanak, ahová több százezer ember érkezik az egész Kárpát-medencéből és a világ más tájáról is.
 
 
0 komment , kategória:  Pünkösd nap!  
Pünkösd hétfő
  2013-05-21 21:43:19, kedd
 
  Pünkösd hétfőn este 8 órakor anyukám elesett a szobában, combnyaktörést szenvedett.

Miskolcon a baleseti sebészetre került, kedden délután mütik, de sajnos rossz érzéseim vannak.
78 éves anyukám nem bir, nem fog többet lábraállni.

2003.06.03-án telefonon tudtam meg, hogy anyukám nem tud talpraállni,
fekszik, és már felfekvése is van.

nagyon sok baj van az éven nálunk.
a sokk hatására én is 2 hete nem tudok az idegtől talpraállni, 2. hete fekszem és nem eszem, félek, hogy még több bajom lesz nekem is.
 
 
0 komment , kategória:  Pünkösd nap!  
1 forint
  2013-05-13 20:25:17, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Magyarország hirei  
Amikor gyerekek voltunk még mi is
  2013-05-13 20:20:12, hétfő
 
  AKIK 1990 ELŐTT SZÜLETTEK, AZOKNAK KÖTELEZŐ VÉGIGOLVASNI - NAGYON IGAZ !!!"

Akik 1990 előtt születtek, azok valódi hősök, olyasféle igazi hollywoodi mindent túlélő fenegyerekek. De tényleg! Gondolj csak bele, akik 1990 előtt születtek, azaz MI, kész csoda, hogy életben maradtunk. Nekünk még nem volt gyerekülésünk az autóban, a gyógyszeres és vegyszeres üvegek könnyedén nyithatóak voltak, nem volt semmi furfangos védelemmel ellátva, de még a fiókok és ajtók sem voltak felszerelve biztonsági nyitóval. És mikor bicajozni mentünk, nemhogy könyökvédőnk és sisakunk nem volt, de még rendes biciklink sem. Azért az nem volt semmi. Mi még csapból ittuk a vizet, és azt se tudtuk, mit jelent pontosan az ásványvíz.

MI NEM NAGYON UNATKOZTUNK, ha tehettük kimentünk játszani. Igen, ki! Egész nap kint voltunk, a szüleink pedig csak sejtették, hogy élünk és megvagyunk, hiszen még Matáv telefon se nagyon volt, nemhogy mobil. Pláne nekünk, gyerekeknek! Nyáron a derékig érő fűben és közeli kiserdőkben játszottunk, mégsem lettünk kiütésesek és nem tört ránk allergiás roham. Nem tudtuk mi az a pollen, és a parlagfűről azt hittük, hogy a sárkányfű egyenes ági rokona. Ha elestünk, megsérültünk, eltört valamelyik végtagunk, vagy csak szimplán betört a fejünk, senkit nem pereltek be ezért. Egyszerűen mi voltunk a hibásak. Sőt! Ha az erősebb elgyepálta unalmában a kisebbet és gyengébbet, az is rendben volt. Ez így működött és a szüleink nem nagyon szóltak bele ebbe sem.

ÉTKEZÉSI SZOKÁSAINK Schobert Norbi mércéjével mérve nap mint nap tartalmazták a halálos dózis többszörösét, de még egy MC-Donalds-on edződött átlagos amerikai elhízott kisgyerek is helyből nyomna egy hátra szaltót attól, amit mi leküldtünk kaja címszóval. Gondoljunk csak az iskolai menzára.. És mégis itt vagyunk. A kakaóban nem volt A, B, C, D és E vitamin, viszont Bedeko-nak hívták és már ez is elég volt a boldogságunkhoz. Szobi szörpöt ittunk, ami hírből sem ismerte az édesítőszert, viszont tömény cukorból készült. A limonádét még magunknak kevertük, és mosatlanul ettük a fáról a gyakran éretlen gyümölcsöt.

VOLTAK BARÁTAINK! Olyanok, akikkel találkoztunk kint az utcán, a focipályán vagy a pingpong asztaloknál, vagy ha mégse, akkor egyszerűen becsengettünk hozzájuk és beengedtek minket. Nem kellet megkérdezni a szülőket. Sem a miénket, sem az övéket! Nem vittek és nem hoztak a szülők autóval... Mégis itt vagyunk. Nyakunkban lógott a lakáskulcs, mikor játszani mentünk, és nem ritkán fadarabokkal, botokkal harcoltunk, labdával dobáltuk egymást, mégis itt vagyunk. Nem ütöttük ki egymás szemét, a többi seb pedig begyógyult. Focizni is csak az állhatott be, aki tudott. Akkor még volt egy íratlan szabály, amit ma nehezen értünk már meg mi is: azt csináld, amihez értesz. Aki pedig nem értett a focihoz, pláne nem tudta rendesen kirúgni az ellenfél bokáját, az csak csalódottan nézhette a játékot a rácson túlról, vagy odébb állhatott, és más játékot, más játszótársakat kereshetett magának.

A SZERELMET nem brazil sorozatokból tanultuk, csak egyszerűen megéltük. Boldogan szaladtunk végig az utcán az első csók után, úgy, mintha már sohasem akarnánk megállni.

HA EGY TANÁR nyakon vágott, nem szúrtuk le egy késsel, nem pereltük be és nem sírtunk otthon a szülőknek. Sőt! Ha lehetett, el se mondtuk. Ismertük a törvényt és ha vétkeztünk, szüleink nem álltak mellénk. Megtanítottak úgy élni, hogy tudjuk, mit jelent a KÖTELESSÉG, a BŰNTUDAT, a JÓÉRZÉS, a FELELŐSSÉG. Ismertük ezeknek a szavaknak a MÉLYSÉGÉT.

EZEK VOLTUNK MI! Hősei egy eltűnt kornak, amelyen a mostani fiatalok értetlenül mosolyognak.
 
 
0 komment , kategória:  Család  
YOU TUBE fizetős lesz
  2013-05-06 22:25:33, hétfő
 
  Úgy néz ki, hogy ezen a héten elérhetővé válhatnak a YouTube első fizetős csatornái. Egy kábeltévés csomaghoz hasonló kínálatot állíthattok össze, viszont nem kell fizetnetek azért, ami nem érdekel benneteket.

Fizetős lesz a YouTube
2013-05-06 18:16

Úgy néz ki, hogy ezen a héten elérhetővé válhatnak a YouTube első fizetős csatornái. Ezekkel a videómegosztón egy kábeltévés csomaghoz hasonló kínálatot állíthattok össze, viszont nem kell fizetnetek azokért a tartalmakért, amelyek nem érdekelnek benneteket.

A Financial Times információi szerint a Google tulajdonában lévő videómegosztón az első menetben ötven fizetős csatornát érhettek el.Egyenként fizethettek elő majd a benneteket érdeklő tartalmakra, a lap úgy értesült, hogy egy tipikus videocsatorna havidíja két dollár, azaz négy-ötszáz forint lesz.A Google nem lepi meg a felhasználókat, hiszen már több hónapja közölte, hogy felméréseket végez annak érdekében, hogy a videók előtt, közben, után és mellett megjelenő hirdetéseken kívül milyen egyéb bevételi forrásokat vonhatna be az üzletbe, ezek közt a megoldások közt már eleve benne voltak a fizetős videócsatornák.

Ezekkel nem az internetezőket szeretnék bosszantani, hanem épp ellenkezőleg: a YouTube versenyképesebb maradhat például az USA-ban, valamint a világ sok-sok országában jelen lévő Netflix online tékával. Aki úgy gondolja, hogy az ingyenes szolgáltatásé a jövő, az nem számol azzal, hogy egy ekkora videómegosztó működtetése roppant költséges, hiszen óriási hálózati-, és tárkapacitást igényel.Eric Schmidt, a Google igazgatótanácsának elnöke azt jósolja, hogy a hagyományos televíziónak rövidesen lejár az ideje, a jövő viszont épp a YouTube-é lesz. Ebben lehet valami, hiszen a a videómegosztóra havonta már egymilliárd felhasználó kattint.
 
 
0 komment , kategória:  YouToub???  
Anyák napja van ma
  2013-05-05 23:36:40, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Május, anyák napja, szép hónap  
Anyák napja van ma
  2013-05-05 23:31:01, vasárnap
 
  Anyák napja van ma.
köszöntön drága édesanyámat sok szeretettel anyák napja alkalmából,
egy a gond ő nem tud internetezni, és nem látja e kivánságomat.
 
 
0 komment , kategória:  Május, anyák napja, szép hónap  
Wollsan német mosószer utasitás,forditás
  2013-05-04 17:02:01, szombat
 
  wollsan
neu,mit,Aloe Vera.
Wollwaschmittel mit Aloe Vera u. Lanolin
für die Handwasche
forditása:

wollsan
új, Aloe Vera.
Gyapjú sampon aloe vera és lanolin
kézi mosás
==================================================


wollwaschmittel pflegt Ihre Wasche aus Naturwolle und Naturhaar,Strickwaren, feine Textilien und Rheumawasche. Es reinigt schonend, erhalt die From und Farbe und macht Ihre Wasche strahlend rein und duftig frisch.
Wertvolles Lanolin schützt Ihre hochwertigen Textilien.
Das Product ist phosphatfrei und biologisc leicht abbaubar.

Dosierung und Waschanleitung
Eine Verschlusskappe 40-50 ml, voll Wollsan , wollwaschmittel in ca, 10 Liter lauwarmes Wasser 30 C , geben, gut auflösen und vermischen.
Die zu reinigenden Waschestücke zugeben und 5 Minuten in der Lauge waschen.

zur fleckentfernung
nur die verschmutzten stellen der zu reinigenden Waschestücke mit einer haselnussgroben menge wollsan wollwaschmittel dünn bestreichen und 10-20 Minuten ( je nach verschmutzung) einwirken lassen.

Danac die Waschestücke mit bis zu 30 C warmen wasser mehrmals spülen bis keine Wollwaschmittelrückstande ( schaumbildung im spülwasser) mehr vorhanden sind.
Die Waschestücke nicht schleudern oder wringen!
Inhalt reicht für 25 Handwaschen.

ez forditva:


gyapjú fenntartja a mosószer természetes gyapjú és természetes hajat, kötöttáru, textil, és finom vászon reuma. Ez kíméletesen tisztít, miközben az A és a szín, és teszi a mosást tiszta és illatos friss ragyogó.
Lanolin védi az értékes minőségi textíliák.

A termék foszfátmentes és biológiailag lebontható.


Adagolás és mosási utasításokat
Legyen sapka 40-50 ml teljes Wollsan, gyapjú mosószer kb, 10 liter langyos vizet 30 ° C, oldjuk fel és alaposan keverjük össze.
Meg kell tisztítani, és mossuk Waschestücke elismerni 5 percig a vízben.

A folteltávolító
csak a szennyezett helyét hagyja meg kell tisztítani a mogyorós Waschestücke durva gyapjú mosószer mennyiségét wollsan vékonyan és 10-20 percre lép hatályba (attól függően, szennyezés).

A menü a Waschestücke 30 C meleg vízzel öblítsük le többször, amíg nem gyapjú mosószer maradék (habképződés a öblítő víz) már nem állnak fenn.
Nem centrifugál vagy csavarja a Waschestücke!
Tartalom elegendő 25 kézmosásra.

===============================================

Warnhinweise

Produkt vor Kindern sichern
Augenkontakt, vermeiden, falls das Produkt in die Augen gelangt diese sofort mit reichlich Wasser spülen.
Produkt nicht verschlucken, falls doch umgehend einen Arzt aufsuchen!

Inhaltsstoffangabe (gemab detergenzien-verordnung)
5 %
Anionische Tenside, Nichtionische Tenside

weitere Inhaltsstoffe:
Konservierungsmittel,
Methylisothiazolinone, methylcloroisothiazolinone
duftstoffe : limonen, & isomethyl ionone


forditása:

Figyelmeztetések

Biztonságos termék előtt a gyermekek
Kerüljük a szemmel, ha a termék a szembe kerül, azonnal öblítse ki bő vízzel.
Ne nyelje le a terméket, ha azok azonnal forduljon orvoshoz!

Hozzávalók (gemab Mosószer Rendelet)
5%
Anionos felületaktív anyagok, nem ionos felületaktív anyagok

Egyéb összetevők:
Konzerváló
Methylisothiazolinone methylcloroisothiazolinone,
parfüm: lime, & Isomethyl ionon
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Májusi vers
  2013-05-01 21:24:05, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Május, anyák napja, szép hónap  
Május van
  2013-05-01 21:04:46, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Május, anyák napja, szép hónap  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2013.04 2013. Május 2013.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 11 db bejegyzés
e év: 262 db bejegyzés
Összes: 3058 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 128
  • e Hét: 128
  • e Hónap: 7045
  • e Év: 147070
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.