Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"Ne veszítsd el az emberekbe vetett hited! Az emberiség olyan, mint egy óceán. Attól, hogy néhány cseppje bepiszkolódott, maga az óceán nem válik m... Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/42 oldal   Bejegyzések száma: 414 
Nem nagy durranás
  2013-06-30 18:50:25, vasárnap
 
 
1 cs babapiskóta
1 pudingpor nekem puncs volt itthon.
5 dl tej
3 k cukor
5 dkg margarin
rumaroma

A pudingot felfőztem 4 dl tejjel, még melegen belekevertem a margarint.
Rumos tejben forgattam meg a piskótát, és 1 folpackkal bélelt őzgerinc formában raktam, majd a krém amibe málnát raktam. Középre hosszába piskóta a krémet elsimítottam és a tetejét kiraktam rumos tejbe áztatott b.piskótával és irány a hűtő. Szeletelés előtt a tetejére szórtam kakaóport és porcukrot.
Még tovább kellett volna hűtőbe lennie,de nem tudunk várni. Nem nagy durranás,de ha hirtelen kell akkor szuper,az íze is nagyon jó volt, mert már semmi nincs belőle.

Még nem készítettem.
 
 
1 komment , kategória:  Nem saját recept  
Ritka betegség a szívdobogásérzés hátterében
  2013-06-30 18:12:49, vasárnap
 
  Ritka betegség a szívdobogásérzés hátterében

A középkorú férfit pánik-szindróma gyanújával irányították pszichiátriára...
2013. 06. 30.

..., ahol hosszú évekig kezelték is. Komoly kálvária után vizsgálta ki dr. Marton Anna, belgyógyász, kardiológus, diabetológus, aki gyanús tüneteket keresett.

Szívdobogás érzés pánik miatt?

- Az érintett beteget évekig kezelték pszichiátrián eredménytelenül, és már jó ideje járta-járta az orvosokat, amikor eljutott hozzám. A diagnózis felállítása és a vizsgálatok során az tűnt fel, hogy kissé magas a vérnyomása és látszólag ok nélkül alacsony a káliumszintje, valamint az is kiderült, hogy a szívdobogás érzését valódi ritmuszavar, pitvarfibrilláció váltotta ki - meséli dr. Marton Anna.

A fibrillációt tünetileg sikerült is kezelni, de a kiváltó okra egy darabig nem derült fény. A "szokásos" alapbetegségek ugyanis nem voltak jelen: nem volt koszorúér- vagy pajzsmirigy beteg, rizikófaktora sem volt az enyhe magas vérnyomáson kívül, és a családi kórtörténetben sem volt semmi, ami gyanakvásra adott volna okot. Egyedül az alacsony káliumszint volt elgondolkoztató, ami a magas vérnyomással együtt a Conn-szindrómát idézte. Ezen betegség alapja, hogy a mellékvesekéreg vagy daganata az egyik hormonszerű hatóanyagból, az aldoszteronból többet termel a kelleténél. A háttérben többféle indok állhat, például jó- és rosszindulatú daganatok.

A gyanút igazoló vizsgálatok

A CT-vizsgálatok nem voltak egyértelműek, de utaltak némi mellékvesekéreg eltérésre. Ennek ellenére a katéteres vizsgálatig nehéz volt elfogadtatni a gyanút. A vizsgálat ellenben egyértelműen igazolta, hogy mind a magas vérnyomást, mind az alacsony káliumszintet az okozza, hogy a mindkét oldali mellékvesekéreg több aldoszteront termel. Mivel nem daganat állt a háttérben, a probléma nem igényelt sebészi beavatkozást.

Egyszerű, gyógyszeres megoldás született: kisdózisú tablettás kezelés normalizálta az aldoszteron termelést, így normalizálódott a káliumszint is és a magas-vérnyomás is. Amint pedig rendeződött ezen elektrolit szintje, megszűnt a ritmuszavar is.

- Az illető már ránézésre sem volt pánikbeteg alkat, kiegyensúlyozott, kifejezetten nyugodt ember benyomását keltette. Ilyenkor érdemes gyanakodni, hogy mégsem pszichiátria betegség állhat a szívritmuszavar mögött. Sőt, még csak nem is pitvarfibrilláció volt az ok, ez csupán tünetként jelentkezett. Tény, hogy a magas vérnyomásban szenvedő betegek csupán. 0,5 százalékánál állítható fel a Conn-szindróma kórisméje, de az orvosnak gondolnia kell erre is. Az adott esetben a ritmuszavar, mint a betegség tünete, felismerés nélkül akár agyembóliához, féloldali bénuláshoz is vezethetett volna.

- A panaszok hátterében a tüneti ellátás helyett mindig a pontos kiváltó okot kell megkeresni, a valóban sikeres terápia érdekében - hangsúlyozza dr. Marton Anna, belgyógyász, kardiológus, diabetológus. - Ha a kezelések ellenére a beteg nem tapasztal egyértelmű javulást a tüneteit illetően, ajánlott újra szakorvoshoz fordulni és a felállított diagnózist felülvizsgálni.
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Teszem amit tudok
  2013-06-30 15:57:53, vasárnap
 
  Kiss László György

Teszem amit tudok

Egyszerűen, ember vagyok.
Nem méregetem magam
mással, a nagyok szavával.
Csak teszem a dolgomat,
hogy rendben álljon
köröttem minden pillanat.
Nem kívánok utánozni,
lelkendezni, sem
behódolni másnak, és
nem hiszek semmiféle
életemelő varázsnak.
Csak megyek előre,
végére a mának.
Teszem amit tudok. -
S ha néha elbukok,
saját káromból okulok.
Egyszerűen ember vagyok! -
tudásom legjavát életem
kútjából merítem,
és megértem a nagyok
szavát, még ha nem is
mérem magam mással,
mint az emberi méltósággal!
 
 
0 komment , kategória:  Vers  
Hol találhat párra
  2013-06-30 14:34:04, vasárnap
 
  Hol találhat párra egy nagyon fiatalos negyvenes nőt?
..... ez a cikk egy korábban íródott fenti cikkre adhat választ.

Tény, hogy manapság, nem túl egyszerű párra lelni méghozzá olyan párra, akiben nemcsak a külcsín, de a belső szépség is megtalálható. Tavaly május végén vetettem véget egy 4 éves kapcsolatnak, mert több volt benne a vitatkozás, a meg nem értés, mint a szeretet.

A nyár gyorsan és gondtalanul eltelt, élveztem a kisfiammal való együtt létet, nem igazán hiányzott senki sem az életemből. Kíváncsiságomból adódóan mégis beregisztráltam egy társkereső oldalra, ahol egy ideig csak nézelődtem, olvasgattam a profilokat.

Megtaláltam Őt Kiemelve az olvasottakból, próbáltam kezdeményezni a "beszélgetéseket" hogy ne egy általános ,,hol lakszal indítsam a levelezést.
Képek és a szűrő segítségével beállított lakhely szerint próbálkoztam - 0 sikerrel. Nem voltam előfizető - úgymond VIP-tag -, ezért a láthatóság napi szintem és a levelezési korlátozottságom eléggé behatárolt volt, tehát 0-val egyenlő.

Ahogy végéhez ért a nyár, úgy egyre jobban vágytam egy társra, az igazat megvallva féltem az eljövendő magányos ünnepnapoktól. Ez volt az első társtalan - de még mindig jobb, mint az előző évek társas magányában ünnepelt karácsony! -, amely végül is családi körben egy nagyon jól sikerült ünnep volt.

Tehát kialakítottam magamban a tudatos és módszeres válogatási lehetőséget! Azt gondoltam egy-két hónapon belül kizárt, hogy ne találjam meg a hozzám illő férfit. ..... természetesen nem csak ezen, de még másik két - össz. három - társkereső oldalon is regisztráltam magamat. Nyitott szemmel "akartam" járni és ennek tudatában jöttem, mentem például színházba is, hogy húsvér emberek között is legyek.

Az internet mindig meg volt nyitva otthon, közben tettem-vettem, dolgoztam otthon. De a lehetőség nyitva állt, a keresett személyeknek. Egészen addig, míg beleuntam abba, hogy akiknek írtam, nagyon kevesen válaszoltak vissza. Legtöbbször azért, mert a sok beregisztrált felhasználó dolgozott, vagy nem is járt már fel az oldalra. Ezért arra vetemedtem, hogy a kép nélküli profilokat is olvastam, főleg azokat, akik azért írtak is magukról, akiken "fogást" találtam. .... és, míg várakoztam a gép előtt, rátaláltam - egészen véletlenül a blogolókra is, akik naplókat írtak szintén ezen az oldalon - naplóolvasó lettem.

Élveztem az írásokat és a hozzájuk adott kommenteket. Mindig is szerettem írni/olvasni, de ez valahogy az évek alatt elmaradt, vagy elmúlt. Kerestem magamban a témát, mivel indíthatnám el majd a saját naplómat. Nem olyan írást szerettem volna produkálni, ami komoly, hanem valami könnyed, nevettetőset - irodista lévén, épp elég a napi "komoly", tv-kel teli írás és olvasás - a társkereső oldalon már csak "kikapcsolódni" szerettem volna.

Esténként elfogytam, de hajnalban jöttek az ihletek, mely lévén mindig adott volt a téma, amiről írhattam.

Előfizető lettem egy 3 napos VIP-tagságra és megírtam az első naplómat. Innentől kezdve alakult át az egész társkeresési mizéria az életemben: megindult a lavina!

Az olvasótábor és a kommentek száma alapján, nagy lett a nézettségi szintem - ebben nők, pasik száma egyaránt benne volt - innentől kezdve már nem én kerestem a pasikat, hanem ők. A társkereső lapján adott volt a chatelés lehetősége is, sokan hívtak "beszélgetésre". Nagyon sok pasit ismertem meg ez által, de nagyon kevéssel találkoztam az elmúlt félév alatt - félévig voltam fent. Szelektáltam és nagyon magasra állítottam a mércét.

A mércét csak saját magában érzi az ember mi az, amit keres a pasiban. Én a férfit kerestem! Aki más, mint a többi, aki megfog a stílusával. Nem a szavakkal, hanem a saját stílusával. Aki meg tud nevettetni, aki ki tudja hozni belőlem a nőt, aki meg tud "szelídíteni". Aki hasonló hozzám, de még is más. Persze volt egy-két fontos dolog, amiből sajnos én sem adok le, de ezek a dolgok a válásomból adódóan voltak adottak - de ne anyagi javakra gondoljatok -.

Nem vált elsődlegessé, hogy hogy néz ki - mert akadt szép számmal nagyon jóképű, de iszonyatos nyegle vagy bunkó modorú, szexre irányuló pasi szép számmal - nálam már nem a külcsín volt az elsődleges. Mert minden emberben ott lapul a szépség, csak meg kell találni benne, mint ahogy a nőben is ott van, de elő kell varázsolni és ezt néha csak a "férfi" tudja megtenni és nem a "pasi". Nem akarok nagy szavakat használni, de ez tény.

Tehát tudtam szelektálni, válogatni, "ismerkedni", de ehhez nagyon nagy kitartás kellett - ami persze nálam is hullámvasútra emlékeztetett - Sokszor feladtam, de a naplós társaság - egy nagyon jó közösséget alkotott, mely szép lassan befogadott, és akiket én is nagyon kedveltem. A huszonévestől az ötven felettiekkel együtt! Persze voltak torzsalkodások és igen.... akadt "ellenfél" is, aki ellenfelet látott bennem a naplóm által - a látogatási szintem miatt, de ez annyira kicsinyesség számomra, hogy nem tudtam az illető nővel mit kezdeni -.

Tehát a mérce magas volt, három pasit találtam, aki elérte ezt a szintet, akire fel tudtam nézni, mint férfire.

Az utolsó ajándék VIP napjaimat éltem már, amikor egész váratlanul - a leköszönésem előtt pár nappal - szintén kaptam egy privát cetlit, egy naplót kommentálva. Jót nevettem az írásán, és mert szokásom volt mindenkinek megválaszolni, visszaírtam neki is. Szó szót követett, kis cetlik jöttek és mentek egymás között a 3. napon eszébe jutott az Úrnak, hogy még a privát fotóimat nem is kérte és nézte meg. Egy hónapos beszélgetés -skype- és írások után találkoztunk. Valahogy nem volt kérdés számunkra, hogy fogunk-e élőben is egymásnak tetszeni. - na jó egy picikét....az volt - De az első ölelések és csókok után ez a kérdés többet fel sem merült bennünk. Az ismeretségünk június végén lesz 4 hónapos.

már régen nem vagyunk fent egy társkeresési oldalon sem ...

Összegezve:
Önmagadban kell letisztázni, milyen embert keresel magad mellé! Társra vágysz az elkövetkező huszon-évekre, vagy egy divatdiktátort? Megtalálod-e a másik emberben a szépséget? Ha képes vagy rá, akkor a társadat is meg tudod találni, de ehhez nagyon nagy kitartás és válogatás szükségeltetik a net világában. ... - arról nem is szólva, hogy inkább szex orientált világot élünk és ez az oldal is ebbe hajlott át jobbára -.

Természetesen a színházban, és azon a 10 perces útszakaszban, míg hazaértem - nem lehetett ismerkedni - ehhez nagyobb társasági élet kell, hogy összetalálkozzon az ember egy másik szintén valakit keresővel. Sajnos nem vagyok nagy társaságba járó és vágyó, ezért ennek a lehetősége is számomra 0 % volt.
 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
Rákgyógyítás: óriási tartalékokat találtak az emberi vérben
  2013-06-30 14:09:44, vasárnap
 
 
Rákgyógyítás: óriási tartalékokat találtak az emberi vérben

A pécsi Rákkutató- és Gyógyszerfejlesztő Központ kutatóinak az emberi test természetes tumorellenes védelmével és az aktív ráksejtpusztító keverékkel kapcsolatos legújabb eredményeinek összefoglalóját jelentette meg márciusi számában az International Journal of Cancer folyóirat.

A kutatóközpont szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írta: Kulcsár Gyula biokémikusnak és munkatársainak publikációja Európa negyedik legrangosabb tudományos szakfolyóiratában a magyar rákkutatás eredményeinek nemzetközi szintű elismerését jelenti.

Hangsúlyozták, hogy 1987 óta folyó kutatásai során Kulcsár Gyula bizonyította, létezik a szervezetnek egy, az immunrendszertől független természetes tumorellenes védelme. "Az immunrendszer korlátozott működésekor vagy teljes összeomlásakor nem nő meg sokféle daganat gyakorisága, ami azt jelenti, az immunrendszernek nincs kizárólagos szerepe a daganatellenes védelemben" - közölték.

Mivel mindenkiben folyamatosan keletkeznek ráksejtek, a szervezetben működnie kell egy, az immunrendszertől független daganatellenes védelmi mechanizmusnak, természetes tumorellenes védelemnek is, amely meggátolja a tumorsejtek elszaporodását. A kutatás további fázisaiban megállapította, hogy ezt a védelmet, vagyis az aktív ráksejtpusztító keveréket a vérkeringésben lévő aktív ráksejtpusztító molekulák alkotják. Ezek aminosavak, egyes vitaminok és egyéb aktív anyagok - írták. A keveréket állatkísérletek révén tesztelték.

Mivel a rákos sejtek felhalmozzák a keringésben lévő kis molekulákat, a szervezetben lévő ráksejtpusztító molekulák is nagy mennyiségben jutnak a daganatos sejtekbe, ezzel azok programozott halálát okozzák. Amellett, hogy az aktív ráksejtpusztító keveréknek a szervezetbe juttatásával több ráksejt pusztítható el, és így növelhető a természetes tumorellenes védelem teljesítőképessége, a kutatók bizonyították azt is, hogy a keverék fokozza a kemoterápiás kezelések hatását - olvasható a közleményben.

A kutatóközpont rámutatott: e gyógyászati jelentőségű eredményeket termékfejlesztés és 16 országra érvényes szabadalmi bejegyzés követte. A hazai piacon 16 éve elérhető az a speciális gyógyászati célra szánt tápszer, amelynek tavalyi életminőségi, klinikai vizsgálati eredményei azt mutatják, a betegek fizikai, értelmi, érzelmi és szociális funkciói javultak, fáradtságérzetük, fájdalmuk, nehézlégzésük csökkent, továbbá mérséklődtek náluk a kemoterápia, a sugárkezelés egyes kellemetlen mellékhatásai.

Forrás: MTI | STOP
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Több millióan könnyezték meg
  2013-06-30 13:10:36, vasárnap
 
 

Több millióan könnyezték meg tavaly John Ungert, ahogy a Felső-tó (Lake Superior) hullámain álomba ringatja kutyáját, Schoepot. Schoep a szürke hályog miatt megvakult, ízületi gyulladása és derékproblémái lettek, állandó, elviselhetetlen fájdalommal. Kedvence fájdalmai enyhítésére John rendszeresen vitte kutyáját a Felső-tóhoz. A víz gyógyító hatással volt a gyengélkedő Schoep ízületeire, és a vízben végre nyugodtan, fájdalmak nélkül tudott aludni. Egy augusztusi napon megörökítették ezt a jelenetet, amikor a kutya álomba szenderült. A fotó és történetük egy csapásra világhírű lett.
Rengeteg levél, gratuláció és támogatás érkezett a világ különböző részéről. Unger a több mint 25.000 dollárt a hetente esedékes lézerterápiára költi, ami Schoep testében sejteket stimulál. Ez a módszer segíti a sejtreprodukciót, és enyhíti a duzzanatokat és a fájdalmat. A terápia segítségével javítottak Schoep életminőségén.
John nem is gondolta volna, hogy idén a csodálatos német juhász keverékkutyájának a 20. születésnapját fogják ünnepelni.
,,Boldog vagyok ma! Schoepnak nagyon ízlett a születésnapi vacsorája. Hal rizzsel és fagyi" - írta Unger a Facebook oldalukon, aminek több mint 140 ezer követője van. Az ünnepi vacsora után elmentek sétálni, majd elkezdték olvasni a több száz köszöntő levelet, amit Schoep kapott születésnapjára.
 
 
1 komment , kategória:  Életképek  
Az iskolaév első napján
  2013-06-29 15:50:14, szombat
 
  Az iskolaév első napján egy amerikai iskolában a tanárnő új diákot
mutat be: Sakiro Suzukit Japánból.
Kezdődik az óra:
- Lássuk, ki tud többet Amerika történelméből - mondja a tanárnő. -
Ki mondta "Szabadság vagy halál"?
Síri csend az osztályban, csak Suzuki jelentkezik:
- Patrick Henry, 1775, Philadelphiában.
- Kiváló Suzuki. És ki mondta ezt? "Az állam a nemzettel egyenlő,
ezért a nemzet nem halhat meg".
Suzuki feláll:
- Ábrahám Lincoln, 1863, Washingtonban.
A tanárnő végigméri az osztályt és így szól:
- Szégyellem magam miattatok. Suzuki Japánból jött és jobban ismeri
Amerika történelmét, mint ti.
Hátulról egy csendes hang:
- Nyaljátok ki a seggem büdös japcsik!
- Ki volt az? - kérdezi a tanárnő.
Suzuki jelentkezik és mondja:
- Mc Arthur tábornok 1942-ben Guadalcanalnál és Lee Iacocca 1982-ben
a Chrysler cég közgyűlésén.
Az osztályban teljes a csend, egy hang hátulról:
- Elhányom magam.
A tanárnő kiabál:
- Ki volt az?
Suzuki azonnal válaszol:
- Idősebb George Bush, Tanaka japán miniszterelnöknek a munkaebéd
alatt, Tokio, 1991.
Az egyik diák unottan odaveti:
- Szopj le.
A tanárnő hisztérikusan:
- Elég! Ez meg ki volt?
Suzuki rezzenéstelen arccal:
- Bill Clinton Monica Lewinskynak, 1997, Washington, Fehér Ház,
Ovális Iroda.
Egy másik diák feláll és elordítja magát:
- Ez a Suzuki egy nagy rakás szar!
Suzuki ismét nyugodt hangon:
- Valentino Rossi motorversenyző 2002, Brazil Motoros Nagydíj.
Az osztályon eluralkodik a káosz, a tanárnő elájul, nyílik az ajtó
és belép az igazgató:
- Én még ilyen szétcseszett kuplerájt életemben nem láttam!
Mire Suzuki:
- Gyurcsány Ferenc, Magyarország, 2006. Balatonőszöd.
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Az anya
  2013-06-29 10:49:13, szombat
 
 

"Az anya is úgy vigasztalja a gyerekét, aki lehorzsolta a térdét, hogy puszit ad a bibire. A gyereknek nagyobb szüksége van erre, mint ásványvízre meg sebtapaszra. A puszi nem állítja el a vérzést, de orvosolja a magányt és a bánatot."

(Rachel Naomi Remen)
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Szabaduló
  2013-06-29 08:10:32, szombat
 
 
Szabaduló

Véres hullámokon lovagolok,
Suhogó légvitorlákba kapaszkodom
Megfürdőzöm forrásokban,
Sós verejték patakokban
Jégcsapokat szopogatok
Minden érzés belém fagyott

Megfutottam magas légben
Műmadár a messzeségben
Szállok magamban végre
Egyedül bodros levegőégben
Ha a szabadság most utolérne,
Széles hátára venne végleg.

Gabriellától.
 
 
0 komment , kategória:  Nekem tetsző versek  
Aki nem csak szavakkal szeret...
  2013-06-29 08:02:22, szombat
 
 

Aki nem csak szavakkal szeret...

Aki nem csak szavakkal szeret, hanem tettekkel is,
Akinek a számára én vagyok, a legféltetettebb kincs.
Akinek hiányzok, ha nem vagyok épp vele,
Akinek a szerelmének nincs semmi feltétele,
Aki ha meglát szíve nagyokat dobban,
Aki a fülembe súgja: téged szeretlek a legjobban,
Aki számára én vagyok a világ,
Aki nem hazudik azzal, hogy imád,
Akinek a mindene én vagyok,
Aki úgy szeret, hogy magam vagyok,
Akinek nem kell mellém semmi,
Aki az életemet szebbé teszi!
 
 
0 komment , kategória:  Nekem tetsző versek  
     1/42 oldal   Bejegyzések száma: 414 
2013.05 2013. Június 2013.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 414 db bejegyzés
e év: 4736 db bejegyzés
Összes: 40887 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 463
  • e Hét: 4825
  • e Hónap: 11484
  • e Év: 11484
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.