Belépés
orsi1.blog.xfree.hu
"...az igaz embert egyedül az idő mutatja meg, míg a hitványra első percben ráfigyelsz. " --------- "A problémák azért vannak, hogy megoldjuk ... S. Orsi
1967.12.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
No, folyt
  2013-07-29 15:58:41, hétfő
 
  nálam az élet, csak néha az volt az érzésem, hogy nem én irányítok. Naná, mert nem igazán hagyja magát.
Egy kis kompenzálásként lehetne.... piszok meleg van.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Da Vinci kód megfejtése 18.
  2013-07-10 18:28:48, szerda
 
  Fülöp tervét feltehetőleg az első ,,péntek 13-án", 1307. október 13-án, pénteken hajtották végre. A nyugati kultúrában ettől kezdve számít balszerencsés napnak a péntek 13. Fülöp szétküldte parancsait franciaországi helytartóinak, s a parancsokat a bírák mind ugyanabban az időpontban nyitották fel. Minden templomost el kellett fogni, rendházaikat el kellett foglalni, javaikat el kellett kobozni. Miután börtönbe vetették, kivallatták és megkínozták őket, máglyára kerültek. Szemtanúk igazolták, hogy a templomos lovagok számos különböző bűnben vétkeztek, úgymint halottidézésben, homoszexualitásban, Krisztus képmásának bemocskolásában és boszorkányságban. Mindazonáltal Fülöp a rendkívüli intézkedések ellenére sem érte el célját, nem tudta megszerezni a templomosok kincsét.
Lehet, hogy a támadás nem érte váratlanul a templomosokat. Épp a mészárlás előtt egy új templomos kontingens indult útnak az aragóniai Rossillonból a dél-franciaországi Rennes-le-Château-ba, ahol a Bézu-hegyen erődítményt alapítottak. Az összes templomos közül csak őket nem érte támadás. Ennek talán az lehetett az oka, hogy V. Kelemen pápa (azaz ,,gothi Bertrand") Ida de Blancefort fia volt, és ugyanabból a családból származott, mint a templomosok előző nagymestere, Bretrand de Blanchefort. Több mint valószínű, hogy ezek a családi kapcsolatok mentették meg a szóban forgó templomosokat a letartóztatások napján.
Igen valószínű, hogy a templomosok akkori nagymestere, Jacques de Molay is tudott arról, mi készül ellenük, ugyanis még időben elszállíttatta a rend kincseit Franciaországból. A hajók döntő többsége állítólag Skóciába ment, ám Fülöp mit sem tudott erről. Folytatta a templomosok üldözését, próbálva rávenni a többi európai uralkodót is, hogy forduljanak szembe a renddel országaikban. Sikerült elintéznie, hogy V. Kelemen 1312-ben törvényen kívül helyezze a templomos lovagokat. Végül 1314-ben máglyán megégettette Jacques de Molayt. A nagymester utolsó szavaival hangosan imádkozott a lángok között, hogy üldözői, Kelemen pápa és Fülöp király egy éven belül kövessék őt a halálba, és Isten ítélőszéke előtt adjanak számot tetteikről. Úgy tűnik, az ima meghallgatásra lelt. Kelemen pápa egy hónap múlva meghalt, Fülöp pedig még ugyanabban az évben, rejtélyes körülmények között lelte halálát. Halálukat valószínűleg mérgezés okozta - és a templomosok jól ismerték a mérgeket.
II. Edward angol király kényes helyzetbe került. Fülöp veje volt, de Fülöppel szemben nem gyűlölte megszállottan a templomosokat, és nem kívánta üldözni őket. Jobb meggyőződése ellenére engedélyezte az inkvizíció tevékenységét, és számos templomost elfogatott. Ugyanakkor az elfogottak viszonylag enyhe büntetést kaptak, és nem várt rájuk az az állandó üldöztetés, amit Fülöp folytatott Franciaországban.
Skóciában megvetően figyelmen kívül hagyták a pápai bullát, és a templomos rend tovább virágzott. Robert Bruce korától kezdve minden Bruce és Stewart király születésénél fogva templomos volt, így tehát nem sok esély maradt arra, hogy Fülöp parancsait végrehajtsák az országban.
 
 
0 komment , kategória:  A Da Vinci kód megfejtése  
Mindennek eljön az ideje
  2013-07-10 18:27:26, szerda
 
  Úgy néz ki, hogy akár tetszik, akár nem, megint engedelmeskednem kell a láthatatlan erőnek.
Végül is nem panaszkodhatom, minden alakul, ahogy alakulnia kell, bár egy dolog még igencsak lóg a levegőben.... De bizakodom. 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Két hét
  2013-07-09 06:55:17, kedd
 
  Jó kis két hét áll előttem. Nagyon sok munkával. Altatni biztos nem kell majd esténként. 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Da Vinci kód megfejtése 17.
  2013-07-06 08:10:45, szombat
 
  A templomos lovagok felemelkedése és bukása

A templomos lovagrend állítólag azzal a céllal jött létre, hogy megvédelmezze a Jeruzsálembe tartó zarándokokat. Ám ahogy Robert Langdon is elmondja Sophie-nak A Da Vinci-kódban, valódi feladatuk az volt, hogy kiderítsék, mi rejlik Salamon temploma alatt. Nem véletlen tehát, hogy a templomosok jeruzsálemi szállása Salamon templomának helyén állt.
A templomosok koruk hősei voltak. Tömegesen csatlakoztak hozzájuk a nemesi családokból származó ifjak. Uralkodók legmagasabb szintű politikai tanácsadói lettek, s mindenki szeretett volna megfürödni dicsőségük fényében. Sorra kapták a bőkezűbbnél bőkezűbb adományokat, s hihetetlen mértékben megnőtt a befolyásuk. Saját kikötőik voltak, kórházakat alapítottak. Az ő flottájuknál alkalmaztak először mágneses iránytűt. Ironikus módon a tagoknak minden tulajdonukat át kellett ruházniuk a rendre, és szegénységi fogadalmat kellett tenniük. Le kellett vágniuk a hajukat, viszont nem vághatták le szakállukat. Csatában nem hátrálhattak meg, mindhalálig harcolniuk kellett. II. Ince pápa 1139-ben bullát bocsátott ki, melyben kijelentette, hogy a templomosok teljes mértékben függetlenek mindenféle hatalomtól, s gyakorlatilag önálló államot alkotnak.
A templomosok alakították ki a első nemzetközi bankrendszert. Ők építették Európa legkecsesebb és legelegánsabb gótikus katedrálisait, például a párizsi Nôtre-Dame-ot. A ,,gótikus" szó valójában nem a gótokra utal, hanem a görög goetikból származik, aminek jelentése ,,mágikus (cselekedet)". Ez azt a szent geometriát tükrözi, amit a templomos kőművesek alkalmaztak a katedrálisok felépítése során.
1306-ra a templomos lovagok gazdagsága olyan méretet öltött, hogy határozottan aggasztani kezdte IV. (Szép) Fülöp francia királyt. Komoly összeggel tartozott nekik, és tisztában volt azzal, hogy a befolyásuk minden szempontból nagyobb, mint az övé. Egy vatikáni ediktum meggátolta abban, hogy megadóztassa a papságot. Mindazonáltal Fülöp nem adta fel, hanem elfogatta és megölette VIII. Bonifác pápát. A következő pápa, XI. Benedek is hasonló sorsra jutott nem sokkal később gyanús körülmények között halt meg. Végül Fülöp jelöltje, gothi Bertrand lett a pápa V. Kelemen néven. Fülöp ezután a templomosok ellen fordult, eretnekséggel vádolva őket, amivel szemben a lovagok különösen sebezhetők voltak. A templomosok nem fogadták el a keresztre feszítésről vallott bevett keresztény nézeteket, üzleti tevékenységeik miatt pedig szükségképpen kapcsolatba kerültek zsidókkal, gnosztikusokkal és moszlimokkal - beleértve a templomosok hírhedt moszlim megfelelőivel, a haszasszinokkal való titkos kapcsolatot is. Mindemellett állítólag a Baphomet nevű ördögöt imádták - a szakállas fejet, amiről Langdon beszél -, ami a szóbeszéd szerint szólt a templomosokhoz és mágikus hatalommal ruházta fel őket.
 
 
0 komment , kategória:  A Da Vinci kód megfejtése  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2013.06 2013. Július 2013.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 5 db bejegyzés
e év: 185 db bejegyzés
Összes: 5815 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 320
  • e Hét: 3126
  • e Hónap: 10004
  • e Év: 299109
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.