Belépés
bozsanyinemanyi.blog.xfree.hu
Legyen szíved, mely sosem válik kővé, legyen kedved, mely sosem gyullad haragra, és legyen érintésed, mely sosem bántalmaz. /Charles Dickens/ Erzsébet. Erzsébet.
1951.03.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 67 
Presser Gábor-idézet
  2013-08-31 22:35:08, szombat
 
  "Ha valakinek nincs meg valamiért a lelki békéje, akkor a fizikai állapota is romolhat. Igen, hiszek a zene gyógyító erejében, mert az emberek sokszor a zenében találnak megnyugvást, örömet, vigaszt-, magam is így vagyok ezzel."

-Presser Gábor-Link
 
 
0 komment , kategória:   Idézetek.  
Albert Schweitzer--idézet
  2013-08-31 22:33:15, szombat
 
  "Az életed sorsát te irányítod, a jövődet magad formálod!
Könnyebben és gyorsabban elérheted a közelebbi céljaidat,ha van víziód egy sokkal nagyobb távoli célról. Nézz a távolba! Lásd az út végét, ahová tartasz!
Aki céljául tűzi ki, hogy jót tesz, annak nem szabad arra várnia, hogy ezért az emberek majd eltakarítják útjából a köveket. Ellenkezőleg: arra készüljön fel, hogy köveket hengerítenek útjába."

Albert SchweitzerLink
 
 
0 komment , kategória:   Idézetek.  
csak azok boldogok, kik szívből szeretnek...
  2013-08-31 21:43:08, szombat
 
  Lehetsz milliomos, lehet zsáknyi pénzed,
- lehet a másikat kevesebbnek nézed.
Lehet, hogy kincsekből építed világod,
de ez illúzió! Egyszer majd belátod.

Ahol pénz az isten, holtak ott a lelkek,
a földi pokolban sosem ünnepelnek.
Örök a sötétség, nincsen fény, csak árnyék,
betegség és közöny, mindaz, ami vár még...

Mert a szeretetet nem pótolja semmi.
Ne hidd, hogy anélkül tudnál gazdag lenni!
Üres lenne szíved, meghalna a lelked,
csak azok gazdagok, kik szívből szeretnek.

Őrízd hát magadban a szeretet csodáját,
Viseld az arcodon, a mosolyod báját.
Ne sajnáld másoktól, oszd úton-útfélen!
Nyáron árnyat adjon, melegítsen télen...

Amit megszereztél oszd szét a világnak,
s hiszem, hogy holnaptól, boldogabbnak látlak.
Kincseket, ha meghalsz, nem vihetsz magaddal,
bánj hát bőkezűbben a jó indulattal.

A felhalmozott pénz, nem teremt világot!
Últess hát kertedbe fákat és virágot!
Lásd meg körülötted a csodát, a szépet,
akard megismerni, miről szól az élet.

Mert a szeretetet nem pótolja semmi.
Ne hidd, hogy anélkül tudnál gazdag lenni!
Üres lenne szíved, meghalna a lelked,
csak azok boldogok, kik szívből szeretnek.

Aranyosi ErvinLink
 
 
0 komment , kategória:  Aranyosi Ervin versei.  
alapjában véve mindig boszorkány!
  2013-08-31 20:39:55, szombat
 
  Az ifjú Artúr királyt rajtakapta és elfogta a szomszéd uralkodó, miközben az annak erdejében vadászott. A király a helyszínen megölhette volna Artúrt, mivel ilyen büntetés járt annak, aki vét más tulajdona ellen. De meghatódott a rokonszenvesnek talált Artúr fiatalságától, és szabadságot kínált neki, feltéve, hogy 1 éven belül helyesen válaszol egy nehéz kérdésre.
A kérdés pedig így szólt:
- Mit akar valójában a nő?
Egy ilyen kérdés a legbölcsebb embert is zavarba hozta volna, az ifjú Artúr számára pedig megválaszolhatatlannak látszott. Ennek ellenére még mindig jobb volt, mint akasztófán végezni, így aztán visszatért országába, és elkezdte kérdezni az embereket: a hercegnőt, a királynét, a prostituáltakat, a szerzeteseket, a bölcseket és az udvari bolondot. Vagyis mindenkit, de senki sem tudott meggyőző választ adni. Mind azt tanácsolták neki, kérdezze meg a vén boszorkányt, mert csak Ő tudhatja a helyes választ. Az ára magas lesz, mert a vén boszorkányról köztudott volt a királyságban, hogy borsos árat kér szolgálataiért.
Eljött a megbeszélt év utolsó napja, és Artúrnak nem volt más választása, mint beszélni a varázslónővel. Az megígérte, hogy kielégítő választ ad, de előtte Artúrnak teljesíteni kell a kérését. A banya feleségül akart menni Gawainhoz, a Kerek Asztal legnemesebb lovagjához, Artúr legjobb barátjához. Artúr borzadva nézett a banyára: púpos és rusnya volt, csak egy foga volt, gusztustalan hangok kíséretében émelyítő szag áradt belőle. Még sohasem látott ilyen visszataszító teremtést.
Megrettent attól, hogy arra kérje legjobb barátját, vállalja érte ezt a szörnyű terhet. Ám, amikor Gawain értesült a javasolt egyezségről, kijelentette, hogy ez nem túl nagy áldozat barátja életéért és a Kerek Asztal fennmaradásáért cserébe.
Kihirdették az esküvőt, a boszorkány pedig pokoli bölcsességével így szólt:
- A nő valójában azt akarja, hogy saját életének ura legyen.
Mindenki azonnal tudta, hogy a boszorkány nagy igazságot mondott, és hogy az ifjú Artúr király megmenekült.
Így is történt: a választ meghallva a szomszéd uralkodó szabadon bocsátotta. De micsoda esküvő volt. Az egész udvar ott volt, és senki sem érezte magát bánatosabbnak, mint a megkönnyebbülés és szorongás között vergődő Artúr. Gawain udvariasnak, nyájasnak és tisztelettudónak mutatkozott. A boszorkány pocsékul viselkedett, kézzel evett, közben pedig szörnyű hangokat és szagokat bocsátott ki magából.
Eljött a nászéjszaka, amikor Gawain a hitvesi ágyban várta, hogy feleségével egyesüljön. És akkor belépett a szobába a legszebb lány, akit férfi valaha is álmodott. Gawain elképedve kérdezte, mi történt. A lány azt felelte, mivel a férfi udvarias volt vele, idejének egyik felében a rettentő, másik felében a vonzó külsejével fog mutatkozni.
- Melyiket szeretnéd nappal és melyiket éjszaka?
Micsoda kegyetlen kérdés! Gawain gyorsan mérlegelni kezdett. Legyen mellette napközben egy imádni való fiatal nő, akit mutogathat a barátainak, és ossza meg az ágyát egy undorító banyával? Vagy mutatkozzon nappal a szipirtyóval és házasélete intim pillanatait töltse egy ifjú szépséggel?
- Válassz te magad! - válaszolta Gawain.
Ezt meghallva, a nő azt mondta, hogy éjjel-nappal szép hölgy lesz, mivel a férfi tiszteletben tartotta és megengedte neki, hogy életének ura legyen.
Mi ebből a tanulság?
Az a tanulság, hogy nem számít, csinos vagy csúnya a nő, alapjában véve mindig boszorkány! 
 
0 komment , kategória:  Tanulságos történetek.  
tepsis rafaelló
  2013-08-30 21:45:31, péntek
 
 
Hozzávalók:
Tészta:
6 tojás fehérje
25 dkg porcukor
10 dkg liszt
15 dkg kókuszreszelék
Krém:
6 tojás sárgája
fél l tej
20 dkg cukor
egy csomag vanília ízű főzős pudingpor
20 dkg vaj
Elkészítése:

A tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, melyhez apránként hozzáadjuk a lisztet, kókuszreszeléket. Kizsírozott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsiben közepes lángon sütjük kb 10 percig. A krémhez a pudingport és a tojások sárgáját kikeverjük egy kevés tejjel, majd felöntjük a maradékkal és közepes lángon állandó keverés mellett besűrítjük. Ha kihűlt hozzákeverjük a vajat. A krémet a kihűlt tésztára kenjük, a tetejét kókuszreszelékkel szórjuk meg.Link
Forrás: olcsorecept.hu
 
 
0 komment , kategória:   Receptek.  
Cukkinilepény
  2013-08-30 21:24:36, péntek
 
  Cukkinilepény
Kb 1 kg lereszelt cukkini (sajtreszelő nagyobb lyukán), 6 tojás, kb 10-15 dkg liszt, fél csomag sütőpor, egy csokor újhagyma, 10 dkg sonka, só, bors, 10 dkg reszelt sajt, 1 dl olaj
A sonkát, hagymát kockára vágom, olajon megpirítom egy kicsit. A tojásokat felverem sóval, borssal, hozzáadom a lisztet, sütőport, cukkinit, a hagymás sonkát és a reszelt sajtot, végül az olajat. Tepsibe öntöm és szép pirosra sütöm. Lehet fokhagymával, medvehagymával bolondítani, tejföllel fogyasztani "Link

Forrás: KataFakanala
 
 
0 komment , kategória:   Receptek.  
Gitta verse
  2013-08-30 20:38:19, péntek
 
 
Messze az Úr

Rögös az út, nő a távol,
a Hit az üveghegyeken túl...
jégeső sújt, aszály szikkaszt,
messze az Úr.
Vetésed, házad, vagyonod
játéka mindenféle árnak,
verítéked sós cseppjei
a rögökre hiába hullnak.
Új isteneknek emelsz oltárt:
a média és mammon az úr,
celebek vihognak, milliókért
hazudnak a képedbe gazul.
Az a Nyugat melyet majmoltál
s kitől vártad szent Holnapod,
leckét ad bőszen s kioktat:
az idegen szebb, az idegen jobb.
Merj kicsi lenni, magyar!
dörög az új úr, csattan a szó:
demokráciát tőlünk tanulj,
toleráns legyél s befogadó!
Nem baj, ha közben földed, házad,
hazád elmossa a globális ár
s jövőd záloga, gyermeked
a világban vándormadár...
Magasságos Isten, ott távol
az üveghegyeken túl,
tekints vissza árva népedre
ha sorsod úgy alakul,
segítsd még egyszer talpra állni,
add vissza régi hitét
s csenevész, korhadt erdő helyén
növeszd fel Uram, szálas fenyvesét!

Zelenka Brigitta
 
 
0 komment , kategória:  Brigitta Zelenka versei  
szeretetről....
  2013-08-30 20:34:49, péntek
 
  Egyszer, nagyon régen, egy város főterén, megjelent egy ifjú, nyalka, deli legény. Arról áradozott, büszkén mondogatta, milyen szép a szíve: ép minden darabja. A népek csodálták szíve simaságát, tökéletességét, s nem találták mását.

Nem volt karcolása, nem volt repedése, seb sem csúfította, szép volt a verése. Nem hiába büszke ifjú viselője, a szíve tökélyét nem vitatják tőle...
Ám most egy morajlás. Megnyílik a tömeg. Közeledni látszik egy halk szavú öreg. Mintha csak magának beszélne a bátya, - görbe hátat takar, elnyűtt vén kabátja. Csendesen megszólal, igen bölcsen érvel: Az ifjú szép szíve övével nem ér fel. A tömeg figyelme immár rá irányul, de jő' már az ifjú, Ő sem marad hátul. Harag támad benne, - Hogy ez mit merészel! Hogy szállhat versenybe az Ő szép szívével?

- Hasonlítsuk össze, vedd le a kabátod! S ím a vén embernél erős szívet látott. Hangos dobbanása messzire hallatszott, ám külső szépsége többeket aggasztott. Tele volt sebekkel, több darabból vérzett, mi is tartja össze, egybe az egészet? Hiányzó részeit máshonnan pótolták, nem is válogatva, csak úgy, összehordták. Pár lyuk is tátongott, ütött-kopott darab, csodálja az ember, hogy még egyben marad. Ám az öreg mondá:

Fogjátok fel ésszel, el nem cserélném én az ifjú szívével. Megismerek rajta minden egyes sebet, minden sérülése egy-egy embert jelent, kiknek ajándékul szeretetem adtam, szívemből kitépett egy-egy kis darabban. Pár darabkát én is kaptam viszonzásként, s nem bántam a cserét, ma sem tennék másként. Mert akik szeretnek, szívből kapnak, s adnak, szerető szívedet ne tartsd meg magadnak. A kis szívdarabkák gyönyörű emlékek, azok, kiktől kaptam, mind szívemben élnek. Megosztott szeretet fűzi össze lelkünk, mindig emlékeztet, mily jó volt szeretnünk. Néha olyan is volt, amikor csak adtam, szívemért cserébe viszonzást nem kaptam.

A szeretet jelent egy kis kockázatot, - de hidd el, megéri, ezért kockáztatok. Néhány sebből vérzik, lyuk is van már rajta, szerettem olyat is, aki nem akarta. Egyszer tán megérti, s visszatér majd hozzám, befoltozva szívem, szeretetet hoz rám. Látod, kedves fiam, ezért szép a szívem, mert használni mertem, istenemhez híven.

S lám, az ifjú ember szeme megtelt könnyel, nem tudott elmenni, hencegő közönnyel, inkább az öreghez még közelebb lépett és a szép szívéből egy darabot tépett. Reszkető kezével az öregnek nyújtja, szeretet példáját tőle megtanulja. Az öreg is adott megtépett szívéből, s az ifjú szív dobog a szeretetétől. Nem oly tökéletes, mint annak előtte, ám szebb, a szeretet fonala beszőtte. Arcukat a mosoly szép keretbe fonta, szemük tiszta fényét be is aranyozta.

Elbúcsúztak szépen, aztán útra keltek, szerető szívükben megnyugvásra leltek. Milyen szomorú is, ha utad úgy járod, tökéletes szíved önmagadba zárod. Hiányzik belőle az öröm, a szépség. Engedd, hogy nevüket mások belevéssék!

- Aranyosi Ervin -


 
 
0 komment , kategória:  Aranyosi Ervin versei.  
Egy pillanat...
  2013-08-29 22:23:33, csütörtök
 
  " Mikor a vers fakad,
egy pillanatra minden más megáll.
Csak alig-alig dobban a szívünk,
mint patak, akit a tél mederbe zár.
Egy pillanat...
s a lelkünkön lábujjhegyen megy át
egy messziről jött csöndes idegen.
Tavaszi szél oson át néha így
az alvó ligeten."

Wass AlbertLink
 
 
0 komment , kategória:   Wass Albert versei.  
Rachel Zoe--idézet
  2013-08-29 22:20:15, csütörtök
 
  "A stílus az egyik módja annak, hogy elmondd ki vagy,
anélkül, hogy megszólalnál."

Rachel ZoeLink
 
 
0 komment , kategória:   Idézetek.  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 67 
2013.07 2013. Augusztus 2013.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 67 db bejegyzés
e év: 1122 db bejegyzés
Összes: 14123 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 98
  • e Hét: 4333
  • e Hónap: 19416
  • e Év: 19416
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.