Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Ballán Mária
2006.07.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 33 
SZENT ISTVÁN NAPJÁRA - MIHI - 2013
  2013-08-19 20:37:53, hétfő
 
  SZENT ISTVÁN NAPJÁRA - MIHI - 2013


LinkÚj magyar ének (szignál) énekli: Hegedűs Zsuzsanna

1.
A Szent István dicsértessék
Előadó: Petrás Mária
2.
Szent István himnusz
Előadó: Schola Hungarica

Készítette: Mihályfalvi János -- ,,mihi"
Készült: Svédországban

Mihi honlapjai azonos tartalommal:


Link


Link


Link
 
 
0 komment , kategória:  MIHÁLYFALVI JÁNOS, MIHI  
Hihetetlenül értékes képgyűjtemény Magyarországról
  2013-08-19 20:20:59, hétfő
 
  Ennél jobb, szebb anyag nincs Magyarorszagról (Kárpát-medencéről)


Link
 
 
0 komment , kategória:  Honlapajánló  
Világ - Panoráma, az egyetlen hiteles politikai műsor
  2013-08-19 20:17:30, hétfő
 
  Világ panoráma - Független Székelyföld, önálló Erdély? /2013.08.16./


Link


Világ-Panoráma - Mit jelent a Világ hatalmának Új-Zéland ? /2013.08.12./


Link


Világ-Panoráma - Adásban egy hűséges Panoráma néző ! /2013.08.09 /


Link


Világ-panoráma - Szaniszló féle nagyon kedvelt beszédünk, most téma az Unio /2013.08.05./


Link


Világ-panoráma - Németország a harmadik legtöbbet lehallgatottabb terület a világon /2013.08.02./


Link


A Világ-Panoráma eddigi adásai az Echo Tv videótárában:


Link
 
 
0 komment , kategória:  Világ - Panoráma  
Visszhang Oroszországból: veszélyes határt lépett át Basescu
  2013-08-19 19:56:24, hétfő
 
  A román újságírók körében tekintéllyel bíró Valentin Mandrasescu, az Oroszország Hangja Rádió munkatársa is megszólal Traian Basescu államelnöknek az elmúlt napokban tett magyarellenes kijelentései kapcsán.

Traian Basescu román elnök komoly politikai problémákba ütközött hazájában, írja Mandrasescu a rádió honlapján megjelent cikk felvezetőjében. Népszerűségi indexe nem haladja meg a 15%, egy új - az elnök mellett elkötelezett - párt kialakítására irányuló próbálkozásai nem vezettek eredményre.

Az írás meredek megállapítással indít: egy évvel ezelőtt csakis amerikai és európai tisztségviselők beavatkozásának köszönhetően kerülhette el eltávolítását az elnöki bársonyszékből és az elkerülhetetlen bűnügyi eljárást. Basescu utolsó reménységét a szélsőjobboldali szavazópolgárok jelentik.

A szerző szerint Basescu a romániai politikai spektrum szélsőjobbján próbál megkapaszkodni, akár annak árán is, hogy diplomáciai konfliktusokba keveri országát. A romániai ifjúsági mozgalmak aktivistái előtt mondott beszédében Basescu bírálta némely magyar politikusokat, akik autonómiát követelnek az erdélyi magyar kisebbség számára. Már önmagában is fura helyzet, hogy egy államfő másodrendű külföldi politikusok nyilatkozataira reagál, de a román elnök soha nem szalasztja el az alkalmat egy diplomáciai botrány kirobbantására, még ha ennek jelentéktelen az ürügye is - állapítja meg Valentin Mandrasescu, majd Basescut idézi: Románia elvállalja a vezető szerepet a régióban, hogy rendre utasítsa Budapestet.

A román elnök átlépett egy veszélyes határvonalat, közben maga nyilván kettős mércét alkalmaz Magyarországot illetően. Mindazt, amit felháboítónak tart Budapest részéről, önmaga is elkövet azon országok vonatkozásában, ahol olyan etnikai csoportok élnek, amelyeket Bukarest ,,a román nemzet részének" tart. A román jobboldali politikusokat felingerelte az, hogy Erdélyben egyre növekszik a magyar útlevelek birtokosainak száma. Közben a román hatóságok román útleveleket osztogatnak Moldovában, Ukrajnában és Szerbiában, ismerteti a tényállást honlapján az Oroszország Hangja Rádió.

Basescu elismeri, hogy Moldova lakosságának többsége nem kíván egyesülni Romániával, de felszólítja a románbarát kisebbséget, hogy követelje az egyesítést és igéri ennek megvalósítását. Traian Basescu, akit saját pimaszsága egyáltalán nem zavarja, nyíltan vallja: ,,nekem minden megengedett, másoknak meg semmi". A román elnök az amerikai neokonzervatívoknak köszönhetően jutott a politikai csúcsra, és meglátszik rajta, hogy még mindig nem fogta fel, hogy most más idők járnak és ,,ifj. George Buchnak" lenni rossz ötlet - véli a szerző, majd újabb, nem éppen hízelgő megállapításokat tesz: a ,,regionális vezető szerepre" való aspirációi más kelet-európai országokban csak mosolyt válthatnak ki. Románia nem ellenőrzi saját energetikai készleteit, iparát, sőt, pénzszektorát sem. Az ország gazdaságát tulajdonképpen az IMF delegációja irányítja.

Az Oroszország Hangja Rádió munkatársa szerint a román elnöknek nagy szerencséje van, hogy megnyilatkozásait senki sem veszi komolyan, máskülönben egy esetleges regionális koalíció magát Basescut is ,,rendre utasíthatná". Azonban ha a román elnök a továbbiakban is a tűzzel játszik, akkor a gyertya valóban a körmére éghet.

A ruvr.ru nyomán


Link
 
 
0 komment , kategória:  POLITIKA  
PAZARLÁS ÉS PACKÁZÁS a ROKKANTAK FELÜLVIZSGÁLATA KÖRÜL?
  2013-08-19 19:49:55, hétfő
 
  PAZARLÁS ÉS PACKÁZÁS A ROKKANTAK FELÜLVIZSGÁLATA KÖRÜL?

Millió gondolat kavarog a rokkantak fejében a felülvizsgálatok körül. Még mindig sok a megválaszolatlan kérdés. Az agyon felülvizsgált korhatár alatti rokkantak rettegnek, hogy mikor csenget a postás, mikor kapják a ,,behívót"? Mennyi ideig tart a körtánc, és ebben az értelmetlen körforgásban mikor rogynak össze végleg?

Az összetákolt, és átgondolatlanul bevezetett új rokkant-törvény hibáival naponta szembesülhetünk. A kormány egy Istenért sem ismerné el, vagy korrigálná a baklövéseit, hanem nyögvenyelősen úgy tesz, mintha időnként tenne is valamit a rokkantakért. Átláthatóságot ígértek az ellátórendszerben, és a pazarlás megszüntetését. Miniszterelnökünk a választási győzelem után a ,,disznóól kitakarításáról" beszélt. Rokkant-fronton azonban, a kitakarítás helyett, egyre magasabbra duzzad az a bizonyos trágya-rakás. Egyre zavarosabbak a felülvizsgálatok körüli anomáliák, és a megmagyarázhatatlanul nagy a pazarlás. Miközben, azt állítják, hogy a ,,rendcsinálás" miatt kellett fenekestül felforgatni a rokkantak ellátórendszerét. A kitakarítás helyett azonban, egyre több lett a szemét a rokkantak ellátórendszerében, egyre kaotikusabb állapotokkal. Az átalakítás több kárt okoz társadalompolitikai szempontból, mint amennyi a hasznos hozadéka lenne. A hamisan is eladható kormány propaganda után, most már nemcsak a rokkantakat támadják és alázzák, hanem az ő érdekeiket képviselő civil szervezeteket is. Igazi ,,össztüzet" zúdítanak a korhatár alatti rokkantakra. A bármi áron, a minden áron végrehajtandó program felháborítóan gátlástalan és erkölcstelen.

A Széll Kálmán terv 2013. év végére tűzte ki célul rokkantsági nyugdíjakon történő 217 milliárd forintnyi spórolást. Ezt a tervet már egészen biztos, hogy elfújta a szél, mert teljesíthetetlennek tűnik az álom. Pedig, még újabb 100 ,,vállalkozó szellemű"orvos-szakértő szerződéses jogviszonyban történő foglalkoztatását is célul tűzték ki ehhez a programhoz, kiemelt bérezéssel. Mégis, a sajtóhírek arról szólnak, hogy a döcögő felülvizsgálatok nagy lemaradásait képtelenek behozni. A vidéki régiókban több hónapos, a fővárosban akár egy éves lemaradást is vizionálnak a felülvizsgálatoknál. A felülvizsgált betegek viszont extrém dolgokról is beszámolnak időnként.

Ez közül csak pár észrevétel, ami jól mutatja az értelmetlen és felesleges felülvizsgálatokat:

A felülvizsgált betegek egy része a jogorvoslati útkeresés közben nem érti, miért ilyen pazarló a felülvizsgálati rendszer? Beszámoltak többen is arról, hogy a számukra pozitív eredménnyel zárult bírósági végzés után, rövid időn belül újra felülvizsgálatra hívták be őket. A bírósági ítéletek után minek egy újabb, azonnali felülvizsgálat? Így, nem sokáig örülhetnek a betegek a nyugalomnak. Azok a megváltozott munkaképességű személyek, akik rehabilitációs ellátásban részesülőként abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy találtak munkahelyet, ők meg arról panaszkodnak, hogy vidékről, több száz km-ről is a fővárosba kell utazniuk, ha fellebbeznek az I. fokú szakhatósági határozat ellen. Rácsodálkoznak a váratlan utazásra. Nem értik, miért kell olyan régiós helyszínekről a fővárosba utazniuk, ahol egyébként van I. fokú és II. fokú szakhatósági eljárás lefolytatásra lehetőség. Ráadásul, olyan korai órákban kellene megjelenniük a budapesti helyszínen, hogy azt szinte képtelenség teljesíteniük. Például 200 km távolságot kell megtennie a betegnek úgy, hogy reggel 8:30-ra van megjelenési kötelezettsége a felülvizsgálatra. A betegnek kell megelőlegeznie a teljes menetjegy árát a segélyszerű rehabilitációs pénzellátásából, amit az OEP 30 napon belül fizet ki útiköltség térítés címén, de csak a távolsági utazás árát. A fővárosban, a helyi utazgatásnál megváltott menetjegyeket nem téríti meg a beteg számára senki sem. A helyismereti korlátok, és a megjelenés korai időpontja miatt, ha a beteg, csak taxival érkezhet időben a helyszínre, az senkit sem érdekel. Micsoda tetemes kiadás ez, egy segélyszerű rehabilitációs pénzellátásból élő rokkant számára?

Feleslegesnek és pazarlónak tartják a gyakori felülvizsgálatokat azok a betegek is, akik a hosszú évek alatt már nagyon sok felülvizsgálaton túl vannak, és mindig rokkantnak véleményezték őket. Miért nem elégséges, csak akkor a felülvizsgáltért folyamodniuk, ha állapotrosszabbodás miatt kérnék a felülvizsgálatukat? Többen azt is kifogásolják, hogy pl., ha bizonyítottan súlyos genetikai, autoimmun, stb. betegségekben szenvednek, vagy végtaghiányosak, akkor a sokadik felülvizsgálat után, melyen mindig rokkantnak bizonyultak, az új komplex minősítő felülvizsgálaton viszont nem, ez hogyan lehetséges? A betegek a gyakori felülvizsgálatoktól nem lesznek egészségesebbek, sőt! Ez a rengeteg felesleges felülvizsgálat, csak az orvosoknak, a foglalkoztatási és szociális szakembereknek biztosít munkahelyet, de a betegeken nem segít semmit. A rengeteg pénz csak ömlik ki a költségvetésből, de nem a rokkantak miatt. Az ő állapotukat elbíráló végrehajtóknak, és az őket foglalkoztató munkahelyeknek a zsebébe vándorol. Eközben az agyon felülvizsgált rokkantak meg éhen halnak a segélyből, mert a gyógyszerkiadásaikat sem fedezi a pénzellátásuk. Arról is panaszkodnak a betegek, hogy a sokadik felülvizsgálat után, ha munkaképesnek véleményezték őket a NRSZH orvos-szakértői felülvizsgálaton, akkor miért nem kaphatnak munka-alkalmassági igazolást, az azt végző szakorvosok szerint? Az egyik részről az áll a szakvéleményben, hogy a beteg foglalkoztatható, a másik oldalon pedig nincs olyan szakorvos, aki kiállítaná a beteg számára a munka-alkalmassági igazolást? Ennek az ellentétnek a feloldásával miért nem foglalkozik senki?

A megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására irányuló kormányzati törekvés külön fejezetet érdemelne, hogy mennyire mellé lőttek ennek a programnak is? Semmi másról nem szól a történet, csak a rokkant-mutyiról? A körforgásról, a pávatáncról melyben a rokkant ember csupán egy ,,bio- díszlet" a színpadon? A performance pedig csodás, és hangzatos köntösbe bújtatva csomagolj ki az EU pénzforrásokat. A kormány látványosan kicsomagolja a kb. 30 milliárd forintnyi EU támogatást. Abból azonban nem álfoglalkoztatást, és nem tiszavirág életű munkahelyeket, hanem valódi, és tartós munkahelyeket kellene teremteni a szerencsétlen sorsú betegeknek. A betegek körforgásról beszélnek, hogy csak addig alkalmazzák őket, míg a 100% járulékkedvezményt, és bértámogatást bezsebelik utánuk a munkáltatók, utána le is út, fel is út a számukra. Mehetnek arra, amerre látnak. Nem alamizsnát, nem jövedelempótló ellátást kellene adni, hiszen hol a jövedelem? Arról nem is beszélve, hogy meddig szánja meg az állam a segélyszerű pénzellátásokkal a betegeket? Maximum 3 éves időtartamra jár a segélyszerű rehabilitáció ellátás. Utána mi lesz a beteggel? Jön a rémséges visszaszámlálás, ha nincs többé munka. Ketyeg a bomba, mert, ha az utolsó 5 évben nincs meg az 1095 napos biztosítási jogviszony, akkor vége a betegnek. Onnantól kezdve már a lét a tét. Az alaptörvény, vagy a szociális törvény szerint a rokkantról a családnak kell gondoskodni. A család tagjainak számától és a jövedelmétől függ, hogy a személyenként 25.650,- Ft/fő/hó egység mellett, mit kaphat állami gondoskodás címén a megrokkant személy.

Bárki is szemléli a foglalkoztatási rehabilitáció hiányosságait, a lepukkant egészségügyi ellátórendszer miatt ellehetetlenült egészségügyi rehabilitációt, vagy a szociális ellátórendszerbe letaszított, segélyes pénzekre ítélt betegek anyagi helyzetét, ugyanazt állapíthatja meg: ,,szánalmas és siralmas állapot, amibe belekényszerítette a kormány a korhatár alatti rokkantakat". Szégyen a gondoskodó állam képében tetszelegve azt állítani, hogy: ,,Senkit se hagyunk az út szélén". Ez a kormány, egy fél országot hagy magára. Nem az út szélén hagyja magára látványosan a 4,7 millió fő létminimum alatt élőt, hanem elvezeti őket a sötétben egy mély barlang kapujához, ahol már, csak lefelé vezet az út. A kötelező továbbmenetelésen a legkiszolgáltatottabbak, a korhatár alatti rokkantak esnek ki elsőként a sorból, akik a létminimum (kb. 87 ezer Ft/fő/hó összeg) feléből, vagy harmadából tengődve képtelenek életben maradni.


MSZF "Összefogás a korhatár alatti rokkantak emberi jogaiért" csoport


Link
 
 
2 komment , kategória:  ERKÖLCS  
Identitás nélküli embermassza kell az EU-nak
  2013-08-19 19:26:09, hétfő
 
 
A konzervatívnak tekintett értelmiségiek egyre gyakrabban jutnak arra a rovatunk történelmi glosszáiban rendszeresen megismételt konklúzióra, hogy önazonosság nélküli embermassza kell az EU-nak, a Kárpát-medence néven ismert energetikai-logisztikai világközpont, azoknak pedig, akik ezt felismerik, nem marad más választásuk, mint az általunk mindig is hangsúlyozott felvilágosító ,,szellemi szabadságharc", elvégre a legjobb diplomaták a nemzetüket jól ismerők és másokkal is jól megismertetők.

Igen, önazonosság nélküli embermassza kell az EU-nak, a Kárpát-medence néven ismert energetikai-logisztikai világközpont: ez derül ki megnyilatkozásaikból, így Sinkovics Ferencnek a ,,Magyar Hírlap" egy korábbi (2012. március 5-i) számában Raffay Ernővel és Koltay Gáborral készített interjújából, amelyben Raffay Ernő elmondta, hogy ,,egészen az 1890-es évek közepéig mint szabadságszerető népnek igen jó hírünk volt, amelyre példával is szolgált: egy Párizsban tanuló román diák az 1890-es évek elején az egyik román irredenta szervezet vezetőjének azt írta, hiába próbálnak ők ott a magyarok ellen küzdeni, olyan nagy a jó hírük, hogy nem tehetik, ám az évtized közepétől már ,,erősen feltupírozták a nemzeti kisebbségeink sérelmeit, pedig az 1868. évi 44. törvénycikkünk Európa egyetlen nemzetiségi törvénye volt, egyszóval az első világháború kezdetéig az ellenségeink meg tudták fordítani a magyarokkal kapcsolatos nemzetközi közvélekedést", majd Koltay Gábor hozzátette, hogy ,,az elmúlt száz-százhúsz év folyamán sohasem fordítottunk figyelmet arra, hogy a világ elé tárjuk, kik vagyunk, honnan jöttünk, hová igyekszünk".

Igen, hiszen amint korábban rovatunkban jeleztük, aki a külföld, jelesen a nyugati országok vagy Amerika magyarságképét tanulmányozza, megdöbbentő tájékozatlansággal, nemritkán ferdítésekkel, hamisításokkal találkozhat híres lexikonok, enciklopédiák és történelmi tanulmánykötetek hasábjain - így a kiváló szerzők nem hallottak arról soha, hogy a romanika, a gótika, a reneszánsz Magyarországra is eljutott bizony, de arra is van példa, hogy még demográfiai mutatóinkat sem ismerik (például az 1992-ben New York-ban megjelent ,,Atlas of the New Europe" szerint hazánk népessége 1990-ben19 579 000 fő volt, míg - előrejelzése szerint - 2000-re mindössze10 553 000 fő marad) -, melyekre nincs mentségük, mint ahogyan azonban nekünk sincs arra, hogy miért nincs százötven éve szellemi diplomáciánk, amiért is 1867 óta azt írnak rólunk külföldi diplomaták, újságírók, történészek, amit akarnak: elég legyen ezúttal csak a Scotus Viator álnéven ismert R. W. Seaton Watson brit újságíróra gondolnunk, aki Trianon előtt azt terjesztette rólunk, hogy elnyomjuk nemzetiségeinket, s utána is Nagy-Románia és Csehszlovákia híve volt.

Igen, magyar válasz pedig minderre már csak Trianon után született, amikor is elsősorban Horváth Jenő (1881-1950), valamint Olay Ferenc (1887-1936) végre idegen nyelveken is megjelent tanulmányai részletesen rávilágítottak hamisításaikra, ám 1945-től mindmáig hiányzik a verbális összetartozás időnkénti hangsúlyozásán túlmutató nemzetstratégia, holott - folytatta Koltay - amíg ,,szomszédaink folyamatosan informálták a világot céljaikról, önmagukról, mi csendben voltunk", olyannyira, hogy közben a ,,baráti" országok ,,teleszórták saját történelemkönyveikkel a nyugati könyvtárakat", szóval megfeledkeztünk arról az eredendően Teleki Pál, ma pedig a nyolcvanöt éves Zbigniew Brzezinski amerikai politológus, egykori nemzetbiztonsági főtanácsadó által hangoztatott igazságról, hogy aki birtokolni akarja Közép-Európát, annak elsősorban centrumát, a Kárpát-medencét kell elfoglalnia.

Igen, és ha mi már nem, akkor viszont mások foglalják el, mutattak rá végül mindketten (hiszen, amint korábban ezt is megírtuk, a Magyar Tudományos Akadémia Világgazdasági Kutatóintézete honlapján Kiss Judit ,,Mitől robbannak az élelmiszerárak?" című tanulmányában 2011-ben arról értekezett, hogy ,,a jövőben az élelmiszer, akárcsak az előállításához szükséges föld és víz, stratégiai cikké válik: a jövő aranya lesz, így felértékelődnek azok az országok, ahol ilyen javakkal, illetve az előállításukhoz szükséges tényezőkkel nagymértékben rendelkeznek", vagyis Kárpát-medence néven energetikai-logisztikai világközpont vagyunk), azoknak pedig, akik ezt felismerik, nem marad más választásuk, mint az általunk mindig is hangsúlyozott felvilágosító ,,szellemi szabadságharc", elvégre a legjobb diplomaták a nemzetüket jól ismerők és másokkal is jól megismertetők.

Az identitásnélküli embermasszával szemben azonban úgy tűnik, meglehetősen kevesen választják a ,,szellemi szabadságharc" részeként való ellenállás jelenleg egyetlen hatásosnak bizonyuló formáját, a passzívat, vagyis az EU-konform ideológiai zagyvaságok és termékek bojkottját s ezzel párhuzamosan az önfenntartó önépítés kiskapuinak módszeres megkeresését.
De mégis miért? Mint annyi hasonló oknyomozó kérdés felmerülésekor, ezúttal is alighanem eleink bölcs észrevételeihez szükséges fordulnunk okulásul. Például Friedrich Schneider pedagógiai szakíró egykor így írt könyvében (Katolikus családi nevelés, 1940).

,,Az embereket jellemfejlődésük és személyiséggé alakulásuk szempontjából három csoportra lehet osztani. Az első csoportba azok tartoznak, akik állandóan felfelé törekedve, meglehetősen korán szerzik meg az érett személyiség jellegét. A másodikba azok tartoznak, akik, bár mindig előre törekszenek, mégis csak lassan jutnak előre és nem mentesek az erkölcsi vereségektől sem. Végül a harmadik csoportba azok az emberek tartoznak, akik nem, vagy már nem dolgoznak önmaguk kialakításán, akik lemondottak arról, hogy erkölcsi jellemmé fejlődjenek, akik cselekedeteikben nem elvek, hanem külső benyomások és belső, ösztönös impulzusok szerint igazodnak, belsőleg tehát akarat-nélküliek, szinte amorf jellegűek."

Mindehhez konklúzióként csak annyit tett hozzá, hogy ,,a harmadik, vagyis amorf csoporthoz tartozó embereknek nincs joguk családot alapítani, mert nincs erejük és akaratuk sem erkölcsös házasság és családi közösség alapítására, sem gyermekeik felnevelésére."

Nos úgy tűnik, nemcsak családalapításra, gyermeknevelése, hanem mindezek által nemzetépítésre is képtelenek, s amíg ez így lesz, kormányváltozásoktól, pártpreferenciáktól függetlenül marad az EU-konformizmus fenntartására az identitásnélküli embermassza, valóra váltva Orwell valamennyi rémálmát.


Ifj.Tompó László írásai a Hunhíren:


Link
 
 
0 komment , kategória:  ifj.Tompó László írásai  
MígMarosvásárhelyen betiltják Szent István ünnepét, a csonka
  2013-08-19 19:17:43, hétfő
 
  Míg Marosvásárhelyen betiltják Szent István ünnepét, a csonkahoni Elek román napot tart augusztus 20-ánLink
 
 
0 komment , kategória:  POLITIKA  
Rejtélyes rovásírásos táblát találtak az orosz sztyeppén
  2013-08-19 19:09:35, hétfő
 
  Két "talányos, de érdekfeszítő" leletet mutattak be a honfoglalást megelőző, korai magyar történelem témakörében a héten tartott oroszországi konferencia résztvevőinek - tájékoztatta Csáji László Koppány néprajzkutató-etnológus, a rendezvény egyik magyar előadója pénteken az MTI-t.

A leletek véletlenül kerültek elő a Déli-Urálon túli Kurgáni Területen. Az egyik egy hat és fél centiméterszer hat centiméteres bronztábla, amelyen öt sorban rovásírásnak tűnő jelek találhatók. A ritka leletet a Cseljabinszk közelében található, Uelgi-tónál lévő magyar, orosz és ukrán régészekhez vitték vizsgálatra. A táblát a Naszilovo nevű i.sz. 6-8. századi település ásatási helyszíne közelében, erdős sztyeppén találták meg.

A kis tábla egyik oldalán öt sorban látható jelek olvasatába az orosz tudósok még nem bocsátkoztak, mivel az előzetes vélemények megoszlanak. Egyesek a magyar rovásírással keresnek párhuzamokat, hiszen egy karakter kivételével a jelek párhuzamai megtalálhatók a korai rovásírásos emlékek között. Mások szerint - ahogy azt Nyikolaj Ivanovics Jegorov nyelvész és filológus kifejtette - talán a türköket megelőző keleti szkíta, szaka emlék lehet, hiszen a környéken számos lelőhely ismert ebből a korból.

Felvetődött a koraközépkori Kazár Birodalomból származó héber nyelvű szövegként való értelmezése, és az is, hogy nem is írásról, hanem úgynevezett tamgákról (nemzetségjel) van szó.

A tábla mellett egy másik, szintén a Kurgáni Területről származó tárgyat is bemutattak a konferencia résztvevőinek. Ez a másik szórványlelet is véletlenül kerül elő, Buzikáj falu mellett a füves sztyeppéről. Egy apró, tarpánjellegű lovat ábrázoló kőszobor, amely 12 centiméterszer nyolc és fél centiméteres. A régészek szerint az anyaga és a stílusa alapján talán mezolit- vagy neolitkori lehet, de az előkerülés körülményei miatt a keltezéshez további vizsgálatok szükségesek.

MTI - alfahir.hu


Link
 
 
0 komment , kategória:  MAGYAR TÖRTÉNELEM  
Leadja a Tv az új István, a királyt
  2013-08-19 19:05:19, hétfő
 
  Az RTL Klub örömmel közvetíti az István, a király Alföldi általi bemocskolását

Műsorra tűzi az RTL Klub augusztus 20-án az István, a király jubileumi előadását Alföldi Róbert rendezésében.


"Büszkék vagyunk arra, hogy az RTL Klub lehet az a televízió, amely bemutathatja a 30 éves jubileumra készülő István, a királyt" - idézi a csatorna Kolosi Pétert, az RTL Klub programigazgatója. A csatornán látható előadás a szegedi előadások rögzített változata lesz.
Az alkotók a 30 éves jubileumra "kortárs változattal" készülnek. "A köztünk élő István és Koppány látható majd a produkcióban Alföldi Róbert sajátos művészi víziójában. A mű zenéje és szövege minden változtatás nélkül kerül színpadra újragondolt díszletekben és jelmezekkel" - írja az RTL Klub.

(MTI nyomán)Fideszes beleegyezéssel, 65 milliós támogatással megy Szegeden Roberta nemzetgyalázása
Link


Alföldi igazán aljas húzása ( Elnézést a borzalmas cikkért! Ilyen stílusban nem
írhat egy jóérzésű ember, még ha igaza is van! Viszont Alföldi ismét megmutatta mennyire
gyűlöli szülőföldjét és a népet, mely még többségében lakja!)


Link


Kedves Olvasó, aki kíváncsiságból hozzám hasonlóan megvetted az Alföldi-beutalót! Nagyon kérlek, ne dőlj be ennek a szemét trükknek és a végén MARADJ ÜLVE, mint Menyhárt tette! 
 
0 komment , kategória:  Előadások,rendezvények  
Cigányterror Magyarországon
  2013-08-19 18:47:19, hétfő
 
  Volt, amit el is maszatolt a sajtó, nem beszéltek róla. Ez az, amit nem mutatnak be az EU-ban....

Olaszliszka - Szögi Lajost meglincselték a cigányok.
Makó - 18 éves magyar lányt megerőszakolt, kirabolt és felgyújtott egy cigány.
Boldogkőváralja - 4 cigány kirabolta és megölte a helyi lelkészt.
Kecskemét - 3 cigány vert agyon egy 16 éves magyar fiút.
Tiszacsege - tucatnyi cigány vert agyon botokkal egy magyar fiatalembert.
Tiszacsege - 2 cigány vert agyon egy 98 éves öregembert.
Piricse - 3 cigány kirabolta és megölte a helyi kocsmárost.
Tápióbicske - 3 cigány halálra kínzott egy 54 éves nőt.
Hangony - 3 cigány vert agyon egy 86 éves férfit.
Kunbaja - 2 cigány megfojtott egy idős embert.
Öcsöd - cigányok vertek agyon egy 78 éves férfit.
Miskolc - 3 cigány vert agyon egy 58 éves férfit.
Bácsalmás - 2 cigány rugdosott halálra egy 44 éves férfit.
Baks - 99 éves nénit ölt meg egy cigány.
Ózd - 90 éves öregembert ölt meg egy cigány.
Mezőzombor - két cigány nyomorékká vert egy férfit.
Szekszárd - 3 cigány vert agyon egy 80 éves férfit.
Békés - 58 éves nőt ölt meg egy cigány.
Nagydorog - idős embert vert agyon egy cigány.
Kömlő - cigányok vertek agyon egy 59 éves férfit.
Jászfényszaru - cigányok késeltek meg és löktek ki vonatból egy férfit.
Hajdúdorog - idős embert ölt meg egy cigány.
Vásárosnamény - 58 éves férfit vertek halálra a cigányok.
Szeged - biztonsági őrt késelt meg életveszélyesen egy cigány.
Kisvárda - 17 éves lányt késelt meg 4 cigány.
IV. ker - idős asszonyt szurkált halálra egy cigány.
VII. ker - biztonsági őrt késeltek a cigányok.
VIII. ker. - diáktársát verte halálra egy cigány.
VIII. ker. József körút - 37 éves nőt késelt meg egy cigány.
VIII. ker.. Szentkirály utca - 26 éves férfit késelt meg egy cigány.
Blaha - cigány késelt meg egy 15 éves magyar fiút.
Hetény - a kórház biztonsági őrét késelte meg 3 cigány.
Szombathely - 2 cigány késelt meg egy főiskolás fiút.
Karcag - kocsmárost késelt meg 3 cigány.
Marcal - templomban próbált megerőszakolni 76 éves nénit egy cigány.
Tiszavasvári - cigány késelt meg egy 18 éves fiút.
Nyíregyháza - 4 cigány kirabolt egy 14 éves magyar fiút.
Győr - 5 cigány vert meg életveszélyesen egy 20 éves fiút.
Miskolc - 3 cigány bántalmazott egy idős nőt.
Ungvár - 2 cigány bántalmazott súlyosan egy nyugdíjas nénit.
Kőbánya-Kispest - 3 cigány bántalmazott egy 21 éves fiatalembert..
Szolnok - cigányok bántalmaztak egy 17 éves lányt.
Karácsond - fegyveres cigányok tömegverekedése.
Ercsi - fegyveres cigányok tömegverekedése.
Heves - fegyveres cigányok tömegverekedése.
Törökszentmiklós - 3 cigány dúlt fel egy temetőt.
Tiszavasvári - sírokat rongáltak a cigányok.
Hegyszentmárton - 35 sírt rongáltak meg a cigányok.
Nyírbátor - 3 cigány bántalmazott egy orvost.
Gyöngyösoroszi - fegyveres cigányok tömegverekedése.
Gyöngyöspata - fegyveres cigányok tömegverekedése.
Nyírderzs - 82 éves nénit vert meg és rabolt ki 4 cigány.
Budaörs - orvost vert meg egy cigány.
Békés - dolgukat végző tűzoltókra támadtak a cigányok.
Székesfehérvár - 3 cigány kirabolt egy újságírót.
Mezőtúr - lopott autóval loptak színesfémet a cigányok.
Jászapáti - fegyveres cigányok tömegverekedése.
Hernádnémeti - túlkoros cigányok megverték kisebb magyar osztálytársaikat.
Hernádnémeti - cigányok bántalmaztak tanárnőt.
Arló - fegyveres cigányok tömegverekedése.
Gyöngyös - fegyveres cigányok támadtak rendőrökre.
Gyöngyössolymos - fegyveres cigányok támadtak rendőrökre.
Ózd - fegyveres cigányok Molotov-koktélokkal randalíroztak.
Átány - cigányok megverték egy autóbusz sofőrjét.
Edelény - fegyveres cigányok tömegverekedése.
Törökszentmiklós - két pedagógust bántalmazott egy cigány.
Kállósemjén - húsvágó bárddal támadt mentősökre egy cigány.
Mike - 3 cigány rabolt ki egy idős embert.
Kunmadaras - 2 cigány rabolt ki egy járókelőt.
Angyalföld - két cigánybanda fegyveres tömegverekedése.
Ilk - fegyveres cigányok tömegverekedése.
Nyíregyháza - mentősökre támadt egy cigány.
Nyírbogdány - cigány bántalmazott egy tanárnőt.
Buják - cigány verte meg az iskolaigazgatót.
Kiskunhalas - fegyveres cigányok tömegverekedése
Pécs - Bándy Kata meggyilkolása


És ki tudja még, mi minden volt...


Miért és meddig vagyunk kötelesek eltűrni ezt az állapotot? - egy cigánybűnözéstől sújtott borsodi település újabb segélykiáltása
LinkMagyart késeltek a cigányok Szentesen - társát megvertékLinkEgy néhány hetes kiskutya a dögevő purdék újabb áldozata
Link
 
 
0 komment , kategória:  POLITIKA  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 33 
2013.07 2013. Augusztus 2013.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 33 db bejegyzés
e év: 1866 db bejegyzés
Összes: 24087 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 801
  • e Hét: 7282
  • e Hónap: 37246
  • e Év: 2065454
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.