Regisztráció  Belépés
ibolya58.blog.xfree.hu
Szeretek horgolni,gobelin-t csinálok,és van sok kaktuszom is.Ha tehetem sokat utazok!! Fülöp Andorné
1958.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/19 oldal   Bejegyzések száma: 188 
tojáspite sonkával
  2013-09-30 16:00:10, hétfő
 
  Link



Hozzávalók:
Búzaliszt 400 gramm
Vaj 200 gramm
Tojás, , 2 db
Salt ízlés szerint

Sonka, 200 gramm
Tojás, 5
Só, ízlés szerint
Fekete bors
Hagyma,1 közepes

a tésztához a lisztet, vajat, sót összemorzsolom , gyors mozdulatokkal összegyúrom ,
becsomagolom hütőbe teszem fél órára.
utána kétfelé osztom , kinyújtom akkorára amekkora a forma.
az egyik lapot a kivajazott formába rakom , a sonkát kockára vágom és ráteszem
rá a szeletelt hagymát, majd arra a felvert sozott tojást.
ráfektetem a másik lapot és megsütöm 200 fokon 20-25 perc alatt.
 
 
0 komment , kategória:  litván konyha !  
fahéjas " levél"
  2013-09-30 15:42:08, hétfő
 
 






Liszt: 315 g

Cukor: 65 g

Sütőpor: 1 tk.

Só 1 / 2 tk.

Fahéj 1 / 2 tk.

3 evőkanál méz. .

Víz: 20 ml

Rum aroma

Vaj: 115 g

egy tálban összekeverem a lisztet, sót, fahéjat, sütőport, majd hozzákeverem a mézet, vizet, aromát,s az olvasztott vajat.
lisztezett deszkán 0. 5 - 0. 7 mm vastagra kinyújtom , kiszaggatom a levél formát,
fokpiszkálóval elkészitem rá az erezetet.
180 fokon 10-12 percig sütöm .
 
 
0 komment , kategória:  litván konyha !  
süti szentesére
  2013-09-29 16:14:19, vasárnap
 
 



Búzaliszt, 500 gramm
mák 0,5 csésze
Cukor, 50 gramm
Margarin, 50 gramm

a cukrot és a vajat összekeverem .
hozzáadom a mákot , elkeverem jól.
a lisztet is belekeverem , jól kidogozom .
ujjnyi vastag rudat formálok a tésztából, s 1 - 1. 5 cm-res darabokat vágok belőle.
közepes sütőbe 180 fokon 6-8 percig sütöm .
 
 
0 komment , kategória:  litván konyha !  
almás kókuszos muffin
  2013-09-29 15:42:42, vasárnap
 
  Link


Alma réteg:
édes és savanyú alma - 3-4 db.;
cukor - 2 evőkanál; fahéj - 1 evőkanál

tészta :
tojás - 4 db.;
Cukor - 200 g.
vaj - 100 g.;
vanília esszencia - néhány csepp;
sütőpor - 2 teáskanál;
só - egy csipet.;
liszt - 200 g.

kókusz kéreg:
liszt - 50 g
vaj - 70 g.;
Cukor - 70 g.;
kókuszdió - 100 g.

a kókuszoshoz a lisztet, kókusz, vajat és cukrot összemorzsoom ..

az almákat meghámozom , szeletekre vágom fe,

a tésztához valókat összekeverem , elosztom a formában , rárakom az almát, arra morzsolom rá a kókuszosat.
180 fokon megsütöm .


 
 
0 komment , kategória:  muffinok + cupcakes   
borban párolt káposzta
  2013-09-29 15:11:39, vasárnap
 
 




4 evőkanál. olívaolaj
1 / 2 fej káposzta (0,5 kg)
1-2 sárgarépa
200-250 gramm sonka - nem feltétlenül
1 / 2 csésze (125 ml) fehérbor
1 evőkanál. almaecet, 5%-os
1 / 2 tk. š. kömény
1,5 ek. só
1 / 2 tk. frissen őrölt fekete bors

a káposztát felszeletelem ,a répát lereszelem ., a sonkát csikokra darabolom .
olajat melegitek, a káposztát, répát , sonkát megpiritom benne.
5 -6 percnyi piritás után hozzáadom a bort, ecetet, sót, borst, köményt,.
készre párolom .
 
 
0 komment , kategória:  litván konyha !  
kugel ( burg. puding)
  2013-09-29 14:45:58, vasárnap
 
  6 burgonya;
1 hagyma;
egy pohár tej
1 tojás;
majonéz;
só, bors


a burgonyát, hagymát lereszelem , összekeverem a többi hozzávalóval.
egy közepes tepsit kivajazom , beleöntöm a masszát, és megsütöm .
180 fokon kb : 1 óra-



 
 
0 komment , kategória:  litván konyha !  
csirkés lepény szósszal
  2013-09-29 14:24:31, vasárnap
 
  15 közepes méretű burgonya
2 tojás
teáskanál só
3 evőkanál liszt
3 evőkanál keményítő

a töltelékhez:
300g. csirke( maradék )
1 hagyma

150 gr. tejföl
150gr. tej
liszt
1 evőkanál vaj
kapor
fokhagyma


a főtt burgonyát összekeverem a liszttel tojással, sóval, keményitővel és tésztát gyúrok belőle.
a csirkehúst összeapritom és hpzzáadom az apróra vágott hagymát.
a tésztából gombócokat csinálok, kilapitom , a csirkével megtöltöm .
ismét gombócot formálok belőle, lelapitom a kezemmel .
bő olajba kisütöm .
a mártáshoz serpenyőben vajon megpiritom a fokhagymát, kaprot, hozzáadom a lisztet, megpiritom .
ezután felöntöm a tejszinnel, sózom ha kell, felfözöm .
együtt tálalom .

Link
 
 
0 komment , kategória:  litván konyha !  
cukrozott sütötök
  2013-09-29 11:18:54, vasárnap
 
  litván recept


4 kg tisztított sütőtök
800 gramm cukor
1 citrom leve
0.5 tk.. fahéj
porcukor

a megtisztitott tököt kis kockákra felvágom , hozzákeverem a cukrot,
a tálat letakarom és másnapig állni hagyom .
másnap a lét leöntöm róla, hozzáadom a citromlét, fahéjat, s 5 percig fözöm .
a meleg szirupot a tökre öntöm ,
még este leöntöm a lét megint, 5-7 percig fözöm most is.
a szirupot leöntöm , s a tököt sütőpapirra rendezem .
fél napon keresztül száritom .
másnap porcukorban megforgatom .



 
 
0 komment , kategória:  befőzés !  
párna sütemény
  2013-09-26 15:16:52, csütörtök
 
  Hannka

Hozzávalók:
a krémhez:
50 dkg ricotta túró
8 dkg porcukor
2 tojás
1 csomag vaníliaízű pudingpor
25 dkg mascarpone

a tésztához:
5 tojás
20 dkg porcukor
1,25 dl olaj
1,25 dl víz
32 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor

a tetejére:
porcukor

Először a krémet készítettem el.
Ehhez a tojásokat kézi mixerrel habosra kevertem a porcukorral.
Burgonyanyomó segítségével a tojásos cukorhoz törtem a ricottát, majd hozzáadtam a pudingport is, és az egészet összeforgattam.
Végül beleforgattam a krémsajtot is, és a krémet hűtőbe tettem.
A tésztához a tojások sárgáját habosra kevertem a porcukor felével.
Hozzáadtam az olajat és a vizet.
A fehérjékből kemény habot vertem, a végefelé hozzáadtam a maradék porcukrot is.
A lisztben elkevertem a sütőport, majd átszitáltam.
A sütőporos lisztet és a cukros fehérjehabot három-négy adagban a tojásos masszához adtam, óvatosan beleforgatva, hogy a fehérjehab ne törjön össze.
Sütőpapírral kibéleltem egy 25 x 35 cm-es tepsit, és beleöntöttem a tészta masszáját.
A krémet csillagcsöves habzsákba töltöttem, és rácsmintát formálva a tepsibe simított tészta tetejére nyomtam.
Előmelegített, 180 fokos sütőben 35-40 percig sütöttem.
Amikor kihűlt, tetejét porcukorral hintettem meg, és kockákra szeletelve tálaltam
 
 
0 komment , kategória:  édes-sós sütik  
házi krémes
  2013-09-26 15:14:10, csütörtök
 
 


Hozzávalók:

a tésztához:
2 evőkanál tej
1 dkg szalalkáli
35 dkg finomliszt
5 dkg porcukor
10 dkg Rama margarin
1 tojás
1-2 evőkanál tejföl

a krémhez:
4 csomag vaníliaízű pudingpor
25 dkg kristálycukor
1,5 l tej
10 dkg Rama margarin
2 csomag vaníliás cukor

a tetejére:

A lisztet gyúródeszkára szitálta, elkeverte benne a sütőport, és összemorzsolta a zsírral.
Hozzáadta a tojássárgákat, a cukrot és a tejfölt, és egynemű tésztává gyúrta.
A tészta a hűtőben pihent, amíg elkészült a töltelék.
Ehhez az almákat meghámozta, magházukat eltávolította, és kis kockákra darabolta őket.
Nagy lábasban a cukorral megpárolta, végül ízesítette a fahéjjal, és megvárta, amíg kihűl.
Egy kb. 30 * 35 centis tepsit sütőpapírral kibélelt.
A tészta nagyobbik felét tepsi méretűre nyújtotta, kibélelte vele a sütőpapíros tepsit.
Rásimította a tölteléket, majd befedte a másik, kisebb tésztacipóból méretre nyújtott lappal.
etejét villával megszurkálta, majd lekente az enyhén felvert tojással, és előmelegített, közepesen forró sütőben szép barnássárgára sütötte.
Kihűlés után kockákra szeletelte, porcukorral meghintve tálalta.


 
 
0 komment , kategória:  édes-sós sütik  
     1/19 oldal   Bejegyzések száma: 188 
2013.08 2013. Szeptember 2013.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 188 db bejegyzés
e év: 1665 db bejegyzés
Összes: 8903 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 480
  • e Hét: 3473
  • e Hónap: 36145
  • e Év: 164848
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.