Belépés
orsi1.blog.xfree.hu
"...az igaz embert egyedül az idő mutatja meg, míg a hitványra első percben ráfigyelsz. " --------- "A problémák azért vannak, hogy megoldjuk ... S. Orsi
1967.12.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
A Da Vinci kód megfejtése 24.
  2013-09-30 15:59:16, hétfő
 
  Néhány állítólagos nagymester

Nicolas Flamel szül. kb. 1330-ban, valószínűleg a franciaországi Pontoise-ban, mh. kb. 1418-ban, Párizsban.
Nicolas Flamel volt a Sion-rend első olyan nagymestere, aki nem áll rokoni kapcsolatban a többi nagymesterrel. A neve talán ismerős a Harry Potter-rajongóknak. Flamel dolgozott együtt a Roxfort igazgatójával, Albus Dumbledore professzorral alkímiai kérdésekben, például az ólom arannyá változtatásában. Halálon túli hírneve az életében a mágikus tudományok iránt tanúsított érdeklődéséből ered, és vannak, akik biztosak benne, hogy nem is halt meg! A Harry Potter és a bölcsek köve szerint 665 éves. Ez az életkor többé-kevésbé elfogadható is, ha feltételezzük, hogy 1330-ban született. Iniciálékkal díszített szöveget másolt és könyvekkel kereskedett Párizsban. Flamel azokból a könyvekből képezte magát, amik átmentek a kezei között. Állítólag egyszer álmot látott, amiben egy angyal jelent meg előtte, s megmutatott neki egy könyvet, ami mintha vékony fából állt volna, s vékony rézlapokkal lett volna bekötve. Azonban nem tudta átvenni a könyvet az angyaltól, mert felébredt.
Ugyanakkor nem ez volt az utolsó ilyen alkalom, s az álommal elkezdődött életének egy új, mindent megváltoztató szakasza.
Valamivel később egy idegen lépett oda standjához, akinek sürgősen pénzre volt szüksége. Egy könyvet ajánlott fel eladásra. Flamel felismert néhány görög betűt a rézborításon, a lapok pedig mintha nem a megszokott pergamenből, hanem fából készültek volna. Flamel azonnal megvette a könyvet, mert nagyon hasonlított arra, amit álmában látott. A könyv az Ábrahámnak, a zsidónak, a zsidók Isten haragja által a gallok között szétszórt törzse fejedelmének, papjának, levitájának, asztrológusának és bölcsének könyve címet viselte.
Akkoriban nem éltek zsidók Franciaországban, ugyanis mindannyiukat kiűzték az országból. Flamel rájött, hogy csak egy zsidó tudós segítségével fordíthatja le a könyvet, ezért lemásolt néhány oldalt, és 1382-ban elindult a szomszédos Spanyolországba. Eleinte nem járt szerencsével, mert a zsidók gyanakodva fogadták közeledését. Már épp vissza akart térni Franciaországba, amikor véletlenül találkozott egy Canches mester nevű kikeresztelkedett zsidóval, aki Leonban élt. Kezdetben Canches is bizalmatlanul fogadta, míg Flamel meg nem említette, hogy a könyvet a zsidó Ábrahám írta. Canches lefordította a Flamelnél lévő néhány oldalt, de nem tarthatott vele Franciaországba, hogy a többit is lefordítsa, mert túl idős volt már az utazáshoz. Ugyanakkor az immár érthető oldalaknak köszönhetően Flamel január 17-én délben állítólag végrehajtotta az első sikeres alkímiai transzmutációt. Nem sokkal ezután váratlanul meggazdagodott, és vagyona jelentős részét jótékony szervezetek, például kórházak és templomok alapítására fordította.
 
 
0 komment , kategória:  A Da Vinci kód megfejtése  
Imádom
  2013-09-25 07:53:28, szerda
 
  a dinnyét.
Kár, hogy vége a szezonjának. 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Da Vinci kód megfejtése 23.
  2013-09-23 16:11:18, hétfő
 
  A Dossiers Secrets szerint Jean Cocteau a XXIII. Jean volt, mivel huszonharmadik férfiként birtokolta a posztot. Amikor 1959-ben meghalt XII. Pius pápa, még mindig Cocteau volt a nagymester. Az új pápa, Angelo Giuseppe Rancalli bíboros meglehetős szörnyülködést okozott, amikor a XXIII. János nevet választotta pápai nevéül. Ugyanezt a nevet vette fel ugyanis a hírhedt ,,antipápa", aki a XV. században fordult szembe a pápasággal. Megmagyarázhatatlan volt, hogy az új pápa ezt a nevet választotta.
1976-ban megjelent egy verseskötet, amit állítólag XXIII. János pápa írt. Nem biztos, hogy valóban ő vetette papírra a költeményeket, de a bevezetés érdekes zűrzavart okoz a művekben - azt sugallja ugyanis, hogy XXIII. János a ,,Rose-Croix" tagja volt. Mint korábban láthattuk, a Sion-rend 1188-ban felvette a ,,Rose-Croix Veritas" alcímet. Azt jelentené ez, hogy XXIII. János pápa a Sion-rend tagja volt? Az bizonyos, hogy a véletlen egybeesésnél többnek tűnik az, hogy a Sion-rend XXIII. Jean nevű nagymesterének megválasztása egybe esett annak a pápának a trónra lépésével, aki mindenki akarata ellenére szintén a XXIII. János nevet választotta. A lista utólagos meghamisítása elképzelhetetlen, mivel 1956-ban helyezték el a Bibliothèque Nationale-ben, a pápa pedig csak 1958-ban került hatalomra.
XXIII. János pápa a későbbiekben a valaha látott legnagyobb változásokat indította el a római katolikus egyházban. Megváltoztatta az egyház álláspontját a szabadkőművességgel kapcsolatban - a megelőző kétszáz évben a katolikusoknak tilos volt belépniük a páholyokba. Most megszűnt a tiltás. A pápa az 1960 júniusában kelt apostoli levelében különös jelentőséget tulajdonított ,,Jézus drága vérének". Azt mondta, hogy az embert valójában Krisztus szenvedése és vérének kiontása váltotta meg. Jézus történetének ez a két aspektusa így kiterjesztve nagyobb jelentőséget kapott, mint akár a feltámadás, akár maga a keresztre feszítés. Egyesek szerint a keresztény hit egész alapját változtatják meg. Más szóval, Jézusnak nem feltétlenül kellett meghalnia az ember bűneinek megváltásáért - s ez gyakorlatilag irrelevánssá teszi a kereszthalált és a feltámadást.
 
 
0 komment , kategória:  A Da Vinci kód megfejtése  
A Da Vinci kód megfejtése 22.
  2013-09-12 08:32:19, csütörtök
 
  A Sion-rend nagymesterei

A Dan Brown által A Da Vinci-kódban megnevezett nagymesterek listája eredetileg a Dossiers Secretsben jelent meg. A listán részben azok szerepelnek, akikre számítani is lehet, ha egy titkos szervezetben való részvételről van szó. Sokan kapcsolatban álltak olyan helyekkel, mint Rennes-le-Château és Stenay, sokan pedig különböző szálakon kapcsolatban álltak a befolyásos Lorraine családdal is.
Másfelől viszont vannak olyan személyek, akiket más kontextusban jól ismerünk, ám szemmel láthatólag kilógnak a listáról. Egy közös volt bennük: heterodox vallási meggyőződésük. Baigent, Leigh és Lincoln arra a következtetésre jutott, hogy a rend nagymesteri címe a Meroving-vérvonalhoz tartozó családokban öröklődött, ám ha valamilyen okból egyetlen családtag sem volt jelölhető a posztra, kívülállót kértek fel a betöltésére. Ez megmagyarázná, hogyan került Leonardo da Vinci, Isaac Newton és Jean Cocteau a listára.
Cocteau-val kapcsolatban felmerül egy érdekes ,,egybeesés". 1188 és a ,,szilfa kivágása" után a Sion-rend első nagymestere Jean de Gisors lett. Azóta minden nagymester felvette a ,,Jean" keresztnevet, és mind a négy nő, aki nagymester lett, felvette a ,,Jeanne" nevet. Ugyanakkor Jean de Gisors nem ,,I. Jean"-ként, hanem ,,II. Jean"-ként szerepel a rend dokumentumaiban, ami táptalajt adott azoknak a spekulációknak, melyek szerint I. Jean vagy Keresztelő János, vagy János evangelista (a negyedik evangélium szeretett Jánosa), vagy Patmoszi János, a Jelenések könyvének írója lehetett. Keresztelő János volt az a próféta, aki megjövendölte a Messiás, a római hódítókat legyőző királyi férfiú eljövetelét. Keresztelő János nagy veszélyt jelentett a galileai Heródes Antipasra, aki később ki is végeztette. A keresztény teológusok mindig is nehezen tudták megmagyarázni, miért kell Jézus Krisztusnak Keresztelő János alárendeltjeként megjelenni, és néhány eretnek még azt is kijelentette, hogy János volt a Krisztus, nem pedig Jézus. Ezeket az eretnekeket ,,johanniták"-nak nevezik.
 
 
0 komment , kategória:  A Da Vinci kód megfejtése  
Elvesződtem
  2013-09-11 12:45:03, szerda
 
  kissé. De sok mindent intézni kellett.
Fáradt és nyűgi vagyok. Ez az esős idő se javít a hangulatomon, inkább rontja....
Végül is... itt az ősz.... Bár a hét végére 25-28 fokot mond napsütéssel... Kicsit nehéz elhinni.
Remélem nem az indián nyár lesz a hétvégén.... Örülnék neki, ha az majd csak októberben lenne. Akkor annyira szép az erdő... színes falevelek, napsütés.. Kár, hogy nem mindig sikerül a természetnek összehoznia azt a pár napot. 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hová lettek
  2013-09-07 20:53:42, szombat
 
  a bigfileim????
Az egy dolog, hogy napok óta nem volt időm belépni....
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2013.08 2013. Szeptember 2013.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 6 db bejegyzés
e év: 185 db bejegyzés
Összes: 5815 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 121
  • e Hét: 672
  • e Hónap: 11381
  • e Év: 300486
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.