Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
A top 10 Szupergyümölcs
  2014-01-10 15:31:45, péntek
 
  A gyümölcsök az ember által legrégebb óta fogyasztott ételek, talán még a zöldségeknél is korábban fogyasztották őseink őket, sok száz millió évvel ezelőtt. Nem csak egészségesek, hanem különböző élettani hatásaik miatt is ajánlatos fogyasztani őket.

A gyümölcsöket nagyon rövid idő alatt megemészti a gyomrunk, és szinte azonnal vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket és nem utolsó sorban energiát nyerhetünk belőlük.

Lássuk akkor azt a 10 gyümölcsöt, mely terápiás szempontból talán a legjobbak az ember számára, mind gyümölcsökként, mind a belőlük készült 100%-os leveket fogyasztva.

1. Fekete áfonya
A fekete áfonya a látás és számos szembetegség kitűnő gyógynövénye. A fekete áfonya különösen az ideghártyát, vagyis a szem fényérzékeny részét segíti alkalmazkodni a fényhez és sötétséghez.

A fekete áfonyában található antociánok kulcsfontosságú szerepet töltenek be a szabad gyökök semlegesítésében, és szinergikusan együttműködnek a C-vitaminnal és más fontos antioxidánsokkal.

A fekete áfonya a kapilláris rendszert is erősíti azáltal, hogy elősegíti a szövetek építőkövének, a kollagénnek a termelődését.

Az antociánok a flavonoidok fontos alosztályába tartoznak, segítenek az erek tágításában, tehát csökkentik a vérnyomást és gátolják a vérrögképződést is.

2. Goji bogyó
A goji bogyó a rák ellen hatékony LBP poliszacharidokban gazdag, egyben hozzájárul az agyunk és idegrendszerünk tökéletes működéséhez, javítva a memóriát is.

A goji bogyó kedvezően befolyásolja a menstruációs zavarokat, jótékony a máj- és veseműködésre, illetve karotinoidokkal segíti a szív és a szép bőr védelmét.

A goji bogyó gyorsítja az izomnövekedést és erősíti a csontokat, alacsony glikémiás indexe miatt a vércukorszint jobb szabályozását biztosítja, egyensúlyban tartja a vércukorszintet, karbantartja az immunrendszert, fokozza a zsírlebontást és az energiatermelést, de javítja a látást is.

Mivel 19 esszenciális aminosavat és több mint 150 bioaktív mikroanyagot (vitamin, ásványi anyag, nyomelem, enzim stb.) tartalmaz, rendkívül sok pozitív hatást fejt ki az emberi szervezetre.

3. Fekete berkenye
A fekete berkenye kiváló gyulladáscsökkentő, illetve -megelőző hatású gyümölcs. Az utóbbi évtizedek kutatásai egyértelműen bizonyították, hogy a legtöbb ,,modern" civilizációs betegséget - szívinfarktus, rák, cukorbetegség, keringési betegségek, anyagcsere-betegségek - a gyulladásos folyamatok indukálják. A fekete berkenye kiemelkedően magas polifenol-és flavonoidtartalma megköti a gyulladásgátló markereket, továbbá blokkolja azt az enzimet, amely annak az arachidonsavnak a képződéséhez vezetne, amely mindenfajta gyulladás előidézője.

A fekete berkenyét a gyulladásos betegségeken túl, a cukorbetegség, a bél-és bőrbetegségek, a húgyúti fertőzések és magas vérnyomás esetén is érdemes alkalmazni.



4. Noni
A nonit a népi gyógyászatban körülbelül 2000 éve alkalmazzák. Afrikában elsősorban általános méregtelenítőként, Indiában főleg vitalizáló, vágyfokozó szerként, Közép-Amerikában és Ausztráliában leginkább az egészségre gyakorolt számos egyéb jótékony hatásai miatt.

A noni a normális sejtműködést és sejtregenerációt támogatja, az immunrendszer egészséges működéséhez hozzájárul és elsimertek szabad-gyök ellenes képességei is.

A noniban található proxeronin megkönnyíti a tápanyagok sejtekbe való bejutását, és egyben támogatja a sejtek anyagcseréjét.

A noni javíthatja a teljesítőképességet és a hangulatot. A benne lévő xeronin elősegíti a hangulatjavító szerotonin sejtekhez való kötődését, tehát depressziósoknak nagyon ajánlott.



5. Homoktövis
A homoktövis bővelkedik C-vitaminban, mely a citrom C-vitamin tartalmának a tízszerese, de megtalálható benne az A-vitamin is, továbbá tartalmaz almasavat, mannitot, zsíros olajakat, flavonoidokat.
A homoktövis növeli szervezetünk saját védekezésének hatékonyságát. E-vitamin- és esszenciális zsírsavtartalmának köszönhetően jótékony hatással van a száraz, berepedezett bőrre, továbbá véd a káros UV-sugárzástól. Általános legyengülés, illetve különösen fertőző betegségek és műtétek után jó immunrendszer-erősítő.



Hol tudhatok meg többet?

Olvasson bővebben a gyümölcsök jótékony hatásairól itt: www.biofitness.hu
Kérdéseit felteheti e-mailben is: info@biofitness.hu.



6. Mangosztán
A mangosztán a legbecsesebbnek tartott trópusi gyümölcsök egyike, az egész világon kedvelik egészségre gyakorolt hatása és finom íze miatt. Kereslete gyakran meghaladja a kínálatot.

A mangosztán erős gyulladáscsökkentő, csökkenti a duzzanatot, az érzékenységet, az ödémát és a fájdalmat.
Nagyon jó szabadgyök befogó képességével, a mangosztán hozzá tud járulni szinte minden betegség tüneteinek enyhítéséhez és a megelőzéshez.

Immunerősítő, főként erős anti-bakteriális, gomba és vírus ellenes tulajdonságokkal rendelkezik.
A mangosztán xantonjai igazoltan jótékonyak a máj- és a hasnyálmirigy rák kifejlődésével terjedésével szemben, a belekben fekély ellenes hatású, de segíti az anyagcsere szabályozását is.

A mangosztán hatásai a központi idegrendszerre figyelemre méltóak, valóságos ,,energiabombaként" hat az agyra, fokozza a koncentrációat, a memóriát és segíti a gyors gondolkodást is.



7. Acai bogyó
Az amazóniai acai bogyót tartják a legjobb tápértékkel rendelkező gyümölcsnek a világon.

Az acai bogyó természetes úton csökkenti az éhségérzetet, felgyorsítja az anyagcserét, gyorsítja a kalóriák elégését, mikrotápanyagokkal látja el a szervezetet és növeli annak energiaszintjét. Tökéletes ital fogyni vágyóknak.

Az acai bogyó segít az immunrendszer helyes működésében, vizelethajtó, értágító és szívizom-stimuláló hatása jótékony a szervezetnek. Ajánlott prosztata bántalmaknál is.

Az acai légúti-tágítóként is működik, segít megnyitni a levegő útját a tüdőben. A megnövekedett kapacitás segíti az oxigén bevitelét, ezáltal növeli az állóképességet, erőt és sportteljesítményt.

A bogyó gazdag antioxidánsokban, főként flavonoidokban és antocianinokban, melyeknek öregedésgátló hatásuk van, ugyanakkor segít megőrizni a mentális egészséget, és aktivitást is.

8. Gránátalma
A gránátalma hozzájárul a koleszterinszint kiegyensúlyozásához, miközben tápanyagokkal látja el a szivet és az érrendszert, hozzájárul az erek rugalmasságához.

A legújabb kutatások szerint segíthet a rákbetegség megelőzésében és ajánlott a kezelése alatt is. Egy kutatás szerint a gránátalmából kivont anyagok jelentős védőhatást fejtenek ki a prosztatarák, illetve humán rákos emlősejtek ellen.

Mivel a gránátalma ösztrogénhez hasonló hatású, hormonszerű anyagot, ösztront tartalmaz, előnyösen alkalmazható a klimaxos panaszok csökkentésére.

A gránátalma baktérium-, vírus- és parazitaellenes hatású, erős gyulladásgátló hatásokkal. Szembeszáll a szervezet lappangó fertőzéseivel és hozzájárul az agyvérzéshez és a szívinfarktushoz vezető krónikus gyulladások kockázatának csökkenéséhez.



9. Bodza
A bodza remekül csillapítja a köhögést, enyhíti a torokfájást és erősíti az immunrendszert. Tisztítókúrák esetén vértisztító, izzasztó és vizelethajtó hatással bír.

Használható influenzás időszakban, lázcsillapításra, az érfalak megerősítésére vagy éppen székrekedéskor is.
Magas vérnyomásnál és lábduzzanatoknál jól lakalmazható, mivel vizelethajtó hatású.

A bodza segíti az emésztést, ér-, ideg- és szíverősítő.



10. Tőzegáfonya
Az alsó húgyúti rendszer - húgyhólyag és húgycső gyulladása - fertőzéseinek kezelésére, a húgyúti rendszer fertőzéseinek kiújulása ellen és vizelet szagtalanítására is ajánlott, de nem feledkezhetünk meg magas C-vitamin tartalmáról sem.

A tőzegáfonya csökkenti a húgyúti rendszer betegségeinek időtartamát: csillapítja a betegséggel járó fájdalmat, égető érzést, viszketést és egyéb tüneteket, jótékonyan hat az erek falára is.
Szagtalanítja a vizeletet, tehát ajánlatos mindazok számára, akik inkontinenciában szenvednek.



Hol tudhatok meg többet?

Olvasson bővebben a gyümölcsök jótékony hatásairól itt: www.biofitness.hu
Kérdéseit felteheti e-mailben is: info@biofitness.hu.
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj  
Méregtelenítési kisokos: ezeket vidd be a szervezetedbe!
  2014-01-10 15:15:27, péntek
 
  A tisztító kúránk alkalmával egészséges ételekkel és méregmentes gondolatokkal tápláljuk szervezetünket.
Evési szokásaink megváltoztatása és lelki megújulásunk egyaránt része a méregtelenítő folyamatnak. Van néhány fontos alapanyag, amely szinte nélkülözhetetlen kelléke az egészségmegőrző kúrának. Lássunk néhányat a kihagyhatatlan alapanyagokból:


Gyümölcsözön

A friss gyümölcsök folyadék tartalma igen nagy, így azok segítenek szervezetünk átmosásában. Könnyen emészthetőek és magas antioxidáns, tápanyagtartalom, rostanyag és rengeteg fontos vitamin mellett még finomak is.

Zöld növények

A brokkoli, az árpa, a búzafű, a kelkáposzta, a spenót vagy más leveles zöldek rendszeres fogyasztása egy nagy adag klorofill löketet ad szervezetünknek. A klorofill segíti szervezetünket a méregtelenítésben és más káros anyagokat (szmog, nehéz fémek, vegyszerek..) is könnyebben feldolgozhatunk vele.

Citrusok

A citromban és a narancsban található C-vitamin nem csak megfázásos időszakban kiváló. Szervezetünk tisztító bajnoka, a máj működésében is segédkezik.

Teák
A gyógynövényeket se felejtsük ki diétánkból. Teaként a legjobbak. Méregtelenítés alkalmával ajánlott a máriatövis és a zöld tea minél gyakoribb fogyasztása. A zöld teában található katechin enzim segíti a máj eredményesebb működését.

Fokhagyma

A fokhagyma mind a májra, mind a belekre jótékony hatással van. Egyetlen negatív hatása ismert, a fogyasztása után fellépő kellemetlen lehelet.



Magvak

A magokban található hasznos olajok kedvezően hat emésztésünkre. A dió, a mogyoró, a mandula vagy éppen a szezámmag egészségmegőrzésünk alapjai.

Az élelmiszerek mellett természetesen fontos, hogy környezetünket is próbáljuk meg minél inkább megtisztítani a vegyi anyagoktól (tisztítószerek stb.) és az egyéb zavaró tényezőktől (stressz stb.) A lelki és testi diéta mellett a mozgásra vagy éppen a pihenés mikéntjére is ügyelnünk kell az eredményes méregtelenítés miatt.



Forrás: www.napidoktor.hu
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Milyen gyógynövényekkel gyógyítsuk az ízületi gyulladást?
  2014-01-10 13:54:15, péntek
 
  Az ízületi gyulladás egy ízületi betegség, melynek során az ízületek megduzzadnak és jelentős fájdalmat okoznak. Az ízületi gyulladásnak több típusa létezik, de a legelterjedtebb a csont-ízületi gyulladás.
Gyógynövényekkel az ízületi gyulladások ellen!

Ha félünk a tablettáktól vagy az injekcióktól, akkor van egy jó hírünk: léteznek alternatívák. A továbbiakban a köszvény kezelésére használt gyógynövényekről lesz szó.

Ízületi fájdalmai vannak, vagy megdagadtak az ízületei? Ha igen, valószínűleg ízületi gyulladásban szenved. A csont-ízületi gyulladás, a köszvény leggyakoribb fajtájának, fő jellemzője az ízületek begyulladása. Az ízületi gyulladások antibiotikumos vagy fájdalomcsillapítók általi kezelésétől az ájurvédás kezelésig kevés lehetőség van a betegség kezelésére. Azok számára, akik nem szeretik a tablettákat, szirupokat vagy injekciókat, mindig ott áll a lehetőség a betegség gyógynövényekkel való kezelésére. Ez egy biztonságos módszer, mivel ezeknek a gyógynövényeknek szinte egyáltalán nincsenek mellékhatásai.

Rengeteg gyógynövény létezik, amelyeket az ízületi fájdalmak csökkentésére használnak. Ezek használata most már nemcsak a Távol-Keletre korlátozódik, hanem világszerte egyre gyakoribb.

Lucerna

Ez a legnépszerűbb gyógynövény, amit az ízületi gyulladás kezelésére használnak. Alapvetően ez egy hagyományos gyógymód, melyet generációról generációra adtak át egymásnak az emberek. A lucernapor helyett a jobb eredmények elérése érdekében ajánlatosabb a belőle készült tea fogyasztása.

Gyömbér

E csodanövény gyógyhatásai megszámlálhatatlanok. A gyömbértea és gyömbérőrlemény a legjobb ellenszer a köszvény okozta duzzanat lelohasztására. Indiában széles körben használatos.

Ginzeng ital

Segít a testünknek minden fajta stresszel megbirkózni. Hatóanyaga, a ginzenozidok, segítségével javítja a stressz tűrőképességet. A ginzeng tea csodákat művel a köszvénnyel is.

Ananász

Az ananász egy bromelain nevű anyagot tartalmaz, amely megakadályozza a duzzadást. Segít megemészteni a fibrint, ami a különböző köszvénytípusok okozója lehet.

Szezámmag

A szezámmag legfontosabb hatóanyaga a benne található ásvány és réz. A köszvény kialakulása alatt a táplálkozási igények megnőnek, de ez a réz segítségével helyrehozható.

Oregánó

Az oregánó egy erős antioxidáns, mely segít megelőzni a szabad gyökök okozta sejtkárosodást. A szabad gyökök száma nőhet a kor előrehaladtával, gyulladások valamint elfajult köszvény esetén.

Édesgyökér

Kortizonként működik és allergia-, illetve gyulladáscsökkentő hatású. Már régóta használt gyulladáscsökkentő.

Zeller

A nyers és főtt zeller nagyon jó gyógyszer a reumára. A zeller ásványokban gazdag és különböző részei több mint 25 gyulladáscsökkentő hatású összetevőt tartalmaznak.

Kurkuma

A kurkuma a leghasználatosabb gyógynövény Ázsiában, különösen Indiában. Nincs olyan betegség, amit kurkumával nem lehet gyógyítani. A kurkuma sárga festékanyagának, a kurkuminnak, jelentős gyulladáscsökkentő hatása van.

Kúszó fajdbogyó (keleti teabogyó)

A szárított gyógynövényt használjuk, a koncentrált olaj mérgező lehet.

Rozmaring

A rozmaringtea az ízületek karbantartására kitűnő gyógyszer. Az amerikai gyógyászatban nagyon népszerű orvosság.

Fűzfa

Salicin nevű anyagot tartalmaz, amely az aszpirin gyógynövény megfelelője. A fűzfabarkából készült tea ugyanúgy hat, mint az aszpirin: csökkenti a fájdalmat és a duzzanatot.

Angyalgyökér

Az európai népi gyógyászatban használt gyógyszer alkotórésze. A nyugati angyalgyökérnek 12 gyulladáscsökkentő hatású eleme van, valamint különböző görcsoldó és fájdalomcsillapító hatású elemei vannak.

Indiai tömjénfa

Ritka tulajdonságokkal rendelkező gyulladáscsökkentő hatása van. Olyan, mint egy nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszer.


A felsorolt gyógynövények sora természetesen folytatódik, a megemlítettek mellett van még néhány néhány hatásos gyógynövény az ízületi fájdalmak és gyulladások enyhítésére, mint például: ideggyökér, yucca-gyökér, nagy csalán, pirospaprika, cayenne-i bors, mustármag, bazsalikom, rövidágú poloskavész és mások.


Biztos vagyok benne, hogy azok, akiknek ízületi fájdalmaik vannak, máris kiszemeltek maguknak legalább egyet a felsorolt gyógynövények közül! Ne féljünk használni a természet kínálta gyógyszereket!

Forrás: édenkert.hu
 
 
0 komment , kategória:  Isten patikája.  
Uram ölelj át
  2014-01-10 08:24:29, péntek
 
  Szívem remeg lelkem retteg,
A gonosz hatalma sújtott le rám.
Mert amitől legjobban féltem,
Az jött el hozzám.

Uram gyógyíts meg engem,
Szabadítsd meg kérlek a lelkem.
Vesd rám a két kezed,
S mond szabadulj gyermek.

Karolj át engem Uram,
S szoríts magadhoz.
Segíts nekem mert retteg a lelkem.
Szabadíts meg engem!

Uram te vagy az én vigaszom,
Nyugodalmam benned van.
Csak ölelj át engem Uram,
Hogy örök legyen nyugodalmam.
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
A fiatalon meghalt Fabrizio atya levele Ferenc pápának
  2014-01-10 08:12:20, péntek
 
  Fabrizio De Michino fiatal nápolyi pap 2014. január elsején halt meg. Harmincegy éves volt, gyógyíthatatlan betegségben szenvedett. Ferenc pápának írott levelében hálát ad a pápa szolgálatáért, felajánlja szenvedését az Egyháznak, és elmondja: imáiban elsősorban nem gyógyulást kér, hanem hogy örömmel és erőteljesen tanúskodhasson az Úr szeretetéről. A levél szövegének fordítását teljes terjedelmében közöljük.

Szentatyám!

Mindennap imádkozom Istenhez, és mindig imádkozom Önért és azért a szolgálatért, amelyet az Úr Önre bízott. Imádkozom, hogy adja meg Önnek mindig az erőt és az örömet, hogy továbbra is hirdethesse az evangélum örömhírét.

Fabrizio De Michinónak hívnak, a Nápolyi Egyházmegye fiatal papja vagyok. Harmincegy éves vagyok, öt éve szolgálok papként. Két helyen töltöm be a szolgálatot: a nápolyi érseki szemináriumban a diakónusokat tanítom, és a Nápoly keleti külterületén található Ponticelli egy plébániáján is dolgozom. A plébániát az Esquilinus-dombon történt csoda emlékére Havas Boldogasszony-plébániának hívják. 2014-ben ünnepli annak centenáriumát, hogy az 1500-ból származó, a helyi lakosok által nagyon szeretett faszobrot megkoszorúzták.

Ponticelli egy olyan városnegyed, amelyet erősen sújt a bűnözés és a szegénység. De mindennap látom annak a szépségét, ahogyan az Úr munkálkodik ezekben az emberekben, akik Istenben és Szűz Máriában bíznak. Amióta ezen a plébánián vagyok, én magam is egyre nagyobb, bizalomteljes szeretetet élek meg Szűz Mária iránt, a nehézségekben is megtapasztalom a közelségét és a védelmét. Sajnos három éve küzdök egy ritka betegséggel: rosszindulatú daganat van a szívem belsejében, néhány hónapja áttétet képezett a májamban és a lépemben is.

Ezekben a nem könnyű években azonban soha nem vesztettem el az evangélium hirdetésének örömét. Amikor fáradt vagyok, még akkor is érzem ezt az erőt, amely nem belőlem fakad, hanem Istentől jön, aki segít, hogy továbbra is könnyen el tudjam látni a szolgálatot. Egy bibliai vers kísér az úton, bizalommal tölt el az Úr ereje iránt. Ezekiel könyvéből való: "Új szívet adok nektek és új lelket oltok belétek, kiveszem testetekből a kőszívet és hússzívet adok nektek (Ez 36,26)."

Ebben az időszakban nagyon közel van hozzám püspököm, Crescenzio Sepe bíboros, aki folyamatosan támogat, olykor pihenésre ösztönöz, hogy ne fárasszam ki magam túlságosan. Köszönetet mondok Istennek családtagjaimért és paptársaimért is, akik segítenek és támogatnak különösen a kezelések idején, osztoznak velem az elkerülhetetlen szenvedés pillanataiban. Az orvosok is nagyon sokat segítenek, mindent megtesznek, hogy megfelelő kezeléseket kapjak.

Szentatyám, kicsit hosszúra sikerült ez a levél, de csak azt szeretettem volna elmondani Önnek, hogy mindezt felajánlom az Úrnak az Egyházért és különösen Önért, hogy az Úr áldja meg mindenkor, és kísérje Önt a szolgálat és a szeretet útján. Kérem, hogy imáiba vegyen bele engem is: mindennap azt kérem az Úrtól, hogy legyen meg az Ő akarata, mindig, akármi is az. Igaz, gyakran nem a gyógyulásomat kérem Istentől, hanem erőt és örömet, hogy továbbra is igazi tanúságtevője lehessek szeretetének és az ő szíve szerinti pap lehessek. Atyai imádságában bízva tiszteletteljes odaadással üdvözlöm.

Fabrizio De Michino atya.

Fabrizio atya temetésén háromezer ember vett részt Ponticelliben, a Havas Boldogasszony-székesegyházban, ahol káplánként szolgált. Hívei, barátai, családtagjai egyhangúan azt mondják róla: nagy hite és lelkiereje volt, mindig tudott mosolyogni és vigasztalni másokat.

Magyar Kurír
(tzs)
 
 
0 komment , kategória:  Jó ha tudod  
Csókay András idegsebész levele:
  2014-01-10 08:08:59, péntek
 
  Az emberi agy is csak egy kivitelező szerv igaz, a legmagasabb szinten
differenciált. Olyan, mint az autó kormánykereke. Ahogy a kormányos is
a kormánykerék mögött ül, az emberi személy lényege is az agy mögött
van. Tehát szabad akaratunk nem az agyunkban van, de azt az agyunk
segítségével közöljük. Tehát, az emberi személy lényege nem csak az
agyban van. A lelkiismeret nem az agyban van. A szeretet a megbocsátás
nem az agyban van, ahogy az Isten-kapcsolatunk sem. Ezt Szentágothai
professzor el is mondta a 70-es években az orvostanhallgatóknak. Azok
átmentek a bölcsészkarra és elmondták Lukács György marxista esztéta
professzornak. Lukács azt mondta: igaza van Szentágothainak, de ezt ne
nagyon hangoztassák. Így szól a legenda.

Az, hogy nem valamik vagyunk, hanem valakik, nem csak az agyunktól
függ. Hát akkor mitől?
Erre eddig egyetlen valaki tudott tökéletes választ adni, a
megfeszített majd feltámadt Krisztus.
Vagy elfogadjuk, vagy nem; ez már a szabad akaratunktól függ. Ha nem,
akkor elkezdünk csúszkálni a saját magunk által gyártott jégen. Ezt
teszi Európa. Kitalálta magának az emberiség történetének
legveszélyesebb vallását, aminek a lényege az, hogy az ember az Isten,
és a tágabb értelemben vett tudományon (amibe a politika tudománya is
beletartozik) keresztül uralni tudja a problémákat. Kimaradt az EU
alkotmányból a kereszténységre való hivatkozás, benne maradt viszont a
görög-római
kultúrára való hivatkozás, sőt a felvilágosodásra is.

Jó példát hallottam egy templomi prédikációban a Mária rádióban,
kicsit kiegészítve közvetítem a gondolatot.

Ha idejönne egy marslakó és körbenézne, nyilván megkérdezné, hogy
miért írtok ti 2013-at. Mondanánk, mert 2013 évvel vagyunk Krisztus
után és ehhez igazítjuk az időszámítást.

Aztán megkérdezné, hogy miért a vasárnap a pihenő ünnepetek.
Megmondanánk neki, hogy akkor volt a feltámadás és ezt ünnepeljük. Ezt
az orosz nyelv szépen megőrizte, mert a vasárnap voszkreszenyie szó
feltámadást jelent. Tehát amikor Brezsnyev azt mondta, hogy vasárnap
találkozunk a Vörös Téren a díszszemlén, akkor azt mondta, hogy a
feltámadás napján találkozunk ott.

Aztán megkérdezné a Marslakó, hogy mutassátok a szép épületeiteket
Európában, és mi elsődlegesen megmutatnánk a templomokat a kölni,
firenzei, milánói és természetesen a római bazilikát, a párizsi Notre
Dame-ot.

Kérdezné tovább a kultúrát: festészet, szobrászat és mi mutatnánk
Michelangelo, Leonardo, Rembrandt, Giotto, Tiziano és a mi Munkácsynk
trilógiáját; mindegyik keresztény ihletésű mű.

Aztán kérdezné: a fantasztikus tudományos eredményeitek hogyan lettek
és mi idéznénk Einsteint; a tudomány vallás nélkül sánta, a vallás
tudomány nélkül vak,

Max Planckot és Heisenberget; amikor az első kortyot kiiszod a tudás
poharából, könnyen ateistává válsz, de a végén mindig ott vár Isten,
vagy Pascalt, de a mi Neumann Jánosunkat is, akit a tudósok az
emberiség eddig élt legnagyobb géniuszának tartanak, nagyobbnak, mint
Einsteint. Ő igazi matematikus módon közelítette meg a hitét, de logikus és helytálló: ha úgy élek, mint Krisztus tanácsolja, abból bajom nem lehet, akkor sem, ha nem igaz a feltámadás, de ha igaz és nem úgy élek, ahogy az evangélium tanítja, abból óriási nagy bajom lehet.

Szóval mindezek után a marslakó azt kérdezné: szerencsétlen európaiak
nektek teljesen elment az eszetek?

És ha azt is hozzáadnánk, hogy az összes európai jogrendszer,
alkotmány a keresztény tanokra épülve született meg, végképp
csodálkozna.

Arra már csak megdöbbenten legyintene, hogy egyetlen vallás hirdeti
alapelvként a cselekvő felebaráti szeretetet: és ez a kereszténység.

Az iszlám a feltétlen engedelmességet, a buddhizmus a belső
kiüresítést; a hinduizmus a szánakozásig ugyan eljut, de aktív
cselekvő szeretetre képtelen. Ehhez Teréz anyának kellett elmenni
Indiába, hogy megmutassa.

Ezzel szembe menve a kis Magyarország létrehozott egy olyan
alkotmányt, amiben Istent meg meri említeni, a családot védi, a
kereszténységre utalva. Ez az, ami nem tetszik bennünk a fejlett
nyugatnak.

Az EU még nem tért le a fogyasztásban való tobzódás bűvöletéből az
élvezetek halmozásáról. Súlyos dolog a szenvedélybetegség. Egy narkós
vagy alkoholista mindenre képes, hogy megszerezze az aznapi adagot.
Igaz ez nagyobb léptékekben is. Tehát a súlyos szenvedélybeteg nyugat,
a fogyasztási mániájában kénytelen minket is, és akit lehet,
kizsákmányolni, hogy legyen még fogyasztani valója.

Az elmúlt 3 évben óriási dolog történt: ezzel az árral szembe fordult
a népünk, országunk. Ha csak ennyi történt volna, az már az elmúlt
évszázadok egyik legnagyobb sikere 56-on kívül, folytatnunk kell, hogy
rajtunk keresztül térjen meg Európa újra a gyökereihez, a
kereszténységhez. Ne hallgassunk azokra a hazudozókra, akik újra
csatlóssá akarnak tenni minket.

Istennek jó a humora. 1955 december 8-án szavazták meg egyhangúlag az
EU zászlót: a Szeplőtelen fogantatás napján, a 101 beérkezett
pályázatból. Kikötés volt, hogy nem lehet sem politikai, sem vallási
utalás a zászlóban. - A kék a Szűzanya színe, a 12 csillag a Jelenések
könyvéből a napba öltözött asszony fejét díszíti. A szavazók egyike
sem gondolt erre. - Isten szerencsére nem fáradt bele a megbocsátásba,
sajnos mi fáradunk bele sokszor a bocsánatkérésbe mondta Ferenc pápa
nemrégiben.

Ne adjuk fel, ne fáradjunk és a jó úton haladó hazánk tovább fog emelkedni.
 
 
0 komment , kategória:  Jó ha tudod  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2013.12 2014. Január 2014.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 215 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1708
  • e Hét: 4575
  • e Hónap: 10947
  • e Év: 61738
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.