Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
A rezsicsökkentés “Dynamo” módra
  2014-01-10 19:54:45, péntek
 
  A rezsicsökkentés “Dynamo" módra

Doki 2013. november 29., péntek 09:49

Ahogy Joe Pesci mondta a Halálos fegyver 4-ben, ez az egész rezsicsökkentés egy nagy átba....s. Megkaptam a Tettye forrásház számláját. Alul szépen sárgába öltöztetve az örömhír, a rezsicsökkentéssel mennyit is tudott spórolni (megtakarítani) kis családunk. Kicsit zavaros nekem a számla, tudjuk be ezt annak, hogy jogászként nem szeretem a számokat.

A számla végösszege, vízzel, csatornával, tokkal, vonóval: 23.056,-Ft, ennyi van a csekken is, ezt kell fizetni. Ehhez képest a sárga folton közlik velem, hogy rezsicsökkentés nélkül a fizetési kötelezettségem 13.742,-Ft lenne, míg a rezsicsökkentés révén ez mindössze 12.332,-Ft.

tettyevizcsapDe a tételes felsorolásnál ilyen összeg nincs, ott az áll: ivóvíz: 13.230,-Ft. Már most nem értem. Nézem a számla hátoldalát, azt meg főleg nem értem. Ilyen tételek vannak: árváltozásig x összeg. Leolvasásig x összeg. Most akkor árváltozás volt, mert azt nem tapasztaltam, vagy rezsicsökkentés? Feleségem nagyon akkurátus, mindenre emlékszik, nemes egyszerűséggel megjegyezte, hogy bár kidobálta a Pécsi Vízmű számláit, de biztos, hogy kevesebbet fizettünk, amikor a Szuez talicskázta ki a pénzt, mint most, amikor a Tettye.

Nézzük gyorsan végig, hogy alakultak a vízdíjak Pécs városában, mondjuk Toller László óta és után. 2006-ban az ívóvíz és a csatorna díj összesen volt 470.75,-Ft. Toller halála után, Tasnádi Péter polgármestersége alatt volt egy jelentős emelés, 2007-ben 638.40,-Ft lett. 2008-ban ismét emeltek, és 690.40,-Ft.

Jött a Páva korszak, és 2010. január 01-től, (már a Tettye a szolgáltató) csökkent 676.25,-Ft-ra a víz-és csatorna szolgáltatás. (ezek mind bruttó árak és mindkét szolgáltatást tartalmazzák). 2011-ben már emelés jött, 730.35,-Ft. 2013. január 1-től ismét emelkedett, 831.61,-Ft.

Na, itt van az átb....s. Olyan ez, mint Magyarországon a szezonvégi kiárusítás. Amikor eljön az ideje, felemelik az árakat, majd visszacsökkentik az eredeti árra, de kiírják, hogy 50 %-al olcsóbb. Feleségem, mint mondtam, akkurátus. Megtörtént. Néhány évvel ezelőtt nézelődött a Citrom utcai butikokban. Látott rezsicsökkentesegy szép ruhát 6.300,-Ft-ért, de sokallta. És két hónappal később, amikor kezdődött a leértékelés, ismét látta a kiírást: 10.850,-Ft áthúzva és alatta: 6.100,-Ft. Ügyes, mondaná Kohn bácsi.

Na, ilyen a rezsicsökkentés is. A megemelt árakból szépen lehet csökkenteni a rezsit, és még akkor is többet fizetünk, mint a rezsicsökkentés előtt. Felhívok és kérek mindenkit, a számlán ne csak a sárgán kiemelt süketelést olvassa el, nézzen bele a számokba is. Nem remélem, de mindenki meg fog lepődni. Hazudnak. Éjjel és nappal. És ha még volna több napszak, akkor reggel, délelőtt, délben, délután, este. Hazudnak itt mindenben, kérdés csak az, ki mennyit hisz el ebből. Az anyukám 75 éves, egyedül él, és soha nem politizált. Most csúnyát mondott Viktorra. Mert számolni ő is tud. És nem az volt a legcsúnyább, hogy a rezsicsökkentés egy nagy átb...s. Ennél súlyosabbakat mondott.

Tegyünk mellé egy viccet is:

Pistike lelkesen meséli az iskolában, tanár néni, született 10 kiskutyánk, és mind FIDESZ-es.

Pistike, holnap jön Viktor bácsi, és mond el neki is.

Pistike lelkesen mondja másnap: Viktor bácsi, született 7 kiskutyánk, és mind FIDESZ-es.

Tanár néni: de Pistike, tegnap még tizet mondtál!

Pistike: igen, de háromnak közben kinyílt a szeme

Lábjegyzet: a vízdajakat az alábbi pécsi rendeletekből néztem meg:

25/2005.(IX.29.) önkormányzati rendelet

46/2006.(XII.20.)

38/2009.(X.27)

44/2010.(XII.20.)

A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. válasza a számlával kapcsolatos felvetésekre:

A TETTYE FORRÁHÁZ Zrt. által kiállított számlákban - így az érintett elszámolásban is - maximálisan érvényesülnek a rezsicsökkentéssel kapcsolatos előírások, amelyek teljesülésének igazolását a társaság a fogyasztóvédelmi hatóság felé is rendszeresen megküldi.

Az írásban szereplő adatok (számla összege, kézhezvétel időpontja) alapján kollégáink gyorsan be tudják azonosítani a kérdéses számlát, így megnyugtató választ adhatunk a szerző felvetéseire.

A leolvasást követően kiállított számla az ügyfél féléves felhasználást számolja el, amelyet a hátoldali táblázat a teljes időszakra nézve tételesen részletez (a július 1-jén életbe lépett árváltozás, vagyis a rezsicsökkentés előtti és utáni időszakra különbontva, szolgáltatástípusok szerint). Míg a kiemelt, sárga színű rovat csak az adott számla rezsicsökkentéssel érintett időszakáról tájékoztat. Az érintett számla fél évet foglal magában, ebből azonban majd két hónap a 2013. július 1-i rezsicsökkentés előttre esik, ez okozza az ügyfél által felvetett számbeli eltérést.

A mérsékelt díjak csak a július 1-jét követő időszakra érvényesek, amire nézve az adott számlában teljesült a 10%-os (sőt, a kerekítés miatt ezt meghaladó) rezsicsökkentés. Mivel azonban a számla ennél nagyobb időszakot tartalmaz, a sárga színű keretezett rovatban szereplő megtakarításban kisebb mértékű csökkenés tapasztalható. Az első rezsicsökkentett számlák mellé társaságunk kézbesítette tájékoztatóját, amelyben a fentiekre is felhívta ügyfelei figyelmét.

Ezúton s kérjük ügyfeleinket, legyenek bizalommal ügyfélszolgálatunk felé, kérdéseikkel keressék társaságunkat elérhetőségeinken, hogy észrevételüket, megkeresésüket mielőbb kezelni tudjuk, megválaszoljuk. Munkatársaink a továbbiakban készséggel állnak rendelkezésükre!

Pécs, 2013. december 5.

Üdvözlettel:

Sándor Zsolt

Vezérigazgató

http://patacsipilvax.hu/wp-content/uploads/2013/11/Válasz-megjelenésre_Patacs-Rác város-Egyesülés_2013.12.05.pdf


http://patacsipilvax.hu/2013/11/29/rezsicsokkentes-dynamo-modra/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarországon csak a szarnak nincs felelős helyettes államt
  2014-01-10 19:51:50, péntek
 
  Magyarországon csak a szarnak nincs felelős helyettes államtitkára

Doki 2014. január 10., péntek 10:14

Magyarországon ma már csak a szarnak nincs helyettes államtitkára, államtitkár helyettese és a helyettes államtitkár felelős helyettese. Nem jó dolog az internet, mert az ember csak lapozgat, lapozgat, tágul a világképe, és olyanokat is olvas, amikre gondolni sem mert előző életében. Így jutottam el a globális ügyekért felelős helyettes államtitkárhoz. A neve nem is számít, van ilyenekből több tucat a kormányban.

Ennek a helyettes államtitkárnak a felelősségi területe nagyon nagy, mondhatnánk bolygónyi, mert a kormany.hu lapon így definiálják: ,,Az egész bolygót, közvetve vagy közvetlenül valamennyi lakóját érintő társadalmi, közelebbről gazdasági, szociális, kulturális vagy tudományos kérdések, amelyek kezelése, illetve a probléma felszámolása csak globális eszközökkel, a lakosság túlnyomó többségének részvételével lehetséges." Na, ehhez képest még a Lázár János is kismiska.

Szóval ez a helyettes államtitkár globálisan képviseli kis hazánkat a földbolygón. Most éppen a keleti sikerekről számolt be. Na, azokról nem, azt 1990-ben az Antal, meg a tovarisi konyec jól elszúrta, ott azóta sincsenek sikereink, legfeljebb az eldugott tagköztársaságokban. Szóval ez távolabbi kelet, persze annyira nem távoli, hogy Japánig is elérjen.

A helyettes felelősen felelőtlen államtitkár munkaebéden, naná, hol máshol, tájékoztatta a e távoli keletről hazánkba akkreditált nagyköveteket.

A találkozó elsődleges célja a magyar külpolitika globális nyitása keretébe illeszkedő Ázsia-politika 2013. évi eredményeinek és eseményeinek megvitatása, valamint az előttünk álló időszak feladatainak és lehetőségeinek áttekintése volt. 2013-ban tovább erősödtek az ázsiai és csendes-óceáni térség országaival ápolt kapcsolataink. A többi nem is érdekes, mert arról szólt, ami már a csapból is folyik, Magyarország keleten is jobban teljesít.

Szegény szar pedig, aminek nincs felelős helyettes államtitkára, csak csapódik. Hol hozzám, hol hozzád, hol sokunkhoz. Próbál ő dörgölődzni és selymesnek látszani. Simulékony is néha, meg olyan, mint a baj: nincs gazdája. Ezért gondoltam én, hogy lehetne a szarnak is egy felelős helyettes államtitkára, hadd találja meg már ő is a helyét a globalizációban.

Persze tudom, mi a gondotok vele, miért hagyja mindenki magára, sőt sokszor le is húzzák, na, nem szóval feddéssel, csak úgy, tartályból. Büdös. Ez így igaz. De ezt ő meg sem próbálta soha tagadni! Emelt fővel viseli e nyűgöt. Megérdemelne egy felelős helyettes államtitkárt. Csak mire a kormányzás ezt belátja, már lehet, hogy szorulásunk lesz.

http://patacsipilvax.hu/2014/01/10/magyarorszagon-csak-szarnak-nincs-felelos-hely ettes-allamtitkara/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Magyar vagyok, és nem Fideszes!"
  2014-01-10 19:47:59, péntek
 
 
"Magyar vagyok, és nem Fideszes!"
2014.01.08. 06:48

2014.01,07.-én a Banditapolitika blog, " Orbán Viktor, és a krónikája" című, Index blogkosárban levő megjelenéséhez érkezett ez a hozzászólás. A hozzászóló a “Soha többé kétharmadot, ezért kell menned szavazni" blog kommentárja a poszthoz. Egyetlen írása sincs fent a blogban, csak hozzászólásai. Ezt azért úgy érzi az ember, mindenképpen megéri egy külön posztban nyilvánosságra hozni:

“"Magyar vagyok, keresztény, katolikus és eközben piszkosul rühellem Orbán rendszerét meg az egész mutyizó Fideszes bandát! Még annyit: egyetlen felmenőm sem volt kommunista. Na most akkor mi van? Mert hogy bizony van ilyen kategória is. Olyan, aki nem zsidó, nem kommunista, nem külföldi ám mégis ellenzéki. Biztos nehéz lehet a fidesznyikeknek ezt megemészteni, de ez van! Meg az, hogy sokan vagyunk ilyenek. Mi a büdös életben nem fogjuk éltetni Orbánt! Hogy miért nem? Mert egy csaló, igazságtalan, kirekesztő és egyetlen ember akaratának mindent alárendelő rendszert épített fel, visszataszító módon kihasználva az embereket! Azért. No meg mert kizsigerelte az országot, miközben pofátlanul meggazdagította a haverokat. És mit adott eközben? Nemzeti szólamokat, nagymagyar-turul-nemzeti-hazacsakegyvan-mindenkimásellenség baromságot. És az emberek fele bekajálja! Mint a huzat. Hát ezért utálom Orbán Viktort, és ezért nem fogok soha a büdös életbe rá szavazni! Pedig magyar vagyok. És szeretem a hazám. Nem azt a hazát, amivé ez az orbánista csürhe tette Magyarországot, hanem azt a hazát, amilyen valójában lehetne. Amilyennek én szeretném látni. Egy másokat elfogadó, szabad levegőjű, élhető, szerethető hazát, ahol az emberek éppúgy seggberúgják és elzavarják azokat a diktátorokat, akik kommunisták, mint azokat, akik szélsőjobbos populisták. Mint amilyen Orbán. Egy ravaszkodó, csavaros eszű jogász seggdugasz, aki mindig jól érzi, hogy mikor mit kell mondania a tömegeknek.

EL KELL MENNED SZAVAZNI, hogy végleg eltakarodjon!"

Szerintem nem is kell hozzáfűzni semmit.


http://banditapolitika.blog.hu/2014/01/08/_magyar_vagyok_es_nem_fideszes
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szegény Lázárnak csak 12 ingatlana van
  2014-01-10 19:02:01, péntek
 
  2014-01-10. 13:04
Szegény Lázárnak csak 12 ingatlana van

Lázár János, Hódmezővásárhely fideszes országgyűlési képviselője, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár néhány héttel a határidő előtt, csütörtök este nyilvánosságra hozta a vagyonnyilatkozát a városa honlapján. A tavaly januári, 2012-es évre vonatkozó vagyonnyilatkozatához képest változás, hogy a gépjárművek rubrikában már nem szerepel a 2009-es évjáratú Audi A6-os, amelyet 2011-ben vásárolt. Az új, 2013-ról szóló vagyonnyilatkozat szerint Lázárnak semmilyen autója nincs.
Műtárgygyűjteményét viszont bővítette, XVIII. századi bútorokat vásárolt tavaly a bevallása szerint. Félretennie is sikerült, kötvényekben tartott megtakarítása 30-ról 42 millió forintra nőtt. Készpénze is több van, 2012-ben 8,2 millió forintot tartott így, most már 12,6 milliót.
A tartozásait viszont nem sietett megadni. Ahogy tavaly, most is beírt a magánszemélyekkel szembeni tartozásokhoz egy 2 milliós (ez egy kicsit csökkent, 2012-ben még 2,5 millió volt), illetve egy 16 milliós családi kölcsönt. Pénzintézetekkel szembeni tartozásai pedig még nőttek is: az egyik bankhitele 12-ről 25 millió forintosra nőtt.
Pedig a vagyonbevallása szerint nőttek a jövedelmei is. Államtitkárként még mindig havi bruttó 997 200 forintot keres, de a földbérleti díjból (illetve díjelőlegből, osztalékból és osztalékelőlegből) származó időszakos jövedelme a 2012-es 4 millió után 2013-ban 10 millió forint volt. Lázárnak 12 ingatlana van, abból 1 lakóház, 11 szántó, és 2 cégben van gazdasági érdekeltsége, ez nem változott.
(Index)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/122517/#ixzz2q1IHr1aB
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyar helyett Héber Krónika: Kerényi Spirót és Fialát is be
  2014-01-10 19:00:32, péntek
 
  2014-01-10. 13:49
Magyar helyett Héber Krónika: Kerényi Spirót és Fialát is be szeretné venni a csapatba

Kellemes meglepetést szerzett Orbán udvari bolondja azoknak, akik az elmebetegség nyilvánvaló jegyeit viselő levele után elmentek a tegnapi szerkesztőségi értekezletre: ma reggel a szektatévében kijelentette: nem csak jobboldaliakkal szeretné szerkeszteni az Orbán által megálmodott lapot, (nem mintha Hankiss, Deutsch Boross, Schmidt és több más felkért szerző jobboldali lenne... egyébként Kerényi félreértette a kérdést, mely nem úgy szólt, hogy miért nincsenek nem csak a jobboldalhoz köthető szerzői, azaz miért csak a jobboldalhoz köthető szerzői vannak, hanem éppen ellenkezőleg: "tudatosan nincsenek csak a jobboldalhoz köthető szerzői?" - magyarul a szerzőik, vagy inkább egy részük nem csak a jobboldalhoz köthető; lehet, hogy a szerkesztő tette fel rosszul a kérdést, és Kerényi megértette, mit akar, vagy pedig arra válaszolt, ami nem is hangzott, el, mindenesetre ő azt mondta el, hogy) fel fogja kérni például a "szarból jött, szemét magyarokról" verset író Spirót és Fiala Jánost is...
Remélhetőleg nem marad ki Kertész Ákos, Regős Péter és a többi magyargyűlölő sem...
Frissítés: a korábban használt videómegosztó felmondta a szolgálatot, cseréltük a videót, olvasóink elnézését kérjük.


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=OwyA2vuoHio

További részletek: http://kuruc.info/r/6/122513/#ixzz2q1HrKNIQ
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hodorkovszkij bűn- és fajtársaihoz utazott - hova máshova? -
  2014-01-10 18:58:56, péntek
 
  Zsidóbűnözés :: 2014-01-10. 14:11
Hodorkovszkij bűn- és fajtársaihoz utazott - hova máshova? - Izraelbe

Izraelbe érkezett Mihail Hodorkovszkij volt orosz olajmágnás, ahol a várakozások szerint elsősorban az orosz Yukos cég Izraelbe szökött korábbi vezetőivel, köztük Leonyid Nyevzlinnel találkozik - közölte pénteken a Kalkaliszt című izraeli gazdasági honlap.
A tízéves fogság után kiszabadult egykori olajmágnás várhatóan több Izraelben élő volt Yukos-vezetővel tárgyal, köztük Leonyid Nyevzlinnel, az oljacég volt igazgatóhelyettesével, akit Oroszországban 2008-ban távollétében elítéltek, és akinek kiadatását (hiába) kérik Izraeltől.
Emellett találkozik másik társával, a 2003-ban a zsidó államba menekült Mihail Brudno volt orosz pénzoligarchával, aki a Yukos részvényeinek huszonkét százalékát birtokolta, valamint az ugyancsak 2003 óta Izraelben élő Vlagyimir Dubovval, aki ellen szintén elfogatóparancsot adtak ki az orosz hatóságok.
A 2003-ban adócsalás és pénzmosás vádjával börtönbe zárt volt olajmágnás december közepi váratlan kiszabadulása után Berlinbe utazott, majd onnan családjához Svácjba, ahol három hónapos vízummal rendelkezik.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/4/122520/#ixzz2q1HTIgiZ
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Taigetosz
  2014-01-10 18:33:17, péntek
 
  Taigetosz

Posted on 2014/01/10 Szerző: Admin
Az utóbbi időben egyre több megrokkant olvasó küldött panaszos levelet szerkesztőségünkbe kétségbeesésüknek adva hangot, miszerint komoly betegségekkel küszködve az orvosi rendelőkben szereztek róla tudomást, hogy piros lapot kaptak.
Megszűnhet a rokkantak társadalombiztosítása

A vészvillogó piros lámpát úgy kapcsolták be nekik, hogy ők nem is tudtak róla. Többen arról panaszkodtak, hogy az NRSZH felülvizsgálat utáni visszaminősítés alkalmával, amikor a fellebbezésüket benyújtották II. fokra, majd orvosi vizsgálatokon vettek volna részt, közölték velük, hogy nem érvényes a TAJ kártyájuk. A betegek azt is nehezményezték, hogy az orvos-szakértői felülvizsgálatukon a 40 százalékos mértéket nem érte el az egészségkárosodásuk - ez szerepelt a határozatukban. Ők azok, akik komoly betegségekről számolnak be, de ,,papíron", mégis egészségesekké váltak 10-20 évi rokkantság után, egyre rosszabb állapotban.

Egy a Hírhatárnak nyilatkozó, neve elhallgatását kérő beteg beszámolt arról, hogy éppen műtétre volt előírva, és amikor a műtét előtti előzetes kivizsgálást intézte volna, akkor közölték vele a rossz hírt, hogy nem biztosított. Volt olyan beteg, aki a rendszeres gyógyszerfelírás alkalmával szembesült a háziorvosánál arról, hogy baj van.

Elképesztő az, hogy amikor a beteg érdeklődni próbált, senki sem tudta neki megmondani, hogy hol és hogyan intézhetné jövedelem hiányában a TAJ kártya érvényességét, hogy a rendszeresen szedett gyógyszereihez és a rendszeres orvosi kontrollokhoz hogyan juthat mégis hozzá, súlyos betegen.

Vannak olyan betegek is, akik rehabilitációs-járadék ellátásuk letelte után, ki tudja, hogy mikor lesznek majd a felülvizsgálatra berendelve. Ha az ellátás megszűnése után nem hívják be őket hónapokig, akkor már bottal üthetik a nyomát az egészségügyi ellátásuknak?

Hogyan juthatnak hozzá súlyos betegen az életmentő gyógyszereikhez? Miért ilyen sürgős a TAJ kártya bevonása pont a rokkantaknál? Azért, hogy ne legyenek súlyos betegen egyáltalán ellátottak? Így villámgyorsan meg lehet tőlük szabadulni örökre? A kormány, vagy aki ezt elrendelte, nem gondolja, hogy ez több mint gyalázatos intézkedés a legkiszolgáltatottabb betegek ellen?

A beteg hiába szeretne élni a jogorvoslattal, a TAJ kártya hiányában még az orvoshoz sem jut el, hogy a betegségeit a leletekkel bizonyítsa! Ennek hiányában pedig nem lesz ,,papíron" együttműködő. Ez pedig a rokkantellátásból történő kizárást vonja maga után! Így aztán se fellebbezés, se a munkaügyi bírósági út szóba sem jöhet! Elkezd ketyegni az 1095 napos biztosítási idő hiánya, a beteg pedig egész életére ellátás nélkül maradhat. Később már hiába kap észbe, pénzbeli ellátásra már nem lesz jogosult, bármennyire súlyos állapotba kerül!

Ami a rokkantak TAJ kártyájának az érvényességét és a pénzbeli ellátását illeti, hát bátran kimondják a betegek, hogy nem másról van itt szó, mint nyílt eutanáziáról! Arról, hogy a rokkant ne is tudjon élni a jogorvoslati lehetőséggel sem! Ugyanis amikor kezébe kapja az I. fokú elutasító határozatot, addigra már vége is a jogorvoslati lehetőségnek! A felülvizsgálattól számítva kb. 30 napos határidő után jön meg a határozat, aminek 15 nap a fellebbezési határideje. Ezzel már el is fogyott a 45 nap, amely után megszűnik a TAJ kártya érvényessége! Így mire a beteg a jogorvoslatot igénybe vehetné, leghamarabb egy újabb hónap eltelte után, addigra el van zárva az a lehetőség is, hogy újabb és újabb orvosi szakvéleményekkel bizonyítsa azt, hogy ő valóban súlyos beteg. A munkaügyi bíróságon is csak pervesztes lehet ezek miatt a tények miatt, mert az orvosig sem jut el a TAJ kártya hiányában! Hát, jól ki van ez a rokkantak ellen találva!

Íme egy olvasói levél a TAJ kártya jogtalannak tűnő megszüntetéséről, a családnak okozott 60 kilométeres útiköltségről, a rengeteg telefonköltségről és az egész napos ügyintézésről, amely a beteg kimerültségét és idegállapotát is jól tükrözi. Az persze ma már természetes, hogy még annyit sem mondott neki senki: elnézést a tévedésért, és a kellemetlenségért! Hát, ezt bizony érdemes végigolvasni:

,,RÉMÁLOM A TAJ KÁRTYÁM KÖRÜL!



Rehabilitációs járadékra ítéltettem, mely 2013. január 31-én telt le.

2012 decemberben, annak rendje-módja szerint, kértem is az új felülvizsgálatot, amire már 2013.januárban meg is kaptam az időpontot, azon meg is jelentem.

Közben bírósági perben visszanyertem a rokkant-státuszomat, 2011. január hónapig visszamenőleg. Erről a határozat szerencsémre megszületett 2013 év februárjában. Szerencsémre azért, mert ha csak a szokásos rehabilitációs-útvonalon haladok, akkor már a TAJ kártyám nem lenne érvényes.

A meglepetés akkor ért, amikor 2013. február 20-án elmentem a háziorvoshoz, ahol közölték velem, hogy “piroslámpás" a TAJ kártyám.

Kezembe nyomtak egy kis cetlit, hogy mielőbb intézkedjek TAJ kártya ügyben.

A szükséges gyógyszereimet még kiírták ugyan, de a háziorvosi asszisztensnő közölte, hogy intézkedjek mielőbb, mert a TAJ kártya nélküli vizsgálatokat kiszámlázzák nekem.

Hirtelen szólni sem tudtam a meglepetéstől, hiszen én rendszeresen megjelentem a rehabilitációs szakigazgatási szervnél. Együttműködő voltam.

Hogyan lehet az, hogy csak egyszerűen megszűntették a TAJ kártyám érvényességét, amikor a munkaügyi bíróság visszaítélte a rokkant-státusomat?

Ezután telefonok sora következett.

1./A regionális OEP-nél azt mondták, azért szűntették meg a TAJ kártya érvényességét, mert lejárt a rehabilitációs ellátásom. Kérdeztem, hogy ebben az esetben mit tehetnek a rehabilitációs ellátottak? A válasz az volt, hogy fizetnek! Azt is kérdeztem, ha az újabb felülvizsgálatkor bebizonyosodik, hogy mégis csak beteg vagyok, akkor a befizetett járulékokkal mi lesz? A tanácstalan válasz az volt:" Ez nem az én hatásköröm"- felelte az OEP ügyintéző.

2./ A következő telefonos játszmám a nyugdíjintézet volt, ahol a határozatomról érdeklődtem volna. Azonban én is úgy jártam ezzel, hogy inkább feladtam, mert a nyugdíjintézet az teljesen elérhetetlen egy beteg számára. Ott ugyanis vagy nem veszik fel a telefont, vagy foglalt órákig.

3./ Újra felhívtam az OEP-et, és kérdeztem, ha a munkaügyi bírósági határozatomat bemutatnám, akkor lehetne szó arról, hogy visszakapjam a TAJ kártyámat? Hát, ha bemutatom, akkor igen - ez volt a válasz.

4./ Elmentünk. Utaztunk oda-vissza 60 km-t. A munkaügyi bírói végzés láttán megszületett a csoda! Újra magamhoz szoríthattam a TAJ kártyámat, végre!

Már, csak azt nem értem:

Ha van egy nagy beteg, akivel önhibáján kívül packázik a hivatal, miért nem lehetett volna ezt a sok riadalmat és kellemetlenséget, a nagy költségeket, mint 60 km-es váratlan utazás, sok-sok telefonálgatás, egy egész napi időveszteség nélkül megúsznom rokkantként? Miért ennyire sürgős megfosztani a rokkantakat a TAJ kártyájuktól? Hogy súlyos betegen orvoshoz se juthassanak el? Miért nem tud egy hivatalnok felvilágosítást adni telefonon, ha megkérdezik a teendőkről? Miért a betegnek kell a megoldásokat keresni csak az információért? Miért nem ismerik a szabályokat rendesen sem a hivatalokban, sem az egészségügyi személyzet, hogy segíthessék a betegek útját és a teendőit ilyen esetekben?

Bevett szokás, vagy hivatali hiba, hogy a rehabilitációs járadék ellátásom lejárata előtt már egy hónappal megszűntették a TAJ kártyámat. Az ügyintézők pedig csak védekeztek, hogy ez nem az ő asztaluk, amikor nem akartak felvilágosítani sem arról, hogy mi a teendőm a TAJ kártyám visszaszerzése érdekében.

Mélységesen felháborító, hogy pont a súlyos betegektől vonják vissza ilyen alattomos módon, suttyomban a TAJ kártyákat. Azt feltételezik, hogy aki 10-15 évig is krónikus beteg volt, az ,,papíron" meggyógyult és fizessen, ha újra felkeresi az orvosát, hogy a rendszeres gyógyszereihez hozzájusson? Vagy úgy képzelik, hogy csoda történik és vezényszóra meggyógyul a félholt beteg is? Vagy úgy, hogy ha nincs TAJ kártya, akkor majd nem lesz beteg sem? Igen, ezzel a módszerrel valóban nem lesz beteg, mert nemcsak a pénzbeli ellátását szüntetik be mindenféle trükkökkel, hanem még az életmentő TAJ kártyáját is kilopják a zsebéből? Szép kis gondoskodó társadalom ez, mondhatom! Így újul meg Magyarország? És így nem hagynak senkit az út szélén? Mert ezek a hangzatos mondatok a kormány szlogenjei, csak épp a szakadékba lökdösik a betegeket egy élet munkája után megrokkanva!"



Ez a történet a betegek szemét is felnyithatja nemcsak egy olvasmány erejéig, hanem tanulságképpen is: ne engedjék magukat megkárosítani!

Aki nem fizet, az könnyedén szembe találhatja magát az APEH-al és a végrehajtóval. Igen, 5 évre visszamenőleg adótartozás címén behajtható, ha nem fizeti meg valaki a fix egészségügyi hozzájárulást!

(R-H)

Bal-Rad komm: Szinezhetjük a történetet azzal, hogy nappali tagozatos középiskolás TAJ-kártyáját érvénytelenitik, mert a szülők EGYIKÉNEK SINCS SEMMIFÉLE JÖVEDELME! (A gyereknek meg miből lenne?-ráadásul a családi pótlékot sem kapja!)

Bárhonnan is nézzük, Magyarország szociális védőhálójának már csak a cafrangjai látszódnak-nyomokban. Az ok egyértelmű: elfogyott a “keret"!
Most a rokkantnyugdijasok kipusztitása van soron! Őket hamarosan fogja követni majd a (csóró) nyugdijasok kipusztitása!
Éh, fagy és döghalál vár Magyarország kitaszitottjaira!
Az ország szocializmusban felhalmozott vagyonát széjjellopták, kiárusitották. Gazdasági potenciálját, piacait felszámolták.
Anyagi fedezet a szociális és egészségügyre, valamint az oktatásra már alig-alig van!
Nyakunkon az összeomlás!
Ugyanakkor stadionok épülnek, és folyik a hitelek nyakló nélküli felvétele-ÉS ELSIBOLÁSA!


http://balrad.wordpress.com/2014/01/10/taigetosz/?blogsub=confirming#subscribe-bl og
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Örülhetnek Szarházyék: a DK után a nem létező ballib pártoc
  2014-01-10 18:29:13, péntek
 
 


Örülhetnek Szarházyék: a DK után a nem létező ballib pártocskák is bejelentkeztek

Gyurcsány Demokratikus Koalíciójának sikeres érdekérvényesítésén felbuzdulva a baloldal fantompártjai is helyet követelnek maguknak a koncvadász szövetségben.
Zoom
A hangulat a tetőfokára hág
A Liberálisok nevű pártocska homokos vezetője azzal fenyegetőzött az ATV-ben hogy ha pártja nem kap "tisztességes, méltányos ajánlatot" az ellenzéki szövetségtől, akkor önállóan indul a választáson.
Fodor Gábor azzal érvel, hogy a közvélemény-kutatások szerint ő az egyik legnépszerűbb ellenzéki politikus, pártja pedig 13 százalékot ért el a fóti időközi önkormányzati választáson. (Sok lehet ott a buzi... - a szerk.) Úgy látja, hogy a szövetség működésének több feltétele van.
Zoom
Hol vannak már a régi szép idők...
"Négy feltételnek teljesülnie kell ahhoz, hogy igazából működjön ez az ellenzéki együttműködés: közös miniszterelnök-jelölt, közös lista, közös jelöltek, közös program" - keménykedett Gabriella.
Bokros Lajos Modern Magyarországért Mozgalom nevű fantomszervezete is arra vár, hogy bevegyék az összefogásba. Feltéve, ha az "teljes körű, és feltételek nélküli". Ennek érdekében még azt is hajlandó félretenni, hogy Gyurcsány miniszterelnökként még szerinte is súlyos károkat okozott az országnak.
Zoom
Mi azért nem innánk előre a medve bőrére
"A bírálat jogos volt, és a mai napig megállja a helyét. Ez azonban nem jelenti azt, hogy most, olyan körülmények között, amikor az alkotmányos jogállam helyreállítása van napirenden, ne lehetne összefogni mindazokkal a pártokkal, amelyek legalább ebben az egy célban egyetértenek" - magyarázkodott.
Az MMM vezetője szerint egyébként az ellenzék győzelme esetén csak átmeneti kormányt szabad létrehozni.
"Egyet kérünk. Azt, hogy egy ötszáz napos romeltakarítás és nyugodt kormányzás után egy új választáson, egy új választási rendszerben minden párt tisztán, szabadon, a saját értékei szerint mérethesse meg magát" - mondta Bokros, aki hasznos lenne a kampányban, a mai napig emlékezetes a négy évvel ezelőtti alakítása:

Videó http://www.youtube.com/watch?v=KygUPzBy0Vk
Itt a nemzet legújabb bohóca- Bajusz Lali táncol

Schmuck Andor és a Szocdemek is helyet kér magának az MSZP, az Együtt, a PM, a DK, a Modern Magyarországért Mozgalom és a Liberálisok mellett. A szociáldemokrata pártvezető ugyanakkor nem igazán talált elismerő szavakat, amikor reménybeli szövetségeseiről beszélt a Kossuth Rádió műsorában.
Zoom
Most Szarházyék enyves mancsát kellene csókolgatni
"Elkezdődött ugyanaz, amivel egy évvel ezelőtt már tele volt a hócipője a választóknak: azaz elkezdődik megint egy casting. Úgy látszik, hogy a realitásérzék teljes hiányában nekifogtak a különböző pártok, hogy próbáljanak egy közös listát összehozni, de megint feltételek vannak, megint előkerültek miniszterelnök-jelöltek, miközben sokkal fontosabb lenne arról beszélni: hogyan lehet jobban kormányozni" - mutatott rá Schmuck, aki ugyancsak nagy hozzáértéssel ostromolgatja az idősebb hölgyeket:

Videó http://www.youtube.com/watch?v=WD90_EkaIGc
Ez a mi városunk - Schmuck Andor klipje

Mesterházy nem zárja ki, hogy a Demokratikus Koalíció után még kisebb pártokkal is tárgyalnak. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az említettek közül csak a DK rendelkezik valós társadalmi támogatottsággal.
(Kuruc.info - InfoRádió nyomán)


http://kuruc.info/r/6/122494/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
„Itt vannak a szürke marháim, vigyék a pályázati nyer
  2014-01-10 18:16:55, péntek
 
 
,,Itt vannak a szürke marháim, vigyék a pályázati nyertesek!"


Posted on 2014/01/10 Szerző: Admin
Itt van háromszázötven szürke marhám, de nincs hozzá elég legelőm; fölajánlom a pályázati nyerteseknek, vigyék az állatokat, nekik úgysem hiszem, hogy van - mutatja Szencz József az állatállományát Gyótapusztán.

Menetelés a vágóhídra, Legelő nélkül maradt 350 szürke marha, szürke marha, Balaton-felvidéki Nemzeti Park, földbérlet-hasznosítás, megpályázott birtoktest, pályakezdő pályázatnyertes, mangalicadisznó, Bitay Márton, Ángyán József

A marcali gazdálkodó öt somogyszentpáli birtoktestre pályázott (gyepre, legelőre) a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területeire kiírt földbérlet-hasznosítás során, de egyet sem nyert el. - Az állt a kiírásban, hogy az őshonos állat tartása előnyt jelent - állítja a gazda. - Nos, nekem akad belőle háromszázötven, mégsem nyertem egy centi földet sem. Kíváncsi volnék, hogy akik nyertek, azok mivel tudtak lekörözni? Hiszen állattartó gazdálkodó sem igen van ma már a környéken, hármat ismerek a térségben, de őshonost ők sem tartanak, a falvakban sincsenek már állatok, sokan ajánlják föl úgy a területeiket, hogy csak legeltessek rajta, mert legalább nem kell kaszálni.

Szencz József még 1996-ban vágott a gazdálkodásba, ,,szürke marhákat azért kezdtem tartani, mert nagyon kedvelem a fajtát, a szüleimnek is volt, és akkoriban úgy gondoltam, hogy meg lehet élni a tenyésztésükből". Mára az állatállománya rohamosan fölszaporodott (évente akár százzal is nő a számuk), a legelőterületek azonban nem tartották ezzel a lépést, e közben piaca sincs a szürke marhának, vagyis nem, vagy csak igen nehezen lehet értékesíteni - ezért lett volna fontos, hogy legelőhöz jusson a nemzeti parkos földek haszonbérleti pályázatán.

- Nagyon szeretnek kint, szabadon lenni, szerencsére jó még az idő ehhez - mutat az állataira. - Amennyi területünk van, az két hónapnyi takarmányra elég, a betakarított szénához még húsz vagon répaszeletet kellett vennünk nemrég. Valamikor a gróf is tartott állatokat Gyótán, aztán nagyon elvadultak ezek a gyepek, és a szürke marha éppen arra jó, hogy ezeket a rossz minőségű legelőket ,,rendbe tegye". Gyenge, nyolc aranykoronás területek ezek, egy marhát három hektár tudna eltartani, vagyis kellene vagy ezer hektár a mostani állományomhoz. Az öt megpályázott birtoktest is még csak háromszázat adott volna ki, így a meglévőkkel együtt se lenne meg az ezer hektár fele sem.

Nyolcvan darabos növendékszaporulat, kiváló, fiatal állatok, továbbtartásra alkalmas, első osztályú alapanyag - bök már a családi gazdaságban egy újabb szürkemarha-csoportosulásra. - Ezeket nagyon tudnám ajánlani egy pályakezdő pályázatnyertesnek, hosszú távra biztosítva lenne velük az állatállománya - mondja a gyótai gazda látszólag szenvtelenül, de aztán hozzáteszi: kis, családi gazdaságuk az őshonos állatokkal szerinte tipikusan az a forma, amelyre ,,elméletileg" az állami földbérlet-pályázatot kitalálták. Bár az iparban is dolgozott, parasztgyereknek mondja magát Szencz József, a szüleitől tanulta a gazdálkodást és most, hogy már nyugdíjas, a fia venné, vehetné át tőle a gazdaságot: harmadéves a keszthelyi agráregyetemen.

- Ennek a családi gazdaságnak minden téglájához valamilyen emlék köt, magam terveztem, alakítottam, egyetlen fillér támogatás nélkül, önerőből - mondta. - Van százötven mangalicadisznóm, birkák, lovak, szamarak. De ha kijön a tavasz, mi lesz a marhákkal, azt nem tudom. Vágóhídra hajtjuk őket, ha nem kell a pályázatnyerteseknek. Hirdetjük értékesítésre élve, levágva, de nincsen kereslet. Pedig hiába is akarnánk, nem tudjuk drágábban adni, mint amennyi a tescós argentin marha ára. Ha volna piaca, volna ára is, de így, hogy vidéken az emberek a farhátat kényszerülnek megvenni... Hol érdekli őket, hogy a szürke marha minőségi biohús?

A földbérlet-pályázat volt az utolsó remény? - kérdem Szencz Józseftől. - Egyszerű ez: nekem állataim vannak, a nyerteseknek meg legelőjük, vigyék hát - feleli és megjegyzi, hogy a környék sok száz hektárja van holland kézen, de ez meg már egy másik történet...

Négy fiatal gazda 123 hektárja

Kérdéseket küldtünk a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkhoz, de csütörtökig nem kaptunk válaszokat. Nemrég ünnepélyesen kötöttek szerződést a Balaton-felvidéki Nemzeti Park somogyi, zalai és veszprémi, főleg gyepterületeit pályázati úton bérletbe kapó gazdákkal. Bitay Márton államtitkár akkor azt mondta: most, a második körben is csak helyben lakó, mezőgazdasággal foglalkozó és állattartást vállaló pályázó nyert, közülük négy fiatal gazda, akik 123 hektárt kaptak a meghirdetett 1500 hektárból. A második körben - tette hozzá - a tíz nemzeti parknál összesen 140 ezer hektárt hirdettek meg, s természetes személyek nyerik a területek kétharmadát.

Szakmai bizottság helyett ügyvédek ,,értékeltek", darabonként nettó 50-60 ezerért

Szakmai bizottság helyett külsős ügyvédek töltötték ki az értékelési lapokat, darabonként nettó 50-60 ezer forintért - írja a földpályázatokról a Népszabadság. E szerint három-négy ügyvédi iroda között volt felosztva a 19 megye, Somogyot Baranyával és Tolnával együtt bízták egy olyan ügyvédre, akihez Bács-Kiskun, Békés és Csongrád is tartozott. ,,Az ügyvéd az értékelési lapokat maga töltötte ki, semmiféle szakmai bizottság nem láthatta, így nem is véleményezhette azokat" - idéz a lap a Fővárosi Főügyészség határozatából a Bükki Nemzeti Park földbérlet-pályázati eljárásával kapcsolatban. Ez volt a legelső földbérlet-pályázat, s - olvasható Ángyán József legújabb, ötödik földjelentésében - elsőre mintaszerűen bonyolították le, ám váratlanul, a beadási határidő napján visszavonták, a nemzeti park igazgatóját leváltották (ugyanekkor Ángyán államtitkárt minisztériumi szinten ,,levették" a földpályázatokról) és új eljárást írtak ki, melyen már teljesen mások nyertek, mint akik először földhöz jutottak volna. Például egy fideszes képviselő cége, mely immár nemcsak Ángyán, hanem a Nemzeti Nyomozó Iroda friss gyanúsítása szerint is közokirat-hamisítást követhetett el, amikor fiktív székhellyel pályázott.
(sonline)

Bal-Rad komm: “...Például egy fideszes képviselő cége, mely immár nemcsak Ángyán, hanem a Nemzeti Nyomozó Iroda friss gyanúsítása szerint is közokirat-hamisítást követhetett el..."

-És? Döbrögista!
Oszt' jónapot!


http://balrad.wordpress.com/2014/01/10/itt-vannak-a-szurke-marhaim-vigyek-a-palya zati-nyertesek/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Negyedével nőtt a külföldön dolgozók száma
  2014-01-10 18:11:18, péntek
 
  Negyedével nőtt a külföldön dolgozók száma


Posted on 2014/01/10 Szerző: Admin
Egy év alatt 18,3 ezerrel nőtt azon magyarok száma, akik családjuk jobb megélhetéséért tartósan külföldön vállaltak munkát. Tavaly szeptemberben már közel százezer ilyen honfitársunkról szerzett információt a KSH. Ennél sokkal többen vannak.

Egy év alatt 18,3 ezerrel nőtt azon magyarok száma, akik családjuk jobb megélhetéséért tartósan külföldön vállaltak munkát. A Központi Statisztikai Hivatalnak a 2013 első kilenc hónapjának munkaerőpiaci folyamatait elemző pénteken közzétett tanulmánya szerint 97,5 ezren dolgoztak külföldön, azaz 23,5 százalékkal többen, mint az előző év a hasonló időszakában.

Ennél azonban lényegesen többen vannak munkavállalási céllal külföldön, hiszen a KSH összeírói csak azokat sorolják a “külföldi telephelyen dolgozók" kategóriájába, akik a megkérdezett háztartás fenntartásához családtagként anyagilag is hozzájárulnak és egy évnél többet nem még töltöttek még el határainkon kívül. Magyarán ha egy házaspár veszi sátorfáját, annak nem lesz nyoma a statisztikában, csak ha a szüleikkel éltek és anyagilag is támogatják őket, magyarán ha a köldökzsinór nem szakadt még el.

Értelemszerűen az egy évnél régebben kint dolgozók is kiesnek a statisztikából, ezért sem lehet megbízható adatokkal rendelkezni a magyar vendégmunkások táborának nagyságáról és összetételéről. A becslések 300 ezer fő körülire teszik a számukat. A legutolsó, 2012 egészét felölelő KSH-adatok szerint a népszerűségi lista élén stabilan Ausztria áll, mögötte Németország és az Egyesült Királyság következik.

A foglalkoztatási és munkaerőpiaci statisztika is az előbb említett kritériumok alapján veszi számba a külföldön dolgozókat. Azt viszont nem részletezi a KSH anyaga, hogy a külföldön dolgozók közül hányan és melyik országban folytatnak pénzkereső tevékenységet. A KSH-nál megtudtuk, hogy egy másfél évig tartó ciklusban mintegy 35 ezer háztartást választanak ki és keresnek fel háromhavonta a munkatársaik, hogy feltérképezzék a család “munkaerőpiaci jelenlétét".

Válaszaikból - melyek ellenőrzésére a kérdezőknek nincsen felhatalmazása - állnak össze a sokszor és sok szempontból vitatott statisztikák, amelyeket előszeretettel értelmeznek saját szempontjaik szerint a politikusok. Kétségtelen tény, hogy a KSH a nemzetközi standardok szerint jár el, a hiba nem az ő készülékében keresendő.
(NOL)

Bal-Rad komm: “Értelemszerűen az egy évnél régebben kint dolgozók is kiesnek a statisztikából."

-Igy aztán a döbrögista horda mindig “tiszta lappal" kezdi az évet! A statisztikák csűrésével-csavarásával. Ki kell ennek jönnie!-alapon.
A tényen viszont nem változtat: MENEKÜLNEK A MAGYAROK HAZÁJUKBÓL!

http://balrad.wordpress.com/2014/01/10/negyedevel-nott-a-kulfoldon-dolgozok-szama /
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
2013.12 2014. Január 2014.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 709 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 45
  • e Hét: 378
  • e Hónap: 14570
  • e Év: 147487
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.