Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Gondoltál erre?
  2014-01-12 15:06:01, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  **** Egészséges életmód**  
Csörgő Zoltán : A szimbólumok és szertartások szerepe
  2014-01-12 14:09:16, vasárnap
 
  Csörgő Zoltán

A szimbólumok és szertartások szerepe
a modern kori ember életében

Az alábbi tanulmány a Debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetem posztgraduális mentálhigiénikus képzésének záró szakdolgozataként készült. Így – legalábbis a bevezetőben – magán hord olyan jellegzetességeket, melyek éppen eme szükségszerű, de mégis természetszerűleg adódó mentálhigiénikus megközelítésből fakadnak. Ám a továbbiakban interdiszciplináris szemléletmódja alapján – hiszen felhasználja a néprajztudomány, a kulturális antropológia, a nyelvészet, a mítosz- és szimbólumkutatás, a vallástörténet, a régészet eredményeit – az immáron mind szükségesebbé váló egységben látást tűzte ki célul az emberi képességek és lehetőségek kiteljesítése érdekében.

Forrás :
Link...



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Levetettem a keresztem
  2014-01-12 07:54:05, vasárnap
 
  Spirituális tréningen, papi lelki gyakorlaton voltam a hétvégén Balatonon. A tréninget VB, azaz Villás Béla szellemi vezető tartotta. Röviden, wow, köszönöm Istenem, hogy ott lehettem. Nagyszerű, frenetikus élmény volt. Egy kis ízelítőt, kóstolót kaptunk csak Béla tudásából, illetve mindabból, amire - ahogy ő mondja - nem megtanítani, hanem emlékeztetni akar. Úgy érzem, jó helyen vagyok, végre ott, ahol megkapom a válaszokat a kérdéseimre. Sorsszerű az, ahogy eljutottam idáig. Úgy kezdődik a sztorim, hogy megszülettem erre a földre, Csajbók Lászlóként, és megkereszteltek. Kisgyermekként vonzott nagyon a Biblia, imádtam hittanra járni nyáron, amikor a nagymamámnál nyaraltam. Volt ott egy nagyon jó fej pap, aki tanítgatott. De mégsem tett rám akkora hatást a vallás, és így nem foglalkoztatott tovább. Persze amikor az utam valamiért egy templomba vitt, mindig felvettem azt a kamu ájtatosságot, mert azt hittem Isten ezt várja el tőlem. Amikor sok évvel később amcsiban ücsörögtem törött lábbal, nagyon erős késztetést éreztem, hogy olvassam a Bibliát. Szerencsére az egyik ottani ismerősömnek volt egy, és kölcsönadta. Az "szövetség eleje kemény dió volt, és nem is értettem nagyon, de derekasan végigküzdöttem rajta magam, majd az Újszövetségen is, ami már sokkal izgalmasabb, de ugyanannyira érthetetlen volt akkor számomra. Csak arra lettem figyelmes, hogy a Biblia nagyon sokszor beszél ufószerű élményekről, amikor angyalok létrán járnak le az égből, hatalmas tűzfelhőn, vagy kék energia lemezen jön le az Isten, stb. Ez akkor világmegváltó felfedezésnek tűnt, de nem lett belőle semmi.

Miután hazajöttem, ismét feledésbe merült a vallás, csak tettem, vettem, sodródtam az élet nevű társasjátékban. Persze akkor még nem így neveztem, és nem is így gondoltam rá. Miután apu meghalt, és a vállalkozásom tönkre ment (igazából egyetlen percig sem volt sikeres) nagyon mély depresszióba estem. Ekkor jött egy barát, és irányított el egy Karizmatikus keresztény gyülekezethez. Az első látogatásunk során beleszerettem a dologba. Bibliából idéztek, és magyaráztak, énekeltünk, jeleket láttunk, szuper volt. Meg is keresztelkedtem náluk, immáron másodszor. Előbb vízzel kereszteltek meg egy fürdőkádban, majd szentlélek által is egy teremben. Nagyon hittem benne, és mindenkire vicsorogtam, aki mást mert hinni, és/vagy mondani, mint ami az én hitem. Na ez a mondat nem teljesen igaz. A hittem része. Nagyon akartam hinni benne. Nagyon akartam imádni Istent, és Jézust. Mindennél jobban kellett őket imádni. És én akartam, de nem nagyon ment. Így szépen lassan onnan is elkoptam. Igazából szerintem a balesetünk után már nem is voltunk náluk többet. Így megint jöttek a normális hétköznapok (az én szótáramban a normális egy "negatív" kifejezés), de Isten már része volt minden napomnak. Volt, hogy imádtam, és volt, hogy utáltam. Azt mondtam, ha minden jót neki köszönök meg, minden rosszért is őt teszem felelőssé. Az életembe bejött a póker, a pókerrel a theflop. Itt találkoztam a következő útjelző baráttal. Ő adott nekem egy cd-t, és beszélt dolgokról, amikről én azért nem tudtam, mert nem keresztény tanítás szerint való, és ezért soha nem fogadtam be. De ez az ember nem csak beszélt erről, hanem bizonyított is, így arra gondoltam jobban utána kell járnom a dolgoknak, mert lehet van benne igazság. Meghallgattam a cd-t, az előadó Villás Béla volt. Rákerestem a neten, és letöltöttem további 8-10 előadását.
Amiket elmondott, elképesztő volt, újszerű, mondhatni eretnek az én régebbi szemléletemhez képest. De ahogy ez az ember magyaráz, az elképesztő. Nem azt mondja el, amit más tanfolyamokon meghallgat. Bejárta a világot, kipróbált és alkalmazott, és most is alkalmaz mindent, amiről beszél. A legdurvább, akkor még a magyarságról alkotott véleménye volt. Ha van kedvetek hallgassátok meg, fent a youtube-on. Én, amikor meghallgattam azt mondtam, nah ez sok. Megint egy hülye, akinek agyára ment a saját vallása. És mit ad Isten, most már hiszem, hogy igaza van. Amennyire tudtam utána jártam, és eddig csak olyat találtam, ami az ő sztoriját erősíti meg. Illetve aki cáfolni próbálja, az szegény olyan sután teszi, hogy még a cáfolat is megerősítés lesz.
Mint kiderült, Béla valami reiki nevű tanfolyamot végzett el, ahol megtanították neki, hogyan lehet isteni erőkkel gyógyítani. Nosza megnéztem a neten mi az a reiki, és találtam egyetemes reiki tanfolyamot, ami Villás Béla tanításai alapján oktat. Elmentem az egyes, majd a kettes fokozatra is. Már itt megtanultam, és megtapasztaltam csodákat, amiket már én is alkalmazok. Itt hallottam, hogy van úgynevezett papi képzése Bélának, azonnal jelentkeztem. Közben voltam egy sámánünnepen is, ahol még jobban bebizonyosodott, hogy olyan erők léteznek, amikről a keresztény papok vagy nem tudnak semmit, vagy szándékosan eltitkolják az igazat, és riogatnak a hülyeségeikkel.
Amikor még ,,hívő keresztény" voltam, volt egy lány, akit meg akartam téríteni. Ő azt mondta túl van már ezeken a dolgokon. Hülyének tartottam, hiszen hogyan lehet túl lenni azon, hogy egy igaz Isten van, és az Ő fia lejött a földre, meghalt a kereszten, és megváltott minket a bűneinktől. Mi lehet még ezen túl? Úgy kell élni, ahogy Isten elvárja tőlünk, ami ugye nem fog menni, ezért meg kell vallanod a bűneidet a papnak, akik megbeszéli Istennel, és kiadja neked a büntetést, pár miatyánkat, meg fizess egy kis adományt, a Katolikusnál. Jézus már megváltotta a bűneidet előre is meg vissza is, csak hinned kell ezt, és a Mennybe mész mondják többek között a Karizmatikusok. NINCS IS BŰN! ordítja Béla. Ez van túl a valláson. Ez az egy pici, egyszerű mondat, ami megannyi leplet fog lerúgni magáról, és alapjaiban megváltoztatja a világot. Nincs bűn.

Ez az egyik, amit megtanultam a hétvégén, bár, ha emlékeztek, erről már írtam korábban is. De most, miután annyi mindent meghallgattam más szemszögből is, más következményekre is fény derült bennem. Persze a két nap nem erről szólt kifejezetten, de elindított bennem valamit. Kétkedést, kérdezést, kinyitotta a szemem. Hiszen, ha nincs bűn, nincs büntetés. Ha nincs bűn, nincs bűnbocsánat, ha nincs bűn, nincs megváltás sem. Így Jézus nem azért volt itt, hogy elvegye a bűneinket. Nem születtünk bűnben, és nem halunk meg bűnben, ahogy azt az egyház tanítja. Nem lehetünk bűnösök, így nem kerülünk a pokolba. Bélát idézem nem pontosan: Milyen Isten lenne az, aki lezavar minket ide tudatlanul, majd megítél minden cselekedetünket, amit a túlélés érdekében teszünk, és megtagad minket, a saját gyermekeit? Hány ember kerülne a mennybe, ha ez így lenne, és mennyi a pokolba?

Akkor a keresztény vallás hazudik nekünk? Akkor nem kell vasárnaponként gépiesen templomba járni, és könyörögni, és esdekelni, és megvallani a bűneinket? Kellenek egyáltalán papok ahhoz, hogy Istennel beszélhessünk? Mi is a kereszténység? Egyáltalán Isten az, aki a kereszténység mögött áll? Mire alapult a kereszténység?
Mennyi érdekes, provokatív kérdés. Gondolkodtál már rajta? Hogy mi van akkor, ha a világ legnagyobb vallása egy hazugságra épült, folyamatosan hazudik mindenkinek, mindenkit elpusztít, aki az igazi tudás birtokában van, csak azért, hogy hat-alma legyen az emberek felett. Ha ez így van, akkor a vallás mögött nem Isten áll, hanem az Evilág ura, azaz az ördög. Ja kik is a keresztény vallás alapítói? Zsidók? Hiszen még Jézus is zsidó emberként született meg. Minden apostola zsidó volt. Azaz Péter is, akire a keresztény vallás épült. Kinek a sírjára épült a Vatikán? Kinek a trónján ül a Pápa? Péterén? Péter zsidó volt? Ezt azoknak mondom, akik kereszténynek vallják magukat, és utálják a zsidókat. Csak gondolkozzon el egy kicsit. A keresztény vallás egy zsidó szekta. Aki keresztény, az egy zsidó vallásban hisz. Nem az a baj vele, hogy zsidó, csak a melldöngető zsidógyűlölő keresztényeknek üzenem, ti is azok vagytok. És milliónyi kérdés van még, és tudod mi a szép. Hiszünk, és nem tesszük fel ezeket a kérdéseket. Valóban birkák vagyunk. És van PÁSZTORUNK. Elképesztő. Meghallgattam a papokat, és elhittem nekik mindent. Azért, mert oly sokan hisznek, és hinni kell. Ki akartam ölni magamból minden kétkedést, csak vakon hinni. Csoda, hogy ez nem tetszik az értelmes embereknek? A vallás sok ember szemében agymosás, és inkább ateisták maradnak, és elhúzódnak a vallástól. És ezeket az embereket a vallásosok, amilyen én is voltam szánja, és mindent elkövet, hogy bevigye a nyájba. Hogy ő is egy ugyanolyan birka legyen. Milyen ügyesen van ez felépítve. Ha vallásos vagy, akkor nincs veled gond, mert a nyájban vagy, ha nem hiszel, akkor meg nem hallgatnak rád úgy sem, mert te csak egy ateista vagy. Minden, ami a vallás ellen van, az az ördögtől van. A kör bezárva, nincs kiút. Így akit a vallás ateistaként megbélyegez nem is keresi tovább Istent, hiszen kapott már egy Istenképet, és nem csodálkozom, hogy köszöni, de nem kér belőle. Pedig Isten nem ilyen. Jézus nem ilyen. Az egész élet nem ilyen.

Gondolkodj, nézz utána, kérdezd meg, ne higgy el mindent azonnal vakon! Elképesztő, hogy olyan dolgokat hittem el, amit a Biblia megcáfol. Még csak nem is valami kitalált új evangéliumra hivatkozok. Pedig többek szerint kb 30 evangélium van, amiből 4 került a Bibliába. Erre a könyvre hivatkozok, amire a papok hivatkoznak. Csak, ahogy Béla mondja, ők nem nagyon szeretnék, ha te azt olvasgatnád. Inkább majd ők elmondják, mi van benne. És biztosan tudod, egyetlen szó, vagy rag megváltoztatásával már teljesen más jelentést lehet kihozni egy mondatból. Például a következő: Mt 16:18 ,,te Péter vagy, és én ezen a kősziklán építem fel az anyaszentegyházamat" vagy a következő: te Péter vagy, rád egy egyház épül. Nagy csúsztatás? Vagy logikus az, hogy Jézus arra építi egyházát, akiről tudja, hogy háromszor megtagadja majd, aki folyton azt kérdezgeti, miért nem őt szereti a legjobban, aki nem akarja, hogy Jézus a lábát megmossa? A hite, vagy az ereje miatt lett ő kőszikla? Hiszen Péter harcos volt, kardforgató, ő vágta le a római katona fülét is.

Az egyik kulcskérdés a keresztény vallásban Jézus maga. És mi látszik, ha kicsit jobban megnézed, tele van csúsztatással. Legalább is gyanús Nagyon erősen a teljesség igénye nélkül kiemelném néhány kételyemet:

1. Jézus lehetett apától, és anyától is, nem kell feltétlen szűznemzéssel születnie. Sőt valószínűbb, hogy József az apja. Volt felesége, és gyermekei, sőt kétszer is volt családja, miután első felesége, és két gyermeke meghalt. Részletekért nézd meg Villás Béla videóját!
2. Amit Jézus tudott (uralma volt az anyag felett, vízen járt, betegeket gyógyított, vízből bort fakasztott, pár hallal, és kenyérrel tízezreket lakatott jól, halottat támasztott fel, távgyógyított, jósolt, jövőbe látott, angyalokkal beszélt, démonokkal beszélt, Istennel beszélt és még sokáig sorolhatnám), azt tudták az apostolok is, tehát nekünk is tudnunk kell. Nem valami különleges egyedi dolog volt ez. - összeszedte a tudást, és művelte. Angyalok jelennek meg Józsefnek, Erzsébetnek, Máriának a Bibliában, és érdekes egyik sem tör ki sikító frászban, hanem tök természetesnek veszi a dolgot. Azaz ember és Isten, és az angyalok folyamatosan kapcsolatban álltak egymással. Olyan sziklába vájt házakban laktak törzsek, amit nem tudnak megmagyarázni, hogyan csinálhattak. Közvetlen kapcsolatuk volt a szellemlényekkel, Istennel, a démonokkal, az angyalokkal, hatalmuk volt az anyag felett!!! Már Dávidról tudjuk, hogy beszélt Istennel többször is. Mózesről már nem is beszélve. Salamon uralkodott a démonok felett. A három király percre pontosan tudta Jézus hol, és mikor fog megszületni. Jézus ahogy áldani tudott, ugyanúgy átkozni is, Bibliában van, megátkozza a fügefát, és az másnapra kiszárad! Akkor ezt miért nem tanítják a templomban, az iskolákban, mindenhol? Azaz ha Jézus, és a tanítványai halottakat támasztottak fel, betegeket gyógyítottak meg, ördögöt űztek, akkor ez a tudás hova lett. Miért nem kapjuk meg? Egyáltalán legalább a papokban miért nincs meg? Hol van???
3. Jézus halála a kereszten. Ez a legkeményebb az egészben. Szerintem, ha kiderül, hogy Jézus nem halt meg a kereszten, azaz nem is támadt fel három nap múlva, akkor a kereszténység bezárja kapuit. Hiszen ez az alaptétel, hidd el, hogy Jézus meghalt a kereszten, legyőzte a halált, és harmadnap feltámadott, ezzel váltva meg elmúlt, és jövendő bűneinket. Ha Jézus nem halt meg, akkor nem vette magára bűneinket, következésképpen, az egész vallás hamis.

Jézus megfeszítésének napján este hatkor még Pilátusnál jár a Biblia szerint (János 19:15), pénteken, ami ugye azért nevezetes, mert a következő nap szombat. Ez a nap a hetedik, ami mindig ünnepnap a zsidóknál. Napnyugtával kezdődik, és napnyugtáig tart. Nagyon kevés dolgot tehet meg egy zsidó ezen a napon. Pl hullát tuti nem fogdoshat. Azaz Jézus hatkor a Pilátus előtt van, aki nem hajlandó megfeszíteni, visszaadja őt a zsidóknak, akik viszont megfeszítik. Jézus felcipeli a keresztet a hegyre. Legkorábban 1/28-8 körül feszítik meg. Azonban azt is tudjuk, hogy arimathiai József elkéri Jézus testét Pilátustól, és egy olyan szikla sírba fektetik ahol korábban nem feküdt halott (minő ,,véletlen"), bebalzsamozva, és ugye ezt meg kell tenniük az első csillag feljövetele előtt. Így nagy valószínűséggel Jézus kb 30 percet van fent a kereszten, és azt is tudjuk, hogy amint egy ecetes szivacsot tesznek az ajkához, meghal. Érdekes, hogy néhány verssel előbb Máté evangéliumában ez az ecetes edény már megjelenik, amikor azt olvassuk, hogy Jézust megitatnák ecettel, de ő nem iszik belőle, mert mérgezett. A másik furcsaság, hogy Nikodémusz Mirhából, ami erős fájdalomcsillapító, és aloéból (ami köztudottan csodaszer, és sebgyógyító) készít Jézusnak balzsamot. Majd vasárnap kora reggel már nem találják a sírban, és azt mondják feltámadott. Később meg is jelenik tanítványainak. Hát nem tudom ki, mit gondol, de vannak kételyeim a dolgot illetően. Azt sietve leszögezem, hogy Jézus a legfontosabb, legnagyszerűbb, legigazabb ember a világon. Legyőzte a gonoszt a sivatagban, és megmutatta nekünk, hogyan lehet evilág urától megszabadulni, és visszatérni Mennyei Atyánkhoz. Uralma volt az anyag, így saját teste felett is. Zárójelben jegyzem meg ismerek olyan embert, aki altatás, és fájdalomcsillapítók nélkül lett megműtve saját kérésére, és nem voltak fájdalmai. Jézus sokkal többet tett minden emberért életében, mint azt haláláról tanítják. Bárki, aki követi őt, nem vakon, és bambán imádja, megismeri mindazt, amit ő megismert kiszabadulhat a disznók közül a moslékból (tékozló fiú példabeszéd). Az egyháznak vitathatatlan felelőssége, hogy ezt a tényt eltitkolja. Pedig biztos vagyok benne, a Vatikán tudja az igazat, és mélyen kussol. Hogy miért, arra adja meg mindenki saját maga a választ!

4. Nem kifejezetten Jézusról szól, az egyházhoz kapcsolódik. Az újtestamentumban Jézus megfeszítése után az apostolok eltűnnek. Egy marad illetve kettő igazából, Péter, és Pál. Pál nevéről remélem, mindenkinek eszébe jut a pálfordulás kifejezés, és gondolom, ismeritek a történetet. De milyen fura, hogy az az ember, aki mindent megtett, hogy Jézust, és a keresztényeket elpusztítsa, leesik a lováról, majd mikor felkel a legnagyobb keresztény lesz, akit Jézus látomásban nevez ki apostolának. Mellesleg itt Jézus azt mondja Saulnak, miért követsz te engem. Egy halottat miért is követne??? Miért nem azt kérdezte Jézus, miért üldözöd a tanítványaimat, követőimet, akármi... Szóval Pál, akik görög zsidó, és római állampolgár (gondolkozz el ezen), katona, és a keresztények és Jézus hatalmas ellensége egyszer csak a legnagyobb keresztény lesz, maga mellé állítja Pétert, és láss csodát kész is van a kereszténység, aminek semmi köze nincs Jézushoz. Nézd meg az újtestamentum zöme Pál leveleiből tevődik össze. Ez elég zanzásított leírás, megtalálod a teljes sztorit, ha keresel.

Zárszó: Ez egy rövid (igen jól olvasod, rövid ahhoz képest amennyit erről még szólni lehet) gondolatsor magamnak. Ha bárkinek hasznára van, dicsőség érte Istennek aki hiszem, velem volt ezen sorok megírásakor. Néhány éve még megvetettem, kinevettem a sámánokat, mágusokat, azokat, aki arról beszéltek, amiket itt most leírtam. Már nem tennék ilyet. Persze millió ,,hamis próféta" létezik, a szíved megmutatja mégis, ki az igaz. Ha egy dolgot kérhetek tőled keress, és Tamás szavaival élve: ,,A kereső ne hagyja abba a keresést, amíg (nem) talál, és ha talált, megzavarodik, és ha megzavarodott, csodálkozni fog, és királlyá lesz a mindenségen."

Itt, és most bocsánatot kérek mindenkitől, akit megbántottam, akit azért, mert nem azt hitte, amit én, kevesebbnek tartottam, akit megítéltem. Bocsánatot kérek mindenkitől, aki ellen bármit tettem, és megbocsájtok mindenkinek bármit is tett ellenem. Legyen Így Most!

Csajbók László

Forrás : Link...


Egy sirály és egy varjú támadta meg a pápa békegalambjait . Link

 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Kereszténység   
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2013.12 2014. Január 2014.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 144 db bejegyzés
e év: 872 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1635
  • e Hét: 4135
  • e Hónap: 12805
  • e Év: 68738
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.