Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Gyurcsányveszély! Felbégett a Birkamenet!
  2014-01-16 22:18:06, csütörtök
 
  Gyurcsányveszély! Felbégett a Birkamenet!

Posted on 2014/01/16 Szerző: Admin
,,Még meg sem száradt a tinta az új Gyurcsány koalíción..." - így a Fidesz szóvivője, aki szerint már most kiderült, hogy mire készül a baloldal: az idősek szemébe hazudnak, miközben a nyugdíjakat is elvennék. ,,Gyurcsány Ferenc a mai napon megkezdi az új Gyurcsány korszakra való felkészülést. És ahogy eddig is, hazudott reggel, délben meg este" - fogalmazott Selmeczi Kuszafogú Pöszike.

Látványos, de álságos átverés show-nak tartja az összefogást a CÖF. A szervezet szerint a korábbi rezsim tagjai felkészültek a parazita hatalomgyakorlás újrakezdésére.

,,Ha az országrontó trojka visszajönne, újra a korrupció, a globális piacnak és a nemzetközi szervezeteknek való kiszolgáltatottság és egy neoliberálisan legyengített állam uralná a viszonyainkat. Ez valós veszély, hiszen a trojka korábbi kormányzása ilyen csődbe vitte az országot" - figyelmeztetett Fricz Nyalonc, CÖF-alapító, birkamenetes Vezérürü.

A Civil Összefogás Fórum vezetői bejelentették: országjárásra indulnak, hogy felhívják a figyelmet a baloldali összefogás veszélyeire.

Ha nem a magyar emberek bőrére-a mi bőrünkre-menne ki a történet, még jót is szórakozhatnánk a maffiacsaládok torokmarcangolásán! De hát a mi bőrünk veszett már eddig is oda-és fog rámenni a demokráciára ezután is!

Az az egészben a leggyönyörűbb, hogy a döbrögisták MÁR ANNYISZOR MONDTÁK, HOGY “A BUKOTT BALOLDAL" TETTE TÖNKRE MAGYARORSZÁGOT!-HOGY MOSTMÁR SZEMMEL LÁTHATÓLAG MAGUK IS ELHISZIK!

Olyannyira elhiszik, hogy figyelemfelhivó országjárásba is kezdenek azért, hogy ijesztegessék a zembereket Magyarországon “az országrontó trojka" újbóli felbukkanásával.
Ezek a hülyék azt hiszik, hogy A ZEMBEREK hülyék!

Márpedig Magyarországon “a zemberek" túlnyomó többsége semmiféle különbséget nem lát a politikai maffiák között!


http://balrad.wordpress.com/2014/01/16/gyurcsanyveszely-felbegett-a-birkamenet/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A nagypapa vadászélményeit meséli:
  2014-01-16 22:09:41, csütörtök
 
  A nagypapa vadászélményeit meséli:
- És akkor egyszer csak az a hatalmas medve elindult
felém. Megcéloztam, de a puskám csütörtököt
mondott. A medve meg egyre közelebb ért hozzám, és
vicsorgatta a fogát,.......befostam.
- Ez érthető, nagypapa, ilyen helyzetben ez bárkivel
előfordult volna...
- De nem akkor!...... ........ Most!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Tízmilliót ér a banki robbantó, 135 rendőr keresi – fo
  2014-01-16 22:08:01, csütörtök
 
  Tízmilliót ér a banki robbantó, 135 rendőr keresi - fotók

2014. január 16., csütörtök, 13:48 • Utolsó frissítés: 4 órája
Szerző: hvg.hu


Az országos rendőrfőkapitány 10 millió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki a Lehel úti bankrobbantás elkövetőjének kézre kerítéséért. A rendőrség - amely egy 135 fős nyomozócsoportot vetett be az ügyben - egy 180-185 centi magas személyt keres, aki egy rendszám nélküli motorral hajtott el a helyszínről a robbantás előtt. A motorosról, illetve a motorról közzétették a térfigyelő kamerák meglehetősen rossz minőségű felvételeit is.
Fotó: police.hu

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda robbanóanyaggal vagy robbantószerrel való visszaélés és közveszély okozásának gyanúja miatt folytat eljárást - közölte a rendőrség. Az ismeretlen tettes hétfő hajnalban robbantott egy banknál a XIII. kerületben, a Lehel úton. A bűncselekmény nem emberi élet kioltására vagy személyi sérülés okozására irányult, személyi sérülés nem történt - idézte fel a rendőrség.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kéri, hogy aki a bűncselekménnyel vagy az ismeretlen elkövetővel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, elsősorban az ügy kapcsán elkülönített ingyenesen hívható 06/80-620-107 zöld számot hívja, de bejelentését megteheti a 107, 112 központi segélyhívók valamelyikén, illetve bármelyik rendőri szervnél.

Az országos rendőrfőkapitány bruttó 10 millió forintos díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi.

Az ügyben egyébként egy 135 fős rendőri csoport nyomoz, amely a rendőrség megfogalmazása szerint az eltelt idő alatt számos nyomozási cselekményt elvégzett. A széleskörű adatgyűjtés során beszerzett információkat folyamatosan, a nap 24 órájában ellenőrzik, értékelik, folyamatos a helyszínen rögzített nyomok értékelése - tették hozzá.

A nyomozócsoport létszáma bővíthető, az országos rendőrfőkapitány intézkedése alapján szükség esetén további erők és eszközök is azonnal bevethetők.

A rendőrség keresi azt a fekete bukósisakot, sötét kezes-lábast viselő 180-185 centiméter magas ismeretlent, aki a helyszínről egy cross enduro jellegű, forgalmi rendszám nélküli, 125 cm³ vagy 250 cm³ hengerűrtartalmú, robogónál nagyobb méretű motorkerékpárral elhajtott. A motorosról, illetve a járművéről egy rossz minőségű felvételt is közzétettek.

http://hvg.hu/itthon/20140116_Tizmilliot_er_a_banki_robbanto_135_rendor



Gazdag ember lettem.
A bankrobbantó nyomravezetői díja 10 milla.
Hát akkor tessen szíves lenni az ún. "titkosszolgálatok" körül szimatolni, mert a bank ügyfélterébe (és nem az ATM-előtérbe!) csak belső segítséggel kerülhetett a robbanóanyag. Ezt a lapos kamufotót (véletlenül pont rossz minőségű lett) az elkövetőről szíveskedjenek a végbelükbe helyezni.
Gondolom, Önök sem gondolják komolyan, kedves rendőrség, hogy egy elkeseredett, besült hiteles család gyűjtögette otthon a gyufamérget évekig egy ekkora robbanáshoz.
No és kinek volt jó ez?
Rendeződnek a dolgok a devizahitel körül? NEM!
Megoldódott egy család gondja is? NEM!
Kriminalizálhatóvá váltak a hitelkárosultak? IGEN!
Indokolttá vált a megfigyelésünk fokozása (ismertebb nevén fokozott ellenőrzés)? IGEN!
Terrorizmussal vádolhatóak-e a hitelkárosultak érdekvédelmi aktivistái? IGEN!

A nyomravezetés részemről megtörtént, várom szíves jelentkezésüket, hogy megadhassam a bankszámlaszámomat. És ha lehet, siessenek az átutalással.
Én is hitelkárosult vagyok.

Ónodi Zsolt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csak egy kérdésem van: melyik "haza"?
  2014-01-16 21:41:54, csütörtök
 
  Ha a haza megköveteli minden előfordulhat, még az ellenkezője is. Csak egy kérdésem van: melyik "haza"?

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/1490702_695504257138029_68 9515308_o.jpg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Összefogás: Ellenségem ellensége, így a barátom
  2014-01-16 21:34:56, csütörtök
 
 


Összefogás: Ellenségem ellensége, így a barátom
2014, január 14 - 20:37


Bejött Gyurcsány Ferenc akarata, létrejött a baloldali ellenzék összefogása, és immár az is mindegy, hogy ki, honnan érkezik. Összenőtt, ami összetartozik, de mi értelme lehet?

Az emlékezetes október 23-i, Műegyetem rakparton tartott tüntetésen a volt miniszterelnök DK-s támogatói átvették az irányítást, a tehetetlen Mesterházy-Bajnai kettős pedig csak pislogott. Ám hiába tűnt úgy, hogy a baloldali pártok képviselői közti ellentétek majd helyén kezelik az indulási törekvéseket, az Orbán Viktor fejét karóra tűzni kívánó erők gátlástalanul egyesültek.

Gyurcsány kiválása után erős vonal volt érezhető az MSZP és a DK között, a volt kormányfőt egykori társai nevezték bohócnak, elmebetegnek, őrülnek. Még amikor az MSZP és a Bajnai féle Együtt-PM megegyezésre jutott, akkor is mindenki azt vallotta, hogy Gyurcsányt nem lehet bevenni az összefogásba. Aztán lám, mégis. Persze a baloldali szavazótábor egy jelentős része is azon az állásponton volt, hogy az Orbán-rezsim leváltásáért mindent meg kell tenni: mindegy, hogy kivel, mikor, hogyan.

s

Szeleteléskor omlik

Ott álltak a keddi sajtótájékoztatón egymást mellett: Mesterházy Attila, Bajnai Gordon, Gyurcsány Ferenc, Fodor Gábor, és Szabó Tímea nevében Jávor Benedek. Ők a listabefutók, azok, akik az elmúlt hónapokban annyiszor kifejtették, hogy kivel, hogyan nem lehet összefogni, aztán lám, mégis. Ahogy a Gyurcsány- és Bajnai-kormányt bíráló egykori LMP-ből kivált, aztán bajnaistává váló PM-eseket, úgy a szocialistákat sem foglalkoztatta túlzottan, miről beszéltek korábban, miket ígértek. 71 körzetben az MSZP, 22-ben Bajnaiék, 13-ban Gyurcsányék fognak jelöltet állítani, és ez a lényeg. A lelkes baloldali szavazó tehát akkor is egy DK-s jelöltre kell, hogy szavazzon például a főváros XII. kerületében, ha lehet, hogy örült, amikor Fletó végre elhagyta az MSZP-t. Persze, a lista közös, de szórólapon akkor is egy arc lesz, lehet alatta akárhány logó. Ez pedig eléggé veszélyes.

És bár Gyurcsány volt az agytröszt, azt összefogást eddig is a szocialisták uralták, az ő -és a mögötte kullogó Együtt-PM- kampányígéretei (ne röhögjön! - a szerk.) az emlékezetesebbek: Lemásolták a Jobbik alapvető élelmiszerekre vonatkozó áfacsökkentési tervét, de nyugdíjprémiumot, olcsóbb benzint, persze még jobb rezsicsökkentést, és garantált munkahelyeket, ingyen oktatást ígérnek. Újraírnák az egész alkotmányt és a Munka Törvénykönyvét is, megszűnne a TEK, és még sorolhatnánk, de minek. Még szerencse, hogy nem a gáz- és gyógyszeráremelést, vagy a tandíj bevezetését akarják újra letagadni, ahogy tették 2002-ben, aztán láthatta az ország, mi lett belőle. A legutóbbi őrültségük az ingyen pénz osztogatása lenne mindenkinek, amivel legfeljebb a cigányságot tudnák komolyabban megmozgatni, ezért is kérdés, a nagy összefogásban a pártok majd miként engedik egymás agymenéseit plakátra rakni - már ha nem csak odáig jutnak, hogy Orbán képét fejjel lefelé nyomtatják ki.

s

Zavart tekintetek egy zavaros összefogásban

Milyen korszakváltás?

A semmiből tűnt fel a több szászmilliós tartozást maga mögött hagyó SZDSZ egykori elnöke, Fodor Gábor, és rögtön a negyedik helyen szerepel az ellenzéki listán. A Magyar Liberális Párt, egyszerűsített nevén Liberálisok nevű szerveződés valós támogatottság nélküli elnöke a semmiből ugrott a káoszba, de ez még semmi: Kuncze Gábor is kért egy szeletet a tortából, ő a DK jelöltjeként fog indulni Szigetszentmiklóson, pedig korábban még azon volt, hogy a Szabadelvű Polgári Egyesületet szeretné bevinni az összefogásba. A szélsőbaloldali DK tehát ugyan úgy bezsebelte bukott, de nagynevű liberális politikusát, mint az MSZP-Együtt-PM kettős, ha nem jobban is. De mit érnek az ígéretek most, és mit várnak egy olyan politikai kényszerházasság után, amiben ennyiféle hevület ütközhet? Most még lehet mondani bármit, hogy később ebből mi lesz, sejthető. 2002-ben is olyanokkal kampányoltak a szocialisták, mint a 25%-os vásárlóérték-növelés, ingyenes nyelvvizsga, jogosítvány a fiataloknak, 38 órás heti munkaidő, 50%-os egészségügyi dolgozói béremelés, ingyen iskolai tankönyvek, 20 százalékos családi pótlék emelés, és a többi. Végül -ahogy a magyar választók már megszokhatták a szoci-Fidesz gyakorlatból-, elitváltáson kívül más nem történt.

Az MSZP-SZDSZ kormány egyszer már romba döntötte az országot gazdaságilag és kulturálisan is, most pedig mindezt meg akarják ismételni. Mesterházy, Bajnai, Gyurcsány, néhány éve még egy párthoz voltak köthetők, a PM-esek pedig pont azért jöttek létre LMP néven, hogy őket leváltsák. Most, a választások előtt néhány hónappal egyben biztosak lehetünk: korszakváltás nem lenne akkor sem, ha győznének (nem fognak - a szerk.), a baloldal pedig teljesen nevetségessé tette magát azzal, hogy ,,ellenségem ellensége a barátom" elven akar tömörülni, eközben pedig elő is adná, hogy kormányzóképes erőt jelenthet. Persze, tudjuk rég, egy kampányba minden belefér.

alfahir.hu


http://alfahir.hu/osszefogas_ellensegem_ellensege_igy_a_baratom

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tarlós lefeküdt Schmuck Andornak és az ATV-nek
  2014-01-16 21:33:59, csütörtök
 
 
Tarlós lefeküdt Schmuck Andornak és az ATV-nek
2014, január 16 - 15:47


A Főváros megilletődött, és valószínűleg megvonja a támogatást a Kitörés Emlék- és teljesítménytúrától, miután az ATV-n nácizásba kezdtek.

Bár a balliberális ellenzéki összefogással kapcsolatban hívták be az ATV Egyenes beszéd című műsorának stúdiójába Schmuck Andort, az inkább csak nevében létező Magyar Szociáldemokraták Párjának elnökét, ő kihasználva a lehetőséget a Kitörés Emlék- és teljesítménytúráról kezdett beszélni.

Sőt, mi több: élő adásban mutatták meg a rendezvény honlapját, melyen látható, hogy az emlékezők korhű egyenruhákban, így helyenként SS-öltözékben is teljesítik az 1945-ös honvédek és német katonák által végigjárt véres utat. Schmuck nem felejtette el felhívni a figyelmet arra sem, hogy a menet a Budapest Kupa 2014 részeként fog elindulni február 8-án éjjel, ami egyébként a Budapesti Természetjáró Szövetség alá tartozik, és a Teljesítménytúrázók Társasága szervezi.


Vizsgálatot indít a Fővárosi Önkormányzat

Az ATV műsorában elhangzottakra a Fővárosi Önkormányzat közleményben reagált. Mint Szűcs Somlyó Mária kommunikációs igazgató írta, Tarlós István főpolgármester felülvizsgáltatja az önkormányzat által nyújtott támogatást, amely tavaly a Teljesítménytúrázók Társasága felé 300 ezer forint volt.

Mint a közleményben leszögezték, a most folyó költségvetési egyeztetések során azt is mérlegelik, hogy ,,ez a társaság a jövőben bármire is kaphat-e fővárosi támogatást".

s

A résztvevők kondíciójuk szerint választhatnak: a túra 25, 35, és 60 kilométeres távon is indul.

A Kitörés Emléktúra célja, hogy minden év februárjában megemlékezzen azokról a magyar és német katonákról, akik a II. világháborúban két és fél hónapon keresztül hősiesen védték Budapestet -és ezzel együtt Nyugat-Európát- a bolsevik Vörös hadsereggel szemben - írja magáról a rendezvény honlapja.

Miután 1944. karácsonyán a szovjet ostromgyűrű bezárult a vár körül, az "Európa Erőd" védői a harc nélküli lemészárlást jelentő kapituláció helyett -esküjükhöz híven- 1945. február 11-én a kitörést választották. A túra szervezői úgy fogalmaztak: ,,Utunk során teljesítményünkkel tisztelgünk a hősi halottaknak és azoknak, akik mérhetetlen szenvedések árán, de életben maradtak".

alfahir.hu


http://alfahir.hu/tarlos_lefekudt_schmuck_andornak_es_az_atv_nek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mennyivel emelte a gáz árát 2010 óta a Fidesz?
  2014-01-16 21:30:22, csütörtök
 
 
Mennyivel emelte a gáz árát 2010 óta a Fidesz?
MariaV | 2013-04-22 07:05:29


A gáz árának ez évi 10%-os csökkentése valójában 8%-os áremelkedést jelent, és ez még nem minden. 2010 januárja és 2012 januárja között 20,3%-kal nőtt a gáz ára azok számára, akik korábban semmilyen kompenzációra nem voltak jogosultak. Akik pedig a legnagyobb mértékű kompenzációt vehették igénybe 2010 előtt, azok számra a gáz ára 2010 és 2012 között 56%-kal drágult.

Ám úgy tűnik, hogy még a legszegényebbeket sújtó 2010-es 17,2%-os, majd a 2011-es 23,5%-os, végül a 2012-tes 7,9%-os, összességében, a 2010-es árakhoz viszonyítva 56%-os gázáremelést is sikerül a gázszámla csökkentésként kommunikálni az emberek felé.



0422_gaz_aranak_emelkedese_2010_es_2013_kozott



A táblázatból kiolvasható, hogy a gáz árának 20,3%-os emelése 2010 júliusa és 2012 januárja között nettó jövedelemtől függetlenül mindenkit érintett. Ám minél alacsonyabb volt a család egy főre eső nettó bevétele, annál drasztikusabb volt a gázszámlájukon olvasható összeg emelkedése.

A jelenleg sulykolt rezsicsökkentős kommunikációs trükk lényege, hogy ez a brutális 56%-os áremelkedés csak a szegényebb rétegeket lehetetlenítette el. Az átlagbérnek megfelelő, vagy afölötti jövedelemmel rendelkezőket kevésbé érintette, bár az ő számláikon is meglátszódott a Fidesz-kormány 2010-től három lépcsőben megvalósított gázáremelése.

Az átlagbér fölött keresőknek ráadásul az egykulcsos adó bevezetése miatt a nettó jövedelme is és a gyermekek után járó adókedvezménye is növekedett. Így őket a gáz árának az emelkedése nem lehetetlenítette el úgy, mint azokat a szegényebb rétegeket, akiktől ugyanebben az időszakban, a gáz árának emelése mellett megvonták az adójóváírás lehetőségét.

A második táblázatból az olvasható ki, hogy 2010 óta a tárgyévhez képest a következő évben hány százalékos volt a gáz ára emelésének mértéke.

Ez lenne a 10%-os gázárcsökkentés?



0422_gaz_aranak_emelkedese_2010_es_2013_kozott_szazalek


http://napikerdes.postr.hu/mennyivel-emelte-a-gaz-arat-2010-ota-a-fidesz-kormany/ ?fb_action_ids=10152183169587328&fb_action_types=og.likes&fb_source=other _multiline&action_object_map=[378367035610604]&action_type_map=[%22og.lik es%22]&action_ref_map=[]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Utófinanszírozott jólét?
  2014-01-16 21:28:13, csütörtök
 
 
Utófinanszírozott jólét?
2014.01.15 14:47


A magyar emberek zöme élőhalott módjára kóborol a világban, lehetőségek után kutatva. Morzsákat gyűjtöget, az emberinek nevezhető igényeit is elfojtva. Mindezt teszi mindent megvonva magától és örül ha van még munkahelye. Cion-demokrata kormányunk pedig arról szövegel, hogy Magyarország hamarosan a lehetőségek Kánaánjává válik. Az új Széchenyi tervet emlegetik, miközben azt elfelejtik megemlíteni, hogy az apró betűs rész tartalmazza az utólagos finanszírozást. Ez is csak egy a Fidesz-féle parasztvakítás közül. Miközben a nyugati kapitalista disznóólakban nagyobb engedményekkel altatják el az ottani dolgozókat, nálunk minden fordítva működik. Mert ott bizony humánusabb feltételei vannak egy kölcsönfelvételnek, hogy mást ne is említsünk. Nálunk kell két nyereségesen lezárt, gazdasági év (naptári év), kizárólag a bankszámlaforgalom lehet a kérelem alapja, mert a tényleges pénzmozgás van figyelembe véve, fedezetnek pedig akár több ingatlant is kérhetnek. Ezekkel a feltételekkel semmi baj nem lenne egy jóléti társadalomban, de a miénkben a fiatalok labdába nem rúghatnak ezen a téren. Lehet, hogy ez egy burkolt kormányüzenet nekik, hogy húzzanak el Angliába takarítónak?

A maffiafilmekből ismeretes a következő: "senki ne kérdezze meg miből van az első millióm!". Mert pénzből lehet pénzt csinálni, nulláról lehetetlen, ehhez a kormány olyan rendeleteket hoz, aminek vállalkozó kedvű fiataljainak képtelenek megfelelni. Nem véletlen ez a szigorítás, hiszen a nyugati multiknak kell az olcsó rabszolgamunka, amit legkönnyebben a jelenleg frissdiplomás és / vagy friss szakmai papírral rendelkező réteg tud a legkönnyebben biztosítani. Hogy miért? Mert már el lett bennük ültetve a nyugati országok számára kedvező rabszolgamentalitás, a történelmünk és eredendő értékeink lezüllesztésével, a degenerált nyugat felmagasztalásával, a multikulti imádatával. Lassan ott tartunk, hogy egy heteroszexuális magyar származású fiatal már hátrányos helyzetűnek minősül. No, persze nem papíron, hiszen az a rész már tömve van a néger bevándorlókkal és a rejtett tartalék dolgozni nem akaró hadaival. Nekik persze jár a pénz, alanyi jogon is járjék akár. Egyszerű az ok itt is. Inkább kifizetik nekik a nyugtonmaradási pénzt, minthogy egy nyugati üzembe tönkretegyenek valamit, akár a gépsoron, akár máshol. Sajnos a közhiedelemmel ellentétben ehhez a munkához is elengedhetetlen a dolgozni akarás. Ebben viszont jeleskednek a magyar fiatalok, jeleskednének a munka minőségében is, az innováció, kutatás területein is, csak azok sajnos már tömve vannak. Hát persze, hogy a "jó vérvonalból" származókkal. Ahol nincs még telítettség, ott viszont jelen van a direkt alulfinanszírozás.

A multiknak ezzel szemben minden privilégium kijár. A többségükben zsidó vezetés alatt álló monstre cégekkel nem érdemes packázni! Pályázati pénzek, adókedvezmény és társaik. Miért is? Mert ilyen törvények és rendeletek biztosítják a szabad garázdálkodásukat. Olyanokra hivatkozva, mint munkahely teremtő, munkahely megtartó, átképző, felzárkóztató, csökkentett képességűek és hátrányos helyzetűek foglalkoztatása, a piacképesebb képesítés érdekében eljáró, felzárkóztató projektek, és így tovább. Persze ne felejtsük el azt a pár milliócskát (legtöbbször nem forintban), amit ezek a politikusok utána "megtalálnak" a kampánypénzeik között. Ők az igazi Júdások, 30 ezüstpénzért eladják a hazájukat, a fiataljainkat, a jövőnket.

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy például a Tesco nevű hálózat annyi kedvezménnyel van felruházva, hogy ha nem nyitna ki akkor is nyereséggel zárna. Ez pedig nem vicc, habár kínunkban már kacaghatnánk is rajta. Emellett éhbérért dolgoztatják a munkavállalót, munkakörében nem szereplő, egyéb feladatokkal is megbízzák. Ha nem tetszik, jön a felmondás a munkaadó részéről. Itt nem finanszíroznak semmit utólag. Ezt kínálja a demokrata pokol. Egy nagy sártenger, ami most éppen jólétnek van hazudva. Ez volna az ígéretek paradicsoma, vagy ez már az utófinanszírozott jólét? Megérkezett a gyorsnaszád a kapitalista paradicsomba?

Dunai István


http://www.hidfo.net/2014/01/15/utofinanszirozott-jolet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megkezdődött a választások előtti pánikkeltés
  2014-01-16 21:26:35, csütörtök
 
  Megkezdődött a választások előtti pánikkeltés
2014.01.16 11:09


A XIII. kerületi bankrobbantás után már szerdán sok dolga akadt a tűzszerészeknek és a rendőrségnek. Várható volt, hogy pánik lesz úrrá az embereken. Szerda reggel gyanús csomagot találtak egy Andrássy úton található bankfiók ügyfélvárójában. Persze erről a csomagról kiderült, hogy cd-tisztítót tartalmaz. Mindenesetre több órára lezárták a környéket és az arra közlekedő buszokat is elterelték. Bombariadó volt a Mammut nevű budai bevásárlóközpontban is. Itt is lezártak mindent a rendőrség emberei, az épületek közti Lövőház utcát is teljes széltében, hosszában. Szokja csak a nép. Készüljön csak a választásokra. Mert a választási hadjárat ilyen. A demokráciában ez a szép. A módszerek ugyan megkérdőjelezhetőek, de kit érdekel? Utólag majd lehet kozmetikázni, meg titkosítani is. Legalább 80 évre.

Dunai István


http://www.hidfo.net/2014/01/16/megkezdodott-valasztasok-elotti-panikkeltes?fb_ac tion_ids=269315019890390&fb_action_types=og.likes&fb_ref=.UtewAOLJwh8.lik e
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szabadságvesztés a debreceni egyetemen
  2014-01-16 21:21:32, csütörtök
 
  Szabadságvesztés a debreceni egyetemen

Porcsin Zsolt 2014.01.15.10:38
Előzetes engedélyhez köti a média munkáját a Rektori Hivatal Sajtóirodája.
.

Udvarias levélben tájékoztatta a médiamunkásokat a Debreceni Egyetem Rektori Hivatalának Sajtóirodája az év elején életbe lépett fejlemények hogyanmikéntjéről.

1. Egységes egyetemi sajtóiroda jött létre, ,,vezetője M. Tóth Ildikó sajtófőnök". (Márton Attila fideszes országgyűlési képviselő feleségének újabb karrierlendületéről itt lehet olvasni: Az év 7 kinevezése)

2. ,,Egyablakos rendszert" vezetnek be, az egész hatalmas nagy egyetem összes karának és intézetének és szakának sajtóügyeit egy helyről intézik.

3. ,,Az intézmény területén csak forgatási engedéllyel dolgozhatnak a szerkesztőségek munkatársai."

A harmadik pont egészen megdöbbentő az új magyar demokrácia huszonnegyedik évében. Tehát előzetesen engedélyt kell kérni a médiamunkásokmak. És ki adja meg az engedélyt? M. Tóth Ildikó sajtófőnök? És milyen alapon nem adja meg esetleg? Előre be kell majd adni az ,,egyablakos rendszer" formanyomtatványán a sajtó érdeklődésének környülállásait? És igen! Íme, mint látható, az engedélyért folyamodó a személyes adatainak kitöltése után köteles előre beszámolni érdeklődése témájáról, tervezett riportalanyáról, a tervezett időpontról, a helyszínről, a megjelenés (gondolom: publikálás) helyéről és terjedelméről.
Mártonné Tóth Ildikó sajtófőnök

Alapos érdeklődés, kedves elvtársak és elvtársnők! Így kell ezt csinálni az egyre jobban teljesítő Magyarországon! Ne kószáljon az egyetemen semmiféle ellenőrizetlen újságíróféle, se kamerás ember, mert még eltéved, aztán esetleg kérdez valami negatívot, ami ebben a városban nem szokás. Különösen abban az önkormányzati tévében nem, ahonnét az egyetemre röppent a képviselőné sajtófőnök.

Vannak persze még tisztázatlan részletek, melyek csiszolásával biztosan nem fog késlekedni az egyetemi centrális médiaerőtér. Például az, aki nem forgat, hanem rádiózik vagy csak ír, annak ,,hangrögzítési engedélyt" vagy ,,írási engedélyt" kell kérnie ugyanezen a formanyomtatványon? És ha nem kapja meg a sajtófőnöktől az engedélyt, akkor van-e fellebbviteli hatóság, ahol panaszt lehet tenni, esetleg az egyetemi többség akarata ellenében kinevezett Fidesz-gyanús rektor az? És be kell mutatni engedélyeztetésre az elkészült anyagot a publikálás előtt? Kinek? A képviselőnének? És ő milyen szempontok alapján fog dönteni a megjelentethetőségről? Pozitivitási vizsgálatot tart?

És aki ezt az egész marhaságot nem tartja be, mert már 24 éve vége van az egypártrendszernek, a sajtó meg már kicsit régebbről szabad ebben az országban, az universitas meg teoretice a szabadság hona, ráadásul a Debreceni Egyetem nem egy zárt hadiüzem, hanem akkora nagy territóriumát és polgárainak lélekszámát tekintve, mint egy közepes magyar város..., tehát aki nem tartja be a Rektori Hivatal Sajtóirodájának az ukázát, azzal mi lesz? Kitiltják az egyetemről? Elgáncsolja a bejáratnál a biztonsági őr?

És azzal az egyetemi oktatóval (tanársegédtől professzorig) mi lesz, aki előzetesen nem engedélyezett aktus keretében nyilatkozik a médiának? Megfenyíti a rektor? Vagy az oktatóknak is előzetesen engedélyt kell kérni a képviselőnétől, hogy nyilatkozhassanak? Meg a hallgatóknak is? És a sajtófőnöki jóváhagyás nélkül beszélő egyetemista büntetésből nem kap diplomát?

Az egyetemről a médiamunkásoknak küldött udvarias levél így zárul: ,,Az új rendszernek köszönhetően a jövőben hatékonyabban tudunk reagálni a hozzánk beérkező kérésekre, ami megkönnyíti a szerkesztőségek munkáját. Köszönjük az együttműködést!"

Kedves Egyetem! Tájékoztatom önöket, hogy halovány lövésük sincs a szabad sajtóról, intézkedéseik nem könnyítik meg a szerkesztőségek munkáját - nyilván nem is ezzel a céllal találták ki ezt az előzetes kötelezőséget. Az együttműködést pedig nekünk ne köszönjék, mert ilyen formában részünkről nem lesz benne részük.

http://www.vagy.hu/tartalom/cikk/6173_szabadsagvesztes_a_debreceni_egyetemen



Oké, hogy Hoffmann Rózsa az MSZMP-ben kezdte, de egyre durvábban állampárti a Fidesz. A Debreceni Egyetem élére az egyetemi többség ellenére a Fidesz emberét nevezték ki. Az új rektor, egy fideszes országgyűlési képviselő feleségét nevezte ki sajtófőnöknek. A kétes hátterű sajtófőnök asszony mindjárt rendezkedni kezdett. Parancsba adta:
,,Az intézmény területén csak forgatási engedéllyel dolgozhatnak a szerkesztőségek munkatársai."
"Az engedélyért folyamodó a személyes adatainak kitöltése után köteles előre beszámolni érdeklődése témájáról, tervezett riportalanyáról, a tervezett időpontról, a helyszínről, a megjelenés helyéről és terjedelméről."
Ezután a Metropol is engedélyt kérhet, ha egyetemistákat kérdez arról, hogy megy a vizsgaidőszakjuk? De ami súlyosabb: az egyetem közpénzből működik, milyen jogon akadályozzák, hogy a sajtó beszámoljon az ott történő dolgokról?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2013.12 2014. Január 2014.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 709 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 100
  • e Hét: 433
  • e Hónap: 14625
  • e Év: 147542
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.