Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Őszinte beismerés 1998-ból: "Édes érzés zsidónak lenni a 20.
  2014-01-17 20:25:20, péntek
 
  2014-01-17. 18:42
Őszinte beismerés 1998-ból: "Édes érzés zsidónak lenni a 20. század végén!"

Alain Finkielkraut a francia elit egyetem, az Ecole Polytechnique zsidó származású professzora. Édesapja állítólag megjárta az auschwitzi koncentrációs tábort, ahonnan élve jött haza. Finkielkraut szakterülete az eszmetörténet és a történelemfilozófia, de korunk nagy társadalmi és politikai kérdéseit is előszeretettel boncolgatja. Számos könyv és tanulmány szerzője, a franciaországi értelmiség egyik ismert szereplője, aki szereti, ha véleményével időnként felkavarja az állóvizet.

Alain Finkielkraut: "Ah, milyen édes érzés zsidónak lenni a 20. század végén!"
A Le Monde című francia lap 1998. október 7-én közölte Finkielkraut professzor cikkét Alojzije Stepinac zágrábi bíboros-érsekről (1896-1960), akit militáns zsidó körök akkoriban azzal vádoltak, hogy szorosan együttműködött a horvát usztasa rendszerrel. Írásának címe: Stepinac érsek és az Európát sújtó két csapás (Mgr Stepinac et les deux douleurs de l'Europe).
Finkielkraut cikkében - némiképp meglepő módon - megvédte Stepinac érseket az ellene irányuló támadásoktól. Mint írta, a horvát katolikus egyház a háború idején igenis fellépett a zsidók érdekében, a németekkel szövetséges usztasa rezsim intézkedéseivel szemben. A szerző álláspontja szerint Stepinac érsek valójában úgy a fasizmusnak, mint a kommunizmusnak ellenfele volt, és nem békélt meg egyik diktatúrával sem.
A cikk legérdekesebb része azonban az a néhány sor, melyben a Finkielkraut kivételesen őszintén vall a zsidóknak a nyugati világban élvezett kiváltságos helyzetéről. Ha még lenne bárki, aki nem tudná, miért is növekszik az antiszemitizmus, az fontolja meg Finkielkraut alábbi sorait:
,,Ah, milyen édes érzés zsidónak lenni a 20. század végén! Immár többé nem vagyunk a történelem vádlottjai, sokkal inkább a kedvencei vagyunk. Korunk szelleme szeret, tisztel és védelmez minket, és felügyel az érdekeinkre. Mindehhez még a beleegyezésünket is kéri. Az újságírók könyörtelen vádakkal illetik mindazt, ami a nácikkal történő kollaborálással összefüggésbe hozható, és erőteljesen támadják azokat, akik nosztalgiát éreznek a náci korszak iránt. Az egyházak bűnbánást tanúsítanak, az államok vezekelnek...".
Ahogyan nálunk gyakran mondogatják: a zsidóság napjainkban a reneszánszát éli. Vajon nem fog-e egy szép napon semmivé foszlani a zsidóság üldözöttségének mítosza?

Perge Ottó - ihr.org nyomán

http://kuruc.info/r/6/122816/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ismét beavatkozik az USA hazánk belügyeibe
  2014-01-17 20:05:32, péntek
 
 
Ismét beavatkozik az USA hazánk belügyeibe
2014, január 17 - 13:06



Még meg sem érkezett a hollywoodi producerből hirtelen diplomatává vedlő amerikai nagykövet, máris durván beavatkozott hazánk belügyeibe. Be sem kéne engedni.

gjBüszkének kéne lennünk, hogy a világ első számú nagyhatalma, a történelme során állandóan háborúzó, agresszív érdekérvényesítő külpolitikát folytató katonaállama megtanít minket a demokráciára: "Az Egyesült Államok nem könnyű, de szükséges párbeszédet fog folytatni Magyarországgal a demokráciáról" - jelentette ki csütörtökön az amerikai szenátus külügyi bizottságában megtartott meghallgatásán Colleen Bradley Bell budapesti nagykövetjelölt.

Bell Amerika "szoros szövetségesének" nevezte Magyarországot, és kijelentette, hogy a két ország együttműködése a "közösen vallott értékeken" (bár mi nem szoktunk már államokat lerohanni mondvacsinált okok alapján - a szerk.) alapul. Méltatta az afganisztáni, a koszovói és a boszniai magyar katonai szerepvállalást, és kitért arra, hogy Budapest "aktív és konstruktív" támogatója az izraeli-palesztin békemegállapodást célzó amerikai közvetítésnek (szégyenteljes módon aktív kiszolgálója az izraeli elnyomásnak - a szerk.) és a szíriai vegyifegyver-leszerelési programnak is.

Eddig a dicséret, most jön a feddés!

Ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy Washington az elmúlt két évben nyíltan hangot adott több aggályának is a fékek és az ellensúlyok magyarországi állapotával és több intézmény függetlenségével kapcsolatban. "Sokan azt állítják, hogy a mélyreható törvényhozási és alkotmányos változások ártottak a nemzetközi beruházási klímának, aláásták a tulajdonjogokat, meggyengítették a bíróságokat és a végrehajtó hatalom kezében központosították a hatalmat" - mondta (csendben emlékeztetnénk, hogy ugyanez az Egyesült Államok nem tartotta szükségesnek megszólalni akkor, amikor a magyar állampolgárokat a nyílt utcán verte össze a rendőrség, a Gyurcsány-kormány antidemokratikus intézkedéseiről nem is beszélve - a szerk.)

Kijelentette, hogy kinevezésének jóváhagyása esetén "védelmezni fogja" az amerikai és az európai demokratikus értékeket (helyesen: érdekeket - a szerk), és "sürgetni" fogja, hogy a magyar partnerek működjenek együtt nemzetközi partnereikkel és a civil társadalommal (amelyeket éppenséggel pont az Egyesült Államokból is pénzelnek -a szerk.)

Most elmondják nekünk tudatlanoknak, hogy mi is az a demokrácia

"A pluralizmus eszménye részét képezi annak, hogy a mi értelmezésünkben mit jelent a demokrácia. A demokráciák elismerik, hogy egyetlen entitásnak - államnak, politikai pártnak vagy vezetőnek - sem lesz meg soha a válasza az összes a kihívásra, amellyel szembesülünk" - hangoztatta Bell. Emlékeztetett arra, hogy Washingtont aggasztja a szélsőségesek megerősödése, igaz, ez a trend nemcsak Magyarországra jellemző (azért ez megnyugtató, reméljük máshol is hasonlóan erősödnek a "szélsőségesek", vagyis egyre több helyen kinyílik az emberek szeme -a szerk.)

"Viszont a szélsőséges pártok megerősödése Magyarországon külön aggodalomra ad okot. Ha megerősítenek, akkor a tolerancia védelme és előmozdítása lesz prioritásaim egyike" - mondta. Megfogadta, hogy küzdeni fog a gyűlölet és az előítélet ellen (javasoljuk a magyarellenes gyűlölet és előítélet megtekintését Borsodban - a szerk.) Bell a legfontosabb célkitűzései között említette a kétoldalú biztonsági, bűnüldözési, kereskedelmi, valamint az energiaellátási függetlenség terén való együttműködés erősítését (kibújt a szög a zsákból: itt bizony az oroszokkal való megállapodás is a háttérben lehet - a szerk.)

A meghallgatáson részt vevő szenátorok közül többen kérdésbe csomagolva bírálták a magyar politikai változásokat. Chris Murphy, a külügyi bizottság európai albizottságának demokrata párti elnöke arról beszélt, hogy Magyarországgal kapcsolatban az olyan visszalépések keltenek együtt aggodalmat, amelyeknek külön-külön nem kellene nagy jelentőséget tulajdonítani.

Tim Kaine demokrata szenátor arról kérdezte Bellt, hogy milyen eszközökkel akar fellépni a "sajtószabadság korlátozása ellen". Bell erre válaszul kilátásba helyezte a civil szervezetetekkel való együttműködés erősítését (ennek régi hagyományai vannak, lásd Bajnai Gordonék pénzelését - a szerk.)

Benjamin Cardin, a Helsinki Bizottság demokrata párti elnöke azt mondta, aggodalomra ad okot Magyarországnak a helsinki alapelvek iránti kifogásolható elkötelezettsége, mint ahogy az is, hogy bár a magyar kormány nem támogatja a szélsőséges megnyilvánulásokat, Cardin szerint nem is határolódik el azoktól (az egész kormánynak nevezett pereputty hetente határolódik el a semmitől, miközben a valódi magyar érdekekért véletlenül sem áll ki - a szerk.)

Az Egyesült Államokban jelentős aggodalmat kelt a "német megszállás tervezett emlékműve", "mert úgy tűnik, azt próbálják vele üzenni, hogy minden, ami Magyarországon a második világháború idején történt, a németek felelőssége volt. Közben azonban abban, ami történt, sok magyar is bűnrészes volt" - jelentette ki (emlékeztetnénk, hogy az Egyesült Államok a mai napig nem kért bocsánatot és nem fizetett kártérítést hazánknak a civil lakosságot sújtó terrorbombázásokért -a szerk.)

A republikánus párti John McCain szenátor inkább a demokrata jelöltek felkészültségét tesztelte. A tapasztalt kül- és biztonságpolitikai szakértő érdeklődésére kiderült, hogy a csütörtökön meghallgatott jelöltek közül - a bizottság előtt megjelent az Obama-kormányzat leendő izlandi és norvégiai nagykövete is - egyedül Bell járt már (tavaly márciusban) a reménybeli állomáshelyén.

McCain kétszer is feltette neki azt a kérdést, hogy mik az amerikai politika prioritásai Magyarországon, mint ahogy arra is duplán kérdezett rá, hogy mit tenne másképp, mint hivatali elődje. Ezekre a felvetésekre Bell az általa korábban elmondottak parafrázisával válaszolt. Ugyanígy tett a szenátor azon kérdésére is, amely azt firtatta, hogy veszélyben van-e a demokrácia Magyarországon.

Colleen Bell televíziós producer és különböző környezetvédelmi, művészeti és szociális ügyek támogatója.

Obamát pénzelte

Tevékenyen hozzájárult az őt nagyköveti posztra jelölő Barack Obama elnök újraválasztási kampányának adománygyűjtő tevékenységéhez. Jóváhagyása esetén Bell úgynevezett politikai kinevezett lesz. Karrierdiplomata legutóbb Charles H. Thomas személyében 1990 és 1994 között állt a budapesti amerikai nagykövetség élén.

Az ő elődje, az idén januárban elhunyt Robie Marcus Hooker "Mark" Palmer (1986-1990) tőle eltérően a washingtoni külügyminisztérium hivatásos állományához tartozott.

A szenátus külügyi bizottsága a várakozások szerint a jövő hétnél előbb nem dönt arról, hogy támogatja-e a budapesti misszióvezetői poszt várományosát, testületileg pedig a szövetségi felsőház két-három hét múlva szavazhat a megerősítéséről. Mivel a szenátusban a múlt év végén olyan új szabályozást vezettek be, amely személyi kérdésekben gyakorlatilag kizárja az obstrukció lehetőségét, a jelölés jóváhagyása gyakorlatilag biztosra vehető.

A nagykövetjelölt az MTI-nek nyilatkozva elmondta, hogy kinevezésének szenátusi megerősítése esetén reményei szerint március elején foglalhatja el állomáshelyét. Ha a szövetségi felsőház megszavazza, Colleen Bell lesz a rendszerváltozás utáni negyedik női amerikai nagykövet Budapesten. A 46 éves jelölt négy gyermek anyja. Férjével, a televíziós forgatókönyvíró és producer Bradley Bellel együtt eddig Los Angelesben élt.

Szépen beleilleszkedik a korábban ideküldött helytartók sorába. A USA-t természetesen tökéletesen hidegen hagyja a magyar demokrácia és sajtószabadság helyzete (amely az utóbbi bal- és úgynevezett jobboldali kormányok idején valóban hagy maga után kívánnivalót), hiszen egyrészt sokkal jobban idegesíti, hogy az Orbán-kormány a saját pecsenyéjét sütögeti kormányon ücsörögve, másrészt természetesen az Oroszországgal kötött - és diplomáciai berkekben már hónapok óta tudott - megállapodás is sérti az érdekeit.

MTI nyomán - alfahir.hu


http://alfahir.hu/ismet_beavatkozik_az_usa_hazank_belugyeibe
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Olga, kattintson, nézze! SS-egyenruhában menetelnek!" - A K
  2014-01-17 18:49:06, péntek
 
  "Olga, kattintson, nézze! SS-egyenruhában menetelnek!" - A Kitörés-túrán rémüldöztek az ATV-ben


A Kálmán vezette Egyenes beszédbe hívták be Schmuck Andort, mint a Szociáldemokrata Párt elnökét, hogy beszéljen az ellenzéki összefogásról, amiből ő kimaradt.

Azonban médiatörténetet sikerült írnia a dagadéknak: behívták beszélgetni valamiről, erre egy teljesen másik témában kezd el hisztizni Kálmánnal. Előveteti a számítógépet és megnézik a http://kitorestura.hu-t, a Kitörés 60 emlék- és teljesítménytúra honlapját. Sopánkodnak azon, hogy vannak, akik hősöknek merik tekinteni Budapest hős védőit, sőt, vannak, akik mindezt korabeli egyenruhák másolataiban teszik.


http://www.youtube.com/watch?v=htVkWJDL-zA&feature=player_embedded

Drága Schmuck és Kálmán: nem a túrázókon volt egyenruha, hanem az ellenőrző pontok vannak korabeli helyszínekké berendezve, van amúgy szovjet egyenruhás ellenőrző pont is, de az a helyzet, hogy a második világháborúban, ha tetszik, ha nem, a szovjet vörös hordával szemben harcoltunk, és a magyar katonák magyar egyenruhában, a szövetséges német fegyvertársak, meg a saját egyenruhájukban harcoltak. Döbbenet, mi?

(Deres.TV)

http://harcunk.info/index.php/bulvar/293-olga-kattintson-nezze-ss-egyenruhaban-me netelnek-a-kitores-turan-remuldoztek-az-atv-ben
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ÁTTÖRÉS - BEISMERTÉK aZ IDŐJÁRÁS MÓDOSÍTÁST !!!
  2014-01-17 18:40:21, péntek
 
  ::: ÁTTÖRÉS - BEISMERTÉK AZ IDŐJÁRÁS MÓDOSÍTÁST !!! :::


A Fülöp szigeteki tájfunt mikrohullámú impulzusok irányíthatták! Az egyik rendkívül aktív időjárás figyelő, a Youtube-on Dutchsinse néven ismert felhasználó, igen érdekes videót osztott meg a legutóbbi Fülöp szigeteki tájfunnal kapcsolatban, azt állítva, hogy a viharok keletkezése illetve iránya ember által kibocsátott, jól megfigyelhető mikrohullámú impulzusokkal, sugarakkal hozható összefüggésbe... Az elmúlt években egyre több információ kerül napvilágra az időjárás-módosító technológiákkal kapcsolatban és számos független oknyomozó, illetve tudós vagy ismert kutató elismerte, hogy a módszer igenis létezik...

Erről Videó ITT : http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=l0z7JOxQaO0


Az egyik rendkívül aktív időjárás figyelő, a Youtube-on Dutchsinse néven ismert felhasználó, igen érdekes videót osztott meg a legutóbbi Fülöp szigeteki tájfunnal kapcsolatban, azt állítva, hogy a viharok keletkezése illetve iránya ember által kibocsátott, jól megfigyelhető mikrohullámú impulzusokkal, sugarakkal hozható összefüggésbe... Az elmúlt években egyre több információ kerül napvilágra az időjárás-módosító technológiákkal kapcsolatban és számos független oknyomozó, illetve tudós vagy ismert kutató elismerte, hogy a módszer igenis létezik... Ugyanakkor arról is beszél, hogy az Egyesült Államok már a Vietnámi háború alatt is használt hasonló módszereket, hogy monszunt idézzen elő a vietkongok ellen és nem ők az egyedüli hatalom, amelyik rendelkezik a technológiával... A világ számos alkalommal tapasztalt időjárási anomáliákat a közelmúltban... Ilyenek voltak a Katrina és a Sandy hurrikánok is, amelyekről többen is azt állítják, hogy mesterségesen irányított viharok voltak... Az Időjárás Módosítási Társaság saját weboldalán elismeri, hogy az ilyen módszerek több mint 60 éve léteznek... ____________________________________________ ,,A Weather Modification Association (WMA) 1950-ben alakult azzal a céllal, hogy segítsen megérteni az időjárás-módosítási módszereket és azok hatásait valamint a programok szponzorainak, üzemeltetőinek és a tudományos közösségnek az elvárásait, illetve, hogy biztosítsa a hivatás etikusságát és a szabad információcserét." Weather Modification Association (WMA) - Egy az Időjárás módosításokkal foglalkozó szövetség az Egyesült Államokban (Utah), ami a legmagasabb szintű időjárás-módosító tevékenységeket folytat... WMA hivatalos oldala ITT : http://www.weathermodification.org/index.php ____________________________________________ A föld különböző pontjain számos állami létesítmény működik, ahol ,,atmoszferikus melegítési kísérleteket" folytatnak. Ezek között több olyan hadműveleti központot és radarállomást találunk, amelyek a ,,világ eddigi legnagyobb vihara" a Haiyan tájfun által végigsöpört területen vagy annak közelében vannak... Dutchsinse olyan adatokat tár fel az alábbi videóban, amelyek szerint a Haiyan tájfun komoly mikrohullámú tevékenységgel hozható összefüggésbe. Szerinte a Zoraida nevű viharrendszer is egy ilyen mikrohullám sugárral irányított jelenség, ami egy nagyon határozott kiindulási és végponttal rendelkezik... A Dutchsinse által összeállított videó (angol nyelven) ITT : http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=LzxTXk1JCFw Forrás : http://idokjelei.hu/2013/11/a-fulop-szigeteki-tajfunt-mikrohullamu-impulzusok-ira nyithattak/ HAARP rendszerek a Világban: http://az-ellenallas-kotelessegunk.webnode.hu/haarp-rendszerek-a-vilagban/ /facebook: Az Ellenállás Jogunk és Kötelességünk/
::: ÁTTÖRÉS - BEISMERTÉK AZ IDŐJÁRÁS MÓDOSÍTÁST !!! ::: A Fülöp szigeteki tájfunt mikrohullámú impulzusok irányíthatták! Az egyik rendkívül aktív időjárás figyelő, a Youtube-on Dutchsinse néven ismert felhasználó, igen érdekes videót osztott meg a legutóbbi Fülöp szigeteki tájfunnal kapcsolatban, azt állítva, hogy a viharok keletkezése illetve iránya ember által kibocsátott, jól megfigyelhető mikrohullámú impulzusokkal, sugarakkal hozható összefüggésbe... Az elmúlt években egyre több információ kerül napvilágra az időjárás-módosító technológiákkal kapcsolatban és számos független oknyomozó, illetve tudós vagy ismert kutató elismerte, hogy a módszer igenis létezik... Erről Videó ITT : http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=l0z7JOxQaO0 Az egyik rendkívül aktív időjárás figyelő, a Youtube-on Dutchsinse néven ismert felhasználó, igen érdekes videót osztott meg a legutóbbi Fülöp szigeteki tájfunnal kapcsolatban, azt állítva, hogy a viharok keletkezése illetve iránya ember által kibocsátott, jól megfigyelhető mikrohullámú impulzusokkal, sugarakkal hozható összefüggésbe... Az elmúlt években egyre több információ kerül napvilágra az időjárás-módosító technológiákkal kapcsolatban és számos független oknyomozó, illetve tudós vagy ismert kutató elismerte, hogy a módszer igenis létezik... Ugyanakkor arról is beszél, hogy az Egyesült Államok már a Vietnámi háború alatt is használt hasonló módszereket, hogy monszunt idézzen elő a vietkongok ellen és nem ők az egyedüli hatalom, amelyik rendelkezik a technológiával... A világ számos alkalommal tapasztalt időjárási anomáliákat a közelmúltban... Ilyenek voltak a Katrina és a Sandy hurrikánok is, amelyekről többen is azt állítják, hogy mesterségesen irányított viharok voltak... Az Időjárás Módosítási Társaság saját weboldalán elismeri, hogy az ilyen módszerek több mint 60 éve léteznek... ____________________________________________ ,,A Weather Modification Association (WMA) 1950-ben alakult azzal a céllal, hogy segítsen megérteni az időjárás-módosítási módszereket és azok hatásait valamint a programok szponzorainak, üzemeltetőinek és a tudományos közösségnek az elvárásait, illetve, hogy biztosítsa a hivatás etikusságát és a szabad információcserét." Weather Modification Association (WMA) - Egy az Időjárás módosításokkal foglalkozó szövetség az Egyesült Államokban (Utah), ami a legmagasabb szintű időjárás-módosító tevékenységeket folytat... WMA hivatalos oldala ITT : http://www.weathermodification.org/index.php ____________________________________________ A föld különböző pontjain számos állami létesítmény működik, ahol ,,atmoszferikus melegítési kísérleteket" folytatnak. Ezek között több olyan hadműveleti központot és radarállomást találunk, amelyek a ,,világ eddigi legnagyobb vihara" a Haiyan tájfun által végigsöpört területen vagy annak közelében vannak... Dutchsinse olyan adatokat tár fel az alábbi videóban, amelyek szerint a Haiyan tájfun komoly mikrohullámú tevékenységgel hozható összefüggésbe. Szerinte a Zoraida nevű viharrendszer is egy ilyen mikrohullám sugárral irányított jelenség, ami egy nagyon határozott kiindulási és végponttal rendelkezik... A Dutchsinse által összeállított videó (angol nyelven) ITT : http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=LzxTXk1JCFw Forrás : http://idokjelei.hu/2013/11/a-fulop-szigeteki-tajfunt-mikrohullamu-impulzusok-ira nyithattak/ HAARP rendszerek a Világban: http://az-ellenallas-kotelessegunk.webnode.hu/haarp-rendszerek-a-vilagban/ /facebook: Az Ellenállás Jogunk és Kötelességünk/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nagy tapsot a Spicli tévének!
  2014-01-17 18:16:54, péntek
 
  Nagy tapsot a Spicli tévének!

Nem, nem halt ki a kommunista házmester, aki annak idején szaladt feljelenteni a Szabad Európáért, a hosszú hajért, a táskamagnóból szóló beatzenéért vagy bármiért. Egy csőcselékünk van, de igyekszünk szaporítani. Az ilyen ember ma természetesen Simicska Lajos alkalmazottja. Vagy szeretne neki dolgozni. Nagy halat fogtak a Hír Tv nevű dögkút házőrző kutyái: sikerült lebuktatniuk egy lakáskocsmát, ahol - igen, jól hallották, megrázó jelenet következik - még dohányoznak is. Ahogy az efféle büszke keretlegényektől várható, rögtön ki is hívták a hatóságot, aztán elbüszkélkedtek a képernyőn, milyen ügyesen nyakon csípték az osztályellenséget. A Keret mellesleg nem zavart senkit, egyetemisták, költők és hasonló szerzetek kuckója volt, akik itt még egy kicsit elbújhattak a rendszer elől; a szabadság kis körében érezhették magukat, mintha olyan fasza lenne minden, mint a nyolcvanas években. De hát a spiclinek meg az a dolga, hogy utánuk menjen, hallgatózzon és feljelentsen. Meg is teszi, nem is szégyelli magát, önkéntes rendőrnek, sőt önkéntes BKV-ellenőrnek képzeli magát. Az teszi boldoggá, ha másokat tönkretehet. Mindegy neki, hogy feketevágás, illegális istentisztelet vagy lakáskocsma. És hogy kerek legyen a kép, ezek a csúszómászó férgek ki másnak dolgoznának, mint Simicska Lajosnak. Annak az embernek, aki percenként többe kerül az országnak, mint az összes lakáskocsma éves forgalma. Tőle kapják a fizetésüket, és éppen ezért: hogy ne a teljes lenyúlt dohánypiac jusson eszükbe, hanem a Keretben elszívott két doboz cigaretta, és hogy a korrupció a titokban felszolgált házisört jelentse, ne pedig az ő gazdájukat. (írta: Tóta W. Árpád, hvg.hu) A Hír Tv Panaszkönyv c. műsorának készítői: Szerkesztőségvezető: Kisberk Szabolcs Felelős szerkesztő: Farkas Emese Műsorvezető: Nagy Katalin Hírigazgató: Nagy Zoltán

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Napi abszurd, ezúttal Lázár János államtitkártól:
  2014-01-17 18:11:27, péntek
 
  Napi abszurd, ezúttal Lázár János államtitkártól: "Semmilyen formában nem tevődik át az áram árára az a hitelköltség, amiből az új atomerőmű épül, mert a 10 milliárd eurót a magyar állam veszi fel, és ő is fizeti majd vissza." "Magyar állam" nevű, polgároktól független személy vagy intézmény nem létezik. Az állam mi, magyarországi lakosok közössége vagyunk. Vagyis az állam a "zemberek" adóiból fizeti vissza a hitelt, tehát végső soron a "zemberek" viselik a költségeket. Ha nem közvetlenül az áram árában jelentkezik ez a pénz, akkor a jó polgár más fogyasztásában fog. Így is, úgy is: nő az államadósság, nőnek az egyénekre és családokra rakódó terhek. Közben nem nő a gazdaság, nincsenek beruházások, bizonytalan a jövő, folytatódik az ámokfutás.
(Kerék-Bárczy Szabolcs)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Menekül a tőke Kelet-Európából
  2014-01-17 17:25:10, péntek
 
  Menekül a tőke Kelet-Európából
2014.01.15 18:08


A nemzetközi pénzintézetek mostanra kezdtek komolyan aggódni amiatt, hogy Kelet-Európában tovább növekszik a pár éve kezdődő tőkekivonás.

Az IMF a tőkekivonás három hullámáról beszél: az első a 2008-as "pénzügyi válság" hatására kezdődött meg. Ekkor még átmeneti válságjelenségként értékelték a történteket, amiben a befektetők kockázatvállalási hajlandósága csökken és emiatt nagyobb vagyonkivonások indultak meg az EU perifériaállamaiból.

A nyugati országok pénzügyi visszarendeződését követően egyértelművé vált, hogy ugyanez a folyamat a perifériaállamokban nem fog megkezdődni. A második hullámban 2011 közepétől a nyugati bankok fékezték a kelet-európai leányvállalataik tőkeellátását. A bedőlt hitelek miatt kiszámíthatatlan környezetté vált Kelet-Európa, ahol csak a legnagyobb tőkével bíró pénzintézetek tudtak továbbra is extraprofitban gondolkozni. A társadalmi kérdésekre érzéketlen profitéhes bankok a bedőlt hitelekre egyszerű pénzkivonással reagáltak.

A harmadik hullám már politikai vonatkozású - 2012 második felében Kelet-Európába helyeződött át a nyugati és az orosz érdekszféra ütközőzónája. Ennek kézzelfogható hatásai 2013 első negyedévére kezdtek megjelenni, a kelet-európai országok orosz állammal kötött államközi megállapodásainak hatására a tőkekivonás ugrásszerűen felgyorsult, addigra a nyugati pénzügyi körök közül a kevésbé józanabbak is hanyatt-homlok menekültek.

A térség 2008-as pénzügyi válsága óta a nyugat-európai bankok több mint 120 milliárd eurót vontak ki, és ebben még nincsenek benne a 2013-as év kiemelkedően mínuszos adatai, amiket az IMF jövő héten hoz majd nyilvánosságra.

Ennek fényében érthető, hogy Orbán Viktor egyre kevesebbet szaladgál Brüsszelbe, és egyre többet Moszkvába, - de nem kell aggódni, ahogy telik az idő, az átrendeződést követően ennek is meglesznek a politikai következményei. A legnagyobb patkányok akárhogy rohangásznak is, nem fogják elhagyni a süllyedő hajót.

http://www.hidfo.net/2014/01/15/menekul-toke-kelet-europabol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesz szerint az ócsai lakópark a Gyurcsány-korszak szimb
  2014-01-17 17:23:59, péntek
 
 
A Fidesz szerint az ócsai lakópark a Gyurcsány-korszak szimbóluma


horváthbence
gazdaság
ma 16:05


A kormánypárt a szocialista Korózs Lajos nyilatkozatára reagált. Korózs mai sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az ócsai lakópark bukása egyben a kormány kudarcát is jelenti.

A Fidesz közleménye szerint viszont a Gyurcsány-korszak a magyar családokat teljesen kiszolgáltatta a külföldi bankok érdekeinek és devizacsapdába taszította őket, és a lakóparkban otthonra lelt családok, ha a Gyurcsány-kormányon múlt volna, most földönfutók lennének.

Ma ugyanaz a Gyurcsány-koalíció gúnyolódik ezeken a családokon, amelyik hagyta, hogy a bankok becsapják az embereket és elvegyék otthonaikat

- írják még a közleményben.

A Népszabadság ma reggel írt arról, hogy a bedőlt devizahitelesek számára felépített, iszonyatosan drága, teljesen élhetetlen, mindentől elvágott lakópark házainak csak fele telt meg, további pályáztatás helyett ezért a kormány a katasztrófa sújtotta területekről kitelepítettek átmeneti szállásává minősítette át a parkot. (via MTI)

http://444.hu/2014/01/17/a-fidesz-szerint-az-ocsai-lakopark-a-gyurcsany-korszak-s zimboluma/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Téli Közfoglalkoztatási Program. Mai téma: Tömegverekedés
  2014-01-17 17:19:18, péntek
 
  Téli Közfoglalkoztatási Program. Mai téma: Tömegverekedés

A közmunkások oktatáson vettek részt, amikor az egyikük szemmel láthatóan ittasan jelent meg, ahol szóváltásba keveredett a társával. Ez váltotta ki a verekedést.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ormosbányán történt a tömegverekedés, a közmunkások - mintegy ötvenen - a Téli Közfoglalkoztatási program tanfolyamán vettek részt a település művelődési házában - írja az Észak Online.
Sike Ferencné, a település független polgármestere az eset után elmondta, az egyik közmunkás szemmel láthatóan ittas állapotban jelent meg a foglalkozáson, ott szóváltásba keveredett, ez fajult verekedéssé. Ezután néhányan telefonon értesítették ismerőseiket, így olyanok is beszálltak a verekedésbe, akik nem is vettek részt a programban. Az anyagi kár is jelentős, ablakokat és székeket törtek a falubeliek. De ennél is jelentősebb az erkölcsi kár, a botrány híre sok kárt okoz még a településnek - tette hozzá a polgármester.
Sike Ferencné elmondta, a településen ugyan korábban is történtek bűnesetek, de a helyzet 2-3 éve változott meg jelentősen, megjelent a kábítószer és mindennapossá váltak a betörések és a lopások is. ,,Látszik, hogy két hét alatt rend lett..." - jegyezte meg keserűen a polgármester.Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az eset után elmondta, a verekedés résztvevőit előállították, ellenük csoportos és felfegyverkezve elkövetett garázdaság gyanúja miatt folyik az eljárás.
(hir24)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Trash reality indul kukásokkal a TV2-n
  2014-01-17 16:10:01, péntek
 
  Trash reality indul kukásokkal a TV2-n

2014. január 16., csütörtök

A Kukás Világ szereplői mind a hulladékgazdálkodás területéről érkeznek, és a részvételhez alap a kuka forgatása pöccsel.

kukasvilla.jpg

Ellencsapásra készül a TV2, hogy a Való Világnak konkurenciát állítson. Igazi trash reality-t készít a csatorna, amiben kizárólag kukások, és egyéb, a hulladékgazdálkodási és újrahasznosítási ipar területéről érkező játékos vesz részt. A játékosokat két csoportra osztják: az egyik csapatot egy hulladékégetőben, a másikat egy dögkútban helyezik el. A két csapat életét a nap 24 órájában kamerákkal és ÁNTSZ dolgozókkal figyelik majd.

A játékosok annyira le lesznek zárva a külvilágtól, hogy a ,,villáikban" még a rezsicsökkentés hatásait sem fogják érezni, mindenkinek a tavalyi szemétszállítási díjakat kell majd fizetnie. A jatékban egyébként nagy szerep jut majd a taktikának, az intrikának, és egyéb furcsa, a játékosok által nem ismert latin szavaknak, valamint természetesen a szemétkedésnek.

A Kukás Világnak jelenleg is tart a castingja, de az már most látszik, hogy a kuka pörgetése pöccsel, a fasz-bowling, a herezsákolás és a szelektív szemétválogatás csöccsel alapkövetelmény lesz a bejutáshoz.

http://hircsarda.blog.hu/2014/01/16/trash_reality_indul_kukasokkal_a_tv2-n
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2013.12 2014. Január 2014.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 709 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 126
  • e Hét: 459
  • e Hónap: 14651
  • e Év: 147568
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.