Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Lisztekről
  2014-01-02 14:50:38, csütörtök
 
  Számomra mindig bosszantó, ha egy recept nem pontos. Irritálóak az ilyen kifejezések: ízlés szerint, amennyit felvesz, közepesen lágy, mérsékelt tűzön stb. Se szeri se száma az ilyen recepteknek, és sajnos még a szakácskönyvekben is. Nincs ma egy szakácskönyv, amiből egy fiatal nő (vagy férfi) meg tudna tanulni főzni. A receptek lényege a pontos mennyiség, a hozzávalók pontos megnevezése, és a pontos technológiai leírás. A legdühítőbb számomra azonban az, hogy a receptek 99%-a csak ennyit említ a hozzávalók között: liszt.
Készítsd el aztán eszerint és csodálkozz, ha nem lett jó. Ezért törekszem a lehető legpontosabb leírásra, és azt is mindig megemlítem, milyen lisztet kell használni.
Természetesen a háziasszonyok döntő többsége változtathat, maga számára adaptálhat egy receptet, de még az is kétséges számomra, hogy sokan tudják-e egy változtatásnak milyen háttere van, mi a következménye. Nekem bevált, legtöbbször ennyi az indoklás.

A lisztek:
A liszteket négy tulajdonsága határozza meg:
milyen gabonából készült
mekkora szemcsenagyságúra őrölték
mennyi a hamutartalmuk, azaz mennyi héjanyag (korpa) van benne
mennyi a gabona fehérjetartalma - sikér vagy szejtán vagy búzahús névvel ismert
A mai háziasszony leggyakrabban a következő lisztekkel találkozik:
BL-55 finomliszt búzából
BFF-55 rétesliszt búzából
Bl-80 kenyérliszt

Finomliszt:
A finomliszt használható péksütemények és kenyér sütéséhez. A tészta héja és belseje is puha lesz, általában lényegesen több folyadékot vesz fel, mint a rétesliszt. Használjuk édes süteményekhez, piskótákhoz. Pl. a piskóta, kevert tészta minőségét erősen befolyásolja, hogy milyen a folyadékmegkötő képessége. Annál szebb, magasabb a piskótánk, kevert tésztánk, minél több folyadék megkötésére képes. A finomliszből készült tészta keményebb, rugalmasabb lesz.
Rántásoknál selymesebb hatást eredményez. Bécsi jellegű panírozáskor az alsó réteg finomliszt legyen, akkor lesz szép levegőpárnás a panír a rántott húson.
A palacsintatészta puhább, csavarhatóbb, ha finomlisztből készül.
Régi receptekben, ahol dupla nullás lisztet írnak, finomlisztet használj (sőt az még ennél is finomabb volt).
Rossz tulajdonság, hogy könnyen csomósodik, nyálkásodik. A belőle gyúrt tészta nehezen főzhető szépre, külseje mászkos lesz. A forró folyadék a finomlisztet hamar összerántja szétkeverhetetlen csomókká (csiriz).

Kenyérliszt:
A kenyérliszt a legideálisabb a kenyerek, kelt tészták sütéséhez. A finomliszt előbb felsorolt negatívumaival kevésbé rendelkezik, viszont még elég jó a folyadékmegkötése. Magasabb korpatartalma pedig a kenyér "rostosságát" fokozza, de még elég magas lesz a belőle sütött tészta (minél magasabb ugyanis a korpatartalom, a tészta annál nehezebb, laposabb lesz). Így az eredmény puha, de rugalmas, ropogóshéjú, elég magas tészta lesz. Kifejezetten kenyérsütéshez találták ki.
BL-80-as liszt hiányában szokás a finomliszt és a rétesliszt valamilyen arányú keverése, mellyel elég jó eredményt lehet elérni, bár a korpatartalom ezzel nem fokozható.

Rétesliszt:
A rétesliszt talán a legsűrűbben használható az ételek készítésekor, ellentétben azzal a tapasztalattal, hogy a magyar nők túlnyomórészt mindenhez inkább finomlisztet használnak.
Gyúrt tészták, nokedli (galuska), nudli készítéséhez ezt használjuk, vagy a kétféle liszt olyan arányú keverékét, amelyek a legelőnyösebb tulajdonságokat hozzák ki mindkét összetevőből. A rétesliszt kevesebb folyadékot vesz fel, így a recepteknél megadott folyadék mennyiségét ne öntsük egészen hozzá, mert a receptet lehet, hogy finomlisztre írták (csak sajnos nincs odaírva). Ezt ki kell tapasztalnunk.
A kelt tészta annál ropogósabb, de egyben nehezebb (laposabb) lesz, minél több benne a rétesliszt. Pizzatészták sütésekor ez előnyös, amennyiben a vékonyabb, ropogós fajtát szeretjük. Rétestészták, vajas, hájastészták készítéséhez is ezt alkalmazzuk. Omlós sütemények készítéséhez is jó (finomliszttel keverhetjük is).
A csak lisztbe (vagy paprikáslisztbe) forgatott húsok, halak sütésénél is ezt a lisztfajtát érdemes használni. Ebből készüljön (vagy keverjük) a sörtészta, a párizsi jellegű panír (liszt+tojás), a bundásalma bundája stb., mert ropogósabb bevonatot eredményez. Ha a piskótát, kevert tésztát réteslisztből készítjük, egészen más jellegű lesz, morzsalékonyabb, laposabb, de izgalmas, újfajta süteményt eredményez. Kuglófok sütéséhez is használható.
Azokban a régi receptekben, ahol azt olvassuk nullás liszt (0), réteslisztet használjunk, mert ez volt régebben a neve.

A sikértartalom szerepe általában sütemények, pékáruk sütésekor lényeges, bármelyik lisztet használjuk is. Általában igaz, hogy a mai lisztek sikértartalma alacsonyabb, mint pl. 100 évvel ezelőtt volt. Ez a gabonafajták változásának és az erős feldolgozottságnak, illetve annak a következménye, hogy már nem csak a mi termőterületünkön termett gabonát őrlik a malmok. Ezen ipari szinten állományjavítókkal segítenek. Bioboltokban olcsón kapható por alakú sikér (szejtán, búzahús), vásároljunk és tartsunk ebből otthon. Kelt tészták, kenyerek, péksütemények sütésekor mindig használjunk. Jót tesz a piskótának és a kevert tésztának is. A sikér hozzáadása a tészta tartását növeli, így magasabb, könnyebb lesz. A réteslisztnek jobb a sikértartalma, mint a finomlisztnek, ezt tartsuk szem előtt, ha plusz sikért adunk a tésztához.
Járjunk el az adagolási utasítás szerint és ne vigyük túlzásba a sikér hozzáadását.
A tönkölybúza lisztnek pl. magasabb a fehérjetartalma, mint a sima búzalisztté.

Ma már sokféle más liszt is kapható, ezeknek mindig nézzünk utána, hogy a fenti 4 tulajdonság szerint milyenek, és aszerint használjuk őket.

Ennyit röviden a lisztekről. A liszt minden nap használatos alapanyag a konyhában, érdemes tudni róla ennyit, de többet talán nem is kell.
Végül itt vannak a lisztkódok, így el tudunk igazodni abban, hogy a vásárolt lisztet mire használjuk fel, és milyen lesz az eredmény.

Lisztkódok:
Az első betű jelöli, milyen gabonából készült a liszt:
B - búza
R - rozs
D - durum
G - graham
TB - tönkölybúza
A második betű a szemcsenagyságot jelöli:
L (liszt) - apró szemcséjű finomliszt
F (fogós) - nagyobb szemcsenagyságú
FF (kétszerfogós) - még nagyobb szemcsenagyságú
D - dara
A szám a hamutartalmat fejezi ki. Minél nagyobb, annál több a korpa a lisztben.

Ezek után a kódok:

BL-51 -Sima búzaliszt - Német kódja: 405 - Régebben dupla nullás liszt "00"
BL-55 -Finom (búza) liszt - Német kódja: 550
BL-80 -Fehér kenyérliszt - Német kódja: 1050 - Angolul: white bread flour
BL-112 -Félfehér kenyérliszt (Egységes búzaliszt)
BL-200 -Teljes kiőrlésű búzaliszt - Német kódja: 1700
BF-53 -Egyszer fogós liszt
BF-55 -Félfogós liszt
BFF-55 -Rétesliszt (kétszer fogós liszt) - Angolul: strong white bread flour - Régebben nullás liszt "0"
AD -Búzadara - Angolul: strong white softgrain bread flour
GL-200 -Graham liszt
TL-50 -Tésztaipari liszt
DSL -Durum simaliszt
TDD -Tésztaipari durum dara
TBL-70 -Fehér tönköly(búza)liszt
TBL-300 Teljes kiőrlésű tönköly(búza)liszt
RL-60 -Fehér rozsliszt (rozsláng) A félbarna kenyér készítéséhez használják.
RL-90 -Világos rozsliszt - Barna kenyér készül belőle.
RL-125 -Sötét rozsliszt
RL-190 -Teljes kiőrlésű rozsliszt

Read more: http://www.wiselady.hu/2009/03/lisztek.html#ixzz2pXdhFluG
 
 
0 komment , kategória:  konyhai tudnivalók   
Lazacos tekercs
  2014-01-02 14:47:28, csütörtök
 
  Hozzávalók a tojáslepényhez:
5 tojás, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál tejföl,1 csokor zöld kapor, só, bors, 1 dkg vaj;
a töltelékhez:
15 dkg tehéntúró, 10 dkg krémsajt, 25 dkg füstölt lazac

Elkészítése:
A tojásokat egy keverőtálba törjük, hozzáadjuk a tejfölt, az apróra vágott kaprot és a
lisztet. Sózzuk, borsozzuk és jól összekavarjuk, majd sütőpapírral bélelt és vajjal lekent kb. 25x30 cm-es nagyságú tepsibe öntjük és 15 perc alatt megsütjük. A tojáslepényt még forrón egy újabb sütőpapírra átfordítjuk, hogy a kapros fele kerüljön majd kívülre és azzal együtt feltekerjük. A krémsajtot kikavarjuk a tehéntúróval, és rákenjük a teljesen kihűlt tojáslepényre. A lazacot vékony szeletekre vágjuk és befedjük vele a krémet. Meglocsoljuk citromlével, majd szorosan feltekerjük. Alufóliába csavarjuk, 3-4 óráig hűtőben tartjuk, majd éles késsel szeleteljük.
 
 
0 komment , kategória:  Hal ételek  
Bébiétel receptek 12 hónapos kortól
  2014-01-02 14:35:12, csütörtök
 
  1-Cukkínis lecsó recept

Hozzávalók: cukkíni, paradicsom, vöröshagyma, só

A paradicsomról eltávolítjuk a héját. A cukkínit megpucoljuk, ha nagyobb méretű, akkor a magjait is eltávolítjuk. A hozzávalókat apró kockákra vágjuk, a hagymát üvegesre pirítjuk, majd a lecsóhoz hasonlóan megpároljuk. Ízlés szerint sózzuk. A cukkínis lecsót puhára főtt rizzsel kínáljuk.

A maradékot cukkíni-hajóban tovább süthetjük saját magunk részére.

2-Rakott karfiol bébiétel recept

Hozzávalók:
egy karfiol, 15 dkg trappista sajt, 2 dl tejföl, rizs, darált hús, fokhagyma, piros paprika, só

A karfiolt rózsáira szedjük, és alaposan megtisztítjuk, majd puhára pároljuk. Ízlés szerint sózzuk.
A rizst puhára pároljuk. A darált húst olajon fokhagymával megpároljuk, ízlés szerint paprikázzuk. Egy tűzálló tálat kikenünk margarinnal és rászedjük először a rizst, majd a húst, végül a karfiolt.
A sajtot lereszeljük, összekeverjük a tejföllel. A sajtos masszával bevonjuk az ételt, majd előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Ezt az ételt más zöldségekkel is elkészíthetjük, például kelkáposztával, zsenge vajbabbal.

3-Vadas zsemlegombóccal

Hozzávalók:
a marhahúslevesben megfőtt hús és zöldségek, tejföl, citrom, cukor, só, bors.
A gombóchoz pirított zsemlekockák, liszt, 1 tojás, tej

A megfőtt marhát ledaráljuk. A levesben megfőtt zöldségeket közben finomra turmixoljuk, majd vajon felforraljuk, sóval, borssal, egy kis cukorral és citrom levével ízesítjük. A gombóchoz tepsiben megpirítjuk a zsemlekockákat, majd a liszttel, a tojással és a tejjel nokedli állagú tésztát keverünk.
A tésztából kanállal galuskákat szaggatunk, és forró vízben gombócokat főzünk.

4-Cukkínis tócsni

Hozzávalók:
4-5 db közepes méretű burgonya, 1 közepes méretű cukkíni, 2 tojás, só, ízlés szerint, liszt, amennyit a massza felvesz (ált. 3 púpos evőkanál), tejföl

A cukkínit, és a burgonyákat meghámozzuk, és almareszelőn lereszeljük (ha szép a cukkíni héja, akkor azzal együtt. Ha nagyobb méretű a cukkíni, akkor a közepét a magokkal ki kell vágni. ) Hozzáadjuk a tojásokat és ízesítjük. A sótól levet engednek a zöldségek ezért, ezért lisztet adunk hozzá. Olajat forrósítunk, és evőkanállal kis adagokat a forró olajba teszünk, és arany barnára sütjük. Tejföllel, fokhagymás tejföllel kínáljuk.

5-Sajtos karfiol

Hozzávalók: egy karfiol, 15 dkg trappista sajt, 2 dl tejföl, só

A karfiolt rózsáira szedjük, és alaposan megtisztítjuk, majd puhára pároljuk. Ízlés szerint sózzuk. Egy tűzálló tálat kikenünk margarinnal, rászedjük a karfiolt. A sajtot lereszeljük, összekeverjük a tejföllel. A sajtos masszával bevonjuk a karfiolt, előmelegített sütőben, aranybarnára sütjük.

6-Spenótos tészta

Hozzávalók:
friss, leveles spenót, 1 gerezd fokhagyma, tej, keményítő vagy finomliszt a sűrítéshez, orsó tészta, 15 dkg trappista sajt, olaj, só

A megtisztított spenótot bő, forró vízben előfőzzük. Közben a fokhagymát az olajon megpirítjuk. Rászedjük az olajra a spenótot, fakanállal összedaraboljuk, majd a saját levében további 10-15 percig pároljuk. Végül leszórjuk liszttel vagy keményítővel, majd tejjel felöntjük. Addig keverjük, amíg csomómentes és sűrű állagú nem lesz. Közben a tésztát puhára főzzük. A leszűrt tésztát összekeverjük a spenóttal, a lereszelt sajttal, és előmelegített sütőben további 15 percig sütjük.

7-Kelkáposzta főzelék recept kisbabáknak

Hozzávalók: zsenge kelkáposzta, burgonya, só, babérlevél, friss tárkony, ecet, a habaráshoz liszt vagy keményítő

A burgonyát és a kelkáposztát apró kockákra vágjuk, és a fűszerekkel puhára pároljuk alacsony hőfokon.
Végül behabarjuk, és kevés ecettel ízesítjük.
Ez a főzelék segít, hogy a baba a savanykás ízeket is könnyen megszokja.
Ha nincsen kelkáposztád, akkor csak a burgonyát készítsd el főzeléknek.

TIPP: Hasonló főzelék készíthető kínai kelből is. Ha abból készítjük, kevésbé fújja fel a kisgyereket a kész étel.
Ha hasfájós a baba, akkor a kelkáposztát két vízben főzd meg. Az első vizet öntsd le róla, és újabb vízben főzd készre.

8-Zöldborsó főzelék

Hozzávalók: zsenge zöldborsó (mirelit is jó), só, pirospaprika, tejföl, a habaráshoz liszt vagy keményítő

A borsót annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. Sóval ízesítjük. A végén paprikás habarással sűrítjük.
A kemény, kesernyés ízű borsót nem valószínű, hogy megeszi a baba, ezért vásárláskor feltétlenül ellenőrizd, hogy milyet vásárolsz. Például mirelitben válaszd a drágábbat, de zsengébbet.

TIPP: A főzeléket kukoricaliszttel, vagy hajdina liszttel is be lehet sűríteni.

9-Joghurtos tökfőzelék

Hozzávalók: egy kisebb tök, kis darab hagyma, kapor, joghurt, keményítő, olaj, só

A tököt megtisztítjuk és legyaluljuk. Kis olajon megdinsztelünk egy kis darab hagymát, majd rászedjük a tököt. Sózzuk, majd pároljuk a saját levében addig, amíg puha nem lesz. Kaporral ízesítjük. A végén keverjünk 2 dl joghurtba (vagy tejfölbe) egy evőkanál keményítőt, és habarjuk be a főzeléket.

10-Vörös lencse főzelék

Hozzávalók: egy pohár vörös lencse, vöröshagyma, joghurt, só

A lencsét áztassuk be egy-két órára, majd egy gerezd hagymával tegyük fel főni. A vörös lencse gyorsan megfő, ezért figyeljünk oda, hogy ne párologjon el alóla a víz. Sózzuk, és addig főzzük, amíg a lencseszemek teljesen szét nem főnek. A végén pürésítsük, és joghurttal dúsítsuk.

11-Burgonyapüré fokhagymás csirkehússal

Hozzávalók: 2-3 burgonya, kevés vaj, kevés tej, kicsontozott csirke, egy csipetnyi só, kevés fokhagyma

A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és megfőzzük. Amikor már puhára főtt, áttörjük villával, majd kevés vajjal elkeverjük. A tejet felforraljuk, adagolva hozzá adjuk, és addig keverjük, amíg finom pépes állaga nem lesz.
A csirkehúst csipetnyi sóval megszórjuk,a fokhagymát megpucoljuk és széttörjük majd rászórjuk a csirke hús tetejére. Csak kevés fokhagymát szabad rárakni! Sütőben puhára sütjük.
Ha készen van apróra megvágjuk és hozzákeverjük a burgonyapüréhez.

12-Vajbab főzelék

Hozzávalók: zsenge vajbab, só, pirospaprika, tejföl, a habaráshoz liszt vagy keményítő

A babot nagyon apróra vágjuk, majd annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. Sóval ízesítjük.
A végén paprikás habarással sűrítjük.
A fás-szálkás babot nem valószínű, hogy megeszi a baba, ezért vásárláskor feltétlenül ellenőrizd, hogy milyet vásárolsz.

13-Spenót recept babáknak

Hozzávalók: friss, leveles spenót, 1 gerezd fokhagyma, tej, keményítő, vagy rizsliszt a sűrítéshez, olaj (dió, mogyoró, olíva), só, tej

A megtisztított spenótot bő, forró vízben 1-2 perc alatt blansírozzuk.
Közben a fokhagymát az olajon megpirítjuk.
Rászedjük az olajra a spenótot, fakanállal összedaraboljuk, majd a saját levében további 10-15 percig pároljuk alacsony hőfokon.
Végül leszórjuk liszttel vagy keményítővel, majd tejjel felöntjük.
Addig keverjük, amíg csomómentes, és sűrű állagú nem lesz.

14-Finomfőzelék

Hozzávalók: borsó, burgonya, sárgarépa, karalábé, a habaráshoz tejföl és keményítő
(vagy teljes kiőrlésű liszt), egy csipet só

A zöldségeket apró kockákra vágjuk és egy edényben, kevés sóval ízesítve, alacsony hőfokon puhára pároljuk.
TIPP: Pároló edényben készítve több vitamint tartanak magukban a zöldségek.
A megfőtt zöldségeket, keményítővel vagy teljes őrlésű liszttel elkevert tejföllel behabarjuk.
Kínálhatunk hozzá fasírozottat, tükörtojást.

15-Halgombóc

Hozzávalók: hal, zabpehely, tojássárgája, petrezselyem, joghurt, só, bors

20 dkg halhúst (lehet bármilyen) kiszálkázunk, felaprítjuk, összekeverjük 2 evőkanál zabpehellyel,
1 tojássárgájával, 0,5 dl natúr joghurttal. Sóval, borssal, felaprított petrezselyemmel fűszerezzük, majd kb. 1/2 órán keresztül pihentetjük, hogy a pehely megduzzadjon. Nedves kézzel kis gombócokat formázunk, majd forrásban lévő sós vízben puhára főzzük. Ügyeljünk arra, hogy a víz gyöngyözve forrjon. Ha kész, leszűrjük, lecsöpögtetjük, ás főzelékkel tálaljuk.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért nem volt régen ételallergia?
  2014-01-02 10:33:47, csütörtök
 
  MIÉRT NEM VOLT RÉGEN ÉTELALLERGIA...MOST MIÉRT VAN?

Volt a nagyszüleidnek ételallergiája? Az én nagyszüleimnek biztosan nem. Az ételallergia terjedő járványának rideg összehasonlítása minden generációval egyre rosszabb képet mutat.

Akkor miért nem volt a nagyszüleinknek ételallergiája? Ez elég egyszerű...

1. Valódi, szezonális ételeket fogyasztottak

Az ételek gazdaságokból és kis piacokról érkeztek az 1900-as évek elején, és mivel az élelmiszer tartósítószerek nem voltak még széles körben használatban, az ételek frissek voltak. A feldolgozott élelmiszerek hiánya miatt táplálkozásuk tápanyagban gazdag volt, ami lehetővé tette számukra, hogy annyi tápanyaghoz jussanak, amennyire az ételekből számukra szükséges volt.

A csecsemők számára az anyatej volt értékes, ami egész szezonban rendelkezésre állt.

2. Nem diétáztak, és nem bántak szigorúan a testükkel és az anyagcseréjükkel. Akkor ettek, amikor az étel rendelkezésre állt.

Nagyszüleink nem estek áldozatul a diéta hóbortnak, az élelmiszer marketingnek, a kalóriák számlálásának, és más káros fogyókúrás szokásnak, amelyek ma annyira népszerűek (részben azért, mert a marketing infrastruktúra nem létezett). Ezért volt egészséges az anyagcseréjük, mivel a szervezetük igényei és vágyai szerint étkeztek.

3. Az ételt otthon főzték meg hagyományos elkészítési módszereket használva

Feldolgozott étel vásárlására nem volt lehetőség, és étteremben enni ritka luxus volt. Nagyszüleink szerencséjére ezek a szokások valóban kedvező hatással voltak az egészségükre.

4. Nem ettek génmódosított ételeket, élelmiszer-adalékanyagokat, stabilizátorokat és dúsító anyagokat

Az ételeket még nem kezelték adalékanyagokkal, antibiotikumokkal és hormonokkal, melyek segítenek megőrizni az eltarthatóságukat, és a fogyasztók egészségének kárára nem tömték az élelmiszer gyártók zsebeit a korai 1900-as években.

5. Megették az egész állatot, melybe beletartoztak az ásványi anyagokban gazdag csont erőlevesek és a belsőségek

Az állati csontokat megtartották vagy vásárolták, hogy erőleveseket és csontleveseket készítsenek belőlük, melyek mindig különleges helyet foglaltak el a vacsoraasztalnál. Ezeket az ételeket nagyra értékelték gyógyító hatásuk miatt, és soha nem ment veszendőbe.

6. Nem mentek orvoshoz, amikor úgy érezték, hogy betegek, vagy hogy vényköteles gyógyszereket kapjanak. Az orvosi látogatások a balesetben sérülteket vagy az életveszélyes betegeket mentették meg.

Amikor lázasak lettek, megvárták, hogy elmúljon. Amikor rosszul érezték magukat, leveseket, erőlevest ettek, és sokat pihentek. Nem volt orvos vagy nővér gyorshívójuk, de bíztak a test természetes gyógyulási folyamatában sokkal inkább, mint mi manapság. Az ételük volt az orvosság, függetlenül attól, hogy ezt felismerték vagy sem.

7. Sok időt töltöttek odakinn

Nagyszüleinknek nem volt választásuk, hogy bent maradnak, és játszanak a telefonjukkal vagy a számítógépen. Ők az eredeti playstation-nel játszottak: kerékpároztak, hintáztak, és ott volt a jó öreg anyatermészet!

Hogyan hatnak ezek a dolgok az ételallergiára?

A táplálkozás hatással van testünk minden sejtjére. Sejtjeink egészsége a táplálkozástól és az életmódtól függ. A sejtek szöveteket hoznak létre, a szövetek pedig szerveket, melyekből egész szervrendszerek épülnek fel. Ha a táplálkozásod nem megfelelő, akkor minden sejted, szöveted és szerved integritása sérülést fog szenvedni, és így lehet, hogy bizonyos élelmiszerekre érzékenyebb leszel.

FORRÁS: UJVILAGTUDAT.BLOGSPOT.HU
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Örömmel köszöntlek ez Újesztendőben
  2014-01-02 10:29:58, csütörtök
 
  Örömmel köszöntlek ez Újesztendőben,
Áldás szálljon rátok gazdagon és bőven.

Ne felejtsd, jó népem: a haladás titka,
Ma is, ezután is: imádság és munka.

Küzdj, és bízva bízzál, szükség az imádság,
Emberé a munka, Istené az áldás.

Mezőn kalász nőjön, réten fű zöldüljön,
Munkában a nóta vidáman csendüljön.

Miben szűkölködünk? - ami még meg nincsen,
A beállott Újévben adja meg az Isten.

Ez a kívánságunk, ami még úgy kéne,
Megértést és békét a népek szívébe.

Hogy keresztény néped megtérjen és éljen,
Sok szenvedés után boldog időt érjen.

Adjon az Úristen ez újévben víg kacagást, csengőt,
Adjon Isten mindnyájunknak Boldog Újesztendőt!

B.U.É.K!

BÍZD ÚJRA ÉLETED KRISZTUSRA!
 
 
0 komment , kategória:   Hit és vallás- versek,idézete  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2013.12 2014. Január 2014.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 215 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 308
  • e Hét: 1478
  • e Hónap: 3373
  • e Év: 54164
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.