Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
A tudás...
  2014-01-02 23:53:36, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Kryon  
Feladnád a boldogság keresését?
  2014-01-02 23:45:44, csütörtök
 
  Feladnád a boldogság keresését?

Hagyj fel a céljaid keresésével, mert elvisznek önmagadtól.






Ha megnézed az emberek világát, a saját életedet, azt láthatod, hogy mindig valamilyen cél eléréséért küzd és dolgozik mindenki. Ez a cél lehet földi, lehet valamilyen spirituális/vallási eszme, de valahol mindenki azért az ÉRTELEMÉRT dolgozik, ami szerinte az életét határozza meg. Örömök keresése, szerelem és elégedettség keresése, spirituális fejlődés, a megvilágosodás vagy a Mennyországba kerülés, több pénz vagy nagyobb hatalom: mindenki küzd valamiért.

El tudnád-e képzelni az életedet úgy, hogy feladod az egészet, és nem dolgozol semmiért sem? Azaz NEM AKARSZ SEMMIT ELÉRNI?

Se több pénzt, se több hatalmat, se több örömöt, se több szeretetet, se több gyereket, se nagyobb autót, se magasabb spirituális szintet, se tisztább aurát, se egészségesebb testet, se tényleg semmit? :)

Persze, azt hiszem sejtem, hogy mire gondolsz: nem, ne ülj egész nap a lábadat lógatva vagy a tévét bámulva és nem azt mondom, hogy ne TEGYÉL semmit, hogy ne mozogj, hogy ne dolgozz, hogy ne olvass könyvet, hogy ne meditálj, ne jógázz, ne egyél egészségesen. Akkor mit is mondok? :) Erről igazán itt tudok Neked mesélni, itt tudom megmutatni és részletesen elmagyarázni:

http://csillagmag.hu/programajanlo/2-napos-intenziv-atalakulas-iskolaja-hetvege/


De azért a lényegét megpróbálom összefoglalni: :)





Csak egy pillanatra gondolkodj el azon, hogy milyen PROBLÉMÁD van most az életben? Ha megnézed, minden problémád abból adódik, hogy az a cél, az az elvárás, amit kitűztél, az nincs meg. Ez okozza minden szenvedésedet. Mert valahogyan elképzeled, hogy a világnak vagy az életednek működnie kéne, de nem úgy van. Annyira belénk van ez nevelve, hogy tegyünk valamiÉRT vagy valami ELLEN, hogy el sem gondolkodunk, hogy ez lehet másképpen is. Mert ugye, az életnek csak kell legyen valamilyen célja? S mi van akkor, csak tegyük fel egy kicsit, hogy nincs neki. Illetve egyetlen egy célja van:

TE MILYEN CÉLT ADSZ NEKI?

S amikor azt mondom, hogy ne küzdj semmiért, ne dolgozz a céljaid eléréséért, akkor - még egyszer hangsúlyozom - nem azt mondom, hogy ne tegyél semmit.

Csak nagyon nem mindegy az, (s most figyelj nagyon)

- hogy az elégedetlenség a hajtóerőd, hogy valamilyen áhított célt elérj?

- hogy a céljaidat ki rakta eléd? Te? Vagy valaki más? A társadalom? Egy eszme? Egy vallás? Ki, aki nem te vagy? Ezek a Te vágyaid egyáltalán? Vagy csak nem ismersz más megoldást?

Mert gondolj bele abba, hogy ha belekezdesz bármilyen cselekedetbe, és ha az alaprendű motiváltságod az elégedetlenség, akkor vajon ez a teremtés, ez az új pillanat milyen lesz?

Az életed milyen lesz akkor,

- ha folyamatosan elégedetlen vagy önmagaddal?

- ha folyamatosan elégedetlen vagy az anyagi helyzeteddel?

- ha folyamatosan elégedetlen vagy a jelenlegi életérzeteddel?

Márpedig, akár tudatosan, akár tudattalanul, de a legtöbb esetben ezek a fő hajtóerőid.





Éppen ezért nagyon könnyű összekeverni, hogy a “nemes cél", amiért létezel életedben az BELŐLED FAKAD, vagy egy belső elégedetlenség szüli, hogy majd egyszer eléred, ha sokáig és keményen dolgozol? Mert ez a legnagyobb csapda, amibe könnyű beleesni, és én ezt mondom neked, hogy hagyj fel a céljaid keresésével, mert elvisznek önmagadtól. Csinálj valamit - de az ne egy cél eléréséért legyen! Erre az elején nagyon nehéz ráérezni, éppen ezért nehéz is szavakkal átadnom. Hiszen mi a különbség a között (PÉLDA), hogy keresek egy jobban fizető munkahelyet mert elégedetlen vagyok a jelenlegi fizetésemmel, és a között, hogy elmegyek egy másik állásba, mert ott jobb?

Látszólag semmi!

És bizony, igen, a nem tudatos embernek szüksége van arra, hogy a negatív életérzés motiválja!!!

Ez tehát TELJESEN RENDBEN VAN! :) Hiszen valóban, ez vitte előre az emberiséget, hogy elégedetlen volt a helyzetével, és ez motiválta arra, hogy jobb dolgokat csináljon! De! :)

De én olyan embernek gondolom magam, aki nem azért dolgozom, mert elégedetlen vagyok azzal, ami van. Hanem látom, hogy miképpen lehetne jobban csinálni. Nem tudom mennyire látható a különbség, és lehet hogy semminek tűnik, pedig Ég és Föld a kettő! :) Hiszen nem mindegy, hogy te a megváltoztatás és a nem-elfogadás szándékával állsz hozzá a dolgokhoz, vagy a tiszta elfogadás szándékával!!! Mert ez utóbbi - és figyelj nagyon - egy újabb dimenziót nyit meg számodra!

Mert ha van szándékod, HA VANNAK CÉLJAID, akkor pontosan tudni véled, hogy mi az, ami neked kell! Márpedig, az esetek 99%-ban tévedni fogsz. Mert neked nem PONT az kell és nem PONT úgy, ahogy elképzelted. :) Csak azt hiszed, hogy tudod, pedig nem.

És ebből újabb szenvedést teremtesz magadnak. Miért? Mert elképzeléseid vannak arról, hogy neked mi a jó! Elképzelésed van arról, hogy milyen is mondjuk a megvilágosodás, vagy milyen gazdagnak lenni. Aztán odaérsz, és az sem lesz jó.

Sosem lesz jó.

Miért?

Mert most minden rendben van!

Legyen ez az alap kiindulásod! Legyen ez az alap motivációd!!! Most minden úgy van jól ahogy van - és indulj ki ebből. Ne akard megváltoztatni! Engedd,hogy ez egy IRÁNYT adjon neked! Ezt ahhoz tudnám hasonlítani, hogy egy agár vagy, aki körbe-körbe fut a műnyúl után. Mert ez a cél. És most állj meg (ez nehéz), fordulj meg, és indulj el a másik irányba. Mi fog történni? A nyúl egyenesen a szádba repül. :) Azaz a nyúl elengedése a cél.

Így működik az élet - valójában.

Forrás:http://csillagmag.hu


 
 
0 komment , kategória:  Tanítások-Üzenetek-Írások   
Kinek van teljes önismerete?
  2014-01-02 23:38:27, csütörtök
 
  Kinek van teljes önismerete?


Meglepő lesz a válasz: mindenkinek. Minden egyes ember tökéletes önismerettel rendelkezik önmagáról - csak nem tud róla.

Ez az egész, évszázadokon át tartó utazás semmi másról nem szól, mint hogy az ember felfedezze önmagát. Ám sajnálatos módon mindenki elfeledkezett erről a tényről, és ezért az izgalmakkal teli megismerés néhol rémálommá, és sokszor szenvedésekkel teli börtönné vált.





Csak ez az egy felismerés hiányzik, hogy az élet tapasztalatai semmi másról nem szólnak, mint az önismeretről. Minden gyönyörteli pillanat, kihívás, próbatétel és gyötrelem mögött ez történik a lélek részéről: ,,ez is milyen csodálatos tapasztalás!". Ez a ma embere számára, aki a társadalomba veszett, a saját egzisztenciájába feledkezett tudatossággal él, elfogadhatatlan. Sőt, a legtöbb spirituális útkereső számára elfogadhatatlan, hiszen mindenhol a Jó-t keresi, a bűn és a gonoszság felett, mindenhol az erény, a bölcsesség, a szentség és a megvilágosodott nagy tanítók igazságát kutatja.

És ez is ugyanolyan, mint a matériába feledkezett ember anyagi biztonságot halmozó sürgölődése. Csak más köntösbe bújt éppen az Önmegismerés millió és millió különböző módja.

Legtöbbször az ember az ,,egy" igaz utat, a biztos megoldást keresi, és teljesen elfelejti, hogy nincs ilyen: hiszen pontosan annyi féle Út létezik, ahány tapasztaló van. S lehet, hogy ez most e sorokat olvasva talán tisztán és világosan érthető, de az olvasó ha visszamegy a hétköznapokba, hazamegy, és otthon éppen a párját egy másik ellenkező nemű egyénnel találja az ágyban, akkor ez az érzet, huss, máris tovaröppen. És kezdődik minden játék, minden szenvedés és minden gyönyör előlről.

Az előbbi élmény hatására spirituális oldás vagy nagy lelki törés veszi kezdetét, és halmozódik tovább az elme végtelen raktárában a szenvedés-tudatosság.

S ha csak egy icipicit kilépnénk ebből az elméből, ebből a raktárból, akkor csak azt látnánk, hogy tapasztalás történt. Megtörtént a tapasztalása a szenvedésnek, az elhagyatottság érzésének, a fájdalomnak netán a felszabadulásnak, millió és millió érzelemnek.

És ennyi.

És nincs vele tovább dolgod.





Teljesen megértem, ha ez elfogadhatatlan és érthetetlen, és az eddigi tapasztalatokkal tökéletesen ellentmondásban van, de tedd fel magadnak a kérdést: pontosan Te most mit is szeretnél? Egy újabb pszichológiai cikket olvasni arról, hogy milyen lelki folyamatok játszódnak le a megcsalt emberben, milyen a párkapcsolat dinamikája, milyen dolgokkal tudod túlélni és feloldani az elveszítettség érzését? Erre vágysz, ami igazából semmilyen változást nem hoz magával...

Vagy szeretnéd azt megélni, hogy képes legyél mindenre az életedben úgy tekinteni, úgy IS tekinteni, mint egy tapasztalásra, amiért valójában ezt az utat járod? Szeretnéd a fenti példát tovább görgetve, megélni az elhagyatottság érzését ÉS közben pontosan tudni, hogy ez egy tapasztalás. Sírni és dühöngeni, ÉS közben azt IS tudni, hogy megtapasztaltad, és többet már erre nem lesz szükséged?

Nagyon nagy a különbség a kettő között, mondhatni ég és föld.

Hiszen, ahogyan kezdtem az elején: az ember elfelejtette, hogy egy a csodálatos utazás itt a Földön másról sem szól, mint arról, hogy megtapasztalja saját magát. De az nem mindegy e tapasztalás közben - és most ezeken érdemes elgondolkodni - hogy HOGYAN tapasztalod meg ezt az utazást!

Ez a kulcsa a gyötrelmeidnek, annak, amit keresel. Kérdezd meg magadtól, hogy valójában mire is vágysz úgy teljesen az életben, túl az anyagi javakon és azon, hogy szeressenek? Mire is vágysz valójában? Mi van MINDEN vágyad mögött?





Válaszold meg e kérdést, és ha sokat ,,rágódsz" rajta, egyszer csak meg fogod érteni - és élni - hogy a vágyaid mögött a tapasztalás rejlik. E hogy ez a tapasztalás MILYEN számodra, mennyire FÁJDALMAS, az azt határozza meg, hogy mennyire feledkezel el róla, hogy ez csak egy tapasztalás.

Mert - ahogyan a cikk elején írtam - minden ember tökéletes önismerettel rendelkezik, csak nem tud róla. Mert elfelejtette, hogy MINDEN, amit tapasztal, az ő maga. Tehát a világban található sok borzalom, sok negatív energia, a sok bölcsesség és szeretet, valójában az Én része.

És amikor az ember szembetalálkozik a világban saját sötétségével, saját borzalmas részeivel, akkor arra sajnos nem tud úgy tekinteni, mint saját magára, mint egy tapasztalásra. Pedig, ha tudna (és meg lehet csinálni), akkor nyugodtan lépne tovább. De mivel nem tud békében tovább állni, ezért elkezd vele hadakozni - és így születik meg minden dráma és szenvedés a világban.

* * *

Tehát, ha önismeretre vágysz: csak nézz körbe a világodban. Mi az ami ingerültté, mi az ami feszültté tesz? Mivel nem akarsz találkozni? Milyenek a családtagjaid? Milyen a párod? Milyenek a gyerekeid? Ez mind-mind benned van. Találkozol saját magaddal.

Ez az önismereted, hogy miképpen VISZONYULSZ ezekhez a dolgokhoz. Ez vagy Te. Ne takargasd, ne kerülgesd, mert csak tovább görgeted saját magadban.

Mert minden csak tapasztalás. S amikor ezt megérted egyszer - egy nap, egy év, egy élet múlva - akkor érkeztél meg oda, ahová mindig is el akartál jutni.

Jó utazást!

Forrás:http://csillagmag.hu


 
 
0 komment , kategória:  Tanítások-Üzenetek-Írások   
Nyolc hónapos erőpróba
  2014-01-02 23:13:06, csütörtök
 
  Csodálatos év lesz, az egekbe fog emelni, ha megengeded.


A Csillagleső 2013 írásakor észre kellett vennem egy különleges asztrológiai eseményt, amely az elkövetkező 8 hónapban igen meghatározó lesz. Érdemes egy mentális feljegyzést készíteni erről az információról, és bizonyos konfliktusok, nehézségek megélésekor feleleveníteni az itt olvasottakat, amelyek segíthetnek majd a továbblépésben.





(A Csillagleső 2013 utolsó - decemberi - hónapja ingyenesen letölthető az Unio Mystica Kiadó honlapjáról, csak fel kell iratkozni a hírlevélre. Ajánlom mindenkinek az áttanulmányozását, és a Hozzászólásokban szívesen veszem a visszajelzéseket azoktól, akik eddig még nem ismerték. )

Nos, a Mars december 7-én belépett a mérleg jegyébe, és ebben a jegyben fog tartózkodni 8 hónapon át. Ez csak azoknál okozza az állak leesését, akik csillagászattal vagy asztrológiával foglalkoznak, ugyanis ez igen ritka esemény. A Mars átlagosan 2 - azaz kettő - hónapon át szokott egy jegyben tartózkodni, ezért a 8 hónap az egy elképesztően hosszú idő a Mars tekintetében.

Ez azt jelenti, hogy a Bennünk élő Mars-erők komoly figyelmet fognak kapni 2014 augusztusáig, tehát sok megélnivalót fog tükrözni életünkben. Azt is mondhatnám, sok más dolog miatt is, hogy nem lesz könnyű vagy egyszerű év, de ugyanakkor a hatalmas lehetőségek esztendeje várható.

A Mars poláris, feszült helyzetben áll a mérlegben, ami azt jelenti, hogy teremtő akarat tükre még inkább érezhető lesz a saját bőrünkön. A mérleg úgymond tükör-jegy, a párkapcsolatot szimbolizáló jegy, tehát világ azonnal visszafordítja azt számunkra, amit bele akarunk helyezni. Ha nem megy valami, ha a marsikus önmeghaladó erőt mások legyőzésére fordítja valaki, akkor az önmagát erősítve fokozza az ingerültséget, dühöt, agressziót.

Ezért fokozottan érdemes arra figyelni, hogy MI AZ, ami másokban dühít, mi az, ami ingerültté tesz, mikor haragszik valaki a világra. Természetesen ez általánosságban elmondható, de a jövő év képletének tükrében a megoldásokban ez nagy segítségünkre lesz! Az AKARAT elengedése a 2014-es mottónk, legalább is az év első felében.

Az ,,én akarom", ,,én teremteni szeretnék", ,,tudom mi jó nekem", ,,bevonzom", ,,megagykontrollozom" és hasonló indíttatású cselekedetek, gondolatok bizony egyre kevésbé fognak működni, mert az év arra fog minket megtanítani, hogy hogyan teremtsük akarat nélkül.

A világ nem más, mint tükör. Tehát nem teremtésre, hanem FELISMERÉSRE van pusztán szükség, mert ez maga a teremtés: figyelem, ahogy a formák kibomlanak. Aki pedig manipulálni szeretne, azaz a tükörben ezt-azt meglátni, annak egyre elkeserítőbb lesz a tapasztalás, hogy hosszú távon nem találja meg a hőn vágyott csodát. Mert ÉSZREVENNI kell MAGUNKBAN mindazt, amit a tükörben látni szerenénk!





Előbb BELÜL kell megtalálni, hogy kint megtapasztalhassuk. A Mars pedig az Önlegyőzés ereje, az önmagát meghaladó erőé: s ha ezt Te belül, magadban tudod használni, akkor bizony bármit létrehozhatsz ,,kint", az általad tapasztalt világban. De a bölcs tudja, hogy csak önmagát átalakítva juthat hozzá mindahhoz, amit tapasztalni kíván. A balga pedig azt hiszi tudja, hogy mire van szüksége, és görcsösen kívánja a látszatvilágban így vagy úgy megtapasztalni a múlandó álmait. Ám azok jönnek-mennek, mert az állandó csak az, akit tükröz a világ. Maga a tükörkép pedig folyton alakul, módosul.





Izgalmas, felfordító és felkavaró tapasztalás veszi egyre mélyebben kezdetét, és bizony ez a legtöbb ember számára még több feszültséget és kihívást fog okozni.

* * *

Milyen témákat érint még ez a 8 hónapos ,,Mars a mérlegben" helyzet?

- döntésképtelenség: azaz mit is csináljak?

- szexuális energiák fokozódnak

- szélsőségek elsimítása, kiegyensúlyozás

Döntésképtelenség: a mérleg egyensúlyra törekvése és konfliktuskerülése a Mars teremtő erejének tekintetében előhívja bennünk a válaszutakba való beleragadást. Tehát, amit itt meg tudunk tanulni az, hogy elengedjük az ,,agyalást", a ,,melyiket is válasszam" őrlődést, és meg kell tanulnunk BÁTRAN elindulni bármilyen irányba. Majd a tapasztalás és a tanulás által megengedni, hogy emeljenek a tapasztalatok, még ha elsőre nem is sikerül valami. Nem szabad félni a kudarctól! - ezt érdemes megjegyezni. Ebben fog támogatni ez az erő.

Szexuális energiák: Később még sokat fogom taglalni a jövő évi komplex képleteket, de fontos megjegyezni, hogy a szexualitás terén is nagy átalakulások várhatóak. Vagyis, helyesebben fogalmazva, a korábban beindult nagy átalakulások most egyre mélyebben és mélyebben fognak hatni. A szexuális energia megtapasztalása és felemelése kulcs lesz abban, hogy szabad legyél, hogy tudatos legyél. Szét fog ütni. Szét fog rombolni és mindent felőröl benned, ha nem fogod kinyitni magad. S ahogyan előadásaimban hangsúlyozni szoktam, NEM a szexről beszélek ilyenkor. Sajnos a mai kor embere egy (vagyis kettő darab) módot ismer a szexualitásának megélésére és felszabadítására. A szeretkezés vagy maszturbáció, de még legtöbb esetben a tantra sem a megoldás! A megoldás a KINYÍLÁS, a megengedés és a felemelés, önlegyőzés. Ez egy másik cikk lényege, de sokat szenteltem már ennek a témának előadásaimban, táboraimban, most sajnos nincs idő és tér, hogy ezt részletezzem.

Kiegyensúlyozás: Segítségünkre lehet az is, hogy a szélsőséges megnyilvánulásainkban jobban fel fogjuk ismerni azokat a lehetőségeket, hogyan miként tudjuk ÁTALAKÍTANI egyik oldalról a másikra az erőket. Ez nagy segítség minden téren, hiszen pont az Új Energia megtapasztalásában fog áttétesen segíteni ez a poláris megoldás.

Összefoglalás:

Nehéz, kihívásokkal teli év lesz - ha azt hitted, hogy az elmúlt évek nehezek voltak, akkor még nem éltél 2014-ben. :) De aki ismer, tudja, hogy semmi szín alatt nem riogatni szeretnélek! SŐT! Szeretném felhívni a figyelmedet, hogy egyúttal ez a hatalmas lehetőségek éve is, ami következik. A kihívások arra valók, hogy megmutasd erődet, megmutasd azt, hogy mit tudsz teremteni. Millió dolgot fogsz tudni létrehozni - és megtanulhatjuk az akarat-nélküli, elmén túli létezés újabb lépcsőit is.

Csodálatos év lesz, az egekbe fog emelni, ha megengeded. Ha ellenállsz, mindent és mindent le fog rólad húzni, addig, amíg pőrén nem állsz, és azt nem mondod, hogy legyen meg aminek lennie kell. Lecsupaszító időszak következik.

Ha mindened elveszíted, akkor vajon mi marad? Tedd fel magadnak e kérdést, de nyugodj meg, semmit sem kell elveszíteni... de mi az, ami csakis a tiéd, még az úgynevezett halálod után is? Mi az, ami tényleg a tiéd?

Na, ennek a kérdésnek a megválaszolása történik majd 2014-ben.

Forrás:http://csillagmag.hu


 
 
0 komment , kategória:  Tanítások-Üzenetek-Írások   
Szárnyalás
  2014-01-02 22:59:23, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
Sütőtökös fordított sütemény rumos-diós habbal
  2014-01-02 22:44:34, csütörtök
 
  Sütőtökös fordított sütemény rumos-diós habbal

Hozzávalók:

A tésztához:
15 dkg liszt
10 dkg nádcukor
8 dkg vaj, vagy Rama
3 db tojás
1/2 csomag sütőpor
1 evőkanál rum
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 narancs reszelt héja

A tetejére:
40 dkg hámozott sütőtök
10 dkg vaj, vagy Rama
10 dkg kristálycukor
1/2 citrom leve

A rumos-diós habhoz:
3 dl habtejszín
5 dkg darált dió
3 evőkanál porcukor
1 evőkanál rum
1 csomag habfixáló

Elkészítés:

A sütőtököt, miután meghámoztuk, vékonyan felszeleteljük.

Egy 27 cm átmérőjű, 5 cm magas, sütőben is használható tapadásmentes serpenyőbe teszünk 10 dkg cukrot és 10 dkg vajat, hozzáadjuk a fél citrom levét, és az egészet addig sütjük, néhányszor megkeverve, míg a cukor szépen megkaramellizálódik. Ekkor beletesszük a sütőtökszeleteket, ízlés szerint elrendezve, majd lekapcsoljuk alatta a tüzet, és így hagyjuk hűlni, amíg a tésztát elkészítjük.

A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot, a vajat, a reszelt narancs héjat, a fahéjat és a rumot, majd az egészet habosra keverjük egy gépi habverő segítségével, majd apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert átszitált lisztet. Majd hozzákeverjük a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét. Végül a tésztamasszát rásimítjuk a sütőtök szeletekre.

Előmelegített sütőbe tesszük, és 190 fokon 35-40 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Miután megsült, hagyjuk hűlni, majd kifordítjuk egy tálra.

A rumos-diós habhoz a tejszínt a porcukorral kevés ideig verjük, majd hozzáadjuk a habfixálót, apránként a darált diót és a rumot, majd folyamatos keveréssel kemény habbá verjük az egészet, és a sütőtökös sütihez kínáljuk.





Megjegyzés:

Ez a sütemény végtelenül egyszerű, és jól variálható. Nagyon finom, fűszeres, igazi téli csemege. A sütőtök ízével kiváló egységet alkot a karamell, a narancs, a fahéj, és az egészre a koronát pedig, a rumos-diós hab teszi fel. Délutáni teához, kávéhoz, pompás desszert.

A receptet és a fotót Veruss74 küldte. Köszönjük!

Forrás:Midmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Finom zöldborsófőzelék
  2014-01-02 22:29:16, csütörtök
 
  Finom zöldborsófőzelék

Hozzávalók:

1 kg Bonduelle zöldborsó vagy fagyasztott Bonduelle zsenge zöldborsó
1 evőkanál étolaj
2 evőkanál liszt
6 dl tej

cukor

Elkészítés:

A zöldborsót az olajon megpárolom, sózom-cukrozom ízlés szertint. Mikor elég puha, rászórom a lisztet. Pirítom egy kicsit együtt, majd ráöntöm a hideg tejet. Felforralom, ha sűrűnek találom, még teszek hozzá tejet. Kb fél percig főzöm még. Kész!
Megjegyzés:

Nagyon finom, krémes a leve. Ha sűrűbben szereted, a liszt és a tej arányán változtass óvatosan, de vizet soha ne tegyél bele.

A receptet Bukikrisztina küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-főzelékek, lecsók,   
Ananászos almasaláta
  2014-01-02 22:27:32, csütörtök
 
  Ananászos almasaláta

Hozzávalók:

4 szép alma
1 ananászkonzerv (kockázott)
pár fürt fehér szőlő
1/2 csésze apróra vágott dió

Az öntethez:
a konzerv leve
1 tojás
5 dkg cukor
2 evőkanál liszt

Elkészítés:

Elővesszük legszebb salátás tálunkat, és beleöntjük a levétől megszabadított ananászkonzervet, a hasonló méretű kockákra vágott almát, a diót és nagyjából annyi mennyiségű szőlőszemet, mint az alma. Keresünk egy kis lábaskát, jó keményre verjük benne a tojást, simára keverjük a liszttel és a cukorral, felöntjük az ananászlével, és sűrűre főzzük. Lehűtjük, és a gyümölcsökre öntjük.
Megjegyzés:

A receptet Dzsafi küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Zöldborsófőzelék fasírtgolyókkal
  2014-01-02 22:24:51, csütörtök
 
  Zöldborsófőzelék extra

Hozzávalók:

45 dkg Bonduelle (fagyasztott) zöldborsó
1 közepes fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
3-4 dl tej
olívaolaj
vaj

bors
zöldségleveskocka vagy ételízesítő
apróra vágott petrezselyem

Elkészítés:

1. Az apró kockákra vágott vöröshagymát a vaj és az olívaolaj keverékén üvegesre pároljuk.

2. Hozzátörjük a fokhagymát, majd enyhén lepirítjuk (vigyázzunk, ne égjen meg, mert akkor keserű lesz).

3. A borsó felét (kb. 25 dkg-ot) a hagymához öntjük, majd felengedjük annyi tejjel, hogy éppen ellepje.

4. Lassú tűzön addig főzzük, míg a borsó megpuhul, közben ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel.

5. Leturmixoljuk, megadva így a főzelékünk alapját.

6. A maradék borsót és az apróra vágott petrezselymet is hozzáadjuk, készre főzzük.

7. Köretként adhatunk hozzá fasírozottat, tojást (tükörtojást vagy főtt tojást), valamint akár sült baconcsíkokat is.





Megjegyzés:

Mikor régebben próbálkoztam a zöldborsófőzelékkel, becsomósodott a liszttől, és a borsó íze sem jött ki igazán, így gondoltam, mi lenne, ha a főzelék alapkrémjét valami más módon állítanám elő. Mivel nagyon szeretem a krémes ételeket, legyen az leves, főzelék vagy mártás, így a kézimixer mára a konyhám alapfelszerelése, ezért szinte adott volt, hogy az előbb említett problémát is a segítségével fogom megoldani.
Végeredményképp egy igazán zsenge, tavaszi főzeléket sikerült készítenem, mely üde zöld színével vonzza a kíváncsi és éhes tekinteteket egyaránt.

A receptet és a fotót Konczzso küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu



Fasírtgolyók II.

Hozzávalók:

50 dkg darált pulykahús
1 db szikkadt zsemle
1 db tojás
csipet só
1 teáskanál pirospaprika
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 késhegynyi őrölt bors
apróra vágott petrezselyem
olaj a sütéshez
akácmézes meggylekvár (kézműves termék)

Elkészítés:

A zsemlét vízbe áztatjuk. A pulykahúst összekeverjük a tojással, sóval és a többi fűszerrel. A zsemlét kinyomkodjuk, és hozzákeverjük a fűszeres húsalaphoz. A vöröshagymát lereszelve adjuk hozzá, a fokhagymát pedig törve. A petrezselymet minél apróbbra kell vágni, és úgy keverni a húshoz.

Ezután vizes kézzel golyókat formálunk és forró olajban (félig lepje csak el a fasírtokat) mindkét felét megsütjük.





Ha nagyobb, laposabb húsokat formálunk, akkor máris kész a hamburgerhús. Házi zsemlével nagyon finom és egészségesebb *gyorséttermi* ebédet-vacsorát készíthetünk belőle.

Megjegyzés:

Van élet a lekváros kenyéren túl. Sőt, még a lekváros sütiken túl is. Merthogy egyes lekvárok annyira különleges ízvilággal rendelkeznek, hogy érdemes húsokhoz, rántott sajthoz mártásként használni, vagy azzal együtt megsütni-főzni azokat. Nálunk a fasírt amolyan bónusz-eledel: önmagában, felvágott helyett, hamburgerként, zöldségkörettel, krumplival, majonézzel, mindenhogy szeretjük. Nyáron friss gyümölcsből gyümölcsmártást szoktam hozzá készíteni, máskor pedig körbenézek a kézműves lekvárgyártók polcain, milyen különlegességgel dobhatnám fel a fasírtgolyókat. Mostani kedvencünk az akácmézes meggylekvár, ami édes is, nem is, de mindenesetre nagyon feldobja az amúgy megunhatatlan fasírt ízét. Ez a párosítás a vasárnapi rántott hús alternatívájaként is megállja a helyét.

A receptet és a fotót Ízekblogja küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-főzelékek, lecsók,   
Tejfölös tojásleves
  2014-01-02 22:18:23, csütörtök
 
  Tejfölös tojásleves

Hozzávalók:

2 tojás
1,7 dl tejföl
1 fej hagyma
8 dl húsleves
1 evőkanál liszt
1 citrom
1 babérlevél
olaj

bors

Elkészítés:

Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Meghintjük a liszttel és rózsaszínűre pirítjuk. Felöntjük a levessel, reszelt citromhéjjal, sóval, borssal és babérlevéllel ízesítjük. Fedő alatt 10 percig főzzük. Belecsorgatjuk a felvert tojást, majd ha megszilárdult, citromlével és tejföllel elkeverjük. Ízlés szerint pirított zsemlekockákkal tálaljuk.

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2013.12 2014. Január 2014.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 490 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 106
  • e Hét: 1851
  • e Hónap: 10117
  • e Év: 126770
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.