Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
Az EU egy teljesen felesleges, kártékony intézmény
  2014-01-02 21:21:33, csütörtök
 
 
Az EU egy teljesen felesleges, kártékony intézmény

Független gazdasági elemzők (pl. Varga István, Bogár László, Lóránt Károly, Z. Kárpát Dániel, Zágrábi László, Tellér Gyula, és mások) az igazságot keresve kísérletet tettek annak számszerűsítésére, hogy Magyarország mennyit fizet az Európai Uniónak, és ténylegesen mennyit kap onnan? A budapesti kormány 1994-ben kötött megállapodást az EU-val, amely az 1994. évi I. törvény formájában került be a magyar törvények közé. Ennek értelmében Magyarország a fejlődő országokhoz hasonló elbírálásban részesült, azaz ipari termékeinek jelentős része vámmentesen juthatott az EU piacaira. Ugyanakkor az EU-ból hazánkba importált ipari termékek vámkötelesek voltak. Ezt követően azonban olyan ütemű és mértékű vámleépítést kényszerített Magyarországra az EU, hogy következményeként a normális - évi két milliárd dollár - cserearány-veszteségen felül további irreális cserearány-veszteséget kellett a magyar államnak és gazdaságnak elszenvednie. Az EU-ból érkező import mennyisége 1994-től 2003-i g a 2,7-szeresére nőtt. Ennek ellenére a vámbevételek bruttó összege az egytizedére csökkent. A vámleépítés következtében a magyar gazdaságot óriási veszteség érte, mivel a vámbevételek összege rohamosan csökkent. 2003-ra már 1364 milliárd forint összegű kiesés jelentkezett. Ennek következtében nőtt a magyar adófizetők terhe, másrészt kevesebb pénz jutott az egészségügyre, a nyugdíjra, valamint az infrastruktúra fejlesztéséren (...)

Hanganyag: http://www.youtube.com/watch?v=ZUmNk574MHY
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem mellékhatás nélküli gyógyszer Matolcsy pénznyomtatása se
  2014-01-02 21:20:20, csütörtök
 
  Nem mellékhatás nélküli gyógyszer Matolcsy pénznyomtatása sem
2014. január 2. csütörtök 07:04:59


Ugye senki nem gondolta komolyan, hogy Ben Bernanke csak úgy, a semmiből kinyomtat 3000 milliárd dollárt és abból sosem lesz infláció? Ugye senki nem gondolta komolyan, hogy Matolcsy György kinyomtat 2750 milliárd forintot és abból nem lesz infláció? Ugye senki nem gondolja komolyan, hogy a jegybanki pénznyomtatás minden mellékhatás nélkül múlik el?

A 2009-es válság mélypontján nem nagyon volt választása az amerikai jegybanknak: az amerikai (és ezzel párhuzamosan a világ)gazdaság megmentése érdekében egy erősen unortodox útra léptek: pénzt kezdtek nyomtatni. A semmiből. A Fed varázspálcája intett egyet, és máris sokmilliárd dollárt teremtett. Fontos látni, hogy ez olyan pénz, ami előtte nem létezett: ezt - számítógépes jel formájában - az emberi akarat teremtette mindenféle fedezet nélkül.
Zsiday Viktor megmondja
Jelenleg a mennyországban van a magyar monetáris politikaNem mellékhatás nélküli gyógyszer Matolcsy pénznyomtatása semLássuk, milyen három csapás érte az országot egymás utánPénzillúzióban szenvedve - eltűnőben a magyar reálkamatNem az a kérdés, visszavesz-e a Fed a pénznyomtatásból

Mondhatni, az exceltáblában átírták az addig ott szereplő számot egy kicsit nagyobbra. Majd minden hónapban ismét. Az újonnan teremtett pénzből a Fed állampapírokat, majd később jelzálogkötvényeket vett, az ellenérték pedig végül a kereskedelmi bankoknál landolt. A lényeg azonban az, hogy a kereskedelmi bankok ezt a pénzt nem költötték el, nem hitelezték ki, (mivel nem volt hitelkereslet, és mivel félelmükben inkább egyre nagyobb pénzhalmon ültek, hogy a következő válságban ne kerüljenek majd bajba) s ez az oka annak, hogy a rendkívül megnövekedett pénzmennyiség ellenére EDDIG nem tapasztaltuk a többletpénz inflációs hatását. Tény, hogy sokkal több dollár van jelenleg, mint pár éve volt, és az is tény, hogy a többletdollárok kihasználatlanul hevernek a kereskedelmi bankok "trezorjaiban", elektronikus számláin. Ennek a többletpénznek akkor lesz inflációs hatása, ha beindul a hitelezés. A hitelezés pedig akkor indul be ha beindul a gazdaság (illetve itt egy erősen reflexív folyamatról van szó, tyúk-tojás probléma, hiszen ha van hitelezés, gyorsul a gazdaság, és ha gyorsul a gazdaság, akkor van igány új hitelekre, tehát felpörög a hitelezés). Mihelyst tehát az amerikai gazdaság felpörög ÉS ezzel párhuzamosan a hitelezés is, elég gyorsan inflatórikus hatása lehet ennek a kinyomtatott többletpénznek.

Jelenleg a befektetők nagy része a deflációtól fél, miközben az ajtón már inkább az infláció kopogtat. Erre nagyon kevesen vannak felkészülve...

Ami Magyarországot illeti, itt kicsit más a helyzet, ugyanis az MNB által már kinyomtatott 750, és még kinyomtatandó 2000 milliárd forint közvetlenül hitelezést fog élénkíteni (mindazonáltal ez pont olyan fedezetlen pénznyomtatás, mint amit a Fed , vagy a BoJ csinál). HA SIKERÜL kiosztani a 2000 milliárdot az MNB Növekedési Hitelprogramja keretében - és ez egyelőre kérdéses - akkor annak számos hatása lesz. Először is megugrik a vállalatok, és talán a magánszemélyek hitelállománya, ami felpörgeti a gazdaságot (és ha jól látom, lesz ennek más leágazása is: / "A másik változat alapján - a Diákhitel Központ közreműködésével - államkötvények kibocsátásával szereznék meg a szükséges forrásokat, és a nulla százalék hozamot ígérő papírokat az MNB vásárolná meg, így a jegybank viselné a veszteséget"). De a friss hitelt akár fogyasztásra, akár beruházásra fordítjuk, annak - ismerve a magyar gazdaság szerkezetét - komoly importigénye lesz, és az eddigi pozitív folyó fizetési mérleg igen gyorsan negatívba fog átfordulni. És akkor majd ott állunk negatív folyó mérleggel és alacsony kamatokkal. Jól látjuk a török líra vagy a dél-afrikai rand árfolyamán, hogy ez mit jelent: devizaleértékelődést, ami automatikusan inflációnövelő egy kis, nyitott országban. A Matolcsy-féle pénznyomtatás, tehát idővel ugyanúgy inflációt generál majd, mint a Fed, vagy a BoJ által történő pénznyomtatás.

A pénznyomtatás inflációt okoz. Vagy előbb, vagy utóbb. Ez nem egy mellékhatás nélküli gyógyszer. Ennek megfelelően a befektetési stratégiákban a jelenlegi deflációs jelek ellenére az infláció elleni védelemre komoly hangsúlyt kell helyezni...

http://www.mfor.hu/cikkek/Nem_mellekhatas_nelkuli_gyogyszer_Matolcsy_penznyomtata sa_sem.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ügyes kis horogkereszt díszíti egy üzlet bejáratát - kulturá
  2014-01-02 21:15:48, csütörtök
 
  2014-01-02. 20:47
Ügyes kis horogkereszt díszíti egy üzlet bejáratát - kulturáltan elzavarták a hisztiző ATV-seket

Az ATV honlapjának egyik lelkesen rettegő olvasója küldte az alábbi képet, melyet egy Andrássy úti, indiai nevű, elegáns férfiruházatot kínáló áruház kirakatánál készített. Az utcáról is látható, hogy az üzlet bejáratnál két lábnyom és egy helyes kis horogkereszt díszíti a padlót.

http://kuruc.info/j/480/egyeb/horogkereszt1412.jpg
Zoom

A zsidó tévé megkereste az áruházat, ahol azt a tájékoztatást kapták, hogy egy bevett indiai jelképről van szó, amit azért alkalmaznak az üzlet alapítói, mert az indiai kultúrában úgy tartják, szerencsét hoz. Az üzletbe befelé mutató lábnyom a tulajdonosok várakozásai szerint a vásárlók bejövetelét eredményezi.
Arra a felvetésre, miszerint Európában és így Magyarországon is a horogkereszt "elsősorban a nácizmus jelképe", azt a választ kapták, hogy a két horogkereszt nem 100 százalékig ugyanolyan. A boltban lévő horogkereszt két lábnyom között látható, nem pedig vörös alapú zászlón, feketével.
A kötekedő tévésektől láthatóan be nem rezelő boltosok még azt is hozzátették: jó lenne, ha olvasójuk szélesítené a világnézetét, és elfogadná, hogy más kultúrák és vallások is vannak, melyeknek a szimbólumait tiszteletben kellene tartani.
(ATV korrigálva)

További részletek: http://kuruc.info/r/6/122190/#ixzz2pH3UQWlN



Az utolsó mondtat a legigazabb! De a kedves indiaiak lehet még nem elég tájékozottak afelől,hogy itt a horogkereszt a holokausztbiznisz és a hozzá tartozó rettegés szerves része és elfogadása de még eltűrése is súlyos károkat okozna az ebből élőknek


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Litván szociáldemokrata politikus: "a zsidók csak azt nézik
  2014-01-02 21:09:55, csütörtök
 
  2014-01-02. 21:06
Litván szociáldemokrata politikus: "a zsidók csak azt nézik, hogy tudnának elvenni tőlünk"

Bronius Bradauskas litván szociáldemokrata parlamenti képviselő véletlenül elszólta magát, és a Balti Hírügynökségnek nyilatkozva kicsúszott a száján az alábbi mondat: ,,A zsidók csak azt nézik, hogy tudnának a litvánoktól (pénzt) elvenni.)". (Ami azonban a teljes igazságnak egy része, hiszen rendszerint nem "csak" pénzt akarnak, hanem hatalmat is.) A zsidók persze dühösek, és elhatárolódást követelnek.

Algirdas Butkevicius szociáldemokrata miniszterelnök már december 23-án elhatárolódott: ,,A kijelentést nagyon negatívnak tartom, ami nem fejezi ki a párt álláspontját" - jelentette ki a kormányfő. A Szociáldemokrata Párt szóvivője is közölte, hogy a ,,párt az antiszemitizmus semmiféle formáját nem tolerálja".
A litván szociáldemokrata képviselő azon háborodott fel, hogy a kormány javaslatot készített elő a hozzávetőleg 200 litván származású, ,,világ igaza" kitüntetéssel rendelkező személy nyugdíjának jelentős emelése érdekében. Mint ismert, a ,,világ igaza" kitüntetéseket a Jád Vásem Intézet osztogatja azoknak a gójoknak, akik állítólag zsidókat mentettek a ,,vészkorszak" idején.
Bronius Bradauskas, aki a litván parlament költségvetési és pénzügyi bizottságát is vezeti, a Balti Hírügynökségnek nyilatkozva egészen pontosan az alábbiakat mondta: ,,Nem értem, miért kellene a litván államnak fizetnie. Teljesen logikus lenne, ha Izraelhez fordulnánk, és Izrael fizetne. De nem, a zsidók nem akarnak fizetni, ők csak azt nézik, hogyan tudnának a litvánoktól elvenni."
Litvániának 1939-ben 250 ezer zsidó lakosa volt. A hivatalos holokauszt-történetírás álláspontja szerint 95%-ukat a ,,náci katonák és litván kollaboránsaik meggyilkolták" a háborúban. (De mint ismeretes, a holokauszt-mitológia építői nem tesznek különbséget a háborús cselekmények során, harcban elesett, esetleg az éhezés, járványok miatt meghaltak és a ténylegesen kivégzettek között. A holokauszt-mitológiában arról sincsen szó, hogy a litvánok részben a zsidóság bizonyos köreinek korábbi magatartása - pénzügyi visszaélések, hatalmi törekvések, uzsorázás stb. -, részben pedig a brutális bolsevik terrorban és Litvánia szovjet kézre juttatásában játszott szerepük miatt fordultak szembe a zsidókkal.) Az Európai Zsidó Kongresszus adatai szerint jelenleg hozzávetőleg 5 ezer zsidó él Litvániában
Perge Ottó - Times of Israel nyomán

További részletek: http://kuruc.info/r/6/122191/#ixzz2pH2Geaj5
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Azért olvad a Műjégpálya, mert valamit kispórolhattak belől
  2014-01-02 20:27:49, csütörtök
 
 
Azért olvad a Műjégpálya, mert valamit kispórolhattak belőle
Ács Dani

Ács Dani
időjárás
ma 17:56


December végén felolvadt a 2012-ben átadott városligeti műjégpályán a jég.
December 31-én és 2014. január 1-én is zárva volt a pálya.
A műjég azért műjég, hogy szilárd maradjon melegebb hőmérsékleten is. Mi történt?
Egy jégpályaépítő szerint az egész pályatestet elszúrhatták. Valamit kispóroltak belőle.
Állítólag túl olcsón vállalta a kivitelező.

“Ez a pálya nem fog működni. Elrontották. Ha január 1-én nem megy, akkor nem is fog menni. Fel kell bontani, és újra kell kezdeni."

Ezt mondja egy pályakivitelező a fővárosi műjégpályáról, mikor arról érdeklődtünk, hogy normális-e, hogy a frissen felújított jégpálya december végén felolvadt, majd be is kellett zárni. Ahogy a cink.hu megírta, előbb csak pocsolya volt a jégen. Aztán szilveszterre és a január elsejére már ki sem nyitott a Műjégpálya.

A hivatalos közlemény szerint

a decemberi hosszantartó szokatlan meleg miatta lett a jégpálya alkalmatlan a sportolásra.

Csütörtökön újra lehetett korizni. Megkérdeztük a Városligeti Műjégpályát, hogy mi volt a gond. Az olvadást újra a szokatlan melegre fogták, de azt mondták, hogy már minden rendben. Amikor viszont rákérdeztünk, hogy a hűtött műjég miért olvad fel 5-10 fokon, akkor válasz nélkül lerakták a telefont.

Sokkal hidegebb most sincs, mint szilveszterkor volt, ráadásul most hétvégén akár 15 fok is lehet. A Műjégpálya honlapján úgy tűnik, hogy minden rendben, semmi sem utal arra, hogy újra bezárhatnak.
Fotó: Cink.huFotó: Cink.hu
Európa legnagyobb felolvadt műjégpályája

Jégpályaszakértőnk szerint viszont valami nagyobb gond lehet. Szerinte egyszerűen kispórolhatták a pályatestből az anyagot. A Hérosz Zrt. állítólag 500 millió forintért vállalta a kivitelezést, ami a szakértő szerint egy teljesen lehetetlen ár.

A 2009-ben kezdődött teljes felújítás 4,7 milliárdba került, ennek kétharmada uniós támogatás volt. Ebben nemcsak a pályatest, a tómeder, hanem a műemlék épület rekonstrukciója és egyik szárnyának újjáépítése is benne van.

Arra nem találtunk hivatalos adatot, hogy mennyi lehetett csak a jégfelület alatti rész felújítása: A szakértő 500 millióról tud. De szerinte egy ekkora méretű pályánál egy ilyen jellegű munka reálisan legalább a kétszeresébe kellene, hogy kerüljön. Tehát vagy nagyon ritkán rakták le a csöveket vagy nagyon vékony csöveket használtak. Az biztos, hogy még annál is kevésbé hűt, mint a korábbi felújítás előtti, szétrohadt rendszer, ami simán bírta a 10 fokot.

A nagyközönség számára a minden szakmai követelménynek megfelelő jégfelületen lehetőség nyílik korcsolyázásra, jégkorongozásra, bandyre, valamint sor kerülhet a világ érdeklődését felkeltő nemzetközi sportesemények megrendezésére - írták a felújításról a Műjégpálya honlapján.
tiszaujvarosTiszaújvárosban nyáron is prímán lehetett csúszkálni.

Nem az 1997-ben felújított gépházzal, a hűtő gépekkel van a gond, mert azok már a korábbi pályatestet hidegen tudták tartani hasonló időjárási körülmények között. Az lehet még a probléma, hogy az eredetileg is nagy pálya méretét tovább növelték. Korábban kilencezer négyzetméter vízterület helyett - az újonnan épült hokipályával együtt - ma már több mint 15 ezer négyzetmétert használhatnak a látogatók. Így ugyan ez Európa legnagyobb műjégpályája, csak a rendszer nem bírja ellátni. Talán azért is túlzás volt ekkora pályát építeni, mert míg korábban kuriózumnak számított a műjég, ma már 25 helyen lehet korcsolyázni Budapesten.
Nem a meleg a legnagyobb ellenség, hanem a szél

A Hérosz árajánlata már azért is túlzottan olcsó volt, mert elképesztő körülményekkel kellett megbirkózni az építőknek. Korábban ugyanis az elrohadt csőrendszert simán lebetonozták, és ráhúztak a következőt. A Hérosznak három ilyen réteget kellett felszednie, miközben 150 kilós második világháborús bombákkal is meg kellett küzdenie.

Létezik olyan időjárási körülmény, ami tényleg lehetetlenné teszi a jég szilárdan tartását. A műjégpályák legnagyobb ellensége a szél, ami a párolgást és így az olvadást is nagyon beindítja. És persze a szikrázó napsütés sem könnyíti meg a hűtőrendszerek feladatát, de sem szél, sem szikrázó napsütés nem volt december végén vagy január elsején. Ha ennyire nem bírja lehűteni a pályát a rendszer, akkor valószínűleg márciusban elindulhat a csónakázószezon.
Fotó: Cink.huFotó: Cink.hu

A probléma jégpályák építésével foglalkozó forrásunk szerint utólag csak úgy orvosolható, ha felszedik a rossz csőrendszert, és újat építenek. De a nagyobb gond, hogy az EU is visszakérheti a pénzt, ha úgy látja, hogy rosszul építették meg a pályát.

A Hérosz Zrt-t is megkerestük volna, magyarázzák el, miért olvad a jég, de a cég éppen felszámolás alatt áll.


http://444.hu/2014/01/02/fel-kene-bontani-a-mujegpalyat-es-ujat-epiteni/#
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nadrágszíj-politika jöhet a választások után?
  2014-01-02 20:04:22, csütörtök
 
  Nadrágszíj-politika jöhet a választások után?
2014. január 02., 13:56
Privátbankár, MTI


Az Erste Group szerint nem biztos, hogy tartható lesz a hiánycél.



Kelet-Közép-Európában a GDP-növekedés várhatóan 2,2 százalékra gyorsul 2014-ben a 2013-as (becsült) 0,9 százalékról, Magyarországon pedig a választások után költségvetési megszorítások jöhetnek, és a devizahitelesek problémáira is végleges megoldás születhet - áll az Erste legfrissebb, a régió 2014-es gazdasági kilátásairól szóló elemzésében.

Az Erste közleménye szerint Kelet-Közép-Európában kiegyensúlyozottabbá válnak a gazdasági növekedés hajtóerői, és a válság óta első ízben bővülnek a beruházások.

Juraj Kotian, az Erste Group makroelemzési részlegének vezetője a közlemény szerint kiemelte: a térségben kétszer akkora gazdasági növekedés várható, mint az euróövezetben, valamint a bővülés is fenntarthatóbbá válik. 2014 lesz az első év a válság kirobbanása óta, amikor a beruházások minden országban bővülni fognak - vélekedett a szakértő.

Akár folytatódhat is kamatvágás

Az Erste elemzői szerint tovább csökken a térség országainak költségvetési hiánya, a folyó fizetési mérlegek pedig továbbra sem "szállnak el". Horvátország és Szerbia kivételével minden kelet-közép-európai ország várhatóan megfelel a maastrichti követelménynek, amely szerint a költségvetés hiánya nem lépheti át a GDP 3 százalékát.

"Magyarország és Románia 2013 nyarán kikerült a túlzottdeficit-eljárás alól, Csehország és Szlovákia pedig várhatóan idén fog. Szlovákia csak úgy kaphatja meg a felmentést, ha az Európai Bizottság számára további részletekkel szolgál jövőbeli konszolidációs terveit illetően. Lengyelország még egy évig az eljárás hatálya alatt marad, de 2014-ben pozitív költségvetéssel zárhat a magánnyugdíjpénztárak államkötvény-állományának felvásárlásából származó járulékos bevétel miatt" - hangsúlyozta Juraj Kotian.

Több kelet-közép-európai országban is rekordmélységbe süllyedtek a kamatok. Nem valószínű, hogy a nyár vége előtt megtörténnének az első kamatemelések, sőt a jegybankok akár tovább is folytathatják a monetáris lazítást. Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed eszközvásárlási programjának visszafogása már nagyjából beárazódott a kelet-közép-európai kötvényárfolyamokba, ezért a kelet-közép-európai hetek esetében a finanszírozási kondíciók csak kis mértékben változhatnak.

"Úgy tűnik, a lassítás nagyon is kontrollált folyamatnak ígérkezik, hiszen a Fed mindenképpen szeretné elkerülni az amerikai kötvényhozamok bármiféle drasztikus emelését, nehogy veszélybe sodorja a gazdasági kilábalás fennmaradását. Ez ugyanakkor a kelet-közép-európai kötvényhozamok felfelé mutató kockázatait is visszafogja, s éppen ezért csak nagyon szerény, 20-70 bázispont mértékű emelkedésre számítunk jövőre" - mondta Juraj Kotian.

Tavasszal szigorítás?

Magyarországon az Erste elemzői szerint a kormány unortodox politikája vélhetően 2014-ben is a legjelentősebb tényező marad. A tavasszal esedékes parlamenti választások a jövő esztendő egyik központi eseményének számítanak.

A legfrissebb felmérések szerint a jelenlegi kormány marad hatalmon, ennek ellenére az Erste elemzői nem zárják ki, hogy a választások után költségvetési szigorítás lép életbe, akadnak ugyanis kockázatok arra vonatkozóan, hogy sikerül-e a GDP 3 százaléka alatt tartani a költségvetési hiányt, ami vélhetően előfeltétele lesz a további EU-pénzek érkezésének, ezért kiemelt jelentőséggel bír a kormány számára.

"Másrészről nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a kormány további segítségnyújtást tervez a devizahitelesek számára, ami viszont jelentős kihatással lehet a bankszektorra, a forint árfolyamára és magára a gazdaság egészére" - áll a közleményben.

Megszorításokkal kezdhet az új kormány

Ahogy arról a Privátbankár beszámolt, választási költségvetésről ugyan nincsen szó, de ha a gazdaság nem okoz kellemes meglepetést, akkor nagyjából 170 milliárd forintnyi újabb megszorítás jöhet 2014-ben. A kormány túl sokat vár az áfából és az új vállalati adókból 2014-ben, miközben a tartalék nagysága jócskán elmarad a korábbi évek gyakorlatától - pedig az évközi kiigazítást még jelentősebb biztosítékok mellett sem sikerült megúszni az elmúlt években. A Privátbankár novemberi elemzése a 2014-es költségvetésről >>

http://privatbankar.hu/makro/nadragszij-politikai-johet-a-valasztasok-utan-264594
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Simicskát látták az ételosztásnál
  2014-01-02 19:54:05, csütörtök
 
  Simicskát látták az ételosztásnál


,,Nagyon kedvesek voltak az emberek, egy néni maga elé engedett."

A Blaha Lujza térnél kígyózó sorban a Közgép tulajdonosára megszólalásig hasonló illetőt láttak a minap. Kiderült, valóban Simicska Lajos állt be az ételért várakozók közé. ,,Nekem is jólesik egy tál meleg leves", mondta a legendás üzletember, aki szerényen kivárta, míg a húsos fazék közelébe ér. ,,Tudják, nálunk is nagy volt a hajtás a cégnél, rengeteg pályázatot kellett beadnunk az utolsó pillanatokban, és főzésre már nem maradt idő", magyarázta a helyzetet az ismert vállalkozó.

,,Nagyon kedvesek voltak az emberek. Egy néni maga elé engedett, azt mondta, neki már úgyis mindegy, de én még fiatal vagyok", mesélte a közkedvelt cégtulajdonos.

simicska_kis.jpg

Arra kérdésre, hogy milyen tanulsággal szolgált számára az ételosztás, elmondta: ,,Megerősített abban, hogy mekkora hazugság a liberális szólam, mely szerint ingyen ebéd nincs."

http://avakkomondor.blog.hu/2013/12/31/simicskat_lattak_az_etelosztasnal#comments
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Toboroz a horda!
  2014-01-02 19:49:34, csütörtök
 
  Toboroz a horda!

A jó ég tudja hány cimre kézbesitettek-vagy fognak kézbesiteni ilyen döbrögista toborzólevelet?
A Nemzet Patkányának és Rezsiharcot vivó hordáinak Tábornoka-Ragály Tóni másolmányos aláirásaival. Nem fognak megállni néhányszáz ilyen levélnél!-az már biztos. Lesz ebből akár millió is!
Feltölteni akarják a Szent Háborúra a hordát! Persze frissiteni is közben Kubatov-listáját. Meg ha lehet, gyarapitani is persze!
A Likud testvérpártjának Vezére a MAGYAR CSAPATBA invitálja a cimzetteket. Közös harc megvivására. Védelmi harcba szólit! (Ezek szerint valakik támadják a rezsicsökkentést?)
Azt még csak megérteni, hogy a közműrezsi-csökkentést a közműcégek támadják! De ezek a cégek miért szövetkeztek a bankokkal? (Lehet, hogy az “egységben az erő" elv mentén?)
Rosszul állhat a rezsiháború szénája ezek szerint! Ha már hadba hivja a pártoló tagságot a horda!
Cihelődhet a Birkamenet is.
Lesz itt hamarosan olyan csatazaj, hogy ihaj!
(És tessék mondani Ragály Tábornok Úr: akinél már nincs áram, meg gáz, meg viz?-azoknál a Fényes Győzelem után lesz?!)

https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/1535711_695218423843843_10112474 84_n.jpg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szerencsére rövid volt
  2014-01-02 19:47:39, csütörtök
 
 
Szerencsére rövid volt

Posted on 2014/01/02 Szerző: Admin

Ilyen Savanyú Jóska stílusban régen hallottam politikust szónokolni. Ehhez képest Antall József maga volt a Hofi Géza. Ez az Áder beszéd közben olyan képet vágott, mint a foghúzásra váró páciens, akinek már benyomták az ínyébe az érzéstelenítő injekciókat.

Félreértés ne essék, nem azt kívántam volna, hogy táncra perdüljön a kamera előtt, mint Gyurcsány, de legalább kicsit elmosolyodott volna. Csak egy icipicit. De ő csak állt ott, mint egy faszent...
(Még szerencse, hogy ott volt mellette az a csinos jeltolmácslány.)

A köztársasági elnökünk újévi köszöntőjében a hazaszeretet emelte ki, mégpedig az életörömmel megélt hazaszeretetét.

,,Történelmünk 2014-es esztendejének lapjára egy szót most én is szeretnék felírni. Egyetlen szót. A hazaszeretet szavát. A nagy szavak pátosza helyett az életörömmel megélt hazaszeretetét. Egyszerű kimondását annak, hogy szülőföldünk épp úgy a sajátunk, mint szüleink vére az ereinkben."

Több bajom is van ezzel a beszéddel.

Először is, erről a hazaszeretetről egy régi átkosbeli vicc jutott eszembe, miszerint május elseje akkoriban a kikelet és a hazaszeretet ünnepe volt. Mert, hogy a felvonulásra kikelet menni, jóllehet mindenki hazaszeret volna menni.

És milyen duma volt már, hogy ,,A nagy szavak pátosza helyett"?

Hiszen éppen, hogy ilyen semmitmondóan patetikus beszédet már rég nem hallottam! Micsoda süketelés millió és millió élet szőtteséről, a szeretet fonaláról, reményről, a szívről, meg a magyarul szólított édesanyánkról!

De a csúcs mégis az volt, amikor arról hadovált, miszerint a szülőföldünk épp úgy a sajátunk, mint szüleink vére az ereinkben.

Na persze. Hogy lehet ennek az új esztendőnek már az első perceiben ekkorát hazudni?

Egyrészt a szüleink vérét már rég kiszipolyozták, mégpedig éppen ők, a huszonnégy éve hatalmon lévők, másrészt pedig a szülőföldünk sem a sajátunk.

Nem is volt az soha. (Na jó!-pár évtizedig.)

Pár ezer ember birtokolja ma is a termőföldjeink döntő részét, de ugyanígy legszebb erdeinket, vizeinket is.

Sokak viszont már az állítólagos szabadságban eltelt utóbbi huszonnégy évben váltak teljesen földönfutókká, vagy éppen mostanában veszítik el még azt a 50-60 m2 területet is, amit saját lakásuknak tekinthettek. És a jobbik esetben legfeljebb bérelhetnek majd egy lukat valahol, talán éppen Ócsán.

Rosszabbik esetben viszont mehetnek ők is az utcára, de még ott sem akárhová. A melegebb, fedettebb helyeket kerüljék ám, mert újabban ott is tilos tartózkodniuk.

Azután vannak több százezren, sőt egyre többen olyanok is, akik már nem is itthon a szülőföldjükön laknak, hanem valahol Angliában.

Nem tudom, mit szóltak ezek az emberek valamelyik aluljáróban, a rendőröktől tartva, netán Ócsán vagy éppen Angliában, ahhoz a köztársasági elnöki dumához, miszerint: “Van hazánk. Van múltunk és van jövendőnk."
Szerencsénkre rövidre fogta mondandóját!
(PSz)

http://balrad.wordpress.com/2014/01/02/szerencsere-rovid-volt/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az Egyesült Államok jelenti a legfőbb veszélyt a világbékére
  2014-01-02 19:41:28, csütörtök
 
  MEG IZRAEL

Az Egyesült Államok jelenti a legfőbb veszélyt a világbékére
2014, január 2 - 18:23


Az Egyesült Államokat tartja a világbékére leselkedő legnagyobb veszélynek a világ lakosságának közel negyede - derült ki a WIN/Gallup International közvélemény-kutató csütörtökön közzétett nemzetközi felméréséből.

A kutatás szerint a második legveszélyesebb állam Pakisztán (8 százalék), a harmadik Kína (6 százalék), a további helyeken pedig Afganisztán, Irán, Izrael és Észak-Korea (5-5 százalék) osztozik.

Az Egyesült Államokkal szembeni ellenérzések a Közel-Keleten és Észak-Afrikában - korábbi amerikai katonai beavatkozások helyszínein - voltak a legerősebbek, de az amerikai lakosság 13 százaléka is saját hazáját tartotta a világbéke elsőszámú veszélyeztetőjének. Emellett Washington egyes NATO-szövetségeseinek - például Görögország és Törökország - népessége is félve tekint az Egyesült Államokra.

A kutatásból az is kiderül, hogy ennek ellenére a világon a legtöbben (9 százalék) Amerikában szeretnének élni. E tekintetben a két másik legnépszerűbb ország Kanada és Ausztrália volt.

A felmérés során 2013 szeptembere és decembere között 65 ország csaknem 68 ezer polgárát kérdezték a közvélemény-kutatók a világ helyzetével és a jövőbeli kilátásokkal kapcsolatban. Magyarország nem volt a vizsgált államok között. Ez volt a WIN és a Gallup 37. hasonló éves felmérése.

A kutatás szerint a nehéz világgazdasági helyzet ellenére a megkérdezettek fele pozitívabban látja a jövőt, mint tavaly, és általában véve 1989 óta folyamatosan javulnak az emberek várakozásai.



MTI - alfahir.hu

http://alfahir.hu/az_egyesult_allamok_jelenti_a_legfobb_veszelyt_a_vilagbekere
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
2013.12 2014. Január 2014.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 709 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 336
  • e Hét: 1823
  • e Hónap: 12934
  • e Év: 166430
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.