Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Szusi
  2014-01-20 23:33:12, hétfő
 
  Szusi

Hozzávalók:

0,5 kg hosszúszemű rizs
4 evőkanál rizsecet vagy enyhe fehér ecet
3 evőkanál cukor
2 kávéskanál só
2 evőkanál rizsbor vagy száraz sherry

Elkészítés:

A rizst fél liter vízben felforraljuk, majd takarékon, lefödve tizenöt percig főzzük. A tűzről levéve tíz percig állni hagyjuk. Közben a többi hozzávalót jól összekeverjük úgy, hogy a cukor teljesen elolvadjon. A rizst tálba tesszük, ráöntjük a fűszeres páclevet, óvatosan összekeverjük, és szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni.
A japánok a szusit úgy fogyasztják, hogy kis golyókat formálnak belőle, és azokat ízlés szerint beborítják hallal, nagyobb gombával, zöldségszeletekkel, eltett savanyúsággal, vagy vékony omlettel. Európai fülnek furcsán hangzik, de a szusi a japánok szendvicse. S talán a legigazibb a chakin-szusi, amikor a gombával és haldarabkákkal borított rizsgolyócskákat palacsintatésztába burkolják.

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
Gyömbéres-szójás padlizsán
  2014-01-20 23:30:08, hétfő
 
  Gyömbéres-szójás padlizsán

Hozzávalók:

6 főre:
1 nagyobb padlizsán
8 cl szójaszósz
2 kanál Sherry (bor)
2 kanál japán rizsecet (mirin)
1 gerezd fokhagyma zúzva
2 kanál friss gyömbér apró kockákra vágva
2 kávéskanál cukor
frissen őrölt bors
petrezselyemzöld apróra vágva

Elkészítés:

A padlizsánt ujjnyi vastag darabokra szeleteljük, enyhén sózzuk, majd fél órát pihentetjük. Enyhén leöblítjük a szeleteket, és félretesszük. A nyersanyagokat egy keverőtálban összekeverjük, a padlizsánszeleteket beletesszük, 1 órát állni hadjuk, majd forró grillen megsütjük és tálaljuk.





Megjegyzés:

ChefLaszlo receptje.

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Rizses sütemény
  2014-01-20 23:27:58, hétfő
 
  Rizses sütemény

Hozzávalók:

10 dkg rövidszemű rizs
30 dkg mélyhűtött omlós tészta
5 dkg cukor
5 dl tej, néhány csepp rózsavíz vagy rum
néhány csepp vaníliaeszencia
vaj a forma kikenéséhez
3-4 nagyobb, érett alma
1 tojás

Elkészítés:

Kis serpenyőben édes tejben lassú tűzön megfőzzük a rizst. Amikor csaknem teljesen felszívta a tejet, és megpuhult, belekeverjük a rózsavizet vagy a rumot és a vaníliaeszenciát. A felengedett tésztát kinyújtjuk, és két egyforma - 15-18 cm-es - kerek lapot vágunk ki belőle. Egy ekkora tortaforma alapját vajjal megkenjük, s elsimítjuk benne az egyik tésztalapot. Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, vékony szeletekre vágjuk, s a formát megtöltjük váltakozva rakott alma- és rizsrétegekkel, a végén leborítjuk a másik tésztalappal, amit megkenünk a felvert tojással. Harminc-negyven percig sütjük, amíg a teteje aranysárgára pirul, s fogpiszkálóval könnyen át lehet szúrni. Kiborítjuk, és forrón tálaljuk.

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Japán csirkenyárs
  2014-01-20 23:26:31, hétfő
 
  Japán csirkenyárs

Hozzávalók:

80 dkg csirkemellfilé
5 dkg liszt
2 dl tyúkhúsleves
1 dl száraz fehérbor
2 evőkanál szójamártás
5 dkg vaj, só
késhegynyi őrölt gyömbér
bors

Elkészítés:

A csirkemellfilét kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk és nyolc hurkapálcára felhúzzuk. Besózzuk és serpenyőben, kevés megforrósított vajon, gyakran forgatva megsütjük. A nyársakat kivesszük és félretesszük. A visszamaradt zsiradékot megszórjuk a liszttel, rózsaszínűre pirítjuk. Felöntjük a levessel és összeforraljuk. Fehérborral, szójamártással, gyömbérrel, borssal ízesítjük és beletesszük a csirkenyársakat. Fedő alatt 5 percig pároljuk. A csirkenyársakat a mártással leöntve tálaljuk. Párolt rizzsel körítjük.

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Japán kukoricaleves
  2014-01-20 23:25:00, hétfő
 
  Japán kukoricaleves

Hozzávalók:

1 doboz konzervkukorica
2 db erőleves kocka
4 dkg vaj vagy margarin
2 evőkanál. liszt
5 dl tej
5 dl víz
1 evőkanál cukor
őrölt bors
petrezselyem

Elkészítés:

A vajat egy fazékban felolvasztjuk, megfuttatjuk benne a lisztet. Felöntjük vízzel, beletesszük a levétől lecsurgatott kukoricát és a leveskockákat, és időnként megkeverve felforraljuk. Ha felforrt, beleöntjük a tejet, ízlés szerint őrölt borsot és cukrot, majd újra felforraljuk. Petrezselyemmel megszórva forrón tálaljuk.

Megjegyzés:

Kicsit más jellegű a leves, ha teszünk bele egy kevés újhagymát. A karikákra vágott újhagymát vajon megpirítjuk, a leves elkészítése a továbiakban változatlan. A forró leves tetejére szórhatunk ízlés szerint reszelt sajtot is.

A receptet Fergie2351 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Kutyus
  2014-01-20 23:11:08, hétfő
 
  Olyan aranyos, hogy nem tudtam ellenállni - Szuromi Esztertől hoztam - köszönöm.



 
 
0 komment , kategória:  Blogtársaktól kaptam 1  
Csodálatosan szép hetet!
  2014-01-20 22:24:03, hétfő
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak





(Lehet még szemezgetni a bokrokról - téli vitaminbombák)
 
 
0 komment , kategória:  Hetet  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2013.12 2014. Január 2014.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 490 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2236
  • e Hét: 6817
  • e Hónap: 20722
  • e Év: 150429
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.