Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
Václav Klaus: „Európa tragikus hibája az euró”
  2014-01-20 20:36:28, hétfő
 
 
Václav Klaus: ,,Európa tragikus hibája az euró"

20.01.2014, 11:41



Hogyan biztosítható a szilárd fejlődés a bizonytalanság közepette? Ezt a témát nemzetközi hírű vezető kutatók és gyakorlati szakemberek vitatták meg Moszkvában, a Gajdar Fórumon. A résztvevők között volt Václav Klaus, a Cseh Köztársaság ex-elnöke, aki exkluzív interjút adott az Oroszország Hangjának.

Elnök Úr! Úgy látjuk, hogy az ön tevékenységét a Cseh Köztársaság függetlenségéről való gondoskodás hatja át. De Csehország az Európai Unió tagja. Az EU a föderalizáció felé halad. Közös hadseregről és valutáról, közvetlen elnökválasztásról van szó. Hogyan védelmezhetik meg ilyen helyzetben az országok nemzeti szuverenitásukat?

Természetellenesnek tartom a valamiféle egységes Európa kialakítását. Elmondom, miért. Csehország kis ország. Mi közel 400 éven át voltunk a Habsburgok uralma alatt, amelytől minden módon igyekeztünk megszabadulni. A 20. század második felében Moszkva fennhatósága alatt éltünk. És örültünk, amikor kommunista rendszer bukását követően elnyertük függetlenségünket. És most újra - immár harmadik alkalommal - elveszíteni a szuverenitást, most már Brüsszel diktátuma alatt? Történelmi perspektívából ez zsákutca.

De Csehország mégis a szorosabb integrációra készül az Európai Unióval, várható az euróövezetbe való belépés. Erre utalt Jiri Rusnok, amikor távozott a miniszterelnöki tisztségből. Olyan hírek keringnek, hogy ő lesz a Cseh Nemzeti Bank elnöke...

Nagyon furcsállottam a dolgot. Hiszen a legutóbbi felmérések szerint a cseheknek csak 6 százaléka akarna az euróövezethez tartozni. 16 százalék, mint távoli perspektívát említi. Ez azt jelenti, hogy a lakosság 78 százaléka nem akar lemondani a koronáról. Ugyanakkor világos, hogy a közvélemény még nem garancia a kormány hibás lépéseivel szemben. Az euró tragikus hiba, az európai politikusok voluntarista döntése.

Csehország, akár az EU más tagjai is, igyekeznek függetlenedni az orosz energiahordozóktól. De a palagáz, mint alternatíva nem vált be. Hogyan alakulnak a jövőben a viszonyok az európai energetikai piacon? Megtartja-e Oroszország vezető pozícióját?

Mint közgazdász, teljesen értelmetleneknek tartom azokat a politikai játékokat, amelyek az orosz kőolaj-és gázszállításoktól való függés félelmét idézik. Megfelelő gazdasági döntéseket kell hozni. Ahol előnyösebb az ár, ahol biztonságosabb a szállítás, onnan kell vásárolni a szénhidrogéneket. Legyen az Oroszország, vagy akár, mondjuk Azerbajdzsán. De amikor a brüsszeli politikusok egyszerre energetikai szakértőkké lesznek, és diktálják, hogy melyik gázvezeték az előnyösebb, akkor csak csodálkozhatok. Ez nem az ő dolguk, itt a szakemberek véleménye a fontos.

Nem csak az energetikai piac liberalizálása árnyékolja be Oroszország és az Európai unió viszonyát. Folytonosan jelen van a rakétavédelem, az emberi jogok témája és számos más dolog. Hogyan lehet kijutni a kölcsönös igények tömegéből, hogyan lehet leküzdeni az értetlenséget?

A kiagyalt problémákat háttérbe kell szorítani. Szerintem 2014-ben az orosz-európai kapcsolatokat nemigen tudja nehezíteni a rakétavédelem témája. Ha csak az újságírók nem beszélnek folyton erről...

http://hungarian.ruvr.ru/2014_01_20/Vaclav-Klaus-Europa-tragikus-hibaja-az-euro/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
TV2-ügy: fideszes oligarchához vezetnek a szálak
  2014-01-20 20:29:27, hétfő
 
  TV2-ügy: fideszes oligarchához vezetnek a szálak
propeller.hu, ma, 16:25

Gazdasági csalás gyanújával feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen az MSZP és az Együtt-PM szövetség a TV2 értékesítésének körülményei miatt.

Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke hétfőn sajtótájékoztatón elmondta: jó okuk van gyanítani, hogy a TV2 tényleges tulajdonosai nem azok - Simon Zsolt vezérigazgató és Yvonne Dederick gazdasági igazgató -, akiket a tranzakció decemberi megkötésekor megneveztek, így a nyilvánosság által megismert jogügylet nem a valóságot mutatja, és fennáll a lehetősége, hogy "az ismeretlen elkövetők színlelt gazdasági tevékenységet végeznek".

Braun Róbert szocialista politikus arról beszélt, egyértelmű kapcsolat van a TV2 értékesítésében részt vevő Weil, Gotshal & Manges ügyvédi iroda és Nyerges Zsolt üzletember között, akit Szigetvári Viktor fideszes oligarchának nevezett.


http://propeller.hu/itthon/2858408-feljelentest-tesz-mszp-egyutt-pm
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elszabadult a pokol Kijevben
  2014-01-20 20:25:44, hétfő
 
  Elszabadult a pokol Kijevben

Posted on 2014/01/20 Szerző: Admin
Tízezrek csatáztak a rendőrökkel az ukrán fővárosban, felgyújtottak egy rendőrbuszt is. A könnygázgránátokra utcakő a válasz.

A parlament épületéhez tartó tüntetők összecsaptak a kormánynegyedet védő rohamrendőrökkel vasárnap, a kijevi Majdanon (Függetlenség terén) tartott nagygyűlés után.
Zuhanyra várva

Helyszíni beszámolók szerint az arcukat maszkkal, sállal, gázálarccal eltakaró radikális tüntetők különféle tárgyakat, petárdákat, füstbombákat és Molotov-koktélokat dobáltak a rendőri kordon felé a Dinamo stadionnál. Egy rendőrbuszt felgyújtottak.

A rohamrendőrök könnygázzal töltött villanó és hanggránátokat lőttek a tömegbe.

Néhányan a tüntetők közül a buszok tetején állva a “forradalom" szót skandálták.

Vitalij Klicsko, az Ütés (UDAR) vezetője a helyszínen igyekezett csillapítani a kedélyeket, közben valaki a tüntetők közül poroltóval lefújta, és többen kifütyülték.
Döbrögi-haver a felbujtók között

Az egyik vezető civil aktivista a Facebookon arról számolt be, hogy a Majdan (Függetlenség tere) tüntetői között növekszik az elégedetlenség az ellenzéki politikusokkal szemben. Mint írta, a vasárnapi nagygyűlésen is több kritikus, csalódottságról tanúskodó megjegyzést hallott a körülötte állóktól.

Délutáni jelentések szerint a könnygáz bevetése után sem tágítottak a tüntetők, s utcaköveket kezdtek el felszedni. Parlamenti képviselők eközben arról számoltak be, hogy a rendvédelmi szervek vízágyúkat vezényeltek a tüntetők feloszlatására a mínusz tíz fokos fagyban. Becslések alapján mintegy kétezren vesznek részt a rohamrendőrökkel folyó összecsapásban.
(MTI)

Bal-Rad komm: Pontosan erre a veszélyre figyelmeztetett az Ukrán Kommunista Párt elnöke-Petr Szimonyenko-pénteki nyilt levelében, amelyet Janukovics elnökhöz intézett!

A cionisták nem nyugszanak!

Ugyanakkor a 90 százalékban oroszajkú Kijevben FELBUKKANTAK és cselekednek már a felfordulást, az Ukrajna kifosztását és az EU-t ellenző demonstrálók is.
Kicsit beporozták Klicskot!


http://balrad.wordpress.com/2014/01/20/elszabadult-a-pokol-kijevben/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Döbrögi: Mindig volt egy skizofrén hajlamom
  2014-01-20 20:23:31, hétfő
 
  Döbrögi: Mindig volt egy skizofrén hajlamom

Posted on 2014/01/20 Szerző: Admin
Orbán Viktor 25 évvel korábban a videóban arról beszélt, hogy apja erőszakos ember volt, ő pedig aktív KISZ-tag. A Mi leszel, ha nagy leszel című felvételt a Fekete Doboz Alapítvány készítette 1988-ban. A beszélgetést a Bibó István Szakkollégiumban vették fel.


http://film.indavideo.hu/video/f_mi_leszel_ha_nagy_leszel

Orbán Viktor többek között úgy fogalmazott: Apám utolért az ajtóban és hihetetlenül megvert, belém is rúgott néhányat. Nagyon utáltam ebben az időben az öregemet. Apám egy erőszakos ember. Igazából nem tanultam nagyon sokat, mert akkor még fociztam. Azon gondolkodtam, hogy tovább tanuljak, vagy próbáljak valami szerződést kapni egy csapatba. Állandóan mentem edzésre, volt, hogy szombaton nem mentem iskolába, mert edzésre mentem. Mindig volt egy skizofrén hajlamom, képes voltam teljesen kívülről szemlélni magamat. A KISZ-ben én nagyon aktív voltam, voltam még KISZ-titkár is harmadikos gimnazista koromig. Büszke voltam arra, hogy fölvettek a KISZ-be, nem kellett Kilián próbát tennem, mert kiváló úttörő voltam...

Azon voltunk, hogy csináljunk egy jó közéletet. Itt a pénz, itt a klubhelyiség. Egyre komolyabb formát öltött az a baráti társaság, ahová jártunk. Voltak, akik máshonnan jöttek. Ahonnan én jöttem, az kulturálatlan, nincs semmiféle kulturális tradíciója. Egy ilyen alkalmazotti réteg, a parasztsághoz sincsen semmiféle köze, állatokat tartottunk, de a paraszti kultúráról már rég nem volt szó abban a faluban, munkáskultúra semmilyen nem volt. Polgári kultúra elő sem jött. Én egy ilyen kulturálatlanságból jöttem. De voltak abban a társaságban olyanok, akik nem, akiknek lelkész volt az apjuk, református tradíciókból jöttek.
(Népszava)

Bal-Rad komm: Az orvostudomány jelenlegi megállapitásai szerint a skizofrénia (tudathasadás) NEM GYÓGYITHATÓ-CSAK SZINTEN TARTHATÓ!
(Ám ha a betegnek nincs betegségtudata-az állapota folyamatosan romlik, mignem beáll a katatoniának nevezett állapot. A katatónia egy pszichiátriai tünet, amelyet a tudathasadásos elmezavarban (skizofrénia) szenvedőknél lehet megfigyelni. A tünetek két csoportba oszthatók. Az egyik esetben a beteg órákig vagy napokig teljes mozdulatlanságba dermedve elzárkózik a külvilágtól, nem akar beszélni és táplálkozni sem (stupor). A tünetek másik csoportját az izgalmi tünetek alkotják, a minden ok nélkül jelentkező mozgásrohamok, amelyek lehetnek ritmusosak is (pl. a beteg föl-alá sétál). Gyakran előfordul, hogy a beteg mozgásrohamai közben betöri az ablakot vagy bútorokat rongál.)
Magyarország futballbolond zsebcézárja-saját bevallása szerint mindig is skizofrén hajlamú volt!
Ez az őrült Magyarország miniszterelnöke!

VAN KÉRDÉS BIRKAMENET? VAN TÖBB KÉRDÉS DÖBRÖGISTÁK?

http://balrad.wordpress.com/2014/01/20/dobrogi-mindig-volt-egy-skizofren-hajlamom /
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Döbbenetes “előretörés”! Már a hatodikok vagyunk
  2014-01-20 20:20:38, hétfő
 
  Döbbenetes “előretörés"! Már a hatodikok vagyunk az EU-ban!

Posted on 2014/01/20 Szerző: Admin

Döbbenetes adatokat publikált a szegénység elleni küzdelem egyik legnagyobb nemzetközi szervezete, az Oxfam. A friss számok azt mutatják, hogy a világ 85(!) leggazdagabb emberének összesen akkora a vagyona, mint a legszegényebb 3,5 milliárdnak(!).

...Az EU lakosságának 10 százaléka komoly anyagi nehézségekkel küzd

Az Európai Unió lakosságának csaknem egynegyedét, vagyis 124,5 millió embert fenyegetett a szegénység vagy társadalmi kirekesztettség 2012-ben - olvasható az Eurostat uniós statisztikai hivatal csütörtökön közzétett jelentésében.

A tendencia növekvő, mert míg 2012-ben a fenti társadalmi réteg aránya 24,8 százalék volt, addig 2011-ben 24,3, 2008-ban pedig még csak 23,7 százalékot tett ki. A szegénység vagy kirekesztettség kockázatával szembesülő emberek számának csökkentése az EU “Európa 2020″ stratégiájának egy kulcseleme.

A szegénységtől vagy társadalmi kirekesztettségtől fenyegetett emberek aránya Bulgáriában a legmagasabb (49,3 százalék), a további sorrend: Románia (41,7), Lettország (36,6), Görögország (34,6), Litvánia (32,5), Magyarország (32,4), Horvátország (32,3), Olaszország (29,9), Spanyolország (28,2), Ciprus (27,1), Lengyelország (26,7), Portugália (25,3), Nagy-Britannia (24,1), Észtország (23,4), Málta (22,2), Belgium (21,6), Szlovákia (20,5), Németország és Szlovénia (19,6-19,6), Franciaország (19,1), Dánia (19,0), Luxemburg (18,4), Svédország (18,2), Finnország (17,2), Csehország (15,4) és Hollandia (15,0).

Ausztriáról és Írországról nincsenek adatok. 2011-ben Ausztriában a szegények aránya 16,9 százalék volt, ez akkor az ötödik legalacsonyabb arány volt az EU-n belül.

Az EU lakosságának 10 százaléka komoly anyagi nehézségekkel küzd, vagyis életfeltételeiket korlátozza a pénzhiány. Ez azt jelenti, hogy például nem tudják fizetni a számláikat, fűteni a lakásukat, vagy nem engedhetnek meg maguknak évente egy egyhetes nyaralást. Ennek a csoportnak az aránya Bulgáriában (44 százalék) és Romániában (30) volt a legnagyobb, míg Luxemburgban és Svédországban (1-1 százalék) a legkisebb.
(penzcentrum)

Bal-Rad komm: “A szegénységtől vagy társadalmi kirekesztettségtől fenyegetett emberek aránya Bulgáriában a legmagasabb (49,3 százalék), a további sorrend: Románia (41,7), Lettország (36,6), Görögország (34,6), Litvánia (32,5), Magyarország (32,4)..."

-A EU-s “dobogós helytől" mindösszesen 4,2 százalékkal vagyunk lemaradva, amit viszont politikai maffiózóink kitartó erőfeszitéseinek köszönketően igen rövid időn belül be fogunk hozni, és a “csúcsra" törünk! Minden esélyünk megvan!
Az Európai Unió HATODIK LEGSZEGÉNYEBB országává silányult Magyarország!
Az a Magyarország, amely még Nyugaton is (Nyugat-Európában) sokfelé irigyelt ország volt A SZOCIALIZMUSBAN!

Mindeközben egyebet sem látunk-hallunk: Magyarország jobban teljesit!
Ez kétségtelenül igaz, amennyiben az ország szétrablását és tönkretételét vesszük alapul!

EZ AZ ÉRDEM VISZONT POLITIKAI MAFFIÁINKAT ILLETI!

MEGÉRTE? EZT AKARTUK? EZT AKARJUK?

http://balrad.wordpress.com/2014/01/20/dobbenetes-eloretores-mar-a-hatodikok-vagy unk-az-eu-ban/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A paksi hapsi, és a III. rezsiháború.
  2014-01-20 20:13:11, hétfő
 
 
A paksi hapsi, és a III. rezsiháború.
2014.01.19. 20:18

Azért pénteken hangzik el a közrádióban minden Orbán Viktoros bejelentés, hogy hétvégén mindenki kitombolja magát azon amit éppen hazudik, és hétfőre kicsit elfelejtkezve az egészről, a bejelentő nyugodtan végre tudja azt hajtani. Nem mintha a közvélemény felháborodása eddig is nagyon érdekelte volna Orbán Viktort bármelyik tettének a végrehajtásában, de így legalább fent tudja tartani a látszatot, legalább duma szintjén, mintha még ő mindig a szeretett fülkeforradalom szabadságharcos kapitányaként tevékenykedne az emberek érdekében. Pedig erről már régóta nincs szó ennek a pocakos focihuszárnak az elméjében. Nála már lassan az a mondás is megdőlni látszik, ami szerint mindent visz, ami nincs lebetonozva. Orbán Viktor a betont is hazaviszi a saját stadionjába.

Aki nem nyert az egykulcsos adóval, sosem tudja éppen merre jár, vagy hova készül menni az egyes számú közpénzrabló az ország költségén. Nem is nagyon érdekli, van neki annyi gondja a rá áthárított adókkal, ami nehezíti a sorsát, az éppen eléggé elfoglalja minden gondolatát. Még örül is neki ha külföldön bóklászik az istenbarma, mert addig az itthon maradott talpnyalók nem nyúlnak a közpénzhez, ahogy nélküle a hólapátolás sem mer megtörténni a főutakról. Ezért is nem érdekelte nagyon a havi negyvenhétezerből alig megélőket mit keres az orosz medvénél a magyar turul. Csak később tudták meg, éppen akkor vásárolt a madárka két atomreaktort, igaz, ezt is pont miattuk tette, és az ő pénzükből, ami azért nem lesz kevés ha majd vissza fizetni. Mert az emberek pénzét nagyon jól el tudja költeni Orbán Viktor, neki ilyenkor semmi sem drága, és ebben nagyon jól tud teljesíteni. Manapság már csak úgy működnek a dolgok a rezsiharcok földjén, kimegy a nemzeti szabadságharcos, vesz egy MOL részt a medvétől, mert az szereti a mézet, és még van az emberektől lenyúlt magánynyugdíjakból. Vagy vesz két atomreaktort, mert pénze ugyan már nincsen hozzá, de ennek is át lehet tolni más nyakába minden költséget, neki csak a javát kell megtartani. mert innen is leesik a számára valami abban mindenki biztos lehet. Se az előzményeket nem kell az emberek orrára kötni, se a következményeket, és a véleményüket sem kell megkérdezni. Ez nem rájuk tartozik, ehhez nekik semmi közük. Orbán Viktor bármikor elkölt bármilyen összegű közpénzt, ha azt nem neki kell visszafizetni, de a haszonból megtarthat valamit magának. És adhat a haveroknak is belőle, akik a gazdasági háttérhatalmát építgetik a közösből.Egyszer már felhatalmazták Orbán Viktort egy kétharmados hatalommal a választók, aki onnantól kezdve semmilyen formában nem elszámoltatható, számon kérhető. Neki még csak azt sem kell megtenni, bárkit is megkérdezzen mi is az amit tenni kellene azért jobb legyen az emberek többségének, könnyebb legyen a mindennapokban az élet, legyen értéke a munkának, meg ilyenek, saját belátása szerint dönthet arról, mit is csinál éppen az ország érdekében. Ha valaki mégis nagyon kíváncsi lenne a miértekre, annak számára van kitalálva a rezsiharc, ami ugyan sok pénzbe kerül, mint minden háború, de bátran kitágítható minden irányba magyarázatként, és hivatkozásként.És kiválóan meg lehet vele téveszteni az embereket. Ebben készséges harcosok, rizsatábornokok, nem kócos fogú szóvivők, magyar csapatosok vesznek részt, mert hazudni mindig is könnyebb volt a politikában, mint a valóságot az emberek elé tárni, hiszen abból sok esetben nincs haszna a politika művelőjének. Márpedig a jelenlegi kormánypártnak a haszon a legfontosabb. A politikait összehazudja, az anyagit meg közgépesíti. Hogy jogszerű legyen a dolog lopási oldala, még a saját alaptörvényét is megszegi, legfeljebb később módosít sziklaszilárdságán.

Kétszer már sikerült a kormánynak a rezsit csökkenteni, ennek színt is adni, és a magyarázatból eredő hasznot bezsebelni. Ha ehhez az adókat is sikerült volna ilyen mértékben hozzáigazítani, és esetleg a béreket ilyen arányban emelni, akkor ez a kormány lenne az első számú befutó a választásokon. De nála a rezsicsökkentés valóságát sűrű homály fedi, inkább a harci jelleget sikerül valahogy mindig kidomborítani benne. Nem lehet megtudni belőle mi is a valós piaci helyzet, csak a szakadatlan harc van benne jelen a szolgáltatókkal, akik mintha eddig csak kiszedték volna innen pénzt, és cserébe nem adtak volna semmit. A rezsi kifizetése sok esetben munkából szerzett bérből történik, de az itteni történésekről is csak meghamisított tények vannak az emberek elé tárva. Így nem igazán érthető, miért is nem az a járható út, amit az emberek elé tárnak, hogy ha valaki ki akarja fizetni a költségeit, a hitelét, és ezt meg is tudja tenni, az akkor sokat dolgozik, vagy sikeres a vállalkozásában, és meg is van fizetve a munkája. Ha ehhez kedvezően alakulnak a piaci viszonyok, akkor több marad a zsebében, és kész. Mostanában viszont az van a kormány dumájában ami ellentétes a valósággal. Alig van munka, annak aki nem nyert az egykulcsos adóval, a munkanélküliség számai meg vannak hamisítva a közmunkásokkal, és a külföldön dolgozókkal, a bérek nem nőnek, az adók viszont maradtak magas szinten. Ehhez még le kell nyelni a rezsit is, amiből mára harc lett, de ez legalább csökken. Ha valaki kitekint a turulfészkéből, akkor az látja a világon szinte mindenhol, nem csak nálunk. Így ezt kizárólagos sikerként kétszer beállítani pofátlan hazugság. Harmadjára azt is ki lehet találni hozzá, a téli enyhe idő is kizárólag a kormánynak köszönhető, mert így is lehet csökkenteni a fűtési költségeket. De ennek fenntarthatóságához kell most a két reaktor is, ami kicsit drága lesz a jövőben, de mindenkinek áldozni kell az olcsóságért. A Fidesz erre is képes, van olyan gátlástalan, és van aki el is hiszi neki. Na ezért meri sikerként előadni a hazugságait, mert van olyan ember az országban aki elhiszi, az enyhe telet csak a szocialista kormányok nem tudták tudták elintézni, ehhez is Orbán Viktor kellett.

http://banditapolitika.blog.hu/2014/01/19/a_paksi_hapsi_es_a_iii_rezsihaboru
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fizetéscsökkentés és elbocsátások Magyarországon - ez a rezs
  2014-01-20 20:11:23, hétfő
 
  Fizetéscsökkentés és elbocsátások Magyarországon - ez a rezsiharc sötét oldala
propeller.hu, ma, 07:14

A budapesti közműszolgáltatók bevételkiesésének egy részét több milliárd forinttal kompenzálta a fővárosi önkormányzat, míg másutt erőteljes költségvisszafogásra, elbocsátásokra, fizetéslefaragásra kényszerültek a rezsicsökkentéssel érintett társaságok - írja a Napi.hu.

A 2013-ban megkezdett rezsicsökkentés-sorozat eddig 230-240 milliárd forintot hagyott a családoknál Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára szerint - vagyis nagyságrendileg ekkora kiesés keletkezett a szolgáltatóknál.

Budapestnek több milliárd forintjába került az, hogy a rezsiharc a távhőt és a kéményseprést sem kímélte. A Főkétüsz Kft.-t 540 millió, a Főtáv Zrt.-t 5 milliárd forinttal kompenzálta a főváros. A kéményseprőipari vállalat ezt a segítséget az 50 százalékos díjtételcsökkentés miatti bevételkiesés, valamint az új többletfeladatok költségeinek ellensúlyozása érdekében kérte az önkormányzattól - olvasható a Napi.hu cikkében.

a Főtáv 2014-ben nem tervez általános béremelést, illetve a cafeteriakeret bruttósítása mellett tart a bérpótlékok felülvizsgálata. A hatékonyságjavítás lényeges eleme, hogy a Főtáv 2012-ben megkezdte a saját tervezésű hőközpontok gyártását. Ez egyrészt a munkaerő jobb kihasználását biztosítja, másrészt a hőközpontcserék költségét csökkenti. Miután a társaság által tervezett beruházások a működési költség csökkentését, az üzembiztos működést szolgálják, ezért beruházás a rezsicsökkentés következtében nem marad el - hansúlyozta a Napi.hu-nak a társaság.

http://propeller.hu/itthon/2858009-fizetescsokkentes-elbocsatasok-magyarorszagon- ez-rezsiharc
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
JOGUNK VaN TUDNI
  2014-01-20 20:07:31, hétfő
 
 
2014. január 19., vasárnap

JOGUNK VAN TUDNI

Mint a különféle televíziós sorozatok ősellenségének - mi sem jellemzőbb, Isaura szem-műtétjéhez sem járultam hozzá egy büdös fabatkával sem - nekem is megvan a magam kedvenc televízió-sorozata, Az Elnök emberei a címe a magyar változatnak.

A sorozat a hatalmi gépezet működését hivatott nagy vonalakban megismertetni az amerikai választóval, megmutatni az amerikai műkörmösöknek és közmunkásoknak, hogyan is telnek az Elnök hétköznapjai a Fehér Házban, hogyan dolgozik a Nyugati Szárny agytrösztje a politikai döntésekhez szükséges kompromisszumok kialakításán, és hogyan vesz részt a napi politika alakításában a sorozatban Nobel-díjasként bemutatott Elnök.

A sorozat sokáig ment az ATV-ben, de valami időzítési hiba léphetett fel, mert az utóbbi időben a sorozat középpontjába az Elnök betegsége, pontosabban annak elhallgatása került.
Mit mondjak, jobb magyar miniszterelnöknek lenni, mint amerikai elnöknek, mert a sorozat utolsó részei leginkább arról szóltak, hogy be lehet-e verni gőzkalapáccsal egy zabszemet az Elnök hátsójába.
Merthogy arrafelé az Elnök egészségi állapota közérdekű adat, a népnek joga van tudni, hogy az Egyesült Államok első embere, a hadsereg főparancsnoka van-e olyan állapotban fizikailag és mentálisan, hogy bármikor, bármilyen helyzetben felelősségteljes döntéseket legyen képes hozni?
Ha egy olyan betegséget elhallgat, mely ezt az állapotot veszélyezteti, akkor megvannak a megfelelő jogi eszközök arra, hogy az amerikai társadalom kivegye a kezéből a hatalmat és olyan emberre ruházza, aki szellemi képességei teljességének birtokában, megszakítások nélkül képes a szükséges döntéseket meghozni.

Onnan jutott ez eszembe, hogy a magyar végrehajtó hatalom és immáron a törvényhozás ura, a korántsem teljesen független bíróságok felett is részleges hatalommal bíró miniszterelnök a Puskás Ferenc díj átadása alkalmából a FIFA-gálán ismét úgy öltögette a nyelvét, hogy Maugli barátja, Ká, az óriáskígyó irigykedve nézhette.
Tulajdonképpen már poénkodni sincs kedve az embernek, hiszen ezer helyről árad az információ: az ominózus viselkedés a skizofrénia tüneteinek csökkentésére használt gyógyszerek, vagy azok túladagolásának mellékhatása.

Ha ez így igaz, akkor meglehetősen nagy bajban van a haza, hiszen a történelmi elődök közül azonnal beugrik Nero és Caligula, de versenyben van a Habsburgoktól is néhány uralkodó, köztük Rudolf, ki e néven magyar király is volt.
Mit mondjunk, egyikük sem volt népének felvirágoztatója, a megbomlott elme törvényei nem mindig vágnak egybe a társadalmi szükségszerűséggel.

Hogy aztán a focibuzulás az alapbetegsége része, vagy esetleg egy teljesen önálló kórkép, azt nem tudom.
De azt igen, hogy ha valaki képtelen gyermekkori plüssmajmát elengedni, és még élete delén is azt szorongatja-csókolgatja, akkor azt az embert kezelni kell, legyen akár miniszterelnök is.
Ha beteg, az sajnálatos, de ettől még nem biztos (de nem is kizárt) hogy belátási képességét teljesen elveszítette volna, ha pedig nem veszítette el, akkor felelősségre kell vonni.

Azt azért tudni kell, hogy a kleptomániások általában nem atomerőműveket, hanem bundát, ékszert, porcelánt lopnak, a nép egyszerűbb gyermekei meg italt vagy kozmetikumot, melyeket, még ha ki is tudnák fizetni, inkább mégis lopnak, magáért a lopás izgalmáért.
Nos, hogy mi a kórkép, arra nem tippelnék, de hogy ez az állapot betegség, arra fogadásokat mernék kötni.
A legfélelmetesebb az egészben, hogy régebben, mikor elvitték elemcserére, akkor utána bírta egy darabig, de ezek a periódusok egyre rövidebbek.
Mikor ,,Bulgáriában nyaralt" a család, még egészen hosszú ideig képes volt hozni a relatíve normális ember figuráját, most, amikor legutóbb ,,síelni voltak", még hetek sem teltek el jóformán, és már megint ott vannak a tünetek.
Pedig nem hinném, hogy magyar rezidensek gyógyszerelik, a kezelése nem lehet ötfilléres mulatság, de ellenzéke híveként is azt mondom, minden pénzt megérne, ha megszabadítanák a szörnyű kórtól.

A dologban az a legszégyenteljesebb, hogy a magyar média mennyire gyáva.
Kedvenc sorozatomban a zsiráf-jellegű szóvivő-asszony vért izzad, hogy hogyan magyarázza elnöke betegségének elhallgatását, míg nálunk a sajtó egyszerűen rá se mer kérdezni, a gyávaságát meg azzal próbálja leplezni, hogy úgy kezeli a dolgot, mintha ez Orbán családi ügye lenne.
Hát nem az, hiszen a sorsunkat és gyermekeink, unokáink sorsát tettük a kezébe, amikor hatalmat adtunk neki, és jogunk van tudni, hogy képes-e a hatalom rendeltetésszerű gyakorlására.
Magyarország miniszterelnökének egészségi állapotával kapcsolatban nincsenek személyiségi jogai.

A kérdés könnyen eldönthető, ha nyilvánosságra kerül a diagnózis - akkor mindenki eldöntheti, hogy felülne-e arra a repülőre, melyen Orbán a pilóta.
Van kedves közeli rokonom, aki még a látszólag egészséges pilótát is kikérdezné repülés előtt. Meggyőződne arról, hogy a kapitány éjjel jól aludt, barátnőjével vagy feleségével rendezett a kapcsolata, szexuális élete rendben van, megkérdezné, hogy a hitelét forintban vagy devizában vette fel és érdekli-e a politika - ő például csak kielégítő válaszok után ülne be nyugodtan a többi utas közé.
Ha megtudná, hogy a pilóta skizofrénia-gyanús, hát menekülne hanyatt-homlok, de hiába, nem mindenki tud kiszállni a repülőből, különösen kilencezer méter magasságban, kilencszáz kilométeres sebességnél...

Ha valaki arra számít, hogy egy esetleges állapotrosszabbodásnál a kormányzó párt majd megoldja a problémát, hát téved, a rengeteg magánérdek azt kívánja, hogy akkor is hatalmon maradjon, mikor már reggelire leharapja a bögre fülét.
Ha a választók ki nem kényszerítik a hatalmától való megfosztást, akkor olyan lesz, mint II. Szulejmán Szigetvár ostrománál - időnként kirakják a sátra elé egy karosszékben, hadd rettegjenek a vár védői.

De nekünk jogunk van tudni, hogy milyen állapotban van az ember, aki még soha nem hazudott, aki annyi mentális kihívással küzd, mint rajta kívül még senki a magyar politikai életben.
Egészséges?
Beteg?
Ugyan, kérdezze már meg valaki!

http://www.pupublogja.hu/2014/01/jogunk-van-tudni.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Balog a Jad Vasem intézet vezetőit tájékoztatta a holokauszt
  2014-01-20 20:04:41, hétfő
 
  Izraeli tárgyalópartnerek
Balog a Jad Vasem intézet vezetőit tájékoztatta a holokauszt-emlékévről

A Sorsok házával kapcsolatban a Jad Vasem vezetői utaltak arra: "ők azt szeretnék, hogy az általános emberi szenvedés mellett világos legyen, hogy a zsidó emberek, a zsidó gyerekek a zsidóságuk miatt szenvedtek".
2014.01.20 19:26MTI


A magyarországi holokauszt-emlékév programjáról tájékoztatta az izraeli Jad Vasem intézet vezetőit Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, és több megállapodást is aláírt vendéglátóival a hétfőn véget ért, kétnapos hivatalos látogatása során.

A magyar miniszter már negyedik alkalommal járt Izraelben, és a Jad Vasem Holokauszt Intézetet is többször felkereste. Hétfő délelőtti látogatásán aláírt egy megállapodást Avner Salevvel, az intézet igazgatójával az érvényben lévő tanárcsere egyezmény egy évvel történő meghosszabbításáról - mondta el az MTI-nek.

Balog Zoltán részletesen ismertette vendéglátóival a magyar holokauszt-emlékév programját. Támogatásukat kérte a nemzetközi tekintéllyel rendelkező intézet tudásának, szakmai eredményeinek a felhasználásához mind a józsefvárosi pályaudvaron épülő Sorsok házához, mind más projektekhez. Mint elmondta, tárgyalópartnerei ígéretet tettek arra, hogy megvizsgálják a kérést.

A megbeszélés során megfogalmaztak néhány "kritikus kérdést", például a német megszállás budapesti emlékműve kapcsán - mondta el a miniszter. "Nyilvánvalóvá tettem, hogy ez nem a felelősség áthárításáról, hanem arról a történelmi tényről szól, hogy 1944. március 19-én valóban megszállta egy idegen hatalom Magyarországot" - tette hozzá.

"Az emlékmű az áldozatoknak szól, minden áldozatnak, és természetesen a magyarországi zsidóság áldozatai is köztük vannak" - hangsúlyozta.

A Sorsok házával kapcsolatban a Jad Vasem vezetői utaltak arra: "ők azt szeretnék, hogy az általános emberi szenvedés mellett világos legyen, hogy a zsidó emberek, a zsidó gyerekek a zsidóságuk miatt szenvedtek" - idézte fel a beszélgetést a politikus, aki válaszában a vitás kérdések tisztázására bíztatott. A holokauszttal kapcsolatban "számos fejezetet újra kell nyitni, nagyon fontos, hogy meghallgassuk egymást, és minden állásponttal küzdjünk meg. Nyilván amelyik emberi méltóságot sért, azt vissza kell utasítani, azzal nincs mit vitatkozni - hangsúlyozta.

A miniszter utalt arra, hogy szakmai vitát kell folytatni. "Nem a politikusok dolga, hogy igazságot tegyenek. A szakma dolga, hogy megvitasson olyan tényeket, amelyekről esetleg az egyik mást gondol, mint a másik" - hangzott a magyar politikus véleménye.

"Arra bátorítanék mindenkit, használja ki a holokauszt-évet arra, hogy az elmaradt vitákat ebben az ügyben lefolytassuk, hogy reálisabb képe legyen Magyarországon a közvéleménynek arról, mi is történt, így a felelősség kérdéséről is" - jelentette ki.

Balog Zoltán ezzel összefüggésben közölte: éppen egy nappal az elutazása előtt a zsidó oktatási kerekasztallal aláírt egy megállapodást, amelyben minden általuk kifogásolt ponton rögzítették, "hogy a nemzeti alaptantervben hogyan fogják tanítani nemcsak és talán nem is elsősorban a holokausztot, hanem azt a közös zsidó-magyar történelmet, ami több mint ezer éves, és ami a XIX. században különösen, de a XX. század elején is nagyon sok közös komoly eredményt hozott".

Balog Zoltán a Jad Vasem intézetben tett látogatása után Limor Livnattal, a Likud befolyásos személyiségével, Izrael kulturális miniszterével tárgyalt. Két megállapodást is kézjegyükkel láttak el: egy régóta tervezett egyezményt, amelynek alapján a két ország kedvezményeket nyújt egymásnak a saját területükön folyó filmforgatásban, valamint egy kulturális munkaprogramot, amely a következő három évre meghatározza az együttműködés kereteit. Ennek részeként számos csereprogram lesz, többek között a zsidó államban lép fel az állami népi együttes, az izraeli filharmonikusok Magyarországra látogatnak, és Izraelben is bemutatják a Robert Capa kiállítást, akinek személye szintén a közös zsidó-magyar kulturális történelem része.

Balog Zoltán a látogatás során felkereste az Ezer Weizman volt izraeli államfőről elnevezett intézetet is, ahol magyar ösztöndíjasokkal beszélgetett.


http://www.ma.hu/belfold/199460/Balog_a_Jad_Vasem_intezet_vezetoit_tajekoztatta_a _holokausztemlekevrol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
4 aktívra 6 nyugdíjas - keserves nyugdíjas évekre számíthatu
  2014-01-20 20:01:11, hétfő
 
  4 aktívra 6 nyugdíjas - keserves nyugdíjas évekre számíthatunk
2014. január 20. hétfő 11:46:59



A hazai pályakezdők óriási kihívásokkal kell, hogy szembenézzenek pályájuk során, hiszen a demográfiai adatokat tekintve keserves nyugdíjas évek elé néznek. Más kérdés, hogy sokak számára egyelőre a munkanélküliség jelent problémát, így a távoli jövő aligha izgatja őket.

Kedvezőtlen demográfiai folyamatok

A KSH Népességtudományi Kutatóintézetének népesség-előreszámításai szerint a következő 10 évben, 2014 és 2024 között mintegy 412 ezerrel csökken majd Magyarország teljes népessége, ám ennél jóval, csaknem 40 százalékkal lesz nagyobb mértékű a fogyás (mintegy 579 ezer fő) az aktív életkorúak, a 20-64 évesek körében. Ezzel párhuzamosan, 2020-ig az újszülöttek várható élettartama a fiúk esetében a 2009-ben számított 69 évről 71-74 évre, a leányoknál pedig 78 évről 79-82 évre emelkedik.
Külföldi munkát keresel? Válts most! (X)

A következő években tehát a nyugdíjasok aktív korúakhoz viszonyított aránya jelentősen megemelkedik, ráadásul az eltartottak hosszabb élettartamuknak köszönhetően tovább részesülnek majd társadalombiztosítási ellátásban. A trend persze nem új keletű: míg például 1980-ban Magyarországon 4 aktív keresőre még csak 2 nyugdíjas jutott, addig 2013-ban 4 aktív kereső már 3 nyugdíjast tartott el. A nem is olyan távoli jövőben, 2050-re 4 aktív keresőnek nagy valószínűséggel már 6 nyugdíjasról kell majd gondoskodnia.

"E fenti demográfiai adatokból is jól látható, hogy állami finanszírozás nélkül már a tíz év múlva nyugdíjba vonulóknak is várhatóan lényegesen alacsonyabb összegű állami nyugdíj jut majd, mint a manapság öregségi nyugdíjban részesülőknek, a 20-30 év múlva nyugdíjba vonulóknak pedig még kevesebb állami nyugdíjból kell majd gazdálkodniuk. Az állami nyugdíj összegének fokozatos csökkenésével párhuzamosan tehát az időskorúaknak jelentős életszínvonalbeli kompromisszumokat kell majd kötniük, hacsak várható nyugdíjukat nem egészítik ki életük aktív időszakában felhalmozott saját megtakarításaikkal" - mondja Bunghardt Csaba, az AXA Biztosító vezérigazgató-helyettese.
Csak elméleti dolog az öngondoskodás

Mint ismert, a korábban bevezetett úgynevezett három pilléres nyugdíjrendszert a mostani kormány változtatta meg, és bár a korábban kötelezőnek nevezett magánnyugdíj-pénztárak nem szűntek meg, azok gazdálkodását igyekezett a kormányzat adminisztratív eszközökkel korlátozni. Hasonlóképpen a tagokat is próbálták minden lehetséges eszközzel rábírni arra, hogy ne nyilatkozzanak arról, hogy a magánnyugdíj-pénztári tagságukat meg kívánják tartani. Matolcsy György 2010. november 24-én jelentette be, hogy a(z addig kötelező, azontúl önkéntes) magán-nyugdíjpénztári tagoknak 2011. január végéig el kell dönteniük, visszatérnek-e az állami nyugdíjrendszerbe; aki valamelyik magánnyugdíjpénztár tagja marad, elveszíti a jogosultságát az állami nyugdíjra, járulékot azonban változatlanul fizetnie kell. Ez lényegében a magánnyugdíjrendszer államosításával volt egyenértékű. A 2011. február 1-jei határidőig kb. 102 ezren nyilatkoztak úgy, hogy magán-nyugdíjpénztári tagok maradnak, ez az összes tag mintegy 3 százaléka volt.

A lakosság döntő többsége tehát átkerült az állami rendszerbe, ahol az ígéretek ellenére elmaradt az egyéni számlák nyilvántartása és vezetése, és bár néhány nyilatkozat alapján nem tett le róla a kormányzat, erre három év elteltével aligha lehet már számítani. A munkavállalók számára tehát két pillér maradt, egyrészt az állami járadék, mely az időben előrehaladva (a növekvő eltartotti létszám miatt) várhatóan fokozatosan csökken, illetve az öngondoskodás, amelynek legfőbb eleme az önkéntes nyugdíjpénztár lenne. (Az is lehetséges megoldás lehet, hogy a nyugdíjkorhatár szintjét folyamatosan felfele tolva szorítanák ki az embereket az ellátásra való jogosultságból. Erre vonatkozólag nem csak külföldön, de kis mértékben már Magyarországon is sor került.)

Az öngondoskodás ugyanakkor itthon sok sebből vérzik. A háttérben számos ok áll, így például a lakosság egy jelentős része megélhetési problémákkal küzd, és nincs lehetősége megtakarítani, de a kulturális beidegződések alapján is sokan gondolják úgy, hogy az állam majd megoldja helyettük ezt a kérdést. Elviekben persze sokan tudják mi lenne a helyes, hiszen például az Axa által végzett felmérés szerint a megkérdezettek 87,6 százaléka fontosnak tartja azt, hogy az állami nyugdíjon kívül más nyugdíj célú megtakarítással is rendelkezzen, a gyakorlatban ez nem igazán jelentkezik. Sőt, ha az önkéntes pénztári tagok számát vizsgáljuk, akkor meglehetősen riasztó képet kapunk. A tagok száma 2008-ban volt a csúcson, akkor 1,4 milliónál is több munkavállaló volt érintett, míg az MNB Pénzügyi Felügyeleti adatai alapján a legutóbbi időszakban (2013 III. negyedév végén) már alig több, mint 1,2 millió nyugdíjpénztári tag volt. Ráadásul az adatok tanúsága szerint az öt év alatt bekövetkezett 15 százalékos csökkenés hátterében nem elsősorban a nyugdíjba vonulás, vagy elhalálozás állt, hanem a pénztárakból való kilépés. Az adózási jogszabályok ugyan kedveznek a nyugdíjcélú megtakarításoknak, hiszen például a nyugdíjbiztosítás esetén a takarékoskodók a befizetett díj 20 százalékát, évente legfeljebb 130 ezer forintot adójóváírás formájában visszakapnak, ez az alacsony jövedelműeken aligha segít. Sokak például a gyermekek után igénybe vehető adókedvezményt sem tudták eddig teljes mértékben kihasználni, bár rajtuk már segítenek az idei változtatások.
A fiataloknak nem ez a legnagyobb gondja

Más kérdés, hogy a magyar fiatalok egy részének jelenleg nem a nyugdíjas évei miatt fáj a feje, hiszen munkát sem találnak. A 25 év alattiak körében ugyanis 27 százalék körüli a munkanélküli fiatalok aránya. A kormány ugyan több intézkedést is bevezetett amellyel igyekszik javítani a helyzeten, így például adókedvezménnyel próbálják a vállalatok számára vonzóbbá tenni a fiatalok felvételét, ám komoly javulás eddig nem következett be.

A magyar fiatalok kiugró munkanélkülisége egyébként nem egyedi, hiszen a ráta közel 24 százalékos az uniós országokban. Igaz, meglehetősen nagy a szórás, hiszen míg a legjobb helyzetben lévő Németországban és Ausztriában a fiataloknak 7,7, illetve 8,6 százaléka állástalan, addig a másik végletet jelentő Spanyolországban és Görögországban a 25 év alattiak 56, illetve 61,5 százaléka hiába keres munkát.

mfor.hu

http://www.mfor.hu/cikkek/110301.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2013.12 2014. Január 2014.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 709 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 100
  • e Hét: 433
  • e Hónap: 14625
  • e Év: 147542
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.