Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
Bréking: Tegnap semmit nem nyert a Közgép
  2014-01-22 20:33:31, szerda
 
  Bréking: Tegnap semmit nem nyert a Közgép


A meghökkentő fejlemény kapcsán már keresik a felelősöket.

A Közbeszerzési Értesítő legfrissebb adataiból világossá vált, hogy a A Közgép Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt. 2013. január 20-án egyetlen közbeszerzési pályázaton sem nyert.

közgép-hirdetés11.jpg

A szokatlan hír nyomán vizsgálatot rendeltek el. Úgy tudjuk, először a Közbeszerzési Értesítő szerkesztőségében keresték a felelőst, mert a nyomozók abból indultak ki, hogy csupán hanyagság, rosszabb esetben szabotázs akció következtében maradt le a cég a nyertesek listájáról. A rendőri szervek azonban azzal szembesültek, hogy nem történt tévedés, tegnap tényleg nem nyert semmit a Közgép.

A váratlan fordulat igazi szakmai kihívás elé állította a bűnüldözőket, így most már a TEK bevonásával keresik a felelőst. A nyomozás egyelőre ismeretlen személy által elkövetett nemzetgazdasági szintű vagyoni hátrány okozása miatt zajlik.


http://avakkomondor.blog.hu/2014/01/21/breking_tegnap_semmit_nem_nyert_a_kozgep
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Atomot a népnek!
  2014-01-22 20:32:01, szerda
 
 
Atomot a népnek!
2014.01.22. 10:47 Mária

.

Tényleg Alkesz Pistabácsi és Otthonkás Marinéni döntse el népszavazáson, hogy bővítsük-e a Paksi Atomerőművet?

Bajnaiék hű fegyverhordozója, a PM-es Jávor Benedek népszavazást kezdeményez a Paksi Atomerőmű új egységének a megépítése ügyében. Azt még nem tudni, hogy véleménynyilvánító, vagy ügydöntő népszavazásra gyúr ez a szőke fejű istenadta.

Szerintem Jávor Benedek menjen oda, ahová való, a demagóg, populista kampányötletével együtt.

Szerintem ugyanis Alkesz Pistabácsinak meg Otthonkás Marinéninek lövése sincs a kérdéshez. Ebből adódóan, ha valaki a demokráciát emlegetve olyan témáról kéri ki Alkesz Pistabácsi meg otthonkás Marinéni véleményét, amiben ezek a derék emberek nem kompetensek, akkor az a valaki nem más, mint egy demagóg, populista idióta. A demokrácia eszméjének és intézményrendszerének a lejáratója.

paksi_atomeromu_bovitese_orosz_szerzodes


Alkesz Pistabácsinak meg Otthonkás Marinéninek fogalma sincs arról, mi áll az oroszokkal kötött szerződésben. Nagy vonalakban sincs tisztában a tervezett építkezés részleteivel. Fogalma sincs arról, mennyi villamos energiát fogyaszt az ország évente.

Alkesz Pistabácsi meg Otthonkás Marinéni valójában azt se tudja, mi az az "áram". Nem tudja, mi az az "atom". Azt meg pláne nem tudja, mi fán terem az atomreaktor meg a fúziós energia. Alkesz Pistabácsi és Otthonkás Marinéni azt se tudja, hogy a GDP micsoda. Nem érdekli őt se az államadósság, se az államháztartás hiánya. Sose számolt se megtérülést, se amortizációt.

Az Alkesz Pistabácsiknak meg az Otthonkás Marinéniknek szóló propagandaanyagokon a mai napig bevett gyakorlat, hogy az "atomot" egy strandlabda körül kötött pályán keringő kézilabdákkal rajzolják meg, holott ezen a debil elképzelésen a tudósok már ötven évvel ezelőtt is harsányan röhögtek volna.

Azon körülmények miatt, amelyekre fentebb nagy vonalakban utaltam, Alkesz Pistabácsi és Otthonkás Marinéni nem tájékoztatva, hanem hiszterizálva lesz, amennyiben Jávor Beni népszavazási kezdeményezése zöld utat kapna.

Meg lesz nekik mondva, mert a hős baloldal (!) majd megmondja, hogy az oroszok negyven évig itt verték a farkukat, erőszakolták az asszonyainkat, lopták a karóráinkat. Az is meg lesz nekik mondva, hogy az oroszok rosszabb erőműveket tudnak építeni, mint mondjuk a franciák. Meg lesz nekik mondva, hogy Putyin egy diktátor, Orbán Viktor édes cimborája. Együtt lopnak, együtt hazudnak. Talán még vadászni is együtt járnak.

Meg lesz nekik mondva, a Marinéniknek, mega Pistabácsiknak, hogy ha visszajönnek az oroszok, hogy erőművet építsenek, a Patásördög eltörli a segélyeket meg a nyugdíjakat.

Meg lesz nekik mondva, hogy ha az üzlet nyélbe üttetik, és az építkezés elindul, akkor a szovjet hadsereg meg fogja szállni az országot, hogy Csernobilt csinálhasson a hazánkból! Hiszen tudjuk, hogy milyenek az oroszok. Hiszen tudjuk, hogy milyen Orbán Viktor.

Alkesz Pistabácsi és Otthonkás Marinéni ezen tényszerű, korrekt és pontos tájékoztatásból kifolyólag amikor behúzza majd az ikszet a népszavazási kérdőíven, nem a józan ész, hanem a demagóg, baloldali politikai kampány hatása alatt fog dönteni.

Mert eszébe se jut majd szegénykémnek, hogy az általa választott parlamenti képviselőket, és a szavazatával a kormányra juttatott pártokat pontosan azért tartja az adóforintjaiból, hogy felelősen döntsenek azokban a kérdésekben, amelyekben az átlagember tájékozatlan, és nem is lehetséges olyan szintre hozni a tájékozottságát, hogy érdemi döntést legyen képes hozni a témával kapcsolatban. Ha pedig az arra felhatalmazottak döntéséről bebizonyosodna, hogy a döntés rossz volt, akkor vonja felelősségre azokat, akik a rossz döntést meghozták.

Jávor Beni népszavazási kezdeményezéséből bizonyára nem lesz semmi.

Nézem ezt a szerencsétlen hülyét, ezt a szőke fejű honatyát, ahogy ordít róla a rettegés, hogy le kell mondania a jó meleg parlamenti ülésteremről, meg a zsíros képviselői fizetéséről a következő parlamenti ciklusban. Nézem, ahogy kiül a pánik az arcára, mert fogalma sincs, hogy a négy semmittevéssel töltött év után hogyan tudná megtartani a közpénzekből folyósított apanázsát.

Remélem, semmi nem lesz a próbálkozásából.

Amennyiben mégis lenne népszavazás, én biztosan nem mennék el népszavazni. Nem vagyok se atomtudós, se makroökonómus, deellenben tisztában vagyok a saját korlátaimmal és képességeimmel. Tisztában vagyok például azzal a ténnyel, hogy Paks II. felépítésének, vagy fel nem építésének a kérdésében nem tudok dönteni.

A hisztérikusan kampányoló populista, demagóg ballereket meg arra kérem, hogy kíméljenek meg az elmebajuktól. Játsszák le egymás között a kisded játékaikat, vagy kussoljanak, ahogy négy éven át kussoltak. Engem viszont mindenképpen hagyjanak ki a manipulációs játszmáikból.
.

http://maria.blog.hu/2014/01/22/atomot_a_nepnek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Lét a Tét! VV Magyarországon
  2014-01-22 20:10:36, szerda
 
  A Lét a Tét! VV Magyarországon

Posted on 2014/01/22 Szerző: Admin

Tény vagy érzéki csalódás a középosztály sokat emlegetett lecsúszása? Miközben a kormány a rezsiköltségek radikális csökkentésével igyekszik növelni a tömegek elégedettségét, sokan mégis egyre bizonytalanabbnak érzik a megélhetésüket. A Fidesz újrateremtette a középosztály fogalmát, de az adatok mégsem azt mutatják, hogy kormányzása alatt ez a réteg szélesebbé vált volna. Arra keressük a választ, hogy kik alkotják a magyar középosztályt, és közülük ki az, akit valóban fenyeget az elszegényedés.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xcFykoVtWg0

Az Eurostat tavaly decemberi adatai igazolják, hogy az utóbbi időben sokat emlegetett és talán saját bőrünkön is tapasztalt lecsúszás valódi: a magyar középosztály sérülékenysége nőtt az utóbbi években. Az EU 28 tagállama közül Magyarország a 6. legrosszabb helyzetben van a szegénység szempontjából: 2012-ben már a lakosság 32,4 százaléka volt kitéve szegénység vagy társadalmi kirekesztettség kockázatának, míg 2008-ban még 28,2 százalék volt ez az arány. Ha a mérés pontosságában lehetnek is kétségeink, a tendenciában semmiképp.
A régiónkban ezt figyelembe véve nincs ilyen kedvezőtlen helyzetben egyik ország sem. Lengyelországban az itthonival ellentétes tendencia figyelhető meg, ott stabilizálódik, erősödik a középosztály, Csehországban pedig annyira más a társadalom szerkezete, hogy az EU-tagállamok közül a legkisebb, mindössze 15 százalékos a szegénység és kirekesztettség fenyegetésében élők aránya.
Mégis mielőtt tényként kezeljük, hogy Magyarországon a középosztály egy része a szegénység felé sodródik, érdemes definiálni ezt a réteget, meghatározni, ki mindenki tartozhat bele. Bartha Attila, az MTA Társadalomtudományi Központjának kutatója szerint három kritériumnak kell teljesülnie ahhoz, hogy valaki a középosztályba sorolhassa magát.
Az első meghatározó elem magától értetődően az anyagi javak fogyasztása, illetve a jövedelmi- és vagyoni helyzet. Kérdéses, hogy az adott társadalom háztartási medián jövedelméhez vagy egy EU-s átlaghoz viszonyítjuk-e az anyagi helyzetet. (A medián jövedelem a legtipikusabb jövedelem, ugyanannyian keresnek az adott összeg fölött, mint amennyien alatta. A relatív szegénységi küszöböt ehhez mérten - a medián jövedelem 50-60 százalékában - szokták megadni - szerk.) A KSH 2011-es adatai szerint a háztartások fejenként átlagosan 990 ezer forintból éltek évente. A legszegényebb jövedelmi tized átlag 313 ezerből, a leggazdagabbak évi 2,3 millió forintból éltek bő két évvel ezelőtt.
A nettó átlagkereset, amely 2013 első három negyedévében a 150 ezer forintot közelítette a teljes munkaidőben foglalkoztatottak körében, kevésbé ad képet a társadalom valós anyagi helyzetéről, mivel eleve feltételezi, hogy valakinek van munkája. Pedig a magyar családok jövedelmének markáns részét képezik a különböző szociális juttatások és a nyugdíj. Reálisabb képet adnak viszont a jövedelmi-vagyoni helyzetről az ún. deprivációs tényezők (lásd keretes írásunkat).
A második változó, amely meghatározza a középosztályhoz való tartozást, egyfajta életforma, illetve habitus - mondja Bartha Attila. A középosztályba tartozó emberről feltételezhető, hogy érdekli a közélet, a politika, esetleg valamilyen civil tevékenységben is részt vesz. A középosztályra jellemző társasági szokások követése, a kultúrafogyasztás is fontos mutató, ha valakinek a társadalomban elfoglalt helyét vizsgáljuk.
A harmadik kritérium a biztonságérzet: a középosztályba tartozó ember bizonyos mértékig hisz benne, hogy az anyagi helyzete nem fog valamilyen drámai külső hatás eredményeként hirtelen megváltozni. Tehát racionálisan optimista, bízik a jövőjében, uralja az életét: nem túlzó mértékben, de hiteleket is mer felvenni - véli Bartha Attila. Ez a biztonságérzet nem jellemző azokra, akik a középosztály alsó határán élnek, közülük sokan megtapasztalhatták, hogy munkahelyük elvesztése, betegség, válás vagy más sorscsapás miatt milyen könnyű a lecsúszók közé kerülni. A középosztálybeli létformához hozzátartozik az is, hogy van egyfajta kapcsolati háló az egyén körül, amely megtartó erejével képes a lecsúszás kockázatát enyhíteni...
...Amellett, hogy a második Orbán-kormány a retorikában a széles középréteg jólétét állította piedesztálra, az utóbbi évek szimbolikus politikai döntései - például az szja-rendszer átalakítása, a végtörlesztés vagy a családi adókedvezmény - a már meglévő jövedelmi egyenlőtlenségek növekedését segítették elő. Az egykulcsos adórendszer melletti fő érv, hogy ne büntesse, aki többet keres, és többet dolgozik, hanem ösztönözzön munkára. Ám amikor a statisztikusok foglalkozási osztály alapján vizsgálják az egyenlőtlenségek alakulását, azt tapasztalják, hogy egy szakmunkás lehet akármilyen szorgalmas, a jövedelmi lehetőségei nem nagyon fognak változni.
A Tárki 2013-as adatai szerint, míg a legszegényebbek részesedése a társadalom összjövedelméből 3,1-ről 2,5 százalékra csökkent 2009 és 2012 között, a felső jövedelmi tizedbe tartozók részesedése kis mértékben nőtt. (A legfelső és a legalsó decilisek közötti szorzó 7,2-ről 9,0-ra emelkedett.) Ma másfélszer annyian élnek a 2005-ben meghatározott, a legalsó jövedelmi tized felső határánál kevesebb pénzből, mint 8 évvel ezelőtt.
Növekvő egyenlőtlenségek
Félreértés lenne azonban szimplán a Fidesz-kormány tehetőseket támogató intézkedéseivel magyarázni a társadalmi polarizálódást. A rendszerváltás idején erősödött meg az a tendencia, hogy eltűntek az egyenlőtlenségek alsó és felső korlátjai, amelyek a kádárizmusban még szilárdan álltak. 1990 után könnyebben lehetett lecsúszni, ahogy egy ideig egyszerűbbé vált a kiemelkedés is, ami azt is eredményezte, hogy a középen lévő tömeg csökkent. Bartha Attila szerint ugyanakkor a mobilitási csatornák a rendszerváltás után fokozatosan beszűkültek. Az oktatás, ami a késő Kádár-korban még segítette a feljebblépést, mára gyakorlatilag sokkal erősebben konzerválja a társadalmi hátrányokat, ahelyett, hogy oldaná.
Hazavágta a középosztályt a gazdasági válság is - ez a világszerte érzékelhető tendencia különböző mértékben éreztette hatását, Görögországban például tömeges elszegényedést hozott az elhúzódó válság, míg Lengyelországnak e nehéz időszakban is sikerült erősítenie a középosztályát. Ennek ellenére a középosztály stabilitása nem elsősorban a gazdaság teljesítményétől és méretétől, hanem a társadalom szerkezetétől, a belső egyenlőtlenségektől függ - figyelmeztet az MTA kutatója. A magyar társadalom igen sebezhető, a szociális juttatások szerepe jelentős a családok jövedelmében.
A megkérdezett, részben név nélkül nyilatkozó szakértők egyetértettek abban, hogy a státuszukat legjobban az utóbbi évtizedekben a politikusok egyik fő célcsoportját jelentő nyugdíjasok őrzik, köszönhetően az inflációkövető nyugdíjemelésnek és a 13. havi nyugdíj bevezetésének. A közalkalmazottak rétegéből viszont sokakat fenyeget a lecsúszás. E nagyszámú csoportnál a felsőfokú végzettség és a stabil munkahely sem biztosíték egzisztenciájuk fennmaradására. Kulcskérdés, hogy mennyire képesek alkalmazkodni a változásokhoz, mernek-e váltani, esetleg külföldön szerencsét próbálni.
(HVG)
Bal-Rad komm: Kedves Bal-Rad olvasó! Ön a “középosztályhoz" tartozik?


http://balrad.wordpress.com/2014/01/22/a-let-a-tet-vv-magyarorszagon/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A döbrögista horda mindenkihez becsönget
  2014-01-22 19:59:46, szerda
 
  A döbrögista horda mindenkihez becsönget

Posted on 2014/01/22 Szerző: Admin

Százezer aktivistát vár a Fidesz a kampánycsapatába, őket a rezsifórumokon kezdték el verbuválni. A cél, hogy minden háztartásba eljusson a párt.

A Fidesz aktivistáinak minden háztartásba el kell jutniuk február 15., a hivatalos kampánystart után - mondta a Magyar Hírlapnak Gyürk András, a párt kampányfőnöke.

“Egyéni jelöltjeinknek fejenként legalább ötszáz ajánlást kell összeszedniük az induláshoz, ám nekünk még ennél is nagyobb célunk van, mindenkihez el akarunk jutni, ehhez pedig motivált aktivisták kellenek" - mondta a kampányfőnök a lap szerdai számában. Hozzátette, ezért küldtek levelet Kubatov Gábor pártigazgatóval közösen a Fidesz tagjainak, miután Áder János köztársasági elnök kihirdette az országgyűlési választások április 6-i időpontját. A levélről a Magyar Nemzet számolt be.

Gyürk András szerint rezsigyűléseiken személyesen lehet jelentkezni Fidesz-aktivistának. Hangsúlyozta, a napokban bejelentett huszonhétezres kampánycsapatuk még bővül, a cél százezer aktivista mozgósítása - írja az újság.
(Origo)

Bal-Rad komm: Érzi a féregszervezet, hogy ŐK AZTÁN IGAZÁN sokat veszithetnek! MINDENT! (Nincsenek persze egyedül félelmükkel! Retteg mindegyik maffiacsoportosulás!)
Kedves olvasóink! Fogadjuk őket kellő “tisztelettel!"

KÜLDJÜK EL ŐKET A JÓ KURVA ANYJUKBA!


http://balrad.wordpress.com/2014/01/22/a-dobrogista-horda-mindenkihez-becsonget/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vonyit és fenyegetőzik az EU!
  2014-01-22 19:56:11, szerda
 
  Vonyit és fenyegetőzik az EU!

Posted on 2014/01/22 Szerző: Admin

Az Európai Bizottság elemezni fogja, milyen lépéseket tehet Ukrajnával szemben a tiltakozók elleni erőszakos rendőri fellépésről és tüntetők haláláról érkező jelentések miatt - közölte szerda déli sajtótájékoztatóján José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke.
Kollektív döntésre van szükség

Barroso kijelentette: megdöbbentették a tiltakozók haláláról érkező hírek, és a lehető legerőteljesebben elítéli az erő alkalmazását, minden felet felszólít, hogy tartózkodjon az erőszaktól, és tegyék meg a szükséges lépéseket a helyzet további súlyosbodásának megakadályozására.

Újságírói kérdésre a bizottság portugál elnöke kifejtette, hogy egyelőre korai volna szankciók lehetőségéről beszélni, véleményt mondani, hogy milyen következményekkel lehet az EU és Ukrajna viszonyára. Meg kell vizsgálni ezt a kérdést, de ez kollektív döntést igényel - fogalmazott Barroso, aki arra is rámutatott, azt szeretné, ha Ukrajna a pluralizmus és a demokrácia útján haladna tovább.

,,A helyzet egy ideje folyamatosan romlik, és itt szeretném kifejezetten hangsúlyozni az ukrán hatóságok felelősségét, hogy lépéseket tegyenek a válság kezelésére, kezdjenek érdemi párbeszédet az ellenzékkel és a civil szférával arról, hogyan lehet véget vetni ennek a mély válsághelyzetnek" - húzta alá Barroso.
Aggasztó törvények

A bizottság elnöke a közelmúltban elfogadott törvénymódosítások miatt is aggodalmának adott hangot. Az ukrán parlament a múlt hét második felében több olyan jogszabályt szavazott meg rohamtempóban, kézfeltartással, amelyek korlátozzák a gyülekezés és a szólás szabadságát, és egyértelműen azt a cél szolgálták, hogy ellehetetlenítsék, törvényen kívülre helyezzék a hatalom ellen tiltakozókat.

Stefan Füle bővítési biztos a Twitteren közzétett rövid üzenetében osztotta Barroso megdöbbenését és aggodalmát. Az európai kiút a deeszkaláció és a párbeszéd - közölte Füle.

Pár órával korábban Catherine Ashton, az EU külügyi főképviselője is erőteljesen elítélte az ukrajnai események erőszakos eszkalációját, s aggodalmának adott hangot a tiltakozók halála miatt.

Guy Verhofstadt, az európai liberálisok európai parlamenti frakciójának vezetője és a párt jelöltje az ősszel felálló új bizottság élére, közleményében úgy vélte, hogy a tiltakozók elleni támadással Viktor Janukovics ukrán elnök elveszítette legitimitását. Verhofstadt egyúttal szorgalmazta, hogy fontolják meg szankciók bevezetését Kijevvel szemben.

“Rá kell döbbennie (Kijevnek), hogy az EU szabadkereskedelmi együttműködést és társulást ajánlott, (de) könnyen lehet, hogy épp az ellenkezője lesz az eredmény, vagyonbefagyasztás és büntetőintézkedések" - vélekedett Verhofstadt.
(hir 24)

Bal-Rad komm: Először uszitanak, majd sajnálkoznak művük eredményein-másokat okolva-végül pedig fenyegetőznek a sakálok!
Az EU szemmel láthatóan nehezen tud belenyugodni abba, hogy galiciai felforgatóik nem járnak sikerrel. Vadul csahognak Ukrajna törvényes kormányának intézkedései miatt-amely intézkedéseket pontosan a cionista (azaz az EU) rablókisérletek megfékezésére hozott meg Ukrajna parlamentje!

(Múlt pénteki nyilt levelében az KPU elnöke Petr Szimonyenko pontosan az utóbbi két napon bekövetkezett veszélyekre figyelmeztette Janukovics elnököt.)

Az EU a polgárháború szélére sodorta Ukrajnát! A bekövetkezett halálesetek a mértékletességet nem ismerő ordas cionatlantista falka éhségének és hóditó vágyainak az eredményei.
Ők most sajnálkoznak-és fenyegetőznek!

PEDIG JOBBAN TENNÉK, HA LAPITANÁNAK!

Ukrajna tragédiájáért kiztárólag az EU a felelős!

http://balrad.wordpress.com/2014/01/22/vonyit-es-fenyegetozik-az-eu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ordas nagy kamu a vasúti rezsicsökkentés
  2014-01-22 18:08:20, szerda
 
  2014.01.20.
Ordas nagy kamu a vasúti rezsicsökkentés
Hakapeszi Miki

Zabálja a sok marha a rezsicsökkentést, rágyógyultak a lúzerek az ingyenes kápéfelvételre is, nem picsafüst ötlet a BKV-bérletek árvágása se, tudjuk jól. Ezek után nagy meglepetést nem jelent, hogy a sikerszériát folytatni akarják. Hiába látszik biztosnak az újabb zsíros nyerő, Viktor már többször rácseszett a nagy magabiztosságra, tömni kell még a nép zsebét áprilisig, naná. De nagyon úgy fest, elfogyóban a tudomány: igazi balfaszok próbálják nagy buborékban előfingani a rezsicsökkentés 4.0-t.

A friss agyatlanság, a vasúti mellékvonalakon bevezetendő újabb tarifacsökkentés szerencsére igencsak különbözik az eddigi három nagy dobástól. A siker receptje annyi, hogy ne csak egy huncut Zsiró, vagy egy kivénhedt szőke buksza meséljen róla, hanem valóban csökkenjen a delikvensek fizetnivalója, s lehetőség szerint ne az állam állja a cechet. A más faszával csalánverés egész jól bejött rezsicsökkentés ügyben, nem újdonság, hogy a Viktor népszerűségét emelő akciót a szolgáltatók és a nagyfogyasztók szponzorálják kényszerből. Na de a vasúti bulinál ebből semmi se áll meg, ha nem teszetosza klimaxos díszfaszokból állna az úgynevezett ellenzék, a kormányt akár orcán is baszhatná a bumeráng.

Csak annyit kéne nagy pofával kommunikálni, hogy a vasúti rezsicsökkentés valójában elég durva emelést takar. Béla bácsinak kisebb lesz a szám a sárga csekken, abba nem lehet belekötni, de a vonatért és a buszért szinte biztos többet fizet, ha elutazik valahova kiáztatni az aszott visszeres végtagjait. A gyorspótjegy tavalyi sunyi bevezetése szinte az összes utasnak jókora áremelkedést jelentett, gyakorlatilag megszűnt a 3-6 évesek és a 65 év felettiek ingyen utazása, de a nyuggerek mellett csúnyán ráfáztak a diákok és az ingázók is. Ehhez képest a halódó vicinálisokra vonatkozó tarifacsökkentéssel egészen kevesen spórolnak teljesen elhanyagolható összegeket.

Colos Völner pöröghet, mint majom faszán a stanicli, de ha nem sajtóközleményben kell hazudni, hanem vitára is van mód, meg nem magyarázza, hogy az elmúlt egy évben jól jártak az utasok. Olyan vonalakon csökken az ár, ahol a madár se jár, van, ahol nincs is mivel utazni, mert a menetrend üres. Egerből Szilvásváradra például hétvégén maradt napi egy vonat, Veszprémből Győrbe meg az év 350 napján senki se utazik, amikor meg igen, akkor a bakterek szarnak arra, hogy legyen elég vagon.

Van képük azt leírni, hogy "az intézkedés közlekedésszakmai szempontból is fontos előrelépést jelent, hiszen a vasút versenyhelyzetét erősíti a regionális forgalomban". Sajnos a közlekedésszakma fónagyul valóban azt jelenti, hogy ahol a vasút versenyképtelen, ott ki kell irtani a buszt, mert mi vonatfüttyre élvezünk, a paraszt meg véletlenül se azzal utazzon, ami neki optimális, hanem vonattal, mert nekünk az tetszik, az adófizetők meg perkálnak.

Amilyen nehéz volt tehát fogást találni a joggal károgóknak az eddigi rezsicsökkentéseken (mert arra magasról tesz a nép, hogy középtávon böjtje lesz, elmaradó karbantartás, ellátásbiztonság, meg hasonló huncutságok, a bankok meg önként szarjanak sünt), annyira ezüsttálcán kínálja magát ez a vasutas átkúrás. Egyébként is harsoghatták volna már rég napestig, hogy a rezsicsökkentő kormány mennyire pofátlanul terheli meg az utasokat, de az, hogy a korábban elvett milliárdokból visszaadnak másoknak pár milliót és erre verik a nyálukat, igazi magas labda lehet.

De fogadjunk, hogy nem lövik be. Még mindig egymással vannak elfoglalva, észre se veszik, hogy esik le a bogyó.

http://mentalisdeficit.blog.hu/2014/01/20/ordas_nagy_kamu_a_vasuti_rezsicsokkente s
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az emberarcú Kubatov
  2014-01-22 17:21:11, szerda
 
  Az emberarcú Kubatov

Halmozottan titkos Kubatov-körlevél jutott a Magyar Pravda birtokába, amely olyan döbbenetes, a titkos KGB-levéltárakból származó információkat oszt meg a Fidesz-párttagokkal, mint például, hogy "a baloldal újra hatalomra akar kerülni".

Ha valakinek eddig kétsége volt afelől, hogy a parlamenti választásokon induló ellenzéki pártok feltett szándéka a kormányrúd megragadása, most pőre valójában ismerhet rá a lopakodó posztkommunizmus valódi arcára. Mert ugye az európai értelemben vett konzervatív Fidesz nyilván nem pályázik még négy évre, hiszen csak a posztkommunistáknak "volt nyolc évük arra, hogy bizonyítsanak, nem érdemelnek több esélyt". A Fidesz 'elmúltnyolcéve' önmagában garancia a 2018-ig tartó minőségi kormányzásra, felesleges erről győzködni éppen a talpas párttagokat, akik véletlenül kimaradtak a föld-, trafik-, kaszinó-, közbeszerzés-, hirdetésosztásból, nem lettek tankerületi igazgatók, miniszteri biztosok, nagykövetek, egyetemi rektorok.

Csak hát ezek a talpasok viszik majd a hátukon a kampányt - papíron nyilván ingyen és bérmentve -, nem a méltóságos urak és a nemzeti nagyvállalkozók. Szóval Kubatov be is fenyíthetné őket egy kicsit, de mivel a baloldal az, amelyik "nem válogat az eszközökben", ez szóba se jöhet. Nem lesz itt gyűlölködés, rémhírterjesztés, csúsztatás. A Fidesz önkéntesei, plakátjai, tévéreklámjai korrektül elmagyarázzák majd a kedves lakosságnak, hogy arányaiban a Fideszben és holdudvarában sincs kevesebb posztkommunista, mint a baloldalon, sőt, olyan nagyágyúkat is leigazolt már a jobboldal, mint Pozsgay és Szűrös.

Pozitív kampány lesz, virágeső, becéző szavak, mosolygó gyermekarcok. Nem néznek majd vissza minden házfalról rezsibűnözők, Nokiás dobozok, keresztényfaló Marxok. Végre nem a Jó és a Gonosz küzdelméről szól majd a parlamenti választás, hanem egymás emberi mivoltát mélyen tisztelő kártyapartnerek ízléses, sziporkázó vitáiról.

Kubatov megnyugtatott ezzel a körlevéllel. Ezek a srácok mégiscsak hisznek a demokráciában. Mégse félnek attól, hogy a hatalmat elveszíthetik, és akkor muszáj lesz végre dolgozni menni.

Molnár Richárd
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szinte biztos kudarc Magyarországon vállalkozást elindítani
  2014-01-22 17:15:15, szerda
 
  Szinte biztos kudarc Magyarországon vállalkozást elindítani
2014, január 22 - 11:51



A válság kezdete óta évről évre csökken a hazai vállaklozások száma. Az egyetlen pozitív hozadék, hogy a kényszertörlésekkel sikerült valamelyest megtisztítani a hazai cégállományt. Azok vállalkozások jártak így melyek beszámolási, adófizetési kötelezettségüknek nem tettek eleget. Vagy éppen nem voltak fellelhetőek.

Sajnálatos módon, az elmúlt két évben drasztikusan csökkent az új vállalkozások száma. Míg 2011-ben még közel 50 ezer cég alakult, 2012-ben már 40 ezernél kevesebb, 2013-ban pedig csak kicsivel több, mint 34 ezer. Tehát a kormányzati kommunikációval ellentétben mégsem olyan rózsás a helyzet, mint ahogy azt nap, mint nap hallhatjuk. Az is elég beszédes, hogy míg korábban naponta 140 új vállalkozást is alapítottak, manapság a napi céglapítások száma nem éri el a 100-at sem. Az új cégek azonban nem túl hosszú életűek. Legtöbbjük egy-két éven belül, tönkremegy és eltűnik.

Nem éri meg vállalkozni

A hazai gazdasági környezet nem kedvez az új vállalkozásoknak. A legnagyobb probléma, hogy szinte minden területről hiányzik a fizetőképes kereslet. A szolgáltatások többségéért még megközelítőleg sem lehet elkérni ugyanazt az árat, mint például Bécsben. Pedig a költségek közel azonosak. Így viszont nagyon nehéz talpon maradni. Ha valaki nem tudott egy Nemzeti Dohányboltot megcsípni, akkor felesleges vállalkozást elindítania. Gyakorlatilag nincs olyan terület, ahol a bízni lehetne abban, hogy a befektetett tőke valaha is megtérül.

Manapság legfeljebb olyan kezdő vállalkozások tudnak rentábilisan működni, melyek minimalizálják a kiadásaikat. Gyakorlatilag fix költségek nélkül működnek. Minimális árukészlettel dolgoznak, irodát, üzlethelységet sem tartanak fent.

Kiszámíthatatlan környezet

Az elmúlt évtizedekben folyamatosan, mindenfajta koncepció nélkül rángatták az éppen regnáló kormányzatok az adószabályokat. Ezzel azt érték el, hogy képtelenség volt néhány hónapnál nagyobb távlatban tervezni. A közép és hosszútávú üzleti tervek készítését pedig lehetetlenné tette a teljes kiszámíthatatlanság. Nincs még egy ország Európában, ahol annyit változtattak az adószabályokon, mint nálunk. Ennek meg is lett az eredménye. Mi se bizonyítja ezt jobban, minthogy a hazánkban működő 560 ezer cég közül mára csupán 20-30 százaléka végez valós gazdasági tevékenységet.

Növekvő kényszertörlések

Csökkenő cégszám és növekvő kényszertörlési arány volt jellemző 2013-ra, derül ki a Bisnode üzleti információszolgáltató elemzéséből. A 2012-ben bevezetett kényszertörlések száma 2013-ra jelentősen növekedett, mely a cégek több mint 4 százalékát érintette.

2013-ban a cégek száma az ipari gép, berendezés, eszköz javítása szektorban, a feldolgozóiparban, az élelmiszergyártásban, a mezőgazdaságban továbbra is 3 százalék felett nőtt. Jelentősen, 2 százalékot meghaladó mértékben csökkent azonban a vállalkozások száma a papíriparban, a nemfém ásványi termék gyártása terén, a bútorgyártásban és az építőiparban.

Kevés a vidéki cég

A fővárosban és Pest megyében működik a legtöbb vállalkozás, az összes cég közel 55 százaléka. legkevesebb vállalkozás Nógrád megyében van bejegyezve, ahol az ötezret sem éri el a társas vállalkozások száma.

A felszámolások és a végelszámolások száma is erősen csökkent 2013-ban, melyek egy részét felváltotta a kényszertörlés. Míg 2012-ben több mint 6000 kényszertörlést indítottak, 2013-ban már közel 23 ezret, azaz majdnem négyszer annyit. Mindeközben a felszámolások éves száma 40 százalékkal, a végelszámolásoké pedig 60 százalékkal csökkent. A cégbíróság tehát sok esetben megelőzi a hitelezőket a cég megszűnésének kezdeményezésében, illetve akár a vállalkozások előtt is döntenek annak megszűnéséről.

Padlón az építőipar

Az építőipar évek óta a legkockázatosabb iparágnak számít hazánkban. Nem volt ez másként 2013-ban sem. A szektor bedőlési aránya jelenleg jóval az átlag felett van, és majdnem eléri a 4,5 százalékos értéket. Kockázatosnak számít még a szálláshely szolgáltatás és vendéglátás, a fafeldolgozás, a bányászat és a gépjármű-kereskedelem is.



vg.hu nyomán - alfahir.hu


http://alfahir.hu/szinte_biztos_kudarc_magyarorszagon_vallalkozast_elinditani
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Holoparaziták őrjöngése, avagy miért nincs közös magyar-zsid
  2014-01-22 17:12:24, szerda
 
  2014-01-22. 13:52
Holoparaziták őrjöngése, avagy miért nincs közös magyar-zsidó sors?

Az elmúlt napok holokausztos ámokfutásából nem csupán az a tanulság szűrhető le, hogy fölösleges bocsánatot kérni és megalázkodni a hazánkat megszálló zsidók előtt. Van egy fontosabb tanulság is, melyet persze az elmúlt évek, évtizedek eseményeit figyelve már régen le kellett volna vonni: a nemzetiszocialisták és szövetségeseik egyáltalán nem ok nélkül akarták Európából kitelepíteni a zsidókat. Mert az együttélést ők úgy képzelik, hogy mindenki más az ő parancsaiknak engedelmeskedik.
Az eltelt néhány napban nyilatkozatokat megfogalmazó, átkozódó, fenyegetőző, zsaroló zsidó szervezetek, zsidó vezetők és úgynevezett történészek (Karsai, Ungváry, stb.) megnyilatkozásai alapján nyilvánvaló: hazánk gyarmatosítói teljesen nyeregben érzik magukat, ellenvéleményt immár nem tűrnek, sőt, mindenkitől alázatos hódolatot követelnek. A Fideszhez kötődő értelmiség kettős játéka folytathatatlan: nem lehet egyszerre eleget tenni a zsidók elvárásainak, ugyanakkor legalább részben mentesíteni a magyar népet a ,,bűnösség" vádja alól. A zsidók most már eltaposnának mindenkit, aki nem igazodik szigorúan a hivatalos holodogmatika tételeihez.
Szakály Sándor két ,,bűnt" is elkövetett. Az egyik, hogy egyik nyilatkozatában közölte: a most létrehozott Veritas Történelmi Intézet nem csak az. ún holokauszttal kíván foglalkozni. A másik közlése pedig, amellyel végképp a fejére vonta a megszállók haragját, az volt, hogy a Kamenec-Podolszkíjba küldött zsidók deportálását idegenrendészeti eljárásnak minősítette. A holoparaziták őrjöngenek, holott Szakály Sándor egyáltalán nem ,,bontotta ki az igazság minden részletét". Ugyanis ha az ország irányítása magyar kézben lenne, a következőt kellett volna mondania: nem csak a ,,holokauszttal" foglalkoznak majd az új történelmi intézetben, de azzal is, mivel úgy a tanároknak, mint a szélesebb közvéleménynek igenis szüksége van arra, hogy a sok hazudozás után végre kiderüljön az igazság a zsidóknak a második világháborúban játszott szerepét illetően. Továbbá ki kellett volna mondania, hogy a zsidóság deportálására nem a megsemmisítésük céljából került sor, hanem azért, mert a háború eredményes folytatása céljából (biztonsági megfontolásokból és a munkaerő-szükséglet biztosítása érdekében) az ellenséggel együttműködő népcsoport elszállítása elengedhetetlenül szükségesnek látszott.
És ha ezért a kijelentésért a holoiparosok újfent őrjöngeni kezdenének, és börtönt, letartóztatást követelnének, fel lehetne idézni például az egykori amerikai külügyminiszter, Medelaine Albright egy 1996-os nyilatkozatát. Albright a CBS hírtelevízió egyik műsorában arra a kérdésre, hogy megérte-e az Irak elleni amerikai büntető intézkedések következtében 500 ezer gyermeket a halálba küldeni, azt válaszolta, hogy ,,igenis megérte". Albrightnak ezért a nyilatkozatáért a haja szála sem görbült, a zsidók ma is nagy-nagy tisztelettel tekintenek rá.
De ha feltennénk a kérdést egy zsidó vagy a zsidók szolgálatába szegődött történésznek vagy politikusnak, hogy mi a véleménye a német civil lakosság elleni bombatámadásokról (kiemelten például Drezda elpusztításáról 1945 februárjában), Hirosima és Nagaszaki polgári lakosságának lemészárlásáról, a Vietnamban ledobott napalm bombákról, az USA 1945 után indított megszámlálhatatlanul sok katonai agressziójáról, az iraki háború egymillió halottjáról, a palesztinokkal szemben elkövetett cionista vérengzésekről (Deir Jaszin, Sabra és Satila stb.), a Gázai övezetben bevetett foszforbombákról, a válasz a következő lenne: a civil áldozatok sajnálatos ,,járulékos veszteségek", haláluk végső soron elkerülhetetlen volt a nagyobb cél, a ,,demokrácia", a ,,humanizmus", stb. (valójában a zsidó világhatalom kiterjesztése) érdekében. És ha ez a válasz manapság a legteljesebb mértékben hivatalosnak és elfogadottnak tekinthető, miért kellene Szakály Sándornak vagy bárki másnak bocsánatot kérnie azért, mert kimondja az igazat a zsidókról?
Régen itt lenne az ideje annak, hogy a magyarság végre egy emberként álljon ki mindazok mellett, akikre a hazánkat gyarmatosító hatalom - pusztán véleményének kimondása miatt - lesújtani készül. Most Szakály Sándor került a célkeresztjükbe, és ha nem állunk ki határozottan mellette, bármelyikünkre bármikor sor kerülhet.
Perge Ottó

További részletek: http://kuruc.info/r/7/123014/#ixzz2r90uMUfY
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rendőrök is elkövették a tiltott szó használatának bűncselek
  2014-01-22 17:08:20, szerda
 
  2014-01-22. 10:14
Rendőrök is elkövették a tiltott szó használatának bűncselekményét - sorsuk a Mazsihisz kezében van

17 csoportban mintegy 64 illegális migránst fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei az elmúlt 24 órában Csongrád megye déli részén.
Zoom
Munkájukat a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Migrációs Osztályának munkatársai, a Készenléti Rendőrség járőrei, valamint a röszkei polgárőrök segítették.
Zoom
A határsértők főként Röszke külterületén, valamint Mórahalom és Ásotthalom térségében próbálkoztak a zöldhatáron keresztül hazánkba jutni.
Zoom
A 64 migráns összesen 13 országból érkezett.
Zoom
Valamennyi határsértő ellen idegenrendészeti eljárás indult - olvasható a Police.hu-n.
Igen, azt írták, hogy idegenrendészeti eljárás! Úgy látszik, ők még nem tudják, hogy az idegenrendészeti eljárás és az idegenrendészeti akció kifejezéseket betiltották a gyarmattartók helyi képviselői (egészen pontosan a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület, a Bálint Ház, a Bét Orim Közösség, a Dor Chadash Egyesület, a Gólem Színház, a Haver Alapítvány, az Izraeli Kulturális Intézet, a Limmud Magyarország Alapítvány, a Marom Budapest, a Magyar Cionista Szövetség, a Szim Salom Progresszív Zsidó Hitközség és a Zachor Alapítvány), helyettük 2014. január közepétől a holokauszt, népirtás, vérengzés, tömegmészárlás, tömeggyilkosság szavak használatosak, annak mindenkori megjelölésével, hogy mindez a magyarok műve, és hogy élvezettel követték el őket. Kivétel nélkül.
A napokban vélhetően a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetősége is fel fog bukkanni bocsánatkérési céllal az ATV képernyőjén, ezzel egy időben pedig a menesztésüket fogják követelni a magyarországi kötelező szóhasználatot szabályozó zsidó szervezetek. (A logika ugyanaz, mint amikor a cigánybűnözőket védelmezik: aki ma négerek esetében beszél idegenrendészeti eljárásról, az lehet, hogy holnap már ismét a zsidók kapcsán fogja e szörnyű, semmiféle kárpótlással nem járó kifejezést használni...)
(Kuruc.info)

További részletek: http://kuruc.info/r/6/122997/#ixzz2r8zxPt3z
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
2013.12 2014. Január 2014.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 709 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 182
  • e Hét: 515
  • e Hónap: 14707
  • e Év: 147624
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.