Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Hidegtál vegyesen recept
  2014-01-24 16:40:32, péntek
 
  Hozzávalók:
Kaszinótojás:
6 főtt tojás
5 dkg vaj
1 tk mustár
1 teáskanál majonéz
20 ml tejföl
késhegynyi só
csipet bors

Sonkatekercs:
20 dkg csirkemell sonka
15 dkg krémsajt
1 ek tejföl
2 ek majonézes torma
csipet só
csipet fekete bors

Sajttölcsér:
20 dkg sajt
30 dkg túró
2 dkg vaj
1 kk só
késhegynyi bors
késhegynyi köménymag
1 kis fej lilahagyma
1 dkg fűszerpaprika

Díszítés:
salátalevél
alma
narancs
2 paradicsom
10 dkg uborka
lilahagyma


Elkészítése:
Kaszinó tojás: a tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízben lehűtjük. Leszedjük a héját és óvatosan, figyelve, hogy hol van a sárgája, kettévágjuk. A tojások sárgáját habosra keverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a sót, borsot, mustárt, majonézt, az apróra vágott petrezselymet és a tejfölt. Vigyázzunk, hogy a krém ne legyen nagyon puha. Nyomózsákba tesszük és mindegyik tojásba nyomunk egy kis adagot.
Sonkatekercs: a sonka szeleteket előkészítjük. A töltelék hozzávalóit habosra keverjük, a sonkaszeletekbe göngyöljük. A nyomózsáknak itt is hasznát vesszük. A végeihez is nyomunk egy kisebb gombóckát. Készen van, bár jó, ha legalább fél napig hideg helyen áll, hogy az ízek összeérjenek.
Sajttölcsér: körözött hozzávalóit, túrót, fűszereket összekeverjük villával alaposan. A trappista sajtot vékonyra felszeleteljük (akkor jó, ha kerek). Ketté vágjuk, pont félbe, tölcsért készítünk belőle. Nyomó zsákba töltjük a körözöttet, megtöltjük a tölcséreket.
Díszítés: A díszítő elemeket alaposan megmossuk. Egész fejes salátát leveleire szedjük. A levelekkel alapot készítünk a kaszinótojások, sonkatekercsek (most díszítjük a végeit nyomózsákkal), sajttölcséreknek. A hagyma karikával elválasztjuk a sajttölcséreket. A narancsokkal a sonkatekercseket választjuk el. A kaszinótojásokat uborkával, paradicsommal díszítjük. Az egyetlen piros almával a fő díszítést rakjuk a tálra. Némi kézügyességgel, éles késsel bevagdossuk 45 fokos szögben az alma közepe felé. Elcsúsztatjuk 1 cm távra, kialakul a rózsa. Lásd a képet.
Felhasználásig, a tálalásig hűtőben tároljuk.
forrás: http://olcso-receptek.hu/egytaletelek/hidegtal-vagyesen/
 
 
0 komment , kategória:  Könnyű ételek,saláták,stb...  
A 2014. évi ökumenikus IMANYOLCAD HATODIK ESTÉJE
  2014-01-24 16:15:18, péntek
 
  A 2014. évi ökumenikus
(egységre törekvő)
IMANYOLCAD HATODIK ESTÉJE.

Tanúságunknak, - a mi Urunk Jézus Krisztusról, -
csak akkor lesz hatása, megosztott világunkban,
ha a hit és szeretet egységében tesszük azt!

Az egység lenne kereszténységünk ereje.
Sajnos, azt tapasztaljuk, hogy felszabdaltságunk
kereszténységünk gyengéje.
Nem figyeltünk erre kellőképpen
és az alapvető bűn, a gőg és hiúság, szétszaggatta
Krisztusunk varratlan köntösét.
Ez hozta létre 1054-ben a keleti,
majd 1517-ben a nyugati egyházszakadást.
A feladat adva van!
Mit lehet tenni?
Krisztus főpapi imájára való odafigyelést.
,,Legyenek mindnyájan egy," -
és ezen vágyának való megfelelést.
Az ökumenikus mozgalom gyönyörűen bontakozik.
A 2. vaticánum óta,
a katolikusok is fontosnak tartják ennek teljesítését.
A legfontosabb, - a szeretet párbeszéde.
Ezt kell kövesse
az életszentségre való törekvés, a megtérés,
az egységért való állandó ima,
és a nyilvános könyörgés.
Öröm töltheti el szíveinket, ha az 1995ben kiadott
Ut unum sit kezdeti pápai körlevelet olvassuk.
Vagy ha az 1999-ben aláírt evangélikus-katolikus
Közös Nyilatkozatra, vagy a 2001-ben elfogadott
Charta Oecumenicára és az egyre több
ökumenikus találkozóra gondolunk.
Az Úrba vetett bizalommal remélhetjük
a szakadások okozta sebek begyógyulását.
Az egyházak egymással való kiengesztelődését.

Az egységért végzett imánk
tegye széppé esténket!
Az Úr áldásával,
 
 
0 komment , kategória:  Ima nyolcad  
Fürj láb
  2014-01-24 15:58:15, péntek
 
  Tészta:
200 g tejföl
200 g majonéz
350 g liszt
Keverjük össze a tejfölt a majonézzel, és adjuk hozzá a lisztet, gyúrjunk belőle rugalmas tésztát.

Töltelék:
500 g darált hús (sertés + marha)
2 nagy fej hagyma
5 gerezd fokhagyma

őrölt fekete bors
A hozzávalókból állítsuk össze a tölteléket a fasírthoz hasonló módon. Természetesen lehet tovább fűszerezni...

1 csomag ropi
panírozáshoz: 1 tojás, zsemlemorzsa

Fénykép: <>Fürj láb <> :)

Tészta:
200 g tejföl
200 g majonéz
350 g liszt
Keverjük össze a tejfölt a majonézzel, és adjuk hozzá a lisztet, gyúrjunk belőle rugalmas tésztát.

Töltelék:
500 g darált hús (sertés + marha)
2 nagy fej hagyma
5 gerezd fokhagyma

őrölt fekete bors
A hozzávalókból állítsuk össze a tölteléket a fasírthoz hasonló módon. Természetesen lehet tovább fűszerezni...

1 csomag ropi
panírozáshoz: 1 tojás, zsemlemorzsa

Nyújtsuk ki a tésztát és vágjunk ki belőle köröket.
Mindegyik közepén fektessünk végig egy szál ropit, érjen túl a tészta körön (lásd kép!).
Tegyünk rá tölteléket, csípjük össze felette a tésztát, késsel vágjuk félbe.
Forgassuk meg tojásban, zsemlemorzsában, süssük ki olajban
 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
Pogácsa muffin kosárkában.
  2014-01-24 14:05:43, péntek
 
  Hozzávalók:
60 dkg liszt,
1 ráma margarin,
fél sütőpor,
1 ek só,
2 tojás sárgája,
1 kis tejföl,
1 cs élesztő,
1 dl olaj

A hozzávalókat fakanállal összedolgozzuk könnyű lágy tésztát kapunk. 1 órát kelesztjük. Kanállal szaggatjuk és a muffin formába tesszük. Tojással megkenjük, és sajttal lenmaggal megszórjuk. Hagyjuk, hogy a formában ismét megkeljen,és előmelegített sütőben kisütjük.
36 db lesz belőle.
Nagyon finom omlós puha pogácsánk lesz és nem szárad meg.
2 nap múlva is fogyasztható.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pizzás tekercs
  2014-01-24 14:00:28, péntek
 
  Pizzás tekercs


Hozzávalók:
50 dkg liszt,
5 evőkanál olaj,
2-3 dl tej,
3 dkg élesztő,
1 pizzakrém, nagy tubus,
Sajt a tetejére,
20 dk apróra vágott sonka,
Só, bors.

A langyos, cukros tejben megfuttatjuk az élesztőt. A liszthez hozzáadjuk az olajat, sót, és a felfutott élesztőt.
Megdagasztjuk, és duplájára kelesztjük. Majd négy darabra vágjuk. Egyenként elnyújtjuk kb. 1 cm vastagságú, téglalap alakúra. Rákenjük a pizzakrémet, rászórjuk a sonkadarabokat, feltekerjük, mint a bejglit, felszeleteljük, kb. 1,5 cm vastagságú darabokra, tepsibe rakjuk, megszórjuk sajttal és megsütjük.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vizes piskóta
  2014-01-24 13:56:37, péntek
 
  Hozzávalók:
6 db tojás, 6-8 evőkanál víz,
36 dkg cukor, 24 dkg liszt,
1 csomag sütőpor, l csomag vaníliás cukor.

A tojások sárgáját a vízzel, cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük.
A lisztbe a sütőport belekeverjük. A tojások fehérjét nem túl kemény habbá verjük.
A lisztet és a tojás fehérje habját, felváltva belekeverjük a tojás sárga keverékbe.
Lehetséges, hogy kell még egy kicsi víz hozzá, hogy a tészta önthető, és ne kemény legyen.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tepsis rizses hús
  2014-01-24 13:50:13, péntek
 
  TEPSIS RIZSES HÚS

10dkg rizs &#189; ek ételízesítő 1 fej vöröshagyma 2ek olaj
30 dkg darálthús 1 gerezd fokhagyma Só, bors 4-6 tojás 4-6 szelet trappista sajt.

Elkészítése:

A rizst puhára főzzük az ételízesítős vízben A vöröshagymát apróra vágjuk, megfuttatjuk a felforrósított olajon, hozzáadjuk a darált húst és megpároljuk.
Sóval, borssal, az áttört fokhagymával fűszerezzük. Belevegyítjük a főtt, lecsepegtetett rizst,
és egy kiolajozott tepsibe simitjuk. A tetején egy evő kanállal 4-6 mélyedést készítünk, majd mindegyikbe 1-1 tojást ütünk. A tojásokat 1-1 szelet sajttal beborítjuk, majd forró sütőbe toljuk és kb. Fél óra alatt megsütjük
Juhász Ilonka Szabadka, Szerbia.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Spenótos rolád
  2014-01-24 13:42:12, péntek
 
  SPENÓT ROLÁD ( előétel, de köretnek is megfelel)
50 deka spenót 3 tojás 3-4 ek. liszt 1,5 ek olaj
2 gerezd fokhagyma só, bors, vegeta

Töltelék:
25 deka friss tehén túró 3-4 ek tejföl ( a túró állagától függően/ krémes legyen)
diónyi vöröshagyma só, bors

Elkészítése:
A spenótot megfőzzük, majd jól lecsepegtetjük ( meg is nyomkodjuk, hogy a vizet eltávolítsuk),
amikor kihűlt, apróra feldaraboljuk. Hozzá adjuk az olajat, a reszelt fokhagymát, 3 tojás sárgáját,
sót, borsot, vegetát ( ízlés szerint fűszerezzük) és jól kikeverjük, majd a lisztet is bele dolgozzuk,
végül a 3 tojás felvert habját. Sütőpapírral bélelt 28x34cm tepsibe öntjük és 180 fokon kisütjük.

Konyharuhára borítjuk és feltekerjük.
A krémhez a túrót összetörjük, hozzáadjuk a tejfölt ( annyit, hogy krémszerű legyen, de ne folyjon), a vöröshagymát apróra daraboljuk, vagy reszeljük, hozzá adjuk a masszához, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A spenót roládot kitekerjük, rásimítjuk a krémet, vissza tekerjük, alufóliába csomagaljuk, másnap szeleteljük.
 
 
0 komment , kategória:  Diétásak  
4 különböző töltelékkel ellátott töltött húst.
  2014-01-24 09:31:27, péntek
 
  1. Csirkemell őzgerincformában sütve -hideg tál
(ennek a receptnek az alap ötletét az Andi konyhájából vettem)

Hozzávalók:
60 dkg csirkemell, 20 dkg bacon szalonna, 15 dkg reszelt sajt,
só, bors, petrezselyem ízlés szerint, 4 ek tejföl, 3 ek liszt, 2 tojás

Elkészítés :
4 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal a petrezselyemmel, 15 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A húst apróra kockázzuk és a sajtos-tejfölös masszához adjuk.
Az őzgerincformát kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából.
A húsos masszát öntsük a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát.
Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat.
Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre.
Majd kifordítani a formából egy tepsire és addig pirítani míg a szalonna nem kap egy kis színt.

2. Rakott hús gombával töltve ( hideg tál)

6 szelet csont nélküli karaj só, bors,
liszt 2 tojás, 20-25 deka reszelt sajt 20 deka bacon
A hús szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megforgatjuk a lisztben, tojásban, a reszelt sajtban. Az őzgerinc formát kibéleljük a baconnel, úgy, hogy a végei kilógjanak,
erre ráhelyezünk 3 hús szeletet, majd töltjük az előre elkészített töltelékkel.

Töltelék:
30 deka gomba 1 kis fej vöröshagyma,
olaj só, bors bazsalikom 3 tojás

Elkészítése:
A gombát felszeleteljük, a hagymát apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk, egy kevés bazsalikomot szórunk rá ( vigyázni, mert nagyon intenzív az íze), majd a 3 tojást ráütjük, egy pillanatig együtt főzzük, csak annyira , hogy a tojás ne folyjon.
Amikor kihűlt, (nem kell teljesen, hogy hideg legyen), beleöntjük a panírozott hússal bélelt őzgerincbe, kicsit szórunk rá a kimaradt reszelt sajtból, rárakjuk a fenn maradt 3 szelet már bepanírozott karajt, beborítjuk a kilógó bacon szeletekkel, a tetejére is tegyünk hossz irányba. Lefedjük alufóliával, kb 30-40 percig sütjük az előre felmelegített sütőben ( 170 fok),
majd levesszük az alufóliát és még 15 percig süssük.
Sütés után 20-25 percig hagyjuk a formában hűlni, azután borítsuk egy tepsire és tegyük vissza
a sütőbe, hogy a bacon is megpiruljon. Amikor kihűlt csomagoljuk alufóliába és tegyük a hűtőbe, másnap nagyon szépen lehet szeletelni. ( Melegen semmi képen ne szeleteljük, mert széthullik!!)

3. Rakott hús spenóttal töltve ( hideg tál)

A külső ,, burok" ugyan az, mint a gombával töltöttnél, az eljárás is.
6 szelet csont nélküli karaj 20 deka bacon só bors liszt tojás sajt
A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe, tojásba, sajtba megforgatjuk.
Az őzgerinc formát kibéleljük a bacon szeletekkel, itt is lógjanak ki a végek,
erre ráhelyezünk 3 szelet húst, majd ráöntjük a tölteléket, rászórjuk a maradék sajtot és
a 3 szelet panírozott karajt, majd beborítjuk a baconökkel, alufóliával beborítjuk, előmelegített
( 170 fokon) 30-40 percig sütjük, levesszük a fóliát,
ismét 15- percig sütjük, majd 20-25 percig hagyjuk hűlni, tepsire borítjuk, vissza tesszük a sütőbe, hogy a bacon megpiruljon. Ha kihűlt, ezt is alufóliába csomagoljuk és a hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük, semmi képen melegen, mert széthullik.

Töltelék:
&#189; kg spenót 1-2 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
1 ek olaj 1 ek tejföl, 2 tojás 1 ek liszt só bors
A spenótot megfőzzük és alaposan lecsepegtetjük, majd apróra feldaraboljuk
( semmi víz ne maradjon közte). A fokhagymát is apróra daraboljuk és a spenóttal együtt megfuttatjuk a forró olajon, sózzuk, borsozzuk.
A tejfölt, tojást és a lisztet elkeverjük, ráöntjük a spenótra, egyet rottyantunk rajta és félre húzzuk, hogy hűljön, ezzel töltjük a húst.

4. Töltött szűzpecsenye ( hideg tál)

1 szűzpecsenye ( nagyobb) 10 -15 deka bacon só bors
25-30 deka darált hús 1 gerezd fokhagyma diónyi vöröshagyma,
1 kk ( laposan) pirospaprika 1 tojás

Elkészítése:
A szűzpecsenyét éles késsel vágjuk úgy,mintha fel lenne tekerve és azt bontanánk
le és tekernénk ki, Így szép nagy darab lesz belőle, ezt meg klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
A darált húst elkészítjük, mint a fasírthoz, azzal, hogy ebbe teszünk egy csapós kávéskanál pirospaprikát és nem kell bele áztatott zsemle. Ezt a masszát rákenjük a szűzpecsenyére, feltekerjük és a bacon szeleteket rátekerjük, majd alufóliába csomagoljuk és úgy sütjük
170 fokon 30-40 percig ( a tekercs vastagságától függően), majd leszedjük az alufóliát és megpirítjuk a bacont.. Ha kihűlt ezt is befóliázzuk, hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük.
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
Afrika aranya a shea vaj
  2014-01-24 07:55:45, péntek
 
  A természet számtalan lehetőséget kínál a bőrünk megfelelő ápolására, egészségének megőrzésére. Nyugat-Afrika szavannái adnak otthont egy különleges fának, a karitéfának (sheafának). Ez a fa 60 láb magasra is megnőhet, érdekessége, hogy csak 25-30 év után hozza első, nagy, szilvára emlékeztető csonthéjas terméseit, a shea diókat.

A terméseket az afrikai nők saját kezűleg gyűjtik, illetve dolgozzák fel. Az eredmény egy közepes keménységű, tört fehér színű, édeskés, kissé füstös illatú növényi zsiradék, a shea vaj.
A shea vajat elsősorban a bőrápolásban alkalmazzák. Különleges zsírsavösszetételének, magas vitamintartalmának ( A, E, D, F) köszönhetően kitűnő hidratáló, ápoló, nyugtató, tápláló tulajdonságú. Igazi energiabomba a bőrnek. Összetétele nagyban hasonlít a bőr felszíni lipidrétegéhez.

elhasználási területei:

- minden bőrtípusra
- irritált, ekcémás, pikkelysömörös bőrre
- száraz bőrterületekre ( száj, sarok)
- borotválkozás, gyantázás után
- napozó készítményekben, napégés esetén
- ajakápolókban
- stria elleni készítményekben
- babaápolás ( popsikenőcsként )
- ráncok kialakulásának megelőzésében, halványításában
- karcolások, hegek, kisebb vágások, égési sérülések kezelésében
- samponokban, töredezett, száraz haj ápolására

Shea vaj vásárlása előtt érdemes tájékozódni a típusát illetően. Két típust különböztethetünk meg, a feldolgozástól függően: finomított illetve finomítatlan.

Finomított shea vaj: a shea vaj különböző kémiai eljárásokon ( fehérítés, szagtalanítás, túlmelegítés) megy keresztül, melynek következtében elveszíti értékes tulajdonságainak nagy részét. Viszont könnyebben felszívódik a bőrön, krémesebb és értékes olajokkal ( mandula,olíva,makadámdió, sárgabarack, körömvirág stb.),illóolajokkal keverve gazdagíthatja krémeinket. Szappankészítéshez, csokoládégyártáshoz is használják.

Finomítatlan, nyers shea vaj: a vaj természetes állapota, mely tápanyagokban gazdag. Akár önmagában is kiváló bőrápoló hatású. Gyakran alkalmazzák testápolókban, arckrémekben.

Könnyen elkészíthetjük otthon is saját testápolónkat. Nem kell más hozzá, mint finomítatlan shea vaj és valamilyen jó minőségű olaj ( körömvirág, szőlőmag stb.) 50-50%-ban keverjük a shea vajat az olajjal vagy akár több olaj keverékével.A vajat egy magas falú edényben villával összetörjük, majd botmixerrel a tejszínhab állag eléréséig habosítjuk az olajjal.
És kész is a saját natúr kozmetikum, amely garantáltan EGYEDI, VEGYSZERMENTES, TERMÉSZETES.

Akár a relaxáló, esti meleg fürdővízbe is elmorzsolhatunk egy kis shea vajat és bőrünket puhává, lággyá varázsolja.

Egyedi, vegyszermentes, természetes shea vaj IDE KATTINTVA megvásárolható.

KÖZZÉTETTE - TUDNODKELL
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkről   
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2013.12 2014. Január 2014.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 215 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 5690
  • e Hónap: 12062
  • e Év: 62853
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.