Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Besokalltak a bányászok, nagy tüntetésre készülnek Budapeste
  2014-01-24 20:08:01, péntek
 
  Besokalltak a bányászok, nagy tüntetésre készülnek Budapesten

Posted on 2014/01/24 Szerző: Admin
A bányászszakszervezet úgy döntött: nem hagyja a bányában meghalni az embereket; addig kér, követel egyre hangosabban és erőteljesebben, amíg vissza nem kapják korábban megszerzett jogaikat.

Utcára vonulnak az elkeseredett bányászok, ezrével jönnek vidékről is Pestre január 29-én - írja közleményében a Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete (BDSZ). Egyelőre békésen, de sokan és nagyon hangosan követelik majd vissza korábban kiharcolt jogaikat, amelyektől két évvel ezelőtt megfosztották őket. A korhatár előtti szakmai nyugdíj megvonása miatt tiltakoznak, meg azt követelik, hogy rokkantnyugdíjasaik egy csoportja kapjon újból ellátást.

Sokan egyenesen a külszíni bányából, elképesztően nehéz fizikai munkájuk végeztével érkeznek majd az Emberi Erőforrások Minisztériuma elé január 29-én délután, hogy követeljék: a külfejtésben dolgozóknak adják vissza a korhatár előtti öregségi nyugdíj két évvel ezelőtt megvont lehetőségét, a korhatár előtti ellátást, s a bányászok megszüntetett társadalombiztosítási kedvezményét - tudatja a szakszervezet.

Kilencszázötven, nehéz helyzetbe került volt bányászcsalád megélhetését biztosíthatná a kormány idén összesen mintegy 14 millió forintból azzal, ha visszaadná a két évvel ezelőtt elvett szakmai nyugdíjat, mégsem teszi - állítják az érdekvédők. Tavaly is ugyanitt, ugyanekkor, ugyanezért a célért tüntettek, de az ígéretek ellenére azóta sem teljesítették a követeléseiket. Elég volt a hitegetésből - szögezi le Rabi Ferenc, a szakszervezet elnöke.

Még a laikusok számára is egyértelmű, hogy a bányászok élete elképesztően nehéz, a kormánynál mégsem hallják meg a segélykiáltásukat - hangoztatja a BDSZ vezetője. Hivatalosan is alátámasztott tény: a ,,bányagödörben" rendkívüli munkakörülmények között dolgozni nem egyszerűen bátor, embert próbáló feladat, hanem annak egészségkárosító következményei, hosszabb távú hatásai is vannak.

A visontai bányában végzett felmérés is kimutatta, hogy az átlagosnál rosszabbak az életkilátásai azoknak az idősebb bányászoknak, akik hosszú ideig dolgoznak a földfelszín alatt. Magas a vérnyomásuk, és a karcinogén hatások miatt a rákos megbetegedés is gyakoribb a körükben.

Kinek járna korai nyugdíjazás, ha nem nekik? - teszi fel a kérdést Rabi. A szakszervezet úgy döntött: nem hagyja a bányában meghalni az embereket, addig kér, követel egyre hangosabban és erősebben, amíg vissza nem kapják korábban megszerzett jogaikat.

A bányászok folyamatos munkarendben dolgoznak, adott esetben vasárnap vagy éppen ünnepeken, s részben ezzel a folyamatos készültséggel is magyarázható, hogy a hét 4-7. napján lényegesen több baleset éri őket, mint egyébként. Nem véletlen, hogy egy 1991-es kormányrendelet alapján harminc év szolgálati idő után elmehettek nyugdíjba a külfejtésen meghatározott munkakörökben, folyamatos munkarendben dolgozók, egészségüket ugyanis károsítja a háromszáz méteres nyílt mélységben, extrém körülmények között végzett munka.

Megszüntették a bányászok kedvező nyugdíjátlag-számítását is, amelynek az a lényege, hogy aki legalább 15 évig dolgozott a föld alatt, de a nyugdíja nem érte el az átlagos bányásznyugdíjat, akkor is megkapta az átlagot. Ráadásul a bányászokat a III. csoportos rokkantsági nyugdíjasok járandóságának megvonása is sújtja.

Ugyancsak két évvel ezelőtt elveszítették havi átlagosan 120-130 ezer forintos juttatásukat azok a bányászok, akiket munkára alkalmasnak minősített az orvosi bizottság. Olyan emberekről van szó, akik Pécs környékén, valamint Észak-Magyarországon nem jutnak munkához és nem képesek folyamatos, nehéz fizikai munka végzésére. A január 29-i tüntetésen ők is ott lesznek. A bányászok most nagyon elszántak, ha kell, nemzetközi összefogással folytatják a küzdelmet - szögezte le az elnök.
(NOL)

Bal-Rad komm: Fiúk! A fejszét!- azt otthon ne felejtsétek! Szükség lehet az önmentő készülékre is+kobak.
Ha akadna némi “dugipaxit"-azt is hozni!

OSZT' JÓSZERENCSÉT! (“ŐNEKIK"!)

A BAL-RAD TÁMOGATJA A BÁNYÁSZOK DEMONSTRÁCIÓJÁT!

http://balrad.wordpress.com/2014/01/24/besokalltak-a-banyaszok-nagy-tuntetesre-ke szulnek-budapesten/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarország: kisöpörve padlástól a pincéig!
  2014-01-24 20:05:42, péntek
 
  Magyarország: kisöpörve padlástól a pincéig!

Posted on 2014/01/23 Szerző: Admin
Izgalmas lehetett az év eleje az államadósság kezelőnél. Ha számításaink nem csalnak, akkor az év elején igencsak szükség lehetett minden fillérre.

Borzasztóan kicentizhette az adósságkezelő a január elejét, legalábbis ha összerakjuk azokat a különböző forrásokból származó információkat, amelyekből a finanszírozási folyamatokra következtetni lehet. Mint azt múlt hétfőn megírtuk, a jegybank decemberi előzetes mérlege szerint az év végén mindössze 242 milliárd forint volt a kormány úgynevezett Kincstári Egységes Számlájának (KESZ) forint részén, ami 437,9 milliárddal kevesebb a november végi értéknél. Ezzel párhuzamosan a devizaszámla egyenlege 3,1 milliárd euróról 1,7-re esett vissza.

Ugyan a KESZ-állomány nagymértékű megcsappanását a jegybanki közlemény nem magyarázta - csak a tényét állapította meg (“a központi kormányzat betéteinek átlagos állománya csökkent") - nagy valószínűség szerint azért zuhant a forintszámla 64 (!), a deviza pedig 46 (!) százalékkal egy hónap alatt, hogy az év végi GDP-arányos adósságráta alacsonyabb legyen a 2012-esnél.

A GDP közel 3 százalékát kitevő, összesen 870 milliárdos ,,apasztásra" (forintszámla: 437,9, devizaszámla: 432,9 milliárd forint) azért lehetett szükség, mert az adósságpapírok lejárata, illetve az újak kibocsátása, valamint a 2013 szeptember végi jegybanki, és a december 20-i ÁKK-s tényadatok alapján tavaly elbuktuk volna az adósság elleni harcot. Legalábbis, ahogy mi itt, az mfor.hu szerkesztőségében kalkuláltunk.

Vagyis a kormány a lejáró adósságát, illetve folyó kötelezettségeit nem új adósságpapírok kibocsátásából, hanem a likvid tartalékból fedezhette év végén. Ennek pedig a 242 milliárdra zsugorodott forintbetét, illetve az 1,7 milliárdnyi euróbetét lett a következménye. Az, hogy az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) mennyire centizhette ki a finanszírozást, nem tudjuk pontosan, mivel megkeresésünkre az ÁKK azt válaszolta, hogy a KESZ-állományra vonatkozóan “semmilyen információt nem kíván közölni", így azt sem lehet tudni, hogy decemberben teljesült-e a 1,5 havi finanszírozási igénynek megfelelő tartalékolási szint, amelyet az ÁKK a Finanszírozási Kiadványokban előirányzott. (Álláspontjuk egyébként teljes mértékben érthető, hiszen ha a piaci szereplők tudnák, hogy milyen mértékben van az állam rövidtávon rászorulva a piaci forrásokra, akkor abból viszonylag könnyen tudnának előnyt, és így profitot kovácsolni, ami az állam (adófizetők) számára természetesen veszteséget jelentene.)

Tehát az idei évnek 242 milliárd forinttal és 1,7 milliárd euróval vágott neki a kormány. Igen ám, de az ÁKK idei január és március közötti időszakra vonatkozó kibocsátási terve alapján már január másodikán 50, nyolcadikán pedig 40 milliárdnyi három és 275 milliárdnyi 12 hónapos diszkont kincstárjegy járt le. Összesen tehát 365 milliárd forintot kellett előteremteni a lejáró adósságok kifizetésére január nyolcig, miközben elsején még csak 242 milliárdos volt a forintbetét-állomány. (Az 1,7 milliárdos euróállományt azért nem célszerű idevenni, hiszen abból kell kifizetni a január 29-én lejáró 1 milliárd eurós devizakötvényt, illetve némi devizatartalék sem árt.)

Vagy volt még forrás január elején a nyugdíjalapban vagy nem

Szükség esetén elvileg a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap vagyonához is lehetett volna nyúlni, már ha maradt belőle valami az idei évre. Egyrészt a legfrissebb elérhető statisztika szerint októberben már csak 132,6 milliárdnyi eszköz volt benne, másrészt Borbély László András, az ÁKK vezérigazgató-helyettese két hete azt mondta, hogy év végére a megmaradt eszközöket is értékesítették. Azt azonban nem lehet tudni, hogy december végéig ezt az összeget felhasználták-e valamire, vagy biztonsági tartalékként most január elején rendelkezésre állt.

Emellett, ha esetleg valamelyik aukció nem jött volna össze az év elején, akkor a kormány úgynevezett stand-by (készenléti) hitelkerethez is nyúlhatott volna.

Ráadásul a magyar költségvetés szerkezete olyan, hogy hó elején elsősorban kiadásai vannak, majd a 20-i adófizetési határidőkkel érkezik be az adóbevételek döntő része. Lásd az államháztartás tavaly januári alakulását. (Nagy valószínűség szerint idén is hasonló lehetett a lefutás.)

Vagyis kisebb csodát kellett tennie 8 nap alatt az adósságkezelőnek, hiszen még 123 milliárd hiányzott csak az adósságszolgálathoz, amin felül még jó pár tíz, de inkább százmilliárdot kellett a költségvetés folyó kiadásaira is előteremteni. (Ha a fenti ábrát tüzetesebben megnézzük, akkor láthatjuk, hogy a központi költségvetés halmozott egyenlege 2013. január 10-én már 400 milliárdos hiányt mutatott, és csak a 20-i áfa és egyéb adóbefizetések “hozták vissza az egyenleget".)

Az ÁKK tehát rákapcsolt a 2013-as év utolsó hónapjaiban az adósság elleni harc jegyében még visszafogott kibocsátásokra, és a január másodikai aukció kivételéve végig többet adott el, mint amit meghirdetett. (Ott is csak azért nem, mert alig volt valamivel nagyobb a kereslet, mint a meghirdetett összeg - még erősen év eleje volt.) Olyannyira, hogy most kedden például minden idők második legnagyobb háromhónapos kibocsátását vitte véghez. A szokásos keddi, csütörtöki aukciókon felül emellett az idei év mind a három hétfőjén tartottak hathetes likviditási kincstárjegy aukciót, miközben 2013-ban egész évben összesen két ilyen alkalom volt.

Az aukciók során az ÁKK január 21-ig 595 milliárd forintért értékesített állampapírokat, továbbá 57 milliárdért adott el jegyzéseken, 25 milliárdért pedig úgynevezett nem-kompetitív (nem-versenyző) ügyletek keretében. Visszavásárlásra - természetesen - nem került sor. Ez összesen 677 milliárd forint, aminél nagyobb havi értékesítés 2013-ban csak januárban volt.

Pedig még csak január 23-án járunk, és előttünk van még jövő kedden egy 50 milliárdra tervezett 3 hónapos, illetve ma, csütörtökön a 3, 5 és 10 éves államkötvények aukciója, valamint jövő csütörtökön egy 12 hónapos dkj-aukció. Bár ez utóbbi kettőre az akk.hu-n található eseménynaptár nem közöl tervadatokat, de ha ugyanúgy összesen 45, illetve 50 milliárdért akarunk papírokat értékesíteni, mint a korábbi alkalmakkor, akkor sikeres kibocsátás esetén még minimum 145 milliárd állampapírt fog az ÁKK eladni. Vagyis hó végén a teljes értékesített állomány 822 milliárdra ugorhat.
Hogy ez mekkora teljesítmény, az abból is látszik, hogy a már fent említett január-márciusi kibocsátási terv 3 havi penzumának (1661 milliárd forint) a felét egy hónap alatt teljesítené az ÁKK.
(mfor.hu)

Bal-Rad komm: Padlástól a pincéig kisöpörve Magyarország kincstára. A “választások" előtt mindez!
A döbrögista számmisztika és költségvetési zsonglórködés kétségbeesetten próbálja elrejteni a közelgő katasztrófára utaló legkisebb jeleket is, miközben csúcsra járatja a “nemhitelfelvétel" névre keresztelt állampapirkibocsájtást mostmár heti rendszerességgel, egyre bőszebben harsogja a hordapropaganda a “Magyarország jobban teljesit!" jelmondatot!

Ám a “választások" közeledtével egyre több pénzt kell forditani a külföldi szavazók megvásárlására is-ezenközben pedig már az elzabrált háromezer-milliárdos magánynyugdijpénztári pénzeknek az ülepére vertek!

A döbrögista horda berkein belül új suttogó propaganda terjed a csúcson és a csúcsközeli beltenyészetben: “Húzzuk ki a győzelemig-bármi áron!"

Jah! És még valami: a külső államadósságunk (a kilátásba helyezett orosz hitel nélkül) MÁR MOST a rendszerváltáskorinak a nyolcszorosa! Netto 160 milliárd USA dollár! (Azaz 800 százalékra nőtt!)
Az állami vagyon pedig a rendszerváltáskori 100 százalék 5 százalékára zsugorodott! 95 százalékkal csökkent!)

“Választások" közelednek! A győzelemesélyes aspiránsok pedig csupa olyanok, akik “ezen nagyszerű eredmények" kikovácsolói voltak, egytől-egyig!

http://balrad.wordpress.com/2014/01/23/magyarorszag-kisoporve-padlastol-a-pinceig /
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pedig még csak január van! Bukjuk az idei költségvetést?
  2014-01-24 20:02:50, péntek
 
  Pedig még csak január van! Bukjuk az idei költségvetést?


Posted on 2014/01/23 Szerző: Admin
Az Európai Bizottság a magyarországi útépítési pályázatok kiírását kifogásolja, Lázár János és Johannes Hahn jövő heti brüsszeli találkozóján valószínűleg elő is kerül majd az ügy.
Az autópálya- és az alsóbbrendű utak építési dömpingje húzta a beruházásokat - Kép: Pixabay

Az Európai Bizottság kifogásolja a magyarországi útépítési pályázatok kiírásának körülményeit - írta a Magyar Nemzet. A lap csütörtöki cikke szerint egy olyan előírásra hivatkozva tartanának vissza 170 milliárd forintot, amely már az előző kormányok alatt is életben volt, és senki nem emelt ellene kifogást.

Hibás volt a kiírás

A már 2007 óta alkalmazott gyakorlat szerint a brüsszeli forrásokból is készülő útépítési beruházások kivitelezésére csak olyan építőipari cégek pályázhattak, amelyeknek az adott útszakasz ötven kilométeres körzetében, vagy az adott megyében aszfaltkeverő gyáregységük van. Magyarország ezzel az Európai Bizottság álláspontja szerint megsértette az uniós versenyjogi előírásokat, hiszen kizárta az unió más területein működő, mobil aszfaltkeverő egységgel bíró cégeket.

Borítékolható a forrásvesztés

A Magyar Nemzet információi szerint a teljes, 675 milliárd forintnyi európai uniós forrást magában foglaló beruházáshalmaz 25 százalékát - mintegy 170 milliárd forintot - visszatartaná a bizottság. A testület várhatóan engedékeny lesz a tekintetben, hogy ezt az összeget az ország más programok esetében ismét felhasználhatja, azonban olyan közel van már a fejlesztési időszak vége, hogy gyakorlatilag “borítékolható" a forrásvesztés - írja az újság. Ekkora nagyságrendben képtelenség 2015 végéig új beruházásokat befejezni, addig kell ugyanis elszámolni a 2007-2013-as időszak támogatásaival.

Lázár már tárgyal

Az állam már kötelezettséget vállalt az érintett összeg egészére - 150 milliárd forintot már ki is fizetett -, s a folyamatban lévő beruházásokat nem lehet leállítani. Ha marad a 25 százalékos elvonás, a 170 milliárd forintot költségvetési forrásból kell biztosítani. Egy akkora kiadás viszont akkora lyukat ütne az idei büdzsén, hogy elérhetetlenné válna a háromszázalékos hiánycél teljesítése.

A lap brüsszeli forrásból úgy tudja, hogy Lázár János, a Miniszterelnökség államtitkára és Johannes Hahn, regionális uniós biztos jövő keddi találkozójának előkészítése kapcsán tartott megbeszélésen már szóba került az ügy. A lap értesülései szerint a keddi találkozón a magyar fél mindenképpen igyekszik majd csökkenteni a korrekció mértékét.

Korábban is sikerült

Lázár János tavaly szeptember elején sikerrel tárgyalt az elzárt uniós pénzcsapok újranyitásáról. Az Európai Bizottság akkor 11 operatív program finanszírozását állította le, miután szabálytalanságokat talált a pályázatok kezelésénél és ellenőrzésénél. Miután a bizottság szakemberei meggyőződtek arról, hogy a magyar hatóságok korrigálták ezeket a hiányosságokat, újraindították az operatív programok finanszírozását cserébe 5 százalékos úgynevezett korrekciót hajtottak végre azoknál a pályázatoknál, ahol a bizottság ellenőrei szabálytalanságokat találtak.
(piacesprofit)

Bal-Rad komm: Egyre szorosodik az EU fojtófogása Döbrögi torka körül! Azért szép lassan kitalálnak majd minden hétre valamit, amivel kivéreztetik a Nemzet Patkányát! Ha pedig a hiány 3% fölé kúszik?-jönnek az újabb eljárások, újabb elvonásokkal! Döbrögi pedig honnan tudná pótolni a hiányt?
Csakis “nemmegszoritásokból"-azaz a magyar népnek kell kiizzadni az uniós elvonásokat!
Hosszú és kegyetlen agónia elé nézünk!
Csakhát a mi bőrünkre megy a játék!

http://balrad.wordpress.com/2014/01/23/pedig-meg-csak-januar-van-bukjuk-az-idei-k oltsegvetest/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Döbrögista sopánkodás: Kevés gyerek született, a vének meg n
  2014-01-24 20:00:09, péntek
 
  Döbrögista sopánkodás: Kevés gyerek született, a vének meg nem akarnak halni!

Posted on 2014/01/24 Szerző: Admin

2013 első tizenegy hónapjának előzetes adatai szerint az előző év azonos időszakához képest a halálozások száma nagyobb mértékben csökkent, mint a születéseké, ennek következtében mérséklődött a természetes fogyás üteme - olvasható a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) MTI-hez pénteken eljuttatott gyorstájékoztatójában.

Az előzetes adatok szerint 2013-ban a születésszám az év első öt hónapjában és augusztusban elmaradt az előző évitől, a többi öt hónapban pedig emelkedett. 2013 november végéig 81 241 gyermek született, 2 százalékkal kevesebb, mint 2012 azonos időszakában. A halálozások száma nyolc hónapban csökkent, három hónapban viszont enyhén emelkedett az előző év azonos hónapjaihoz képest. Az év első tizenegy hónapjában 2,6 százalékkal csökkent az elhunytak száma az előző évhez képest. A természetes fogyás 33 641 volt, 1 433-mal kevesebb az egy évvel korábbinál.

Az év első tizenegy hónapjában ezer élveszületésre több mint 5 csecsemőhalálozás jutott, 0,3 ezrelékponttal több, mint egy évvel korábban. A házasságkötési arányszám 3,8 ezrelékes értéke nem változott az előző évhez képest.
Mert nem mindenki ilyen iparkodó

Mint írták: a házasságkötések havonkénti száma változóan alakult: hat hónapban több, öt hónapban viszont kevesebb frigyet regisztráltak, mint egy évvel korábban. A legjelentősebb visszaesés februárban történt, amikor a házasságkötések szökőnaphatástól megtisztított száma több mint 10 százalékkal csökkent, míg augusztusban 11,6 százalékos emelkedés volt tapasztalható az előző év azonos időszakához képest. Összességében 2013 első tizenegy hónapjában 34 721 házasságot anyakönyveztek, 640-nel, 1,9 százalékkal többet az egy évvel korábbinál - olvasható a KSH tájékoztatásában.
(MTI)

Bal-Rad komm. Pedig Mekkmester már bébibummról áradozott tavaly! A döbrögista horda meg partnerfogó bulikat szervezgetett!
Erre föl mi történik?
Kevesebb gyerek született! A vének meg nem akarnak pusztulni! Oszt' csak a nyugdijkiadások nőttek! Még a temetések ÁFA-befizetései sem teljesültek a tervezett mértékben!
Nem lesz ez igy jó!

http://balrad.wordpress.com/2014/01/24/dobrogista-sopankodas-keves-gyerek-szulete tt-a-venek-meg-nem-akarnak-halni/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ukrajna vészesen közelít egy geopolitikai katasztrófához
  2014-01-24 19:58:22, péntek
 
  Ukrajna vészesen közelít egy geopolitikai katasztrófához

Posted on 2014/01/24 Szerző: Admin

Ukrajna vészesen közelít egy geopolitikai katasztrófához, és nagy az esélye annak, hogy külső diplomáciai erőfeszítések nélkül nem lehet javítani a helyzeten - állapította meg a gazeta.ru orosz internetes újság csütörtöki kommentárja. A Kommerszant címú orosz gazdasági lap véleménye szerint Ukrajna a polgárháború felé sodródik.
2014-01-23T122940Z 912852442 GM1EA1N1KTA01 RTRMADP 3 UKRAINE

A gazeta.ru hírportál Ukrán front című szerkesztőségi kommentárja szerint “az európai értékektől végtelenül távol álló szélsőséges nacionalisták és futballfanatikusok utcai harcai eltemették a Majdant (a kijevi főteret, az ukrajnai békés tiltakozás jelképét)".

Az online újság kiemelte, hogy január 22-én, az ukrán egység és szabadság napján korábban a 2004-es narancsos forradalom kezdetét ünnepelték, most azonban sem egység, sem szabadság nincs Ukrajnában. Az ország sorsa Viktor Janukovics államfő kezében van. 2004-ben Leonyid Kucsma akkori ukrán elnöknek volt annyi bölcsessége, hogy engedett, vagy csak nem mert szembeszállni népével.

A gazeta.ru kommentárja szerint Ukrajna ugyan hozzászokott a politikai megrázkódtatásokhoz, de most államisága óta a legkomolyabb veszély előtt áll: “a népességét tekintve második legnagyobb volt szovjet köztársaság egyszerűen eltűnhet a világpolitikai térképről.

A Kommerszant című tekintélyes orosz politikai-gazdasági napilap cikke szerint Ukrajna minden nappal egyre közelebb kerül a polgárháborúhoz. Makszim Juszin szerint eljött az ideje annak, hogy az ukrajnai válság rendezésébe nemzetközi közvetítők kapcsolódjanak be, elsősorban az Európai Unió és Oroszország. A kommentátor úgy véli, hogy az Ukrajnában egymással szemben álló erők külső segítség nélkül nem tudnak kijutni a zsákutcából és elkerülni a polgárháborút. Szerinte nem a baltikumi államokra és nem Lengyelországra van most szükség, hanem arra, hogy az európai politikában fajsúlyos szerepet játszó Németország és Franciaország hallassa a hangját, mert számukra a kontinens stabilitása a fontos, és nem akarnak újabb hidegháborút. Juszin véleménye az, hogy a “felelős, elfogulatlan európai hatalmak tudnak valódi kiutat javasolni a hatalomnak és az ellenzéknek a válságból".

A Vedomosztyi című befolyásos orosz üzleti-politikai napilap írása szerint, ha nem rendeződik a válság Ukrajnában, az ország eleshet a további orosz pénzügyi segítségtől. Moszkva a decemberben megígért 15 milliárd dollárból (mintegy 3400 milliárd forint) 3 milliárdért már vásárolt ukrán eurókötvényeket, és Ukrajna a héten újabb 2 milliárd euró értékben akar állampapírokat kibocsátani. A befolyásos orosz üzleti-politikai újságnak egy név nélkül nyilatkozó orosz állami tisztviselő azt mondta: egyelőre szó sincs arról, hogy felfüggesztenék a hitelnyújtást, de ha a politikai kockázatok megnőnek Ukrajnában, ha megjelenik az ottani hatalomváltás veszélye, akkor újfent elemezni fogják a helyzetet Moszkvában.

http://balrad.wordpress.com/2014/01/24/ukrajna-veszesen-kozelit-egy-geopolitikai- katasztrofahoz/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Potyognak a milliárdok Döbrögi Ráhel ​körül
  2014-01-24 19:57:35, péntek
 
  Potyognak a milliárdok Döbrögi Ráhel ​körül
Posted on 2014/01/24 Szerző: Admin

Gondoskodó apa...

A kormányváltás óta sorra nyerte, nyeri az állami megbízásokat az E-OS (ma már Elios) Innovatív Zrt.

Itt dolgozik (értsd: lop) Tiborcz István, a miniszterelnök veje.

A nyilvános adatok szerint a cég 2010 óta több, mint 3 milliárd forint közpénzt nyert különböző állami tendereken, árbevételét egy év leforgása alatt megnégyszerezte.

Az 1986-os születésű, tehát mindössze 27 éves Tiborcz István vezető tisztségviselő, igazgatósági tag az E-OS Innovatív Zrt-ben. A cég jogelődje a Tiborcz István résztulajdonában álló ES Holding Zrt., amit a Simicska-Nyerges birodalom szerzett meg. A Közgép-leány E-OS Zrt.2010-ben döntött úgy, hogy felvásárolja a Tiborcz-céget, és átnevezi E-OS Innovatív Zrt-re.

Lázár János városától jött az első nagy megbízás

A Tiborcz-érdekeltség első nagy állami megbízását 2010 márciusában kapta meg, nem mástól, mint Lázár János önkormányzatától.

Az ES Holding Zrt-vel Hódmezővásárhely2010 márciusában kötött szerződést a közvilágítás korszerűsítésére úgy, hogy ekkor még a cég komolyabb referenciákkal nem rendelkezett. A beruházás teljes költsége749,5 millió forint volt,és 50 százalékos uniós pályázati támogatással valósult meg.

A következő állami megrendelés az Újszilvási Önkormányzatnak köszönhető, velük 2011-ben áprilisában szerződtek - már E-OS Innovatív néven - egy naperőmű felépítésére 430 millió forint értékben. A közbeszerzés nagy vihart kavart, hiszen hiába támadták meg az eredményt a versenytársak, a közbeszerzési döntőbizottság köz- és nemzetgazdasági érdek miatt engedélyt adott a szerződés megkötésére.

A cég 2011 végén megnyerte a Szegedi Tudományegyetem közbeszerzését is, melynek keretében napelemeket telepítettek az SZTE épületeinek tetejére. Ez a beruházás 880 millió forintba került, és itt is voltak problémák a közbeszerzéssel. A közbeszerzést először a legolcsóbb ajánlatot benyújtó KÉSZ Zrt. nyerte meg, az E-OS Innovatív viszont - amely a talpon maradt cégek közül a legdrágább ajánlatot adta - megtámadta az eredményt. A közbeszerzési döntőbizottság pedig egy vitatható döntéssel az E-OS Innovatív Zrt.-t hozta ki nyertesnek.

Naggyá lettek Ezekkel a munkákkal az E-OS Innovatív szédületes növekedést ért el.

Míg 2009-ben az árbevételük a 9 millió forintot sem érte el,

addig 2010-ben már a 700 millió forintot közelítette,

egy év múlva pedig 2,8 milliárd forintra emelkedett, ami a 2010-es összegnek majdnem a négyszerese.

Jut legalább foggyémántra

A 2012-es adatok a céginfo.hu adatbázisában még nem állnak rendelkezésre, a megbízások alapján viszont a tavalyi sem lehetett rossz év a cég életében.

Egyrészt kaptak egy 300 milliós megbízást a Siófoki Önkormányzattól,

másrészt egy 160 milliósat a Szolnoki Főiskolától (a linken 190 millió forint szerepel, de a szerződés szerint 160 a bruttó érték),

harmadrészt pedig egy 130 milliós a Paksi Önkormányzattól.

2013 januárjában aztán az is kiderült, hogy a tököli börtön 600 milliós beruházásában is részt vehetnek.

A cég állami megbízásai 2010-től:

· Hódmezővásárhely: 750 millió forint
· Újszilvás. 430 millió forint
· Szeged: 880 millió forint
· Siófok: 300 millió forint
· Szolnok: 160 millió forint
· Paks: 130 millió forint
· Tököl: 600 millió forint

Az adatok összesítése után kiderül: a cég 3 év leforgása alatt 3,2 milliárd forint közpénzt nyert el, ami nem rossz arány egy olyan vállalkozás esetében, amely 2009-ben még komoly referenciákkal sem rendelkezett.
Milyen családszerető miniszterelnökünk van!
ÚJRA KELL VÁLASZTANI EZT AZ ARANY EMBERT!


http://balrad.wordpress.com/2014/01/24/potyognak-a-milliardok-dobrogi-rahel-%E2%8 0%8Bkorul/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vazelin
  2014-01-24 19:47:17, péntek
 
  Vazelin
A székely gyerek a szomszéd faluba jár udvarolni. A falu nincs túl közel, ezért egyik nap mondja az apjának:

- Édösapám, oszt mi vóna, ha kőccsönadná nekem a biciglijét? Ígérem, hogy nem esik bántódása.

- Jóvan fiam, viheted, de itt ez a doboz vazelin és ha meghallod, hogy megdördül az ég, akkor abban a pillanatban rohansz és bekened vele, mer ha egy rozsdafoltot meglátok rajta, a fejedet széjjelvágom!
- Úgy lesz édesapám!

El is megy a gyerek a bringával a lányhoz. Aztán telik-múlik az idő, benyomják a vacsorát is a lány családjával. A kaja végeztével megszólal a lány apja:

- No, akkor aki előbb megszólal, biz az fog mosogatni.
Kemény játék, de senkinek nincs kedve azt a sok koszos tányért, meg zsíros fazekat simogatni így, hát ülnek csendben egy darabig.

Egyszer csak a fiú gondol egyet, felkapja a csajszit, felcsapja az asztalra és irgalmatlanul elkezdi döngetni.
A papa húzza a száját, vörösödik a feje, de nem szól semmit. Na megvolt a dolog visszaülnek szép csendben.
Ülnek még vagy fél órát, mire a gyerek megint gondol egyet, felcsapja a mamát is az asztalra, megdöngeti rendesen azt is.
A fater feje már majd szétmegy az idegtől, remeg mint a kocsonya, de meg nem szólal.
Visszaülnek megint, egyszer csak megdördül az ég! A gyerek előkapja a vazelint, mire a papa:

- Na jól van fiam, majd én mosogatok!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Fogyóban az üzemagyag a rezsitankból
  2014-01-24 19:43:40, péntek
 
  Fogyóban az üzemagyag a rezsitankból
2014, január 24 - 15:21

Rogán Antal fideszes frakcióvezető újabb rezsicsökkentést bejelentő nyilatkozata mögé tekintve bizonytalan jövőt látunk. Az eddigi általános rezsicsökkentés helyett már szó sincs a víz, a szennyvíz, a csatorna, a palackos gáz, a kéményseprés és a szemétszállítás díjának további csökkentéséről, így ezen a téren a Fidesz feladta a rezsiharcot - írta közleményében Apáti István, a Jobbik országgyűlési képviselője. Hozzátette: a maradék három tételből a választások előtt már csak a gázdíj további csökkentését képes ígérni a kormánypárt, a villany és a távhő árcsökkentésének ígéretét csak a voksolás utánra lebegtette meg a frakcióvezető.

Rogán egy új elemet is bevetett kommunikációja során: a gáz árát egyértelműen a világpiaci árak csökkenéséhez kötötte. Felvetődik a kérdés: vajon mi történik majd, ha a világpiaci árak növekednek? Erősen kétséges, hogy a Fidesz képes lenne megvédeni a rezsicsökkentést - hangsúlyozta a politikus.

Megjegyezte: amennyiben tehát a rezsicsökkentés 3.0 nem lesz teljes körű és választások előtt végrehajtott, úgy az bizonytalanságot szül, fennáll annak a veszélye, hogy a választások utánra megígért csökkentés csak kampányígéret marad. A magyar embereknek az elmúlt 24 évi keserű tapasztalata az, hogy az ígéretek csak a választásokig tartanak.

A Jobbik kormányra kerülve Alaptörvényben fogja garantálni a rezsicsökkentés hosszú távú megtartását. Továbbá 20 százalékra csökkentjük a normál és 5 százalékra az alapvető élelmiszerek (tej, tejtermékek, kenyér, péksütemények, valamennyi húsféle, tojás, zöldség és gyümölcs) áfakulcsát, melyek szintén jelentős rezsitételek a magyar családok kasszájában. Emellett a hatósági árszabályozást kiterjesztjük a tűzifára is, hiszen azok, akik a gázfűtéssel felhagytak, és így semmiféle rezsicsökkentésben nem részesültek, azok 70 százalékban fafűtésre tértek át - zárta gondolatait a nemzeti radiklis képviselő.

A harmadik rezsicsökkentéssel elsőként, még a tavasszal a gáz ára csökkenhet, a villamos energia és a távhő pedig valószínűleg később, de még idén, két eltérő időpontban lesz olcsóbb - közölte Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője a kormánypártok évadnyitó frakcióülése előtt, pénteken Balatonszárszón.

A politikus jelezte, hogy az általa vezetett előkészítő munkacsoport több verziót is készített, így az újabb rezsicsökkentés részleteiről, mértékéről, ütemezéséről a kihelyezett frakcióülésen hoznak döntést, majd azt törvényjavaslatként az Országgyűlés elé terjesztik.

Rogán Antal azt mondta, a konkrét számokról először a Fidesz és a KDNP politikusait tájékoztatja a délután három órakor kezdődő tanácskozáson, amelyen részt vesz Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke is. A frakcióülést a kormánypárti választókerületi elnökök délelőtt és kora délután zajló találkozója előzi meg, ahol a választási kampányról tárgyalnak. Hozzátette, a sajtót legkésőbb szombat délelőtt tájékoztatják az újabb rezsicsökkentésről.

MTI - alfahir.hu


http://alfahir.hu/fogyoban_az_uzemagyag_a_rezsitankbol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy nap alatt kétszer engedte szabadon a rendőrség a falut r
  2014-01-24 19:37:05, péntek
 
 

Cigánybűnözés, Videók :: 2014-01-24. 17:17
Egy nap alatt kétszer engedte szabadon a rendőrség a falut rettegésben tartó cigánygyereket

Az egyik kereskedelmi tévé is bemutatta azt a tegnapelőtti esetet, amikor Drávaiványiban egy fiatalkorú cigánybűnözőt kétszer vitt el a rendőrség, és kétszer engedett szabadon. Először egy idős ember pénzét lopta el, majd baltával fenyegette a mozgóboltost, aki nem volt hajlandó átadni a bevételt. A cigánygyerek belevágta a baltát a kocsiba, de a boltosnak sikerült elmenekülnie. A rendőrség ismét nagy erőkkel kivonult, megtalálta a bujkáló bűnözőt, bevitték, és ismét szabadon engedték...

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KtRx_AqDce0

Egyszerűen megdöbbentő a történet, mert már hosszú idő óta tartja rettegésben a falut, drogozik, szinte minden héten betör valahová, és lopja el az értékeket. A faluban jártában-keltében fenyegetőzik, mindenki fél tőle, mert kiszámíthatatlan és agresszív. Nekem is volt dolgom vele, mert anyósomék szomszédjában lakik, el kellett zavarnom a kapuból. Mi lesz, ha egy ott lakó egyszer megelégeli ezeket az állapotokat, és véget vet ennek? Akkor ő ellene mekkora szigorral fog fellépni a rendőrség?
A Fidesz két hete három csapással együtt réges-rég lejárt. Bebizonyosodott, hogy képtelenek megfékezni a bűnözést, sokkal rosszabb a közbiztonság, mint valaha is volt. Elképesztő, hogy közismert agresszív drogos bűnözők zavartalanul éljék az életüket szabadlábon, félelemben tartva a tisztességes embereket.
Mi a célja ezzel a Fidesznek? El akarnak minket, magyarokat üldözni a saját lakóhelyünkről, a hazánkból? Ennek a falunak a közepén szégyenszemre ott lobog a cigány zászló. Egy magyar falu közepén cigány zászló, miközben segélyezett cigánybűnözők riogatják a tisztességes magyar embereket. Remélem, ezek után lesz annyi szégyenérzete a cigány-önkormányzatnak, hogy elrejtik mélyre azt a zászlót.

A képen nemcsak a cigány zászló látszik, a háttérben ott van a nemzeti kormány kulturális szégyene. A falu első említése 1332-ből való, és 1792-ben építették azt a református templomot, amely kiemelkedő művészettörténeti értékünk, hiszen 167 darab festett kazetta található a mennyezetén. Még a festett kazettás mennyezetű templomok között is egyedinek nevezhető a figurális ábrázolású királykazettájával. És ez a templom a cigányzászlós faluban, a cigánybűnözés közepette az enyészeté kezd lenni, mert csak józsefvárosi projektre van pénz, a magyarság legértékesebb emlékeinek megőrzésére, ápolására nincs.
Gyimesi Gábor

További részletek: http://kuruc.info/r/35/123115/#ixzz2rLIHprcx
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jogerős: a Vagyonkezelőnek ki kell adnia az EoN-ügylet előké
  2014-01-24 07:35:58, péntek
 
  Jogerős: a Vagyonkezelőnek ki kell adnia az EoN-ügylet előkészítő anyagait

Beküldte: atlatszo
2014. január 23. csütörtök

A Fővárosi Ítélőtábla helyben hagyta az elsőfokú ítéletet, így most a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. 15 napon belül köteles nekünk kiadni az Magyar Villamos Művek Zrt. közgyűlésére az EoN földgázcégeinek megvásárlásához készített előterjesztést minden mellékletével együtt. Ezzel fontos pert nyertünk: ha az MNV végrehajtja a jogerős ítéletet, akkor megtudhatjuk végre, hogy milyen piaci és gazdaságossági elemzések, milyen kockázatbecslések alapján született döntés a 300 milliárdnyi közpénzt érintő, a paksi bővítés szerződésének aláírása után immár csak az utóbbi évek második legnagyobbjának mondható ügyletről.

Az E.On Földgáz Storage Földgáztároló Zrt. és az E.On Földgáz Trade Földgázkereskedő Zrt. megvásárlásával összefüggő adatok megszerzése érdekében egy éve, az ügylet bejelentése után indítottunk adatkéréseket. Ezek közül perre vittünk - és első fokon szintén nyertük - a Miniszterelnökség ellen a 2012. novemberi Orbán-Teyssen szándéknyilatkozat kiadását, de ennél sokkal fontosabb volt, hogy mire jutunk a Vagyonkezelő által elutasított adatigénylésünkben.

Az MVM 2013. január 31-i közgyűlésén kapott felhatalmazást a menedzsment a szerződés aláírására. Mivel az MVM majdnem 100%-ban állami tulajdonban áll, ehhez a közgyűlési döntéshez a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő igazgatósága adott ki mandátumot. Szerettük volna megtudni, milyen mandátumot adott az MNV, ezt milyen megfontolások alapján tette - és különösen, alátámasztotta-e vagyonértékelés a jelentős, azóta az MVM által nyilvánosságra hozott információk szerint 294 milliárdos kiadást jelentő ügyletet. Ezért adatigényléssel fordultunk a Vagyonkezelőhöz, kérve a közgyűlésre szóló mandátumot tartalmazó előterjesztést és annak mellékleteit.

Az adatkérést a Vagyonkezelő az adatok döntés-előkészítő jellegére tekintettel megtagadta ugyan, de ezt az érvelést keresetünkre a Fővárosi Törvényszék megalapozatlannak találta, és a kért adatokat elsőfokú ítéletében teljes egészében kiadni rendelte. (Az elsőfokú eljárás során a Vagyonkezelő magának a közgyűlési mandátumnak a szövegét ítélet nélkül kiadta.) Az ítélet lényege: a döntés megszületett, a szerződést megkötötték, így nem maradhat a döntési javaslat egésze automatikusan bizalmas, az alperes viszont nem bizonyította, hogy az előterjesztésben olyan adat lenne, aminek nyilvánossága üzleti titkot sértene vagy a Vagyonkezelő törvényes működését lehetetlenítené el.

A Vagyonkezelő azonban fellebbezett: egyrészt azzal érvelt, hogy - mivel a finanszírozás módjáról nincs (legalábbis a fellebbezés benyújtásakor nem volt) döntés - még nincs lezárva a döntés előkészítése, a mandátum pedig csak a legmagasabb árat (az ársapkát) határozta meg, a konkrét összeg meghatározása még az ezt követő eljárások eredménye, ezért mégsem lehet nyilvános semmi az előterjesztésből. Emellett a vevő (azaz az MVM) üzleti titkaira is hivatkozott, de azokat az előterjesztés konkrét szövege alapján most sem bizonyította, igaz, kilátásba helyezte, hogy ,,a jogvita eldöntéséhez kész az ítélőtábla rendelkezésére" bocsátani az előterjesztést és a mellékleteket.

Az ítélőtábla azonban megállapította, hogy ez a bizonyítási szándék elkésett, a Vagyonkezelőnek az elsőfokú ítéletig lett volna lehetősége becsatolnia a vita tárgyát képező iratokat. (Ha megtette volna, akkor azt csak a bíróság ismerhette volna meg, mi adatigénylőként nem.) A döntés időpontjának meghatározása tekintetében pedig a másodfok is elfogadta az ítélet érvelést, így a fellebbezést teljes egészében elutasította.

Az ügy önmagában is jelentős, így természetesen izgatottan várjuk az iratokat, amelyeket megérkezésük után haladéktalanul közzé is teszünk majd. Az ítéletekben kimondott elvek azonban a nemzeti vagyon kezelésével összefüggő többi adatigénylés tekintetében is meghatározóak lehetnek. A paksi bővítési ügylet előkészítő adataira vonatkozó igénylésük megválaszolására például még hét napja van a minisztériumnak.

Az üggyel kapcsolatos bírósági iratokat itt lehet megnézni (Google Drive)

http://atlatszo.hu/2014/01/23/jogeros-a-vagyonkezelonek-ki-kell-adnia-az-eon-ugyl et-elokeszito-anyagait/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2013.12 2014. Január 2014.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 709 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 126
  • e Hét: 459
  • e Hónap: 14651
  • e Év: 147568
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.