Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Hitről
  2014-01-26 23:29:35, vasárnap
 
  Az ember csak akkor ismeri fel mások jó vagy rossz tulajdonságait, ha maga is ugyanolyan erényekkel vagy gyengeségekkel rendelkezik. Egyedül az önfegyelemre és az önkifejezésre való készségünkben különbözünk. Társaim azt tartották helyesnek, ha az ember a saját elhatározásából változik meg. Mindenki meg tud változni, ha akar. Nincs megszabva, hogy mit vetkőzzünk le és mit szerezzünk meg. Másra csak a saját életünkkel tudunk hatni, azzal, ahogy és amit cselekszünk. Ez a hit erősítette a törzs tagjainak törekvését, hogy napról napra jobbak legyenek.

Marlo Morgan






A hit jó, a hit elindít valamerre.





A hit egy életstílus, ami alapján élsz. A hit magként hullik be a szellemedbe, és életstílussá kell, hogy váljon. Akár hatalmas vihar van körülötted, akár teljes csönd, mindenkor hitben kell élned.

Read more: http://attoreseve.hupont.hu/14/kereszteny-irasok#ixzz3I5DJ01l9
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Hitről  
Müller Péter idézet
  2014-01-26 22:51:59, vasárnap
 
 
"Az ember abban az illúzióban ringatja magát, hogy ő a sorsának sohasem az oka, mindig csak az áldozata. Hogy a dolgok alakulásáért mindig a környezete a felelős. Rejtély, hogy ez a több milliárd nagyszerű ember hogyan tudott maga köré ilyen pocsék világot teremteni! Egyik sem érti, hogyan keveredett ezek közé; hogy egy ilyen értelmes, szép és tiszta léleknek miért kell szenvednie ennyi sátáni figurától. Mivel a tudat alatt működő pozitív erő szellemi eredetünket sohasem engedte teljesen elfeledni, minden tettünknek, még a legaljasabbnak is, igyekszünk szellemi indokot találni. Ha egy részeg agyoncsapja társát a kocsmában, azt föltétlenül a 'szidod az anyámat?' felkiáltással, jogos erkölcsi felháborodásában teszi, mert ő nem közönséges gyilkos, hanem édesanyja tiszta nevének védelmező lovagja. Ami tönkremegy, arra azt mondjuk: a rossz emberek elrontották. Persze ezek közé soha senki sem sorolja oda saját magát."

Müller Péter








 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kérj áldást
  2014-01-26 22:28:01, vasárnap
 
 
Bármit csinálsz a szabadban, ami kapcsolódik a természethez vagy a földhöz, állj meg egy pillanatra és kérd a föld, a növények, az állatok és a hely természet-szellemeinek áldását. Gondolj arra, hogy igazából sohasem birtokolhatjuk a Föld egyik részét sem. Mi csak őrizői és gondnokai vagyunk a Földnek, és a hely, ahol éppen vagyunk, mindig tudatja velünk, mik a szükségletei és vágyai.








Esszénus ima
Hétfő:
,,Mennyei Atyám! Küldd el Nap Angyalodat, hogy segítse építeni testem templomát. Mennyei Atyám! Áraszd rám kegyelmedet! Küldd el Kegyelmed Angyalát, hogy segítse építeni szellememet! Ahogyan a nap energiája élteti testem, úgy szellemed, kegyelmed ereje formálja szellememet, hogy teljesen a Te dicsőségedet szolgáljam."

Kedd:
,,Mennyei Atyám! Küldd el Levegő Angyalodat, hogy segítse építeni testem templomát. Mennyei Atyám! Küldd el Bölcsesség Angyalodat, hogy segítse építeni szellememet. Ahogyan a levegő átjárja testem, úgy járja át a bölcsesség szellememet."

Szerda:
,,Mennyei Atyám! Küldd el Víz Angyalodat, hogy segítse építeni testem templomát! Mennyei Atyám! Áraszd rám szereteted! Küldd el Szereteted Angyalát, hogy segítse formálni szellememet! Ahogyan a víz átjárja testem, úgy járja át a szeretet szellememet."

Csütörtök:
,,Mennyei Atyám! Küldd el Föld Angyalodat, hogy segítse építeni testem templomát. Mennyei Atyám! Küldd el Munka Angyalodat, hogy segítse formálni szellememet, hogy munkámmal mindenkor a Te teremtő akaratod eszköze legyek, hogy teljességemmel a Te dicsőségedet szolgáljam."

Péntek:
,,Mennyei Atyám! Küldd el Élet Angyalodat, hogy segítsen bekapcsolódni az élők közösségébe. Mennyei Atyám! Küldd el az Örök Élet Angyalát, hogy segítsen bekapcsolódni Krisztus titokzatos testébe.

Szombat:
,,Mennyei Atyám! Küldd el az Élet-Öröm Angyalát, hogy segítsen bekapcsolódni az emberi sorsközösségbe. Mennyei Atyám! Küldd el Béke Angyalodat, hogy segítse megteremteni belső békémet!"

Vasárnap:
,,Mennyei Atyám! Tudom, hogy testemmel Föld Anya gyermeke vagyok, lelkemmel pedig az én Mennyei Atyám gyermeke vagyok. Tudom, hogy halálom után testem visszakerül Föld Anyához, lelkem pedig hazaszáll az én Mennyei Atyámhoz."


Esszénus Miatyánk

"Mi atyánk, univerzum teremtője, aki Bennünk vagy !
Tetteimmel akarom dicsőíteni a neved.
Országod Bennem és Általad jöjjön létre.
Akaratod testem és szellemem által valósuljon meg.
És testem és szellemem mindennapi eledelét add meg nekem ma.
És bocsásd meg a tévedéseimet, mert nem tudom, nem tudjuk, mit cselekszünk.
Miképpen mi is megbocsátjuk az emberek tévedéseit.
És angyalaid által vezess minket a Felismerés, a Tudás útjára.
Mert tiéd az univerzum, tiéd a Szeretet, és tiéd a Fény
Mindörökké.

Ámen
 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Áldások, imák   
Szepes Mária...LÉLEK DOLGAIRÓL
  2014-01-26 22:22:22, vasárnap
 
 
"Az élet rejtett, legmélyebb törvénye gyanánt állítjuk világképünk középpontjába a tételt, hogy a külső események mindig másodlagosak. Az ember szellemének és jellemének a történésekhez való viszonya határozza meg jó vagy rossz sorsát. Ez az átcsoportosítás rögtön és döntő módon megváltoztatja a belül uralkodó erőállapotokat. Valóságos hegycsuszamlások mennek végbe, és óriási feszültségek szabadulnak fel. S mindez miért? Mert szempontjaink megváltoztatásával szükségképpen meg kell, hogy változzanak bennünk az események kommentárjai is. Gondolataink medre másfajta tartalommal telítődik. ... Ebben az újfajta szemléletben sem tagadhatjuk le a felénk lóduló történések megpróbáltatás-jellegét. Az élet kétségtelenül nem szüntelen örömünnep, hanem csaknem minden ember számára küzdelem, bonyolult teljesítmény: teljes készültséget és koncentrációt igénylő MŰ. De e dinamikus folyamatban nem vonjuk ki magunkat a felelősség alól, s egyszerre képtelenségnek érezzük azt, hogy egy tükörkép fenyegető, obszcén mozdulatait szidalmazzuk, vagy árnyak rángatózásától ijedezzünk, amelyeket általunk láthatatlan, hátunk mögé helyezett fényforrás vetít a falra. ... Gyógyszere minden alacsonyrendű kóros potenciálnak a felismerés, hogy a konfliktusokból nekünk kell kivonnunk magunkat - felfelé. Nekünk kell más, konstruktív gondolatokat helyeznünk saját agyunkba. S akkor is ki kell tartanunk mellettük, ha a szétárasztott rossz töltésű erők még sokáig rezgetik, kavarják körülöttünk a levegőt."

Szepes Mária








 
 
0 komment , kategória:  Író - Szepes Mária  
*** Hogyan fogsz valaha is békét találni ? ***
  2014-01-26 22:09:40, vasárnap
 
 
"És ez a második nagy illúziója az emberiségnek: hogy az élet eredménye kérdéses. És ez a kétely hozta létre a félelmet. Mert, ha kételkedsz az eredményben, akkor kételkedsz a Teremtőben is, azaz kételkedsz Istenben. És, ha kételkedsz Istenben, akkor félelemben és bűntudatban kell élned egész életedben. Ha kételkedsz Isten szándékaiban, és Istennek azon képességében, hogy létrehozza a kívánt eredményt, akkor hogyan fogsz valaha is megpihenni? Hogyan fogsz valaha is békét találni?"

(Neale Donald Walsch, Beszélgetések Istennel)



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Boldogságról...
  2014-01-26 22:05:30, vasárnap
 
 




 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Boldogságról**  
Egy napon mindenről el kell számolni...
  2014-01-26 21:52:43, vasárnap
 
 




 
 
0 komment , kategória:  Író - Márai Sándor**  
Miért félünk a csendtől ?
  2014-01-26 21:28:17, vasárnap
 
 
Sokat panaszolt életformánk nem egy emberben észrevétlenül kifejlesztette a zaklatottság, a túlingereltség igényét. Önmaga idézi fel azt az életformát, ami miatt panaszkodik. Üresnek érzi életét, ha nincs túlzsúfolva elintézendőkkel. Nem tud mit kezdeni magával, ha véletlenül akad egy üres órája. Megriad a csendtől, a rövid ideig tartó egyedülléttől is. Szükségletévé vált, hogy "mindig történjen valami", mindig érje valamilyen inger. Ha egyebet nem tehet, gyorsan bekapcsolja a rádiót vagy a televíziót. Miért félünk a csendtől, az önmagunkkal való maradástól? Miért bömbölnek a hegyek között, a vízparton a táskarádiók? Miért hagyjuk elveszni életünkből a vizek, a fák, a szél hangjait?

Popper Péter




 
 
0 komment , kategória:  Író - Popper Péter  
Rabindranath Tagore - az elégedettségről
  2014-01-26 21:19:50, vasárnap
 
  Amikor elmúlik a fiatalság, az életbe gyönyörű időszak köszönt be - nyugodt és mély, mint a napsugaras ősz. Ebben az időszakban érik meg az élet vetése és a kertben a gyümölcs. Az ifjúság tavaszi szertelensége akkor már nem helyénvaló. Mintha földi hajlékunk épületét most tetőzné be az élet. Ebben az időszakban minden, amit átélünk - jó és rossz is, az örömteli és a szomorú is -, megváltoztatja tudatunkat. Lemondunk arról, hogy az ábrándozás elvarázsolt világában tévelyegjünk, és úgy rendezzük be az életet, ahogyan azt korlátozott lehetőségeink megengedik. Nem vonz bennünket egy ismeretlen, szerelmes asszony csábító tekintete, és többre értékeljük a régi vonzalmakat. Az ifjúság frissessége akkor már elhalványodik, és az ember nem öregedő lelke a hosszú közös élet után mind világosabban ül ki az arc, a szem kifejezésében. A hang, a mosoly, a tekintet - minden összhangba kerül az ember belső világával. Nem reménykedünk többé az elérhetetlenben, nem kesergünk többé a hűtlen szerető miatt, és megbocsátunk azoknak, akik megcsalnak bennünket. S akkor odaadjuk a szívünket annak, aki mellettünk állt, aki megszeretett bennünket, aki hűséges maradt hozzánk az élet minden vihara és minden keserű elválása után. S érezzük az elégedettséget és nyugalmat a kipróbált, hű barátok kedves körében. Keserű azok sorsa, akik az élet lágy alkonyán új vonzalmakat, új sikereket vonszolnak hasztalanul, akikre nem vár a meghitt otthon, amelyben megpihenhetnek, s akiket nem üdvözöl a lámpa meleg fénye, ha este hazatérnek.
/ Rabindranath Tagore/




 
 
0 komment , kategória:  ***** Az élet alkonyán********  
Müller Péter : Szeretetkönyv
  2014-01-26 21:13:35, vasárnap
 
 




"Gyűjts erőt, dolgozd fel a múltad emlékeit,
és jól figyelj, mert ahol eltörtél, ott leszel erős,
ahol vesztettél, ott leszel legyőzhetetlen.
Az Igaz Ember nem menekül a múltjától,
bármilyen sötét volt is,
mert kudarcaiból lesz hatóanyag,
vereségeiből diadal - tragédiák érlelik naggyá."

Müller Péter



 
 
0 komment , kategória:  Író - Müller Péter  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2013.12 2014. Január 2014.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 144 db bejegyzés
e év: 872 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 4552
  • e Hónap: 13222
  • e Év: 69155
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.