Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Romantikus menyasszonyi ruha
  2014-01-26 17:17:13, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Esküvői-estélyi ruhák  
Fodros menyasszonyi ruha
  2014-01-26 17:15:23, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Esküvői-estélyi ruhák  
Csipkés menyasszonyi ruha
  2014-01-26 17:14:22, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Esküvői-estélyi ruhák  
Az öregedés lassítása
  2014-01-26 16:21:05, vasárnap
 
  Korunk előrehaladtával testünk valamennyi sejtje és az általuk felépített valamennyi szervünk és szervrendszerünk öregszik.

Ezt a folyamatot számos hatás gyorsítja, például a szabad gyökök felszaporodása. A szabad gyök olyan molekula, amely normális esetben sejtünk védelmi rendszerének része, és sejtjeink maguk termelik. Ha azonban valamilyen hatásra (bizonyos ásványi anyagok vagy vitaminok hiánya, erős környezeti ártalom, fertőzés, kimerülés) a szabad gyökök felszaporodnak, vagy a semlegesítő antioxidánsok mennyisége csökken, a szabad gyökök a szervezet saját sejtjeit kezdik el károsítani. A sejtek fala, szerkezeti elemei sérülnek, pusztulnak, ami idő előtti öregedéshez vezet, és számos betegség okozója lehet. A szabad gyökök hatását antioxidánsok bevitelével semlegesíthetjük, és ezzel a kedvezőtlen hatásokat mérsékelni lehet, az öregedési folyamatot pedig késleltetni, lassítani.

Ahhoz, hogy tudja, mennyi antioxidánsra van szüksége szervezetének, végezzen Balance szabadgyök-tesztet, és az eredmény függvényében fogyasszon antioxidáns-tartalmú étrend-kiegészítőt. A hatást a szabadgyök-teszt ismétlésével ellenőrizheti!

Tudta-e, hogy a szabad gyökök veszélyt jelentenek Önre?
A szabad gyökök az anyagcsere természetes melléktermékei, melyek mindannyiunk szervezetében termelődnek bizonyos mennyiségben. Ha azonban felhalmozódnak, drasztikusan felgyorsítják az öregedési folyamatot, továbbá közel 100 féle betegség kialakulásáért felelősek. A szabad gyökök kialakulása nem kerülhető el. Az egészségtelen étkezés, a testmozgás hiánya, a dohányzás, az alkoholfogyasztás, illetve a stresszes életmód mind szabad gyököket termel. Teste öregedési folyamatainak lassítása és egészsége megőrzése érdekében ajánlott a szabad gyök szintjének rendszeres ellenőrzése!

Mit okoznak a szabad gyökök?

 Öregedési folyamat: károsítják a sejteket és ezzel gyorsítják az öregedést.

 Daganatok: sok daganattípus, többek között máj-, méhnyak- és petefészekrák okozói.

 Cukorbetegség: a szabad gyökök pusztítják az inzulintermelő sejteket.

 Májbetegség: a májsejtek oxidációjáért felelnek.

 Gyomorbetegség: a gyomorfalat is pusztítják.

 Dermatitisz: a bőr állapotának romlásában is van részük.

 Reumatioid artritisz: az ízületek romlása miatt reumás tüneteket alakítanak ki.

 Megfázás, influenza: a hétköznapi betegségek felelősei is lehetnek.

Ezek mellett sok más betegség kialakulásában játszanak szerepet a szabad gyökök.

Hogyan védekezhet a szabad gyökök hatása ellen?
A szabad gyökök ellen védekezni az antioxidánsok megfelelő mennyiségű bevitelével lehetséges. Az antioxidánsok oxidációt késleltető és gátló anyagok. Sok növényi szervezetben természetesen fordulnak elő nagy mennyiségben. Az antioxidánsok gátolják a szabad gyökök hatásait, tönkreteszik, illetve semlegesítik azokat, így megtisztítják a szervezetet ezektől a káros anyagoktól. Bőséges antioxidáns fogyasztása elősegíti a betegségek megelőzését, serkenti a gyógyulási folyamatot, illetve lassítja az öregedést.

Mennyi antioxidánsra van szüksége?
A szükséges antioxidáns adagjának meghatározásához mérje meg a szervezetében található szabadgyök-mennyiséget. A Balance szabadgyök-tesztcsík segítségével néhány cseppnyi vizeletmintából megállapítható szervezetének szabadgyök-szintje. A tesztcsík a malon-dialdehid-szint semi-quantitatív meghatározását biztosítja, mely a szabadgyök-mennyiség ismert jelzője
.
Milyen további előnyei vannak a szabadgyök-meghatározásnak?
Visszajelzést ad szervezete általános állapotáról. Lemérhető bizonyos betegségek (pl. cukorbetegség, daganatok, fertőző betegségek, keringési betegségek) kezelésének hatékonysága. Az antioxidánsok hatásának lemérése. A helyes táplálkozás ellenőrzése. A stressz-szint ellenőrzése. Az anti-aging bőrkezelések hatásának ellenőrzése.

Mennyi idő szükséges egy tesztre?
A tesztcsík reagens felületét mártsa frissen vett vizeletbe néhány másodpercre. Papírszalvétán itassa le a felesleget. Várjon 3 percig, és a reagens felület elszíneződését hasonlítsa össze a dobozon található színskálával. Olvassa le az értéket a skáláról!
A csomagban 5 tesztcsík található.
Forrás: gyógyszernélkül
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Orvosságok a távol keletről
  2014-01-26 12:16:41, vasárnap
 
 


Gyógyszerek Kínából

A tradicionális kínai gyógyászatban fontos szerepet játszik az akupunktúra. Ez egy Európában is szélesen elterjedt ázsiai gyógymód. Kínában azonban messze nem ez a legfontosabb gyógyítási technika, hanem a növényi orvosságokkal történő kezelés. Már egy Krisztus előtti 2. századból származó írás is azt bizonyítja, hogy a kelet-ázsiaiak nagyon korán alkalmaztak gyógyszereket. A szöveg 282 előírással 52 betegség ellen utal elsősorban növényi összetevőkből készült gyógyszeralapanyagokra. Orvosságként említi még az újszülött fiúk vizeletét, az emberi verejtéket vagy a spermát is.

Sok lehetőség van a gyógyszerek elkészítésére. ,,Chao" alatt a kínaiak például a pirítást értik. Ha az orvosságot rövid ideig a napon kell szárítani, azt ,,pu"-nak nevezik. A tradicionális kínai medicina gyógyszeripara évente több mint 8 milliárd euró értékben termel gyógyszereket - és ez növekvő tendencia. Ezeknek a gyógyszereknek az exportja is növekszik az USA-ba és Európába. Mivel a gyógyszerek behozatalának az EU-s országokban szigorú követelményei vannak, mifelénk többnyire a ,,táplálékkiegészítő" fogalom alatt találhatók meg.

A tibeti orvosság meghódítja a nyugatot
Teljesen hivatalosan és legálisan találta meg azonban az útját nyugatra egy tibeti gyógyszer, a Padma 28. A 28 gyógynövényből álló keverék 1977 óta engedélyezett gyógyszer Svájcban a ,,perifériás artériás elzáródásos betegség ellen". Ez a lábartériák keringési zavara. Járásnál olyan erős fájdalom lép fel, hogy az érintett személyeknek újra és újra meg kell állniuk. A kapszula Magyarországon étrend-kiegészítőként került forgalomba.

A csikung (qigong) segít ellazulni
A gyógyszerek és az akupunktúra mellett az ázsiai gyógyászatban sok más gyógymód létezik, mint például a jóga és a csikung. Ez utóbbi spirituális úton támogatja az egészséget. A ,,gong" annyit tesz, mint ,,munka, teljesítmény, hatás", míg a ,,qi" az ,,élet tápláló leheletét" jelenti. A csi átjárja az egész kozmoszt. Minden élőlény és minden dolog, sőt minden egyes szerv létfontosságú csít hordoz magában. Az egész rendszer egyensúlyban tartásához a tan követői összekötik a meditációt nyújtógyakorlatokkal. Világszerte sok különböző gyakorlási forma és stílus létezik, becslések szerint 3600 körül.
Forrás :gyógyszernélkül
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Jó napot Neked gif
  2014-01-26 08:55:11, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Hölgy rózsával gif
  2014-01-26 08:52:06, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Hegedűslány gif
  2014-01-26 08:50:25, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Harcoslány csili-vili
  2014-01-26 08:43:21, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Keleti Főnixmadarak gif (szinváltós)
  2014-01-26 08:42:08, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2013.12 2014. Január 2014.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 316 db bejegyzés
e év: 5813 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5154
  • e Hét: 13936
  • e Hónap: 45422
  • e Év: 250123
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.