Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
Magyar települések felé közelednek a feldühödött ukránok
  2014-01-26 22:18:18, vasárnap
 
 
Magyar települések felé közelednek a feldühödött ukránok

2014. január 26., 19:46 , forrás: MTI, szerző: VZ
Magyar települések felé közelednek a feldühödött ukránok

Aggodalmának adott hangot a Külügyminisztérium biztonságpolitikáért felelős helyettes államtitkára, politikai igazgatója vasárnap amiatt, hogy a hírek szerint ultraradikális csoportok indultak Nyugat-Ukrajna több megyéjéből Kárpátaljára.

Egyelőre ott még nem tartunk, hogy a magyar közösséget közvetlen támadás érte volna vagy érné, de úgy gondoljuk, amennyiben a fejlemények Kárpátalján is erőszakos fordulatot vesznek, mindenképpen megvan az esélye annak, hogy olyan irányban eszkalálódik a helyzet, amelyben a magyar kisebbség is céltáblává fog válni - mondta Takács Szabolcs.
Közelednek a magyarlakta városokhoz

Közölte: vannak olyan hírek, hogy vasárnap Nyugat-Ukrajna több megyéjéből, Ivano-Frankivszk megyéből, Lemberg megyéből ultraradikális, szélsőséges nézeteket valló csoportok indultak el tömegével Kárpátaljára is, és félő, olyan szándékkal mennek, hogy Ungváron is megostromolják a kormányzati épületeket, és azokat ellenőrzésük alá vonják.

Ez különösen aggasztó, hiszen egy Magyarországgal szomszédos megyéről van szó, ahol ráadásul jelentős számú magyar ajkú közösség él, és nyilvánvalóan az ő sorsuk mindenképpen a magyar kormány kiemelt figyelmét élvezi - mondta Takács.
A Majdannal is szembemennek

A politikai igazgató elfogadhatatlannak nevezte és mélyen elítélte az ultraradikális, szélsőséges nézeteket, mivel azok épp azon törekvések ellen hatnak, amelyeket a mérsékelt tüntetők megfogalmaznak Ukrajna különböző városaiban, a kijevi Majdan téren.
Ők indultak meg Kárpátalja felé

,,Nekünk, nacionalistáknak forradalom útján meg kell döntenünk a belső megszállás rendszerét, nincs más út" - mondta a francia hírügynökségnek Andrij Taraszenko, a magát Jobboldali Szektornak nevező, Viktor Janukovics elnököt és kormányát megszállóknak tekintő ultranacionalista csoportosulás vezetője. Kompromisszumra nincs lehetőség ezzel a bandával, mi vagy ők, vagy mi győzünk, vagy elpusztítanak minket" - jelentette ki Taraszenko.



Pénteken a kárpátaljai Ungváron blokád alá vették a megyei állami közigazgatási hivatal épületét, és bejelentették, hogy néptanácsot hoznak létre, amely a regnáló hatalmat lesz hivatott felváltani.

Ezek az ő elveikkel, harcukkal, forradalmukkal ellentétes eszmék nem szolgálják Ukrajna európai közeledését és az európai értékeket, illetve az egész ország békés, demokratikus átalakulását és jövőjét - közölte. Magyarország, miközben érti az elégedetlenkedők hangját is, abban érdekelt európai partnereivel összhangban, hogy Ukrajnában a belső feszültséget békés, tárgyalásos úton oldják meg - mondta Takács Szabolcs.

A tárca álláspontját ismertetve utalt a visegrádi elnökség okán, a visegrádi külügyminiszterek nevében néhány nappal ezelőtt kiadott közös nyilatkozatra, amelyben kifejezték aggodalmukat az ukrajnai eseményekkel kapcsolatban, és aláhúzták, hogy elítélik az erőszakos cselekményeket, amelyek halálos áldozatokkal is jártak már Kijevben. ,,Azóta a helyzet Ukrajnában nem javult, inkább eszkalálódott" - mutatott rá Takács Szabolcs.
Kijev továbbra is lángokban áll

Nem nyugszanak a kedélyek Kijevben1/11

Nem nyugszanak a kedélyek Kijevben
Europress/AFP
Vasárnapra virradóan is folytatódtak a kormányellenes tüntetések Kijevben. Az éjszaka folyamán mintegy kétezer tüntető az ukrán főváros központjában megrohamozott egy épületet, amelyet a biztonsági erők használtak. A rendőrök könnygázzal, illetve vakítógránátokkal igyekeztek feltartóztatni őket. A tüntetők körülzárták az épületet, a biztonsági erőket távozásra szólították fel. Személyi sérülésről nem érkezett jelentés.

Vitalij Klicsko a Függetlenség terén felállított emelvényen azt hangoztatta, hogy az ellenzék előre hozott elnökválasztás kiírását követeli még az idén. Oleh Tyahnibok, a Szabadság (Szvoboda) párt vezetője pedig kijelentette, hogy a harc folytatódik.

http://mno.hu/hatarontul/magyar-telepulesek-fele-kozelednek-a-felduhodott-ukranok -1207493
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Korlátozza a külföldön élő magyarok szavazati jogát a Fidesz
  2014-01-26 22:16:32, vasárnap
 
  Korlátozza a külföldön élő magyarok szavazati jogát a Fidesz
2014, január 26 - 13:41



A Jobbik azt várja a kormánytól, hogy a határon túl rekedt honfitársaink után a külföldre vándorolt szociális emigráns magyarok felé is ,,nyújtsa ki a kezét" - jelentette ki Dúró Dóra, a radikális párt országgyűlési képviselője vasárnap délelőtt elhangzott sajtótájékoztatóján.

A Jobbik politikusa úgy véli, hogy a Fidesz a nemzet érdekét alárendelte saját pártérdekeinek azzal, hogy adminisztratív akadályokat gördített a szociális okokból külföldre vándorolt magyarok szavazási lehetősége elé. Közel félmillió olyan választópolgár van, aki bár életvitelszerűen külföldön él, de mivel rendelkezik Magyarországon bejelentett lakcímmel, levélben történő szavazásra nem jogosult. Számukra a választáson való részvétel csupán formális lehetőség, így a többi magyarral szemben komoly hátrányban vannak.

Dúró Dóra szerint teljesen abszurd, hogyha valaki megszünteti bejelentett magyarországi lakcímét, akkor már jogosult szavazni. Úgy véli, hogy a Fidesz valójában fél ezeknek az embereknek a szavazataitól, ugyanis ezek az emberek az elmúlt 24 év kormányainak köszönhetően kényszerültek külföldre vándorolni.

A Jobbik a külföldre kényszerült magyarokat is a nemzet részének tekinti - hangsúlyozta a politikus. Hozzátette: kormányra kerülésük esetén mindent megtesznek, hogy ezeket az embereket hazahívják, és itthon biztosítsanak számukra boldogulást, továbbá meg kívánják nekik adni azt a lehetőséget, hogy külföldről levélben is szavazhassanak.

alfahir.hu

http://alfahir.hu/korlatozza_a_kulfoldon_elo_magyarok_szavazati_jogat_a_fidesz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bilderberges Martonyi szerint az eltérő kultúra őshazájának
  2014-01-26 22:11:32, vasárnap
 
  2014-01-26. 21:51
Bilderberges Martonyi szerint az eltérő kultúra őshazájának demokráciája a francia forradalomhoz hasonlóan békésen jött létre

A külügyminiszter szerint India volt az első ország a francia forradalom óta a világon, amelyik képes volt békés úton jelentősen megváltoztatni a történelmet.
Martonyi János az indiai alkotmánya kihirdetésének 64. évfordulóján Budapesten, az indiai nagykövetségen tartott ünnepségen méltatta, hogy India a világ és Magyarország számára is nagyon sok mindent képvisel, egyebek mellett a vallások, nyelvek, kultúrák sokszínűségét, és azért, hogy elsőként erőszakmentesen változtatta meg a történelmet, az emberiségnek hálásnak kell lennie.
Martonyi János kiemelte: India a világ legnagyobb demokráciája lett, amely alkotmányos alapokon nyugszik, és emellett fejlődő szuperhatalom. Vannak kihívásai, de nagyon jó lehetőségei is, amelyeket ki tud használni, azért, mert minden közösséget, amely az országban van, tisztelnek - tette hozzá.
Malay Mishra, Indai magyarországi nagykövete az ünnepségen felidézte, hogy 1950. január 26-án létrejött a világ legnagyobb demokráciája, és ez sok más országnak is példát mutatott. Azóta nagyon nagy utat jártak be, és mostanára gazdaságilag a világ egyik leggyorsabban fejlődő országává váltak. Elmondta azt is, büszke arra, hogy a két ország között milyen különleges kapcsolat van. Sokkal több támogatást kapnak a magyar kormánytól, mint amennyire számított, Orbán Viktor miniszterelnök tavaly októberi látogatása Újdelhiben pedig új fejezetet nyitott a két ország kapcsolatában - jelentette ki Malay Mishra.
Indiában 1950. január 26-án hirdették ki az alkotmányt, ezzel elszakadtak az Egyesült Királyságtól, és köztársasággá alakult a ma mintegy 1,2 milliárd lakosú ország. Azért választották ezt a napot az alkotmány életbe lépésére, mert 1930-ban január 26-án hirdették ki az indiai függetlenségi nyilatkozatot.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/123184/#ixzz2rXcN9ePE
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A köztársasági elnök megint arcon csúszott elöttük
  2014-01-26 22:02:17, vasárnap
 
  A köztársasági elnök megint arcon csúszott elöttük
2014. január 26. 19:43

A köztársasági elnök arra kéri a tévéket és rádiókat, hogy a hétfői holokauszt emléknapon este 7 órakor 70 másodperces néma gyásszal emlékezzenek a 70 évvel ezelőtti eseményekre. Közleményét szó szerint idézzük. Különösképpen azért, mert Trianon 80. évfordulóján ilyesmi véletlenül sem történt.

Az auschwitz-birkenaui haláltábort 1945. január 27-én szabadították fel az első ukrán front katonái. Az Egyesült Nemzetek Szervezete e napot a holokauszt nemzetközi emléknapjává nyilvánította.

Auschwitz, bár sok száz kilométerre van hazánktól, mégis a magyar törtelem része. Ez a haláltábor közel félmillió honfitársunk embertelen gyötrelmeinek, megaláztatásának és halálának helyszíne volt.

Hetven évvel ezelőtt, hazánk 1944-es német megszállását követően a náci helytartók és a velük kollaboráló magyar állami szervek közreműködésével beteljesülni látszott Hitler náci Németországának akarata. Alig fél év leforgása alatt könyörtelenül végrehajtották a gettósítást, és deportálták szinte a teljes vidéki magyar zsidóságot.

Soha nem felejthetjük el, hogy abban a hetven esztendővel ezelőtti tragikus évben halálvonatok végeláthatatlan sora indult el magyar területekről a náci koncentrációs táborokba. Mint ahogy soha nem feledhetjük el azt sem, hogy ha a háború menete a hitleri Németország és nyilas kiszolgálói szándékai szerint alakul, a gettókba zsúfolt honfitársaink további százezreire is ugyanez a sors várt volna.

A magyar zsidók tragédiája egész politikai nemzetünk fájdalma és pótolhatatlan vesztesége.

Ezért felhívással fordulok a magyarországi rádiók és televíziók szerkesztőségeihez, arra kérve őket, hogy a maguk lehetőségei szerint segítsék elő, hogy 2014. január 27-én este 7 órakor a holokauszt 70. évfordulója alkalmából 70 másodperces néma gyásszal közösen emlékezzünk meg ártatlanul elpusztított honfitársainkról.

Legyen ez a csend közös gyász, a halálba taszított honfitársainkért érzett közös fájdalmunk csendje.

Az ártatlan gyermekek, idősek, nők és férfiak százezrei előtti tiszteletadásunkkal juttassuk kifejezésre nemzetünk egységét és eltökéltségét abban, hogy a szabad és demokratikus Magyarország polgárai semmiféle közösséget nem vállalnak semmilyen emberellenes eszmével vagy ideológiával, sem azokkal, akik a XX. századi történelmünk során a magyar állam nevében követtek el jóvátehetetlen bűnöket saját honfitársaikkal szemben.

Hiszem, hogy a néma tiszteletadás közös csendjének ereje hozzájárul ahhoz, hogy felismerjük egymásban a jót, és közösen ítéljük el a rosszat.


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=72170
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megúszták a rendőrverő cigányok!
  2014-01-26 16:57:12, vasárnap
 
  Megúszták a rendőrverő cigányok!
in Kiemelt híreink, Legalja
24 jan 2014

Persze ahol az osztálytársát meggyilkoló cigány is megússza (Kozák Rajmund) felfüggesztettel, ott nincs mit csodálkozni. Holokauszttagadásért is ennyit, vagy többet osztanak. Köszönjük, fideszbirkák.
A maroknyi rokonság

A maroknyi rokonság



Ítélettel zárult a törvényes határidőn belül szerdán az a gyorsított eljárás, aminek keretében bíróság elé állították azt a 18 és 19 éves cigány testvérpárt, akik január 12-én vasárnap kora délután megverték az intézkedő rendőröket Sárbogárd főutcáján.

A 19 éves K. János első rendű vádlottat egy év hat hónap, öccsét, K. Gyula Máriót egy év négy hónap börtönre ítélte első fokon a bíróság, az amúgy is vérlázítóan alacsony büntetést ráadásul mindkét cigány esetében két év próbaidőre felfüggesztették. Az ügyész súlyosbításért, az elkövetők és védőik felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek.

Letört fogak, agyrázkódás

Amint azt megírtuk, 12-én, vasárnap délután Sárbogárd belterületén a két “fiatal" egy Ladával 60 kilométeres sebességgel közlekedve átlépte a záróvonalat, s szabálytalanul balra kanyarodva egy trafik előtt megállt. Az egyik rendőr a trafikból kilépő “fiúval" szemben intézkedett. (Korábban is bemérték őket, akkor 97-tel mentek.) Miután nem volt nála személyi és jogosítvány, a 60-ért, a rendőr a záróvonal átlépéséért és az okmányok hiányáért 30 ezres helyszíni bírságot ajánlott fel. A “fiú" azt vágta a képébe, nem tud, és később se fog fizetni. Szó szót követett, “dulakodás kezdődött", amibe beavatkozott előbb az öcs, majd a többi rendőr. A csetepaté végén a két “fiú" bilincsbe verve végezte, az egyik rendőrnek viszont letört két foga, és enyhe agyrázkódást szenvedett.
Sokan már egy hete azt feltételezték, hogy ítélet születik, ám akkor, a védelem kérését elfogadva - miszerint további tanúk meghallgatására lenne szükség -, Novák Kovács László, a Sárbogárdi Járásbíróság elnöke, címzetes törvényszéki bíró elnapolta a tárgyalást. A szerdai, reggel 9-től este 6-ig tartó tárgyaláson először az intézkedő három rendőrnek tettek fel újabb kérdéseket a vádlottak védői.

Olyan is volt, hogy eltörték a rendőr karját

Az ügyvédek először az intézkedés jogszerűségét firtatták, szó volt például arról, hogy a 60 kilométeres sebesség nem gyorshajtás, csak a szabályok kisebb fokú megsértése, illetve arról, hogy az intézkedés során felajánlott 30 ezer forintos helyszíni bírság arányban áll-e az elkövetett szabálysértésekkel. Később szóba került, hogy az ügyben érintett rendőrökkel szemben más eljárás is folyik, aztán még később - az ítélet bírói indoklásában - arról is esett szó, hogy Sárbogárdon és környékén sajnos nem ritka az ehhez hasonló eset, volt például olyan is, amikor a rendőrt úgy megrúgták, hogy eltörött a karja.

A múlt heti védői kérésnek megfelelően meghallgatták a védelem újabb három “tanúját". A “vallomások" során ilyen és ehhez hasonló mondatok hangoztak el: ,,Borzasztó volt látni a brutális rendőri intézkedést, nekem is vannak gyermekeim..." ,,A rendőr elkapta a torkát, el akarta venni a telefonját..." ,, A földön fekvő fiút ütötték-rúgták, lefújták gázspay-vel..." A rendőrök válasza minden esetben az volt a vallomásokra: nem így történt, nem is láttuk a tanúkat, nem voltak ott.

A szembesítés eredménytelen - diktálta a jegyzőkönyvvezetőnek minden esetben a bíró, miután kiderült, hogy a “tanúk" és a rendőrök vallomása eltérő.
“Példás életet élnek, bácsinak szólítják a rendőrt"

A hosszadalmas vádbeszéd és a még hosszadalmasabb védőbeszéd után a vádlottak szóltak az utolsó szó jogán. Elmondták, hogy sose volt dolguk a törvénnyel, a másodrendű K. Gyula Márió így fogalmazott: ,,Tisztelem a rendőröket, most is rendőr bácsinak szólítom őket... Elnézést kérek mindenkitől, akit akaratomon kívül bántottam vagy akinek kárt okoztam... "

Félórás szünet után a bíró kihirdette az ítéletet. Indoklásában egyebek mellett elmondta, hogy figyelembe vette enyhítő körülményként az önkormányzat és a kisebbségi önkormányzat véleményét a “fiatalokról", akik a védők által becsatolt iratok szerint is példás életet élnek...

harcunk.info nyomán

http://magyarhajnal.com/megusztak-a-rendorvero-ciganyok/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Döbrögista skizofrénia
  2014-01-26 16:43:12, vasárnap
 
  Döbrögista skizofrénia

Posted on 2014/01/26 Szerző: Admin
Ez valami hihetetlen! Ezen már tényleg csak vonyitva lehet röhögni!

A döbrögisták nyilt levelet irtak a “baloldalnak"! Tudják?-annak a “baloldalnak", amely most felvonultatja a Zsúrfiút, Libást, a Füvest, Gabriéllát, Kunczét,-no meg El Qrot! Azaz magát az Ördögöt.
És ebben a nyilt levélben a döbrögisták-amit a “tisztességes baloldalhoz" irtak, követelik, hogy vessék ki maguk közül-az “Összefogás" névre keresztelt bűnszövetségükből-az Ördögöt.
Azaz El Qrot.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház főigazgatója-Csiba Gáborról van szó-szerint El Qro egy kifelé beszélő, befelé gondolkodó politikát folytat. Ez pedig megengedhetetlen, és a döbrögista etika szerint ez kizárólag őket megillető jog. Hozzátette: egy választási csatában általában tisztességes emberek küzdenek egymással, éppen ezért nem mindegy, hogy most a “tisztesség és az elqroizmus" küzd egymással. Csiba Gábor úgy véli, hogy Döbrögi egykori hivatali elődjének személye nem hiteles-nem úgy mint Döbrögié-és erre fel kell hívni a tisztességes ellenzék figyelmét is. A 25 éve a keresztes haszonlesők táborát erősitő kórházigazgató elmondta: hordájának összeröffenésén hallott a nyílt levélről. Kijelentette: nem tudja, ki fogalmazta a levelet, és szerinte nem az a lényeg kik írták alá, hanem az, hogy mi a tartalma?

Megáll az ész! Megáll, mert ezek a nyiltlevélfirkászok azt akarnák bizonygatni, hogy imádott Döbrögijük a tisztesség megtestesitője-ellentétben a Sátánt megtestesitő El Qroval.

De hogy mi ebben a röhögnivaló?

Hát az, hogy mit szólnának ahhoz a döbrögisták, ha a Zsúrfiúék néhány nyalonca irna egy nyilt levelet a narancsos horda és a Birkamenet számára, hogy ők úgy gondolják, hogy Döbrögit vessék ki maguk közül?! Mert az úgy tisztességes-szerintük!
Hát kiváncsiak lennénk a hatásra? Szerintünk a döbrögistáknak a lélegzete is elállna az ötlettől!

De komolyan!
Mit reméltek ezek a Döbrögi-fanok ettől a levéltől? Hogy a szoclib maffia kitaszitja majd magából El Qrot? Mert ők úgy akarják? Hát ez már egy teljes politikai skizofrénia! Lassan már azt képzelik magukról, hogy ŐK HATÁROZHATJÁK MEG, hogy ki legyen a politikai ellenfél!
Egészen hihetetlen viselkedés!
Ráadásul rájuk nézve igencsak veszélyes is! Hiszen mióta bevette a szoclib maffia El Qrot a közös játékba, azóta a döbrögista horda egészen hideglelősen viselkedik. Mintha fogvacogva rettegnének El Qrotól! Ezzel aztán azt a látszatot keltik, hogy rájuk nézve az egyetlen valós veszélyt El Qro jelenti! Amivel pedig az őket meneszteni vágyókat pontosan a Sátán tábora felé terelik! Mert az Őket Meneszteni Vágyók látják rajtuk a riadalmat, amit El Qro felbukkanása okoz köreikben! (Mondjuk nehéz is feledni azt a csúfságot, ahogyan az Ördög anno elbánt Döbrögivel! Úgyhogy nem is csoda a rettenetük!)

Hanem ezzel a nyilt levéllel tényleg hülyévé nyilvánitották magukat-és ki a rettegésüket El Qrotól!
A “kismagyaroknak" meg aztán teljesen mindegy, hogy ki fosztogatja őket! Az eszesebbjei már fölfogták: az egyik kutya!-a másik eb! Egyikből sem lesz szalonna!
Döbrögi vagy El Qro?-egyremegy!

Nem is értjük az El Qro neve hallatán önmagukat összecsináló, és keresztet hányó döbrögisták izgalmát és félelmét.
Hiszen ezidáig legalább három esztendejük volt, hogy bizonyitsák: ők jobbak mint El Qroék! Rettegésük az ördögtől mintha abból táplálkozna, hogy ők maguk is úgy érzik: ez a Magyarország jobban teljesit dolog mintha nem nagy meggyőző erővel birna! A népek között legalábbis! (Vagy tán' már ők maguk sem hisznek benne?)
Meg az a rezsiharc ide vagy oda-nem árt az ördögöt a falra festeni! Hátha a magyarok is megijednek! Oszt' gyühet a zemúttnyócévezés megint!

Ugyanis a “zemúttháromésfélévbe" csak két dolog fért bele ezidáig: a zemúttnyócévezés meg a lopás! De azok nagyon!
A “zemúttnyócévet" meg a “zemúttháromésfélévet"-MEG A “ZEMÚTTHUSZONNÉGYÉVET"-átvészelő magyarok már csak röhögnek a maffiózók serény ijesztegetésein! Amivel csak egymást vaditgatják.

http://balrad.wordpress.com/2014/01/26/dobrogista-skizofrenia/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hát kezdi kiviritani a foga fehérjét a zsidó szeparatizmus N
  2014-01-26 16:30:00, vasárnap
 
  Hát kezdi kiviritani a foga fehérjét a zsidó szeparatizmus Nyugat-Ukrajnában!Galicia (Nyugat-Ukrajna): két zsidó megyében betiltották a kommunista pártot

Betiltotta a Viktor Janukovics elnök mögött álló Régiók Pártja és a kommunista párt működését két nyugat-ukrajnai megye, Ternopil és Ivano-Frankivszk.A barna részek-Kárpátalja kivételével-nevezhető Galiciának

Vasárnapi médiajelenések szerint a két egymással szomszédos megyében a hétvégén tartott rendkívüli megyei tanácsüléseken fogadták el a képviselők azon előterjesztést, amely szerint a kormánypárt, és az őket kívülről támogató kommunisták tevékenysége ellentmondásban van a nemzeti érdekekkel, valamint sérti az ukrán állampolgárok jogait és szabadságát. A megyékben a két párt tevékenységét és szimbólumait is betiltották.

Január 23-án a nyugati és közép-ukrajnai megyékben a hatalomváltásért tüntetők támadásokat kezdtek helyi adminisztrációs épületek ellen, amelyek közül többet megszálltak. Helyi jelenések szerint jelenleg a tüntetők kezén van a megyei adminisztráció Lvivben (Lembergben), Rivnében, Ternopilban, Ivano-Frankivszkban, Csernyivciben és Hmelnickijben. Zsitomirban és Poltavában is kísérletet tettek az ottani adminisztrációs épületek elfoglalására, sikertelenül. Vinnicjában és Ungváron tömegdemonstrációkat tartottak az ottani adminisztrációs hivatalnál...
(MTI)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rohamosan növekszik a németországi euroszkeptikus párt népsz
  2014-01-26 16:19:00, vasárnap
 
  2014-01-26. 11:43
Rohamosan növekszik a németországi euroszkeptikus párt népszerűsége

Az eurót ellenző Alternatíva Németországnak párt népszerűsége néhány hónap alatt sokat nőtt. A szeptember 22-i német parlamenti választásokon az AfD 4,7 százalékot szerzett, kevéssel maradva el csak a Bundestagba való bejutástól.
Négy hónappal az európai parlamenti választások előtt Németországban rohamosan növekszik az euroszkeptikus Alternatíva Németországnak (AfD) nevű párt népszerűsége.

Egy vasárnap nyilvánosságra hozott, az európai parlamenti esélyeket feltérképező felmérés szerint a német politikába tavaly berobbant, az eurónak hadat üzenő párt támogatottsága most 7 százalékos.
Ezzel szemben tovább tart a Bundestagból a tavaly szeptemberi országos választások eredményeként kiesett liberális Szabad Demokrata Párt (FDP) mélyrepülése. Az FDP támogatottsága mindössze 3 százalékos, ami azt jelenti, hogy ha ma tartanák a választásokat, a nagy hagyományokkal rendelkező párt az Európai Parlamentbe éppen csak bejutna. Az európai parlamenti küszöb ugyanis pont 3 százalék, szemben a német parlamentbe való bejutáshoz szükséges 5 százalékkal.
Az Angela Merkel vezette CDU, illetve a CSU együttes támogatottsága 42 százalékos, ami azt jelenti, hogy a konzervatív pártok támogatottsága változatlanul magas. A CDU/CSU jelenlegi nagykoalíciós partnere, a szociáldemokrata SPD pedig 26 százalékon áll.
Az eurót ellenző Alternatíva Németországnak párt népszerűsége néhány hónap alatt sokat nőtt. A szeptember 22-i német parlamenti választásokon az AfD 4,7 százalékot szerzett, kevéssel maradva el csak a Bundestagba való bejutástól.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/4/123165/#ixzz2rWBce9Q1
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Háromezer eurós büntetést kapott a Hitlert elmarasztaló fran
  2014-01-26 16:13:06, vasárnap
 
  2014-01-25. 14:18
Háromezer eurós büntetést kapott a Hitlert elmarasztaló francia képviselő

Csütörtökön háromezer eurós pénzbüntetésre ítéltek egy francia parlamenti képviselőt, aki többek füle hallatára közölte, hogy “talán Hitler nem ölt meg elég cigányt".

A sajnálkozó kijelentés Gilles Bourdouleix-től, a jobbközép UMP parlamenti képviselőjétől származik. A honatya - aki a nyugat-franciaországi Maine-Loire megyéből került a törvényhozásba - tavaly, egyik vidéki útja során illegálisan az országban tartózkodó cigányok karavánjába botlott. A képviselő száján ekkor csúszott ki a fent idézett mondat, melynek fültanúja volt egy riporter is. Ő azután nem volt rest, és a Quest France című lap 2013. július 31-i számában a nyilvánosság elé tárta a "náci eszmék terjedésének eme újabb bizonyítékát".
Az ügyben eljáró angers-i bíróságon a vádhatóság fél év börtönnel vagy 5 ezer eurós pénzbüntetéssel akarta sújtani a magáról megfeledkezett honatyát, amiért “emberiség ellen elkövetett bűntetteket magasztalt".
“Viselkedése teljességgel elfogadhatatlan" - közölte Yves Gambert ügyész. “Szavai súlyos támadást jelentenek az értékeink ellen, és faji gyűlölet keltésére is alkalmasak" - fejtegette a vádhatóság képviselője. Bourdouleix maga eleinte tagadta, hogy a neki tulajdonított kijelentés valóban elhangzott volna. Csakhogy a fasizmus ellen engesztelhetetlen harcot folytató riporter felvette diktafonjára a képviselő szavait. A honatya ügyvédje a tárgyaláson azzal védekezett, hogy védence “pusztán a fogai között mormolta el" a kifogásolt mondatot.
A kiszabott büntetéssel azonban az ügynek még nincs vége, ugyanis a Francia Emberi Jogok Ligája, két másik “antirasszista szervezet", valamint a “holokauszt emlékezetét ápoló" két csoport is polgári peres eljárást kíván kezdeményezni Bourdouleix ellen.
Perge Ottó - France24 nyomán

További részletek: http://kuruc.info/r/6/123142/#ixzz2rW9y0O4R
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Snowden az első televíziós interjújában gazdasági kémkedésse
  2014-01-26 15:50:49, vasárnap
 
 
Snowden az első televíziós interjújában gazdasági kémkedéssel vádolta az Egyesült Államokat



26.01.2014, 16:51


Edward Snowden volt amerikai hírszerző tiszt a német ARD csatornának adott interjújában elmondta, hogy meggyőződése szerint az amerikai NSA többek között gazdasági kémkedéssel is foglalkozik.
"Ha például a Siemensnek olyan információi vannak, amelyek nem kapcsolódnak a nemzetbiztonsághoz, de az Egyesült Államok felhasználhatná azokat a saját nemzeti érdekeihez, akkor fel is fogja őket használni" - mondta Snowden.

Az Oroszországban élő Snowden azt is elmondta, hogy nincs több titkos anyaga. Mindent átadott az újságíróknak és nem tudja befolyásolni a bizalmas információk megjelenését a sajtóban.

Az ARD-nak adott interjú Snowden első televíziós interjúja volt, amelyet ma fognak sugározni a német egyes csatornán.


http://hungarian.ruvr.ru/2014_01_26/Snowden-az-elso-telev-zios-interjujaban-gazda sagi-kemkedessel-vadolta-az-Egyesult-Allamokat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
2013.12 2014. Január 2014.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 709 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 126
  • e Hét: 459
  • e Hónap: 14651
  • e Év: 147568
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.