Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 33 
Megszorítások semmiért: elbukott a szabadságharc
  2014-01-28 20:28:36, kedd
 
  Megszorítások semmiért: elbukott a szabadságharc
Tegnap | 10:36

Négy év alatt az Orbán-kormány, amely úgy vette át a kormányzást, hogy mindent feláldozó harcot hirdet az államadósság ellen, összesen 3000 milliárd forinttal növelte az államadósság mértékét az Államadósság Kezelő Központ tájékoztatása szerint.

Orbán Viktor négy évvel ezelőtt szabadságharcot hirdetett az államadósság ellen. Ennek érdekében a ciklus során számos adósság-szabályt hozott a kétharmad - amelyet később, bonyolultságuk és betarthatatlanságuk okán fel is függesztettek. Az államadósság csökkentésének érdekében az államháztartás hiányát is igyekezetek - sajátos eszközökkel - 3 százalék alatt tartani. Korábban megírtuk: mindez szemfényvesztés csupán, hiszen a magánnyugdíj-pénztári befizetések államhoz visszaterelése nélkül most is 4 százalék fölött lenne a büdzsé hiánya.
A számok, amelyeket most az Államadósság Kezelő Központ tett közzé, arról árulkodnak: a szabadságharc csúfos kudarcba fulladt. Az utolsó, teljes egészében a szocialista kormány által irányított év végére, 2009 decemberében 18 964 milliárd forint lett a teljes adósságállomány. 2010 végére ez a szám 20 041 lett, vagyis ezermilliárd forinttal ugrott meg azonnal a tartozás.

A 2011-es évben a központi költségvetés 3000 milliárddal gazdagodott, a magánnyugdíjpénztárak teljes vagyonának lenyúlásával. Akkoriban a kormányzati kommunikáció központjában az állt: a teljes összeget az adósságállomány csökkentésére fordítják majd. Oly annyira elkötelezett volt a kétharmad, hogy külön pénzalapot hozott létre, amelybe az állampolgárok maguk is utalhattak, csakis a szabadságharc győzelemre segítése érdekében.

A tetemes összeg felhasználása után 17 ezer milliárd körülire várnánk az év végi adósságot. Csalódnunk kell. 2011. december 31-én a magyar állam 21.426 milliárd forinttal tartozott hitelezőinek. Vagyis újabb egy év - és 3000 milliárd elteltével - 1400 milliárddal nőtt az adósság. 2012 végére minimális csökkenést sikerült elérni: 20 720 milliárdon állt a mutató. Nem sokáig. A tavalyi évet megint növekedéssel, 22 ezer milliárdos mínusszal zártuk.

Vagyis: 3000 milliárdnyi megtakarítás elégetése után az egyenleg a kormányváltáskori szinthez képest 3000 milliárdos adósságnövekmény. Ha ehhez a két számhoz még hozzáadjuk a 2500 milliárdnyi megszorítást, amelyet a kabinet léptetett életbe, összesen - a ciklus teljes egészét nézve 2,5 százalékos GDP-emelkedés mellett - 8500 milliárd forinttal lettek a magyar állampolgárok soványabbak. Ebből kétszer lehetne felépíteni a paksi bővítést, külső segítség nélkül. Ehhez képest Orbán Viktor még 3000 milliárd forintnyi hitelt vett fel Moszkvától az atomerőmű bővítésére. Vagyis a végső összeg: 11500 milliárd forint.

http://stop.hu/belfold/megszoritasok-semmiert-elbukott-a-szabadsagharc/1211728/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Arra kérem a köztársasági elnök urat, hasson oda, hogy a ma
  2014-01-28 20:14:33, kedd
 
  Béres Erika írása


Arra kérem a köztársasági elnök urat, hasson oda, hogy a magyarországi televíziók és rádiók reggel 7 órakor 7o másodperces néma gyásszal emlékezzenek meg a Doberdó környéki templomok kriptáiban bezsákolva heverő magyar hősökről. Olaszországban 2014. emlékév. Az olaszok értetlenkedve figyelik Magyarországot, miért nem szállítják haza a holttesteket, miközben itthon Anna Frank naplóját nyomják, ami golyóstollal íródott, - bár azt akkor még fel sem fedezték, - nem beszélve a tiszteletdíj körüli bírósági vitákról. Az I. Világháború ÖSSZES FRONTJA a történelmi Magyarország ezeréves határán kívül volt és mégis elvették területünk kétharmadát. Valamint rá lehetne térni arra, hogy Linder Béla, a puccsista zsidókormány hadügyminisztere hogy mondhatta a háború legfontosabb időszakában, hogy "Nem kell hadsereg többé.Soha többé katonát látni nem akarok.Fegyvert többé szolgálaton kívül nem viselünk, sem tisztek, sem legénység " Ezután hetekig lőtték minden fronton a Linder Béla által tétlenségre kárhoztatott magyar hadsereget - rengeteg katona halt meg értelmetlenül. Lehetne elemezni, Demecser mellett a Székely hadosztály hogy tette le a fegyvert, miközben keletről a Magyarországra beözönlő román csapatok ,nyugatról a zsidók által vezetett Kun-Kóhn Béla Vörös hadserege támadta hátba ...Magyarországon, magyar csapatokat, zsidók támadtak hátba ... Hogy kapta meg Erdélyt és a Partiumot Románia 1920-ban Trianonban, amikor még 1918 május 7.-én a Bukaresti béke alapján békét kötött és kiszállt a háborúból ? Erről miért nem tanítanak az iskolában ? Valamint miért "építenek" adóból, közpénzből hiányos történelmet a következő generációknak? (Dr. Nagy Levente egyik írása nyomán)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elhúzódó polgárháborúra és invázióra készül az ukrán kormány
  2014-01-28 20:10:36, kedd
 
  Elhúzódó polgárháborúra és invázióra készül az ukrán kormány
2014.01.28 17:05


Az ukrán kormány döntést hozott a Berkut és a Hrifon különleges belügyi erők létszámának jelentős növeléséről - ez az információ szivárgott ki a kabinet hétfőn, zárt ajtók mögött tartott tanácskozásáról. Jelenleg a Berkut (szirti sas) rohamrendőri alakulatnak mintegy négyezer, a Hrifonnak (griffmadár) ezer tagja van. A kormány döntése alapján a belügyminisztérium irányítása alá tartozó két alakulat létszámát 30 ezer főre növelik.

Emellett az igazságügyi minisztérium utasítást kapott ara, hogy tegye törvényessé a népi milíciák létrehozását, amelyek a közrend helyreállításában vesznek majd részt. Az ülésen javaslatként hangzott el, hogy az állami költségvetés tartalékkeretéből különítsenek el összeget lőszerek és fegyverek vásárlására a belügyi egységek és az újonnan létrehozott népi milíciák számára.

Az információkat kiszivárogtató forrás szerint szigorú titokban rendkívüli állapot bevezetését tervezi a kormány, az ukrán hatóságok elhúzódó polgárháborúra és idegen katonai beavatkozásra készülnek fel.


http://www.hidfo.net/2014/01/28/elhuzodo-polgarhaborura-es-invaziora-keszul-az-uk ran-kormany
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Cirkusz, kenyér nélkül
  2014-01-28 20:00:16, kedd
 
  Cirkusz, kenyér nélkül
2014.01.28 12:25


Huszonöt év után érdekes fordulatot vehet a demokratikus cirkusz Magyarországon. Szerdán várhatóan döntés születik arról, hogy a februártól kezdődő kampányidőszakra érvényes plakátolási tilalmat kiterjesztik a hidakra, aluljárókra és fákra is.

A villanyoszlopokra már eleve tilos plakátot helyezni. Lehet aggódni a demokráciáért - akinek hajlama van még ilyesmire -, mert az újabb törvényeknek köszönhetően csak a drágább bérelhető felületek maradnak elérhetőek, azokat meg már lefoglalta a Fidesz. Arról nem is beszélve, hogy a kisebb pártok költségvetése nem fogja megengedni a kampányt az idei évben. Nem nagy veszteség - de gondoljunk csak bele, alig két évtizeddel azután, hogy Orbán liberális semmirekellőként felszólalt az egypártrendszer ellen, Magyarországon ismét egypártrendszer van, - Orbánnal az élen.

Az érdekes csavar csak ezután fog következni: a baloldal ugyanis annyira le van maradva, hogy az idei kampány már nemhogy januárban, de tavaly lezajlott. A Fidesz kormánypozícióból folytatta le a kampányt a rezsicsökkentéssel és egyéb hangulatjavító intézkedésekkel. Most pedig hatalmas stratégiai előnyben van -, mert a Fidesznek idén gyakorlatilag nem kell kampányolnia. Feltűnően kevés plakát lesz majd látható emiatt, és a kormány még azt a kártyát is kijátszhatja, hogy a szegényes plakátkampány után az agresszívan plakátolgató baloldalt megbélyegezze, mondván, hogy "az emberek nyomorognak, ezeknek meg ennyi pénze van, hogy mindenhol reklámozzák magukat. Biztos külföldi tőkéből."

Nehéz eldönteni, melyik a nagyobb tragikomédia: a baloldal szerencsétlenkedése, vagy az a tény, hogy a magyar nép egy újabb történelmi lehetőség kellős közepén újból csak birka módra tűri, hogy megvezessék. A baloldalnak ezek után már csak egy teendője van: vonyítani, hogy betiltották a plakátragasztást. Ezzel teljes lesz a belpolitikai helyzetkomikum, - lehet mulatozni, akinek ez még ínyére van.

Fenyvesi Áron

http://www.hidfo.net/2014/01/28/cirkusz-kenyer-nelkul
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tovább romlik a magyar gazdaság - jön az újabb válság
  2014-01-28 19:57:29, kedd
 
  Tovább romlik a magyar gazdaság - jön az újabb válság
2014.01.28 16:10


Súlyos gondok vannak a magyar gazdasággal. Hiába erőszakolta ki a kormány nagyon súlyos adó emelésekkel és új adókkal, hogy a hiány és a gazdasági növekedés az előírt legyen (papírforma szerint), ezen a módon nem javult a gazdaság teljesítő képessége.

A legnagyobb baj továbbra is a termelő vállalkozások megszűnésével van. A kormány ígéretei és politikája ellenére nincs gazdasági erősödés, a belső és külső piacok nem erősödtek, ott a magyar árukra nagyon kicsi a kereslet. A belpiac fő baja, hogy nincs vásárlóerő. Két súlyos folyamat is érzékelhető az országban, ez pedig a területi és anyagi különbségek növekedése. Területileg probléma, hogy vásárlóerővel csak azok a területek bírnak, amelyek a nyugat fő áruszállítási útvonalain van, főleg észak-nyugat Magyarország és pár ipari terület. A többi megye és terület gazdaságilag szinte lenullázta magát. A vásárlóerővel bíró területeken pedig a társadalmi rétegződés deformálódott erősen, egyre jobban elszakadnak egymástól a gazdag és szegény rétegek. Ha pedig sok pénz kevés kézben koncentrálódik, a vásárló erő ezen a területen is csökken. A befektetési kedv egyre csökken. Még soha a rendszerváltás óta olyan kevés vállalkozást nem indítottak mint most, de soha olyan sok sem szűnt meg.

Új válság közeledik

Már kezdik rebesgetni egy újabb globális válsághullám kezdetét. A magyar válsághullám is hamar bekövetkezik, a kép annyival lesz színesebb, hogy megjelennek majd mellékkörülményekként azok a tényezők is, ahol korábban foltozni próbálták a rendszert. A magyar rendszerre visszaüt a túlzott hitelállomány, és annak további növelése értékpapírokban. Ahol a túlzott vállalkozói támogatásokkal toldoztak-foldoztak, ott ez üt vissza. Megfigyelhető, hogy mióta kialakultak a különböző gazdasági válságok, azóta ez minden esetben hullámzó periódusokban alakul ki. Jelenleg már a második nagy válsághullámot gyűrtek le a magyar kormány, de minden esetben némi javítást produkálva rosszabb lett a helyzet, amint ami a hullám előtt volt. A 2010-es államcsőd közeli helyzetet papíron átmeneti fellendülés követte, de már láthatóak a következő hullám jelei. Sosem tudható, melyik lesz az, amelyik mindent borít magával. Eddig minden nagy világválság háborúba torkollott. A kérdés már csak az, hogy mikor fognak elkezdeni nyíltan beszélni erről.

Válságsújtott ágazatok

Összességében kijelenthetjük, hogy sem a mezőgazdaság, sem az ipar nem tud kiugróan meglendülni. A mezőgazdasági mutatók semmit nem javultak, és nehezíti a helyzetet az, hogy gyakorlatilag a nagy felvásárlóktól függ mindenki, akik pedig saját kényük kedvük szerint manipulálják a piacokat. Az iparnak nincs fizetőképes kereslete. Nem kell állandóan azzal az egy kettő nagyobb nyugati céggel példálózni, aki gyakorlatilag kirabolja népet és a hasznot kihordja az országból, a valóságos ipari termelés csökkent. Már-már történelminek számító cégek szűnnek meg, bútorgyárak, könnyűipari gyárak válnak üres épületekké. Amennyiben a kormány nem vezeti be a közmunka intézményt, ahol éhbérért dolgoztatnak embereket, már összeomlott volna a munkaerőpiac. Magában az útadó, és a megemelt adók sem hoznak javulást, ezek semmi másra nem jók mint arra, hogy a statisztikát javítsák. Ezzel valamennyi nyugati gazdasági elemző cég tisztában van hazánk vonatkozásában, és ennek hangot is adnak. De valamennyi ilyen intézkedés visszaüt, mert a hatás-ellenhatás újra jelentkezik. Megemelik a benzin jövedéki adóját? Kevesebb fogy, elvesztette, amit megnyert volna, lehet duplán emelni. Ez a példa mindenre igaz. A nyugati cégek azt is felróják hazánknak, hogy a volt szocialista berendezkedés miatt nincs úgynevezett vándorló munkavállalói réteg, mivel hazánkban szokás az ingatlan birtoklás (otthonunk van), és nem a bérlés. Így a cégeknek kell menni a munkások után, ahelyett, hogy a munkások költöznének az iparterület közelébe. Így a már meglévő cégek mellé nem jönnek újak, mert a szabad kapacitást nem tudják kiaknázni.

Akik elárulják szövetségeseiket

Orbán most pályázatokkal, közpénzek elnyerésével fordul szembe az EU-val. Olyan kiírásokat csinálnak sok esetben EU pénzekre, melyek nem felelnek meg az EU verseny szabályoknak. Most éppen 170 milliárd forint ragad bent, melyek útépítésre megítélt pénzek és az EU benntartotta szabálytalan pályázati kiírás miatt. Kérdés persze, hogy egyáltalán kapunk-e annyit Brüsszeltől, amennyit befizetünk. Így nem valószínű. A Nyugat Orbán jelenlegi politikáját egyértelműen árulásnak fogja fel. Látjuk, hogyan helyezkedik szembe a brüsszeli vezetés a Fidesz irányvonalával. A büntetés pedig az ország nagyon nehéz helyzetbe juttatását hozhatja. Minél több a megvont pénz, annál több munkahely szűnik meg itthon. A cégek ugyanis kénytelenek nagyon gyorsan reagálni a kialakuló válsághelyzetekre, tanultak már a 2008-as esetből. A most megszűnő cégek legtöbbjénél a bajok már akkor elkezdődtek, de abban az időben még felvehető hitelekkel megpróbáltak talpon maradni. Most a hitelek már a hitelek törlesztésére kellenének, de a jelen bankpolitika miatt nincs hitel, így munkahelyek tízezrei szűnnek meg. A Fidesz mindezzel láthatóan nem tud, de lehet nem is akar mit kezdeni. Őket lefoglalja az, hogy a propaganda eltakarja a bajokat. Ami pedig nem szúr szemet, az nem is fáj.

Jellemző az árulókra az, hogy nincsenek gátak, amelyek megszabnák, meddig lehet elmenni. Az áruló ember azonban, ha egyszer azzá vált, örök életre az is marad, és minden egyes árulása egyre könnyebb lesz, míg végül pontosan olyanná nem válik mint egy kaméleon, és oda vált, ahonnan érdekei szerint hasznot remél. Kormányunk pontosan ilyen kaméleon jellem. A liberális élharcosként induló Orbán-féle Fidesz mára átváltozott kékből nemzeti színbe, és a Likud testvérpártja Izrael helyett egyfolytában Moszkvába mászkál. Ha kell, szó nélkül köpik le volt kenyéradóikat, ha a másik oldalról a legkisebb biztosítékot látják magukra nézve. Persze, a történet ezzel nem érne véget, mert nehéz Orbán Rebeka nevét lekaparni, elég messzire világít a hajdani szándék, mi az irány. Jól tudjuk, hogy nem változott az irány, csak most tesznek egy kis kitérőt, hátha így nem süllyed el a sok léket kapott Fidesz-bárka. A mostani folyamatok, melyek az EU elárulásával folytatódnak, nem őszinte, és nem alátámasztott folyamatok, csupán arról van szó, hogy Orbán nem hajlandó belátni hibáit, inkább eljátssza a rinocérosz bőrű bolondot, aki úgy tesz, mintha az elmúlt 25 évben csak Csipkerózsika álmot aludt volna.

A vízfej, amivel nem tudnak mit kezdeni

Teherként húzza magával a magyar rendszer az eszméletlenül nagy bürokráciát is. Megdöbbentő, hogy a bürokráciában dolgozók aránya a produktív dolgozókhoz képest hazánkban az egyik legrosszabb mind európai, mind világ vonatkozásban. Ezzel a teherrel a rendszer nem tud mit kezdeni, megfizetjük az óriásira nőtt vízfejet, vagy tovább nő a munkanélküliség. Leépíteni nem tudja, mert nem tud munkát adni helyette, átképzésre nincs se pénz, se megvalósítható elképzelések. Így marad a fogyatkozó ipar nyakán az eszméletlen bürokrácia. Ekkora bürokratikus gépezet fenntartásához egy újabb iparosítás lenne szükséges, amire a látszateredményeket produkáló, néhány évente leváltott pártokrata rendszer alkalmatlan. Ahogy telik az idő, ez mind nyilvánvalóbbá válik, és a feldíszített statisztikák alapján kontárkodást megint az egyszerű magyar munkás érdeke bánja. Magyarországnak, a magyar gazdaságnak minimum egy új iparosításra, stabil, válsághullámoktól védett magyar pénzre és a köpönyegforgató rendszerváltók eltávolítására van szüksége!

Kemény Gábor

http://www.hidfo.net/2014/01/28/tovabb-romlik-magyar-gazdasag-jon-az-ujabb-valsag ?fb_action_ids=274227486065810&fb_action_types=og.likes&fb_ref=.Uufb4nvA2 Bo.like
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Itt a rezsibiztos újabb ötlete, amivel megint csak drágulás
  2014-01-28 19:40:28, kedd
 
 
Itt a rezsibiztos újabb ötlete, amivel megint csak drágulás jöhet

2014. január 28., kedd 5:22 Pénzcentrum.hu



A rezsibiztos megemelné az ingyenes készpénzfelvétel felső határát és havi kettőről négyre bővítené a pénzfelvételi lehetőségek számát is, miután egyébként több bank is emelt díjain az eredeti készpénzfelvétel bevezetésével párhuzamosan.



Németh Szilárd, a rezsicsökkentésért felelős képviselő tovább csökkentené a bankolási költségeinket. De a valóságban már ez ingyenes készpénzfelvétel eredeti formája is drágította több pénzügyi tranzakció díját. Ahogy a Pénzcentrum elsőnek megírta a legnagyobb magyar bank is eltörölte a készpénzfelvételhez kapcsolódó akcióit.

Lépett az OTP: kemény válasz az ingyenes készpénzre

A pénzügyi rezsicsökkentés bizonyosan nem oldható meg egyszerűen a készpénzfelvétel ingyenessé tételével. A hitelintézetekhez több szálon is kapcsolódunk. Sokunknak hitele van vagy szeretne némi pénzt félretenni, de még a boltokban is banki terminálokon keresztül vásárolunk. Ez utóbbi ára akkor is beépül a termékek árába, ha csak kevesen használnak kártyát, hiszen az elektronikus fizetés áthárítása törvényi akadályokba ütközne. Így vagy úgy tehát valahogy mindenképp meg fogjuk fizetni egy olyan intézkedés árát, ami tovább csökkenti a bankok bevételét. Ha nem a készpénzfelvételek díjai emelkednek, akkor más folyószámlához kapcsolatos költségek. Ha ezeket sem engedi a kormány, akkor majd a hitelesek, betétesek vagy a boltok termékeiben mindannyian megfizetjük az intézkedés költségeinek a többszörösét. Különösen igaz ez a jelenlegi helyzetben, amikor alig van az árakat lefelé mozgató verseny a bankok között, amiről részben épp a kormányzat eddigi lépései tehetnek.

Mi a helyzet a többi rezsivel?
A lakossági rezsidíjak területén - a szolgáltatás jellegéből fakadóan - hagyományosan erős árfelügyelet érvényesül, ennek betudhatóan jóval kisebb az esélye az olyan közvetlen egyéb, "beszivárgó" áremelésekre, amelyek a pénzügyi rezsicsökkentés területén megjelenhetnek. Ettől függetlenül a megfelelő gazdasági alapot nélkülöző díjvágások, értsük ez alatt, hogy a szolgáltatás teljes költségét nem fedező díjak megállapítása, hosszú távon szintén az árak emelkedését okozhatják. Egyrészt az elmaradó beruházások később halmozottan megjelenő igényként jelentkezhetnek, másrészt pedig a keresztfinanszírozási elemek beépülésével a termelési szektor rezsidíjának növekedése a termékek áremelkedését okozhatják.


De vajon min változtathat Németh újabb ötlete?

Két részre kell bontani a kérést. A 150 ezres limit emelése egyrészt azoknak kedvez, akiknek lehetősége van ennyi készpénzt elkölteni havonta (a magyar átlagfizetésből és annak torzulásaiból arra lehet következtetni, hogy kevesen lehetnek ilyenek), másrészt tovább torzítja a pénzügyi szokásainkat azzal, hogy méginkább a papírpénz irányába terel mindenkit. A ténylegesen rászoruló családoknak ritkán van szüksége ekkora pénzösszegre, így őket nem is igazán érintené kedvezően ez a változás.

A készpénzfelvételek számának növelése ezzel szemben akár még jó ötlet is lehetne. Bár a bankoknak jelenthet nagyobb költséget a gyakoribb készpénzfelvétel, de igazából ez akár a kártyahasználatot is növelheti. A gyakori ingyenes készpénzfelvétellel nem kellene az ügyfeleknek a hónap elején nagyobb összeget felvennie, így gyakrabban használhatná a kártyáját, hiszen nincs kényszer rá, hogy mindenképp elköltse a már felvett összeget. Csak annyit vehetnénk fel, amennyire biztosan szükségünk van végszükségben meg még mindig ingyen férhetnénk hozzá a folyószámlán tartott pénzünkhöz. Ezzel kamatokat se veszítenénk és a pénzügyeinket is biztonságosabban tervezhetnénk.

A készpénzfelvétel ingyenessé tétele helyett egyébként is hasznosabb lenne az internetbank és az elektronikus pénzügyi szolgáltatások népszerűsítése. Számításaink szerint, nagyságrendekkel többet lehetne spórolni havonta, mint a rezsibiztos átgondolatlan ötleteivel. Normál használat mellett például 10 ezer forintos különbség van a számlavezetési díjak között, attól függően, hogy inkább fiókban vagy online intézzük el pénzügyeinket.

Tízezreket spórolhat évente a magyarok többsége, ha ezt tudja

Ebben ingyenes lehetne akár a hiteltörlesztők utalása (sokan például azért fizetnek több száz százalékos THM-mel még ma is vissza hiteleket a gyorskölcsönt nyújtó pénzügyi vállalkozásoknak, mert nincs bankszámlájuk), díjmentes csoportos beszedés és egy olcsó bankkártya. Emellett pedig támogathatná a kormány olyan internetbankok fejlesztését is, amit könnyen megtanulnak az idősek is. Az alapszámla ötlete sem új, az európai parlament már rég foglalkozik vele. Ez egy úgynevezett fapados számlát jelentene mindenkinek kedvezően feltételekkel, de korlátozott tudással. Valójában tehát lenne igazi alternatívája a pénzügyi rezsicsökkentésnek, méghozzá olyan, ami nem napokon belül emeli meg egyébként is drága bankolási költségeinket.


http://www.penzcentrum.hu/ongondoskodas/itt_a_rezsibiztos_ujabb_otlete_amivel_meg int_csak_dragulas_johet.1039034.html?utm_source=penzcentrum&utm_medium=mail&a mp;utm_campaign=hirlevel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Két éve üzemel a magánrepülőtér Felcsút határában
  2014-01-28 19:32:23, kedd
 
  Két éve üzemel a magánrepülőtér Felcsút határában


nolvideo | 2014. január 27.

2012 áprilisa óta üzemel nem nyilvános repülőtér Felcsút határában. A netes térképeken nincs rajta. Megtaláltuk.



http://www.noltv.hu/video/5283.html#.UudUnbaey64.facebook
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kérdés a holokauszt-emléknapra: miért borítja egyre sűrűbb
  2014-01-28 19:30:46, kedd
 
 



Kérdés a holokauszt-emléknapra: miért borítja egyre sűrűbb homály a gázkamrák létezését?


A Kuruc.info olvasói, illetve általában a tájékozott, értelmes, gondolkodó emberek tisztában vannak azzal, hogy a hivatalos holokauszt-történet ezer sebből vérzik. A revizionisták az elmúlt évtizedek folyamán jól megalapozott tudományos (történelemtudományi és természettudományi) érvek és bizonyítékok sokaságával cáfolták meg az elfogadott holokauszt-,,narratíva" bizonyos kulcsfontosságú állításait. A napjainkban hivatalosnak tekintett holokauszt-mítosz egyik lehetséges cáfolatát azonban éppen az annak terjesztésére kiagyalt propaganda szolgáltatja.

Itt a bizonyíték!
Ha ugyanis vállaljuk a kínszenvedést, és végigolvassuk a holokauszttal kapcsolatban az elmúlt évek során megjelent cikkeket, tanulmányokat, könyveket, megnézzük a témával kapcsolatos dokumentum- és játékfilmeket, meghallgatjuk a hivatalos történészeknek, újságíróknak és politikusoknak a ,,soára" vonatkozó megnyilatkozásait és szónoklatait, a következő különös felfedezésre jutunk: mint ördög a tömjénfüsttől, úgy ódzkodnak a holokauszt kiemelten legfontosabb kérdésének, az elgázosításoknak a részletes bemutatásától. Csak úgy röpködnek a levegőben a lózungok a ,,magyar állam bűnösségéről", a ,,zsidók megkülönböztetéséről", a ,,magyar közigazgatásnak a zsidók elszállításában történő közreműködéséről", a ,,vagonokról", a ,,deportálások során történt szörnyűségekről", a ,,halálba küldött zsidó honfitársainkról", a ,,haláltáborokról", ,,Auschwitzról", az ,,ipari méretű népirtásról". De hogy pontosan hogyan gyilkolták meg az ,,ipari méretű népirtás" keretében a ,,haláltáborokba" küldött ,,zsidó honfitársakat", arról egyetlen szó nem sok, de annyi sem esik. Vajon mi lehet ennek a különös hallgatásnak a magyarázata? (A kegyeleti okokra történő hivatkozást nyugodtan mellőzhetjük. Pedig valószínűleg élnek majd vele, mert például a meggyilkolt ,,több millió zsidó" tömegsírjai feltárásnak elmaradását is a kegyeleti okokkal, sőt a zsidó vallási előírásokkal magyarázzák.)
Pedig micsoda borzalmas színekkel lehetne lefesteni az állítólagos elgázosítások részleteit, a gázkamrákban meggyilkolt milliók borzalmas utolsó perceit! Régebben a holoiparosok próbálkoztak ilyesmivel. Amióta azonban a revizionisták rámutattak a feltételezett elgázosítások súlyos technikai problémáira, a gázkamrákról (továbbá az elektromos futószalagos, vízbe fojtós, a csecsemőket élve tűzbe hajigálós kivégzésekről, a zsidók bőréből lámpaernyőt, testükből szappant, kolbászt stb. készítő eljárásokról) beszámoló ,,szemtanúk" egymásnak és a fizikai-kémiai törvényeknek, valamint a józan észnek is ellentmondó vallomásaira, azóta a holokauszt propagandistái felhagytak az ,,ipari méretű népirtás" technikai részleteinek ecsetelésével. Egyáltalán nem véletlen, hogy még Spielberg nagyszabású propagandafilmje, a Schindler listája is kerüli a gázkamrában történt tömeggyilkosságok pontos bemutatását, és például Imre Kertesz Sorstalanság című regényében sem gázosíttatja el a főszereplőt.
Hasonlóképpen feltűnően gyanús az úgynevezett hivatalos holokauszt-történészek hallgatása az ügyben. Az egyetlen valóban átfogónak és alaposnak tekinthető munka a gázkamrák kérdésében a hivatalos történészek oldaláról Jean Claude Pressactól származik (Auschwitz: Technique and operation of the gas chambers, New York, 1989), melyre érdekes módon a legritkább esetben hivatkoznak a holoparaziták. (Pressac hitt ugyan az elgázosításokban, de a milliós auschwitzi áldozati számot túlzónak tartotta, ráadásul az évek múlásával és ismeretei bővülésével számos kérdésben közeledni kezdett a revizionistákhoz. A holoparaziták többek között bűnéül róják fel azt is, hogy említett könyvében - az angol nyelvű kiadás 429. oldalán - le merte írni az alábbi mondatokat: "Mindenfajta 'közvetlen', vitathatatlan és nyilvánvaló bizonyíték hiányzik az elgázosításokra vonatkozóan (legalábbis a mai napig nem került elő ilyesfajta megdönthetetlen bizonyíték) [...] Így a 'közvetett' bizonyítékokkal kell beérnünk, amelyek azonban elegendőek és megfelelőek." ) A hivatalos körökben elismertségnek örvendő Robert Jan van Pelt nevű történész is írt ugyan a gázkamrákról, de az ő ,,felfedezéseit" sem nagyon népszerűsítik. (Talán azért sem, mert ő volt az, aki a Toronto Star című lap 2009. december 27-i számában kijelentette: ,,Amit tudunk, annak 99%-át nem vagyunk képesek tárgyi bizonyítékokkal alátámasztani... amit tudunk, (mármint Auschwitzról, illetve általában a holokausztról - P.O.) közös örökségünk, közös tudásunk részévé vált."
A Kuruc.info hasábjain lezajlott holokauszt-viták során szóba kerültek ugyan az elgázosítások technikai kérdései, mindvégig érezhető volt azonban, hogy vitapartnereim igyekeztek elterelni a témát az állítólagos gázkamrákról és a feltételezett ,,ipari méretű népirtás" technikai részleteiről. Karsai, miután sokallni kezdte a ,,részletek" boncolgatását, a vita egy pontján a következőképpen fakadt ki: ,,Nem a Treblinkán kivágott fák mennyiségét kellene méricskélni." De hasonlóképpen igyekezett más irányba (a deportálások szörnyűségei, a nemzetiszocialista vezetők kijelentései és állítólagos szörnyű tervei stb. irányába) terelni a vitát Ungváry Krisztián is. ,,Egy kérésem van: az elgázosítással kapcsolatos technikai kérdéseit ne nekem tegye fel, mert ezt a kérdést én nem kutattam. Sajnos a holokauszt tárgykörébe a gyilkolások ezer egyéb módja is beletartozik. Arról nyugodtan kérdezhet" - jelentette ki - egyébként tiszteletre méltó őszinteséggel - az első holokauszt-vita során Ungváry Krisztián.
Létezik egyáltalán hivatalos történész Magyarországon, aki elmélyedt volna az elgázosítások technikai részleteiben? Vagy csak szónokolnak a ,,haláltáborokról", a ,,gázkamrákról", az ,,ipari méretű népirtásról", és senki sem meri még csak érinteni sem azt a kulcsfontosságú kérdést, hogy pontosan miképpen gyilkolták az embereket a ,,haláltáborokban", és hogyan működtek azok az egyre inkább mitikus jelleget öltő gázkamrák? Jótékony homályba burkolni az elgázosításokat és a gázkamrákat éppen olyan, mintha például a keresztény teológusok beszélnének és írnának ugyan Jézus Krisztus életéről, tetteiről, cselekedeteiről, sőt haláláról is - de a feltámadásáról csak érintőleges szólnának. Csakhogy ők nem így járnak el.
Mert ahogyan a feltámadás nélkül nincsen kereszténység, úgy gázkamra nélkül nincsen holokauszt-vallás. De mivel még a szaktörténészek sem tudják hihetően elmagyarázni az állítólagos elgázosítások folyamatát, ezért minden hivatalos megszólaló, mint macska a forró kását, úgy kerüli ezt a roppant veszedelmes és a legteljesebb mértékben homályos, sőt már-már mitikus témát. Így történhet meg azután, hogy egyre inkább a vagon lesz a holokauszt szimbóluma, és a gázkamrákban zajló feltételezett tömeges gyilkolás helyett a deportálásokra és annak szörnyűségeire helyezik a hangsúlyt - miközben persze rendre emlegetik az ,,ipari méretű népirtást". Csak éppen nincsen senki, aki meg tudná - vagy meg merné - magyarázni, hogy ez az állítólagos szörnyűség egészen pontosan hogyan is zajlott?
Pedig akárhogy is nézzük, a hivatalos holokauszt-történet legfontosabb ,,gyilkos fegyvere" a gázkamra. Miért? Azért, mert ha ezek a mitikus gyilkoló eszközök ténylegesen léteztek, akkor a német nemzetiszocialisták valóban a történelem egyik legborzasztóbb népirtását követték el - de nem az áldozatok száma miatt (hiszen például a szovjet és a kínai kommunisták sokkal több embert mészároltak le), hanem a népirtás ipari jellege miatt. Viszont amennyiben kiderülne, hogy a gázkamrák nem léteztek, és azok a szövetségesek háborús propagandájának agyszüleményei, abban az esetben mindaz a szörnyűség, ami a zsidókkal a második világháború idején történt, elveszti egyediségét, az úgynevezett holokauszt pedig a történelem számtalan tragédiái egyikévé válik. Ráadásul, ha nem léteztek a gázkamrák, akkor egészen biztosan tarthatatlan a szakrális hatmilliós zsidó áldozati szám is.
Ezért tehát gázkamrák létén áll vagy bukik a holokauszt egész építménye is. Csakhogy akiknek a gázkamrákban zajló tömeges elgázosítások tényét kellene bizonyítaniuk, roppant kényelmetlen helyzetben vannak, mivel az emberek megölésére használt gázkamrák működésére vonatkozó írásos vagy tárgyi bizonyítékok bizony alig-alig vannak. (Erre utalt nyilatkozatában a fentebb idézett Jan van Pelt is.) Pusztán a gázkamrákról beszámoló ,,szemtanúk" vallomásai alapján viszont képtelenség egy valóban hiteles, a józan ésszel és a fizikai-kémiai törvényekkel is összhangban álló történetet kikerekíteni. Ezért azután a holokauszt-propagandisták számára egyetlen lehetőség marad: a mítosz jótékony homályába burkolni a holokauszt-történet kiemelkedően legfontosabb, központi elemét.

Perge Ottó - Kuruc.info

http://kuruc.info/r/56/123182/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fasiszta rendszerhez gyáva zsidók is kellenek
  2014-01-28 19:25:51, kedd
 
  Fasiszta rendszerhez gyáva zsidók is kellenek 2014. január 25. szombat 22:31 | Bartus László


Fasiszta rendszerhez gyáva zsidók is kellenek

Budapest - Feldmájer Péter, a Mazsihisz alelnöke megkövette Schmidt Máriát, a Terror Háza Múzeum holokauszttagadó- és relativizáló főgazgatóját, mert a Mazsihisz keddi sajtótájékoztatóján ,,az ott jelenlévő egyik személy ... durván sértegette, mélyen megalázta". Azt mondják, hogy a zsidók okosak, de ha egy zsidó hülye, akkor az nagyon hülye. Feldmájerre pontosan illik ez a leírás, azzal a megjegyzéssel együtt, hogy miután védelmébe vette a magyar történelemhamisítás egyik legjelesebb személyiségét, akinek múzeumát a Hazugság Háza névre kellene átnevezni, akinek kitüntetett szerepe van abban, hogy a magyar ifjúságot megrfertőzték a holokausztrelativizáló antiszemita propagandával, Feldmájer a bocsánatkérésével a holokauszt áldozatait meggyalázta, méltatlanná vált a Mazsihisz alelnöki posztjának betöltésére is. Mondjon le!

Feldmájer a levele szerint “elborzadva értesült az elhangzott mondatokról". Feldmájernek a Terror Háza kiállításának üzenetétől kellene elborzadnia, amely szerint a kommunisták a nyilasokból lettek, a nyilas egyenruhát cserélték ávós egyenruhára, és mivel az ávosokban zsidókat ismertek fel, a nyilasok is zsidók voltak. A kommunisták zsidóknak tulajdonított rémtettei nagy teret kapnak, miközben a Horthy-rendszerről és a csendőrök deportálásáról szinte semmi nincs. Schmidt Mária munkássága a Jobbik ideológiai rendszerébe passzol. Ezen kellett volna Feldmájernek elborzadnia, nem azon, hogy ezt közvetve szóvá teszi egy történész, holokausztkutató, és kifogásolja, hogy Schmidt Mária legyen a józsefvárosi projekt vezetője. Ezzel kapcsolatban Karsai László rendkívül finoman, de pontosan úgy fogalmazott, hogy ,,amikor történészek kérik, hogy Schmidt Mária, a holokauszt tagadásáról és relativizálásáról hírhedett történésznő legyen a józsefvárosi projekt vezetője, akitől azt elvárni, hogy majd érdemben szembenéző, komoly, önvizsgáló oktatási projektet fog letenni az asztalra, ez körülbelül olyan, mint hogyha egy nyilvánosház vezetőnőjétől kérnénk erkölcsi útmutatásokat".

Feldmájer, aki jelen sem volt az eseményen, és semmi köze ahhoz, hogy Karsai Lászlónak mi a véleménye az általa jól ismert Schmidt Máriáról és “munkásságáról", a holokauszttagadó védelmére sietett. Mint mondta, kötelességének érezte megkövetni a főigazgatót, és elnézést kérni az elhangzottakért, ha már ezt eddig nem tették meg azok, akiknek ez kötelességük lett volna. Ez utalás a Mazsihisz új vezetőségére, miután őt nemrég leváltották. Leváltása dicséretes, ő volt az például, aki Németh Sándorral, a Hit Gyülekezete vezetőjével “antifasisztaként" színpadra állította azt a Rogán Antalt, aki most engedélyt adott a náci emlékmű elhelyezésére és megvédte a holokausztgyalázó történelemhamisítást (hogy egyéb disznóságairól ne is beszéljünk). Feldmájer sértett ember, csak a pozíció visszaszerzése érdekli, és ezért nem drága ár az sem, hogy egy közönséges holokauszttagadót a védelmébe vegyen, és eljátssza az erkölcsi hőst.

De mindez megbocsátható emberi gyengeség lenne. Feldmájer azonban ezt követően olyan mondatot írt le, amely után a Mazsihisznek azonnali közgyűlést kellene összehívnia és még a szervezetből is kizárni. Feldmájer levelében ez áll: “A történelemről alkotott tudományos nézetek különbözősége nem jogosít fel senkit sem arra, hogy másokat becsméreljen, kétségbe vonja tisztességüket, emberi mivoltukat - zárul a Mazsihisz alelnökének nyílt levele." A Mazsihisz alelnöke “a történelemről alkotott tudományos nézetek különbözőségének" nevezi a holokaszt tagadását és relativizálását. Szerinte ez nem jogosít fel senkit arra, hogy kétségbe vonja mások tisztességét. A holokauszttagadás igenis kétségbe vonja egy ember tisztességét, különösen akkor, ha azt “történészként" és egy népirtásokról szóló múzeum vezetőjeként teszi.

Feldmájer miközben siet védelmébe venni a fasiszta jobboldal történelemhamisító üdvöskéjét, még hazudik is. Karsai László ugyanis csupán egy hasonlattal élt, amely arról szólt, hogy egy holokauszttagadótól elvárni, hogy a felelősséggel szembenéző, a történelmi tényekből önvizsgálatra késztető tanulságokat levonó holokausztprojektet vezessen, az hasonló, mintha egy bordélyház vezetőjétől kérnénk erkölcsi útmutatásokat. A hasonlat kifejező és pontos, pontosabb már nem is lehetne, miközben Karsai László még csak le sem kurvázta Schmidt Máriát, az emberi mivoltának kétségbe vonásáról nem is beszélve, noha ez sem lett volna alap nélküli. Karsai László is elkövetett egy hibát, amikor később a HírTV-nek azt mondta, hogy “Schmidt Máriától, mint történésztől nem, mint nőtől viszont hajlandó bocsánatot kérni". Csakhogy Schmidt Mária ebben a minőségében nem mint nő van jelen, hanem úgy, mint egy holokauszttagadó áltörténész. Schmidt nem véletlenül ellenezte a holokauszttagadását büntető jogszabályt, ekkor is kijelentette, hogy “a náci és a sztálini haláltáborok között nincs különbség!" Miközben a sztálini haláltáborokba nem vittek gyerekeket, és nem egy népet akartak elpusztítani és kiirtani egy szálig, hanem egy rendszer vélt vagy valós ellenségeit, néha egymás konkuranciáját mészárolták le. A kettő nem is hasonlítható egymáshoz, ami az iparszerű népirtást illeti, különösen nem.

Schmidt egyebek mellett a holokauszt “túlhangsólyozásáról" szokott értekezni, egy régebbi cikkében azt a képtelen hazugságot állította, hogy ,,A II. világháború nem a zsidóságról, nem a népirtásról szólt. Bármennyire is sajnálatos: a holokauszt, a zsidóság kiirtása vagy megmentése mellékes, mondhatni marginális szempont volt, ami egyik fél háborús céljai között sem szerepelt." Ha nem lett volna korábban a téma kuttaója, azt kellene mondani, hogy nem tudja, miről beszél. Talán nem olvasta a Mein Kampfot, és egyetlen történelmi dokumentumot sem. De Schmidt ismeri a szkirodalmat a holokauszt tagadása direkt, szándékos, antiszemita indulatok állnak mögötte. Schmidt Mária rendszeresen “holokausztokról" beszél, a kommunizmus bűneit egybemossa a holokauszttal, és kielégíti az antiszemiták igényét, akik a holokausztot azért tartják jogosnak és elfogadhatónak, mert a kommunisták tetteit a zsidókkal azonosítják.

Egyébként Feldmájernek sokkal inkább már a “Sorsok Háza" elnevezés ellen kellene titltakoznia, mert a cím azt sugallja, minth a a “sors" keze lett volna aholokauszt, és az áldozatuknak ez volt a sorsuk, ami elkerülhetetlen volt. Ezzel szemben az éldozatoknak nem ez volt a sorsuk, hanem a gyilkosok adtak egy ilyen sorsot nekik. Teljesen világos, hogy ezzel az elnevezéssel ellentétes Kertész Imre egy mondata is: “Nem az én sorsom volt, de én éltem végig - és sehogy sem értettem, hogy is nem fér a fejükbe: most már valamit kezdenem kell vele..." Feldmájernek ez nem annyira fontos, mint egy holokauszttagadó álságos hisztériájára való reagálás, és a holokauszt áldozatait védő történészekkel szembeni gyalázkodás.

Ahol fasiszta rendszer működhet, ott lenniük kell áruló és gyáva zsidóknak is, akik a fasiszták kezére játszanak.

http://nepszava.com/2014/01/magyarorszag/fasiszta-rendszerhez-gyava-zsidok-is-kel lenek.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
​A nap kérdése: a meneküléshez kell a felcsúti repülőt
  2014-01-28 19:20:28, kedd
 
  ​A nap kérdése: a meneküléshez kell a felcsúti repülőtér?

Posted on 2014/01/27 Szerző: Admin
Már reptér is épül Orbánfalván, hivatalosan “alkalmi mezőgazdasági megfigyelésre". Na persze!

Ez az a hír, mármint az, hogy a leendő Bodmér-Felcsút reptérre a búza megfigyelése miatt lenne szükség, amit ebben a formában senki sem hisz el. A Népszabadság információját már vadul tárgyalják a mindenféle közösségi oldalakon, az uralkodó vélemény egyelőre az, hogy az Orbán-Mészáros mágnásklub szeretett volna magának egy tuti menekülési útvonalat, ha ki tudja, mi történne. Mondjuk kiderülne, hogy kik állnak annak az offshore magáncégnek a pénzcsapjánál, amelyiknek az MVM rengeteg, elvileg a rezsicsökkentést szolgáló gázt játszott ki a gyanúsnál is gyanúsabb körülmények között, hogy az Ismeretlenek milliárdokat keressenek.

De ne álljunk le egy darab nyamvadt konteónál! Szerinted mire kell a repülőtér? Lehet, hogy a valósággal kapcsolatot veszett miniszterelnök nem is a kertje végében álló budiból, hanem a levegőből akar Puskás Akadémia-meccseket nézni? Vagy ez már presztízskérdés, hogy ha az akadémiájának lesz saját vasútvonala, vannak robbantómotoros járművei és bringái, akkor legyen repülője is, hogy nemsokára megássák azt a gyűrű alakú csatornát Orbánfalva körül,
amin a névadó szárnyahajóval tud körbe-körbe száguldozni?

http://balrad.wordpress.com/2014/01/27/%E2%80%8Ba-nap-kerdese-a-menekuleshez-kell -a-felcsuti-repuloter/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 33 
2013.12 2014. Január 2014.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 709 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 182
  • e Hét: 515
  • e Hónap: 14707
  • e Év: 147624
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.