Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
A tízpontos kérdés: melyik év nem volt holokauszt megemlékez
  2014-01-30 21:04:58, csütörtök
 
  A tízpontos kérdés: melyik év nem volt holokauszt megemlékezés év?


2015.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hol van a vége? - 330-as euróárfolyamig nincs megállás?
  2014-01-30 20:36:06, csütörtök
 
  Hol van a vége? - 330-as euróárfolyamig nincs megállás?


Nem lát különösebb okot arra Matolcsy György, hogy ne folytatódjon az MNB kamatcsökkentése, ezt elsősorban a mérsékelt inflációs nyomással indokolta, de az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) rendezvényén tartott előadásából úgy tűnt, hogy a jelenlegi feltörekvő piacokat érintő események sem keltenek az MNB-ben aggodalmakat. A török szigorításra utalva azzal nyugtatta a hallgatóközönséget, hogy Magyarország helyzete jelentősen különbözik Törökországétól. A további kamatvágás tere azonban erőteljesen korlátozott a makroelemő szerint, a devizapiaci szakértő szerint pedig ilyen ideges piaci hangulatban meglehetősen szerencsétlen dolog lazítást emlegetni. Az euró árfolyama lendületesen haladt délután a 310-es szint felé.

Az, hogy milyen erőteljesen hat a magyar kamatcsökkentési sorozatra a jelenlegi feltörekvő piacokra nehezedő nyomás, nagyban függ attól, hogy mostani ideges hangulat mikor és mennyire csillapodik le. Török Zoltán, a Raiffeisen Bank Zrt. vezető elemzője inkább optimista és azzal számol, hogy a részben a Fed-döntés miatt gerjesztett aggodalom alábbhagy, a megnyugvást követően pedig lehet tér további kamatcsökkentésre. Az, hogy a lazítási ciklus 2,6, 2,4, vagy 2,7 százalékon ér-e véget, főleg annak a függvénye, hogy milyen lesz a globális kockázatvállalási kedv - jegyezte meg. Matolcsy kijelentései ugyanakkor Török szerint azt is jelzik, hogy az elmúlt hetek eseményeinek üzenete eljuthatott a monetáris tanács (MT) tagjaihoz is, vagyis hogy a további nagyon agresszív lazítás tere igen korlátozott.


Matolcsy György jegybankelnök a jelenlegi események kapcsán az AmCham-ben tartott előadásában megjegyezte: Magyarország és Törökország között óriási a különbség, amit a két ország külső egyensúlyi helyzetével szemléltetett. Török e kijelentéssel egyetértve megjegyezte: a fundamentumok valóban nagyon eltérőek, Törökország folyó fizetési mérlege ugyanis jókora mínuszban van, szemben a magyar többlettel, amihez Törökországban még politikai kockázat és túlzott méretű hitelezés is társul. Véleménye szerint nem csoda, hogy a világ most e törékenységre felkapta a fejét és a figyelem középpontjába került az ország.

A Raiffeisen szakembere szerint a mai jelentős forintgyengüléssel kapcsolatban megjegyezte: érthető, hogy ilyen ideges hangulatban a forintot az átlagosnál jobban érintette a rossz hangulat, de szerinte még nagyon messze van az a szint, ami az MNB-t kamatemelésre kényszerítené - ez 330 forintos euróárfolyam alatt nem is valószínű.

Az MNB-elnök előadásában reformokról is beszélt. A "reform" szó megjelentése Matolcsy retorikájában ugyan szokatlan (eddig ugyanis kerülte e szó használatát, inkább az "átalakítást" használták e helyett), de Török szerint ez most inkább piacnyugtató funkciót töltött be - ezt ugyanis szeretik hallani a befektetők, ugyanakkor egyebek mellett a kamatcsökkentés emlegetése kiolthatja e kijelentés pozitív hatását.

A devizapiacokon átlagos forgalom mellett ugyan, de elég ideges kereskedésben gyengül a forint és lendületesen tart a 310 forintos euróárfolyam szint felé. (Az eurót délután 3 óra előtt 308,80, a dollárt 226,75, a svájci frankot 252,10 forinton jegyezték 1,3617 dolláros euróárfolyam mellett.) A második gyengülési hullám a magyar idő szerinti kora délutáni órákban indult az amerikai piac nyitásával. Bár 325 euró/forintos szint alatt nem lehet pánikról beszélni, az MNB pedig vélhetően 320 forintos euróárfolyam fölött kezdene el "mocorogni" (szóbeli vagy tényleges intervenció), de ilyen ideges piaci hangulatban nem volt szerencsés szóba hozni a kamatokat illetve a további kamatcsökkentéseket - vélekedett a Napi.hu-nak Kolba Miklós, az ING Bank Zrt. devizapiaci üzletágának vezetője, aki azt is megjegyezte ma esti a Fed "tapering" bejelentésével kapcsolatban, hogy ilyen hangulatban bármilyen bejelentés lehet negatív hír a feltörekvő piacok számára és folytatódhat a vesszőfutás.

A trader ugyanakkor azt is hozzátette, hogy a kelet-közép-európai régióban - az emlegetett erős fundamentumok ellenére - Magyarország a leggyengébb láncszem. Kolba szerint ezt jelzi a Fitch Ratings tegnapi kijelentése is, miszerint egyelőre nem lehet számítani a besorolás javítására, amit egyebek mellett a cds-felárakkal indokolt a hitelminősítő. Ezek alapján a piac akár az MNB-től is kikényszeríthet egy kamatemelést.


http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/hol_van_a_vege_330-as_euroarfolyamig_nincs_meg allas.575002.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Öngyilkos lett a debreceni iskolaigazgató
  2014-01-30 20:30:36, csütörtök
 
  Öngyilkos lett a debreceni iskolaigazgató

Index

2014. január 28., kedd 19:16 | [aznap frissítve] |
Címkék
sz szabolcs, iskolaigazgató, debrecen, tóth árpád gimnázium

Hétfő este elütött egy férfit Debrecen és Nagycsere között a Nyírábrány irányába közlekedő személyvonat. Mint kiderült, a férfi, aki meghalt a vonatbalesetben, a 42 éves Sz. Szabolcs, a debreceni Tóth Árpád Gimnázium egykori iskolaigazgatója. Három gyereket hagyott maga után. A Dehir értesüléseit megerősítették.

2013. november 18-án arról írtunk, hogy a felesége tett bejelentést, miszerint férje elment otthonukból, és nem adott életjelet magáról. Keresésére Facebook-csoport is alakult. Másnap a férfi hazatért, majd azt nyilatkozta a Cívishírnek, hiteltartozásai miatt lett elege, ezért kóborolt el a környező erdőkbe.

,,A kollégákban, diákokban, szülőkben soha nem is kellett csalódnom, és minden adott volt, hogy valóban hosszú távon létezzünk egy jól működő szimbiózisban. Erre alapozva én magam is éltem - az azóta hibás lépésnek bizonyult - hitelfelvételi lehetőséggel, ami még a kezdeti válság környékén sem okozott különösebb problémát."

Azt mondta akkor eltűnésének okáról, hogy "kivonult a világból". ,,Általam jól ismert erdőspusztai erdőket, tavakat, mezőket, gyermekkorom helyszíneit jártam végig, és amikor letisztultak bennem a további lépések, hazajöttem, számomra teljesen magától értetődő módon."
A gyászoló család közleménye

2014. január 27-én, hétfőn este, 42 éves korában, tragikus körülmények között elhunyt Szilágyi Szabolcs, a debreceni Tóth Árpád Gimnázium volt igazgatója. A sajtóban ezzel kapcsolatban már megjelentek az első híradások és megérkeztek az első reagálások is.

A gyászoló család ezúton szeretné megköszönni az együttérző hozzászólásokat mindenkinek, akár ismerték személyesen Szilágyi Szabolcsot, akár nem, egyúttal határozottan elutasítja mindazokat a megnyilvánulásokat, amelyek Szilágyi Szabolcs halálával kapcsolatban bármilyen találgatásokat, rosszindulatú megjegyzéseket tartalmaznak.

Felhívjuk a sajtó képviselőit, a híreket olvasó közönséget, és minden jóérzésű embert, hogy tartsák tiszteletben a család érzéseit ezekben a nehéz órákban.

Ezúton tudatjuk, hogy a család az emlékezés és a gyász napjait szűk körben szeretné megtartani, a továbbiakban pedig semmilyen formában nem kíván egyetlen sajtóorgánumnak sem nyilatkozni, valamint egyetlen hírre sem reagálni Szilágyi Szabolcs halálával kapcsolatban..

http://index.hu/belfold/2014/01/28/ongyilkos_lett_az_elkoborlo_iskolaigazgato/


Minden rossz ami történik a világban azért a zsidóság a felelős,ők generálják a háborúkat,miattuk halnak meg emberek milliói



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbánék négy év alatt lepusztították az országot
  2014-01-30 20:25:25, csütörtök
 
 
2014. január 30. csütörtök 20:24:38.


Orbánék négy év alatt lepusztították az országot
2014-01-30 13:42:40


A kormány az elmúlt négy évben lepusztította az országot, kormányzása minden magyar állampolgárnak 1,2 millió forintos többletterhet jelent, a foglalkoztatás és a munkanélküliség esetén pedig mínuszba fordultak a számok.




Gúr Nándor, az MSZP alelnöke, az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján ismertette, hogy a legkisebb jövedelműek, a közfoglalkoztatottak bérének vásárlóértéke egyharmaddal csökkent, a minimálbéresek fizetése is kevesebbet ér, mint négy éve, a közszférában négy éve változatlan az illetményalap, az emberek 75 százaléka az átlagkereset alatt keres.

- Négyezermilliárd forinttal nőtt az államadósság, csökkent a devizatartalék, az elrabolt magánnyugdíjpénztári megtakarításokon túl megszorítások sokaságát vezették be, bónuszként rátették a 310 forintos eurót - sorolta a politikus, hozzátéve, az országnak - a tervezett paksi beruházás nélkül - 10-12 ezer milliárd forintba kerül az elmúlt négyéves kormányzás, azaz a csecsemőtől az aggastyánig fejenként 1-1,2 millió forint többletterhet jelent.




Gúr Nándor kitért arra is, hogy a rezsiharc kapcsán a kormánypártok hazudnak, mint a vízfolyás, 2009-ben ugyanis az európai országok közül 19-ben volt magasabb a gáz ára, mint Magyarországon, az áram ára pedig 14-ben.



A poltitikus a foglalkoztatottak számával kapcsolatban kijelentette, hogy nem Magyarországon van négymillió foglalkoztatott, hanem a Magyarországon nyilvántartott statisztikákban. - Több százezer ember dolgozik külföldön, a GDP 1,8 százalékát onnan utalják a haza a magyarok, és a külföldön dolgozókat nagy részben beleszámolják a foglalkoztatási statisztikákba. Az MSZP alelnöke hangsúlyozta, ha a foglalkoztatottak 4 millió 15 ezres számából levonják a 150 ezres közfoglalkoztatotti számot, akkor kiderül, hogy ma jóval kevesebben dolgoznak, mint 2008 őszén a pénzügyi, gazdasági válság kezdetén.


Gúr Nándor emlékeztetett, hatvanhét nap van még az országgyűlési választásokig, ezért azt kérte a kormánytól, ne fossza még jobban ki az országot, nem kell már több Simicskának és nem kell a konzorciumainak sem, de talán Mészárosnak sem és másoknak sem.



Mudri György, az MSZP európai parlamenti képviselőjelöltje leszögezte, a parlamenti választást 49 nappal követő EP-választásokon is fontos lesz a magyar emberek szava, hogy nem kérnek a jobboldali vezetésből Európában sem.




-naan-

http://www.hirhatar.hu/hir/orbanek-negy-ev-alatt-lepusztitottak-az-orszagot
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hende szerint Köves Slomóék számíthatnak a nemzeti érzelmű m
  2014-01-30 20:22:33, csütörtök
 
  2014-01-30. 14:57
Hende szerint Köves Slomóék számíthatnak a nemzeti érzelmű magyarokra

A zsidóság számíthat a magyar kormányra, és számíthat minden jóakaratú, nemcsak nemzeti érzelmű, hanem nemzeti értelmű magyar ember együttérzésére és támogatására - mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter.
A miniszter erről a Magyar hadviselt zsidók aranyalbuma című, eredetileg 1938-ban megjelent, az első világháborúban szolgáló magyarországi zsidóknak emléket állító könyv reprint kiadásának bemutatóján beszélt csütörtökön Budapesten. A HM Tábori Lelkészi Szolgálat Tábori Rabbinátus és a HM Zrínyi Nonprofit Kft. - Zrínyi Kiadó együttműködésének eredményeként megjelent kötet bemutatóján a miniszter annak a meggyőződésének adott hangot, hogy az országban a jóakaratú emberek vannak elsöprő többségben, "s erre a legreprezentatívabb közvélemény-kutatás áprilisban rövidesen bizonyítékot is szolgáltat". Hende Csaba hangsúlyozta: a magyar szabadság eszméjével nem fér össze egyetlen diktatórikus eszme sem, amely tagadja az ember méltóságát, jogait és létezését.
A honvédelmi miniszter úgy fogalmazott, hogy "csak akkor maradhatunk meg, ha van közös életünk, ha van közös múltunk, s annak vállaljuk minden örömét és dicsőségét, - s ami még ennél is fontosabb - ha vállaljuk annak minden bűnét és keserűségét. (...) Ha nem mondjuk a jóra azt, hogy rossz és a rosszra azt, hogy jó. Ha tudunk közösen emlékezni és közösen gyászolni", és ha közösen fejet tudunk hajtani. Akik a "vészkorszak" alatt vagy a következő diktatúra idején kényszerültek elhagyni Magyarországot, és Izraelben telepedtek le, "mindörökké összekötnek bennünket. Azok, akik ma velünk élnek, s hozzáteszik életüket a nemzet életéhez (...), hozzánk tartoznak" - jelentette ki.
Hende Csaba azt mondta: "a nemzet nemcsak személyekből, nemcsak családokból, hanem közösségekből épül fel. Nekünk, a nemzet tagjainak meg kell újítanunk azokat a kötelékeket, amelyek egymáshoz kapcsolnak bennünket. Amikor közösen emlékezünk mindarra, ami az előttünk járókkal történt (...), azzal azt mondjuk: fontos nekünk ez a kötelék, minden személy és minden közösség, ami hozzánk tartozik". Utalt arra, tragikus azoknak a sorsa, akik háborúba mentek a haza védelmében, mert a legnagyobbat, az életüket adták a nemzetnek és tragikus ennek a könyvnek a sorsa is, amelynek az üzenete nem ért célba.
Ez a könyv a maga idején segélykiáltás is volt mindazokhoz, akik tudták, mit jelentett a háború és azokhoz, akik átmentek mindazon, amit a háború jelentett. "Ha meg akarjuk érteni, hogy mit vesztettek a magyarok a soával, mindenképpen fel kell lapoznunk ezt a könyvet" - fűzte hozzá.
Hende Csaba bejelentette: a Kozma utcai temető hősi parcellájának felújítása a végéhez közeledik, és a tervek szerint május utolsó vasárnapján, a magyar hősök napján újraavatják. Beszámolt arról is, hogy újabb 121 zsidó katona sírját fedezték fel a Farkasréti temetőben, felújításukhoz a magyar kormány biztosítja az anyagi forrásokat a kabinet szerdai döntése értelmében.
Köves Slomó, a HM Tábori Lelkészi Szolgálat Tábori Rabbinátus főrabbija azt mondta: a magyarországi zsidóság a Kárpát-medencében ezer éve kiveszi részét a mindennapokból. A magyar állam pedig az 1867-es kiegyezés után kinyilvánította az emancipációs törvénnyel, hogy a magyarországi zsidósághoz tartozókat a magyar nemzet egyenrangú tagjainak tekinti. Azt állította: 1848-1849-ben magyar zsidók tízezrei vettek részt a szabadságharcban, az első világháború pedig az első alkalom volt arra, hogy a magyar honvédségbe "rendezett körülmények között" vegyenek fel izraelita vallású katonákat. A második világháborúban azonban "abban a megaláztatásban részesültek", hogy arra sem tartották alkalmasnak őket, hogy fegyvert ragadjanak, és "lapátos hadsereget" hoztak létre a munkaszolgálatosokból.
A főrabbi közölte: a kötet arról a küzdelemről szól, amelynek során a "magyar zsidók" megpróbálták a katasztrófa előtti utolsó években a gyűlöletet megállítani. A magyarországi zsidó emberek többsége "minden csalódottság ellenére" úgy döntött, hogy 1945 után is itt marad - hívta fel a figyelmet, de arra már nem tért ki, hogy ezek a "szegény, csalódott" zsidók milyen vérfürdőt rendeztek itt 1945 után...
Bozsonyi Károly, a HM Zrínyi Nonprofit Kft. ügyvezetője arról beszélt, hogy az 1938-ban megjelent kötetről reprintet készíteni nehéz feladat volt, mert kevés példány maradt az eredetiből és azok sem voltak jó állapotban. A kötet tisztelgés "a hőseink előtt, akik a magyar hadsereg soraiban a haza földjéért vérüket ontották" - mondta. Sessler György, a Munkaszolgálatosok Országos Egyesületének elnöke megköszönte Hende Csaba és a Honvédelmi Minisztérium anyagi támogatását, Köves Slomó "lelkes támogatását", valamint Bozsonyi Károlynak és kollégáinak a munkáját a könyv elkészültében.
Az eseményen Hende Csaba átadta a kötet egy példányát Ilan Mornak, Izrael magyarországi nagykövetének.
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/123334/#ixzz2ruZ4Hr2Y
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyar államcsődről szóló pletykákról ír az FT és a WSJ
  2014-01-30 20:21:58, csütörtök
 
  2014. január 30., csütörtök 9:23 Napi.hu

Magyar államcsődről szóló pletykákról ír az FT és a WSJ


Tegnap olyan hírek is keringtek a piacon, hogy a magyar állam nem tudja törleszteni esedékes lejárt adósságát, amit cáfolt az ÁKK. Egyes elemzők szerint a forint körüli felfordulásnak még csak az elején tartunk.

Hullámvasútra került tegnap a forint - kezdi beszámolóját a Financial Fimes (FT) megemlítve, hogy egy nap alatt több mint két százalékkal gyengült a magyar valuta az euróval szemben. A forint a török lírával együtt mozgott - amely az ankarai jegybank kamatemelésének hatására előbb erősödött, majd gyengült -, ám a piaci bizalmat valószínűleg tovább rombolta Matolcsy György MNB-elnök nyilatkozata.

Matolcsy arról értekezett az AmCham fórumán, hogy a magyar jegybank a kialakult helyzet ellenére nem tágít a kamatcsökkentéstől. Ez a nyilatkozat nem igazán adott támaszt a forintnak, azt kell mondjam, hogy az időzítés nem volt a legjobb - fogalmazott az FT-nek nyilatkozva Gabler Gergely, az Erste Bank Hungary vezető elemzője.

A pletyka

A nyomás tovább fokozódott, amikor az a pletyka kezdett terjedni a kereskedők körében, miszerint lehet, hogy Magyarország képtelen lesz törleszteni éppen eljáró adósságát. Ez teljesen irreális, nagyon negatív hír volt, és az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) azonnal cáfolta is - mondta Gabler. Nem volt azonban elég gyors a reakció ahhoz, hogy megállítsa a forintot a 308-as szint alatt. Ezen a ponton viszont érvénybe lépett egy sor a veszteséget minimalizáló stop-loss utasítás, ami tovább lökte az árfolyamot 310 forint/euróra.

Ez kockázatos. Kissé aggódunk - értékeli Gabler az MNB kitartását a kamatcsökkentés mellett. Nem hiszem, hogy a piaci szereplők túl biztonságos befektetésnek látják a forintot - mondta az előbbi megjegyzést megerősítve Háda Bálint, a Quaestor vezető elemzője. További kamatcsökkentésről beszélni a rossz piaci hangulatban, nem volt bölcs döntés.

Török kapcsolat

Egyes kereskedők szerint a forint gyengülése arra vezethető vissza, hogy a piac megpróbálta kamatemelésre kényszeríteni a magyar jegybankot. Hasonló a helyzet Törökországéhoz. Mindkét ország történelmileg páratlanul laza monetáris politikát folytat, jegybankjaik függetlensége megkérdőjelezhető és magas államadósságuk miatt érzékenyek devizájuk árfolyamváltozásaira - fejtegette Ambrus Gábor, a 4Cast közgazdásza a Wall Street Journalnak (WSJ) nyilatkozva.

A felfordulásnak még csak az elején vagyunk. Arra számítunk, hogy további nyomás nehezedik majd a forintra, mielőtt elérjük a folyamat végét. Forintvásárlás, kamatemelés egyaránt elképzelhető, mivel az MNB új monetáris tanácsa számára szokatlan dilemma elé került - fejtegette Ambrus, utalva arra, hogy a bank a kamatcsökkentés feladásával kénytelen lenne lemondani a gazdasági növekedés támogatásáról, amire eddig felesküdött.

2,70 százalék

A gyengébb forintárfolyam miatt valószínű, hogy az MNB mérsékeltebb ütemben folytatja a kamatcsökkentést, mint eddig. A legutóbbi 15 bázispont helyett 10 bázisponttal próbálkozhatnak, de jelenleg nincs okunk arra, hogy változtassunk kamatvágást előre jelző várakozásunkon - mondta Michal Dybula, a BNP Paribas elemzője a WSJ-nek. Ezért tarják az a prognózisukat, miszerint a monetáris tanács következő kamatdöntő ülésén 15 bázisponttal, 2,70 százalékra viszi le az alapkamatot.

Lényegében egyetért ezzel a várakozással az FT-nek nyilatkozó Gabler is. Feltéve, hogy a forint árfolyama nem omlik össze, azaz nem emelkedik a 320-as szint fölé, a jegybank folytatni fogja a kamatcsökkentést - fejtegette. Ez presztízs kérdés nekik. Tovább akarnak menni ezen az úton függetlenül attól, hogyan alakul a piaci környezet.

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/magyar_allamcsodrol_szolo_pletykakrol_ir_a z_ft_es_a_wsj.575072.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A CÖF nem tör Orbán hatalmára
  2014-01-30 20:07:39, csütörtök
 
 
2014.01.30. 08:56
A CÖF nem tör Orbán hatalmára


Lehetek én is, lehetek én is az egyetlen
Kinek bukszája eddig még soha nem tapasztalt mértékben
Korlátok nélkül növekszik egyre
Közpénzzel kitömve tör a végtelenbe
Lehetek én is, lehetek én is az az egy
Az az egy!

(via)

Megszerettem én ezeket az iskolába is bohócos plakátot nyomó cöfös fiúkat. Nem vicc, komolyan. Lehet a választások eredménye nem lesz mulattató, de hogy az addig vezető út vidám obersovszkizással lesz kikövezve, az hóttziher. MoszkoViktor moszkovitái elmenetelnek a postaládákig megint, járják az országot, és úgy hullik belőlük a humorbonbon, mint kandisznó szőre közül a lemezes korpa. Még ott állnak a kapuban, de a főcivil már ilyeneket mond:

"a CÖF maradt az egyetlen civil szervezet az országban, amelyik nem indul harcba a hatalomért."

Jó is előre tisztázni, hogy nem a hatalomért indul a harc, elvégre a Főni nem tolerálná jól a konkurenciát házon belül, és kitolt tízmilliók helyett verne olyan nyakast, hogy agyvizet fújna az orrán keresztül ez a szerencsétlen. Szóval tuti ami fix, jó ezt így leszögezni nehogy megcsússzon valahol a buli, és csibésztallér szüret legyen a móka vége. Meg aztán azt is mondta a jóember, igaz csak nagyon halkan, hogy ők képesek ám kritikát is megfogalmazni a jobboldallal szemben. Azt persze nem részletezte, hogy ennyire mélyen Viktor seggében hogy érhetne ki a kritikát fogalmazó keze a billentyűzetig, de minden apró részlet nem is feltétlenül tartozik ránk.

Ami meg ránk tartozna - honnan van erre pénz - arra meg csak mellébeszélt szokás szerint. Szerinte "állampolgári felajánlásokból" élnek, szerintem meg:

1: A bevallottan készen kapott bohóc plakát koncepció ebben a mennyiségben aligha jön ki néhány lelkesen odatolt közadományból akkor se, ha Lajos ingyen adja hozzá a plakáthelyet.

2: A legutóbbi rovancsolásnál kiderült, hogy a 46 milliós bevételből 40 a Fidesz pártalapítványától érkezett a Szellemi Honvédekhez.

csizmadia cöf.jpg

Hogy ez Csizmadia mester szerint nem aggályos, az nem meglepő. Ahogy az sem, hogy ezzel így simán ki lehet kerülni a kampányfinanszírozási törvényt, ami a pártok költéseit szabályozza, de a betyárkörték költekezései nem érdeklik. Hiába mondja a Transparency International Magyarország jogi vezetője, hogy:

“A CÖF kampánya jó példa arra, aminek a veszélyére már tavaly is felhívtuk a figyelmet: a kampány kiszervezhetővé válik. Nehéz lenne azt mondani a CÖF plakátjaira, hogy ez nem politikai kampány, ennek ellenére soha nem fogjuk megtudni, hogy mennyiért és kinek a pénzéből készültek".

...különösebben nem érdekel senkit, hisz a közpénz az csak terem, a kampányköltség meg kiszervezhető, oszt'jónapot. Pluszbónusz, hogy a pártoknak a választást követő 15. napig el kell számolniuk a költésekkel, cöfiék meg ráérnek színt vallani akár májusban is. Ezek után jött a főcukiság, mikor a kampány-strómanok erkölcsről kezdetek el beszélni anélkül, hogy annak jelentését megnézték volna előtte az értelmező kéziszótárban.

http://varanus.blog.hu/2014/01/30/a_cof_nem_tor_orban_hatalmara
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szergej Lavrov - és az EU téveszméi
  2014-01-30 20:04:28, csütörtök
 
  Szergej Lavrov - és az EU téveszméi
2014.01.29 20:45


Szergej Lavrov az EU-Oroszország csúcstalálkozó után a szíriai helyzet rendezésére irányuló tárgyalásokkal kapcsolatos kérdésekre adott összegző nyilatkozatában kicsit helyére rakott mindenkit. Úgy orosz módra. Tehette azért, mert a komplett EU vezetés betojt öregemberekből álló bagázs szerepében tündökölte végig a talákozót, Catherine Ashton az EU külügyi főképviselőjének posztján billegő bányarém pedig sírógörccsel távozott a megbeszélésről. Az orosz diplomácia vezetője, mint jó osztályfőnök a maguknak túl sokat megengedő nebulók között, megrázta nekik egy cseppet a pofonfát.

Lavrov az újságíróknak kifejtette: “Oroszország nem támogatja kiemelten egyik felet sem Szíriában. Nem vagyunk jóbarátok sem Aszaddal, sem családjával. De súlyos aggodalmunkat fejezzük ki azzal a ténnyel kapcsolatban, hogy ez az ország, amely a kereszténység közel-keleti bölcsője, terroristák és szélsőségesek ostroma alatt áll, akiknek nincsen semmilyen vallásuk, akik kolostorokat és mecseteket fosztanak ki és égetnek fel, akik öregeket, asszonyokat és gyerekeket gyilkolnak le, és akiknek az emberi normák ismeretlen fogalmak. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy némelyek leegyszerűsített primitív követelődzésekre helyezik a hangsúlyt. A legkönnyebb azt hangoztatni, hogy Aszad mondjon le, és minden rendben lesz. De emlékezünk csak Jugoszláviára, ahol mindenki ugyanígy követelte, hogy Milosevics mondjon le. Végignéztük, ahogy ugyanezek a követelések hangzottak el Szaddam Husszeint illetően. Aztán jött Líbia és Kadhafi. Látjuk, mi lett mindezekből. Ma annak a rögeszmének lehetünk tanúi, amely rendszerváltást követel Szíriában, csak mert néhány ember személyes gyűlöletet táplál Aszad iránt. De felnőtt emberek nem viselkednek így.“

Hídfő.net | Szergej Lavrov és az EU téveszméiAsszad és Lavrov - az orosz fél szerint a Szíriában tevékenykedő terroristáknak megvannak a maguk szponzorai.

Ennek a nyilatkozatnak az üzenete, bár látszólag a Genf 2 békekonferenciával kapcsolatos kérdésekre vonatkozik, nagyon sok mindent -nagyon sok mindenkinek- nagyon tisztán tartalmaz.

Oroszország elindult. Állítsa meg aki elég bátor hozzá.


http://www.hidfo.net/2014/01/29/szergej-lavrov-es-az-eu-teveszmei
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarország Ukrajna elleni katonai beavatkozásra készül
  2014-01-30 20:02:28, csütörtök
 
  Magyarország Ukrajna elleni katonai beavatkozásra készül
2014.01.30 09:25


Tegnap este rendkívüli megbeszélést tartottak a Visegrádi Négyek (Csehország, Szlovákia, Lengyelország, Magyarország) kormányfői az ukrán helyzettel kapcsolatban, melynek végén közös nyilatkozatot adtak ki.

Mostanra több civil halott van és ma reggelre két ukrán rendőr is meghalt az összecsapások eredményeként, a rendőrök esetében lőtt sebbel. Vagyis eljutott abba a stádiumba Ukrajna felforgatása, hogy a nyugati zsoldosok éles lőfegyvert használnak a rendfenntartó erők ellen.

A Visegrádi Négyek miniszterelnökei a tegnap találkozón közös nyilatkozatban elítélték az Ukrajnában zajló agressziót, ami a nyugat politikai gyakorlata szerint annyit jelent, hogy nemsokára nyílt agressziót fognak alkalmazni.

Ennek jegyében a V4 csúcsról hazatérő Orbán Viktor felszólította a belügyminisztert operatív törzs létrehozására. Vagyis Magyarország Ukrajna elleni katonai beavatkozásra készül.

Ezen felül a V4 csúcstalálkozón megállapodtak a négy ország belügyminisztereinek azonnali összehívásában, vélhetően a lecsatolt területek közigazgatási részleteinek pontosítása céljából


http://www.hidfo.net/2014/01/30/magyarorszag-ukrajna-elleni-katonai-beavatkozasra -keszul
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem kegyelmeztek a gyerekkel kórházba siető kismamának
  2014-01-30 19:53:08, csütörtök
 
 
Nem kegyelmeztek a gyerekkel kórházba siető kismamának

"Nem erőszakos, tettlegességig fajuló atrocitás ért, bár lehet hogy az nem fájt volna ennyire..." - írta a Facebookra is kitett posztjában az a kismama, aki orvoshoz indult volna kisbabájával a 32-es busszal január közepén, azonban hiába próbált meg húszezressel jegyet venni a buszon, az ellenőr pedig kíméletlenül leszállította.
Már a buszmegállóban észrevette, hogy otthon hagyta a kisgyermekes bérletét, de eszébe jutott, hogy a sofőrnél is lehet már jegyet kapni. "Felszállva vettem észre, hogy néhány forint apró és egy húszezres van csak nálam" - mondta. A sofőr bazsalyogott egyet, mondta, hogy sajnos ő ebből nem tud visszaadni, bár a kismama szerint azt talán megengedte volna, hogy maradjon a legközelebbi jegypénztárig.
Ekkor fordult az első ajtónál az egész közjátékot végignéző ellenőrhöz, és megpróbált nála vonaljegyet venni. Neki is elmondta, hogy a kisbabájával orvoshoz sietnek időpontra az Uzsoki utcai kórházba, és csak húszezrese van. "Közölte, hogy nem tud visszaadni, nem tud mit csinálni, és mindezek után leszállíttatott a babakocsival együtt" - írta az abban a pillanatban a sírás határán egyensúlyozó nő. Mint később kiderült, az egész ügy pikantériája az volt, hogy valójában otthon sem hagyta a bérletét, az ugyanis végig ott lapult a táskája aljában.
Van, aki szerint formálisan igaza volt a buszsofőrnek, meg az ellenőrnek is, nem kötelezhetők pénzváltásra, de ettől még genyóságnak tartja a történteket. "Főleg, amikor látom késő este a 86-oson, hogyan ignorálják az ellenőrt a jegy nélkül utazók, és aki kellően flegma, azt hagyják" - írta egy kommentár.

Nincsenek vis maior helyzetek rögzítve
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az esetre reagálva azt írta, hogy nincs az üzletszabályzatukban olyan vis maior helyzet, amikor valaki fizetés, és így jegy vagy bérlet nélkül is megengedetten utazhatna.Egyik kollégánk Londonban járt már úgy, hogy a buszsofőr nem tudott ötfontosból visszaadni, ezért megvárta, amíg vett nála valaki jegyet, és akkor rendezték csak az övét is. Az utazási feltételekben ott is szerepel, hogy 50 fontost nem kötelesek elfogadni, vagy nem mindig tud visszaadni a sofőr, azonban különleges esetekben akkor is elvihetnek, ha valakinek nincs elég, vagy megfelelő pénze. Ez a sofőr mérlegelésétől függ, ha engedélyezi, akkor az illetőnek igazolnia kell személyi adatait, és a jegy árát később kell kifizetnie.
"Nem célszerű a járművezetőket ilyen pluszfeladatokkal terhelni, ugyanis az adatok felírása már valóban jelentős időtöbbletet okozhat, ezért a többi utas is végeredményben emiatt késhetne el" - írta a BKK. Nem tartják életképesnek azt a lehetőséget sem, hogy a sofőr az utazás egy része alatt várjon a pénz elkérésével, például elvigye az utast egy olyan jegypénztárig, ahol már tud húszezressel is fizetni.
Problémásnak tartják, hogy ebben az esetben is utólag fizetnének egy megtett utazásért, a jegypénztár akár zárva is lehetne, ráadásul a sofőrnek figyelnie kellene, hogy az adott ember nehogy előbb leszálljon. Azt is meg kellene várnia, hogy az illető valóban megvegye és érvényesítse is a jegyét, ezt pedig minden más utasnak is végig kellene néznie.
Megkérdeztük azt is a BKK-tól, hogy ha a leterhelt sofőrnek nem is, de az ellenőrnek lett volna lehetősége engedni az utazást, de erre a felvetésre még nem kaptunk választ.
Pontos összeggel lehet fizetni
A kismama esetében kiélezett helyzetben történt, ugyanakkor rendszeresen előfordul, hogy a buszsofőrök nem tudnak visszaadni a jegyvásárlás reményében felszálló utasoknak. "Jött egy nyugdíjaskorú férfi egy valamivel fiatalabb nővel, akinek még kellett volna jegyet vennie. Csak húszezresük volt, amire rápillantva a sofőr a fejét rázva konstatálta, hogy kizárt, hogy ebből vissza tudjon adni. Ebben az esetben azonban az utasok közül többen a pár segítségére siettek, és végül összedobták a jegyárat" - mesélte egy másik olvasónk tapasztalatát.
A BKK szerint a sofőröket nem lehet annyi pénzzel útnak indítani, hogy mindig legyen lehetőségük nagyobb címletből visszaadni, így nem is írnak elő követelményeket e téren. Szerintük a problémák részben abból adódnak, hogy az utasok még nem szokták meg a frissen, pár hónapja bevezetett jegyértékesítési forma szabályát: pontos összeggel lehet jegyet venni, amire több helyen is próbálják felhívni a figyelmet. "Ez annak ellenére így van, hogy például a trolibuszokon már 1998 óta árulunk jegyet" - írták.
A sofőrnél is megvehető jegyeket alapvetően kiegészítő szolgáltatásnak szánják, az összes eladott jegy kevesebb, mint 1 százaléka fogy a buszokon. Mint írták, több mint ezer helyen lehet jegyet és bérletet venni, ezeken az értékesítési pontokon kötelező elfogadni a nagyobb címleteket is, és több esetben bankkártyával is lehet fizetni.
Szerintük az is megoldást jelenthetne a húszezres-problémára, ha az emberek már a megállóba érkezésig felváltják valahol a pénzüket. "Vagy esetleg (végső esetben) a megállóban várakozó utastársaik segítségével jutnak kisebb címletekhez" - írták. A BKK szerint az is segíthetne, ha minél kerekebb összeg lenne a jegy ára, azonban az 500 forintot indokolatlanul soknak tartják, lefelé, a 400 forinttal pedig az a problémájuk, hogy a jegypénztári árhoz közelítve a mostaninál többen akarnának jegyet venni a buszon.
Van csúszás az elsőajtós felszállás miatt?
Az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) szerint ha egyszerre több utas a járművezetőnél vesz jegyet, nagyobb címlettel fizet, és közben még számlát is kér a vásárlásról, akkor egyes vonalakon most is annyira feltorlódhatnak a járművek, hogy hosszabb időre lebénul a közlekedés.
A BKK úgy látja, hogy sokszor azért alakulnak ki csúszások az egyes vonalakon, mert az elsőajtós felszállásnál sokan nem készülnek előre, hanem csak hosszas keresgélés után szedik össze a jegyre a pénzt, vagy a jegyük, bérletük után kotorásznak a táskában. Ennek ellenére a több mint 150 vonalon bevezetett elsőajtós felszállás miatt csak nagyjából minden tizediknél jeleztek feléjük számottevő problémát.
"Ezeket a vonalakat folyamatosan vizsgáljuk, és amikor a menetrendet módosítjuk, akkor erre külön megoldást találunk, például a végállomási tartalékidők megnövelésével" - írták. Ugyanakkor szerintük a késések ezeknek a járatoknak az esetében is inkább forgalmi okokból alakulnak ki, eddigi tapasztalataik alapján a jegyértékesítés csak extrém esetben növeli érezhetően a menetidőt.
Az EKSZ kritikájára, miszerint a sofőrökre háruló plusz feladatok végrehajtását nem szabályozták még megfelelően, azzal reagáltak, hogy "a jegyárusítás és a számlaadás nem igényel új szabályozást, ezekben nincs nyitott kérdés", a trolivezetők 15 éve probléma nélkül csinálják. Mint írták, az elsőajtós felszállás pedig most is szabályozott, igaz, éppen ennek a felülvizsgálatán dolgoznak. A sofőrök feladatai szerintük egyébként csökkentek is, mivel a FUTÁR rendszerbe kapcsolt buszokon automatikusan, műholdas pozíció alapján mondják be a megállóhelyeket.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2013.12 2014. Január 2014.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 709 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 100
  • e Hét: 433
  • e Hónap: 14625
  • e Év: 147542
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.