Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
Megtapsolhatják magukat a pécsiek
  2014-01-05 20:05:56, vasárnap
 
  Megtapsolhatják magukat a pécsiek

Lőrincz Miklós 2014. január 4., szombat 14:24

Pécs igen sikeres polgármestere a “Pécsi Taps" rögzített önkéntes műnyilvántartásba vételét kezdeményezte 2013 szeptemberében. A 08-8/710-15/2013 iktatószámú előterjesztés szerint, amit maga Páva polgármester terjesztett elő a Kodály Központban tartott újévi koncerten játszott Radetzky - induló alatt vezényelt tapsrendet, amely komoly, művészeti értékkel bír véleménye szerint, így hagyománnyá kell tenni.

“A Pannon Filharmonikusok Zenekar, Bogányi Tibor vezető karmester, valamint a koncertbe bekapcsolódó pécsi közönség együttes előadása különleges kohéziós erőteret hozott létre, amelyet érdemes “Pécsi Taps" névvel megörökíteni."pecsitaps

A remek ötletet tett is követte, minek totojázni, mint az elszámoltatásnál, a közpénzek pazarlásának megakadályozásánál, vagy a buszkiszervezés felderítésénél. A tett halála az okoskodás, és amúgy is Pécs folyton sikeres. A városi közgyűlés 273/2013. (09.19.) számú határozata alapján a megvalósulás útjára lépett minden pécsi álma: A PÉCSI TAPS!

2014. január 2-án a Kodály Központban a Pannon Filharmonikusok újévi koncertjén Páva Zsolt igen sikeres polgármester óriási bejelentést tett. A pécsieknek immár hivatalosan is saját tapsuk van, hiszen az újévi hangversenyen immár hagyományosan elhangzó tapsrendet sikerült levédetni a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál “Pécsi Tapsként. A tanúsítványt át is adta Horváth Zsoltnak, a zenekar igazgatójának.

Az elmúlt évről szólva annyit mondott, hogy Pécs sikeres esztendőn van túl, s azt kívánja minden leendő pécsi polgármesternek, hogy rosszabb évet ne zárjanak. Nem tudom hol él Páva Zsolt, milyen elefántcsonttoronyban? De egy biztos, hogy nem a valós Pécsen.

A pécsi tapsot alkalmazhatjuk a következő helyhatósági választásokon is. Tapsoljuk ki a hatalomból ezt az alkalmatlan városvezetést, mert ők a város urai lettek. Nekünk szolgák kellenek. A közt szolgálók.

http://patacsipilvax.hu/2014/01/04/megtapsolhatjak-magukat-pecsiek/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Túlélik-e a borsodi buszok a közmunkások ingyen utaztatását?
  2014-01-05 19:55:33, vasárnap
 
  Túlélik-e a borsodi buszok a közmunkások ingyen utaztatását?
Posted on 2014/01/03 by Nifadmin

A közmunkások téli képzése nemcsak a pedagógusokat terheli le, de sok helyen a tömegközlekedést is. A helyi és helyközi járatokat ugyanis a több ezer érintett térítésmentesen veheti igénybe a lakcím és a képzés helyszíne között - hívta fel a figyelmet csütörtöki sajtótájékoztatóján Jakab Péter, a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei és miskolci alelnöke.


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=OUdKiziR6Fo

A politikus kiemelte, Borsod-Abaúj-Zemplénben mintegy 15 ezer közfoglalkoztatott ,,rajzolhat napocskát a Fidesz-féle közmunkás tanfolyamokon", ami rendkívüli terhet jelenthet a tömegközlekedés számára: a busztársaságoknak kötelező biztosítani az érintettek ingyenes szállítását, ugyanakkor például a Miskolci Közlekedési Vállalat már most is tetemes hiánnyal küszködik. A politikus szerint kérdés: ki, és mikor fizeti ki a közmunkások útiköltségét a Borsod Volánnak illetve az MVK Zrt-nek, és egyáltalán rendelkezésre állnak-e a többletfeladat ellátáshoz szükséges technikai és személyzeti feltételek. Ez különösen annak fényében kérdéses, hogy tavasszal sok miskolci busz alkatrészhiány miatt nem tudott kifutni a garázsból.

Jakab szerint nem lehet szó nélkül elmenni amellett sem, hogy a képzéseken résztvevők egy jelentős hányada alapvető szocializációs hiányosságokkal rendelkezik. Az ő napi szintű utaztatásuk komoly károkat okozhat a buszokban, vagyis vélhetően jelentős amortizációs költséggel is számolni kell. Nem beszélve a velük utazókról - tette hozzá -, akiknek a program ideje alatt mind a komfort-, mind a biztonságérzetük csökkenni fog. Vagyis - miközben nekik fizetni kell azért, hogy eljussanak az iskolába vagy a munkahelyre - hónapokon keresztül rosszabb minőségű szolgáltatást fognak kapni a pénzükért, véli a Jobbik politikusa.

Nemzeti InternetFigyelő

http://internetfigyelo.wordpress.com/2014/01/03/tulelik-e-a-borsodi-buszok-a-kozm unkasok-ingyen-utaztatasat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fidesz toborzás a rezsiharchoz.
  2014-01-05 19:35:48, vasárnap
 
 
Fidesz toborzás a rezsiharchoz.
2014.01.03. 18:16

Mindent megtesz azért ez a rablóbanda, ne szakadjon meg a folyamatos harc a nem létező ellenséggel szemben. A rezsicsökkentési meséjük erre kiváló alkalmat szolgáltat, de azt az istennek nem akarják elárulni, végül mennyibe is kerül a világpiacon jelenleg az energiahordozók ára. Mindegy nekik csak harcolhassanak a gyorsnaszádjukkal, és akár ezzel az indokkal is, de korlátlanul használhassák fel a háború legfontosabb alkotóelemét, a közpénzt. Mert ez a háború, ami csak nekik fontos, egy kicsit eltereli a figyelmet a mindennapos lopkodásukról, és a haveroknak juttatott gazdasági kiváltságokról.

Orbán Viktor nem tud kinőni a levelezési mániájából. Most Rogán Antika is csatlakozott hozzá, miután lerakta félmillás pelenkatartó hátizsákját, és beállt a rezsivel agyongyötört választók megvédésére indított háború csatasorába. Németh Szilárd most igazoltan van távol, neki most egy imádságot kell megfogalmazni a harc sikeréért, amit majd ki lehet függeszteni a panelházakban, és naponta kötelező lesz azt elmondani a siker érdekében. Az újonnan összeállt páros így igaz nélküle, de már el is kezdte a csapatok toborzását a harchoz. Első lépésként először a nevet alkották meg a csapathoz. Valami végtelen éleselméjűséggel elkeresztelték a formációt Magyar Csapatnak, mert ugye aki velük van az magyar, aki meg ellenzéki, és látja a tolvajlásukat, az pedig hazaáruló, és éljen meg havi negyvenhétezerből. Ehhez a névhez képest a szellemi honvédelem nagyon civil összefogásos, egyszerű békemenetes, ez egy igazi fideszes, politikai atomfegyver megnevezés. A “katonákat" is ki kellett értesíteni, de ezt is csak sorban, a megfelelő sorrend betartásával lehet megtenni. Ezért is kezdték első lépésként az Budapest első kerületében a toborzást. Itt, a vár környékén rengeteg a rezsin sokat spóroló, több műszakos munkarendben dolgozó, hajnalban gyárakba, üzemekbe induló kétkezi melós. Aki itt lakik, az már nyert az egykulcsos adóval, és nem akar veszíteni a pihenésére épített úszómedence partján feküdve a külföldi szolgáltatók, és bankok “mohósága" miatt. Náluk értő fülekre talál a rezsicsökkentés hatása, itt egy ember is képes annyit spórolni a számláján, mint egy négyemeletes lakóház összes családja a panel falai között. Biztosan be is állnak Orbán Viktor hívó szavára, ha megindul a háború.

A két nagyeszű hazugságbajnoknak azért van annyi rutinja a politikai megtévesztés mezején, ne egy borsodi, vagy határ menti faluban kezdje el magyarázni a mindennapi élet nehézségeit megkönnyítő segítő szándékukat. Ott biztosan levernék rajtuk a politikájuk miatt elveszített munkahelyeket, a lecsökkentett munkanélküli segély időtartamát, a megkurtított munkabéreket, a negyven új adófajtát. Számon kérnék rajtuk az olyan foglalkoztatási számok javulását, amibe az ő külföldön dolgozó gyereküket is beszámítják, aki nagyon nem akart diplomás mosogató lenni. Megkérdeznék a közmunka mennyire értelmes elfoglaltság, vagy csak a foglalkoztatási számokat szándékoznak javítani vele. És az oda a bekerültek számára hova lenne vajon visszaút? Ezért nem is mennek olyan helyre, ahol az emberek naponta érzik a bőrükön a megtévesztés valóságát, és ahol biztosan nem is hisznek már nekik. Orbán Viktor, és Rogán Anti csak olyan helyre megy, ahol bólogatnak neki a gondosan kiválasztott, listázott támogatók. Aztán ezt úgy adják elő, mint széles társadalmi elégedettséget, és egyeztetést a további harchoz.

De addig jó nekik, amíg az emberek elvannak a rezsiharc értelmetlenségének leleplezésével. Előbb-utóbb rájönnek a választók, ez a banda nem több köztörvényes bűnözők díszes társaságánál. A fő bandavezér, Orbán Viktor mágnesként gyűjti maga köré a politika élet, és személyes tehetségtelenség gátlástalan kompániáját, akik a tenyeréből eszik az állam pénzéből ellopott milliárdok tisztességtelen hasznát. Ezért nem is kell sokat tenniük, csak követni kell a vezért minden helyzetben, feltétel nélkül ismételgetni az összes tettének magyarázatát. Ezt a szellemi alultápláltságot nem kell alulmúlni, elég igazodni hozzá. Jutalomként részesülhetnek a haszonból, hiszen a jelenlegi kormánypárt már annyit elvett a közös pénzből, egész birodalmat épített magának a gazdaság minden területén. Ez az összelopott gazdasági rendszer működni fog a hatalomvesztés után is, ha erre kerülne sor, mert az emberek rájöttek a valós célra ami igazán mozgatja ezt a tolvaj bandát. És a következményektől sem kell tartaniuk, a kormánypárt kétharmada gondoskodott róla, minden lopás törvényes, és jogszerű legyen. A tisztességes, vagy igazságos rész nem hatja meg ezeket a fiúkat, lányokat, még azt sem, aki nem kócos fogú. Ha mégis történne velük valami a nagy hazudozás, vagy lopkodás során, mindjárt ott van nekik a párt hivatalos magyarázatának a lehetősége, amihez egy vak komondor szolgáltat nemzeti alapot.

Ha valaki ezek után is energiát szeretne fektetne a rezsiharc értelmetlenségnek a cáfolásába, tegye meg. Ha valaki ki akarja számolni mennyit nyert Orbán Viktor a kormányzása alatt, annak támpontként szolgáljon a felcsúti csicskájának a vagyonosodása, aki három év alatt közel hétmilliárdot rakott össze magának. Egyszerű a képlet innen, Orbán Viktor az előző ciklusa alatt még csak focizni akart, de mára már inkább a saját stadionjában, a saját bajnokságában kíván jól szerepelni. És ebben nagyon jól teljesít.

http://banditapolitika.blog.hu/2014/01/03/fidesz_toborzas_a_rezsiharchoz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Több százezer izraeli zsidó várja a magyar szavazati jogot
  2014-01-05 19:13:46, vasárnap
 
  2011-03-10. 11:31
Több százezer izraeli zsidó várja a magyar szavazati jogot

Az Európai Közösségek Bírósága egyik döntése alapján akár már 2014-ben voksolhatnak a külhoni magyarok az országgyűlési választásokon. Az EU-s bíróság vonatkozó gyakorlata ugyanis rögzíti, hogy a közösségi jog jelenlegi állása szerint az aktív és passzív választójoggal rendelkezők körének meghatározása a közösségi jog tiszteletben tartása mellett az egyes tagállamok hatáskörébe tartozik.


Az EK-szerződés érintett rendelkezéseivel ugyanis nem ellentétes az - rögzíti a bíróság -, hogy a tagállamok saját állampolgáraikon és a területükön lakóhellyel rendelkező uniós polgárokon kívül aktív és passzív választójogot adnak velük szoros kapcsolatban álló, meghatározott személyeknek. Ilyen szoros kapcsolatot jelenthet többek között az állampolgárságnak kedvezményes eljárással történő megszerzése. Franciaország, Olaszország, Románia és az ún. Szlovákia jelenleg is választójogot biztosít állampolgárai számára, azok lakóhelyétől függetlenül.
Az EU-s bíróság több döntésében rögzíti továbbá, hogy a közösségi jog egyetlen általános elve sem írja elő, hogy a választások során a választók köre az európai uniós polgárokra lenne korlátozva.
Ennek nyomán tehát nemcsak a környező országokban, hanem például az Egyesült Államokban, Kanadában, illetve Izraelben is választójogot kaphat az, akinek felmenője magyar állampolgár volt, vagy valószínűsíti "magyar származását", és magyar nyelvtudását igazolja. E körben említendő, hogy az elmúlt időszakban több sajtóorgánum beszámolt arról, hogy rendkívüli érdeklődés mutatkozik Izraelben a kettős állampolgárság iránt. Az Izraelben élő magyar ajkú zsidó diaszpóra közel 500 ezer főre tehető, és közülük sokan "történelmi igazságtételként" tekintenek a kedvezményes honosítás lehetőségére.
Amennyiben pedig megszerzik a magyar állampolgárságot, ennek nyomán többek között vonatkoznak rájuk az EU-s állampolgárokra vonatkozó kedvezmények (szabad mozgás, letelepedés, munkavállalás stb.), illetve pl. az USA-ba vízummentesen történő beutazás lehetősége is, ha az érintettek igényelik a vízummentes utazásra feljogosító biometrikus (az Európai Unióban is használatos) útlevelet.
Több százezer lehet az izraeli szavazók száma
Breuer Péter Közel-Kelet-szakértő véleménye szerint a magyar ajkú zsidó közösséget kulturális és vallási gyökerek is kötik Magyarországhoz. - A második világháború után a történelmi Magyarország területéről elmenekült, kivándorolt magyar ajkú zsidók és az ő leszármazottaik száma több százezerre tehető, hiszen három generáció is megszületett azóta - nyilatkozta a szakember.
- Ennek a közösségnek tetemes része beszél magyarul, a szülőktől, nagyszülőktől magyar meséket, dalokat, tehát az életük szerves részét képező szövegeket hallottak, tanultak. Magyarországi felmenőiket bizonyítani is tudják, vagyis megfelelnek azoknak a feltételeknek, amelyek alapján szavazati jogot nyerhetnek 2014-ben. Véleményem szerint jogos igényük is lehet erre, hiszen az őseik sírjai a történelmi Magyarország területén találhatók. Ezekre a helyekre gyakran zarándokolnak el, tehát nemcsak történelmi, hanem vallási és kulturális gyökerek is kötik őket ide. Ezenkívül fontos, hogy akinek magyar útlevele lesz, annak Európába lesz útlevele, vagyis például a gyermeke járhat európai egyetemre - nyilatkozta Breuer Péter.
(Helyi Téma nyomán)

Kapcsolódó:
- A nem kívánt (?) mellékhatás: rengeteg izraelit érdekel a magyar állampolgárság
- Izraelben kelendő a gyűlölt Magyarország állampolgársága
- Magyargyűlölő izraeli zsidó is lehet állampolgárságra jogosult határon túli magyar

További részletek: http://kuruc.info/r/2/75622/#ixzz2pY6Y8Vsq
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Februárban nyitnak a budapesti strandok
  2014-01-05 18:55:38, vasárnap
 
 
Februárban nyitnak a budapesti strandok
2014. január 5., vasárnap

Az évszaknak megfelelő időjárás lehetővé teszi a budapesti strandok menetrendszerinti nyitását.

jeg palya.jpg

,,FKK farsanggal, orgia-misztérium disznóvágással és topless busójárással is várjuk a hűsölni vágyókat" - mondta Tarpai Aladár, sajtóreferens, kabinos.

Aki nem bírják ki a februári indulásig, azok már most kedvezményes jeggyel áztathatnak a Budapesti Műjégpálya nagymedencéjében, úszósapka viselése nem kötelező.

http://hircsarda.blog.hu/2014/01/05/februarban_nyitnak_a_budapesti_strandok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ne regisztráljanak! Kukába az értesítővel!
  2014-01-05 18:50:51, vasárnap
 
  Ne regisztráljanak! Kukába az értesítővel!

Roma szervezetek - eddigi példátlan összefogást tanúsítva - arra kérik a magukat cigánynak valló szavazópolgárokat, senki ne regisztráltassa magát nemzetiségiként az országgyűlési választásokra, hogy élve alkotmányos jogukkal, tavasszal pártlistákra is leadhassák voksaikat.

A Nemzeti Választási Iroda már elkezdte bombázni a választópolgárokat az értesítőkkel, hogy regisztráljanak a nemzetiségi listára. A dokumentumon lehet nyilatkozni arról, hogy a választópolgár valamelyik magyarországi nemzetiséghez tartozónak vallja magát, és hogy ez alapján kéri felvételét a névjegyzékbe. A jogszabályban elismert 13 nemzetiség a következő: bolgár, görög, horvát, lengyel, német, örmény, roma, román, ruszin, szerb, szlovák, szlovén, ukrán.

Az íven külön lehet dönteni arról, hogy valaki (az őszi nemzetiségi mellett) a tavaszi országgyűlési választásra is kéri-e a nemzetiségi névjegyzékbe vételét vagy sem.

Széleskörű összefogásban tiltakoznak a roma társadalmi szervezetek a választójogi törvény azon alkotmányellenes rendelkezése ellen, hogy azok az állampolgárok, akik a közelgő országgyűlési választásokra nemzetiségként választói névjegyzékbe vetetik magukat, nem szavazhatnak pártlistára, csak az Országos Roma Önkormányzat által felállított listára. Vagyis egy emberre, azaz Farkas Flórián által meghatározott képviselőjelöltre adhatnák le voksaikat.

Ennek azért van jelentősége, mert ha valaki nemzetiségi választóként akar részt venni az országgyűlési választáson, akkor az egyéni képviselőjelölt mellett nem pártlistára, hanem a saját nemzetiségének listájára szavazhat.

A nemzetiségi listával a nemzetiségek kedvezményes mandátumot szerezhetnek az Országgyűlésben. Fontos szabály, hogy az országgyűlési választáson a nemzetiségi lista állításához a nemzetiségeknek ajánlásokat kell összegyűjteniük.

A listaállításhoz szükséges ajánlások számának meghatározásakor azt veszik figyelembe, hogy hány választópolgár kérte nemzetiségiként regisztrációját a választás kiírásáig, és a listaállításhoz ennek az egy százalékát kell összegyűjteniük ajánlásként a nemzetiségeknek.

A választási eljárási törvény értelmében a tavaszi országgyűlési választást úgy kell kitűzni, hogy a szavazás napja a kitűzés napját követő hetvenedik és kilencvenedik nap közé essen, ez azt jelenti, hogy a kitűzés legkorábbi ideje január 6., míg a legkésőbbi március 16.

Makai István a FCÖ elnöke mondja el a videóban, miért nem szabad regisztrálni Januárban a parlamenti választások előtt, a hazai nemzetiségeknek. Ha megkapják az értesítőt, csak bátran dobják ki a kukába. .
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zsidó parancsra át kell írni a tankönyveket Németországban
  2014-01-05 18:30:33, vasárnap
 
  Zsidóbűnözés :: 2014-01-05. 15:12
Zsidó parancsra át kell írni a tankönyveket Németországban

A zsidó elit uralmára leselkedő veszélyek felderítésén dolgozó egyik szervezet a sok közül, az Amerikai Zsidó Bizottság ezúttal Németországban csapott le. Kiderítették ugyanis, hogy a német iskolai tankönyvekben Izraelt ,,kedvezőtlen megvilágításban mutatják be".

A ,,kedvezőtlen megvilágítás" oka pedig, hogy a tankönyvekben Izrael mindig valamiféle konfliktus részeseként szerepel. Pedig még az sincsen leírva sehol, hogy ezeknek a konfliktusoknak a gerjesztője maga Izrael. Önmagában az a tény zavarja a zsidókat, hogy a diákok fejében a háborúskodás és erőszak fogalmai kapcsolódnak Izraelhez. Ami nem megengedhető, mert a zsidók csakis békét, szabadságot, fejlődést, boldogságot hoztak a világnak, kiemelten a palesztinoknak és a Közel-Kelet muzulmán népeinek.
2010 óta létezik egy Német-Izraeli Tankönyv Bizottság is, mely 400-nál is több történelem, földrajz és művészettörténeti tankönyvet tekintett át. Az akadémikusokból és tanárokból álló testület vizsgálódásának adataiból lesújtó kép kerekedik ki - állítja az Amerikai Zsidó Bizottság. ,,Izrael a tankönyvekben a közte és a szomszédai között lezajlott konfliktusok kapcsán szerepel. A történelmi és politikatudományi tankönyvekben is mindig problémákkal, kihívásokkal, konfliktusokkal összefüggésben mutatják be" - háborog Deidre Berger, az Amerikai zsidó Bizottság elnöke.
A Nemzetközi Tankönyvkutatások Georg Eckert Intézetének munkatársai - ők felügyelték ugyanis a német iskolai tankönyvek áttekintését - szintén úgy vélik, hogy az Izraelre vonatkozó szövegek és képek ,,érzelmeket keltenek" a diákokban. Ami pedig - véli az Amerikai Zsidó Bizottság - a zsidókkal kapcsolatos ,,előítéletek" kialakulásához, végső soron pedig az antiszemitizmus erősödéséhez vezet.
Márpedig korántsem mindegy, hogy a fogékony gyermekek lelkében miféle benyomások keletkeznek. Ha ugyanis már az általános iskolában kedvezőtlen megvilágításba helyezik Izraelt, abból nagy baj lehet. ,,Izrael a mi (mármint Németországra gondol) egyik legfontosabb szövetségesünk. Németországnak, az USA-nak talán a legfontosabb. Izrael egy demokratikus nemzet a Közel-Keleten, amely működik. Nélküle nagy bajban lennénk a Közel-Keleten. Ezért ha az iskolai tankönyvek nem mutatják be az izraeli demokrácia sokszínűségét, akkor az emberek nem értik meg, miért olyan fontos ez az ország Németország biztonsága szempontjából" - hazudozott pofátlanul Deidre Berger.
A Német-Izraeli Tankönyv Bizottság végleges jelentését 2015-ben fogja letenni az asztalra, de akkor majd javaslatait is közzéteszi arról, hogyan kell helyesen bemutatni Izraelt a tankönyvekben. ,,Reméljük, hogy a jelentés nyomán sor kerül a tankönyvek felülvizsgálatára, és a tanároknak Izraellel kapcsolatos oktatása terén is előrelépés történik. Mindez nagyon pozitív lépés, abban az értelemben, hogy a tankönyvi bizottság jelentése nyomán megértjük a problémákat, és hozzákezdünk azok megoldásához" - tájékoztatott az Amerikai Izraeli Bizottság elnöke.
A jelentésben azt vizsgálják, hogy a németországi ,,zsidó kisebbséget" miképpen mutatják be a tanulóknak. Mert az sem helyes, ha csak és kizárólag a holokauszt kapcsolódik a zsidókhoz, ehelyett úgy kellene tekinteni rájuk, mint a ,,német történelem aktív szereplőire". Az Amerikai Zsidó Bizottság elvárása az, hogy az iskolai tankönyvekben hangsúlyozottan essék szó arról a ,,hatalmas hozzájárulásról, amellyel a zsidók gazdagították a német kultúrát és tudományt". Azt a sok jótéteményt pedig, amit a zsidók adtak Németországnak, feltétlenül szerepeltetni kell a tantervben is - adták parancsba a zsidók az állítólag független Németország oktatásügyi hatóságainak.
Perge Ottó - jn1.tv nyomán

További részletek: http://kuruc.info/r/4/122312/#ixzz2pXviD9Au
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az argentin apokalipszis: vajon ez lesz itthon is?!
  2014-01-05 18:30:03, vasárnap
 
 
Az argentin apokalipszis: vajon ez lesz itthon is?!
Pacsker 2014.01.03. greenr.blog

Kísértetiesen hasonlítani kezdenek a jelen hazai folyamatok Argentína példáira. Mintha valami sötét - horribile dictu - sátáni erők kifejezetten átültetni kívánnák a Kárpát-medencébe a máshol már "jól bevált" ország-, nemzet-, és néppusztító gyakorlatokat.


"Rezsicsökkentés", "városi gettók", "oligarchák" és "tőkés integrátori agrármodell" némi "intenzív vegyszerrel" fűszerezve. Az apokalipszis szómagyarázatát alább megtalálhatjátok.

Az argentin rezsicsökkentés ára (MTI/Greenfo)

Folyamatos áramkimaradások keserítik meg az argentin főváros életét, miután a déli féltekén beköszöntő nyár közel 38 fokos kánikulájában újabb rekordokat döntött a Buenos Aires-iek áramfogyasztása. A fogyasztói árak befagyasztása miatt a szolgáltatóknak nem éri meg korszerűsíteni az elavult hálózatot.

A lakosság egy része - megelégelve a többnapos áramszüneteket - utcai tüntetéseket tart, egy férfi pedig életét vesztette kedden (helyi idő szerint), miután lövöldözésbe torkollott egy áramszünet miatti konfliktus.

Az Edenor áramszolgáltató társaság szóvivője azt mondta, hogy dolgoznak Buenos Aires-i lakosság ellátásának helyreállításán. Míg az argentin főváros másik nagy szolgáltatója, az Edesur reményét fejezte ki, hogy a szerdai nap végére fel tudják számolni az áramkimaradásokat.

Jorge Capitanich kabinetfőnök kijelentette, a kormány azt mérlegeli, hogy büntetést szab ki az áramszolgáltatókra, vagy akár államosítja is az érintett vállalatokat, ha nem tudnak gyors megoldást találni a kialakult helyzetre. Bírálók szerint ugyanakkor a kormányzat téves energiapolitikája - beleértve az ártámogatásokat és a fogyasztói árak befagyasztását - az oka annak, hogy a szolgáltatóknak nem kifizetődő korszerűsíteni az elavult argentin elektromos hálózatot.

Hetesi Zsolt kapcsolódó bejegyzése (Forrás: Facebook)

Van egy ország, nem nagyon messze, még ezen a bolygón. Argentínának hívják. 2000 körül államcsőd-közeli helyzet alakult ki, és a belváros sem volt biztonságos akkoriban. A tapasztalatokat egy Ferfal nevű orvos írta le, hasznos ötletekkel teli blogájában (érdemes olvasni).

Azt hinnénk, egy ország és az országban lévő vállalatok is tanulnak az esetből, mert ha szükségállapot lép fel, nem nagyon van áram, víz, élelem és általában profit sem terem.

De most olvastam, hogy még sokat kell tanulni, mert még nem tudják a leckét mindig. Az állam-főváros-energiaszolgáltató közötti vitás kérdések (és a profit kergetése) miatt elmaradtak bizonyos fejlesztések, a villamos átvitel korszerűtlen, és nem bírta a 40 C-os hőségben fellépő többlet terhelést, vannak helyek, ahol 2 hete nincs áram (és ilyenkor víz sem...)

Nem véletlenül kukorékolnak a magunk fajta szakértők: az ilyen helyzetekre nem akkor kell készülni, amikor eljönnek, hanem előtte. A "készüljünk a legjobbra" hozzáállás súlyos károkat szokott okozni. Minden rendszer tervezésekor a legrosszabbra kell készülni, mert így a rendszer ellenálló lesz.

Magyarországon is egyre több a szélsőséges időjárási esemény, és az ország mégis megbénul egy hóeséstől, emberek rekednek napokra a hóban, nyaranta egyre gyakoribb a hőhullám, az aszály. Ezekre mind sokoldalúan fel kéne készülni:
- alternatív energiaforrásokkal, hogy végre ne függjünk a beohzataltól és tiszta energiát termeljünk
- alkalmazkodóképes rendszerekkel, amik bírják a gyűrődést
- új mezógazdasággal, amely nem műtrágya- olaj- és vegyszerfüggő, és kezeli az éghajlati szélsőségeket
- emberekkel, akik értik és tudják mi történik köröttük (Humánökológusok! - greenr szerk.), a gazdaságban, az energiaforrások terén, az éghajlat tekintetében stb.

Amíg ez nincs meg, addig hasonlítunk a Titanicra. Nincs elég mentőcsónak. Nem szabad senkinek sem elfelejteni: a hajóra a gyárban szerelik a mentőcsónakokat, nem a tengeren.



A "dél-amerikai modell"...

Az agrokemikáliák permezetése Argentínában a kilencszeresére nőtt, az 1990-es 9 millió gallonnyi (~34 millió liter) mennyiség mára 84 millió gallonra nőtt (~318 millió liter). Mégis, a dél-amerikai ország széles körben figyelmen kívül hagyott jogszabályi zagyvalékokkal van teli, amik az embereket hihetetlen veszélyeknek teszik ki, a kemikáliák megfertőzik az otthonokat, osztálytermeket és az ivóvizet is! Az orvosok és tudósok figyelmeztetnek, hogy a kontrollálatlan permetezés az egész nemzet egészségét veszélyezteti!

Amikor Kishantosért küzdünk, akkor itthon még talán kevesek számára világos, hogy mit is okoz a nagyipari vegyszeres mezőgazdálkodás a talajoknak, vizeknek, a környezetnek és az embereknek! A Boston.com The Big Picture aktuális fotósorozata az agrokemikáliák hatását mutatja be Argentínában. Csak erős idegzetűeknek! Ezt akarják a döntéshozók itthon?!!!

Vegyszeres vagy bio?! 452 VS. 9000 hektár - összefoglaló Kishantos okán - GreenR

Ángyán József előadásából egy részlet. A "dél-amerikai birtokmodell" felé vezető jelek mutatkoztak meg a mai Magyarországon! Vidékpusztítás, vegyszerek, nagytőke...

A "professzionális" mezőgazdaság elpusztítja a vidéket! - mondja Ertsey Attila az ÉLŐLÁNC A FÖLDÉRT, Ángyán József szimpátiatüntetésen - Kossuth tér, 2012. május 10.

Kishantos és a magyar agrár Apokalipszis - GreenR

http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/02433/_end-of-the-world_2433119b.jpg& quot;Megismeritek az igazságot, és az igazság szabaddá tesz titeket!" - (Jn. 8,32)

Apokaliptikus időket élünk, ezek a végidők, ha úgy tetszik, történelmi tekintetben a végórák, kozmikus vonatkozásban a végmásodpercek! Apo-kalüpszosz = lehull a lepel! Kishantos esete apokaliptikus következményekkel fog járni! Ezt kimondani és olvasni rémisztően hat, pedig ha megvizsgáljuk ezt az ógörög kifejezést, akkor ez a szóösszetétel annyit jelent, hogy lehull a lepel. Miért kellene félni attól, hogy lehull a lepel? Nem éppen azért jöttünk itt össze ezen a blogon is, hogy lehulljon a lepel?! Sose felejtsük el a szavak eredeti értelmét: a káosz sötét erőinek éppen az a célja, hogy úgy okozzon még nagyobb felfordulást az emberek között, hogy sem fejben, sem tettben: nem tudják a dolgok eredeti értelmét, és így nagyon könnyen meg/félre vezethetőkké válnak! [Ezt a rövid bevezetőt Bogár László - Méltóztassanak nem hülyének nézni minket! című előadásának első néhány percéből fo glaltam össze, persze az egész előadást nagyon érdemes megtekintenünk!]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
2014 a kormányzati hazugságspirál éve lesz?
  2014-01-05 18:25:21, vasárnap
 
  2014 a kormányzati hazugságspirál éve lesz?
2014, január 5 - 11:26


A 2013-as évet a kormány még az emelkedés éveként harangozta be, valójában azonban a félrevezetés éve lett - közölte sajtótájékoztatóján Balczó Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Hozzátette: a tények igazolják, hogy Magyarország nem teljesít jobban, hiába igyekeztek ennek ellenkezőjét elhitetni az emberekkel 644 milliós reklámkampányukban. Például egy felmérés szerint, amely az egy főre jutó vásárlóerő szerint rangsorol európai országokat, Magyarország 42 országból a 31. helyen áll. A kormány ,,szabadságharcát" egy hírhedté vált Varga Mihály idézettel értékelte: ,,Amit Brüsszel kér tőlünk az szükségtelen, méltánytalan és igazságtalan, de teljesítjük!" A rezsicsökkentés pedig jó, de megkésett lépés, mivel ezt a Jobbik már 2010-ben javasolta. A 2/3-os félrevezetést Balczó Zoltán 2 létfontosságú területen jelölte meg: a munkahelyteremtés és az államadósság valódi állása terén. Bár az IMF-hitelt visszafizettük, most több, mint 3 ezer milliárd(!) Ft-tal magasabb az államadósságunk, mint 2010-ben!

A Jobbik javaslatai tekintetében kiemelte: valódi gazdaságpolitikai fordulatra van szükség, elsősorban mezőgazdaságra épülő élelmiszeripar, ezen belül a helyi önellátó gazdálkodás és a feldolgozóipar feltámasztására. Ennek fontos útja a keleti piacok nyitása. Létfontosságú az építőipar és a kis-és közepes vállalkozások támogatása, az államadósság újratárgyalása, az eddigi kormányokon átívelő korrupció visszaszorítása, továbbá a devizahitel kérdésben a hitelek szerződéskötéskori árfolyamon történő forintosítása.

Apáti István, a Jobbik országgűlési képviselője elmondta: ha 2013 a félrevezetés éve volt, akkor 2014 feltételezhetően a végtelenbe nyúló kormányzati hazugságspirál, így a politikai agymosás éve lesz, amennyiben nem figyelünk. Az elmúlt évtizedek kormányaival teljes ellentétben a Jobbik nem az emberek agymosására, hanem a szemük felnyitására törekszik. A kormány egyik leghangsúlyosabb ígérete 2010-ben a közbiztonság megteremtése volt. Ebből a gyakorlatban sajnos semmi sem valósult meg. A Jobbik szerint a kistelepüléseken a csendőrség felállítása, az önfenntartó börtönök kialakítása, a halálbüntetés kérdésének népszavazásra bocsátása, illetve a rendőrség megerősítése alapvető fontosságú. Ha a Jobbik kormányra kerül, biztosítani kívánja a bűnügyileg fertőzött területekhez tartozó településeken legalább körzeti megbízotti irodák nyitását, illetve rendőrőrsök bővítését, s ha indokolt, rendőrőrsök kapitánysággá emelését.

Apáti István hozzátette: minderre lenne is pénz, csak nem kellene a jelenlegi állapotok szerint feneketlen zsákokba tömni óriási összegeket. Komoly hangsúlyt kívánnak fektetni továbbá az uzsorabűnözés és korrupció megfékezésére.

Szabolcs megyének a mezőgazdaság kiemelt húzóerőt jelentő témaköre, mely a legmeghatározóbb a további említett területek mellett a munkahelyteremtés ügyében, ezzel a társadalom leginkább leszakadott rétegeinek is munkát biztosítva, s fontos hozzátenni, hogy nincs az a mennyiségű élelmiszer, amelyet a keleti nyitással ne tudnánk eladni az ottani igényekhez mérten! Ehhez azonban létfontosságú a magyar földek megvédése, magyar kézben tartása. Mindennek elmulasztása pedig nem csupán törvényalkotási baki, hanem történelmi bűn és hazaárulás! - fogalmazott. Indokolt továbbá egy állami, a vidék biztosítását ellátó rendszer létrehozása is, az időjárási viszontagságok kárpótlása céljából.

Fontos az útépítési és útfelújítási munkálatok szorgalmazása is, melyet nem a Közgépnek, és nem is külföldi cégeknek, hanem hazai kis-és középvállalkozásoknak szánnának munkavégzésre. A Jobbiknak emellett kiemelt beruházási célja a többségi társadalmi támogatottságot élvező ár-apasztó tározók építése. A rezsicsökkentést érintően figyelmeztet: Kovács Pál államtitkár elszólása - miszerint versenypiaci alapokra kívánják helyezni az általuk korábban még nonprofitnak nevezett rezsitételeket - egy újabb fideszes győzelem esetén előre borítékolja a rezsiemelést! Az egészségügyet érintően elmondta: a régióban elsorvasztották, leépítették az ellátást, dolgozók sokasága kényszerül külföldre. Ezeket az állapotokat minimum a 2010 előtti szintekre igyekszik majd visszahozni a Jobbik, s jelentős kórház és mentőállomás fejlesztésekre fordítana gondot.

alfahir.hu

http://alfahir.hu/2014_a_kormanyzati_hazugsagspiral_eve_lesz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sorozatosan elnapolták a kommunista luxusnyugdíjakról szóló
  2014-01-05 18:23:57, vasárnap
 
  Sorozatosan elnapolták a kommunista luxusnyugdíjakról szóló vitát
2014, január 5 - 13:57



Nem döntött a ki nem adott szabadnapok pénzbeli megváltásáról és a nemzeti dohányboltok éjszakai alkoholárusítási jogát sem szabályozta a parlament, noha mindkettőt kormánypárti képviselők kezdeményezték még hónapokkal ezelőtt. Nem szavazott az Országgyűlés a KDNP szabad vasárnapról szóló javaslatáról sem, ahogy nagyjából harminc más, szintén ebben a ciklusban tárgysorozatba vett indítványról sem.

A képviselők, kormánytagok és parlamenti bizottságok csaknem ezerötszáz törvényjavaslatot nyújtottak be a 2010-es kormányváltás óta, ezekből több mint nyolcszáz lett jogszabály. A nagyjából ötszáz ellenzéki indítvány közül viszont csak háromból.

A visszavont, elutasított vagy új változatban benyújtott előterjesztések mellett is van azonban több mint harminc olyan javaslat, amelyet ugyan tárgysorozatba vettek, de a Ház végül nem döntött róluk. Ezek között nagyjából fele-fele arányban vannak kormánypárti és ellenzéki indítványok.

Az egyik legtöbb embert érintő javaslat Kósa Lajos Fidesz-alelnöké, aki tavaly szeptemberben kezdeményezte, hogy a ki nem adott szabadnapokat fizethessék ki 2014 elején. Ezt azzal indokolta, hogy sem az új munkatörvénykönyv, sem a közszolgálati törvény nem szól a korábbi években felhalmozott szabadságokról, csak a tárgyévi szabadságok kiadását rendezi. Indítványát a munkaügyi bizottság tárgysorozatba vette, de a parlament azóta sem kezdett vitát róla.

Ugyanez lett a sorsa annak a kereszténydemokrata kezdeményezésnek, amelynek célja, hogy a vasárnap ismét általános pihenőnap legyen, és csak azok dolgozzanak, akiknek munkája alapvető társadalmi szükség. A javaslatot 2010 decemberében terjesztette a parlament elé a KDNP, miután az előző ciklusban már eredménytelenül próbálkoztak vele.

2011 áprilisában a KDNP frakcióvezetője, Harrach Péter még azt valószínűsítette, hogy a nyári szünet előtt szavazhat a parlament a szabad vasárnapról, ám Orbán Viktor miniszterelnök a kormány első évét értékelő konferencián egyértelművé tette, még nem időszerű a kezdeményezés. Azt mondta, amíg nem lehet megélni heti ötnapi munkából, addig nincs lehetőség az üzletek vasárnapi zárva tartására.

Harrach Péter ezután közölte, pártja nem vonja vissza a törvényjavaslatát, de várnak napirendre tűzésével. A kisebbik kormánypárt képviselői 2011 tavaszán két másik indítvánnyal is csökkentették volna a munkanapok számát. Michl József augusztus 15-ét, Nagyboldogasszony napját, Varga László pedig nagypénteket tette volna munkaszünetté. A foglalkoztatási bizottság mindkét előterjesztést tárgysorozatba vette, de az általános vitára alkalmasságukról nem döntött.

Szintén csak a bizottsági szakaszig jutott a KDNP-s Bús Balázsnak, Óbuda polgármesterének az a tavaly nyári javaslata, hogy a trafikokra is vonatkozzanak az éjszakai alkoholárusítást tiltó önkormányzati rendeletek.

Négy kereszténydemokrata képviselő - köztük Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke - azt akarta elérni, hogy ne kelljen ebadót fizetni a vadászkutyák után, de a 2012. márciusi javaslatról sem szavazott a Ház.

Ahogyan Lázár János akkori Fidesz-frakcióvezető kezdeményezéséről sem, amely lehetővé tette volna, hogy a bölcsődékben a működési engedélyben meghatározottnál tíz százalékkal több gyermeket lássanak el.

A fideszes Rogán Antal arra tett javaslatot 2011 őszén, hogy magyar állampolgárságot kaphassanak azok az itt született gyermekek, akik születésükkel nem szereztek másik állampolgárságot, illetve nem állnak szülői felügyelet alatt. Végül erről sem döntött az Országgyűlés.

Nem szavaztak arról a 2011 végén benyújtott indítványról sem, amelyben fővárosi kormánypárti politikusok - köztük Rogán Antal - 2-ről 2,5 százalékra emelték volna a budapesti iparűzési adó mértékét, hogy a többletet a BKV finanszírozására fordítsák.

A parlament még 2010 novemberében kezdte meg annak a jobbikos törvényjavaslatnak az általános vitáját, amely eltörölné a kommunista diktatúra idején biztosított politikai nyugdíj-privilégiumokat, és a pénzből a szocializmus áldozatait kompenzálná. A párt azóta körülbelül hetvenszer kért szavazást arról, hogy az aktuális ülésen folytassák az elnapolt vitát, mindannyiszor eredménytelenül.

Az MSZP 2012 őszén egy tízmilliárd forintos pénzügyi alap létrehozását javasolta az otthoni fagyhalálok megelőzéséért, ám kezdeményezésük nem jutott túl a bizottsági szakaszon.

A jelenleg a Párbeszéd Magyarországért színeiben politizáló Karácsony Gergely még LMP-sként terjesztette be a ciklus legelején a kampányfinanszírozás átláthatóvá tételéről szóló indítványát, amelyben egyebek mellett azt kezdeményezte, hogy jelölőszervezetenként egymilliárd forintra emeljék az országgyűlési választási kampányra fordítható összeget. Az előterjesztést - az ellenzékiek közül elsőként - 2010 júniusában a Ház tárgysorozatba vette, ám vitát nem kezdett róla, hiába kérte utána a politikus többször is a napirendre vételét.

Az LMP-s Schiffer András a közbeszerzések átláthatóbbá tétele érdekében nyújtott be törvénymódosító javaslatot 2011 elején azzal a céllal, hogy azok az adatok is nyilvánosak legyenek, amelyek a költségvetésből finanszírozott megbízásokat teljesítő alvállalkozóknál keletkeznek. Ez az indítvány is elakadt a tárgysorozatba vétel után.

MTI - alfahir.hu

http://alfahir.hu/sorozatosan_elnapoltak_a_kommunista_luxusnyugdijakrol_szolo_vit at
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
2013.12 2014. Január 2014.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 709 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 126
  • e Hét: 459
  • e Hónap: 14651
  • e Év: 147568
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.