Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Szezámmagos perec
  2014-01-06 17:25:44, hétfő
 
  Hozzávalók:
50 dkg liszt, 20 dkg vaj, 2 tojás sárgája, 2 dl tej, 1 teáskanál cukor, 2 teáskanál só, 3 dkg élesztő; a kenéshez: 2 tojás fehérje, 20 dkg szezámmag

Elkészítése:
a langyos tejet összekeverjük a cukorral és az elmorzsolt élesztővel. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, közepébe mélyedést csinálunk, beletesszük a tojássárgáját, a sót és a tejet, majd összedolgozzuk.
A tésztát 10 percig pihentetjük, majd 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk és perecformával kiszaggatjuk. A pereceket lekenjük kissé felvert tojás fehérjével, majd ezt a felét szezámmagba mártjuk és sütőpappírral bélelt tepsibe rakjuk. 30 percig kelni hagyjuk, majd 180 fokon, 10-15 perc alatt megsütjük.
 
 
0 komment , kategória:  Kelt tészta édes és sós  
Hol helyezkednek el a csakrák és mi a jelentésük
  2014-01-06 14:10:41, hétfő
 
  A csakrákat jól ismerik Keleten, és egyre nagyobb teret hódítanak a nyugati világban is. Mivel mi, nyugatiak, eléggé eltávolodtunk gyökereinktől, a csakrák tudománya nincs benne a tanügyi programban, ehelyett olyan terhelt információknak leszünk birtokában, amiknek kevésbé vehetjük hasznát. A csakrák tudománya egy alternatív tudományág, amely közös gyökerekből ered más ősi gyógymódokkal, mint a tibeti Bön, a buddhista Vajrayana tantra, a kínai Qigong és az iszlám szufi.

A csakrák tölcsér alakú energiaörvények, amelyek a gerincvelő mentén helyezkednek el, a farok csonttól a fejtetőig. Gyűjtőpontok az energia adásában és fogadásában. Ábrázolásuknál tölcsért, kereket vagy virágot használnak. Ha virágként ábrázolják, a legalsó csakrát négy, a legutolsót pedig ezer szirommal ábrázolják. Hét fő csakra van. Amikor megtanulsz tudatában lenni csakráidnak, és aktiválni őket, érezheted az energia áramlását, így gyógyulhatsz és kapcsolatba kerülhetsz a világegyetemmel.

A hét fő csakra elhelyezkedése a testedben és jelentésük:

Gyökér csakra - a gerincoszlop alján helyezkedik el. A feladata a túlélés és a megalapozás, a földelés. A belső állapota a nyugalom és a stabilitás. Színe a vörös, bolygói a Föld és a Szaturnusz. Ásványai: gránát, rubin, ónix. Meditáció: én vagyok. Egyensúlyban tartása segít a fizikai egészség megőrzésében, a félelem kezelésében. Energiái: a Föld, földelés, összpontosítás, központosítás.

Szakrális csakra - az alhasban helyezkedik el, a genitáliák, nőknél a méh szintjén. Funkciója a vágy. Belső állapota az érzékiség. Színe a narancssárga. Égiteste a Hold. Ásványai: korall és karneol. Meditáció: én érzek. Egyensúlyban tartása a szexualitásban, fizikai erőnlét és a termékenységben fontos. Energiái: tűz, feltöltő.

Napfonat csakra - a köldök területén található. Funkciója az akarat. Belső állapota a jókedv, öröm, harag. Színe a sárga. Égiteste: a Mars és a Nap. Ásványai: borostyán. Meditáció: én cselekszem. Egyensúlya maga után vonja az érzelmi egyensúlyt, a feszültség megszűnését. Segít megérzésünk érvényesítésében is. Energiái: tűz, feltöltés, energia adás.

Szív csakra - a mellkas közepén helyezkedik el. Funkciója a szeretet. Belső állapota az együttérzés. Színe a zöld. Égiteste a Vénusz. Ásványkövei a rózsaszín és zöld színű kövek: olivin, rózsakvarc, malachit. Meditáció: én szeretek. Egyensúlya fontos a keringési rendszer egyensúlyában, a szív és csecsemőmirigy működésében. Ugyanakkor, érinti a spirituális értelemben a szeretet, együttérzés és egységélmény megélését. Energiái: víz, nyugalom, csillapítás, ellazítás.

Torok csakra - a torokban helyezkedik el. Feladata a kommunikáció, kreativitás. Belső állapota a gondolatok szimbólumokká alakítása. Színe a kék. Égiteste a Merkúr és a Neptun. Ásványi kövei a lazurit, sodalit. Meditáció: én beszélek, szólok. Egyensúlya fontos a kommunikációhoz és az agyi beszédközpont működéséhez. Energiái: víz, nyugalom, csillapítás, ellazítás.

Harmadik szem csakra - a homlokon, a szemöldök felett található. Feladata a látás, intuíció. A belső állapota: én tudom. A színe az indigó, bolygója a Jupiter. Ásványa a lolite. Meditáció: én látok. Egyensúlya szerepet játszik a pszichés egyensúly megtartásában és a tobozmirigy működésében. Energiái: levegő, meditáció, intuíció, gondolkodás.

Korona csakra - a fejtetőn helyezkedik el, feladata a megértés. Belső állapota a kegyelem. Színe az ibolya, bolygója az Uránusz. Ásványa az ametiszt. Meditáció: én értem. Egyensúlya az agyfunkciók vitalitását növeli, és szerepe van különböző képességek kifejlesztésében is. Energiái: levegő, meditáció, intuíció, gondolkodás.

Mi történik akkor, ha valaki aktiválja vagy egyensúlyba hozza a csakráit? Amellett, hogy jobb egészségnek örvend, különböző lelki, szellemi vagy spirituális élményekben lehet része. Ha már egy csakra aktiválva lett, szunnyadó idegi folyamatokat indít be az agyban. A korona csakra akkor aktiválódik, amikor már minden csakra nyitott és ezt hívják a Kundalini yogában a Kundalini ébredésének.

FORRÁS: FILANTROPIKUM.COM
 
 
0 komment , kategória:  Horoszkóp  
Áldás az új esztendőre
  2014-01-06 10:43:20, hétfő
 
 

Legyen áldás az úton, amit most kezdesz el,
legyen veled az Isten, kérjük, kísérjen el!
Kérjük, oltalmazzon meg, és adjon néked erőt,
utadon vezessen, formáljon, szeressen,
legyen a te őriződ!

Legyen áldás az úton, amit most kezdesz el,
tegye jóvá az Isten, amit te rontasz el!
Kérjük, lénye ragyogja lábad elé a fényt,
lásd meg, hogy utadon Isteni oltalom
vigyáz rád és szeretve félt!

Legyen áldás az úton, amit most kezdesz el,
legyen erőd és türelmed, ha szenvedni kell!
Legyen erőd szeretni, utolsó lenni, ha kell,
szívesen szolgálni, hálával áldozni,
Jézusra mutatni fel!

Legyen áldás az úton, amit most kezdesz el,
öröm kísérjen végig, amíg úton leszel!
Legyen boldog életed, és mindig az övé,
szívünkből szeretünk, imában kísérünk,
életed célja felé!
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2013.12 2014. Január 2014.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 215 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2140
  • e Hét: 5007
  • e Hónap: 11379
  • e Év: 62170
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.