Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
paleo császármorzsa
  2014-01-07 20:58:33, kedd
 
 



Hozzávalók / 4 adag

A morzsához:

7,5 dkg zabkorpa (lehet ez is kókuszliszt)
7,5 dkg kókuszliszt, vagy mandulaliszt
3 tojás
2 dl kókusztej
1 citrom héja lereszelve
1/2 vaníliarúd kikapart belseje (elhagyható)
2 csapott ek xilit
3 dkg vaj
1 csipet só
1/2 cs sütőpor

Az öntethez:

25 dkg (fagyasztott) meggy
1 ek xilit vagy méz
1 dl víz
1 mk fahéj

elkészítés

A liszteket keverjük össze a sütőporral. A tojásokat válasszuk szét. A sárgájához adjuk hozzá a citromhéjat, a vaníliát és a kókusztejet, keverjük át. A fehérjét a csipet sóval, a xilitet fokozatosan hozzászórva verjük kemény habbá. A kókusztejes tojást keverjük össze liszttel, majd az egészbe óvatosan forgassuk bele a fehérjehabot. Egy nagy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, majd borítsuk bele a tésztánkat (kb. 1 cm magasan terüljön el benne a tészta), fedjük le és mérsékeljük alatta a hőmérsékletet. Addig süssük a tésztát, amíg a teteje is el nem kezd szilárdulni (takaréklángon legalább 5 perc), ekkor egy nagy lapáttal/ kanállal 5-6 részben fordítsuk át a másik oldalára. Ezt követőten már ne fedjük le. Süssük így tovább, közben még kisebb darabokra szaggathatjuk. Az öntethez a meggyet a fahéjjal, a xilittel és a vízzel tegyük fel főni, ha elolvadt benne a cukor, akkor kész a meggyszósz. Ha mézzel készítjük, akkor azt csak akkor adjuk hozzá, ha már levettük a tűzről a meggyet.
 
 
0 komment , kategória:  paleolit táplálkozás  
A Föld csakrái
  2014-01-07 20:49:35, kedd
 
 



A Ley vonalak és a Föld csakrái

Testünk fő energiai örvényeit, a csakrákat, már ismerjük, viszont kevesen tudják, hogy a Föld is rendelkezik ilyen energiacsomópontokkal, csakrákkal. Ahogyan a testünkön végbemegy az energia áramlása, ugyanúgy, maga a Föld is rendelkezik energia áramlással.
Mik a Ley vonalak?

Alfred Watkins írt a Ley vonalakról könyvében, és arra jött rá, hogy régi műemlékek, síremlékek, vallásos építmények, megalitok, mind egy egyenes vonal mentén helyezkednek el. De ez a jelenség az összes kultúrában fellelhető, különböző korszakokban, és különböző módon. Ilyen vonalakat a Föld minden részén találhatunk, a keleti kultúrában sárkányáramok néven emlegetik. Az elnevezést Watkins adta, hiszen megfigyelte, hogy a vonalak mentén elhelyezkedő műemlékek nevének többségében szerepelt a ,,ley" szócska.

Ezt olvastad? Hol helyezkednek el a csakrák és mi a jelentésük?

Mióta felfedezték őket 1921-ban, a Ley vonalak messzemenően többet rejtenek magukban, mint egyszerű egyenes vonal mivoltuk, valami misztikusság övezi őket. Az idők során energiamezőkkel, szellemekkel, sámánizmussal és ufókkal hozták összefüggésbe. Egyesek szerint az ősi indián szellem és sámáni táj összefonódása, hiszen az ősi indiánok hektárokat átölelő geometriai földmunkája, amit szertartásos útszakasznak használtak, amely különböző szent területeket kötött össze.



Az ősi indiánok hektárokat átölelő geometriai földmunkája, amit szertartásos útszakasznak használtak, amely különböző szent területeket kötött össze

Marlene Dobkin de Rios antropológus szerint, mi sem érdekesebb annál a ténynél, hogy a Nazca vonalak közelében olyan sámán törzsek éltek, amelyek hallucinogén növényeket használtak szertartásaikhoz, ezek a növények pedig elősegítették a lélek repülésének nevezett testen kívüli élmények megtapasztalását. Az antropológus szerint ezek a vonalak az ősi törzseknek a sámáni élmény extatikus csúcspontját, az ,,égi utazását" jelképezték. De az indiánok szellemi vonalai ennél mélyebbre hatolnak, hiszen amellett, hogy ezeken az útvonalakon vitték halottaikat utolsó útjukra, és a sámáni tájképeken túl, erdőkön, hegyeken is végigvonulnak.

Egy másik érdekesség a Ley vonalakkal kapcsolatban az, ahogyan ezek egybeesnek a föld térképhálózatával. Hugh Newman arról ír, hogy ezek az erővonalak nemcsak a földre jellemzőek, hanem a Napnak is hasonló mintázatú vonalrendszere van, ami jelentősen befolyásolja a Nap aktivitását.

A vonalak mentén tapasztalható mágneses rendellenességek és intenzívebb sugárzásmintázatok mérhetőek, de a környezetre és az emberre gyakorolt hatásuk egyelőre ismeretlen. A tudomány is meglehetősen szkeptikus a témával kapcsolatban, bár az utóbbi évtizedekben, főként Angliában, komoly kutatások folytak a Ley-vonalak megismerésére, melyek egy része tisztán tudományos jelleggel, másik része pedig parapszichológiai szempontokat is figyelembe véve vizsgálódik, hiszen egyesek szerint a vonalak mentén számos gyógyító erővel felruházott forrás és kő is található. Ugyanakkor a vonalak összefutásaiban terül el sok civilizáció főbb szentélye, vagy városa, mint például az Egyiptomi-, vagy az Indus-völgyi civilizáció emlékei, a Gízai piramisok, Húsvét-szigetek, Stonehenge is.
 
 
0 komment , kategória:  ezotéria  
kínai horoszkóp 2014. Ló éve
  2014-01-07 19:55:35, kedd
 
  2014-es Kínai Horoszkóp - A Ló Éve





A kínai holdnaptárnak ősi múltja van. A keleti asztrológusok holdciklusokban számolnak, ahol egy teljes ciklus 60 évig tart, ezen belül kisebb, 12 éves ciklusok követik egymást, ahol minden évnek egy állatövi jegy felel meg.
A kínai asztrológia a születési dátumot és helyet alapul véve jósolja meg az ember jövőjét. A csillagászati születés-diagrammot a Kínai Asztrológiai Naptár alapján állítják fel, aminek három komponense van: Yin/Yang, az Öt Elem (Fém, Víz, Fa, Tűz és Föld) valamint 12 állat (Patkány, Bivaly, Tigris, Nyúl, Sárkány, Kígyó, Ló, Kecske, Majom, Csirke, Kutya és Disznó). A Yin-Yang filozófia az egyensúlyról szól, ugyanúgy, mint az Öt Elem között: önmagában egyik sem létezik, egyik sem erősebb a másiknál.

2014 a Zöld Ló éve lesz, meghatározó eleme pedig a Fa. A Ló éve kétségtelenül objektív irányba tereli terveinket. Hogy ez az irány jó vagy rossz, attól függ, hogyan értelmezzük az asztrológia gondolkodását és hogyan integráljuk a kapott tanácsokat. Minden esetre, mivel a horoszkóp asztrológiai vonatkozású, nem kell félvállról venni. Ugyanis hatékony segítséget nyújt abban, hogy azokat az információkat használjuk fel, amelyek a leginkább kapcsolódnak személyünkhöz. Egy bonyolult, nehéz helyzetből is ki tudjuk hozni a legtöbbet és saját javunkra fordítani, ha figyeljük az égi aktivitás alakulásait és ésszerű, jól átgondolt módon alkalmazzuk azokat saját életkörülményeinkben.

A Keleti Horoszkóp szerint a jövő évet a Yang energia jellemzi majd - egy erőteljes, dinamikus impulzus. Az ebben a periódusban születettek érzékenyek és jókedvűek. A 2014-es évre is ugyanez lesz a jellemző, mivel energiája teljesen megegyezik Univerzumunk energiaáramlásával.
Mit tartogat hát számunkra a 2014-es év?

2014 a nagy életesemények éve lesz. Gyakorlatilag, minden kis jelentéktelennek tűnő esemény egy sokkal fontosabb és meghatározóbb történés előfutára lesz. Ez tekinthető figyelmeztetésnek, avagy jó tanácsnak. Minden esetre, a gyors észjárású emberek képesek lesznek ebből előnyt faragni, ugyanakkor sikereik gyümölcse jól foghat kevésbé szerencsés, ám ravasz észjárású kollégáik, barátaik számára is. Egyszóval, a Ló éve sok szerencsét hozhat életünkbe és talán még néhány igazán jelentős esemény is keresztezheti utunkat (új státusz, üzleti terjeszkedés, esküvő, ...).

Ezt olvastad? 2014: az év, ami megváltoztatja a világot

A Zöld Ló éve számos lehetőséget hordoz a bennünk rejlő spiritualitás teljes kibontakoztatásához. Néhányakat hangsúlyozottan hatalmába kerít az Istenszolgálat gondolata és lesz, aki belső képességet érez majd a jövőbelátásra, olyan erőkkel felruházva, melyek természetfelettinek tekinthetők. Ennek ellenére lehetséges, hogy sokan meg sem közelítik majd ezt a felfedezést és ehelyett a társadalmi élet minden következményével élnek együtt. A ,,parti ördögei" is megláthatják magukban a grátiszt, de év végére mégis kimerülnek energiaraktáraik. És nem mindenki lesz képes talpra állni.

2014-ben bolygónk a Merkúr és a Vénusz védelmében lesz, ez minden bizonnyal meghatározónak tekinthető a 2014-es horoszkóp elkészítésében. így vagy úgy, minden állatövi jegyet befolyásolni fog a Naprendszer égitestjeinek erőteljes energiája. Mindannyiunknak, függetlenül terveinktől és kívánságainktól, számításba kell vennünk ezen befolyásokat.

Általánosan elmondható, hogy a jövő év nem csak jelentős eseményekben lesz gazdag. Sőt elképzelhető, hogy semmilyen rendkívüli történés nem fog végbemenni egyeseknél. Viszont egy dolgot még érdemes megemlíteni: 2014 energetikai szempontból erőteljes év lesz. Galaxisunknak abban az ágában ahol mi vagyunk, a csillagok sűrűsége eléri maximumát, ami sokaknak megadja majd a lehetőséget, hogy megváltoztassák maguk körül az energiaáramlást.

Mit jelent ez a gyakorlatban? Például egy piaci rés gazdasági komponensének olyan hirtelen változása, amin mindenki megdöbben. Ennek a változásnak pedig nemzetközi jelentősége is lehet. Ez a példa túlzásnak hangozhat, de az égi körülményeket tekintve sokkal valószínűbb, mint ahogy azt sokan gondolnák. Rövidre zárva a történetet: ha figyelünk a 2014-es horoszkópra, a Ló évében elérhetünk bármilyen célt, függetlenül annak bonyolultságától.

Miközben személyes kapcsolatokról van szó, megjegyzendő, hogy számos, látszólag sérthetetlen viszonyról fog bebizonyosodni, hogy illúzió. Sosem könnyű egy ilyen megismeréssel szembesülni. 2014-ben minden érzés (úgy a személyes érzések, mind a szeretteink felé irányulók) felerősödik, főleg azokban a nehéz időkben, mikor nehéz pillanatokkal kell megbirkózni. Egyrészt, ez jó szolgálatot tehet nekünk abban, hogy felkészüljünk más, sokkal fontosabb és meghatározóbb eseményekre. Másrészt viszont, nincs garancia arra, hogy egy ilyen meg is fog történni velünk. Ilyenformán, nagyon fontos összehasonlítani és különbséget tenni az általános javaslatok és személyre szóló ajánlások közt, hisz néha a fő aspektusok keresztezik egymást, sőt ki is zárhatják egymást. Minden esetre, nem érdemes idő előtt aggódni. Légy éber 2014-ben, tartsd érzelmeidet ellenőrzés alatt és ne engedd, hogy bárki kibillentsen egyensúlyodból. Érvelj, ha a helyzet megkívánja, állj két lábbal a földön. Nem szenet kell dobni arra a tűzre, amit ki akarunk oltani - tartalékolj az energiáddal. A Ló egy igazán megvalósítható esélyt adhat a boldogság megtalálására azoknak, akik még nem találkoztak másik, figyelemreméltó énjükkel. Továbbra is kérdés azonban, hogy be tudjuk-e bizonyítani, vajon érdemesek vagyunk-e ilyen boldogságra? - a fent említettek megmutatják a helyes utat, hogy megtaláljuk a választ.
 
 
0 komment , kategória:  ezotéria  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2013.12 2014. Január 2014.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 82 db bejegyzés
e év: 909 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 518
  • e Hónap: 1510
  • e Év: 33239
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.