Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Megírom.
  2014-01-07 20:24:15, kedd
 
 
Megírom.

Van a Balkánon egy állam, amely önmagával határos. Megírom.
Ahol a legszebb nők élnek, mégis csökken a népesség. Megírom.
Ahol a munkanélküliek dolgoznak a legtöbbet, ahol a legtermékenyebb földön éhező emberek élnek. Megírom.
Ahol a vonatok menetrend szerint késnek. Megírom.
Ahol mindenki focizik, mégis vízilabdában, kosárlabdában, kézilabdában és röplabdában jeleskednek. Megírom.
Ahol mindenki siet a munkába, de senki sem érkezik be időre. Megírom.
Ahol a nyolcórás munkaidő tizenkét órás. Megírom.
Ahol az egészségügyi ellátás ingyenes, de a gyógykezelés drága. Megírom.
Ahol az újságírók szabadon írhatnak bármit, amit parancsba kapnak. Megírom.
Ahol a világválság állampolgárságot kapott. Megírom.
Ahol a közbeszerzések titkosak, az államtitkok nyilvánosak. Megírom.
Ahol a háborúk sosem érnek véget. Megírom.
Ahol a történelem naponta megismétlődik. Megírom.
Ahol a leggazdagabbak azok, akik egy napot sem dolgoztak. Megírom.
Ahol a külföldi valuta felváltotta a hazait. Megírom.
Ahol az emberek megünneplik a családi védszent napját, de káromolják Istent. Megírom.
Ahol az okosakat, értetlenségből, bolondnak nézik, a bolondokat meg tehetségesnek. Megírom.
Ahol az írástudatlanok írják a történelmet. Megírom.
Ahol a törvények törvénytelenek, az anarchia pedig normális állapot. Megírom.
Ahol a hatalom megveti a polgárokat, mint nem kívánatos tanúkat. Megírom.
Ahol a jövőből élnek, mert a jelenhez nincs joguk. Megírom.
Ahol mindenki mindenkire mosolyog, de senki senkinek nem jóakarója. Megírom.
Ahol a bírósági eljárások tovább tartanak, mint egy élet. Megírom.
Ahol az árvíz a talajöntözés egyetlen módja. Megírom.
Ahol megidézik a diktátort, a demokráciát pedig a hülyék adójának tekintik. Megírom.
Ahol úgy gondolják, az ország annál jobban fejlődik, minél jobban visszafejlődik. Megírom.
Ahol nem vagy normális, ha nem bolondultál meg. Megírom.
Ahol csak azért élsz, hogy meghalj. Megírom.
Ahol az idő végtelen, és a butaság múlhatatlan. Megírom.

Megírom?

Jadranka Roganovic
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szorul a hurok – hát toporzékolnak
  2014-01-07 20:15:59, kedd
 
  Szorul a hurok - hát toporzékolnak
Posted on 2014/01/06 Szerző: Admin

http://szabadriport.wordpress.com/2014/01/06/szorul-a-hurok-hat-toporzekolnak/

Barack Obama amerikai, Francois Hollande francia, Joachim Gauck német elnök mellett David Cameron, Nagy-Britannia miniszterelnöke, Justin Harper kanadai kormányfő és Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök sem utazik Szocsiba. Sajtóinformációk szerint a vezetők távolmaradása egyre inkább nem hivatalos bojkottnak tűnik Oroszországgal, illetve az azt irányító Vlagyimir Putyinnal szemben. “
A bojkottáló államok képviselői Vlagyimir Putyin orosz államfő homoszexuálisokkal, az orosz ellenzék és a kritikus sajtóval kapcsolatban hozott törvényeire, a németek sajtó megfélemlítésére és az orosz jogállamiság hiányára hivatkoztak. szocsi_01No meg a cionisták által pénzelt és irányított csecsen terroristáktól váltak hivatásos rettegővé. Ja és a franciák még mindig a rendezési jog odaítélése miatt sértődöttek.
Ha azt mondjuk hogy az egész egy ovis homokozóra emlékezetet, nem járunk messze az igazságtól.

Az ürügyek, amivel a Szocsi olimpiától a terrorizmus legfőbb támogatói, USA-Izrael páros (a cionista bankárkaszt fellegvára), és néhány csatlósuk elhatárolódnak, igen beszédes. Vélhetően már tudnak is a konkrét, várható terrorcsapásokról. A csecseneket ugyan közvetlenül Szaúd-Arábia pénzeli, de rajtuk keresztül pedig ennél is komolyabb befolyást az az USA gyakorol rájuk, amit meg Izrael rángat dróton. A NATO csatlósok meg csak teszik, amit eddig, nyalják kenyéradó gazdáik hátsóját.
szocsi_olimpiai_stadion_makett20130604-20111-1uni29a.originalAz viszont sajnálatos, hogy a politika megint a sportolókkal tol ki. Reméltük nem ismétlődik meg az efféle sport átpolitizálás. Hát, csalódnunk kellett.
Attól tartunk, hamarosan Orbánék is becsatlakoznak, - mint a Szíriát érintő hazugság esetén)is -, ahogy szoktak. Ezzel pedig be is zárták a már csak résnyire nyitott orosz jó szándék kapuját.

Nem teljesen megalapozatlan ez a feltevés, mivel nálunk is működik a buzi lobbi aknamunkája:
szocsi_bokjott_coke“Amikor a 2014-es téli olimpiai játékok megrendezését Oroszország elvállalta, akkor ezzel vállalta azt is, hogy a NOB alapértékeinek szellemében ,,...eleget tesznek az Olimpiai Charta rendelkezéseinek, és tiszteletben tartják azokat" (Olimpiai Charta 33. § 3.). Az Olimpiai Charta rendelkezései tartalmazzák a diszkrimináció tilalmát is: 27. § [A Nemzeti Olimpiai Bizottság] 2.5 fellép a megkülönböztetés minden megnyilvánulási formája és az erőszak ellen a sportban". Ez a szabály értelemszerűen kiterjed a szexuális irányultság miatti megkülönböztetés tilalmára is, melyet az ENSZ vonatkozó jogi dokumentumai is egyértelművé tesznek."

fenti idézet Kale Gábornak Thomas Bachhoz, a NOB új elnökéhez írott nyílt leveléből vettük, melyet még tavaly szeptemberben izzadt ki.

szocsi_03A felhozott ürügyek egyértelműen bizonyítják, az oroszok telitalálatát, az atlantisták két igen érzékeny pontján. Egy felől a deviáns nemi identitásukban érzik magukat találva. Hiszen az oroszok - egyébként nem csak ők - harcot hirdettek a buziság terjesztése ellen. Mindennek tetejében a cionista pénzoligarchia előrenyomulását, a belügyekbe való beavatkozását megvalósító anyagilag támogatott szervezeteik felforgató tevékenységét is erősen gátolják az oroszok, különösen az odairányított pénzek kriminalizálásával.

Kína gazdaságilag küldi az USA-t padlóra, amire a BRICS további tagjai, és több Dél-Amerika ország is ráerősít. Nem mellékesen katonailag is az SCO által.
S ha már itt járunk Észak-Koreáról sem felejtkezhetünk el.
Sőt, hamarosan a Panama-Csatorna is elveszíti vezető pozícióját a térségben.

Indiával is jól megjárták, kellett a pénzhatalom multijainak költség-csökkenteni, azaz átadni az informatikai üzletágakat, hardverestől, programozói állásostól.
No meg a közel-keleti gáz és olaj se hullik olyan egyszerűen az ölükbe, amire eddig rátették a kezüket, az is bizonytalan jövőjű, ráadásul megtartása rengetegbe kerül, lassan, ahogy a mondás tartja többe kerül a leves mint a hús, a továbbiak megszerzése pedig egyelőre vágyálom.

Afrika felett is egyre problematikusabb és drágább a befolyást gyakorolni.

A sarkokon sem sikerül egyeduralmat, de még ajtónálló szerepet sem szerezni.

map usaRáadásul kutatásaik szerint már az USA jelenti a legnagyobb veszélyt a világbékére egy 68 országban végzett WEIN/Gallup International felmérés szerint.
Bár ez a közvélemény kutatás visszaigazolja, hogy a cionisták rejtőzködése még mindig hatékonyan működik - egyelőre -, hiszen a cionállam csak a 4-7. helyen áll negyedmagával.

Nos, ahogy elnézzük szorul a hurok az USA nyaka körül, ráadásul a belső problémáik sem biztatnak semmi jóval. Már pedig ha dől az amerikai monstrum, vele dől a dollár és a mostani Európai Unió euróstól, valamint annak tulajdonosai a cionista pénzoligarchia is komoly nehézségek elé néz.
Ez azonban nem akkora baj, annak ellenére, hogy egy összeomlás komoly áldozatokkal jár, ráadásul leginkább az egyszerű emberek számára. De egy új emberi és élhető rendszer csak akkor teremthető meg, ha mindent, és mindenkit, ami ezt gátolja eltakarítanak az útból.

Szász Gerda - Szabad Riport
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
a fideszes újgazdag kis liba beszólt!
  2014-01-07 20:04:23, kedd
 
  ,,SZÉGYELLJE MAGÁT, AKINEK NINCS MUNKÁJA!" - a fideszes újgazdag kis liba beszólt!

Posted on 2014-01-06

Amikor azt hihetnénk, hogy már nincs lejjebb! Igen, akkor érkezik a narancsos kegyelmes asszony, egy ,,hirtelenszőke" miniszteri biztos, bizonyos Bábiné Szottfried Gabriella, a Fidesz legújabb nagyasszonya, Hende Csaba kiválasztottja, kegyeltje, vagy ahogy rég mondták volna, harcostársa, és alpári módon elszólja magát! Íme:

9
Nem elírás, nem bíróságon igazolt tévedés, mint a tekintetes Lázár Jánosnál korábban az ,, akinek nincs semmije, az annyit is ér"! Nem ám! Itt a szavaknak súlya van, atmoszférája! Egy országban, ahol magyarok élnek Magyar Csapatban, meg persze, nem magyarok, nyilván; ahol az ország jobban teljesít, de akadnak, akik ellenzékben ellenségek, szóval Magyarországon megszületett a legújabb ige:
,,SZÉGYELLJE MAGÁT, AKINEK NINCS MUNKÁJA!"

Hosszú, rögös út vezetett idáig! Valaha, még a polgári körök szervezése idején - tudják, Hende Csaba táskahordozó tevékenysége korában, amikor még a mi szeretett főhonvédőnk koordinátorként kereste a kenyérre valót - akkoriban kezdődött az egész, Sződligeten! ( Sződliget, 4500 fős község, Pest megye északi részén, Budapesttől 30 km-re található. Délre tőle Göd, északra Vác, délkeletre pedig Sződ fekszik.)

get_item
Élt ott egy derék család, Bábiék, akik elhatározták, hogy megtestesítik a gyönyörű, magyar Fidesz-családmodellt: Anyuci - Bábiné Szottfried Gabriella - polgármester, apuci, Bábi Róbert, a település Fidesz elnöke, míg hamvas csemetéjük, Bábi Zsófia a helyi Fidelitas elnöke, Ágh Péter patronáltja lett! Akkoriban nyilván ez volt a család jelszava:
,,SZÉGYELLJE MAGÁT, AKINEK NINCS MUNKÁJA!"

Bábiéknál nem jelentett gondot az aktivitás! Egy 2010-ből származó dokumentum így tájékoztat kellő részletességgel, erről az időszakról:

,,A fideszes kötődésű Bábi-família tagjait már nem csak a Jobbik, hanem saját párttársaik is támadják: a család ugyanis egyre több esetben él vissza politikai hatalmával - számolt be Sződliget község közéleti helyzetéről a HVG.

get_item (1)

A héten a lap birtokába került egy váci Fidesz gyűlésen két évvel ezelőtt készült hangfelvétel, amelyen a település fideszes polgármestere, Bábiné Szottfried Gabriella több párttársát is kínos, korrupcióba keverő helyzetbe hozta. Bábiné egy végül meg nem valósult, 45 millió forintos ultrahangkészülék beszerzéséről beszélt.

“Leegyeztettem a Fidesz-felsővezetéssel, az ő jóváhagyásukkal mertem én ezt így behozni, bízván abban, hogy ti meg fogjátok érteni, ebből mennyit lehet profitálni (...) Nemcsak én vállaltam ezért a cégért kezességet, hanem rajtam kívül a felső vezetés is (...) Pesti Imre, Molnár Ágnes, akik benne vannak, én nélkülük biztos nem mentem volna bele" - hallható a felvételen. Ennek hitelességét Tomori Pál, a KDNP váci önkormányzati képviselője is megerősítette két képviselőtársával együtt, és “ordas korrupciónak" minősítették az elhangzottakat. Tomoriékat azóta Bábi Róbert, a település Fidesz-elnöke kizárta a pártból."
,,SZÉGYELLJE MAGÁT, AKINEK NINCS MUNKÁJA!"

,,A község politikai életét jó ideje uraló Bábi-család - a házaspár lánya, Bábi Zsófia a helyi Fidelitas vezetője - nem az első esetben próbált meg visszaélni helyzetével. Amikor 2009-ben Bábiné a Fidesz választókerületi elnöke lett, és egy párttag azt javasolta, ne csak őt választhassák országgyűlési képviselőjelöltnek - jelöljék például Tomorit is -, Bábi Róbert kizáratta a javaslatot tevőt. 2006-ban ugyancsak Bábi lépett közbe felesége érdekében: a sződligeti Fidesz-tagság nagy többséggel egy helyi politikus, Müller György polgármesterré jelölését támogatta volna, de a férj megvétózta, és felesége jelölését szorgalmazta.

Bábiné mellett Nagy István, a Fidesz Pest megyei regionális igazgatója is kiállt. Szerinte Tomoriékat azért kellett kizárni, mert “összeszűrték a levet az MSZP-vel". Azonban mégsem a baloldal, hanem a helyi Jobbik kezdte el a Fidesz kínos ügyeit beemelni kampányukba."
,,SZÉGYELLJE MAGÁT, AKINEK NINCS MUNKÁJA!"

1512579_747220468635176_1131126314_nBábiné Szottfried Gabriella a 2010-es országgyűlési választásokon parlamenti képviselő lett. Hende Csaba segedelmével egyre feljebb rugaszkodhatott a ranglétrán.

Szűkebb pátriája, Sződliget csak erre a pillanatra várt!

Megszabadulni a Bábiktól, mindörökre! Olvassunk bele a Tiszta Forrás Egyesület választási programjába, mert érdemes!

,, Sződliget az elmúlt 4 évben alig fejlődött. Ez alatt a 4 év alatt összesen 1.700 millió(!) Ft-tal gazdálkodott az önkormányzat, de ez a rengeteg pénz nem látszik meg a falu fejlődésén.

Sződligeten szomorú valóság, hogy az elmúlt években szinte egyetlen méter járda sem épült. Szinte egyetlen méterrel sem bővült az aszfaltozott utak hossza. A kultúrház közösségi házzá zsugorodott, de a faluban élő emberek közössége érdektelenné, fásulttá, megosztottá vált. Ha bármi munka, feladat van Sződligeten, akkor a helyi vállalkozók az utolsók, akik tudomást szereznek erről. A helyi iskolában tanuló gyerekek száma 10%-kal csökkent, a közbiztonság romlott, egyre több ember nem talál magának munkát. A község mérhetetlenül eladósodott, de a hiteleket is felélte az egyre nagyobb és egyre drágább önkormányzati bürokrácia, beruházásokra alig-alig futotta. Mégis milliókért takaríttattuk a kerékpárutat és tízmilliókért alapítottunk, majd szüntettünk meg kft-ket. Az utak többsége járhatatlan, balesetveszélyes. Az oly fontos árvízvédelmi gát a megnyert pályázat után egy év elteltével még mindig csak átláthatatlan ígéret-halmaz. Egy nagyobb eső után áll a víz a pincékben, mert nem működik a belvíz-elvezetés. A sződligetiek összeadtak sok-sok pénzt, dolgoztak, szerveztek, mégis három évnek kellett eltelnie mire egy többé-kevésbe használható játszóteret sikerült összehozni a gyermekeinknek. A közterületek többsége elhanyagolt, télen a hótól, nyáron a szúnyogoktól, vagy a parlagfűtől nem lehet az utcára kimenni, a szelektív hulladékgyűjtő pontok pedig bűzlő szemétlerakatokká váltak?

Persze sok minden épült is például emlékmű a szoptatós édesanyáknak, kihajtott Petőfi körtefája, Trianon emlékművünk is van, meg rózsakertünk. A Duna-parton pedig csodaszép sárga villamosunk. Ezek többsége szép és nagyon fontos, szimbolikus dolog. Ezekre is szükség van.

De vajon jobbá tették-e mindennapjainkat? Javult ettől az életminőségünk? Tényleg ez jelentené a fejlődést?

A Tiszta Forrás Szövetség szerint nem. Mi biztosak vagyunk abban, hogy tudunk jobbat. Hisszük, hogy lehet másképpen is gazdálkodni úgy a helyi polgárok adóforintjaival, mint a Sződligeten hagyományos közösségi értékekkel. Ehhez azonban gyökeres változásra van szükség!"

A sződligetiek döntöttek! 2010-től a község polgármestere és az előljáróság valamennyi tagja a Tiszta Forrás Szövetség tagjaiból állt össze. Bábiné Szottfried Gabriella pedig “felbukott", haladt tovább, felfelé a ranglétrán... És mondja a magáét! Erre figyelt fel a minap Esztergom polgármestere, az őt oly jól ismerő Tétényi Éva, a Duna túlpartjáról, s az alábbi fényképet és gondolatokat posztolta facebook oldalán:

1530515_470797803025356_2028005559_n

(Eadmin)...." Bábiné Szottfried Gabriella Fideszes miniszteri biztos szerint -annak kell szégyellnie magát, akinek nincs munkája"

Na, tessék! Ezt rakja mindenki zsebre, aki munkanélküli. Ez az elkényeztetett, nyílt szemmel is vak, újgazdag kis liba, azokat teszi felelősé, akik éppen az Orbán politikája miatt vesztették el az állásukat!

,,Ezt egy olyan cikkben mondta a Blikknek, amelyben a legjobban fizetett tisztviselőket keresték."
,,SZÉGYELLJE MAGÁT, AKINEK NINCS MUNKÁJA!"

Hende Csaba kegyeltjének van jelmondata, mely megszívlelendő: “Azokból a kövekből, melyeket utunkba gördítenek, egy kis ügyességgel lépcsőt építhetünk..." Széchenyi István mondatát, úgy tűnik, kedvére használja Bábiné Szottfried Gabriella!
,,SZÉGYELLJE MAGÁT, AKINEK NINCS MUNKÁJA!"

A tekintetes asszony - mindezek ismeretében - az alábbi mantrát hinti magáról narancsszínű, képviselői honlapján:

59080_20130815135641_20130815135641

Vácon születtem 1966-ban. A kórházból Püspökszilágyra vittek haza szüleim, ahol 23 éves koromig (házasságkötésemig) éltem. Az általános iskola után a váci Egészségügyi Szakközépiskolában tanultam tovább. Az ott eltöltött négy év megtanított az empátia és a humánum fontosságára. A váci kórházban megélt szakmai gyakorlatok, tanáraim és oktatóim alapozták meg bennem az egymásra való odafigyelés értékét. Az érettségi után az OTE Egészségügyi Főiskolai Karán folytattam tanulmányaimat. 1987-ben szereztem oklevelet védőnőként. Friss diplomásként Gödön kezdtem dolgozni, majd 1988-ban Vácra kerültem, ahol közel húsz évig voltam körzeti védőnő Deákváron. 1990-ben költöztünk Sződligetre, ugyanis a Barackosban kezdtünk építkezni. Három gyermekünk született: Zsófia 1990-ben, Anna 1999-ben és Levente 2004-ben. A gyerekek közti korkülönbség lehetőséget adott a továbbtanulásra. Így szereztem általános természetgyógyász képesítést (ETI, 1998.), majd a Sapientia Szerzetesi és Hittudományi Főiskolán Gyermek- és ifjúságvédelmi tanácsadó másoddiplomát 2007-ben.

A 2002-es választás oly' sok honfitársammal együtt az én életemet is megváltoztatta. A szemlélődéssel felhagyva, férjemmel együtt megalakítottuk a Pro Patria polgári kört, majd 2003-ban a Fidesz helyi szervezetét.

A napi aktualitásokon kívül hagyományteremtő rendezvényeket is útjára indítottunk, ( Sződligeti Polgári Piknik, karitatív rendezvények, parlagfűmentesítés).

A hatékony csapatmunka nélkül 2006-ban nem nyertünk volna az önkormányzati választáson és 2010 tavaszán nem sikerült volna változást hozni ebben a választókerületben is.

Hiszem és vallom, hogy összetartással újra emelkedő pályára állíthatjuk szeretett hazánkat, sereghajtóból felküzdhetjük magunkat.

Hajrá Magyarország! Hajrá Magyarok!
,,SZÉGYELLJE MAGÁT, AKINEK NINCS MUNKÁJA!"

2013.május közepétől Bábiné Szottfried Gabriella, Vác térségének fideszes országgyűlési képviselője miniszteri biztosként irányítja a magyar védőnői hálózat 700 millió forintos uniós támogatásból történő megújítását - Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere holdudvarában...

És közben el-elszólja magát:
,,SZÉGYELLJE MAGÁT, AKINEK NINCS MUNKÁJA!"


Ha tudná a kedves miniszteri biztos asszony, mennyire szégyellem magam!

http://revolucio.blogin.hu/2014/01/06/szegyellje-magat-akinek-nincs-munkaja-a-fid eszes-ujgazdag-kis-liba-beszolt/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campai gn=szegyellje-magat-akinek-nincs-munkaja-a-fideszes-ujgazdag-kis-liba-beszolt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
New Yorkba vontatják a műjégpályát
  2014-01-07 19:47:11, kedd
 
  New Yorkba vontatják a műjégpályát
2014. január 6., hétfő

A téli idényben csak a Central Parkban tudja biztosítani a műjegesedéshez megfelelő hőmérsékletet a fővárosi önkormányzat.

new yorki műjég.jpg

A műjégpálya olvadását eddig többféle módon próbálták megakadályozni az üzemeltetők. A környéken lakókat például arra kérték, hogy a hűtőiket nyitva rakják ki az ablakokba, de próbálkoztak non-stop Rideg Sándor és hidegháborús művek felolvasással, illetve, hogy a jégre kizárólag frigideket és Havas Henriket engedjék csak be.

Miután egyik módszer sem működött, ezért Tarlós István az A38 példáját követve a műjégpálya elvontatásáról döntött, mivel az USA keleti partvidékén tomboló téli front éppen megfelelő a műjégképződéshez.

A jó hír, hogy a BKV D11-es hajójárata a Boráros tér után a nyugati 79. utcánál is megáll majd a Hudson folyón, így a csúszkálni vágyók a szokásos BKV-tarifákkal utazhatnak végig az Atlanti-óceánon.

http://hircsarda.blog.hu/2014/01/06/new_yorkba_vontatjak_a_mujegpalyat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Józsi bácsi utazik a buszon.
  2014-01-07 19:38:41, kedd
 
  Józsi bácsi utazik a buszon. Hatalmas
gyomorgörcsök bántják, egyszer csak elereszt
egy hatalmas galambot. A mellette ülő hölgy
megszólal:
- Na de bácsi, itt többen vagyunk!
Mire Józsi bácsi ártatlan arcal:
- Hát akkor osztozzanak!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
A kormány gazdaságpolitikája hazánk elszegényedését okozza
  2014-01-07 19:06:26, kedd
 
 
A kormány gazdaságpolitikája hazánk elszegényedését okozza
2014, január 7 - 13:51


Magyarország legutóbbi 3 és fél évét úgy jellemezhetjük, hogy hazánk Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével úton van egy harmadik világbeli banánköztársaság felé - közölte keddi sajtótájékoztatóján Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese. Hozzátette: a legeredményesebb, legbefolyásosabb vállalkozók az igényeiket lelkesen kiszolgáló Fidesz-kormánnyal és a fideszes önkormányzatokkal ápolnak rendkívül gyümölcsöző kapcsolatokat a közbeszerzéseken keresztül.

A politikus hangsúlyozta: nem kis részben a hatalmával visszaélő, fideszes protekcionista gazdaságpolitika miatt alakult ki a magyar vállalkozói társadalom kontraszelektálódása, vagyis a normális versenyképes vállalkozások nem jutnak állami- és önkormányzati megrendelésekhez, csak a politikaközeli cégeknek terem babér. Többek között emiatt - nemzetközi kimutatás szerint - 2010 óta jelentősen csökkent Magyarország versenyképessége és jelentősen visszacsúsztunk a korrupciós világranglistán is - közölte a nemzeti radikális képviselő.

Az Európai Uniónak való kiszolgáltatottságunk az elmúlt időszakban nőtt az Orbán-kormány harcias retorikája ellenére - emelte ki Volner János. A kormány maga ismeri be, hogy az Európai Unión kívül - épp az általa teremtett gazdaságpolitika miatt - nincs tere, hiszen a fejlesztések csaknem 100 százalékát az Európai Unió pénzéből képes végrehajtani, holott ez az ország nem is olyan régen kórházakat, iskolákat épített és gyárakat hozott létre.

2010 áprilisában, a Fidesz kormányra kerülése idején 19 323 milliárd forint volt Magyarország államadóssága, ez tavaly november végéig 3100 milliárd forinttal nőtt, most tehát hazánk tartozása 22 453 milliárd forint. Mindez anélkül következett be, hogy az ország valamilyen tartalékot fel tudott volna mutatni - jegyezte meg a honatya. Sőt, ebben az időszakban élte fel az ország 2700 milliárd forintnyi magánnyugdíjpénztár vagyonát, melyet szintén az államadósság csökkentésére fordítottak, az összeg azonban gyakorlatilag eltűnt.

Volner János emlékeztetett: a kormány óriási sikerpropagandát folytat a foglalkoztatottság bővülésével kapcsolatban, ami nem szól másról, mint a téli időszakban 100 ezer főre felduzzasztott közmunkás létszámról, melynek következtében ugyan statisztikailag nőtt a foglalkoztatás, gyakorlatilag azonban olyan emberekre mutogat a kormány, akik más adófizetők pénzéből kapják a fizetésüket, jelentős részben jelenleg nem is dolgoznak, hanem különböző képzéseken vesznek részt.

A politikus szerint jól látható, hogy ez a gazdaságpolitika Magyarország elszegényedését okozza: jelenleg 4 millió szegény él hazánkban. A Jobbik úgy véli, ez a helyzet tarthatatlan, ezért a párt 2014-es választásokon egy szakszerűen kidolgozott alternatívát kínál Magyarországnak a kormányváltásra, szeretnék megmutatni, hogy van olyan szebb jövő, amely felé hazánk el tud indulni.

alfahir.hu


http://alfahir.hu/a_kormany_gazdasagpolitikaja_hazank_elszegenyedeset_okozza
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
LEGYÉL BÜSZKe MAGYARORSZÁG!!!
  2014-01-07 18:57:37, kedd
 
  LEGYÉL BÜSZKE MAGYARORSZÁG!!!

A Világbank jelentése kimutatta, a világ országainak nagy részében emelkedett az egy főre eső jövedelem - kivéve Magyarországot és Dél-Szudánt. Olyan államokkal kerültünk egy csoportba, mint Namíbia, Irak vagy Botswana. 2013 Az év első öt hónapjában 5,5 százalékkal kevesebb gyermek született, mint az előző év azonos időszakában. A KSH adatai szerint minden második gyermek a létminimum alatt él, összességében 4,3 millió ember tartozik ide. Az Orbán-kormány egy év alatt 300 ezerrel növelte a szegények tömegét. Az egészségügyben folyamatos a zűrzavar, a kormány a saját magának szabott határidőket sem tartotta be. Nem készült el a jelentés az egészségügyi munkaerőhiányról, a lakosság egészségi állapotáról, a háziorvoslás feszültségeinek oldásáról és az ellátó rendszer korszerűsítésének kidolgozásáról. Közben rekordot döntött a kórházak adóssága, meglódult az ápolók külföldre vándorlása.2013 a rombolás éve volt, 2014 a változás éve lesz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vadászni muszály
  2014-01-07 17:21:45, kedd
 
  Vadászni muszály

Posted on 2014/01/07 Szerző: Admin
Némi ideiglenes és helyi feltűnést keltett a legnagyobb közösségi portálon egy képsorozat, amely egy vidám társaság decemberi szabadidős tevékenységéről szólt. Sokan megosztották (ismerőseik körében terjesztették), és még többen kommentálták: a megjegyzések méltatlankodóak, felháborodottak, jobb esetben értetlenek.
913 lelőtt állat, fenéken pálcázás - így mulat egy fideszes magyar úr

Most miért? Nem is értem, mi a baj?

Annyi történt csupán, hogy egy jeles magyar politikus - Lázár János - meginvitálta néhány barátját december közepére Soponyára (Fejér megye, Székesfehérvár és Sárbogárd között), egy kis vadászatra. Szabad levegőn, az erdő-mező csendjében, sétával töltöttek el sok időt, ismerkedtek a természet szépségeivel, izgalmat a vadak felbukkanása és elejtése jelentett - hát nem a szabadidő kultúrált eltöltése ez, ami mindenkinek kijár? Van, aki vadászik, mások gombát szednek, megint mások az autójukat bütykölik, moziba járnak vagy ücsörögnek a parkban - ki-ki lehetőségei és igényei szerint. Sokkal jobb vadászni, mint mondjuk egy szobában üldögélni, vagy az utcán sétálni, esetleg kukázni. Mi a baj?

És ha a házigazda igazán színes, érdekes vendégseregletet toboroz össze? Akkor mi van? Ezeknek a vendégeknek egy része ráadásul azzal mulattatja magát, hogy öröklött rangjaikon nevezik meg magukat és egymást. Ott van közöttük Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg, gróf Károlyi László és felesége, Miklós liechtensteini herceg és felesége, aki a luxemburgi főherceg húga. Na és? Kinek ez, kinek más a hobbija, a sarki kocsmában van, akit főmérnök úrnak kell szólítani, van, aki a ,,bácsi" megszólítást várja el (más meg épp kikéri magának) - puszta formalitás, de egyeseket szórakoztat. Na és?

Márpedig szó sincs arról, hogy valami rangkórság, arisztokratizmus, kivagyiság kötné össze a jeles vendégséget - hát hogyan is kerülhetne akkor közéjük, éppen házigazdaként, a magas rangú politikus, akinek nemesi származásáról nincsenek hitelt érdemlő információk? Nem éppen a résztvevők mélységes demokratikus elkötelezettségét sugallja, hogy vannak itt főrendek és egyszerű közemberek, magyarok és külhoniak - s akkor még nem is beszéltünk a hajtókról, meg a vadászmesterről, akivel a képalbum tulajdonosa nem átall együtt fényképezkedni. Még arra is volt gondja a figyelmes vendéglátónak, hogy ne csak a történelmi nevek meg a politika legfelső szintje, hanem a magyar kultúra színe-java is képviselve legyen az önfeledt, vidám együttléten: az album tulajdonosa ugyanis nem más, mint Donatella Falioni zongoraművész, aki boldog házasságban él Oszter Sándor színésszel. Így a magyar színészet és zongorászat állócsillagai és irányjelzői is emelték a szórakozás fényét. Mi a baj?

Többen szóvá tették, hogy a jól sikerült vadászat után a vendégek étkezésbe, italozásba, cigányzene-hallgatásba és táncba fogtak - de hát nem ez a legtermészetesebb? Ön, kedves olvasó, mi mást tenne? S hogy ehhez szépen ki is öltöztek, levetvén immár az egyszerű (terepszínű) vadászruhát, az urak vakítóan fehér ingükhöz csokornyakkendőt kötöttek és szmokingot húztak - hogyan is lehetne másként? Szmokingban-estélyiben vadásszanak? Vagy ne tiszteljék meg a pazar vacsorát elegáns ruházattal? Azt várnánk el, hogy pólóban, pulcsiban feszítsenek? Ugye, hogy nem. Hát akkor mi a baj?

Hogy kicsit túl sok fácánt ejtettek? Hát, 913 darab - tényleg nem kevés. De vajon tudja-e a kedves olvasó, hogy miféle egészségtelen túlszaporulat van Soponya környékén fácánokból? Még az is lehet, hogy a vérengző és kártékony vadfácánokból. Én nem tudom, és nyilván az olvasók többsége sincs tisztában a vadgazdálkodás efféle finomságaival. Soknak tetszhet 913 állat - na de, kérdezhetné bárki, mihez képest? Hány embert kell ennyivel jóllakatni, hány puska dörrent azon a varázsos decemberi napon? Nem tudhatjuk, ne ítélkezzünk. Vadászat volt, ez szükségképpen állatáldozatokkal jár - hát mi a baj?
A baj az, hogy az emberek irigyek. Nem fogadják el, hogy mások vadásznak, a legjobb társaságba, finomakat esznek, nagyot mulatnak. Eközben képtelenek felfogni, hogy mindez mindannyiunk helyett és valamennyiünk számára példa gyanánt történik. Ahogyan Balog miniszter olyan szépen megfogalmazta: ,,Az a cél, hogy olyan emberek legyetek, ha elmentek az egyetemre, lesz szakmátok, legyen megélhetésetek, hogy el tudjátok hozni a gyereketeket a Hiltonba", vagy mondjuk: vadászni. Biztosak lehetünk abban, hogy ez az út minden magyar ember előtt nyitva áll, és ezt az irigykedők, a fanyalgók, az értetlenek sem tudják elrekeszteni. Egyszer majd mindenkit meghívhat Soponyára Lázár János.

Oda-arra a Soponyára-ahol Kádár János is vadászgatott. Ahová sokszor hivatalos volt a “kommunista diktatúrák" vezetőgárdája, és ahol a hazai “garnitúra" is előfordult Kádár vendégeként. Ahol-amikor meghányták-vetették vagy lődözés közben vagy azután, hogy most akkor mit is kellene épiteni? Hány iskolát, kórházat, lakást és lakótelepet?! Miből mennyit kéne gyártani? “Elvtársi körben" hányták-vetették meg a dolgokat.
“Királyok, hercegek, grófok"-nemessy ivadékok-akkoriban nem durrogtattak, nem dáridóztak ott! Mondjuk Kádárék se sűrűm-ellentétben Lézer Jánossal, aki úgy két-három hetente invitálja vendégeit vadászatra.

Kádárék vadra mentek! Lázárék pénzvadászatot tartanak! Ami-már jó ideje tudjuk-fárasztó sportág! De ők nem kimélik erejüket.

http://balrad.wordpress.com/2014/01/07/vadaszni-muszaly/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Selmeczi Pöszike is magához tért!
  2014-01-07 17:19:33, kedd
 
  Selmeczi Pöszike is magához tért!

Posted on 2014/01/07 Szerző: Admin

A Fidesz szóvivője szerint a munkavállalók és a családok bőrére megy “a bukott baloldal hatalmi alkudozása".
Selmeczi Gabriella az ellenzéki összefogásról szóló nyilatkozatokra reagálva úgy fogalmazott, “az elmúlt huszonnégy órában a bukott baloldal egy újabb színjátékát nézhettük végig (...), már megint gőzerővel megy a sumákolás, mellébeszélés, hazugság hazugság hátán".

Szavai szerint e “hatalmi alkudozás" árát újra a magyar emberek, a munkavállalók, a családok fizetnék meg. Ezt azzal indokolta, hogy “a bukott baloldal minden egyes vezető politikusa a jelenlegi családi adórendszer eltörlését akarja". Ehelyett adót emelnének, és a mostani 16 százalékos személyi jövedelemadó helyett 40 százalékos jövedelemadó bevezetésére készülnek - mondta a Fidesz szóvivője, hozzátéve: ez a fizetések csökkenését jelentené, az így behajtott adóból pedig a bankok terheit csökkentenék.

Közölte: az alacsony adókulcs és a családi adókedvezmény eltörlésével évi 600 milliárd forintot húznának ki a munkavállalók zsebéből.

A jelenlegi kormány mindezzel szemben adót csökkentett, eladósodás nélkül növelte a béreket, köztük a minimálbért, továbbá a pedagógusok, az egészségügyben, a szociális ágazatban és a gyermekvédelem területén dolgozók fizetését - mondta Selmeczi Gabriella.

A kormánypárt szóvivője úgy fogalmazott, a bukott baloldal politikusainak alkudozása csak arra megy ki, hogy megszerezzék a hatalmat, és a magyar emberek kárára kormányozzanak, “ugyanazok, akik Magyarországot egyszer már tönkretették".
(MTI)

Bal-Rad komm: Pöszike is magához tért ünnepi-évvégi-évkezdeti állapotából, és “dolgozni" kezdett. Azaz nyomja a hülye dumát a bukott “baloldalról"! (Ha legalább nem nevezné őket baloldalinak!-de hát ez van naki is leirva, igy hát nyomatja a mantrát ezerrel!)
Abban igaza van, hogy “...megszerezzék a hatalmat, és a magyar emberek kárára kormányozzanak..."-de azt is hozzátehetné: csakúgy mint a mi hordánk!
És még több mást is mondhatna, de hát ahhoz már gondolkodási képességgel kellene neki (is) rendelkeznie. Az pedig nincs!
Mert ha volna, akkor kicsit visszagondolna az időben! Úgy 1990-ig! (Anyukáját megkérdezve.)
És aztán sirva fakadna! Mint a sohanemhazudó, nemmegszoritó, soharosszatnemtevő horda oszlopos tagja!

http://balrad.wordpress.com/2014/01/07/selmeczi-poszike-is-magahoz-tert/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ki fizette Lázár úri muriját?
  2014-01-07 17:17:46, kedd
 
  Ki fizette Lázár úri muriját?

Posted on 2014/01/07 Szerző: Admin
Nagy érdeklődés övezi az interneten és a nyomtatott sajtóban végiggördülő sztorit, mely szerint Lázár János miniszterelnökséget vezető államtitkár a Fejér megyei Soponyán nagy vadászatot rendezett arisztokrata vendégeknek: 913 fácánt lőttek végül ki. A kérdés, hogy ki fizette a költséges vadászatot.
A Blikk szerint Lázár volt a vendéglátó. Minderre az egyik meghívott, a szintén arisztokrata származású Failoni Donatella, Oszter Sándor színművész felesége Facebook-oldalára kitett képek révén derült fény.
Failoni így írt: ,,Fantasztikus vadászaton vettünk részt Soponyán - írta a zongoraművész bejegyzésében. - Vendéglátónk Lázár János. A vendégek között Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg, Gróf Károlyi László és felesége, Miklós liechtensteini herceg és felesége, aki a luxemburgi főherceg húga" - lelkendezett Failoni. Később törölte a képeket, mert a nap folyamán az interneten is terjedni kezdett a vadászat híre. ,,Látom óriási hűhó lett egy vadászatból, amin részt vettem! Miért kell politikai ügyet csinálni mindenből?!!" - fakadt ki újabb bejegyzésében.
A képek a Vadex Zrt. soponyai vendégházában készültek. - Fizető vadászat volt, nem Lázár János fizette, ő vendég volt - nyilatkozta lapunknak Majoros Gábor, az állami cég vezérigazgatója, de azt, hogy ki látta vendégül a társaságot, nem közölte. Csak annyit mondott, hogy egyetlen megrendelő volt, és üzleti áron folyt a vadásztatás. Hozzátette: nem tudja, hogy a résztvevők a költségeket hogyan osztották meg.
- Lázár János a közéleti tevékenységével kapcsolatban kész bármilyen felvilágosítást megadni, de a magánélethez való jog minden magyar embert megillet. Lázár János álláspontja szerint szabadidejében mindenki azzal és azt csinál, amit akar - ezt a választ kapta a Blikk, amikor rákérdezett a vadászat hátterére. - Köztudomású, hogy vadászik, de a magánéletére vonatkozóan sem most, sem pedig a jövőben semmiféle tájékoztatást vagy információt nem kíván nyújtani - üzente munkatársaival az államtitkár.

Zsoltikán drága! Legközelebb te is ott leszel! Meghivom a Terryt is!
Oszter Sándor elfoglaltságára hivatkozva ígért későbbi választ. A szállodában csak azt lehetett megtudni, hogy a reggeli fejenként 3300 forint, míg a vadvacsora listaára 9 ezer forint személyenként. Egy kétágyas szoba ezenkívül 11 700 forint egy éjszakára. Egy szakember szerint az ilyen vadászatok többnyire egynaposak, így nem biztos, hogy a vendégek meg is szálltak. Ennek ellenére a költségeket 3 millió forintra becsülte. - A kilőtt fácánok ára milliós összeg lehetett, mert egy-egy példányért 1500-4000 forintot kell fizetni - mondta a forrás. - Két vadászonként egy hajtó is kell, akinek egy napra 5 ezer forintot szokás fizetni. Néhány ezer forintos kiadás lehet még, ha kocsival akar a társaság a terepre kimenni, s tisztítva vinné haza a zsákmányt.
Bal-Rad: Végülis teljesen mindegy, hogy ki állta a cechet. Lázár-vagy valami “jótevője"-egyre megy. Bizonyosra vehető, hogy nem verejtékes munkával összeküszködött munkabéréből spórolta össze a patrónus az összeget.
Lázár meg magánéletében vadászgat. Más pénzén! Arisztokrata vendégeivel. Akiket ő csak meghiv-más számlájára!
Oszt' jónapot! Közünk hozzá?

De azért csak jó lenne tudni, ki az a mecénás?
Van egy rossz érzésünk!
Lehet hogy mi?

http://balrad.wordpress.com/2014/01/07/ki-fizette-lazar-uri-murijat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2013.12 2014. Január 2014.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 709 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 255
  • e Hét: 588
  • e Hónap: 14780
  • e Év: 147697
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.