Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Miért olyan misztikus a hetes szám ?
  2014-02-10 12:40:30, hétfő
 
 
Vajon miért pont hét napból áll egy hét? És miért hét szín alkotja a szivárványt? Véletlen-e, hogy hét feje van a sárkánynak, és hetedhét országot bejárva lehet csak legyőzni? Egyszerű véletlenek ezek, vagy valamiféle misztikum övezi a hetes számot?


Akik félelemmel tekintenek a hetes számra, azért teszik, mert szerintük minden nehézség, gond és baj hétévenként jelentkezik erőteljesebben. Például a hetedik év vízválasztó egy párkapcsolatban, amit ha túlélünk, együtt maradunk - mondják. Sőt, azt a megállapítást is sokszor hallhatjuk, hogy hétévente lecserélődnek a sejtjeink, így megváltozik az ízlésünk, és részben a gondolkodásunk, szemléletünk is. Ezzel az elmélettel pedig párhuzamba állítják azt is, hogy a nagy változás hatására szerencsétlen dolgok történnek velünk. Talán ezek a félelmek szülték azt a sok negatív mesehőst, kifejezést és szólást, amelyek mára már beépültek a köznyelvbe, és ezért el sem gondolkodunk az eredetükön? Ilyenek például a heten, mint a gonoszok, hét szűk esztendő, hétpróba kifejezések, vagy akár az a babona, hogy ha eltörünk egy tükröt, hét évig nem lesz szerencsénk.

A hetes szám a testünkben

Tény, hogy néhány változás valóban hetes ciklusokban zajlik le szervezetünkben. Például bőrünk elszarusodott felső rétege mintegy hét nap alatt, hajkoronánk pedig hét év alatt újul meg teljesen. Nagyjából hét hónapos korunkban nőnek ki az első tejfogaink, amelyeket aztán hétéves korunk környékén veszítünk el. A kislányok körülbelül tizennégy éves korukban válnak biológiai értelemben nővé, és negyvenkét éves (6x7) koruktól kezdve várható, hogy előbb-utóbb bekövetkezik a nem kívánt klimax. A sejtek aktivitása pedig a hetedik ,,X" után kezd hirtelen csökkenni. Végül még egy érdekesség: az ember memóriája hét különböző szót tud egymás után megjegyezni.

A sorsfordító hetes

Az asztrológia szerint az a bolygó, amely a hetes számmal leginkább összefüggésbe hozható, a Szaturnusz, amelyet ,,sorsbolygónak" vagy a ,,végzet bolygójának" is neveznek. Amikor megjelenik a horoszkópunkban, mindig valami nagy, jelentőségteljes változást hoz. A Szaturnusz körülbelül huszonnyolc év alatt tesz meg egy teljes kört pályáján, ekkor visszatér, és a többi bolygóval együtt ugyanolyan pozícióba rendeződik, mint amilyen felállásban a születésük pillanatában volt megfigyelhető. Megjelenése mindig valamilyen újdonságot, változást hoz, amellyel megbirkózni nagy kihívás és sorsfeladat. Olyan tulajdonságainkat formálja át, amelyek a megjelenéséig nem voltak az erősségeink, és amelyben fejlődnünk kell. Például ha valaki még nem élt együtt senkivel párkapcsolatban, és komolyra fordul a dolog, akkor az összeköltözés egy olyan új helyzet, amit meg kell tanulnia kezelni. Vagy fordítva, van aki szinte alig élt egyedül, és egyszer csak véget ér egy hosszú kapcsolata — ekkor meg kell tanulnia az egyedüllétében is megtalálnia a boldogságot. Tehát komoly akadályokat gördít ekkor elénk az élet, melyek leküzdése nehéz, de ezáltal erősebbek, határozottabbak, bölcsebbek és felnőttebbek leszünk.

A Szaturnusz hétévente tesz meg negyed kört, ekkor is megjelenik asztrológiai képletünkben. Ezen hétéves periódusok nehézkesebb, problémásabb időszakkal kezdődnek, melynek során sikertelenebbnek érezhetjük magunkat, sok a megoldandó feladat, és túl nagy a megpróbáltatás. Ha végiggondoljuk, hogy fejlődésünk során melyek voltak életünk fő szakaszai, valóban azt láthatjuk, hogy körülbelül hétévente zárul le egy-egy ciklus, és indul egy kezdeti nehézségekkel teli új időszak. Az első hét év a boldog gyermekkor időszaka, majd meg kell birkóznunk az iskola adta kihívásokkal. Tizennégy éves korunk környékén a kamaszodás problémáit kell leküzdenünk, huszonegy évesen pedig a felnőtté válás gondjaival szembesülünk. Majd eljön a kritikus huszonnyolcadik év, a nagy feladatok és sorsfordító döntések ideje.


Független hetesek

Számmisztikai szempontból is érdemes megnézni, mit takar a hetes szám. Az ember sorsszáma az életfeladatunkat jelölő szám, amelyet úgy kapunk, hogy születésünk dátumának számjegyeit összeadjuk, és egyetlen alapszámmá képezzük. Például ha valaki 1973. október 4-én született, akkor sorsszáma 7, mert 1+9+7+3+10+4=34, és 3+4=7. Akinek a sorsszáma 7, az nagyon emelkedett utat jár be, amelyet a spiritualitás, a nagy és önzetlen sikerek, barátságok, jelentőségteljes találkozások, tudományok, de egyben az élettől és haláltól való félelem jellemez. Nevünket is leképezhetjük egyetlen számmá (ld. lejjebb!) Ha nevünk betűinek megfeleltetjük ezeket a számokat, és összeadjuk őket, majd hasonlóan mint a sorsszám esetében, egyetlen alapszámmá képezzük, akkor kapjuk meg nevünk számértékét, amely jellemez bennünket. Akinél a végeredmény hét, függetlennek, intuitívnak és elrugaszkodottnak nevezheti magát.


A vallásokban is fontos

Aki valamelyest ismeri a Bibliát, tudja, hogy a hetes szám nemegyszer előfordul benne. Attól függően, hogy ki melyik nézetet érzi igaznak: szerencseszámnak vagy éppen balszerencsésnek tartják. Ez a teremtés száma, de gyakran nevezik Isten számának is, mert hét nap alatt teremtette a világot. A hét pecsét feltörése hét angyal jelenlétében történt a Jelenések könyvében. Hét bő esztendőt pedig hét szűkös év követett József történetében, Mózes I. könyvében. Sőt, főbűnből is pontosan hét van a katolikus vallás tanításai szerint. A lámaizmust gyakorló tibetiek szerint is mágikus szám a hetes, mert pontosan negyvenkilenc (7x7) napból áll a lélek köztes állapota, vagyis az az átmeneti időszak, amely a haláltól a lélek új alakban való megjelenéséig tart. A héber vallásban a hetes a tökéletesség száma, amely a harmóniát és teljességet hordozza. A hetes szám utalhat a fáraók hét lelkére az egyiptomi vallásban, akik hasonlóan, mint a druidák, hét lélekben, illetve hét énben hittek. Végül érdemes megemlíteni a hetes szám központi jelentőségét az ősmagyaroknál is. Az ugorok a hetes számrendszert használták, erre utal a magyar, vogul és osztják nyelvekben az, hogy a hét nemcsak számot, hanem hét napból álló időtartamot is jelöl. És ki tudja? Talán innen származtatható a hétfejű sárkány, a hetedhét ország, és többek között a hét vezér kifejezés is.


A betűk számértéke
A=1, B=2, C=3, D=4, E=5, F=6, G=7, H=8, I=9, J=1, K=2, L=3, M=4, N=5, O=6, P=7, Q=8, R=9, S=1, T=2, U=3, V=4, W=5, X=6, Y=7, Z=8. (Az ékezetes betűk értéke ugyanannyi, mint az ékezet nélkülieké!)





Hányadikán születtél? Elárulja a karakteredet!

A numerológia kilenc csoportba sorolja a nőket születésük napja alapján. Ebből a hölgyek megtudhatják, melyik nőtípusba tartoznak, az urak pedig azt, hogy milyen nő illik hozzájuk. Ehhez csak azt kell tudni, hányadikán született az érintett nő. Nézzük, milyen típusok vannak!


1. Mindenki, aki 1-jén, 10-én, 19-én vagy 28-án született. Az irányító nő, a kapcsolatban ő hordja a nadrágot. Egészséges önbizalom, meleg kisugárzás jellemzi. Tudtával, tudtán kívül mindig az érdeklődés középpontjában van. Határozott fellépésével mindkét nem képviselőit elbűvöli. Nehezen barátkozik, a nők legtöbbször riválisként tekintenek rá.

2. Mindenki, aki 2-án, 11-én, 20-án vagy 29-én született. A segítő nő, kapcsolatban párja biztos támasza. Nem kezdeményező típus, gondot okoz számára az önálló véleményalkotás. Szívesen és jól alkalmazkodik. Tökéletes háttérmunkás. Soha nem tolja magát az előtérbe, de mindig ott van, ha valakinek segítségre, támogatásra van szüksége.

3. Mindenki, aki 3-án, 12-én, 21-én vagy 30-án született. A szórakoztató nő, könnyed, vidám, optimista. Vele vidám az élet. Mindenben megleli a jót. Aktív társasági ember. Szívesen hívják, és szívesen is megy társaságba. Eredendően színpadra termett. Mindig a tudásra, az új ismeretek megszerzésére törekszik, de hajlamos a felszínességre.

4. Mindenki, aki 4-én, 13-án, 22-én vagy 31-én született. Az erős nő, mind fizikai, mind szellemi, mind lelki szempontból. Mindenért meg akar dolgozni. Mindent nehézzé tesz. Nem létezik számára királyi út. Gyakorlatias, éles eszű. Fáradhatatlan, de nem fogadja el saját korlátait, ezért gyakran túlvállalja magát. Nehezen kezd párkapcsolatba, és nem érzi jól magát benne.

5. Mindenki, aki 5-én, 14-én vagy 23-án született. A szerencsés nő, aki, ha nehéz, kilátástalan helyzetbe kerül, akkor mindig előkerül valaki, aki megmenti. Nagy kanállal eszi az életet. Hajlamos a túlzásokra. Mindenből sokat akar. Az élete soha nem unalmas. Körötte mindig történik valami. Nagy a szabadságigénye, nem lehet korlátok közé szorítani.

6. Mindenki, aki 6-án, 15-én vagy 24-én született. A végzet asszonya! Az a típusú nő, akit minden férfi szeretne meghódítani, de csak keveseknek sikerül. Nemcsak szeretőnek, de feleségnek is kiváló. Kedveli a luxust, az eleganciát. Törekszik a harmonikus kapcsolatokra, de nem törekszik a monogámiára. Vonzza az új, a különleges, a más. Felhőtlenül tud örülni a szépnek, a jónak.

7. Mindenki, aki 7-én, 16-én vagy 25-én született. A megbízható nő, jellemzője a stabilitás, a szilárdság, a következetesség. Elvállalja a legnehezebb feladatokat is. Lelkiismeretes, türelmes. Szabályok szerint éli az életét. Kiegyensúlyozottsága jó hatással van a környezetére. Kritikus helyzetben is megőrzi lélekjelenlétét, ezért mindig tud segíteni másoknak.

8. Mindenki, aki 8-án, 17-én vagy 26-án született. A ,,tűzrőlpattant" nő! Energikus, életerős, határozott, céltudatos, lendületes. Mind magánéletében, mind munkájában folyamatosan keresi a konfliktusokat. Rendkívül vonzó, izgalmas, szexis! Állandóan teszteli a határait. Célokra van szüksége, különben önpusztítóvá válik.

9. Mindenki, aki 9-én, 18-án vagy 27-én született. Az együtt érző nő! Idealista, kifinomult. Mindig javítani akar a világon. Érzékeny, gyengéd, segítőkész. Magas mércét állít önmaga és környezete elé. Kevés igazi barátja van, de azok tűzbe mennek érte. Hűséges társ, aki párjától is maximális elkötelezettséget vár el. Az életében minden fekete vagy fehér. A szürke neki nem elég.

 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Számmisztika  
Hogyan tudnak a színek gyógyítani ?
  2014-02-10 12:33:29, hétfő
 
 
A színek segítségünkre sietnek, hogy a körülöttünk lévő világot pozitívan lássuk és, hogy a lehető leghatékonyabban élhessük életünket.

A színek világa tulajdon képen egy ,,varázslat", amely képes felfedezni saját magunkat mentális, érzelmi, spirituális és lelki értelemben.

A színeket nagy javítónak is nevezik. Amikor megmagyarázhatatlannak érezzük, hogy valami újra és újra megtörténik, - miért vagyok mindig beteg, miért vagyok valakivel negatív, miért vagyok mindig ingerlékeny - a szín megtudja mondani, ezeknek az okát. A színek megismerése után újra egyensúlyba hozhatjuk magunkat.

A színgyógyítás nem egy új dolog, már az ősi Egyiptomban is voltak színgyógyászok. Roland Hunt: A színgyógyítás hét kulcsa című könyvében a következőket írta: ,, Az egyiptomi Heliopolisz ősi templomaiban a szín erejét nemcsak az imádathoz szükséges segédeszközként használták, hanem a gyógyítás eszközeként is. Ezeket a templomokat úgy építették, hogy ahogy a nap besütött rajtuk a fénye a prizma által felbontott hét színre osztotta, és a szenvedőket abban a színben fürösztötték, amire szükségük volt ahhoz, hogy egészségük felépüljön."

Manapság a gyógyszerek bevezetése miatt nem nagyon használják gyógyításra.

Ez nagy kár, mert a szín mind a mai napig képes befolyásolni életünket.
Ha mérgesek vagyunk vöröset látunk, van úgy hogy a szín jelenik meg először, meglátunk valami vöröset és rögtön felforr a vérünk. Akár tudatában vagyunk, akár nem a színek energiája befolyásol minket, mint mentálisan a sárga, érzelmileg a kék...

A szín képes a probléma középpontjába hatolni. A színeket megihatjuk, megehetjük, meditálhatunk rajta, vizualizálhatjuk, táncolhatunk vele, belélegezhetjük... Amikor nem érezzük jól magunkat, több színt is befogadhatunk.

Minden embernek van egy kedvenc színe, még azoknak is, akik azt mondják, hogy nincs kedvenc színük, sok színt szeretnek és nem tudnak választani. Pedig nekik is van, csak nincsenek tudatában. Amikor nem szeretünk egy bizonyos színt, vagy nem érezzük jól magunkat egy bizonyos ruhadarabban, az éppen ugyanannyit árul el rólunk, mint amikor vonzódunk egyhez.

Vannak olyan emberek is akik egy darab színt sem szeretnek, azok komolyan is mondják. Amikor valaki azt mondja, hogy egyik színt sem szereti, akkor valójában azt mondja, hogy ÖNMAGÁT NEM SZERETI! Valószínűleg sok rossz történhetett az életükben és megtanulták utálni az életet, magukat és a színeket is.

Most pedig nézzük végig a gyógyító színeket, hogy milyen hatással lehetnek testünkre, hogyan alkalmazzuk és hogy milyen ételeikben fordul elő.

Gyógyító színek:

A fehér

A fehér szín jelentése

Tisztaság, teljesség, eredetiség, nyitottság, egyenlőség...
A menyasszonyi ruha fehér színe is a tisztaságot jelképezi.
A fehérben egyensúlyban van a többi szín, ezért is a leghűvösebb szín.
A fehér a lelki megmentő.
Előhozza a reményt és a békességet.

Azonban a túl sok fehér használata nem előnyös. Mert ürességérzetet és frusztrációt okozhat. Ezért nem szabad kisgyermekek szobáját fehérre festeni.

A fehér szín gyógyító hatása:

Más színekkel kombinálva a legjótékonyabb. Amikor valamelyik szín elhalványul, használjunk hozzá fehéret.

Ha valaki nehezen nyílik meg, szinte meg van fagyva, akkor érdemes fehér színt használni, hogy felfrissülhessen a többi szín, ezáltal jobb hangulatba kerülhet.

Fehér ételek:
A vörös szín elentései: növekedés-pusztulás

Kreatív, dinamikus, aktív, adrenalin, akarat erő...

A vörös szín a hatalom jele, de figyelmeztet a veszélyre is. A hiperaktív emberek túl sok vörös színű ruhát ne viseljenek, mert agressziót válthat ki belőlük.

A vörös szín gyógyító hatása:

A vörös szín vitalitást sugároz, de a pusztulást is jelképezheti.
A vörös jó méregtelenítő, kitisztítja elménkből, testünkből a negatív szemléletet. De képes a vörös szín fellazítani az izmokat, izületeket.

Azok számára akik könnyen megfáznak, nagyon hatásos lehet ez a szín.
Ha valaki viszont stresszben él, esetleg szívbeteg, kerülje el a vörös színt!
A vörös szín képes biztosítani számunkra azt a plusz löketet, amely céljaink elérésére sarkal.

Tipp: Ha félünk kiállni mások elé, beszédet tartani, öltözzünk pirosba! Növelni fogja önbizalmunkat!

Vörös ételek:
Vörös húsok, pirospaprika, cékla, málna, eper, ribizli, görögdinnye, retek, paradicsom, piros külsejű alma...

A vörösek csoportjába tartozik a Rózsaszín is.

A rózsaszínt viselő nő, nőies, érzéki, kedves, romantikus. Lelki szépséget, szeretet, együttérzést jelképez.

Ez egy nőies szín és képes pihentetni a fizikai testet.

A narancs
A narancs szín jelentései: aktivitás-lustaság

Erő, melegszívűség, nagylelkűség, izgalom, energia...
A narancssárgát kedveő személy jókedvű, optimista, életvidám és gyengéd.

A narancssárga szín gyógyító hatása:
Képes növelni a fizikai képességet, mert a narancssárga szín hat a mellékvesére. A narancs erőt tud adni ahhoz, hogy szembenézzünk bizonyos nehézségekkel. A narancsot kedvelő ember szeret csoportban dolgozni. A narancs szín túladagolása viszont hideggé teheti az embert. A túl sok narancsot hordó személy kisebbségi komplexusban szenvedhet.

Tipp: Ha úgy érzed, hogy nagyon igazságtalanul bántak veled, akkor bújj narancssárga ruhákba! Segít túltenni magadat a dolgokon. A narancs képes változásokat eszközölni.

Narancssárga ételek:
Narancs, sárgarépa, sárgabarack...




A barna
A barna szín jelentései: születés-elmúlás

Szilárdság, megbízhatóság, önuralom...
A barnát kedvelő személy szereti a biztonságot és gyakran merengő.

A barna szín gyógyító hatása:
A barna nem hagyja, hogy megbetegedjen, mert az a gyengeség jele.

Azonban a túl sok barna rossz hatással is lehet életünkre. Gyakran küzdelemként élik meg az életet. Emiatt visszahúzódóvá is válhat az ember.

Tipp: Ha rosszul érezzük magunkat, mennyünk kertészkedni! Hihetetlen gyógyító ereje van a kertészkedésnek, főleg ha még ültetünk is valamit!

Barna ételek:
Dió, gomba, barna rizs, mazsola, gabonafélék, datolya, füge

A citromsárga
A citromsárga szín jelentései: bölcsesség-ostobaság

Öröm, eredetiség, türelem, őszinteség...
A sárga tudós szín és precíz.
Valamint a pletykálkodó színét is jelenti.
Akinek ez a kedvenc színe, az nagy szónok és vezető típus.

A sárga szín gyógyító hatása:

A citromsárga szín segíti az emésztést, mert pozitív hatással van a hasi idegközpontra.
Képes fokozni a szellemi aktivitást.
A túl sok sárga szín viszont összeomláshoz is vezethet. Fáradságot és letargiát okozhat.
Viszont a fogyókúrában segítségünkre lehet, mert egyensúlyban tartja a testsúlyt. Képes enyhíteni a klimax és a menstruációs tüneteket.

Citromsárga ételek:
Citrom, banán, ananász, paprika, tök, kukorica...

Az arany alkalmas a depresszió kezelésére. Bármilyen emésztési rendellenesség esetén használható. Étele mangó.

A zöld
A zöld szín jelentései: egyensúly-egyensúlytalanság
Stabilitás, tapintat, nagylelkűség, képzelőerő...
A zöld szín egyensúlyt és harmóniát sugároz.

A zöld szín gyógyító hatása:

Nyugtató hatással bír ez a szín. Nagyon hatásos lehet klausztrofóbia esetén. A zöld minden színnel összhangban van, ezért ha más színből kicsit túl vagyunk adagolva, csak használjunk zöldet és egyensúlyba kerülünk.

A sok zöld szín tompultságot okozhat.

Ha zöld színt elutasítjuk, akkor boldogtalanok lehetünk...

Zöld ételek:
Pisztácia, avokadó, kivi, alma, borsó, zöldpaprika...

A kék
A kék szín jelentései: tudás-tudatlanság
Bölcsesség, türelem, igazság, csendesség, gyógyító...

A kék szín gyógyító hatása:
A kék lelki nyugtatószer, mert képes behatolni a lélekbe.
A kék szín segít leküzdeni a kisebbrendűség érzését.
A kék szín kedvelői képesek úgy manipulálni embertársaikat, hogy az észre sem lehet venni. Zárkózott is lehet.

A pajzsmirigyre, torokra és a tüdőre van nagy hatással. Kiválóan alkalmazható gyermekbetegségek, fülfertőzés, fogzás esetén is.

Kék ételek:
Áfonya, szilva...

Az indigókék:
engedelmes, odaadó, tisztítás, rendületlenség...
Hazudozó, másoktól függő, fanatikus, öntörvényű...
Az indigó szín képviseli a csontvázat, a gerincet, az agy alsó részét, és a homloküreget.

A lila:
béke, uralkodás, önzetlenség, méltóság, felfedező, szónok, humanitárius...
Könyörtelen, fondorlatos, fellengzős, konfliktus...
A fejtetőt, az agyat, a koronát és az epikranont képviseli. Súlyos szín, mert depressziót okozhat, viszont helyreállítja a gyulladt területeket...

A fekete
A fekete szín jelentései: teljesség-üresség
Tanító, kreatív, pusztító, depresszió...
Nincsenek jó és rossz színek, még a feketének is van jótékony hatása.

A fekete szín gyógyító hatása:
A fekete szívében fény van, ez a fekete szín pozitív használata
Ha valaki túl sok feketét hord, hiányozhat valami az életéből, depressziós is lehet.
A fekete mindig bátorít, hogy azt alkalmazzuk, amit tudunk, és ne azt, amit látunk. Képes a káoszból rendet teremteni.

Fekete ételek:
Fekete oliva, bors, kaviár, feketeribizli, szeder...

 
 
0 komment , kategória:  **** Egészséges életmód**  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2014.01 2014. Február 2014.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 101 db bejegyzés
e év: 872 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 165
  • e Hét: 774
  • e Hónap: 9444
  • e Év: 65377
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.