Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
Jó éjszakát!
  2014-02-14 23:37:21, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Narancsos-majonézes káposztasaláta
  2014-02-14 23:37:08, péntek
 
  Narancsos-majonézes káposztasaláta

Hozzávalók:

1/4 fej káposzta
3 nagyobb répa
1 kis pohár tejföl
1 dl majonéz
1 narancs

bors

Elkészítés:

A káposztát nem túl vékonyra és rövidebb szálakra szeljük. A sárgarépát a káposztához hasonló formájúra vagdaljuk. Az egészet enyhén megsózzuk, és hagyjuk állni minimum 30 percet, hogy az egész kicsit ,,megtöttyedjen".

Közben öntetet készítünk a tejfölből, a majonézből, fél narancs reszelt héjából és 4 evőkanál narancsléből.

Ha a káposzta túl sok levet eresztett, akkor leitatjuk/leöntjük, majd az öntetettel és fél narancs kockára vágott húsával összeforgatjuk. Ízlés szerint borsozhatjuk.





Megjegyzés:

Fontos, hogy a narancs, amit használunk ne legyen túl savanyú.

A receptet és a fotót Esztiklock küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Farsangi sonkasaláta
  2014-02-14 23:36:57, péntek
 
  Farsangi sonkasaláta

Hozzávalók:

25 dkg sonka
3 db keménytojás
4 evőkanál majonéz
1 evőkanál sűrített paradicsom
1 evőkanál mustár
1 piros színű paprika
5 db ecetes uborka
ízlés szerint cukor

Elkészítés:

A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk és kockára vágjuk, ugyanígy a többi hozzávalót is - sonka, paprika, ecetes uborka. Ezután a majonézt a sűrített paradicsommal, a mustárral és a cukorral összekeverjük, majd óvatosan belekeverjük a salátába.

Tálalás előtt 1 órára hűtőszekrénybe tesszük ezt a pikáns salátát.





Megjegyzés:

Elkészíthetjük még pl. párizsiból, virsliből, főtt sonkából stb. És nem csak farsangkor!

A receptet és a fotót Buksz39 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Gesztenyepüré
  2014-02-14 23:36:46, péntek
 
  Gesztenyepüré

Hozzávalók:

1 kg gesztenye vagy 1/2 kg massza
1 szelet csokoládé
porcukor
rum vagy rumaroma
tejszínhab

Elkészítés:

Az átpasszírozott gesztenyét vagy masszát 1 kávéskanál rummal, ízlés szerint porcukorral és az olvasztott csokival összedolgozom. Hogy szép formája legyen, burgonyanyomón átnyomom, vagy húsdarálón áthajtom. A tejszínhabot csak tálaláskor teszem rá.

Megjegyzés:

Hogy még szebb legyen, a tetejét megszórhatjuk egy kis csokidarával.

A receptet Geszty küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Csülök burgonyával és kapros juhtúróval
  2014-02-14 23:36:35, péntek
 
  Csülök burgonyával és kapros juhtúróval

Hozzávalók:

1 db szép, nyers hátsó sertéscsülök
1 kg burgonya
25 dkg juhtúró
3-4 dl főzőtejszín
6-8 gerezd fokhagyma
2 csokor kapor
1 fej hagyma
babérlevél
tárkony
bors
mustármag
koriander
borsikafű


Elkészítés:

A csülköt fűszeres vízben (babérlevél, tárkony, bors, mustármag, koriander, borsikafű, hagyma, só) puhára főzőm. A megtisztított burgonyát kockákra vágom, sütés előtt leszárítom, bő forró olajban megsütöm.

Egy tepsi aljára teszem a sült burgonyát, rá a megfőzött, félbevágott csülköt, és beborítom az alábbi öntettel: a juhtúrót villával összetöröm, felöntöm tejszínnel, beleteszem a finomra vágott fokhagymát és az apróra vágott kaprot, majd simára keverem.

Kevés zsemlemorzsával meghintem és 20 percig forró sütőben sütöm.





Megjegyzés:

Boldogult Nagymamám nagy mestere volt a főzésnek, de sohasem írt le egy receptet sem, mindig fejből sütött, főzött. Ehhez az ételhez hasonlót gyakran készített, talán sikerült valamennyire visszahoznom az eredeti ízt!

A receptet Nanasnani, a fotót Jabaki2 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Forró boros almaleves aszalt szilvával
  2014-02-14 23:36:23, péntek
 
  Forró boros almaleves aszalt szilvával

Hozzávalók 4 személyre:

4 alma
2 dl fehérbor
4 dkg cukor
2 evőkanál méz
8 szem szegfűszeg
1 rúd fahéj
2 dl tejszín
1 citrom reszelt héja
12 dkg aszalt szilva

Elkészítés:

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, és a húsát nagyobb darabokra vágjuk.

Edénybe tesszük az almát, ráöntjük a bort és annyi vizet, hogy félujjnyira ellepje. Beletesszük a cukrot, a mézet, egy csipet sót, és teatojásba zárva a szegfűszeget, a fahéjat. Kíméletesen főzzük. Amikor puha az alma, kivesszük a teatojást. Az almát a levével együtt összeturmixoljuk. Beleöntjük a tejszínt, beleszórjuk a citrom reszelt héját, és kíméletesen összeforraljuk. Közben apróra vágjuk az aszalt szilvát. Levesszük a levest a tűzről, beleszórjuk az aszalt szilvát, 2-3 percen át pihentetjük, és amikor megpuhult a szilva, tálaljuk. A tetejére tehetünk tejszínhabot is.





Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 400 kcal

Megjegyzés:

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Lekváros bukta V.
  2014-02-14 23:36:09, péntek
 
  Lekváros bukta V.

Hozzávalók:

3,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
5 evőkanál kristálycukor
25 dkg finomliszt
25 dkg rétesliszt
1 mokkáskanál só
1 tojás
10 dkg "Vénusz sütőmargarin
A töltelékhez:
25 dkg baracklekvár
A kenéshez:
12 dkg "Vénusz sütőmargarin

Elkészítés:

A tej felével az élesztőt kevés cukorral, liszttel kb. 15 perc alatt felfuttatjuk. Az alapanyagokat összegyúrjuk, kivéve az margarint, mert azt utoljára megolvasztva öntjük a tésztához, és azzal még alaposan összegyúrjuk.

Pihentetjük 15 percig, majd 2-3 percen át finoman összegyúrjukm és további 35 percig kelesztjük.

A szokásosnál lisztesebb deszkán kinyújtjuk kb. 28X42 cm nagyságúra és 1 cm vastagra. Kb. 7 centis négyzetekre vágjuk, összesen 24 db lesz.

A kenéshez való margarint felolvasztjuk, és a tepsit kikenjük vele, majd a tésztalapokra lekvárt teszünk, feltekerjük, és a buktát a folyékony margarinba mártva egymás mellé, szorosan tesszük a tepsibe. (Egy 25X35 cm-es tepsi jó hozzá.) Így a tészta csak felfelé nőhet.

Pihentetjük 15 percig, ezután előmelegített sütőben 180 fokon, légkeveréses sütőben 165 fokon kb. 25 percig sütjük.





Megjegyzés:

A receptet Czudor Józsefné küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
További szép Bálint napot!
  2014-02-14 23:35:13, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Egyéb ünnepek, jeles napok  
Őrizem a szemed
  2014-02-14 23:32:51, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Egyéb ünnepek, jeles napok  
Őrizem a szemed
  2014-02-14 23:29:59, péntek
 
  Ady Endre: Őrizem a szemed
(részlet)






Már vénülő kezemmel
Fogom meg a kezedet,
Már vénülő szememmel
Őrizem a szemedet.
Világok pusztulásán
Ősi vad, kit rettenet
Űz, érkeztem meg hozzád
S várok riadtan veled.


Link

Forrás:http://jelesnapok.oszk.hu

 
 
0 komment , kategória:  Egyéb ünnepek, jeles napok  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2014.01 2014. Február 2014.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 521 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1125
  • e Hét: 1933
  • e Hónap: 15838
  • e Év: 145545
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.