Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Gyermekbetegségekre
  2014-02-17 21:19:55, hétfő
 
  Gyermekbetegségekre tea keverékek Nagymamám patikájából!

A skarlátra a természet patikájából a bodzateát javaslom.

Torokfájásra: Gargarizáljunk sós vízzel és kamillateával ( A sós víz megváltoztatja a torok helyi savas környezetét és elpusztítja a kórokozókat. )

Köhögés ellen: akácfavirágból és bodza virágból a legjobb teát főzni.

Lázcsillapító: A tormát lereszeljük, sót és ecetet teszünk a vízbe. Ebbe az egyvelegbe beáztatjuk a lepedőt. Ezzel a nedves lepedővel, és ezek után száraz meleg pléddel betekerjük a gyereket, bodzateát itatunk vele. A magas lázat is leviszi (csillapítja) két óra alatt.

Lázcsillapításra a másik kitűnő megoldás, ami szintén gyors javulást eredményez, ha a kettévágott krumplit rákötjük a gyerek talpára. (Kismamáknak is javasolt a 9 hónap alatt.)

Torok illetve garatgyulladást a száraz, kaparó érzés, illetve nehéz nyelés jelzi. Ilyenkor a legjobb, ha kamillateát óránként iszunk. Amíg a gyulladás el nem múlik, óránként felváltva gargarizálunk vérhas gyökér, vagy tölgyfakéreg, illetve kamillateával.

A zsályatea is hatékony gargarizáló szer.(20 g morzsolt tölgyfakéreg, 20 g zsályalevél, 20 g zsályavirág.) A keveréket felöntjük 1liter vízzel, kis lángon felmelegítjük, röviden felfőzzük, ¼ óráig állni hagyjuk, és gézen leszűrjük. A készítménnyel naponta többször gargarizálunk.

A citromlé közismert régi torokgyulladás elleni házi szer, mind ivólé, mind gargarizáló szer formájában igen hatásos. Elkészítése: ¼ citrom levét felöntjük 1/8 liter meleg, előzőleg felforralt vízzel. A cukor nélküli keverékkel naponta 3szor 1 percen át gargarizálunk.

Nátha megelőzése:

A grapefruitmag-kivonat náthaszezonban egy igazi elixír.
A grapefruit nemcsak finom és C-vitaminban gazdag, hanem értékes, természetes antibiotikus anyagokat is hordoz a magjában. Torokfájás esetén langyos vízbe csepegtessünk 10 csepp kivonatot, majd kétóránként gargarizáljunk vele. Ezen kívül naponta 4-6-szor 5 cseppet tegyünk egy pohár vízbe, és igyuk meg.
Jótékony hatású az aromaterápia is. Fejünket kendővel letakarjuk, és forró grapefruit olajat inhalálunk. (Csíraölő és élénkítő hatású.) Naponta egyszer vegyünk gőzfürdőt 20 cseppnyi grapefruit kivonatot adva a fürdővízhez. Ha köhögünk, igyunk mézes grapefruit levet, és keverjünk el grapefruit mag kivonatot langyos vízben a gargarizáláshoz.


,,Természetes Egészség" - ,,Egészség Természetesen"
 
 
0 komment , kategória:  Nagymama gyógyító receptje  
Köhögéscsillapító teák
  2014-02-17 21:17:44, hétfő
 
 
Gyermek teák (de nem csak gyermekeknek) Nagymamám patikájából!

Köhögéscsillapító teák:

Ökörfarkkóró-tea: 1 evőkanál ökörfarkkóró-virágot leforrázunk egy csészényi vízzel. 15 percig állni hagyjuk, leszűrjük, édesítjük. Étkezések között, negyed vagy fél csészével itassunk a gyermekkel.

Orvosi ziliz tea: hideg kivonatot készítünk belőle, vagyis áztatjuk. Egy evőkanál apróra darabolt orvosi ziliz gyökeret felöntünk fél liter hideg vízzel. 2-3 óra hosszat állni hagyjuk, majd leszűrjük. Fertőtlenítés céljából egyszer felforraljuk. Napi 3-4 alkalommal negyed-, vagy fél csészényit fogyasszon belőle a gyermek.

Vegyes, köhögés elleni teakeverék: 30 gramm primula, 30 gramm kakukkfű, 30 gramm lándzsás útifű, 50 gramm virágos tüdőfű, 15 gramm édesgyökér kell hozzá. 3 evőkanál keveréket 1 liter vízzel leforrázunk. 10 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük.

Váladékoldó kakukkfű tea: a kakukkfű tea görcsös és hurutos köhögés esetén javasolt. Segít feloldani a váladékot. Egy teáskanál kakukkfüvet leforrázunk egy csésze vízzel. Lefedve 10 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. Negyed vagy fél csészényit fogyasszon belőle a gyermek, naponta háromszor.

Torokfájásra hársfavirág-kamilla keverék: 20 gramm hársfavirág és 20 gramm kamillavirág szükséges hozzá. Egy teáskanálnyi teakeveréket 1 litervízzel leforrázunk. 5 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. Mézzel ízesíthetjük.

Teakeverék duzzadt nyirokcsomókra: 50 gramm fehér árvacsalán, 50 gramm kerekrepkény, 20 gramm kökényvirág, 20 gramm primulavirág keverékéből 2 evőkanálnyit fél liter vízzel leforrázunk. 10 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük.

Immunerősítő teakeverék: 20 gramm lándzsás útifű, 20 gramm vadárvácska, 20 gramm mályvavirág, 20 gramm pásztortáska, 50 gramm édesgyökér keverékéből egy teáskanálnyit egy csésze vízzel leforrázunk. 10 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. Naponta háromszor igyon belőle egy csészényit a gyermek.

Mézet egy éves kor alatt ne használjunk!


,,Természetes Egészség" - ,,Egészség Természetesen"
 
 
0 komment , kategória:  Nagymama gyógyító receptje  
Gyógynövények görcsoldásra:
  2014-02-17 21:13:47, hétfő
 
  Gyermek teák (de nem csak gyermekeknek) Nagymamám patikájából!

Gyógynövények görcsoldásra:

Kamillatea: a kamillát gyulladás gátló hatása miatt is kedvelik, de a görcsöket is oldja. Egy teáskanálnyi kamillavirág és egy deciliter víz kell hozzá. A felforralt, majd lehűtött vízbe beáztatjuk a kamillavirágot úgy, hogy ellepje, ezt követően pedig 10 percig lefedve állni hagyjuk. Az áztatási idő után leszűrjük.

Feketeáfonya-tea hasmenés ellen: 3 púpozott evőkanál szárított áfonyára öntsünk fél liter vizet. Alacsony lángon főzzük 10-15 percig. Szűrjük le, és ha kell, édesítsük. Naponta többször kínáljunk a gyermeknek (fél-egy csésze mennyiséget). A fentebb ismertetett kamillatea is alkalmas hasmenés kezelésére.

Rebarbaratea szorulásra: 7 db 2 centiméteresre feldarabolt rebarbara szár és egy deciliter víz szükséges hozzá. A rebarbara hashajtóhatású, ezért csak esetenként alkalmazzuk. Először megmossuk a rebarbarát, majd meghámozzuk és feldaraboljuk. Lassú tűzön puhára főzzük. Levesszük a tűzről és lefedve 10 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük.

Megfázásra kamilla-csipkebogyó tea: 10 gramm csipkebogyó és 10 gramm kamillavirág kell hozzá.1 teáskanálnyi csipkebogyót előző este beáztatunk ( nem szabad forrázni és főzni,mert C-vitamin tartalmát elveszíti). 1 teáskanálnyi kamillát 1 csésze vízzel leforrázunk, és negyed óráig állni hagyjuk. A langyosra hűlt, és leszűrt kamillát, valamint a szintén leszűrt csipkebogyót összeöntjük. Naponta 1-3 csésze fogyasztása javasolt.

Megfázás kezelésére alkalmas a lándzsás útifű is. 2 teáskanál lándzsás útifüvet leforrázunk 1 liter vízzel. 10-15 perci állni hagyjuk. Leszűrjük és mézzel, illetve gyümölcscukorral ízesítjük.

Láz esetére primula-vadárvácska tea: 15 gramm primulavirág, 15 gramm vadárvácska-virág, 30 gramm fűzlevél, 30 gramm vízitorma, 30 gramm kúpvirág gyökér kell hozzá. 3 evőkanál teakeveréket 1 liter vízzel leforrázunk. 10 percig állni hagyjuk, leszűrjük. Óránként 1 csésze teát itatunk a gyermekkel, láz esetén.

Mézet egy éves kor alatt ne használjunk!



,,Természetes Egészség" - ,,Egészség Természetesen"

 
 
0 komment , kategória:  Nagymama gyógyító receptje  
Alvászavarok elleni gyógyteák:
  2014-02-17 21:10:46, hétfő
 
  Gyermek teák (de nem csak gyermekeknek) Nagymamám patikájából!

Alvászavarok elleni gyógyteák:

Levendulavirág- tea: 1 teáskanál levendulavirágot leforrázunk egy csésze vízzel, majd lefedjük. 10 perc múlva leszűrjük és naponta legfeljebb kétszer fél csészével itassunk belőle a gyermekkel.

Citromfű tea: nyugtalanság, izgalom esetén bevált gyógynövény. Egy evőkanál citromfüvet leforrázunk egy csésze vízzel, majd lefedjük. 15 percig állni hagyjuk, és leszűrjük. Naponta párszor fél-, vagy egy csésze mennyiséget adjunk.

Komlótoboz-tea: nyugtalan alvás és a félelem ellenszere. Két teáskanálnyi komlót 250 ml forrásban lévő vízzel leforrázunk, 10 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük.

Orbáncfűtea: 3 évnél idősebb gyermekeknek javasolt, szorongás esetén. Egy teáskanál orbáncfüvet leforrázunk egy csésze vízzel, majd 10 percig állni hagyjuk. Szűrést követően 2-3-szor adhatunk belőle fél csészével.

A gyógyteák használata indokolt esetben történjen, hisz a nevük is jelzi, ezek gyógy(ító) növények. A csecsemő legideálisabb tápláléka az anyatej, ne teáztassuk feleslegesen!

Mézet egy éves kor alatt ne használjunk!


,,Természetes Egészség" - ,,Egészség Természetesen"

 
 
0 komment , kategória:  Nagymama gyógyító receptje  
Gyomorpanaszokra, szélhajtásra:
  2014-02-17 21:07:00, hétfő
 
  Gyermek teák (de nem csak gyermekeknek) Nagymamám patikájából!

Gyomorpanaszokra, szélhajtásra:

A gyermekeknek készítendő teánál az elsődleges, hogy olyan íz hatással kell rendelkezzen,hogy a kisgyermekek is szívesen fogyasszák. Azonban ne feledkezzünk meg arról sem, hogy ezek a teakeverékek nem elsősorban élvezeti értékük, sokkal inkább az emberi szervezetre gyakorolt pozitív hatásuk miatt lehetnek számunkra fontosak.

Édesköménytea: mozsárban összetörünk (vagy fűszerőrlővel megdarálunk) 1 teáskanál édeskömény-magot, és 1 csésze felforralt vízzel leforrázzuk. 10 percig állni hagyjuk fedő alatt. Sokoldalú gyógyhatással bír: segít felfúvódás, étvágytalanság, bronchitis esetén.

Libapimpótea: 1 teáskanál libapimpót 2 dl vízzel leforrázunk. 10 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük.

Ánizstea: 1 mokkáskanál ánizsmag, valamint egy- két dl víz szükséges hozzá. Felforraljuk a vizet, majd beletesszük a magokat. Két percig forraljuk fedő alatt. Levesszük a tűzről és 10 perc állás után leszűrjük.

Mézet egy éves kor alatt ne használjunk!


,,Természetes Egészség" - ,,Egészség Természetesen"
 
 
0 komment , kategória:  Nagymama gyógyító receptje  
Házi praktikák kamillával!
  2014-02-17 21:05:25, hétfő
 
  Házi praktikák kamillával!

Kamillás kenőcs házilag: 250 gramm kókuszzsírt felolvasztunk, jó kétmaréknyi friss kamillavirágot dobunk bele; egyet-kettőt buggyan, közben megkeverjük. Lefedve éjszakára hűvös helyre tesszük. Másnap még egyszer felmelegítjük és egy lenvászon kendőn átnyomjuk. A kenőcsöt azután egyenletesen elkeverjük és tiszta tégelyekbe vagy üvegekbe töltjük.

Kamillaolaj: egy kis üveget megtöltünk napfényes időben gyűjtött friss kamillavirággal és hidegen préselt olívaolajjal, vagy szójaolajjal öntjük tele, hogy az olaj ellepje a növényt. Az üveget jól lezárva két hétig a napon tartjuk. Naponta felrázzuk, és ha sötétre színeződik az olaj, szűrjük át gézlapon. Hűtőszekrényben tároljuk!

Nyugtató hatású arcpakolás:
 1 evőkanálnyi szárított kamillavirág
 1 evőkanálnyi joghurt
 1,5 evőkanálnyi zabpehely

Forrázd le a kamillát fél pohárnyi forró vízzel, majd hagyd ázni 15 percig a gyógynövényt. Szűrd le a gyógyteát, és a főzetet keverd össze a joghurttal és a zabpehellyel. A kész pakolást vidd fel az arcbőrre, illetve a dekoltázsra és hagyd hatni 15 percig. A hatóidő letelte után langyos vízzel mosd le a nyugtató hatású kencét.

Teakészítés: 1 púpozott teáskanál kamillát leforrázunk ¼ liter vízzel, rövid ideig állni hagyjuk. A kamilla virágából a hatóanyagok megőrzése végett ne főzéssel, hanem forrázással készítsünk teát.

Fürdőadalék: kádfürdőhöz két összemarok kamillát veszünk, arcfürdőhöz és hajmosáshoz mindig egy-egy maréknyi kamillavirágot, leforrázzuk és állni hagyjuk.

Borogatás: 1/4 liter forrásban lévő tejbe púpozott evőkanál kamillát öntünk, rövid ideig állni hagyjuk, leszűrjük, és meleg borogatásra használjuk.

Kamillás gőzölés: egy púpozott evőkanál kamillát egy liter vízzel leforrázunk. Törülköző alatt inhalálunk. Légúti megbetegedéseknél kakukkfűvel és mentával keverjük.

Növénypárna: egy vászonzacskót megtöltünk szárított kamillavirággal és lezárjuk. Valamilyen száraz edényben (serpenyőben) felmelegítjük, és a testre helyezzük.

Kamilla virág szedése: A kamilla virágát akkor kezdjük gyűjteni, amikor a fehér nyelves virágok délelőtt vízszintesen állnak. Szedhető kézzel vagy speciális szedőfésűvel. A rövid szárral levágott kamilla virágokat a padláson, vagy meleg fészerben kiterítve szárítsuk és törődés mentesen tároljuk.


,,Természetes Egészség" - ,,Egészség Természetesen"
 
 
0 komment , kategória:  Nagymama gyógyító receptje  
Kamilla a mindentudó!
  2014-02-17 21:03:15, hétfő
 
  Kamilla a mindentudó!

Emésztőrendszeri problémák: Készíts teát úgy, hogy egy evőkanál kamillavirágot leforrázol egy csésze vízzel. Hagyd állni körülbelül negyed órát, majd leszűrve, lehetőleg ízesítés nélkül fogyaszd.

Különböző, nagy fájdalmakkal járó gyulladásos megbetegedések kezelésére is nagyon jó, mint a fogfájás, a szájüregi fertőzések vagy a torokgyulladás. Ilyen esetekben lázcsillapító hatása is rendkívül hasznos. Aktivizálja az immunrendszert, így gyorsítva a gyógyulás folyamatát.

Szájüregi problémák: Öblögetésre vagy gargalizálásra használd. Egy deci vízzel forrázz le 2-3 evőkanál virágot, majd hagyd egy kis ideig állni. Naponta többször is alkalmazhatod, akár fájdalomcsillapításra is.

Szem és bőr problémák: Borogatásként vagy lemosóként használhatod a szemeden és a bőrödön is. Készíts forrázatot, ebbe mártogass steril vattát, és azzal töröld meg többször óvatosan a szemed, vagy a bőrsérülést. Ugyanígy készítsd el a borogatást is. Tedd a vattát a kezelendő felületre, és takard le egy meleg törülközővel. Körülbelül 5 percig hagyd rajta, majd cseréld ki, ha szükséges.

Stressz, alvási problémák: Elalvás előtt nagyon jót tesz egy csésze kamillatea, de készíthetsz belőle fürdőt is. Két maréknyi virágot tegyél egy gézkendőbe, jól kösd össze, majd dobd bele a forró fürdővízbe. (Ezt alkalmazhatod nagyobb bőrfelületen jelentkező bőrkiütéseknél is.)
Nagyszerű nyugtató és idegerősítő szer. Hatóanyagai az agy és az idegrendszer ugyanazon részeire hatnak, ugyanúgy, mint a mesterségesen előállított nyugtatók. Hatása nagyon enyhe, de ellazítja a testet, ami megkönnyíti az elalvást és a lenyugvást stresszes helyzetben.

Ha ismert allergiád van, légy óvatos, mert a kamilla a fészkes virágzatúak csoportjába tartozik, melyek allergiát válthatnak ki az arra érzékenyeknél. A filteres változatát felejtsd el, ha a növény gyógyhatása a cél.

Fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatásai miatt egyre gyakrabban alkalmazzák szépségápolási szerekben, mert képes megnyugtatni a száraz, érzékeny bőrt, valamint frissé és üdévé varázsolja azt.


,,Természetes Egészség" - ,,Egészség Természetesen"

 
 
0 komment , kategória:  Nagymama gyógyító receptje  
Érdekességek a gesztenyéről
  2014-02-17 21:01:27, hétfő
 
  Érdekességek a gesztenyéről

A gesztenyepüré tejszínhabbal szinte csak Európában, azon belül is a Monarchia országaiban ismert és kedvelt édesség.

Keményítőben gazdag magvaiból gesztenyelisztet őröltek, ebből különböző tészták készültek, vagy kenyérként sütötték és fogyasztották.

Korzikán a Pietra sör alapanyaga. A sziget híres a szárított gesztenye pörkölésével, majd megőrlésével készült gesztenyelisztjéről, amivel levest készítenek.

Az olasz Piemont tartományban részben gesztenyelisztből készül a helyi gnocci. A gesztenye nagyon jól illik vadhúsokhoz és különböző káposztás ételekhez, megfőzve a burgonyaköretet helyettesítheti.

Kőszeg vidékén burgonyához hasonlóan, főve eszik, lisztjét pedig tejben megfőzve fogyasztják.

Toszkána Marradi nevű falujában évszázados múltra visszamenőleg rendeznek ,,Gesztenyeünnepet", amikor is október minden hétvégéjén e csemege tiszteletére gyűlnek össze az emberek. Az utcán a házi készítésű lekvárok, mézek, borok, szörpök, pálinkák, lisztek között mindenki kedvére válogathat. Pár éve már hazánkban is rendeznek hasonlókat.

A gesztenye héját szépészeti szerként is használhatjuk, hiszen hajszínezőként is remekül hasznosítható. A belőle készült főzet samponhoz keverve gyönyörű fényt kölcsönöz a hajnak.

Gesztenyefőzés céljára ne a legjobb edényeinket használjuk, mivel a héjból kioldódó lé megfesti az oldalát. Tisztításánál súrolószer helyett tömény ecetet használjunk.

A gesztenye frissességét úgy a legegyszerűbb ellenőrizni, hogy vizet teszünk egy nagyobb tálba és egyszerűen beledobjuk őket. Amelyik nem süllyed el, azt egyenesen dobjuk a kukába.


,,Természetes Egészség" - ,,Egészség Természetesen"


 
 
0 komment , kategória:  Nagymama gyógyító receptje  
Teák szelídgesztenyéből!
  2014-02-17 20:59:51, hétfő
 
  Teák szelídgesztenyéből!

A gesztenyéből készült teáknak az elkészítésére több recept is ismert!

Gesztenyefőzet készítése: Egy liter vízbe tegyünk 1,5 csésze összetört gesztenyét és főzzük fél órán át, majd adjunk hozzá fél csésze lepkeszegmagot és főzzük még további fél óráig.
Letakarva hűtsük le és langyosan fogyasszuk, szükség szerint minden órában egy fél csészével. A legerősebb köhögést is csillapítja.

4-5 szárított szelídgesztenye héját negyed liter vízbe, pár órára beáztatjuk, végül leszűrjük. Hidegen, kortyonként iszogatjuk, naponta legfeljebb két-három csészével. A tea erősen összehúzó hatású, jellegzetesen fanyar ízű, csakúgy, mint a belseje. A felső légúti megbetegedések házi ellenszere.

Fája, virágja, kérge és maghéja egyaránt sok tannint tartalmaz, melynek érösszehúzó, vérzéscsillapító hatású, mely jó szolgálatot tesz hasmenés idején, és vérző sebek kezelésénél.

A nyálkahártyára ható inger megnyugtatására a legjobb gyógyszer a gesztenyéből készült tea. Tegyünk 30 gramm szárított gesztenyefalevelet 550 ml forró vízbe, és naponta 3-4 alkalommal fogyasszunk belőle egy evőkanálnyi mennyiséget.

A gesztenye leveléből, gyümölcséből készült főzettel enyhíthetőek a reumás panaszok. Hátfájás, ízületi merevség ellen és izomlazítónak is hatásos.


,,Természetes Egészség" - ,,Egészség Természetesen"

 
 
0 komment , kategória:  Nagymama gyógyító receptje  
A méz szerepe a szépségápolásban.
  2014-02-17 20:58:29, hétfő
 
  Nagymamám praktikái! A méz szerepe a szépségápolásban.

Tej és méz keverékével kiváló hidratálót készíthetünk. Fél liter tejbe 2 evőkanál mézet keverjünk és öntsük a fürdővizünkbe. Ez a fürdő rugalmassá teszi bőrünket.

Arcpakolás száraz bőrre: A meghámozott és lereszelt uborkát egy evőkanál mézzel keverjük el. Az arcunkra kenve fedjük le, majd a pakolást húsz perc után szűrt, vagy előzőleg felforralt és lehűtött vízzel mossuk le.

Ha ajkaink kiszáradtak, tegyünk egy kis mézet rá, nyelvünkkel simítsuk el, s ezután ajkaink ismét puhák lesznek. A méz gyulladáscsökkentő hatása miatt gyógyítja ajkunkon az apró berepedéseket.

Bőrfrissítő pakolás: 3-4 kanál túrót (száraz bőrre zsíros, zsírosra sovány túró), 1 kávéskanál mézzel keverjünk össze jó alaposan. Ezt a túrós mézet vigyük fel az arcra, kihagyva a szem környékét. 20 perc múlva bő langyos vízzel öblítsük le. Ezek után áttörölhetjük az arcot a bőrtípusnak megfelelő arcvízzel, vagy tonikkal. Befejezésül kenjünk fel vékony rétegben hidratálókrémet.

A hideg szél és a száraz szobalevegő nemcsak a bőrnek, de a hajnak is komoly megterhelés. Természetes vitalizáló módszer a fáradt, igénybe vett hajra a mézes-ecetes hajmosás.
Keverjünk össze egy teáskanál mézet fél teáskanál ecettel és fél liter meleg vízzel! Hajmosás után erősítőként vigyük fel.

Hidratáló, fényesítő pakolás: Egy kispoharas joghurt felét keverd el három evőkanál mézzel és egy evőkanál citromlével. A joghurt a hajvégek sprőd érzetét tompítja, a méz hidratálja, a citrom fényesíti. Kb. fél órára zuhanysapka alatt hagyd dunsztolódni, és utána alaposan öblítsd ki.

Töredezett hajra, hajvég ápolónak: 1 teáskanál mézet és 1 tojást összekeverünk, hozzá adunk 2 evőkanál olívaolajat. A pakolással jól bedörzsöljük a hajvégeket, és kb. 20 percig zuhanysapka alatt dunsztoljuk. A hatóidő letelte után alaposan leöblítjük.

A mézet fénytől védve, hűvös, száraz helyen tároljuk. Vegyük figyelembe, hogy könnyen átveszi a nedvességet és az idegen illatokat. Két éven át is eltartható és fogyasztható anélkül, hogy minősége romlana. Ha mégis kristályossá válna, csak meleg vizes lábasba állítod az üveget, és hamarosan újra folyékony állagú lesz.

A méz tárolására legjobb az üvegedény. Ne tároljuk fémes edényben, mert oxidálódhat.

Méz szerepe a konyhában:

Kiváló a sütemények édesítésére. Ha a tésztába mézet teszünk, a receptben előírt cukormennyiség fele is elegendő.

A mézzel készülő sütemény nyers tésztája rugalmas lesz, nem törik és nem morzsálódik.


,,Természetes Egészség" - ,,Egészség Természetesen"

 
 
0 komment , kategória:  Nagymama gyógyító receptje  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2014.01 2014. Február 2014.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 146 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 723
  • e Hét: 2207
  • e Hónap: 8579
  • e Év: 59370
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.