Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
Áder János köztársasági elnök
  2014-02-18 12:45:14, kedd
 
 

Áder János köztársasági elnök (k) és Abdullah Gül török köztársasági elnök (b) az ünnepélyes fogadtatáson a Sándor-palota előtti Szent György téren 2014. február 17-én. Jobbról Herczegh Anita (j), Áder János felesége, mellette Hayrünnisa Gül, a török elnök felesége (b2). A török államfő Áder János köztársasági elnök meghívására háromnapos hivatalos látogatáson tartózkodik Magyarországon.
 
 
0 komment , kategória:  Napi hírek  
Attila is hallgatott szavára
  2014-02-18 12:29:41, kedd
 
  Attila is hallgatott szavára

Nagy Szent Leó

Nagy Szent Leó a reménység megtestesítője volt abban a korban,amikor úgy látszott,hogy vége minden reménységnek.440-ben,mikor az Egyház élére került,a Római Császárság már a végét járta.Ő volt az,aki ebben a szétesett világban nagy tekintéllyel és erővel megmentette Itáliát.A legnagyobb veszélyt Attila jelentette,aki akkoriban állt győzelmeinek tetőfokán,s aki magáról azt mondogatta: ,,Én vagyok az,akit legjobban gyűlöl és fél az egész világ!"Egy francia szerzetes pedig,,Isten ostorának" nevezte.Most jött meghódítani az itáliai félszigetet.Hogy mennyire félelmetes lehetett,az is mutatja,hogy a velenceiek ekkor menekültek,a tenger szigeteire.Utódaik azóta is ott élnek.Amikor Attila seregei át akartak kelni a Mincio folyón,azt látták,hogy aranyos porfelhőben valami idegen felvonulás közeledik feléjük.Keresztény papok dalmatikában,szövetbe öltözött szerzetesek.Két úr lovon,és énekesek nagy csoportja.Kereszteket és zászlókat hoztak,az arany szentségmutató csillogott,mint a Nap.Szinte félelmetesen hatott,ahogyan énekelték a himnuszokat és a zsoltárokat.Középen egy fehér szakállú öregember imádkozott.Attila a folyó partján lovagolt.Megkötötte az állatot,majd megállt az egyik homokszigeten.Az idegen küldöttek a folyó másik partján vártak.

Attila odakiáltott az öregnek:

-Hogy hívnak?

Az öreg válaszolt:

-Leó pápa vagyok.

Az ének elhallgatott.Attila kicsit tünődött,aztán újból lóra ült,s átment a másik partra.A pápa közeledett hozzá.Ami senkinek sem sikerült,azt Leó pápa elérte:

Attila visszafordult.

Amikor a császár meg akarta tudni a pápától,hogy mi történt,ő csak ezt válaszolta:

Köszönjük meg Istennek,hogy a nagy veszélyből kimentett minket.



Vége




 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szegény magyar!
  2014-02-18 12:17:10, kedd
 
  Szegény magyar!



,,Az ember az egyetlen állat,aki el tud pirulni,és van is rá oka"

Mark Twain



Igen ám,de e faj között vannak nagyon sokan olyanok,akiknek valóban lenne okuk pironkodni,de valahogy nem megy nekik.Miért?

1.Nem vér folyik erejükben,hanem a kapzsiság valami leves formája?

2.Az agyuk helyét még az anya méhben ,,mindent magamnak akarok" mondással bélelték ki?

Hm...fene se tudja,de az biztos,hogy egyre többen vannak.

A szegény magyar vagyona egyre kevesebb,az övék pedig egyre több.Mivel különbek ők...nem is úgy írom,inkább így: - Mivel különbek,azok a gazok?Mikor telik meg már végre a zsebük?Hány zsebük van?Fene egye meg a varrójukat,hogy ennyi zsebet szabott rájuk!

Én,szegény magyar azzal küszködök,hogy létem fenntartsam valamiképp,azok a gazok meg azt se tudják,hogy nyomkodják kifelé a pénzüket az országból.És még én pironkodjak,amikor megveszem magamnak a kutyának való olcsó párizsit a boltban,mert a fűtésre félre kell tenni a pénzt.Mert fűteni csak kell!Az alkoholra nem szokhat rá mindenki,hogy fűtse magát!Eléggé agyament ország vagyunk már így is.

Rendet kellene már tenni!Nem igaz,hogy ezt a pár száz levesvérűt,sok millió ember nem tudja a dudvára lódítani!Ilyen nincs!

Csak pitizünk,pitizünk,meg sopánkodunk.Várjuk a sült csirkét.

Várhatod szegény magyar!A csontot esetleg megkapod,amit majd megosztasz a kutyáddal,mert ugye,enni annak is kell.

Na,nem is mérlegem magam tovább,nehogy agyvérzést kapjak,mert szerintem arra megy ki a játék.Felvinni a vérnyomást,közben a kórházakat bezáratni,hogy gyógyulni se tudjon szegény magyar.A TB. meg a nyugdíj,amit eddig befizetett ,belefér még a levesvérűek zsebébe,mert az feneketlen.

De fenekük az van jó nagy,szinte mindegyiknek!Kövér,zsíros.Hej...sok millió talp,ha egyszer megemelkedne az enyémmel együtt...hú,az lenne az igazi,egy percet se pironkodnék miatta!

Pálné Lele Ilona




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hazáért
  2014-02-18 12:03:04, kedd
 
  Hazáért



Szegény,adós,magyar haza,

tönkre tett a gazok hada,

lopnak,csalnak,urizálnak,

a Nemzetre fittyet hánynak.



Védd meg magyar,mentsd meg magyar,

tiéd e haza!



Árulják e szentelt földet,

tapossák a szegény népet,

állj fel magyar,ne hagyd magad,

emberként élj,csak úgy szabad!



Védd meg magyar,mentsd meg magyar,

tiéd e haza!



Országházi,bitang csalók,

a magyar haza nem eladó,

ez a haza a Nemzeté,

a sok éhes nincstelené!



Védd meg magyar,mentsd meg magyar,

tiéd e haza!



A sok miniszter tiszta szégyen,

mi csak nézzük,állunk tétlen,

indulj magyar,csapjál oda,

veszélyben a drága haza!



Védd meg magyar,mentsd meg magyar,

tiéd e haza!



Ha megindul a nép haragja,

borulj térdre gazok hada,

könyörögj az Isten előtt,

hajts fejet a Nemzet előtt!



Mert ez a nép külömb nálad,

becsülete van!



Pálné Lele Ilona




 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Miért veszik fel a milliókat?
  2014-02-18 11:54:40, kedd
 
  Miért veszik fel a milliókat?

Miért is?

Hébe-hóba délelőtt megszoktam nézni a tévében,hogy az országházban minisztereink miképpen végzik kőkemény munkájukat.Hát...hagy ne mondjam,csoda,hogy szegények bírják szusszal egymás lefikázását.Annyi pénzért azt hiszem az utolsó alja ember is elmenne ordibálni,ugyanis ehhez nem kell iskola.Én mondjuk, nem csúfolkodnék,engem megtanítottak a szüleim arra,hogy ha értelmeset nem tudok mondani,inkább hallgassak.Nem tudom,hogy minisztereink,milyen nevelésben részesültek,de annyi bizonyos,hogy vastag bőr van a képükön.

Nem értem azt se,hogy miért nem arról beszélnek,miképpen lehetne az országot a sárból felemelni,hogyan lehetne jobb létet biztosítani a népnek.Ezeknek csak arra van eszük,hogy két veszekedés közt felvilágosítsák az embereket,hogy mikor minek megy fel az ára,és a bemenő haszont,hogyan marcangolják szét maguk közt.Kinek van diplomája,mert az, csak többet érdemel,többet koptatta a nadrágját az iskolapadban,még ha nem is ragadt rá semmi a koszon kívül.

Na meg még arra is van eszük,hogy megsemmisítsenek egy nagy csomó fokhagymát - nehogy már rontsák az itthoni piacot - még majd kiesne a zsebükből pár forint.

De,hogy ezzel segíthettek volna embereken az nem jutott el az agyukig.Olyan nehéz lett volna felajánlani,mondjuk a hajléktalanoknak fenntartott szállóknak, a főzéshez?Vagy szétosztani a népnek a H1,N1 elleni vakcina helyett? Lehet,hogy többre mentünk volna vele.

Hogy miért?

Háború idején,ha járvány tört ki - nagyanyám mesélte - fokhagymát ettek.Rettentő nagy vértisztító képessége van.De hát ezt bizonyára sokan tudják.Lehet,hogy a kínaiak éppen ezért hozták be az országba,ezek az ökrök meg ledaráltatták.Na jó,biztosan más célból hozták,de akkor se kellett volna megsemmisíteni.Vagy így szoktak élvezkedni minisztereink? Közben mondogatják magukban: - na, ebből se kaptok birkák,ti legeljétek a füvet,ha elfogy rágjátok a gyökerét!




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kép
  2014-02-18 11:35:44, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Képek  
Kép
  2014-02-18 11:32:20, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Képek  
Képek
  2014-02-18 11:30:19, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Képek  
Kép
  2014-02-18 11:16:58, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Képek  
Kép
  2014-02-18 11:15:51, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Képek  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
2014.01 2014. Február 2014.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 251 db bejegyzés
e év: 3482 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 179
  • e Hét: 6595
  • e Hónap: 15778
  • e Év: 68486
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.