Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Budapesten már csal a döbrögista horda!
  2014-02-18 21:01:28, kedd
 
  Budapesten már csal a döbrögista horda!

Posted on 2014/02/18 Szerző: Admin
Döbrögista aláírásgyűjtők úgy csengetnek be a házakba, mintha az önkormányzattól érkeztek volna.

Budapesten már csal a Fidesz

Állampolgári bejelentés alapján, a főváros VI-VII. kerületében, a Cserhát utcában a Magyar Csapat névre keresztelt aláírásgyűjtő hordatagok úgy csengetnek be a házakba, hogy azt hazudják: az önkormányzattól jöttek. Csak akkor derül ki, hogy valójában a Nemzet Patkányának emberei, amikor a gyanútlan polgárok már beengedték őket az épületbe - hívta fel a figyelmet a El Qro Maffiájának Sajtóirodája egy bejelentésre hivatkozva hétfő koradélután.

Az El Qro által dirigált maffia kijelentette: Döbrögi-Kubatov -legényei máris megkezdték a választási csalást.
(Forrás:hirhatar)

Bal-Rad komm: Tegnap este Ragály Tóni már büszkeségtől dagadó kebellel jelentewtte, hogy AZ ÖNKORMÁNYZATNÁL már összejött az ő ötszáza!

GRATULÁLUNK! CSAK A CSALÁS ÉLTETI ŐKET!
Van mire büszkének lennie!

http://balrad.wordpress.com/2014/02/18/budapesten-mar-csal-a-dobrogista-horda/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kitört Ukrajnában a polgárháború?
  2014-02-18 21:00:20, kedd
 
  Kitört Ukrajnában a polgárháború?

Posted on 2014/02/18 Szerző: Admin
A kormányzó Régiók Pártjának képviselői az oldalsó bejáratokon keresztül elhagyták kedden a kijevi parlamentet, amelyet a felforgatók elkezdtek ostromolni.

Eközben a bűnözőkből összeverbuválódott csőcselék a kormányt kívülről támogató kommunista képviselőket megakadályozta abban, hogy ők is elhagyják az üléstermet. A vandál erőszaktevők követelik, hogy a Régiók Pártjának képviselői térjenek vissza, és hozzák meg azokat a döntéseket, amelyeket ők követelnek.

Ellenzéki képviselők állítják, szemtanúi voltak annak, hogy rohamrendőrök pisztollyal lábra célzott lövéseket adtak le a pusztitókra. Az összecsapások a parlament körül több utcára kiterjedtek. A belügyiek oldalán kormánypárti demonstrálók is bekapcsolódtak a hordák elleni harcba.

Leszakadt a keze egy banditának

Ma reggel a vandálok felgyújtottak a kijevi parlamentnél egy rendőrségi teherautót, amely elzárta a parlamenthez vezető utat, a kormányzó Régiók Pártjának székházába pedig Molotov-koktélokat és köveket dobáltak, betörve az épület több ablakát

Közben már legalább tíz felheccelt nyugatbérenc sérült meg a rendőrökkel folytatott összecsapásban. Egy fiatal férfinak egy rendőr által elhajított gránát csuklóból leszakította a kezét. A felheccelt banditák behatoltak a kormánypárt székházába, egyesek attól tartanak, hogy a parlamentet is elfoglalják, ahol plenáris ülése lett volna.

Helyszíni jelentések szerint a vandálok kövekkel dobálják a rendfenntartókat, akik válaszul könnygázt, fény- és hanggránátokat vetettek be, és gumilövedékeket lőnek a tömegbe. A Reuter brit hírügyökség fotóriportere gránáttól sérült meg a mellkasán, két nőt pedig gumilövedékek sebesítettek meg.

Tegnap este Vitalij Klicsko és Arszenyij Jacenyuk Berlinbe rohantak, ahol találkoztak Angela Merkellel, és a német kormány támogatását kérték hatalmi ambicióik eléréséhez.

A jelek szerint Ukrajnában döntéskényszer állt elő! Bármily nehéz is, de ki kell jelenteni: UKRAJNA A POLGÁRHÁBORÚ KÜSZÖBÉT KÉSZÜL ÉPPEN ÁTLÉPNI!

http://balrad.wordpress.com/2014/02/18/kitort-ukrajnaban-a-polgarhaboru/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kedves Felsőzsolcaiak!
  2014-02-18 20:14:53, kedd
 
  Kedves Felsőzsolcaiak!

Ő az Önök polgármestere. Szerinte provokáljuk Önöket, amikor "szélsőséges módon" képesek vagyunk észrevenni Zsolcán a jogsértéseket, áramlopásokat, és teljesítve állampolgári kötelességünket intézkedünk is azok felszámolása érdekében. Minket, jogkövető állampolgárokat pedig az provokál, hogy egy településvezető nem érzi feladatának ugyanezt. Bezzeg ha Csöbör Katalinnal (Fidesz) kell száraztésztát osztani...
VAGYIS A CIGÁNY LOPHAT A MAGYAR MAJD FIZET !!!!
EZ A FASZ BESZÉLNI SEM TUD ÉS EZ POLGÁRMESTER !!!

https://www.youtube.com/watch?v=TXdnx8iAK2s


KOMMENTÁR NÉLKÜL 2014 február 17.

Igy védi meg 1 polgármester a "szavazóbázisát" ,rezsíkökkentés fidess módra!!! 

Jakab Péter
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem gazsulálunk senkinek!
  2014-02-18 19:47:23, kedd
 
  2014.02.18. 09:07
Nem gazsulálunk senkinek!


Mink' aztán soha de soha! Legfeljebb mindig éppen annak a seggét nyaljuk aki felé vagyunk arccal. Kínában kutyázzuk az Uniót, az uniós nagykövetek reggelijén meg azért aggódunk, hogy ez a betyár Cameron meg a britek nehogy szétfingják a nullás lisztet. Az ugyanis veszélyes, kinyílhat Pandóra szelencéje és kieshet belőle a szerencsemalac, ami a hazai fejlesztési beruházások 97%-át finanszírozza.

orbán janus.jpg

- Micsoda államférfi!!!!!- sóhajtják erre a hívek,

- micsoda képmutató gyökér - mondja a világ többi része.

Magyarországnak elege van abból, hogy nyugatról dumáljanak bele mit tegyünk - mondta, majd krákogott kicsit mert a nagy lihegéstől a keleti medveszőr a torkára szaladt és így folytatta: "a magyar kormányban mindenki tökéletesen tisztában van vele, hogy Magyarország helye az EU-ban van". A szolgamentalitás le van gyűrve, teccikéteni? Innentől már csak olyan apró gesztusokat teszünk, mint a következő török megszállás a törökökkel bizniszelés reményében soron kívül felújított Gül Baba türbe, és a belháborúba meg korrupciós botrányba keveredő, a fél rendőrséget és igazságszolgáltatást lecserélni kénytelen Erdogan "politikai vezetésének" méltatása.

Mert gazsulálni mink asztat nem fogunk, remélem világos!

Legfeljebb konszolidálunk egy kicsit, mert ha már nem zeng az ég, akkor leülünk ám a bankokkal is megbeszélni ezt meg amazt. Azt már megtanulták, hogy Viktor szava és aláírása pont annyit ér, mint az egyoldalú szerződésmódosítás lehetőségét rejtő apró betűs a hitelszerződés alján, de legalább egyforma lesz a tárgyaló felek erkölcsi mércéje, és a Bankszövetséggel egymásra ontott szájváladék fölött megszülethet a Csulatestvéri Szövetség.

De ezt nehogy gazsulálásnak vélje bárki, vili?!

A nagyköveteknek a reggeli után minden világos lett. Legfeljebb már csak azt nem értették, hogy minek kell az utak minden állomásán az összes rendszert hozsannázni Kínátol Azeren keresztül Kazahsztánig, mert ez szolgamentalitásnak tűnik nyugatról nézve, de az ugye legyőzetett a Nagy Szolgamentalitás Elleni Háborúban.

http://varanus.blog.hu/2014/02/18/nem_gazsulalunk_senkinek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Döbrögi: "Nyergeljetek! Szóljanak a harci kürtök! Holnaptól
  2014-02-18 19:24:28, kedd
 
  Döbrögi: "Nyergeljetek! Szóljanak a harci kürtök! Holnaptól csata!"

Tizenhatodszor röffentette össze tegnap a Vezér "országértékelő" szeánszra a nyalonchadat! A vasárnapi ebéd utáni ultiparty helyett nemzethesseynk most alig félórányi tapsikolásra váltották a Millenárison. Nagyjából tudták hogy miről fog nekik kárálni Döbrögi - nem is tévedtek - de hát aki valamit is számít az udvarban, az bevonult a kamerák elé. A szónoklata elején Döbrögi három kérdést tett fel: hová jutottunk, hová juthatunk, mit mit kellene tennünk?
Szenzációs hírekkel kezdte: csökkent a rezsi, alacsony az infláció, tartós a növekedés, második legnagyobb minimálbér-emelés a mienk az EU-ban, nő a nyugdíj értéke, három százalék alatti a hiány. Ilyen eredmények több mint egy évtizede nem voltak. Itt akár be is fejezhette volna az előadást, de hát ha már ennyien összeszaladtak egy közös talpnyalásra, szórakoztatni kell őket. Megtette. Önimádásába beleszőtt egy rejtélyes anekdotát, amiből mindenki levonhatja Döbrögi ars poeticáját.
Egyszer - állítólag - feleségével Erdélyben autókáztak, és az asszony kíváncsi volt merre járnak. Ura és parancsolója nem tudta megválaszolni a hitvesi kérdést, hát az asszony kifigyelt egy öreg székelyt, és attól megkérdezte:
"Hová visz ez az út?
-Nem visz ez sehova!-mi magunk megyünk rajta!"-hangzott a fölöttébb bölcs és hasznos felvilágosító válasz.
Ez az anekdota pontosan olyan volt, mint egy nappal korábban El Qro rejtelmes mondása Kádár-népéről, amelyet nem tud senki átvinni a túlsó partra. Azt se értették imádói-ezt sem!

Bár mi talán kapisgáljuk. Az elqroi mondás lényege az lehet, hogy a magyarok nem akarják már a Jóistennek se a polgári demokráciát, inkább maradna Kádár népe a szocializmus partján, de már nagyon bevitték a viz közepére az úszásra képtelen népet, a ladik süllyed, és a Döbrögi-féle "hová visz ez az út" kérdésre a Nemzet Patkány tegnap anekdotázva válaszolt: SEHOVA! De megyünk rajta! Mi magunk-mostanság vele az élen. Vissza is tekintett ám Döbrögink! Visszatekintésében pedig megállapította, hogy megmentették-mi több felemelték-az országot! Onnan mentették meg, ahová lezüllesztette a balmaffia! Ő és hordája már másodszor mentette meg, ám ezúttal reményei szerint végleg. Isten és a Birkamenetek segítségével. Ez utóbbiaknak ott rögtön - mert a vezérürük azok mind ott ámuldoztak a hallatlan sikerek felsorolásán-meg is köszönte a városdúlásokat meg a plakátolásokat.

Megtudhattuk, hogy gyarmati sor alóli felszabadító harcot meg rezsiháborút is vívunk egyszerre. Kész szerencse, hogy csak egy fronton kell háborúznunk! Brüsszellel meg annak csapataival állunk elkeseredett küzdelemben-éppen nyerésre. Külön is hangsúlyozta a Nemzet Patkánya, hogy a brüsszeli igába az ellenmaffia hajszolt bele bennünket-őneki és hordájának köze nem volt a történéshez! Ő csak a szabadságharcot indította és vezeti.


Jövőépítés vagy posztkommunista restauráció - határozta meg a mostani nagy kérdést Orbán. A baloldal szerinte "legel, de nem legeltet", a baloldali rendszerváltás jelképe pedig Simon Gábor, aki az éhségmenet élén menetel, miközben százmilliókat helyez el egy osztrák bankban. Újra idézett az őszödi beszédből is ("hazudtunk reggel, délben és este"). Mint mondta, tudja, hogy ez már mindenkinek a könyökén jön ki, de "az aprópénzért is le kell hajolni". Ő pedig nem rest-lehajol! Ezerszer is napjában ha kell! Most pedig kell!

Ahogy várható volt, a horda erősítése érdekében Döbrögi nem hagyta ki azt a motívumot sem, hogy Nyugatról folyamatosan támadnak minket a bankok, a multinacionális vállalatok megadóztatása miatt. Sokadszor ismételte meg, hogy Magyarországnak elege van abból, hogy Nyugatról mondják meg, mit gondoljunk, hogyan emlékezzünk, mit tegyünk és mit ne tegyünk. Szerinte mostanra legyőztük a szolgamentalitást, és más jövőnk lesz, mint "amit a londoni vagy a brüsszeli jóslás papjai üzennek nekünk".

Csillogó tekintetű, belázasult imádóit tovább tüzelte a hallatlan "gazdasági" sikerek fölsorolásával. (Mondjuk ezzel igen gyorsan végzett! Vélhetőleg nem akarta untatni őket száraz számok ismertetésével.)

Diadaljelentésének utolsó részében a vezetésével elért, az egész világot bámulatba ejtő eredmények megőrzésére és a további kemény munkára buzdította imádóit. Itt legyenek a legalacsonyabb adót, csökkenhet tovább a rezsi, egészen addig, míg nálunk lesz a legolcsóbb az energia egész Európában. Ugyan lassult a népességfogyás, de ezen is lehet javítani. Nőtt a minimál- és átlagbér, de hol vagyunk a biztonságos megélhetést adó jövedelmektől? A Nemzet Patkánya szerint célul tűzhetjük ki azt is, hogy mindenki dolgozhasson, aki dolgozni akar, mindenki jó esélyt adó iskolába járhasson és minden fiatal annyi gyereket vállalhasson, amennyit szeretne. Oszt' MAJD milyen csudavilág lesz itt! Az ömlengés végén választást kínált a belelkesült egybeseregletteknek-és a kívülrekedt Őt Imádóknak. Az a kérdés, hogy Magyarország a győztesek vagy a vesztesek országa lesz-e, megelégszünk-e azzal, ami van vagy megküzdünk azért, ami jár. Áprilisban újra megmutathatjuk, hogy erősek és egészségesek vagyunk és nem gazsulálunk senkinek!
MAJD lesz itt még ihaj-csuhaj!

Végezetül pedig ráförmedt a Millenáris hálás közönségére:
"Nyergeljetek! Fújjátok meg a harsonákat! Holnap reggeltől meló van! Nagy meló! Hajrá magyarok! Hajrá Magyarország!" - dörögte a parancsot!

Aztán semmi tovább! Hazamentek a Millenárisról, és leborultak otthonaikban a házi oltár fölött lógó Döbrögi képmás, vagy a fölállított szobor előtt.

Mi pedig-akik láttuk a szombati és a vasárnapi előadásokat is, elmondhatjuk: El Qro előző napi produkciója sokkal színesebb, teátrálisabb - egyszóval szórakoztatóbb - volt!

Döbröginek egy szerencséje van: NEM VÁLLALJA A VITÁT AZ ÖRDÖGGEL!

Kádár Ibolya - Facebook


Nostradamus is megjósolta. "A róka és a hiéna vezeti a népet alattuk szét esik az ország, a róka egyedül sokat téved, a hiéna megássa a sírját. Végtelen a nép ostobasága de lassan feltámad az új erő nem hallgat a róka és a hiéna szavára Pannónia nem lesz dögtemető."


http://nemzetihirhalo.hu/joo/index.php/hirlevelek-egyben/2014-februar/feb-18-3?ho nnan=Nemzeti_Hirhalo
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az Európai Unió felelős a halálesetekért
  2014-02-18 19:12:13, kedd
 
  Az Európai Unió felelős a halálesetekért
2014.02.18 16:47


Az ukrán rendőrség a büntető törvénykönyvben foglaltak alapján megnyitotta a büntetőügyet tömeges zavargások miatt. Ezzel megtörtént a tüntetések felszámolásának jogi előkészítése. Az Ukrán Biztonsági Szolgálat ultimátumot adott a felforgatóknak, hogy abban az esetben ha két órán belül nem hagynak fel a hatóságok elleni támadásokkal, megkezdik a tömeges tüntetések felszámolását. A rendőrségnek a fentiek alapján minden jogi alapja megvan, hogy minden, az utcákon tüntető személyt őrizetbe vegyen. Elképzelhető, hogy a következő napokban több ezer embert tartóztatnak le és helyeznek vád alá.

A nap folyamán a tüntetők betörtek a Régiók Pártjának székházába. Az épület környékén több autót gyújtottak fel ott, ahol feltételezték, hogy a Berkut alakulatait állomásoztatják (a Berkut csapatszállító járművei voltak a feltételezett célpont). Utólagos médiajelentések szerint a párt székházába behatolás során meggyilkoltak egy biztonsági őrt, az épületet pedig felgyújtották, a tűzoltók azóta is próbálják eloltani, valamint minimalizálni az okozott kárt.

Mostanra az összecsapásoknak több tucatnyi halálos áldozata van. A napokban rendőrök, bírók lettek merénylet áldozatai, ma a Berkut alakulatai elleni támadás és a parlamentbe behatolást követően szabadultak el az indulatok. Bizonyára a Berlinbe érkező ellenzéki vezetők tárgyalásain születtek meg a mai összehangolt műveletnek a tervei, így az Európai Unió vezetőit felelősség terheli több ukrán rendőr és civil haláláért. Korábban Catherine Ashton Kijevbe érkezését (és távozását) követően történtek hasonlóan összetett és szervezettebb támadások a rendőri erők ellen, ami azt mutatja, hogy az Európai Unió vezetői aktívan részt vesznek a kriminalizálódó ukrán ellenzék lázításában és szervezésében.

Lényegtelen, milyen megállapodás történt a berlini tárgyalásokon. Az ukrán ellenzékiek és az uniós vezetők közti újabb személyes találkozó tagadhatatlanul bizonyítja, hogy az Európai Uniónak már előzetesen tudomása volt arról, ami a mai nap történik Kijevben. Az Európai Unió és az ukrán ellenzék közti személyes kontaktus vezetett a mai halálesetekhez. Az Európai Unió vezetői felelősek a halálesetekért, és az Európai Unió vezető bűnhődni fognak!

http://www.hidfo.net/2014/02/18/az-europai-unio-felelos-halalesetekert
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A görögök 44 százaléka ellenzi a "neonáci" párt betiltását:
  2014-02-18 19:07:20, kedd
 
  A görögök 44 százaléka ellenzi a "neonáci" párt betiltását: Harmadik erő az Arany Hajnal


Az Arany Hajnal hívei erődemonstrációt tartottak Athén központjában, jelezve: a májusi parlamenti választásokon is számolni kell velük.

A párt vezetője és öt másik képviselője jelenleg börtönben ül - a cionista hatóságok bűnszervezetként tartják számon az Arany Hajnalt, mióta múlt szeptemberben egyik szimpatizánsuk meggyilkolt egy antifasiszta rappert. Később ismeretlen kommunista fegyveresek támadtak a párt athéni székházára, a támadásnak két halálos áldozata volt.

,,Börtönbe zártak minket, és mi történt? Leálltunk? Nem, épp az ellenkezője történt. Az Arany Hajnal immár két mártírral, úgy, hogy két harcostársunk elesett az országért vívott szent harcban, és úgy, hogy a vezetésünk börtönben van, egy pillanatra sem állt le, nem szegtük meg a szavunkat, és még erősebbek lettünk. Erősebbek vagyunk, és rövid időn belül hatalomra kerülünk" - mondta Iliász Kaszidiarisz, az Arany Hajnal szóvivője.

Az Arany Hajnal arra is felkészült, hogy az elnyomó hatóságok ígéretükhöz híven betiltják a szervezetet - erre az esetre egy Nemzeti Hajnal nevű fedőpártot alapítottak. A legfrissebb felmérések szerint ha most tartanák a görögországi választásokat, a szélsőjobboldaliak a voksok mintegy 10 százalékát szereznék meg (más felmérések 18-22 százalékot); ez azt jelenti, hogy továbbra is az Arany Hajnal a harmadik (vagy második) legerősebb párt maradhat a déli államban. Eközben egy friss közvélemény-kutatás szerint a görög lakosság 44 százaléka kifejezetten elleni az Arany Hajnal párt betiltását.





http://harcunk.info/index.php/jelentesek/354-a-gorogok-44-szazaleka-ellenzi-a-neo naci-part-betiltasat-harmadik-ero-az-arany-hajnal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A bevándorlás akkor is folytatódik Európában, ha a többség n
  2014-02-18 19:03:59, kedd
 
 




A bevándorlás akkor is folytatódik Európában, ha a többség nem akarja - véli a "demokratikus elvek" alapján álló EU

A bevándorlás káros, de folytatódnia kell - röviden így lehetne összefoglalni az Európai Bizottság elnökének, Jose Manuel Barrosónak az álláspontját a Londoni Közgazdasági Egyetemen (London School of Economics) elhangzott beszéde alapján.

A bevándorlásért, mindenáron
Barroso elismerte ugyan, hogy a tömeges bevándorlás ,,nem kívánt terheket" ró az egyes államokra és általában a közszolgáltatásokra. Sőt, nem tagadta a ,,visszaélések" tényét sem. A politikus ugyanakkor mégis szükségesnek nevezte, hogy megvédjék az EU ,,nyitott határokra" vonatkozó szabályait. ,,Teljes mértékben eltökéltek maradunk a szabad mozgás elvének tiszteletben tartása tekintetében" - szögezte le Barroso.
A Konzervatív Párt több euroszkeptikus képviselőjének azonban érthető okokból nem tetszettek az Európai Bizottság elnökének szavai. David Nuttall konzervatív honatya kijelentette: ,,Barroso beszéde megerősíti mindazt, amit régóta sejtettünk - az Európai Unió létrehozóinak célja egy határok nélküli, óriási szuperállam megalkotása. Meg akarnak fosztani a függetlenségünktől és a határaink feletti ellenőrzés jogától."
David Nuttall szerint Nagy-Britannia földrajzi értelemben viszonylag kis ország, amely egész egyszerűen nem engedheti meg, hogy mindenféle korlát nélkül fogadjon be bevándorlókat. ,,Egyáltalán nem meglepő, hogy Nagy-Britanniában egyre többen kívánják az EU-ból történő kilépést azért, hogy visszaszerezzük a határaink feletti ellenőrzés jogát" - hangoztatta a konzervatív politikus.
Barroso a Londoni Közgazdasági Egyetemen elmondott beszédében elismerte ugyan, hogy ,,az érzelmek magasra csapnak ebben a kérdésben", és tisztában van azzal is, hogy a ,,szabad helyváltoztatás elve nem kívánt terheket ró a közösségekre és a közszolgáltatásokra", és ,,több esetben visszaélések is történtek". Ugyanakkor az EU Bizottság elnöke úgy véli, a bevándorlók hozzájárulása Nagy-Britannia gazdasági teljesítményéhez jelentősebb, mint amilyen mértékű terhet a nekik kifizetett juttatások és segélyek jelentenek.
,,Azok, akik azzal a szándékkal jönnek, hogy dolgozzanak, többet fizetnek be adó formájában, mint amennyit felvesznek juttatásként" - jelentette ki Barroso, egyúttal elutasítva mindenféle korlátozást az alacsonyan képzett vagy képzetlen bevándorlók szigetországi letelepedésére vonatkozóan. ,,Nem lehetnek első és másodosztályú polgárok Európában, nem lehetséges, hogy csak a magasan képzett emberek mozoghassanak szabadon, az alacsonyan képzettek pedig nem" - mondta Barroso, akit az esetleg munkanélkülivé váló, brit születésű képzett vagy képzetlen személyek jogai láthatólag kevéssé érdekelnek.

Az unió feje eligazításon
Barroso - cionista főnökei utasításainak megfelelően - persze úgy tartja helyesnek, ha a britek is minél nagyobb számban mennek külföldre. ,,Ebben a kérdésben is világosan kell beszélnünk - annyi nagy-britanniai polgár tartózkodik más EU-tagállamban, mint ahány (nem brit) európai él és dolgozik a szigetországban" - fogalmazott Barroso.
Ami pedig a visszaéléseket, a ,,segélyturizmust" illeti, ezzel a problémával a nemzeti kormányoknak kell megküzdeni - közölte Barroso, hozzátéve, hogy az egyes államok e cél érdekében kaphatnak pénzt az Európai Szociális Alaptól. ,,Határozottan fellépünk a visszaélésekkel szemben. Ugyanakkor teljesen egyértelműen kiállunk a szabad mozgás elvének érvényesítése mellett" - tette világossá a faj- és népkeveredés előmozdításában érdekelt cionisták bábja.
Perge Ottó - express.co.uk nyomán

http://kuruc.info/r/4/123979/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Soós Tihamér: Nemzetiszocialista nevelés a III. Birodalomban
  2014-02-18 19:02:54, kedd
 
 
Soós Tihamér: Nemzetiszocialista nevelés a III. Birodalomban - I. rész/1
Megjelent: 1941.BEVEZETÉS.

A német iskolaügy a világháború után felszínre kerülő 1925-ös reformok nyomán meglepően tarka képet nyújtott. Főképpen a középfokú és középiskolai oktatás terén volt ez a jelenség észrevehető. A sokféle iskolatípus (gimnázium, reálgimnázium, főreál, reál, felsőiskola, Mittelschule, Aufbauschule) valóban nem szolgálhatott sem egységes tudományos, sem nemzeti érdeket, de még kevésbé egységes nevelési érdekeket.

Az új rendszer nem tűrhette meg ezt az állapotot és ezért nekifogott ennek a megváltoztatásához. Munkája bár még befejezetlen, — mégis eredményes, ami csak azért lehetséges, mert nemzetiszocialista eszméjével hazájában új és szélesen elterjedt világnézetet fejlesztett ki.

A nemzetiszocializmus határozott, egyenes vonalú céljának csak határozott és egyenes vonalú út felel meg. Ezt kereste az új államhatalom akkor, amikor az iskolatípusok összevonására és egyesítésére törekedett.

Hogy azonban megértsük azt, ami a mai német iskolaszervezés, oktatás és nevelés terén végbement és még ma is folyamatban van, némi alapvetés szükséges, amely a nemzetiszocializmust a neveléshez való viszonyában megvilágítja. Csak azután térhetünk rá magára a mai német nevelés alapjára, szervezésére és felépítésére.

Szükségét érzem, hogy az iskolán kívüli nemzetiszocialista neveléssel különösképpen foglalkozzam, mert ennek az egész német nevelésre való mély hatása letagadhatatlan s — eltekintve attól, hogy egyetemes — talán döntő módon befolyásolja a német jövő kialakulását is.

*

A mai Németországban folyó nevelés kérdéséről olyan magyar nyelvű munka, amely azt behatóbban méltatná vagy ismertetné, mindezideig nem jelent meg. Munkámmal ezt a hiányt szeretném némiképpen pótolni saját nemzetnevelésünk javára.

A nemzetiszocializmus

I.

Az új Németország megítélésének feltételei — mint valamennyi ítéletnek — elfogulatlan, tárgyilagos és alapos ismereteken kell, hogy nyugodjanak. Ennek az igazságnak tudatában igyekeztem a sokféle forrás, tanulmány, kutatás és tapasztalat egybevetésével és összehordásával olyan anyagra szert tenni, amely legalább halványan bátorít valamelyes tárgyilagosság hangsúlyozására. Bár ez mégis nehéz dolog, mert a kutatásokat megelőző ismeretek, a hazai sajtó és irodalom, a politikai szóáradatok s hadjáratok, a hazai légkör, az eddigi nevelő hatások mind, mint a tárgyilagosságot gátló körülmények, súlyosan befolyásoltak. Különben is kevés embernek sikerül más nemzetet — saját nemzetével való összehasonlítás nélkül, a két állam alkotmányának, belső életrendjének, világnézetének, etikájának, történelmének, társadalmi berendezésének felmérése nélkül helyesen megítélni és ebből kifolyólag hű képet festeni. De még kevesebben jönnek talán rá arra, hogy a népek életének összehasonlítására nincsen tárgyilagos, abszolút mérték és a nemzeti géniusz megnyilvánulási formáinak értékelésére nincsenek mindenkoron állandóan érvényes bíráló és megítélő szempontok. Ha tehát valamely népet — ebben az esetben a németet — akarjuk megérteni és megítélni, akkor annak népi adottságába kell belehelyezkednünk és abból a helyzetből kell ítéletünk számára a feltételeket megteremtenünk. Jelen századunk politikai korképében csak ezúton tudjuk a különböző nemzeteket igazságosan elhelyezni.

A nemzetiszocializmus tizennégy éven át politikai mozgalom volt. Azóta egy nagy nemzetnek hite és államformát teremtő belső ereje lett. Hatásaiban oly átütő lendületről tanúskodott, hogy a régi államformákban élő nemzetek meglepődésükben szinte megdöbbentek, bár ezeknek a nemzeti öntudatában is fellelhetők azok a nemzeti és szociális vonások, amelyek szintén alapjai lehetnének, sőt már is kiinduló pontjai a korszerű változásoknak. A régi világnézeteken felépült államok már eddig is sok nemzeti és szociális gondolatból sarjadt eszmét valósítottak meg és mégsem szolgálhattak útmutatóul arra, hogy testet öltött berendezkedéseit más nemzetek fenntartás és bírálat nélkül elfogadják és maguk is megvalósítsák. Legyenek ezek a művelődési eszmék — akár külsőségükben, akár belső feszítő erejüknél fogva — még annyira is hatalmas átütő erejűek, mégsem alkothatnak nemzetek feletti abszolút értékrendszert, hanem mert éppen sajátosan ,,egynapi" eredetűek és mert a sajátos ,,egynépiség" kifejezői, legföljebb, mint meglévő tények fogadhatók el és helyezhetők el fogalmaink körébe. Mindazok az eszmék, amelyek politikai hatásukat tekintve, képzelt nemzetek feletti értékrendszer alapján kerültek és kerülnek felszínre, elvetendők, mert éppen nem onnan termelődtek ki, ahonnan vártuk, vagyis nem a néptől és népből. Említett szempontunk a nemzetiszocializmus megítélése alkalmával nem hagyható tehát figyelmen kívül.

Ma, az új és régi világnézetek harcában, a nemzetek állásfoglalása többé-kevésbé nyilvánvalóvá válik. A liberális-demokrata világ nem érti, vagy talán nem is tudja megérteni a más népi államberendezést követelő felfogást. Ugyancsak az erősen elhatároló társadalmi osztályokban élő nemzetek sem értik meg az új idők felfogását. Minden természetes népi megmozdulást merényletnek minősítenek. Különösen Franciaország az az állam, amely a protestantizmus óta minden német szellemi áramlatot barbarizmusnak mond és úgy látja, hogy azok mind támadások a franciáktól irányított művelődési és politikai fejlődés ellen. A ,,romanizmus" és ,,germanizmus“ összecsapása és versenyfutása évszázadok óta megállapítható. Az egymás mellett élő és talán egyenlő korú nemzetek mégis különböző fejlődési fokon és különböző történelmi időnek megfelelő életet élnek. (Gondoljunk hazánkra és az utódállamokra; Németországra és Franciaországra.) Ebből a megállapításból kifolyólag könnyen megérthető, hogy a népek egymás közötti megértése miért áll olyan csehül és miért halad a népi úton való megújhodás olyan lassan. De az is bizonyos, hogy Olaszországon és Németországon kívül más európai államok is töröködnek az említett megújhodásra, bár államformájuk és alkotmányuk megválasztásánál és megalkotásánál unnak idején bizonyos nyugati mintákat tartottak szem előtt. Ezzel tehát rátérünk arra az állapotra, amelyből az új Németország ma általában megítélhető.

II.

Németországban ma úgy látják a helyzetet, hogy ott nem egyszerűen államforma cseréről van szó, de nem is arról, hogy egy új rendszer aratott diadalt egy régi felett; de úgynevezett őrségváltásról sincsen szó, sem arról, hogy az akaratképző erők újabb csoportosulása és érdekhada győzött volna. Nem. Sokkal többről van szó! Nevezetesen arról, hogy a nemzetiszocializmus oly totális politikai és nemzeti forradalomba sodorta a nemzetet, amely az érvényes államtörvények keretén belül és alkotmányos úton magához ragadta a hatalmat és az egész életet felölelő népközösségi öntudat érvényesülését felszínre vetette. Ami ennél a nemzeti forradalomnál végbement, az tulajdonképpen végső kifejlődése volt a nyílt és mégis tudatalatti népi akaratnak, a végső német közösségi gondolat diadalra jutásának. Tehát ezen a forradalmon inkább a hagyományos formák figyelmen kívül hagyásával a népakarat győzelmét értjük. Ez az egységes népakarat, vezérének jóvoltából nem ismer szigorúan elválasztott társadalmi osztályokat, hanem csak egy népközösséget, amely minden politikai, társadalmi és gazdasági kérdést egyetemes népi szempont szerint ítél és old meg. A nemzetet faji és — mondhatnám — politikai egységnek tekinti, mégpedig az egyedek nem kollektív egyetemének, hanem népi értelemben vett teljes egységes egésznek. Az egyedeket a vér és szellem köti össze, ezek azok az erők, amelyek kölcsönösen hatnak egymásra. Ezeket a tényezőket mérlegelésünk során feltétlenül figyelembe kell vennünk, mert a nemzetiszocializmus e nélkül fel sem fogható. Ugyanis lényegének alapja a népi elv. Ezt helyettesíti a francia a nemzet szóval, mi a Szent Korona fogalmával, az olasz pedig az ,,állam" szóval. Olaszországban minden az Államért történik, a fasizmus egyenlő az Állammal (Mussolini). Míg ellenben a nemzetiszocializmusnál az állam csak eszköze, vagy ha úgy tetszik, foglalata s kerete a népnek, illetőleg népközösségnek (Hitler). A nemzetiszocializmus számára ismeretlen mind a dinasztikus, mind a demokratikus államforma, mert ezek helyett a nép áll, mely azonban — ismétlem, — nem fogható fel kollektív tömegnek, hanem sajátos személyű többségnek, melynek akarata a vezetés és követés (Führung és Gefolgschaft) termékenyítőleg ható viszonyából sarjad. Ennek a berendezésnek alapja az egymásra való kölcsönhatás erejéből fakad. A népből való vezér nem diktátor — ahogyan minden öntudatos német vallja, — hanem csak a belőle kinőtt és érte dolgozó és neki szolgáló egyszerű vezér, aki népével együtt alkotja a nagy ,,népközösséget". Ezek szerint a nemzetiszocializmus nem politikai rendszer, hanem a német nép sajátos világnézete. Ez a világnézet nem biztosít az egyénnek, vagy társadalmi osztálynak, sőt még az államnak sem olyan külön jogot, amely a legcsekélyebb mértékben is veszélyeztetné a népi elvet. A nép fogalma ezek szerint szent és sérthetetlen.

Hitler meg is jegyezte 1933. május 17-iki beszédében: ,,Mialatt mi határtalan szeretettel és hűséggel csüngünk saját népiségünkön, tiszteljük (respektáljuk) más népek jogait és ettől az érzéstől áthatva, szeretnénk velük barátságban és békében élni. Ezért nem ismerjük a germanizálás fogalmát sem. A XIX. század szellemi mentalitása — mely szerint az gondolható, hogy talán a lengyelekből, vagy franciákból lehetséges németeket faragni, — tőlünk éppen olyan távol áll, mint ahogyan szenvedélyesen küzdünk az ellenkező kísérletek ellen is. Mi a körülöttünk élő európai népeket adott valóságnak vesszük. A franciák, lengyelek, stb. szomszédaink és tudjuk, ezen semmiféle történelmileg kigondolt eljárás nem tudna változtatni." Hitlernek ezen szavai a nemzetiszocialista világnézetből fakadó népi elvet hirdetik és minden nép létjogosultságának az elismerését jelentik.

A nyugati demokráciától diktált kényszerbékéket a bedugult Népszövetség nem tudta igazságosan megoldani, sőt még elfogadható állapotba sem tudta juttatni, mert az a szövetség nemegyenjogú népek, hanem csak egymásnak alárendelt államok szervezete volt. A Páris-környéki békék tehát nem szabadították fel a népeket, hanem monarchiák helyett parlamentáris-demokratikus nemzetállamokat alkottak. A feszülő nemzetiszocialista népi elv azonban már is megteremtette saját maga számára a népi gyümölcsöt, sőt még nekünk is juttatott oly boldogságot, amelynek közeli megvalósulásáról senki sem álmodott.

Hal ezek után tovább vizsgálgatjuk ezt az új világnézeti eszmét, akkor már reálisabbnak tűnik fel annak az élethez kötöttsége, mert hiszen mind kiindulásában, mind pedig végcéljában anép fogalma áll. A nép előfeltétele annak a nemzetiszocialista munkának, amelyhez a konkrét szellem kapcsolódik. Így a mai német élet minden területe a nép közösségi gondolattól van át és átszőve, s tartalmát és irányát a politikai néptől nyeri. Hitler szerint: ,,A német nép szuverenitásának már csak egy hordozója és képviselője van és ez: az egyetemes német nép".

Mikor a német nép öntudatra ébredt, nem élt nemzeti egységben Az egyéni-, csoport- és osztályegoizmus — a marxizmus melegágya — kizárta a nagy egyesülést. Ezért kellett a nemzetiszocialista vezéreknek a ,,néppé" válás harcában az egyéni-, csoport- és osztályegoizmust legyűrniök és a nép egyetemes életérdekeinek alárendelniük. Ez a harc eredményezte a mai német gazdasági, társadalmi és államrendet, amely a közhasznot minden egyéni haszon fölé emeli. Éppen ezért állítjuk, hogy a német szocializmus egyenlő a nép szolgálásával. Gondoljunk csak a ,,Munkaarcvonal"-ra (Arbeitsfront), a Nemzetiszocialista Népjóléti egyesületre (NSV), avagy a Téli-segélyakcióra. Ezeknek a szervezeteknek a keretében jut különösképpen kifejezésre a közösséget szolgáló mély szociális együttérzés. Ezzel a munkaethosszal és azzal, hogy új életformát teremtett, akarja a nemzetiszocializmus a lét feladatát betölteni.

Tulajdonképpeni jelentősége tehát abban van, hogy a régi polgári és társadalmi életformákat lerázva és a kapitalista gazdasági rend bilincseit széttörve új munkaethoszt és új életformát teremtett. Ezt pedig azon az (úton érte el — és ebben van sajátos német íze, — hogy az összes osztályokat egyetlen hatalmas munkástáborba tömörítette. Az eszköze pedig az SA (Sturmabteilung), az SS (Schutzstaffel) a H. J. (Hitler Jugend), a Munkaszolgálat, stb. Aki a mai Németországot megjárta az azt tapasztalhatta, hogy minden ,,néptárs" azon dolgozik és fárad, s azt a gondolatot szolgálja, amely az új szociális rend megerősítését és elmélyülését tűzte ki feladatául. De egyúttal érzi az új rendnek a német határokon túlra nyúló feszülő erőit is. Ennek a felismerése azért fontos, mert ebből látható, hogy a nemzetiszocializmus európai jelentősége nem a ,,nacionalizmusban“ rejlik, hanem a szocializmusban. A német nacionalizmusát és szocializmusát bélügyének tartja, ez a német életerő magánügye, amely a külföldet nem érintheti, mert nincs más célja, mint az az akarat, amely a német népet az utolsó kis csavarig erőssé teszi. A belőle fakadt új életrendet nem akarja az új Német Birodalom más népeknek átnyújtani. A ,,nemzetiszocializmus" ezt a felelős német állam- és pártférfiak nem egyszer büszkén hangoztatták — ,,kizárólag a német világnézet foglalata". Ha egyes külföldi hatalmak mégis félnek annak térfoglalásától, akkor az nem azért van, mert a nemzetiszocializmus hódításokra törekszik, hanem azért, mert dinamikus erejéből kifolyó önkéntelen hatása ráül a lelkekre. Ha egyetemes érvényű volna, akkor általánosan konstruktív lenne, de mivel nem vindikál maga számára előjogokat, hanem minden népnek egyenlő jogot követel, azért tehát nem vádolható pozitív propagandakifejtéssel. A nemzetiszocializmus külföldi kifejlesztése nem Németország feladata, hanem azoknak a nemzeteknek a dolga, amelyeknek az önállóságukra való természetes népi joguk mindezidáig nem fejlődhetett ki.

III.

A német nacionalizmusnak 1933-as felszínre jutása a hazai állapotokon akart változtatni és változtatott is. Ez olyan jelenség volt, amely a német történelemi folyamán más és más formában, de már megismétlődött. A német történelemben mindig újra és újra felbukkantak azok az összetalálkozott politikai, vallási és művelődési erők, amelyek a nemzetnek mindig újabb és újabb jellegzetes vonást kölcsönöztek.

A német nép két hatalmas megmozdulására szeretnék ezúttal rámutatni. Az egyik a Luther fellépésével megindult reformáció, amellyel a mohó német akarat az egész világot magához szerette volna ölelni, de szerencsére nem diadalmaskodhatott, mert a reformáció és az állam között nyílt szakadék keletkezett. Sem a humanizmus, sem a reformáció nem kapcsolódott össze a nemzeti eszme fejlődésével. A másik nagy áramlat, a két és fél évszázaddal későbben fellépő idealizmus Goethevel új német embert akart kialakítani, ami megint óriási új feladatot jelentett volna a német belső, szellemi életnek. Ez időben tehát másodszor fáradozott a németség belső egységének elérése érdekében. A fellépő gazdasági élet rendszerei azonban megakadályozták ezeket a törekvéseket. Bismarcknak ugyan sikerült a gondolatot politikailag is valamelyest előbbre vinni, de hiányzott belőle a belső feszítő erő, amit a nemzetiszocializmus 1933-ban meghozott.

Hitler győzelme után rögtön megkezdte birodalomátalakító munkáját. Első ténykedései tisztán politikai természetűek voltak. A különböző német államok régen dinasztikus törekvések harci eszközeinek bizonyultak. A liberális éra alatt pártpolitikai célok szolgálatában állottak. Az új népi eszme egyiket sem tűrhette meg, tehát ezen állapoton változtatott legelőször. Hitler meglepően gyorsan cselekedett és a német államok összekovácsolását (Gleichschaltung) és a helytartóságok felállítását oly rövid idő alatt intézte el, hogy a meglepett liberalizmus még a csodálkozásra is alig ért rá. Hitler ezzel a cselekedetével egyszerre bebizonyította a nemzetiszocializmus átütő erejét. A különböző német törzseket és államokat elválasztó falak mint szúette alkotmányok leomlottak. Az egy cél és egy akarat nem ismert poroszt, bajort, vagy szászt, hanem csak németet, tehát a nemzetiszocialistává alakult Német Birodalom sem ismerhetett mást, mint egységes német akaratot.

A nemzetiszocializmus — a német nép ezen harmadik nagy mozgalmával megteremtette az egységes nemzetet, a Harmadik Birodalmat. Amikor tehát a német birodalomról beszél, akkor ebben benne van a német vallási, művelődési és néppolitikai fogalom. Ez a hármas gondolat adja a német nacionalizmus valóságának alkotó erejét, amely mindenen túl fegyelmezett, katonás magatartást követel. A német nemzetiszocialista ennek súlyát érezve, összes személyes erőit népének szolgálatába állítja; a kötelességet az élvezetek, elé, a becsületet az érdekek fölé, az alaposságot kényelem elé, a népek közös hasznát az egyéni jólét fölé.

Ezek után önként vetődik fel a kérdés: mi van az egyénnel, az egyéni szabadsággal? Mi van a tudománnyal, a tudományos kutatás szabadságával, a filozófiával, a tanulás szabadságával? És mindenekelőtt a vallással? Hiszen Németországban nyilvános tereken könyveket égettek el. Tudósokat zavartak le az egyetemi előadó-emelvényekről! Írókat kergettek ki az országból. A papokat kiparancsolták az iskolákból. Ki tud ezekre elfogadható és megnyugtató választ adni?

A nemzetiszocialista Németországot a tekintélyrendszer és a faji gondolat jegyében szemléli a külföldi, amelyben az egyéni szabadság teljesen megszűnt. Ezzel szemben a választások alkalmával az urnákhoz járulók százaléka (90% körül mozog állandóan) azt bizonyítja, hogy a mai németek nem érzik sem az egyéni, de még az egyesülési szabadság korlátait sem. Sőt nagyobb szabadságot élveznek — őket hallgatva, — mint 1933, a hatalomátvétel előtt. Ezt nekünk el kell hinnünk, hiszen maguk a németek vallják ezt így szóban, írásban és tettükben. Ennek eldöntését tehát nyugodtan bízhatjuk magára a német népre, nem pedig saját politikai és életrendszerünkkel való összehasonlításból leszűrt megállapításunkra. Annál is inkább tehetjük ezt, hiszen őróluk van szó. Az úgynevezett tekintélyi rendszer a németeknek nem jelent zsarnokságot, vagy diktatúrád hanem bizalmi szövetséget, amelyben az egyén szívesen fejti ki erejét, hogy azzal ezt a bizalmi szövetséget, a népközösséget szolgálja.

Az egyéni szabadságot ezek szerint minden német addig és olyan mértékben élvezi, ameddig az nem kerül összeütközésbe, a népakarattal. A népközösségen alapuló és annak érdekében teremtett politikai és szociális állapot a ,,nép“ fogalmával határolja körül az egyéni szabadságot. Tehát, körülhatárolja, de egyúttal sarkalja is olyan teljesítményekre, amelyek odaadó hittel szolgálják a közösséget. Ennek a sarkaló munkának az eredményeiről számolnak be az útikönyvek és utazók, az újságírók és szociológusok, a szaktudósok és államférfiak. Mindezekről tudomást szerezve, megáll az ember egy pillanatra és azon gondolkozik, hogy habár egyéni kezdeményezésből, de népi szempontok szerint hétről-hétre, sőt napról-napra kiváló vívmányok keletkeznek, akkor vajon méltatlan és ártalmas-e az egyéni szabadság körülhatárolása? Isten vajon nem munkára és tökéletesedésre törő életre teremtette-e az embert? Sőt a fajok megteremtése is a Gondviselő munkája s talán éppen a fajok egymás közti versengéséből előálló tökéletesedési folyamat szolgálja a földi élet célját. Ki tudja?

Az egyén tehát teljes szabadságot élvez, ha azzal a népét szolgálja, de korlátokba ütközik, ha ellene irányul.

Ugyanezek a szempontok érvényesülnek a sajtó, az egyesülés és szövetkezés szabadságával kapcsolatosan akkor, amikor a nemzetiszocializmus nem tűr meg maga mellett ellentétes felfogású és romboló hatású sajtót és egyesületet. Ezért kapcsolja ki a zsidóságot is minden téren, mert az — mivel nem német fajú, — sohasem értené meg az új életrendet és éppen azért küzdene is ellene. Ezért kellett bizonyos tudósoknak katedrájuktól megválni és ezért hagyták el már jónevű írók Németországot és ez okból égettek el zsidó, liberális és bolsevista érdekek szolgálatában írott könyveket és műveket.

IV.

De más a helyzet a vallásgyakorlás terén, mert minden híradással szemben a nemzetiszocialista életrend minden polgárának vallását tiszteletben tartva, a magánéletben teljes vallásszabadságot biztosít részére. És ezt meg is kell tennie, mert önmagával jönne ellenkezésbe, hiszen a legmélyebb irracionális erőktől áthatott népi szelleme, amely a legfőbb emberi tökéletesedést tűzte ki céljául és feladatául és annak elérését megtántoríthatatlan hittel munkálja is, nem nélkülözheti a vallás mélységét. Mégis Németországra — protestáns múltja miatt is — könnyen rásütik a vallástalanság bélyegét, aminek mi magyarok különben is könnyen hitelt adunk, mert vallási nevelésünk, továbbá a kötelező vallásoktatás ténye annyira mélyen szánt lelkünkben, hogy ilyen hírekkel kapcsolatosan meglehetősen érzékenyek vagyunk.

A nemzetiszocialista Németország a vallásoktatást[1] — mivel a vallást magánügynek tekinti, — a szülők, illetőleg tizennégy éves kortól a tanulók szabad elhatározásától teszi függővé. Az állam nem avatkozik ebbe, de az iskolai vallásoktatást mégsem a papokra, hanem a világi tanítóságra bízza, sőt újabban még ellenőrzési (szakfelügyeleti) joga sincs a papságnak, ami bizony furcsán fest! Az állam felfogása az, hogy a lelki gondozást a különböző egyházak végezzék el maguk saját hatáskörükben, úgy, ahogyan az erejüktől kitelik, hiszen valamikor régen ott, ahol a vallás nem volt államügy, mégis belső, meggyőző igazságai útján felszínre jutva diadalmaskodott.

De ezzel szemben az is igaz, hogy a nemzetiszocialista Németország a szabad vallásgyakorlás dolgába a magánéletben nem szól bele. Ennek Igazolásául álljon itt a következő tapasztalatom: ,,A schledehauseni róm. kat. pap 1938. nyárutóján kétnapos lelkigyakorlatot hirdetett a bevonulás előtt álló újoncok részére. Megkérdeztem, hogy lesznek-e hívei és hallgatói, hiszen ezek mind fiatalemberek, akiket az ötesztendős nemzetiszocialista uralom annyira átgyúrt, hogy azoknak a vallás mellékes dolog.

,,Jólértesültségemet" mosolyogva hallgatta a 45 év körüli pap és szinte büszkén mondotta, ha nem hirdetne lelkigyakorlatot, akkor a legények maguk kérnék!

— Ez talán, Főtisztelendő úr, önnek személyes érdeme?

— Nem kérem, így van ez az egész osnabrücki püspöki kerületben, sőt statisztikám szerint évről évre növekszik a lelkigyakorlatokon megjelenők száma." (Schledehausen bei Osnabrück, Westfalen.)

A világos látás kedvéért szükségesnek tartom még megemlíteni, hogy a Vatikánnal kötött birodalmi konkordátum 32. cikkének harmadik bekezdése a német püspöki kar és az állam szuverén jogának ismeri él a német katolikus egyesületek szervezésére vonatkozó egyezménykötést. ,,A püspöki karból alakított küldöttség (Gröber, Beming és Bares) megegyezett az állam és a párt képviselőivel, hogy a katolikus egyesületeket püspöki vezetés mellett, tisztán vallási szempontok szerint fogja megszervezni...", ,,A Vatikán azonban ezt a már aláírt egyezményt (politikai befolyását féltve) semmisnek nyilvánította..., sőt kikérte magának, hogy a jövő tárgyalások alkalmával a párt képviselői is megjelenjenek, mert a Vatikán nem a párttal, hanem az állammal kötött szerződést. A Vatikán ezzel szembeszállt a párt egyeduralmával. Vonakodott az állam és a párt egységét, ill. azonosságát elismerni..." (Der Angriff 1937. július 20. ,,Ki szegte meg a konkordátumot?" c. cikk.) Pedig nyilvánvaló, hogy Németországban a Nemzetiszocialista Német Munkás Párt (NSDAP) ,,népakarata" azonos az államakarattal, a kettő egy és ugyanaz.

Németország sokat szenvedett a vallási küzdelmek során — és úgy látszik most sem kerülte azt el — és mégis mindig ott lebegett az örökös egyesülési vágy viszályából fakadó harc. Most, amikor a népi nemzetiszocializmus csatáit diadalmasan megvívta, megteszi mindazokat az intézkedéseket, amelyek az egyesülési törekvéseknek s megerősödésnek és a totális igényszempontoknak megfelel. Ezért tiltja meg az összes felekezetek papjainak a politizálást is. Gondoljunk arra, hogy pl. Franciaország, de még inkább Anglia miképpen döntötte el annakidején államhatalmi erejével a vallási küzdelmeket, mert nekik is az államegység volt a fontosabb, mint a vallásszabadságok küzdelmei. Így tehát német népi szempontból könnyen megérthető, miért tiltja meg a nemzetiszocializmus valamennyi egyház papjainak azt, hogy a nemzetiszocialista-ellenes, tehát a német állami életrenddel ellenkező, annak, ártó és az egyetemes német öntudatot sértő tanokat hirdessen, amikor azok a Krisztus-eszmével és az Isten-eszmével különben is tökéletes összhangban vannak.

A német álláspont szerint a Vatikánnak fáj az a körülmény, hogy Németország fölött elvesztette politikai befolyását és uralmát. A Vatikán meg konkordátumszegéssel vádolja a IIl. Birodalmat. Innen az ellentét.

Hogy ezek a megállapítások mennyire igazak, vagy nem, annak eldöntése, illetőleg azok ellen, vagy mellett való állásfoglalás nem tartozik munkám keretébe.


http://betiltva.com/2014-2017/soos-tihamer-nemzetiszocialista-neveles-a-iii-birod alomban-i-resz/#more-20668
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
APRÓBB CSODÁk
  2014-02-18 18:59:14, kedd
 
  APRÓBB CSODÁK

Ha a katolikus egyház valakit szentté akar avatni, akkor ahhoz nem elég az Istennek tetsző élet, kellenek hozzá csodák is.
Hogy milyen az Istennek tetsző élet, azt természetesen senki sem tudja.
Nehéz is lenne kitalálni, hiszen csak Isten a tudója, hogy Istennek mi tetszik, amiről meg azt mondják a klérus tagjai, hogy ez tetszik Istennek, az lehet, hogy csak nekik tetszik.

,,Adjátok meg azért ami a császáré a császárnak; és ami az Istené, az Istennek", vagy például ,,Mert mindenkinek, akinek van, adatik, és bővelkedni fog; attól pedig, akinek nincs, még az is elvetetik, amije van." - ezek lehet, hogy az Úrnak nem is tetszenek, hanemhogy a Sátán csempészte bele ezeket a Bibliába.

Mindenesetre az első református szent avatása igazi nemzetközi esemény lesz, részt vesz majd rajta a világ összes jelentős politikusa, az azeri és a fehérorosz, a koreai és az üzbég elnökök, és ha egészségi állapota megengedi, talán még maga Fidel Castro is, habár azért ő egy egészen más kategória, mint a többiek.

De csodák mindenképpen kellenek, mert csoda nélkül nem szent a szent, hát még, ha református is, de hát ezen nem lehet segíteni, mert ugyan a katolikusok szívesen a keblükre ölelnék az elbitangolt bárányt, de ha valaki kormányzó akar lenni, akkor annak vitéz nagybányai Horthy Miklós őfőméltósága hiteles utódjaként reformátusnak kell lenni.

A Fidesz ideológusai hosszasan tanakodtak, mely csodák jöhetnének számításba.
Így került szóba a ,,Szent Viktor nyolcvan fokos pálinkát fakaszt a sziklából" elnevezésű csoda, vagy a ,,Szent Viktor kegyes pillantásával feltámasztja boldog Wachsler Tamást (Én vagyok a feltámadás és az élet! Aki hisz énbennem, ha meghalt is élni fog!")", esetleg a Szent Viktor szigorúan néz az Özönvízre, mirefel Noé kihajtja a dögöket a bárkából és bejelenti, hogy az Özönvíz elmaradt" elnevezésű csoda.

Gondolkodtak azon is, hogy a magán-nyugdíjpénztári vagyon kézrátétellel történő eltüntetését, vagy az államadósság hitelfelvétellel történő csökkentésének csodáját is listára veszik, de aztán elvetették az ötletet, hiszen az hogy lop, az ma már természetes állapot, nem csoda, - hogy hazudozik, az meg politikusi pályafutásának talpköve és tartópillére.
Hosszasan keresgéltek azonban egy olyan csodát, mikor Szent Viktor igazat mond, de ilyennel nem találkoztak, édesapja meg előrehaladott korára hivatkozva nem vállalta a feladatot, hogy kiveri belőle.

Történtek próbálkozások madarakkal is, például a ,,Szent Viktor eteti az ég madarait" című csodát tesztelték, a tesztet fontosságára való tekintettel maga Habony Árpád hajtott végre a Budai Várban.
Próbálkoztak sirályokkal, galambokkal, sőt, végső elkeseredésükben libákkal is, de mindegy volt - a madarak úgy összeszarták a szabadnapos autónepper küllemű főtanácsadót, hogy aki Pestről nézte, azt hihette, Hamlet atyjának szellemét látja a vár fokán, kivéve, mikor a libák kerültek bevetésre, mert akkor zöld lett.
Kubatov ugyan mondta, hogy akkor legyen ,,Szent Viktor, a környezetvédelem szelleme," de az ötletet aztán elvetették, mert a főtanácsadó nem csak zöld lett, de büdös is.

Így aztán egyéb csodák után kellett nézni, de Orbán stábja számára nincs lehetetlen, igaz, azért a pénzért én is hajtanám magam, mint Singer a varrógépet.
Kapóra jött Gyurcsány, aki amúgy is szeret ugatérozni, hát akkor adjunk neki alkalmat rá, de tréfáljuk meg alaposan, mondta a Szentjelölt, - tegyünk vele csodát - nézzük meg, milyen pofát vág, mikor megtudja, hogy elképzeléseivel ellentétben nem annak az ötvenezer embernek beszél, akiket az ATV meg a Klubrádió elér, hanem csak annak a kétszáz embernek a a Hilton Budapest WestEndben - Ferinek mindig volt érzéke a helyszínválasztáshoz...
Így aztán a TEK gondoskodott a helyszíni közvetítésről, a Szentjelölt meg vendégeket hívott az attrakcióra, mely parádésan sikerült, mert bár a delikvens nem reagált a dologra, de ők felettébb nagyokat röhögtek, és reménykedni lehet, hogy a későbbiekben azért kijön a hatása.
Egyszer még talán betegtársak is lehetnek Grazban, és akkor, ott, végre jobb lehet nála - a hosszabb gyakorlat okán...
Viszont a híveit megütötte a guta, különösen amiatt, hogy senki nem szólt egy szót sem arról,
hogy akkor most mi is történt, elvitték a szónokot nehéz vasban, vagy géppisztollyal a kezében harcol a Hotelt támadókkal, vagy esetleg csak Rogán elrágta a közvetítőkábelt, amilyen rágcsálójellegű a képe, kitelik tőle.
A dolgot el lehet számolni kisebb csodának: ,,Szent Viktor belészakasztja a szót a Sátánba" címmel, - kellő körítéssel és zsoltárok éneklése közepette jól fog az mutatni, mikor Hegedűs Lóri szentté avatja őt a Horthy szobor tövében.
Merthogy a katolikus és a református szent között az lesz a differencia, hogy református szentté még életében avatják a delikvenst, miután meggyőződött életszentségéről a Szakály Ferenc vezette történészbizottság.
Biztos, ami biztos, a közvetítés sunyi megszakításának csodáját tegnap megismételték, Gyurcsány megint magában beszélhetett.
Már csak a csodatevő alkalmazott nevét kellene tudni, aki megbabrált kicsit egy interfészt - nem egy nagy történet annak, aki tudja, mit csinál.
A Fidesznek meg, amelyik már szinte minden társadalmi interfészt szétvagdalt, ez egy könnyű kis ujjgyakorlat.
Úgyhogy Szent Viktor sínen van, Gyurcsány meg számíthat rá, hogy jártában keltében a fejére esik egy virágcserép, a tévéstúdió lépcsője véletlenül éppen fel lesz kenve kenőszappannal, víz helyett véletlenül marónátront itatnak vele, Kálmán Olgánál meg a fejére szakad a csillár, vagy valami ilyesmi.


http://www.pupublogja.hu/2014/02/aprobb-csodak.html
A pitiánerségnek nincsenek határai.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2014.01 2014. Február 2014.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 629 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1117
  • e Hét: 6849
  • e Hónap: 17960
  • e Év: 171456
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.