Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
Itt a Fidesz választási stratégiája
  2014-02-19 19:30:48, szerda
 
  Itt a Fidesz választási stratégiája


A szerkesztőségünk birtokába jutott dokumentum sorvezetőként segíti a kormánypárti politikusok kampányát. Íme, a központi beszéd vázlata.

Tisztelt hölgyeim és uraim, kedves barátaim!

Rezsi.

Rezsi, rezsi, rezsi.

Simon, rezsi, rezsi.

Rezsi, Simon, Simon.

Simon, rezsi, Simon.

Simon, Simon, Simon.

Re-zsi. Si-mon. Rezsi! Simon!

Rezsisimon. Simonrezsi.

Rezsirezsi. SimonSimon.

Rezsiharcdetudtuk. Simonsimoneztistudtuk.

Oldalkocsis rezsisimon, rezsiharcos oldalsimon.

Rezsikocsis oldalharcos, Simonrezsis harcoskocsis. (Nem harckocsis, mi a békemenet vagyunk!)

És végül, hölgyeim és uraim, kedves barátaim: rezsi.

http://avakkomondor.blog.hu/2014/02/19/itt_a_fidesz_valasztasi_strategiaja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kijevbe deszantcsapatokat vezényeltek NA VÉGRE!
  2014-02-19 19:16:21, szerda
 
  "Lengyelországon keresztül csecsen fizetett terroristák szivárogtak be Kijevbe.
36 rendörnek van lött sebe kedd reggelre, és 9 rendört löttek le.
Az ukrän tüntetöket is lövik a csecsen orvlövészek, hogy kohnfliktust szitsanak egész Ukrajnában.
Különleges alakulataik, jelen pillanatban is számolják fel a csecsen orvlövészek fészkeit. Nato katonák civil ruhában a lengyel es az ukrán határon, ukrán területen barikádokat építettek."


"Ukrán hírportálok jelentései szerint a kárpátaljai közlekedési rendőröket Kijevbe szállító kisbuszt röviddel éjfél után Rivne város határában kormányellenes tüntetők tartóztatták fel. A jármű utasai és az aktivisták között dulakodás kezdődött, amelynek során két rendőr komolyabb arcsérüléseket szenvedett, őket kórházba szállították. A tüntetők elvették a közlekedésrendészek egyenruháit, iratait és szolgálati fegyvereit, majd kiszúrták buszuk gumiabroncsait. Az eset után a rendőröket visszarendelték Kárpátaljára."


**************************

NA VÉGRE!


Kijevbe deszantcsapatokat vezényeltek



19.02.2014, 17:45


Fotó: RIA Novosztyi

Az ukrán megbízott védelmi miniszter, Pavlo Lebegyev utasítást adott arról, hogy a 25. külön légideszant-brigád Dnyipropetrovszk városból induljon Kijevbe. Ez közölt e az újságírókkal.
,,Intézkedéseket foganatosítanak a fegyverarzenálok fokozott őrzése érdekében a fegyverzetek, lőszerek és egyéb katonai vagyon rablásának megelőzése érdekében" - olvasható az ukrán védelmi minisztérium közleményében.

A tárca sajtószolgálata kiemelte, hogy ,,a katonai egységek és a fegyveres erők alakulatai a kijevi tüntetők szétoszlatása érdekében történő áthelyezésére vonatkozó információk nem felelnek meg a valóságnak".

http://hungarian.ruvr.ru/2014_02_19/Kijevbe-deszantcsapatokat-vezenyeltek/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Stefka író úrnak szeretettel : FIATALOK HOGY KÉPBE LEGYETEK
  2014-02-19 19:05:04, szerda
 
  Stefka író úrnak szeretettel : FIATALOK HOGY KÉPBE LEGYETEK !!

Hol fogjátok foglalkoztatni a diplomás fiataljainkat?

A Magyar Hajó és Darugyárban? Az IKARUS-ban? A GANZ-MÁVAG-nál? Az ÁÉV-eknél? A konzervgyárakban? A Győri Vagon és Gépgyárban? A MALÉV-nál? A MAGÉV-nél? Az UVATERV-nél? Vagy hogy kedvenc területednél maradjunk-valamelyik Állami Mezőgazdasági Kombinátnál? Vagy Tsz-ekben?
Esetleg a DIGÉP-nél? Talán a Péti Nitrogéművekben? Salgótarján, Ózd, Miskolc kohászati üzemeiben? A TAURUS-ban?
Soroljam még Baromarcú?
Ja! Vagy ezek már nincsenek is?!
Mert már csak Opel van! Mercedes van! Suzuki van! Coca-Cola van! Audi van! Hankook van!
Meg bankok! Meg KÖZGÉP!
DE HISZEN EZEK NEM MAGYARORSZÁGNAK TERMELNEK TE!-TE EGYÜGYŰ NYALONC!
Miért hozakodsz te elő ilyen "hazafias" tirádákkal?
Hiszen most is a multiknak képeztek diplomásokat! Nem Magyarország-NEM A MAGYAR GAZDASÁG számára!
TI CSAK ORBÁN ALATTVALÓIT AKARJÁTOK KÉPEZNI!
A BALLIBERÁLISOK MEG A KAPITALIZMUS SZALAGMUNKÁSAIT!
Ez a két tábor csak ennyiben különbözik egymástól!
Te Orbánnak nyalsz-Orbán meg a Gazdának nyal!
A "ballibek" meg közvetlen a Gazdának!
Magyarország, a magyar nép-számotokra csak alany! Egy terv kiszolgálója!
Senkiházi hazaáruló bitangok vagytok egytől-egyig! Zsákmányért marakodó sakálcsordák!"
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem hagyni élni
  2014-02-19 18:42:01, szerda
 
  Nem hagyni élni


Posted on 2014/02/16


A pénzed akaromNézed a National Geographicon, vagy a Discoveryn a gigantikus dubai építkezéseket, ahol a targoncás, de még a malterkeverő is egyetemi szintű diplomával rendelkezik, lévén mérnök ember az istenadta. Annak kell lennie, különben a munka közelébe se engedik. Az emberben óhatatlanul felmerül: és akkor ezekkel versenyezzél?

De nem csak e tekintetben, másban is.

Sokat gondolkodtam azon, írjak-e arról, ami itt alább fog következni, elvégre mit untassa saját dolgaival az ember a tisztelt nagyérdeműt, de az jutott eszembe, a példaadás kedvéért való okítás talán van olyan nemes cselekedet, mely honfitársaim hasznára válik és okulhatnak belőle.

Igazából a mai nap tette be a kaput. Két cikk megírása között az embernek jól esik kicsikét a 35 négyzetméteres panel kalodaipari hangulatot árasztó miliőjéből, kiruccannia... Na hova is? Hát hova máshova, mint az Adóhivatalba!

Van ugye a többlépcsős folyamat, melynek során az első fokozat, amikor a postaládából kivéve a hosszúkás borítékot, a feladó helyén a Nemzeti Adóhivatal vagy valamelyik csatolt része, megyei, önkormányzati, meg a jó ég tudja melyik részlege olvasható. De ne szaladjunk a dolgok elébe, haladjunk szép sorban, ahogy az meg vagyon írva!

Tragikomédia következik két felvonásban. A darab címe: Add ide a pénzedet!

Internesönel trendi lengvidzs verzsön: Give me your cash!

1.FELVONÁS

Az önkormányzat kéri a sápot

A modern technikának köszönhetően ma már otthon, a kényelmes foteljéből intézheti az ember ügyes-bajos dolgait, pár pillanat, és azonnal látod a számlaegyenlegedet. Legalább ilyen rövid idő szükséges ahhoz, hogy az agyad dekódolja a szemed által eléd közvetített képet, mely szerint a monitoron a következő szöveg olvasható, idézem:

,,Pénzintézeten belüli hatósági pénzmozgás" Magyarul inkasszó. A kedvezményezetthez meg oda vagyon írva, hogy Pécs M. J. Város Önkormányzat Adóügyi Iroda.

A pillanat, amikor megáll benned az ütő. Se szó, se beszéd, fogják magukat és csak úgy leemelnek a számládról x összeget. Semmi levél, vagy szívhez szóló szép üzenet, hogy öreg, ezt meg ezt elmulasztottad, vagy valami más gáz van, hozd helyre záros határidőn belül, vagy fogjuk a pénzedet és visszük! Semmi.

Jó. Kinyomtatom és irány az önkormányzat adóügyi irodája.

Na, itt történtek aztán igencsak érdekes dolgok. Miután túl voltam az egészen, a könyvelőnek elmeséltem a sztorit, aki fogta a hasát a nevetéstől. Számára ez nem újdonság, csak annyit tett hozzá, ,,ne csodálkozz, ez Magyarország!

Képzeljünk el egy olyan irodát, amit az ember csak hálivúdi eksönmúvikban szokott látni. Belépsz egy helyiségbe, amely plafonig érő aktahalmokkal van tele, közöttük ül egy elkeseredett ábrázattal bíró ember. Nem tehetek róla, de önkéntelenül is kibukott belőlem:

- Ez azé' odabasz. Már úgy értem vizuálisan.

Fenti mondat meghaladta az ügyintéző ingerküszöbét és felnézett a papírjaiból.

- Jó napot kívánok. Kaptam egy ilyet, szeretném megtudni, hogy mi ez? - nyújtom oda neki a papírt lendületesen.

A pofa bepötyögi a gépbe a bepötyögnivalókat és már mondja is.

- Igen, látom. Ön nem fizette be az iparűzési adóelőleget.

Innentől kezdett érdekessé válni a dolog.

Mire én: - Dehogynem fizettem, hát itt van nálam a csekk. - mondom, és már kutakodom is a táskában, veszem elő a szükséges papírokat. Dokument jeszty? naná, hogy jeszty! Akarom mondani, yes.

De az adóelőadó továbbra is a monitorra mered, majd azt mondja:

- Igazából nem is értem, hogy miért csak ennyit vontak le magától, hiszen ezen az összegen felül még tartozik több mint tízezer forinttal.

- Dehát, itt a csekk.

- Az valószínűleg az előző időszakra szól.

- Akkor miért nem küldtek erre az időszakra is? - kérdezem, és közben megtalálom az építményadóról szóló és az autóhoz kapcsolódó csekket is. (Eddig a lakás után nem kellett fizetni, mert olyan kicsi, de most már a 35 négyzetméteres panel - garzon méret - után is kell fizetni!) - Itt van a többi is, látja, be van fizetve időre.

A flegma válasz lakonikus egyszerűségű volt.

- Különben is ön vállalkozó, nem fizethet csekken.

- De bizony, hogy fizethetek!

- De nem! (Itt jön ,,a már pedig ilyen állat akkó' sincsen! című rész.)

És a derék közalkalmazott még azt is hozzátette türelmét vesztve, hogy én ne nézzem őt hülyének. Megnyugtattam, hogy eszem ágában sincs ilyet tenni.

- De márpedig én fizethetek csekken, különben is, tessék, nézze, itt van a csekk, vegye el, fogja a kezébe, olvassa el, ott áll rajta: Iparűzési adó.

Elvette a feladószelvényt. Egyből elcsendesedett. Nézegeti, forgatja, látszik, hogy nem akar hinni a szemének, majd darab idő múltán - immáron jóval békülékenyebb hangnemben - megszólal.

- Legyen kedves fáradjon át velem a kollégámhoz, mert ez nekem is új.

Hopp, itt álljunk meg egy röpke pillanatra! Ez volt az első alkalom, amikor picikét megrogytam.

Igen, jól tetszik érteni, nem én, az egyszerű, adófizető barom mondtam azt, hogy nem értem, hanem az adóügyi előadó, akinek ugye hivatalból ez lenne a dolga! Fel is merül a kérdés az emberben, hogy akkor vajon milyen szakmai felkészültséggel intézik a polgárok adóügyeit?

De megyünk tovább! Pontosabban, át a másik irodához. Lényeg a lényegben, rövid időn belül már több adóelőadóval is konzultált hősünk és kollégája, mire a sokadik kibökte, hogy hát tényleg fizethet az úr csekken, ha megfelel bizonyos kritériumoknak, példának okáért az adószáma a megfelelő számmal kezdődik. Na, erre az én eredeti adóelőadóm, valósággal kitépte a másik kolléga kezéből az Iparűzési Adó befizetésének igazolásáról szóló szelvényt, rohant vissza az aktahalmokkal telerakott irodájába, hogy megnézze az adószámot.

Diadalittasan visszatérve közölte, nem a megfelelő számmal kezdődik az adószámom. Éreztem én, hogy ezen a ponton megfeneklett az ügyintézés amúgy is lassacskán csordogáló folyama, ezért építőjellegű kérdést tettem fel:

- Mit lehet ilyenkor tenni?

Most tessék megkapaszkodni, és a biztonsági öveket becsatolni, mer' ami eztán következett, arra nehezen talál szavakat az ember.

- Kiállítok önnek egy csekket. - válaszolta ügyintézőm a legnagyobb természetességgel.

Azt hittem nem jól hallok.

- Állj! Egész idáig arról volt szó, hogy nem fizethetek csekken!

Ha most azt hiszik, mint ahogy hittem én is egy valószínűtlenül rövid pillanat erejéig, most fogást találtam a rendszeren, és az azt képviselő emberen, hát nagyot tévednek!

- Ez egy egyedi eset. - jött a válasz, szintén a legnagyobb természetességgel.

Mint a vadászkopó, amikor szagot fog, éreztem, hogy itt valami nagyobb dolog van kibontakozóban.

- Tényleg nem azért kérdezem, hogy akadékoskodjak, de az a számla, amiről inkasszózni tetszettek az összeget, egy magánszámla, semmi köze a vállalkozáshoz.

- Ó, e miatt igazán ne aggódjon, online kapcsolatban vagyunk az összes Magyarországon működő bankkal. - jött a készséges tájékoztatás, mondjuk úgy, a miheztartás végett.

Ez volt a második alkalom, amikor picikét megrogytam.

De mivel nem olyan családból származom, hogy az első kihívások és nehézségek láttán megrettenjek, úgy éreztem mehetünk tovább is.

- A jövőbeni félreértések elkerülése végett mondom, hogy augusztus óta szüneteltetem a vállalkozást. Így akkor ugye az iparűzési adóelőleg is ugrik. NAV-nál be van jelentve, van ügyfélkapus visszaigazolás, hogy bevették, megkezdődött a feldolgozás.

Még végig sem tudtam mondani a mondatot.

- Nem elég! Nekünk is be kell adni külön, ilyen meg ilyen plusz dokumentumokkal együtt.

- Tényleg nem akarok akadékoskodni, de azt azért nem értem, hogy a rossebbe van az, hogy az összes bankkal online kapcsolatba vannak, a Nemzeti Adóhivatallal meg nem?

Na, most tessék ismét megkapaszkodni, nyúljunk csak megint az övek felé, mert lekoccolunk, ha nem vigyázunk, visszük magunkkal a gombát is azonnal, ahogy azt szokták volt mondani amolyan rexes hasonlattal élve.

- Ilyen a rendszer.

Kész. Ez van.

Éreztem, hogy nem tanácsos tovább feszíteni a húrt, de a biztonság kedvéért még megkérdeztem: ha most ezt a csekket befizetem, akkor ugye elvileg nem tartozom senkinek semmivel? Azt mondták nem.

- Van faxa? - kérdezte az adóelőadó.

- Fax? Ne haragudjon már uram, de 2013-ban ki intézi még a dolgait faxon?

- Hát mi!

- E-mailen is lehet?

- Lehet.

No, hál' Isten. Végül is rendes volt, adott egy drótpostacímet, ahova a beszkennelt feladószelvényt elküldve azonnal megszüntették az inkasszót.

2. FELVONÁS

Ezúttal a nemzetnek van szüksége a pénzedre. Nagyon akarják, de talán mégse kéne.

Ahogyan arról már az elején szó esett, már-már pavlovi reflexszel rándul görcsbe az ember gyomra, amikor az adóhivataltól érkezik a szívhez szóló szép üzenet. Ezúttal a Nemzeti Adóhivatal Baranya Megyei részlege tette tiszteletét. Nem ciciztek, ők már rögtön végrehajtás kilátásba helyezésével kérték a jogos jussot, ami nekik ugye kétségkívül jár.

Mit tesz ilyenkor a jogkövető magatartást tanúsító állampolgár? Próbálja végrehajtani a könyvelőtől kapott utasítást, melynek lényege - s erre külön felhívom a tisztelt Olvasó figyelmét -, hogy nem kell azonnal pánikba esni, az adóhivatalban is csak emberek dolgoznak, ők is hibázhatnak! Nem kevésbé fontos momentum az sem, hogy vegyük már emberszámba az adóhivatalban dolgozó honfitársainkat is! Megjegyzem elég nehéz azzal a bizonyos zabszemmel a megfelelő helyen, de lesz, ami lesz alapon, bementem az adóhivatalba.

Egyablakos ügyintézés! Ugye valamennyien hallottuk már ezt a jól hangzó szóösszetételt. Különösebb megjegyzést nem is fűznék hozzá, az elnevezés önmagáért beszél.

Mondom a recepción mit szeretnék, a fiatal dekoratív hölgy már nyomja is a megfelelő gombot és mosolyogva átnyújtja a sorszámos cetlit.

Na, mondok magamnak, azé' ez má' valami! Az ügyfél tér is tágas, modernebb, mint régen, egész kellemes benyomások így elsőre.

Kisvártatva felvillan a sorszám a táblán. Odamegyek az ügyintézőhöz, mondom, hogy mi a helyzet.

- Hát ez a szám ide nem jó, de rögtön átirányítom a megfelelő kolléganőhöz. Ugyanezzel a számmal.

Figyelnek ugye? Ez volt tehát az első ablak.

Darab idő múltán aztán odakerülhettem az átirányított ablakhoz. Mondom, hogy mi a gond. Hát bizony gond, hogy szünetel a vállalkozás, addig ő semmit sem tud csinálni, rá se tud nézni a számlám egyenlegére, amíg én nem hozok valamilyen hitelt érdemlő papírt arról, hogy jól van-e bejelentve a vállalkozás szüneteltetése.

- Tessék várni, rögtön átirányítom a kollégához. Ugyanezzel a számmal.

Megint van egy kis idő, rendezni a gondolatainkat. Megmondom az őszintét, a kezdeti kellemes benyomások nagyon hamar elpárologtak. De nincs idő nagyon töprengésre, mert ismét felvillan a számom.

Egy termetes úriember a gép előtt. Mondom neki, hogy a másik ablaktól küldtek át, és mit mondtak.

Ekkor azonban váratlan dolog történt. Szem- és fültanúja lehettem, ahogyan egyik ügyintéző elküldi a másik ügyintézőt a jó k... jába. De szó szerint.

- Gond van? - kérdezem most már kicsit félénken.

- Melyik kolléganő küldte?

Mondom, hogy melyik, mutatom, hogy hányas számú ablaknál ül.

Elmorzsol a fogai között még egy alig hallható ,,baszd meg"-et.

- Kinyomok egy igazolást a lézeren. Ezt vigye vissza neki. De mondjuk ezért kár volt átküldeni ide, mert ezt ő is látja.

Aztán értettem meg, hogy a ,,baszd meg"-elés valódi oka az volt, külön jegyzőkönyvet kellett felvenni arról, hogy személyesen jelentem meg az ügyintézésen.

Jó. Ez is megvan.

- Visszairányítom az előző kolléganőhöz. Ugyanezzel a számmal.

Velem számolnak, ugye? Ez már a harmadik ablak volt. És gyakorlatilag még mindig nem intéztem el az égadta világon semmit sem!

Na, de sebaj, vissza az előző ablakhoz, miután kivártam a sorom. Ha tetszik, vehetjük úgy, hogy az ablakok számát tekintve megálltunk háromnál, de ha nagyon akarom, akkor ez már a negyedik ablak.

Kezdett tetszeni a dolog. Nem tudtam megállni, de itt már én is rosszalkodtam egy kicsit.

- Tessék, itt az igazolás, és a kolléga üzeni, hogy ezt ön is meg tudta volna nézni.

Az ügyintéző hölgy arckifejezésének leírására most nem pazarolnám a drága időt, legyen elég annyi, beszédes volt.

- Hát ez így nem jó! Lehet, hogy én is megnézhettem volna, de ő is! Mert ezen csak az van, hogy a vállalkozását szünetelteti, de az nincs rajta, hogy a KATA-t is.

A KATA a Kisvállalkozók Tételes Adózását jelenti. Mutatom a hölgynek, hogy itt vannak a Központi Rendszer által küldött ügyfélkapus visszaigazolások a dokumentumok feladásáról, mindegyik ott olvasható, hogy a NAV-hoz beérkezett, a feldolgozásuk megkezdődött.

A hölgy nézi a papírokat, majd megszólal.

- Én ebből nem tudom, hogy maga mit adott be.

- Hát a KATA-ról szóló adatlapot, amit minden hónapban be kell adni. Tessék megnézni, még a fájl neve is rajta van.

- Talán az online felületen meg lehet nézni, hogy mi ez, de azt én nem szoktam nézegetni.

Itt egy kicsikét megint megrogytam. Ez volt az a pont, ahol végképp elakadtunk. Indult a telefonálgatás ide-oda, végül jött egy kolléganő, aki megnyomott két gombot és aszonta:

- Itt van minden, nem jogos a hátralék. Benne van a törzsadatokban, valamiért még nem dolgozták fel, de itt van, legközelebb itt tudod megnézni.

Végül kiállítottak egy jegyzőkönyvet, amiről első körben nem akartak példányt adni, amihez én viszont ragaszkodtam. Tudják, hogy van ez? A jövő héten esetleg jön még egy végrehajtással megspékelt többszázezres adóhátralékról szóló levél, ezúttal egy másik részlegtől, akik nem tudják, hogy előző héten már voltam egy másik, előző részlegnél, ahol sztornózták az egészet.

Végül megkaptam a ,,pecsétes papírost", hogy minden rendben van, az ügyintéző hölgy nagyon kedvesen megköszönte a türelmemet, és most tessék figyelni!, elnézést kért tőlem!

Egyébiránt pedig, ha másra nem is, de arra azért kétségkívül jó az Ügyfélkapu rendszere, hogy az állampolgár hitelt érdemlően igazolni tudja, megcselekedte, mit megkövetelt a Haza. Arról nem mi tehetünk, hogy a hivatal - ezt az ügyintézőtől tudom, ő mondta - másfél hónapos késéssel reagál le bizonyos beadott dokumentumokat. A KATA annyira új, hogy a rendszer gyakorlatilag nincsen rá felkészülve, de legalábbis egyelőre még nem gördülékeny az adatok feldolgozása. Bízunk benne, hogy ez a jövőben ez javulni fog.

A mindennapi létezés túlbürokratizált megnehezítése mindenesetre elkeserítő tapasztalás a mindennapok forgatagában. Pedig nem vagyunk kellő ész és tehetség hiányában, csupán úgy tűnik számomra, hogy az áras népek által ránk erőltetett túlzottan anyagias szemléletmód eszközrendszerével és az Európai Unió gyarmatosító politikájával egész egyszerűen nem hagynak élni bennünket.

Hogy is szól a régi bölcsesség?

,,A törvény olyan, mint a pókháló. A nagyok szétszaggatják, a kicsik fennakadnak rajta."

Bizony nagyon így van ez!

Közben meg Dubai épül és szépül...

Isten áldja Magyarországot!

1 öntudatos pécsi polgár

Nemzeti InternetFigyelő


http://internetfigyelo.wordpress.com/2014/02/16/nem-hagyni-elni/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Holnap folytatódik a Hegedűs Loránt elleni per
  2014-02-19 18:30:39, szerda
 
  Ezért teljes mértékben megértjük és elfogadjuk Hegedűs lelkész úrnak, valamint a Jobbik politikusainak aggályait a cionizmusnak és "Izrael Államnak" Magyarországra gyakorolt káros befolyását illetően. Megértjük és elfogadjuk a cionizmus által a palesztin népnek okozott szenvedés miatti aggályaikat is. Ezen aggályoknak semmi köze az antiszemitizmushoz, mert ezek a politikai cionizmussal és annak "Államával" szembeni ellenállás jelei.

Hegedűs lelkész úrnak és jobbikos barátainak azt kívánjuk, hogy sikeresen alakítsanak ki egy igazságos és emberséges politikát, Magyarország és minden állampolgára javára.

******************************


Holnap folytatódik a Hegedűs Loránt elleni per
2014. február 19.

A világ különféle pontjairól közös támogató levelet írtak rabbik ifj. Hegedűs Lorántnak és a Jobbiknak

Miközben Esztergom kapcsán napokig zajlott a mocskolódás és a hisztériakeltés, csattanós választ kapnak a bennünket nácizók. Egy magyar származású, holokauszt túlélő rabbi és három társa - New Yorkból, Londonból és Jeruzsálemből - közös levélben állnak ki mellettünk és az igazság mellett. Íme:

A Neturei Karta támogató nyilatkozata ifj. Hegedűs Lóránt lelkész mellett

A Neturei Karta - a cionizmus eretnek mozgalmát és ideológiáját, valamint annak "gyermekét"; a szektariánus "Izrael Államot" az eredeti ortodox Judaizmus alapján teljes mértékben elutasító csoport és szellemiség - ifj. Hegedűs Lóránt lelkésszel kapcsolatban az alábbi nyilatkozatot teszi.

A csoportunk tagjaként élő rabbik hivatalos egyházi meghívásának eleget téve tavaly találkoztak Hegedűs lelkész úrral, és rendkívül tiszteletteljes és udvarias fogadtatásban részesültek. Az eszmecsere a legbarátságosabb légkörben zajlott.

Találkozónk során a zsidó nép iránti ellenszenvnek semmilyen jelét nem tapasztaltuk. Bizonyosan nem volt jelen az az ősi, szinte a Judaizmus létezése óta fennálló bigott antiszemitizmus, amely, sajnálatos módon, máig jelen van a világ bizonyos pontjain.

A Neturei Karta egyik tanítása, amit igyekszik széles körben megismertetni, hogy a zsidó nép az utóbbi kb. 2000 év során és a jövőben is Isten által arra rendeltetett, hogy szétszóratásban éljen, és hűséges állampolgára legyen annak az országnak, amelyben él.

A fentiek szellemében hiszünk benne, hogy a magyarországi pártok, köztük a Jobbik nyilatkozataiban nem jelenik meg a zsidó néppel szembeni ellenséges érzelem vagy harag.

Továbbá kijelentjük és terjesztjük, hogy a viszonylag új keletű és politikai jellegű mozgalom, a cionizmus, valamint az általa létrehozott "Izrael Állam" minden tekintetben szemben áll az autentikus Judaizmus ősi vallásával és szellemiségével.

Ezért teljes mértékben megértjük és elfogadjuk Hegedűs lelkész úrnak, valamint a Jobbik politikusainak aggályait a cionizmusnak és "Izrael Államnak" Magyarországra gyakorolt káros befolyását illetően. Megértjük és elfogadjuk a cionizmus által a palesztin népnek okozott szenvedés miatti aggályaikat is. Ezen aggályoknak semmi köze az antiszemitizmushoz, mert ezek a politikai cionizmussal és annak "Államával" szembeni ellenállás jelei.

Hegedűs lelkész úrnak és jobbikos barátainak azt kívánjuk, hogy sikeresen alakítsanak ki egy igazságos és emberséges politikát, Magyarország és minden állampolgára javára.

Nyilatkozatunkat, mint mindig, most is a cionizmus megszüntetése és a cionista rezsim békés felszámolása iránti imánkkal zárjuk, amely a palesztin nép szenvedéseinek végét is jelenti majd.

Örülnénk annak a lehetőségnek, ha békében együtt élhetnénk a szentföldön egy olyan uralom alatt, amely teljes mértékben megfelel a palesztin nép kívánalmainak és igényeinek.

Azt kívánjuk, hogy a Mindenható dicsősége minél hamarabb nyilvánuljon meg az egész világ előtt és az emberiség békében éljen egymás mellett.

Moshe Dov Beck rabbi, New York
(Holokauszt-túlélő)

Yisroel Dovid Weiss rabbi, New York

Ahron Cohen rabbi - Egyesült Királyság

Meir Hirsh rabbi - Jeruzsálem

Ifj. Hegedűs Loránt egyházi pere egyébként holnap folytatódik, amely kapcsán a Hazatérés Templomába 12 órára közös imádságra hívja a híveket Hegedűs Lorántné.
SVPSZ
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Úgy feljelentenék a rezsiharc szabotőreit, mint a pinty
  2014-02-19 18:29:06, szerda
 
  Úgy feljelentenék a rezsiharc szabotőreit, mint a pinty
propeller.hu, ma, 10:33


Az Origo egy remek cikkben szedte össze, ki hogyan vélekedik arról, hogy a társasházak képviselőinek feladata a faliújságon közölni, mennyit takarékoskodtak a rezsin.

A lapnak egy idős asszony még hencegett is azzal, hogy ő bizony nem habozna bejelentést tenni a ház közös képviselője ellen, ha elmulasztaná kitenni a rezsicsökkentésről szóló tájékoztatót. ,,Minden reggel és minden este megnézem, hogy kint van-e, és örülök neki, hogy kint van. Hogy laminált papíron van, annak külön örülök, mert így nem árt neki a pára. Van egy barátnőm itt, a Páva utcában, na, azoknál nem laminált papíron van, fújja is a szél ide-oda. Én nem engedném ezt. Elő kellene írni azt is, hogy laminált papíron legyen.

Annyit tett még hozzá: "Ha nem tenné ki, akkor FELJELENTENÉNK ITT JÓ NÉHÁNYAN, MINT A PINTY."

A társasházi törvény 2013 végétől hatályos módosítása előírja, hogy a közös képviselőknek tájékoztatniuk kell a lakókat, hogy éves szinten és havi bontásban mennyit spóroltak a rezsicsökkentéssel. Ha ezt elmulasztják, 15 000 és 500 000 forint közötti fogyasztóvédelmi bírsággal sújthatók, és a bírságot még akkor sem háríthatják át a lakóközösségre, ha nyilvánvaló, hogy egy lakó tépte le a határidőre kitett tájékoztatót - olvasható az Origo cikkében.

,,Jó szórakozás ez nekem, a feleségem már sajnos meghalt, az unokáim meg egyre ritkábban jönnek. Nyaralni se igen járok, általában itthon vagyok. Úgy óránként kijövök ide a konyhába, aztán kinézek az ablakon, hogy megvan-e még ez a rezsipapír. Eddig még mindig megvolt, de ha nem lenne meg, akkor jönnék gyorsan, aztán raknék ki újat. Hagytak itt nekem 30 darabot minden oldalból." - mondta nekik egy nyugdíjas férfi, aki szerint egyébként nem a rezsicsökkentés a legfontosabb, hanem az, hogy milyen országban élünk.

Mint mondta, ravasz dolog az ember pénztárcája.

http://propeller.hu/itthon/2876397-ugy-feljelentenek-rezsiharc-szabotoreit-mint
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szerintetek ki adott fegyvert a felkelők kezébe?
  2014-02-19 18:26:07, szerda
 
  A háttérben hallgatom a kijevi forradalmat... Lőnek, mint az állat.
Szerintetek ki adott fegyvert a felkelők kezébe? Már tíz rendőr meghalt, és ugyanennyi felkelő is. A kórházak megteltek.
Miért is jutott eszembe 1956? Ugyanúgy tüzeli őket a Művelt Nyugat, mint a mi forradalmárjainkat 56-ban. Nekik semmi sem drága! A szegény országokra rátolják a menekülteket...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
AMÚGY PINTÉR SZERINT REND VAn!
  2014-02-19 18:25:22, szerda
 
 
Kinyalatták a gyerekkel a társa fenekét

Feltöltve: 2014-02-19 10:14:34
Egy Dunaújváros környéki általános iskolában történt az a rémtörténet, amelyet egyik olvasónk osztott meg velünk.
Kinyalatták a gyerekkel a társa fenekét

Az iskolában az egyik diák letolta a gatyáját, és egy elsős gyerekkel kinyalatta a fenekét, míg a többiek telefonnal felvették az aktust.

A tett nem maradt következmény nélkül, hiszen többen látták, és ugye fel is vették a szörnyűséget.

A dolgot még is igyekeztek "csendben" elintézni.

Azon kívül, hogy kirúgták az iskolából a gyereket, nem történt szinte semmi!

Olvasónk joggal tette fel a kérdést: "Hol volt a tanító néni, a tanár néni, amikor az iskola falai között mindez történt. Egyáltalán a gyerekek között nem akadt egy sem,aki segítséget kért volna megalázott társuknak.

Miért lett "elsimítva" az ügy, amikor kisebb dologból sokkal nagyobb ügyet csinálnak, jogosan a gyerekek védelmében! Talán az iskola a hírnevét félti? "

Azzal, hogy rémtetteket a szőnyeg alá söprünk valójában azt igazoljuk, hogy a legszörnyűbb kegyetlenkedést is meg lehet csendben úszni. A bántalmazottaknak pedig azt üzeni, hogy maradjanak csendben,tűrjenek és rettegjenek.

http://www.infodunaujvaros.hu/hir_olvas/permalink:kinyalattak-a-gyerekkel-a-tarsa -feneket-2014-02-19-101434/?fb_action_ids=701520403221048&fb_action_types=og. recommends
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ma megköttetett megint egy megállapodás
  2014-02-19 18:21:58, szerda
 
  Ma megköttetett megint egy megállapodás
2014. február 19.

Ezúttal a negyvenegyedik ideiglenesen hazánkban állomásozó multival kötött együttműködési megállapodást a Fidesz-kormány Szijjártó Pétere.

Hogy ezek a megállapodások mire valók? Valószínűleg ebbe foglalják bele, hogy mennyi állami támogatást, és mennyi adókedvezményt kapnak a magyar emberek terhére.
Magyar nagyvállalkozókkal nem tudni, hogy kötöttek-e hasonló megállapodást? Nagy körítéssel történnek ezek a kötögetések, aminek költségvonzata is jelentős lehet. Kicsire azonban ez a kormány nem szokott adni, a nagy meg nem számít neki.
Úgy vannak vele, hogy nekünk meg már mindegy. Így is, úgy is rájuk szavazunk.
Rájuk férne április 6-án estére egy igazi magyaros meglepi!
SVPSZ
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Na ugye, hogy ugye?!
  2014-02-19 18:21:08, szerda
 
  ,,A közmunkaprogram vezetője aláírást gyűjt?" Felvétel


Felvétel a választási kampány első napjáról.

Az atv.hu birtokába jutott felvétel a hivatalos kampány első napján, február 17-én készült J. településen. A felvételen nagyon úgy tűnik, hogy egy közterület-felügyelő munkaruhának látszó öltözéket viselő férfi aláírást gyűjt a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltje számára. A filmben elhangzik, hogy ő és társa céges autóval érkeztek, a társ ráadásul a közmunkaprogram vezetője. Fenti vélelmeket a birtokunkba jutott felvételen senki nem cáfolja.

A rövid párbeszéd lényege: a megszólított lakos szóvá teszi, hogy az aláírásgyűjtő férfi munkaidőben gyűjt aláírást. A férfi válaszában hangsúlyozza, hogy ő és társa szabadságon vannak.

A megszólított lakos megállapítja, hogy az aláírásgyűjtők céges autóval érkeztek, és felemlegeti, hogy az aláírásgyűjtő férfi ,,ebben" az egyenruhában gyűjt aláírást.

A férfi kitart eredeti álláspontja mellett, és válaszában kifejti: a ruha, amit visel, nem egyenruha.

A megszólított lakos is kitart eredeti álláspontja mellett, és viszontválaszában azzal érvel, hogy az aláírásgyűjtő férfi ezt az egyenruhát viseli akkor is, amikor az önkormányzatnál dolgozik közterület felügyelőként.

A férfi erre azt feleli, ,,rendben, de a többi (ruha- a szerk.) civil". És - erősíti meg -, ő és a társa szabadságon vannak.

A megszólított lakos azt kérdezi, hogyan közlekedhet céges autóval az aláírásgyűjtő férfi, ha szabadságon van.

A férfi ekkor némiképp módosítja eddigi álláspontját, és válaszában kifejti: ő maga szabadságon van, a kollégája meg hozta (őt - a szerk.)

A megszólított lakos úgy véli, ,,hát, ez ugyanaz". Majd a másik aláírásgyűjtőhöz intéz kérdést: ,,Maga munkaidőben? A közmunkaprogram vezetője aláírást gyűjt?"

A megszólított lakos kérdésére továbbra is az eddig válaszoló férfi válaszol: felhívja a figyelmet, hogy négy óra egy perc van, tehát már a társa sem dolgozik. (Ezzel azonban nyitva hagyja azt a kérdést, hogy munkaidőn kívül miért járnak aláírást gyűjteni a Fidesznek céges autóval - a szerk.)

A megszólított lakos végül kifejti, hogy az aláírásgyűjtők már visszafelé jönnek az utcában, ami álláspontja szerint arra enged következtetni, hogy legalább három órakor elkezdték (a gyűjtést - a szerk.)

Az aláírásgyűjtő férfi végül tájékoztatja, hogy társának csak három óráig tart a munkaideje

http://www.youtube.com/watch?v=gpo6diXir48&feature=player_embedded


http://www.atv.hu/belfold/20140219-a-kozmunkaprogram-vezetoje-alairast-gyujt-felv etel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
2014.02 2014. Február 2014.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 629 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 230
  • e Hét: 2490
  • e Hónap: 19283
  • e Év: 152200
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.