Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Hioszi Tatiosz a szeretetről...
  2014-02-22 22:43:30, szombat
 
 


 
 
0 komment , kategória:  Tatiosz  
Martha Graham az életről...
  2014-02-22 22:09:13, szombat
 
 


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vatikáni hírek
  2014-02-22 13:36:40, szombat
 
  "Néhányan azt mondják nekem: ,,Ne konzultáljon túl sokat, döntsön!" Ezzel szemben hiszem, hogy a tanácskozás nagyon fontos. A konzisztóriumok, a szinódusok például nagyon fontos fórumai az igazi és aktív tanácskozásnak. Ugyanakkor kevésbé merev formákat kell adni nekik. Valódi, nem formális konzultációt akarok. A nyolc bíboros tanácskozása, ez az outsider tanácsadó csoport nemcsak az én döntésem, hanem a bíborosok akaratának a gyümölcse is, hiszen szükségességét kifejezésre juttatták a konklávé előtti általános kongregációk ülésein. Azt akarom, hogy a tanácskozás valóságos és ne formális legyen."

Ferenc pápa


 
 
0 komment , kategória:  Ferenc pápa  
Szabadítsa meg szervezetét a méreganyagoktól!
  2014-02-22 11:07:57, szombat
 
  Tíz tanács arról, hogyan tisztítsuk meg a szervezetünket a méreganyagoktól.

A méreganyagok, amelyek mindenhol körülvesznek bennünket, káros hatással vannak az egészségünkre. Van elképzelése arról, hogy mennyi méreganyag jut a szervezetébe élelmiszereink által és egyáltalán a környezetünkből? A kutatók bebizonyították, hogy egy felnőtt embernek csak a vastagbelében öt, vagy akár több kilogramm megemésztetlen ételmaradék található. Összeállítottunk 10 tanácsot szervezetünk tisztításához.

1. Tisztítsa meg vastagbelét
A legelső lépés a vastagbél megtisztítása. Különösen akkor, ha krónikus székrekedés, puffadás, túlsúly, gyakori fáradtság, fejfájás, aranyér, puffadthas vagy gyakori megfázások kínozzák. Ha kevés rostot fogyaszt, annak akövetkezménye az, hogy a béltartalom besűrűsödik, ezáltal a szervezet nem képes megszabadulni a méreganyagoktól és azok a véráramlattal visszakerülnek a szervezetbe.

2. Fogyasszon több rostot
Az élelmi rostok renkívül fontosak az egészségünk szempontjából. Csupánnövényi eredetű ételekben fordulnak elő - mint például a gabonafélékben, hüvelyesekben, dióban és természetesen a gyümölcsökben és a zöldségekben. A rost segíti mozgásban tartani a belek tartalmát, ezáltal megakadályozza a székrekedést, polipok és vastagbélrák kialakulását. Mint egy kis ,,kefe" megtisztítja a bélfalat a felhalmozódott salakanyagoktól.

3. Tartsa be a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelt
A szervezet tisztításának ideje alatt tiszta, klórozatlan, nem hideg, hanem langyos vizet igyunk. Javasoljuk a következő ital elkészítését: tegyünk 2 dl langyos vízbe 2 kávéskanál almaecetet, ½ vagy 1 kávéskanál mézet és igyuk meg reggel éhgyomorra.

4. Próbálja ki a mono-diétát
A szervezet megtisztításának az egyik módja az úgynevezett mono-diéta, amelynek a lényege az, hogy csak egyfélét eszünk-iszunk. Csak egyféle gyümölcsöt lehet enni, egyféle zöldséget, vagy gyümölcslevet, vagy csak rizst, stb. Olyan gyümölcsöt válasszon, amely megfelel az test-típusának. Amennyiben gyors az anyagcseréje almát, kókuszt, szőlőt, dinnyét vagy körtét egyen. Azok, akik a változatos ízeket szeretik válasszák az őszibarackot, banánt, fügét vagy a szőlőlevet. Ha az anyagcseréje lassú, egyen körtét vagy almát.

5. Mi az, amit célszerű elkerülni?
Amennyiben meg szeretné szabadítani a szervezetét a káros anyagoktól, kerülje el a következő élelmiszereket: állati belsőségek, vörös húsok, rántott ételek, felvágottak, fehér cukor, tej és tojás. A szezonális zöldségek a legmegfelőbbek. Annak érdekében, hogy jól működjön az emésztési folyamat és feleslegesen ne terheljük meg a szervezetünket az ételt mindig alaposan rágjuk meg.

6. Táplálja a ,,jó" baktériumokat
A gyomorban, vékonybélben, de legfőképpen a vastagbélben kb. 400 különböző baktériumfaj él, ezek együttesen alkotják a bélflórát. Minden ember bélflórája egyedi. Az egészséges ember szervezetében a ,,jó" baktériumok vannak túlsúlyban - ezek főleg tejsavbaktériumok, amelyeket probiotikumnak is nevezünk. Természetes formában a savanyú káposztában vagy a savanyított tejtermékekben találhatók. Mint étrend-kiegészítőt, a probiotikumot gyógyszertárakban vásárolhatja meg.

7.Lenmag
A lenmag segít megszüntetni a krónikus székrekedést, ezáltal megakadályozza a káros anyagok felhalmozódását a szervezetben. Ne tévesszük össze a hashajtóval! Hatóanyagainak köszönhetőenstimulálja a bélrendszer működését. Ideális a lenmagot finomra őrölni, mindig csak annyit, amennyire éppen szükségünk van. Fogyassza (1-2 evőkanál) pld. joghurttal vagy túróval.

8. A friss gyömbér gyökér
Ételeit ízesítheti friss (nem szárított) gyömbérrel. A gyömbér serkenti az emésztést és eltávolítja a méreganyagokat a szervezetből. Készíthet belőle teát is - öntsön egy kevés reszelt gyömbérre forró vizet, hagyja állni és iszogassa egész nap.

9. A zöld élelmiszerek egész évben tisztítanak
A legismertebb és a legtöbb feltárt hatással rendelkező zöld élelmiszer a Chlorella zöld alga (pyrenoidosa). Tisztítja, helyreállítja a szervezet bélflórájának az egyensúlyát és segít eltávolítani a méreganyagokat a belekből. Jótékony hatással van az immunrendszerre. Klorofilltartalma kitűnő fertőtlenítő hatású, elpusztítja a baktériumokat, gombákat. Nélkülözhetetlen a vörösvértestek képződésében, segíti a szív működését. A Chlorellát fogyasszuk tabletta formájában reggel, éhgyomorra. Adagolása a testsúly figyelembevételéveltörténik. Használata során ügyelni kell a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelre.

10. Ne feledkezzen meg a mozgásról
A testmozgás elengedhetetlen az egészségünk megőrzése érdekében. Több előnyös hatása mellett javítja az elégtelen bélműködést, ami székrekedéshez vezethet. Rendszeres mozgással megakadályozhatja a salakanyagok felhalmozódását a bélben és a mérgező anyagok elterjedését a szervezetben
Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
A magányosok nagyobb veszélyben vannak
  2014-02-22 10:45:39, szombat
 
  John Cacioppo, a Chicagói Egyetem pszichológia professzora szerint idős emberek esetében a rendkívüli magányosság 14 százalékkal növelheti a korai halálozás kockázatát.

Az egyetem vizsgálata azt mutatja, hogy a magány a korai halálozásra gyakorolt hatása majdnem olyan erős, mint a hátrányos társadalmi-gazdasági státusz, ami 19 százalékkal növeli a korai halálozás valószínűségét. Egy 2010-ben készült metaelemzésből az derült ki, hogy a magány kétszer nagyobb hatást gyakorol a korai halálozás kockázatára, mint az elhízás. A Cacioppo vezetésével készült kutatást az American Association for the Advancement of Science társaság február 16-i chicagói éves konferenciáján tették közzé.
A kutatók a testi és lelki hanyatlás mértékének drámai különbségeit vizsgálták az öregedés alatt. Cacioppo és munkatársai azt figyelték meg, milyen szerepet játszanak az elégedettséget okozó kapcsolatok abban, hogy az idős emberek ellenálló képessége fejlődjön, képesek legyenek felállni a nehéz időszakok után, és növekedjenek az élet stresszhelyzeteinek hatására. Az egészségi állapotra gyakorolt hatások drámai mértékűek, mivel az elszigeteltség érzése alvászavarokat, magas vérnyomást, a kortizol stresszhormon magas reggeli szintjét, az immunsejtek megváltozott génkifejeződését, valamint fokozott depressziót és a szubjektív jólét érzésének csökkenését okozza.,,Az ezüstkorúak szökőárját tapasztalhatjuk demográfiai értelemben" - mondták a kutatók. ,,A baby boomer generáció most éri el a nyugdíjas kort. Egyre több embernek kell elgondolkodnia azon, hogyan óvja meg magát a depressziótól, az alacsony szubjektív jólét-érzéstől és a korai halálozástól".
Bár néhány ember szeret egyedül lenni, az emberek többsége az olyan társas helyzetekben érzi jól magát, amiben kölcsönös támogatás fejeződik ki. Az evolúció arra ösztönözte az embereket, hogy működjenek együtt a túlélés érdekében, ezért ennek megfelelően a legtöbb ember nagyobbra értékeli más emberek társaságát a magánynál. A mostani kutatás szerint nem a magány vagy a fizikai elszigeteltség az, amit az emberek a legrosszabbul viselnek. Az egyedül élő idős emberek nem feltétlenül magányosak, ha szerves részei maradnak a társadalomnak, és élvezik a körülöttük lévő emberek társaságát. Az öregedés bizonyos aspektusai, például a vakság vagy a megsüketülés azonban az elszigetelődés és a magány fokozott kockázatának teheti ki az embereket.
Link
 
 
0 komment , kategória:   HÍREK  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2014.01 2014. Február 2014.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 46 db bejegyzés
e év: 310 db bejegyzés
Összes: 8995 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 674
  • e Hét: 3689
  • e Hónap: 6783
  • e Év: 74548
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.