Belépés
lovaszmarika.blog.xfree.hu
Vágyógyj arra, amit a holnap hoz, és örülj annak, ami ma van. Wass Albert "A jó embereknek szép haláluk van" Wass Albert Lovász Lászlóné Marika
1936.09.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
A megetetett társadalom - miből készül az eperfagyi?
  2014-02-25 18:30:15, kedd
 
  A megetetett társadalom

Miből készül az eperfagyi? - Jobb, ha nem tudja!


Ne ámítsuk magunkat! Aki reggelire "kakaóitalt" iszik, a laboratórium ízeit nyeli, aki eperjoghurtot kanalaz, fűrészport fal, aki bolti citromlevet tesz a teába, az a penészgomba "váladékát" kapja, bármennyire tiltakozik is. Az édeset idomított baktériumok "köpik ki", a savanyú a mikroorganizmusok "izzadmánya".

Érzékeinket (észrevétlenül) manipulálja egy világhatalommá szerveződött maffia, az ízipar, s laboratóriumokban előállított (titkos) aromákkal, ízfokozókkal megváltoztatja ízlelésünket. Veszélyben az ízlés szabadsága, a kulináris önrendelkezés joga. Nem azt esszük, amit enni vélünk. Mert semmi sem az, aminek látszik.

Az eperaromát egy Holzmindenben székelő német aromagyár állítja elő ausztrál fűrészpor, alkohol, víz és néhány titkos összetevő keverékéből.

(A Föld teljes epertermése az "eperből" készült fagylaltok, joghurtok, desszertek mennyiségének egy százalékát sem fedezné!)

Egy amerikai konszern baktériumból kávétejszínt és krémsajtot varázsol, egy másik vörös áfonyából cseresznyét,ricinusolajból őszibarack-aromát. Az Athlon nevű cég (nem vicc!) madártollból péksüteményt, a General Foods vízből, fehérjéből és gyanús zsiradékból műszalonnát.

A Procter and Gamble nevű amerikai vállalat még a gyapotszálat (pamutot) is fogyaszthatóvá teszi: a növény rostjaiból kenyeret sütnek. Az ízek e szép új világában a menthenthiol nevű vegyület a grépfrút, az acetyl-pyrolin egyik változata a ropogós kenyérhéj, a filberton a mogyoróíz illúziójáért felel.

Mint a Mátrix című filmben. Nem eperjoghurtot eszünk, hanem vizet mesterséges illúziókkal. A szagok és ízek e virtuális valóságában már a füstölt sonka és lazac sem eredeti: napjainkban a húsgyárak "folyékony füstöt", azaz műfüstöt használnak, amiben 30-90 másodperc alatt meg lehet "füstölni" a terméket. Ráadásul a vásárlókat mézédes hazugságokkal etetik.

A Danone Actimel "szuperegészséges" joghurtital egyszerre tartalmaz két (veszélyesnek tartott) édesítőszert,aszpartámot és K-aceszulfámot is.

A csalafinta íztrükkök aztán megteszik a magukét, aki gyerekkorától hozzászokott a víz-, szén-dioxid-, karamell-, foszforsav-, citromsav-, nátriumbenzoát-, koffeintartalmú italhoz (ez a kólák összetétele), annak az igazi bodzaszörp ízetlen. Az élelmiszeripar tehát "maszkírozza" az ízeket, ha kell, korrigálja és retusálja őket (mint Sztálin környezetét a korabeli fotókon), hozzászoktat bennünket a kémiai édesítőszerek, ízfokozók, sűrítőanyagok ízéhez, reklámokkal és aromákkal etet, ízfüggővé tesz.

Korunkban húszezer élelmiszeradalékot forgalmaznak (köztük hétezer aromát). E titokzatos porocskák és folyadékok nélkül, melyek összetevőit (üzleti titokra hivatkozva) sokszor még az ételre allergiás gyerekek orvosainak sem árulják el, az élelmiszer-ipari termékek többsége élvezhetetlen és eladhatatlan lenne. *Az íz az ételek lelke.* Aki az ízeket befolyásolja, életünket manipulálja. Ráadásul az íz nem csak ízlés dolga. Az íz legfontosabb funkciója a táplálék ellenőrzése. Figyelmeztetés (lenne), hogy mit nem szabad megenni. Ha becsapják íz-lelésünket, elfeledtetik velünk az eredeti ízt, akkor tényleg bármit lenyelünk.

A leves hazudik - írja magyarul újfent megjelent nagyszerű pamfletjében Hans Ulrich Grimm (Kétezeregy Kiadó). De nemcsak a Knorr és a Maggi zacskós leves hazudik (a négy főre szóló adagban mindössze két gramm szárított marhahús található), hanem szinte minden.

A kenyér, a virsli (de az nagyon), acsecsemőtápszer. Érzékeinket manipulálják és átprogramozzák. Éppúgy, mint gondolatainkat. Egész életünket. Tavaly az Egyesült Államokban az asztalra került ételeknek már kilencvenhat(!) százaléka ipari termék volt.

A Fast Food Nation (gyorsétterem-generáció) már nem ismeri az ételek eredeti összetevőit, életében soha nem szagolt vargányát. "De hát végül is - mondja cinikusan az egyik aromagyár mérnöke - az élvezet fantázia dolga." Már akinek.


NE FELEDD, AZZÁ LESZEL AMIT MEGESZEL!
KI - KI VONJA LE A TANULSÁGOT, S TEGYEN MEG MINDENT A CSALÁDJA EGÉSZSÉGÉÉRT!

 
 
0 komment , kategória:  Család  
Egy angyal
  2014-02-25 18:10:25, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
Esti fényekben
  2014-02-25 18:02:18, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
Megrémült
  2014-02-25 18:00:10, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
Fanti kép
  2014-02-25 17:53:17, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
Az Olimpia legszebb képe - Maroka képtárában
  2014-02-25 14:08:02, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
Hóvirág - a tavasz hírnöke - Marokától
  2014-02-25 13:59:59, kedd
 
 




...... ........... ........Zelk Zoltán: Hóvirág
Jó, hogy látlak hóvirág,
Megkérdezem Tőled,
Mi hírt hoztál,
Mit üzensz erdőnek, mezőnek?

Szedd a szárnyad szaporán,
Vidd a hírt madárka,
Útra kelt már a tavasz,
Itt lesz nemsokára.
........






Kívánok további szép tavaszt váró hetet

 
 
0 komment , kategória:  képek  
Tücsök Ildykó gondolt rám
  2014-02-25 13:54:09, kedd
 
 






Szia Drága! Gyönyörű napot és hetet kívánok Neked, gondoktól, bajoktól menteset!
Vigyázz nagyon Magadra, mert csalóka még az idő!
Szeretettel ölellek, sok puszit küldök: Ildykó
>"





 
 
0 komment , kategória:  képek  
Közeleg a tavasz - Klári
  2014-02-25 13:49:57, kedd
 
 





 
 
0 komment , kategória:  képek  
Két aranyos eset
  2014-02-25 12:44:13, kedd
 
  > A hajógyár pályázatot ír ki, a készül? hajója festésére, és nagy meglepetésre Lakatos Gazsi szinte féláron tudná vállalni a festést.
>
> Hát nincs mit tenni, megkötik a szerz?dést, de szigorú minőségellenőrzést tartanak.
>
> Gazsi megkezdi a festést, ellenőrzik a festék minőséget, a rétegvastagságot, és minden OK.
>
> Mikor teljesen elkészül, a végátvételnél látják, hogy a hajónak csak az egyik oldala van lefestve.
> - Te Gazsi, miért csak a jobb oldalát festetted le a hajónak?!
> - Há kezicsókolom, én a szerződés szerint csinátam mindent!
> - Gazsi, ne hülyülj már! Hol van ilyen a szerződésben!
> - Mingyá az első ódalon, hogyaszongya: SZERZŐDÉS! Lákátos Gázspár a zegyik ódalról, hájógyár a másik ódalról!


>
> Egy holland, egy ír és egy skót házaspár elmennek golfozni.
> A holland felesége lehajol egy labdáért, és egy lágy szellő fellebbenti a szoknyáját, láthatóvá téve, hogy nem visel alsóneműt.
> - Asszony, te meg miért nem hordasz bugyit? - kérdi döbbenten a férj.
> - Olyan kevés pénzt adsz a háztartásra, hogy nem jut belőle fehérnemű vásárlására - mondja az asszony.
> - Tessék, itt van 50 dollár, szaladj, és vegyél magadnak fehérneműt - mondja a férje.
> Folyik tovább a játék, ezúttal az ír feleség szoknyája fedi fel a titkot: itt is hiányzik az alsónemű.
> - Drágám, ez meg mi? - kérdi döbbenten a férj.
> - Tudod, olyan kevés pénzt adsz, hogy erre már nem jutott belőle.
> - Tessék, itt van 20 dollár, vegyél egy bugyit magadnak! - mondja a férj.
> A következő ütésnél a skót feleségének szoknyája libben fel, láthatóvá téve, hogy itt is hibádzik a bugyiviselet.
> - Asszony, rajtad meg miért nincs bugyi? - horkan fel a skót férj.
> - Annyira fukar vagy, hogy a konyhapénzből nem jut fehérneműre - méltatlankodik a feleség.
> - Tessék - mondja a férj - itt egy fésű, legalább fésüld meg egy kicsit...
>
>
>
>
>
>
>
 
 
0 komment , kategória:  viccek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2014.01 2014. Február 2014.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 618 db bejegyzés
e év: 7638 db bejegyzés
Összes: 70103 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1457
  • e Hét: 6595
  • e Hónap: 12978
  • e Év: 134851
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.