Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
TIMOSENKO ÚJRA JÁR! Persze, ezen nincs mit csodálkozni, tud
  2014-02-26 19:07:32, szerda
 
  .
TIMOSENKO ÚJRA JÁR!

Persze, ezen nincs mit csodálkozni, tudtam, hogy így lesz.

Hogy miért?

Nos, a kibertechnológia mai fejlettségi szintje alapján az IMF drónok (mint Timosenko is) meglehetősen jól, és üzembiztosan működnek. Ám néha akad egy kis hiba az elektromos hálózatukban.
A Timosenko koponyája körüli - hajfonatnak tűnő - 12 eres kábelekkel lehetett a gond. Gondolom, újra kötötték, és újraindították egy 20 millió eurós rendkívüli kölcsönnel.
() Varga B. Tamás ()
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kamu az újabb rezsiharcos lépés?
  2014-02-26 19:04:07, szerda
 
  Kamu az újabb rezsiharcos lépés?

Pénzügy
|
2014.02.26. 17:33


A kormány törvényileg fogja előírni, hogy a mérőórákkal kapcsolatos összes költséget a szolgáltató köteles állni. Csakhogy ez eddig is így volt.

Fogyasztóként nem tudtunk olyan esetet felidézni, amikor fizetni kellett volna a fogyasztásmérő órákkal összefüggésben, cserénél sem. Ezért gondoltuk, utána nézünk, mire is mért ma újabb rezsicsapást a kormány. Bejelentették, megteremtik annak törvényi lehetőségét, hogy a mérőórákkal kapcsolatos összes költség a szolgáltatókat terhelje.
Mérőórás kormányharc

Azzal érveltek, hogy mivel az óra a szolgáltatók tulajdonában van, a költség is őket kell hogy terhelje. Ha nem így lenne, akkor az azt jelentené, mintha a vásárlónak kellene kifizetnie a hentes mérlegét - hozott szemléletes példát Német Szilárd rezsibiztos.

Csakhogy tudomásunk szerint ez ma is pont így van - vagyis mivel a mérőóra a szolgáltatók tulajdona, ezért az óra biztosítása, felszerelése, karbantartása, hitelesítése, cseréje ma is a szolgáltató feladata és költsége.

Ezt megerősítette az általunk megkeresett gáz-, áram-, és vízszolgáltató is. A Tigáznál, az Elműnél és a Dél-Pest Megyei Víziközmű Szolgáltatónál is azt mondták, saját szolgáltatási területükön (tehát a gáz, áram és vízszolgáltatásnál) törvényileg ma is a szolgáltatót terhelik a felsorolt költségek.

A gázszolgáltatásnál például 10 évente kell hitelesíttetni az órákat, ami cserével jár együtt - ez a szolgáltató költsége. Az áramszolgáltatónál attól függően hogy 3 vagy 1 fázisú a mérő, 10 ill. 15 évenként esedékes a hitelesítés, ami vagy cserét, vagy karbantartást jelent, és a fogyasztónak nem kerül pénzébe. A vízmérőknél pedig 4 évenkénti cserét említett az ügyfélszolgálat, ami szintén díjmentes.

Azt is megtudtuk, költség csak akkor terheli a fogyasztót, ha kárt okozott a mérőben, és ezért kell cserélni. Illetve ha a mérő bevizsgálását kéri, (mert úgy érzi, nem jól mér) és kiderül, hogy nem volt igaza.

Mint a Tigáz kommunikációs vezetője, Száraz Gábor elmondta, a bejelentésből nem derült ki, hogy vajon ezeket a költségeket akarja-e az állam a jövőben a szolgáltatókra terhelni.


http://fn.hir24.hu/penzugy/2014/02/26/kamu-az-ujabb-rezsiharcos-lepes/?utm_source =newsletter&utm_medium=email&utm_content=napi&utm_campaign=fn_2014-02 -26
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem volt aljasabb rendszer a mindent megsemmisítő kommunizm
  2014-02-26 18:27:38, szerda
 
  Nem volt aljasabb rendszer a mindent megsemmisítő kommunizmusnál
2014. február 25. 12:16
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

Ma, a kommunizmus áldozatainak emléknapján, nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy mi sem jellemzőbb a kirekesztettségéről panaszkodó háttérhatalom igazi arculatára, mint kettős mércézése: a nemzetiszocializmus, a fasizmus áldozatai számának növelése, ugyanakkor a kommunizmus legyilkoltjaié csökkentése, vagy akár az előbbi ideológiák és az utóbbi egy szinten említése. Holott ha a huszadik században a földgolyó bármely pontján fészket rakott kommunizmus története tanulmányozásának akár csak egy órát szentelünk, már akkor is megállapíthatjuk, hogy a történelemben nem volt aljasabb rendszer az először a hitet, erkölcsöt, kultúrát, azután minden további értéket megsemmisítő kommunizmusnál.

Mert bárhol is ütötte fel a fejét a Lenin tanítómestere, Dzserszsinszkij, valamint Trockij által meghirdetett, az 1789-es francia forradalom örökségeként az ?anciem régime?-mel, a régi renddel könyörtelenül leszámoló kommunizmus, legelső feladatául minden hit, erkölcs és kultúra megsemmisítését tűzte ki, az pedig, hogy hatalomra juthattak, köszönhető nem mellesleg annak, hogy mindazon nemzetek, amelyeknek testét elborítani akarta, sokáig lebecsülték képviselői aknamunkájának erejét, sőt egy sor megoldásra váró társadalmi, pláne szociális probléma elodázásával öntudatlanul elő is segítették robbanásszerű térnyerésüket.
Elő bizony, akár Magyarországon, Mexikóban, Németországban, Oroszországban vagy - Spanyolországban. Különösen is az utóbbiban, mégis alig esik róla szó. Az ott az 1930-as évek első felében, de különösen is 1936-ban történt véres események miértjét keresve alighanem igazat kell adnunk Bangha Béla jezsuitának (A spanyol egyházrablás. Magyar Kultúra, 1931):

?Az emberek a napi munkájukba temetkeztek, s azzal nem törődtek, hogyan dolgozik, mit fúr-farag, milyen aknákat ás az ellenség. Hamis biztonságérzetben ringatóztak; a prófétákat és kasszandrákat kinevették. Elmulasztottak a templom és gimnázium mellé nyomdákat és szerkesztőségeket állítani s az ellenség egy szép napon kiverte őket még a templomaikból és gimnáziumaikból is. Elmulasztották mindennap újra cáfolni a mindennap újra felhangzó vádakat és hazugságokat s ellentámadásba menve át, leleplezni a támadókat és hazudozókat. Már pedig ez a világ azoké, akik hangosabban beszélnek; nem azoké, akiknek igazuk van.?



Ami ezen években csak Spanyolországban történt, pontosan megmutatta a kommunizmus ab ovo démoni mivoltát, azt, hogy ? szintén Banghát idézve (A spanyol események margójára. Magyar Kultúra, 1936) ? ?amint az erkölcsi jónak vannak fanatikusai, úgy vannak az erkölcsi rossznak is; valósággal megszállott lelkek, akiknek elég, ha valami istenellenes, észellenes, erkölcsellenes, azonnal melléje állnak s olyan hévvel küzdenek a rombolás érdekében, aminő hévvel a jónak védelmezőinél ritkán találkozunk.?

Lássunk erre példákat! A marxista agitátorok által kiképzett kommunista csőcselék Spanyolországban előszeretettel vetette magát a templomokra, kolostorokra és műkincseikre, valamint papokra, szerzetesekre, apácákra. Ennek mértékét már 1934-es asturiai ?vörös október? egyenlegéből megállapíthatjuk: az év folyamán 580 templomot és kolostort gyújtottak fel.



A rombolás azonban 1936-ban érte el csúcspontját. A madridi A. B. C. napilap 1936. április 17-i száma a következő eseteket közölte erről: Alcandreban kirabolták a szentségházat is, a szentostyákat szétszórták a padlón. Bejarban a templom berendezését törték össze, majd nyilvános táncteremmé alakították át. Valbuenaban, míg a plébános az oltárnál misézett, egy ifjú legény hátulról hozzá lopózkodott s egy bottal úgy fejbe sújtotta, hogy súlyosan megsebesült. Ezen évben csak február 16-tól április 2-ig 106 templomot romboltak le.

Pierre François Arminjon újságíró könyvében (La terreur Rouge) beszámolt arról is, miként rombolták le a templomokat, például a Yeklai-t:

?Yekla templomainak lerombolásánál a vörös gonosztevők példátlan elvetemültséggel viselkedtek. Először Szent Lajos templomát rombolták le, ahol különösen a minden nőiességükből kivetkőzött asszonyok mutattak különös buzgalmat. Lehetetlenség szavakban visszaadni, hogyan becstelenítették és piszkolták be a szent egyházi edényeket. Ezután a többi templom került sorra s egyik a másik után dőlt romba vagy hamvadt el. Az egyik tanítónak a lánya, aki tizennyolc éves gyermek, szintén nagy buzgósággal vett részt a templomrombolásnál s az egyik templomban a főoltár megszentségtelenítését és elpusztítását maga vezényelte. Letépte az egyik Szűz Mária-szobor ruházatát, magára öltötte és borzalmas istenkáromlás közepette rontott neki a misefölszerelési tárgyaknak s azokat le nem írható obszcén jelenetek között szentségtelenítette meg és törte össze. A tömeg követte példáját. A kelyhekből bort ittak, a ciboriumból kiragadott szentostyákat lábbal tiporták s a legpiszkosabb dalok közepette a templom minden részében táncokat és orgiákat rendeztek. Egy huszonkét éves ifjú ember, valami Ortuno nevű, aki az egyik Mária-templomban a rombolásnak ellenszegült, életével bűnhődött. Először csak egy golyó érte a lábát, majd a tömeg rárontott és késszúrásokkal és botütésekkel halálra sebezte.?



De olyan is megesett, hogy egy hírhedt kommunista nő, Dolores Iriburi, Madridban nyílt utcán rohant rá egy szerzetesre, földre tiporta s a környező tömeg ujjongása közepette saját fogával harapta át a torkát és hagyta elvérezni. Vagy Ceronában kommunisták nyomultak be az örökimádási apácák kolostorába és előbb kirabolták, majd fölgyújtották az egész kolostort. A menekülő nővérekről letépték ruháikat az utcán, s a csőcselék gúnykacaja mellett kellett meztelenül táncolniuk. Egyeseket közülük nyílt utcán megbecstelenítettek, majd benzinnel leöntöttek s elevenen meggyújtottak.

A spanyol kommunista agitátorok aligha maradtak el a korábban nálunk mindenhol csak raboló és gyilkoló Lenin-fiúktól. 1936. augusztus 2-án a barcelonai városi színházban nagy marxista gyűlés volt, melynek vezérszónokai Gorkin és Nin szocialista vezérek voltak. Az első többek között ezt állította: ?Mi nem vagyunk vérszomjasok vagy bosszúállók, de amikor arról van szó, hogy takarékoskodni kell a vérrel holnapra, megmondjuk nyíltan, hogy egy munkás élete többet ér nekünk, mint tíz vérszopó parazita élete.? A másik egész egyszerűen kijelentette: ?Sok megoldani való probléma volt Spanyolországban, aminek megoldására a polgári republikánusok nem is gondoltak. Mi megoldottuk az Egyház problémáját azzal, hogy egyetlenegy templomot sem hagytunk a föld színén.?

Amikor 1936 júniusában a barcelonai nemzeti felkelés meghiúsult, a kommunista munkások elrekvirálták a magánautókat s géppuskákkal szerelték fel. Megkezdték a városban a házkutatásokat, s aki csak gyanús volt, megrohanták és agyonverték. Néha, hogy valakinek az érzelmeiről meggyőződjenek, megparancsolták, hogy káromkodjék, s aki megtagadta, minden további nélkül legyilkolták. Különösen is az erdőkbe és hegyekre menekülő ?nyulak?-ra, a falusi papokra és ?vérszopó paraziták?-ra, az apácákra vadásztak. Florindo Rubini irgalmas rendi generális beszámolója szerint ötnapos barcelonai tartózkodása alatt a városban négyszáz klerikust gyilkoltak le.

Történt mindez akkor, amikor maga a köztársasági elnök, Manuel Aza?a, a kereszténységben a lelki rabszolgaság rendszerét látta, amely az emberi szabadságot kétezer éven át lebéklyózta, amiért is csak hajmeresztő gyűlölettel tudott a papokról és a szerzetesekről beszélni, s legfőbb törekvésének tartotta, hogy egy új, mindennemű vallási befolyástól mentes Spanyolországot teremtsen. Amit azonban nemcsak Francisco Franco tábornok nemzeti mozgalma torpedózott meg, hanem ideig-óráig kommunista befolyás alá került spanyol munkások is, mint közülük az, aki a sevillai nagyheti körmeneten a jóreménységről nevezett Mária-szobrot hordozók elé ugorva így kiáltott fel hatalmas tapsvihar közepette: ?Én ugyan kommunista vagyok, de aki a mi Szűzanyánkat érinteni meri, azt azonnal agyonütöm.?.

A spanyol vérfürdő iménti, a Magyar Kultúra című társadalmi és tudományos szemle 1936. évfolyama alapján megidézett epizódjai ? melyekhez hasonlókat még bővebben Hitter József jezsuita könyve ismertet (Spanyol tűztenger, 1938) ? persze Moszkva és a szabadkőműves páholyok hol nyílt, hol burkolt támogatásával történtek, s nem utolsósorban hazai csatlósaik, a szociáldemokraták helyeslése mellett. Amint ugyanis a történtek krónikásai közül Nyisztor Zoltán pápai prelátus írta (Magyar Kultúra, 1936), ?a baloldali magyar lapok kezdettől fogva ritka egyértelműséggel csak mint lázadókról és zendülőkről emlékeztek meg a nemzeti mozgalomról és a legkétségbeesettebb igyekezettel szuggerálták be a magyar olvasóközönségnek, hogy Spanyolországban csak a baloldal győzhet?.

A baloldal, amely, legyen az egyik arca kommunista, a másik szociáldemokrata, maga a testet öltött démon. Mert nem véletlenül idéztük e napon áldozataira emlékezve éppen az egykorú, manapság már valahogy alig ismert s idézett spanyol eseményeket. Amelyek éppúgy, mint a korábbi orosz-, német- és magyarországiak, minden kétséget kizáróan tanúsítják címbeli állításunkat. Igen, nem volt aljasabb rendszer az először a hitet, erkölcsöt, kultúrát, azután minden további értéket megsemmisítő kommunizmusnál.

Mert azért ne feledjünk el e napon kettőt. Először is azt, hogy lehet valaki bármennyire bírálója, sőt akár ellensége a fasizmusnak, a nemzetiszocializmusnak, azt azonban el kell ismernie, ha tárgyilagos kíván lenni, hogy azok nem romboltak le templomokat, kolostorokat, nem gyilkoltak le papokat, apácákat, nem akarták magát a vallást felszámolni, miként nem rekvirálták polgáraik vagyonát, nem erőszakolták meg leányaikat, asszonyaikat. Másodszor pedig, hogy a baloldal céljai mindig változatlanok, legfeljebb az eszközeik változók ? amint azt mai hazai képviselőik magatartása mutatja. Ami miatt ez a nap sajnos nem csak a múltról, hanem a jelenről is szól.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=72968
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így számoltatott el a kormány
  2014-02-26 18:15:35, szerda
 
 
Így számoltatott el a kormány
2014, február 26 - 11:21



Eredményesen zárult az elszámoltatás - szól a kormányzati propaganda.

A valóság ezzel szemben így fest: 2010 novemberétől 2012 augusztusáig 1442 ügyet vizsgáltak, amiből mindössze 61 esetben tettek büntetőfeljelentést. Az akkori állás szerint a 61 ügyből 7-ben történt vádemelés, 30-ban még nyomoztak, 24-ben pedig már akkor megszüntették a nyomozást, vagyis az esetek 4,23 százalékában született feljelentés; 0,49 százalékában emeltek vádat.

A 444 összegyűjtette a 13 legnagyobb ügyet, minek a gyors kivizsgálását ígérte a Fidesz a 2013-as kampányban.

A választási szoftver ügye

A választási szoftvert fejlesztő IDOM 2000 egyik alvállalkozója, az É.B.SZ.K. marokkói kézbe került, ezért sokan aggódtak amiatt, hogy az adatok illetéktelen kézbe kerültek. Az ügyben semmilyen előrelépés nem történt.

A Daimler-botrány

Egy amerikai perben felmerült, hogy a Daimler 300 ezer eurós “jutalékot" fizetett magyar tisztviselőknek azért, hogy 32 buszt vegyenek tőlük. Az ügyben nem történt semmi.

A BKV-botrány

A gyanú szerint a BKV 2006-2008 között több előnytelen szerződést kötött. Az ügyben megvádolták Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettest és sajtófőnökét, Horváth Évát is.

Az ügyet Budapestről Kecskemétre helyezték. Aztán amikor az ügyáthelyezés mégis alkotmányellenesnek bizonyult, a Kecskeméti Törvényszék gyorsan eldobta magától, de a budapesti nem vette vissza. Így most éppen hónapok óta áll a tárgyalás.

Sukoró-ügy

A kormány 2008-ban egy albertirsai és egy pilisi gyümölcsösért adta oda Joav Blumnak a sukorói telket, hogy kaszinót építsen. A vád szerint ezzel 700 milliós kárt okoztak. A bíróságok ide-oda passzolgatják egymás közt a többször is áthelyezett ügyet, emiatt most már ott tartunk, hogy az egész tárgyalás előröl kezdődhet.

A bábolnai földügyletek

A vád szerint 2008-ban 227 millióért adtak el két állami telket, amit a terület átminősítése után 8 milliárdért árultak. A vádlott Tátrai Miklóst, az MNV vezérét jogerősen felmentette a bíróság.

Az MTV-székház ügye

Az MTV drágán bérli a székházat a Wallis-csoporttól. Az ügyben pusztán annyi történ, hogy az MTVA 2011-ben 67 milliárd forintért megvette a Wallistól a székházat.

A Postapalota ügye

A Magyar Posta négymilliárd forintért adta el a Moszkva téri székházát a Wallis csoportnak. 2013. augusztus 23-án hat ember ellen emeltek vádat: hárman a Postán, hárman az ÁPV-nél dolgoztak. A vád szerint direkt olyan kimutatásokat készítettek, hogy az új székház bérlése tűnjön jó megoldásnak.

A Budapest Airport eladása

A Fidesznek ezzel két fő problémája volt: kevesellte a 464,5 milliárdos vételárat és kifogásolta, hogy ebből csak 75 milliárdot, és nem a törvényi előírásoknak megfelelően az összeg egészét fordították az államadósság csökkentésére. A reptér kétszer is gazdát cserélt, most egy kanadai nyugdíjalapé. Az ügyben nyomozás indult, de vádemelés nem volt.

A Malév eladása és visszavétele

Gyurcsány Ferenc 200 millió forintért eladta, Bajnai Gordon 25 milliárdért visszavásárolta. Bajnaiék százmilliárdos támogatást is adtak a Malévnak, ami viszont az európai versenyjogba ütközött. Így a Malév csődbe ment és megszűnt. Vádemelés nem volt, csak parlamenti vizsgálat a csőd után.

Egyes állami vezetők offshore-cégei

A Fidesz Simor András jegybankelnököt, Bajnai Gordon miniszterelnököt és Oszkó Pétert támadta azzal, hogy politikai karrierjük előtt ciprusi cégekben parkoltatták a pénzüket. Nyomozás, feljelentés nem történt. Simor nem mondott le, de megbízása lejárta után nem is nevezték ki újra jegybankelnöknek.

Rendőrségi túlkapások 2006-ban

A Fidesz a kampányban a 2006 őszi, elsősorban a párt október 23-i nagygyűléséről távozókkal szembeni rendőri túlkapások vizsgálatát ígérte. Az ügyben elindult egy per, amiben a rendőrség 2006. őszi hibáit vizsgálják. Ebben elöljárói intézkedés elmulasztása a fő vád, magyarán nem magukat a túlkapásokat vizsgálják, hanem azt, hogy miért mulasztotta el a túlkapások szankcionálását a rendőri vezetés, illetve általában miért volt inkompetens a rendőri vezetés, hogyan adhatták fel például a tévészékházat.

Állami cégvezetők végkielégítései

A Fidesz az MVM, a MÁV és a BKV esetében jelezte, hogy erkölcstelen, illetve jogtalan végkielégítéseket fizettek ki. Azóta hoztak egy törvényt, amely alapján visszamenőleg 98 százalékos különadót vetettek ki a kétmillió forintot meghaladó végkielégítésekre. Ez olyanokat is sújtott, akik egyébként teljesen tisztességesen, több évtizedes munkával érdemelték ki az összeget. A különadóról most hétfőn állapította meg az Alkortámánybíróság, hogy nemzetközi szerződéseket és a magántulajdonhoz való jogot is sért, ezért nem alkalmazható. Az MVM-es és MÁV-os végkielégítések ügyében büntetőjogi értelemben semmi sem történt. A BKV megpróbálta visszaperelni az összegeket volt vezetőitől, de elbukta a pereket. A büntetőpert pedig összevonták a Hagyó-üggyel, amiről fentebb olvashat.

A költségvetés adatainak meghamisítása

2006-ban, a választás előtt a magyar kormány a valósnál kisebb hiányról közölt adatot az Európai Unióval. Az ügyben jóformán semmi nem történt.

A kormányzati negyed bukása

2012 márciusában a MÁV belső vizsgálata megállapította, hogy 8 milliárd forintot kapott a kormánytól a Nyugati pályaudvar mögötti kiürített területért.

444.hu - alfahir.hu


http://alfahir.hu/igy_szamoltatott_el_a_kormany
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ángyán Professzor a segítségünket kéri! Ezt a levelet írta m
  2014-02-26 18:12:13, szerda
 
  Ángyán Professzor a segítségünket kéri! Ezt a levelet írta meg volt tanítványainak:

Kedves Barátaim!
Talán emlékeztek még arra, hogy diplomátok átvételekor azzal váltunk el egymástól: építsünk hálózatot ,,lélektől lélekig". Egy olyan emberi hálózatot, amely egyedül lehet képes megakadályozni, hogy a spekuláns tőke diktatúrája átgázoljon az értékeinken, családjainkon, közösségeinken, gyermekeink, unokáink jövőjén. Most azért fordulok hát hozzátok, mert úgy érzem, hamarosan eljön ennek az ideje. Miért is gondolom ezt?
Talán láttátok, hogy magam nyolc éven keresztül országgyűlési képviselőként, ezen belül húsz hónapon át a VM parlamenti államtitkáraként is hosszan - tán túlságosan is sokáig - kísérleteztem azzal, hogy a közösségek államát ismét a közjó szolgálatába állítsuk. Be kell vallanom Nektek, hogy ebbéli törekvésem kudarcot vallott.
Brutálisan kellett azzal szembesülnöm, hogy gazdasági maffiacsaládok hálózata kerítette hatalmába az államot, és a két nagy pártpolitikai tömörülés nem más, mint e háttérhálózat kiszolgáló délelőttös és délutános műszakja. A pártokráciának egy olyan rendszere alakult ki, amelyben a képviselő sem az őt megválasztóknak, hanem a maffiahálózatot kiszolgáló pártközpontnak felel, saját egzisztenciája és családja jövője attól függ, hogy mennyire van megelégedve ,,használhatóságával" a ,,kedves vezető."
Belső erőfeszítéseim kudarcát belátva előbb a kormányból, majd a kormánypárti frakció-szövetség képviselőinek sorából is kiléptem, és a Nektek már annak idején említet hálózat, a családokra, a fiatalokra és a helyi közösségekre épülő Tisztesség és Emberség Szövetsége (TESZ) (www.tesz.info) elnevezésű összefogás elindítását kezdeményeztem. Azt remélem, hogy ez a szövetség megteremtheti az igaz beszéd, a nyilvánosság fórumait, és segíthet akár már most is a közügyek szolgálatára szegődő képviselőket juttatni a törvényhozásba.
Olyan képviselőket, akik a saját helyi és hivatásrendi közösségük képviseletére, boldogulásának szolgálatára teszik fel az életüket. Akik visszahívhatók, mert nem az országunkat kirabló gazdasági érdekcsoportokat kiszolgáló pártközpontoknak, hanem az őket küldő közösségeknek tartoznak elszámolással. Akik vallják, hogy az ember nem annyit ér, amennyi az összeharácsolt vagyona, hanem - Kodály Zoltán szavaival - annyit, ,,amennyit embertársainak használni, hazájának szolgálni tud". Akik szerint soha többé nem lehet törvényes az, ami erkölcstelen.
Tisztelt Volt Tanítványaim! Kedves Barátaim!
Pályája vége felé közeledő volt tanárotokként, a teljes médiablokád közepette ezúton fordulok most hozzátok, és nemcsak miattatok, hanem a következő generációk jövője iránti közös felelősségünk okán is kérem segítségeteket. Ebbéli minőségemben, de a Tisztesség és Emberség Szövetsége (www.tesz.info) összefogás kezdeményezőjeként is hírül adom, hogy a helyi közösségek akaratából, az ő képviseletükben és a TESZ támogatásával az Élőlánc Magyarországért (www.elolanc.hu) több körzetben is jelölteket állít az országgyűlési választásokon. Nem igaz, hogy csak a rossz és a még rosszabb közül lehet választani!
Szeretettel hívlak és kérlek hát Benneteket: kapcsolódjatok be a helyi közösségek hálózatépítő mozgalmába, és támogató aláírásotokkal majd szavazataitokkal is segítsétek jelöltjeit, az Élőlánc listáját, hívjatok erre másokat is. Két volt tanítványom, egykori évfolyamtársaitok, Pej Zsófi és Pacsuta Péter már tevékenyen részt vesz az összefogás szervezésében. Tőlük, valamint a www.tesz.info honlapról további információkhoz is juthattok.
Gödöllő, 2014. február 24.
A ,,világ fölött őrködő Rendben" és a jó szándékú emberek összefogásának erejében bízva, őszinte tisztelettel és baráti szeretettel üdvözöllek Benneteket: Ángyán József
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Készen kell állniuk arra is, hogy ismeretlen területet bom
  2014-02-26 18:06:41, szerda
 
 
"Készen kell állniuk arra is, hogy ismeretlen területet bombázzanak"
2014, február 26 - 15:48


A harckészültség és a válsághelyzetek megoldásában való fellépési képesség rendkívüli ellenőrzését rendelte el Vlagyimir Putyin államfő két oroszországi katonai körzetben - közölte szerdán Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter.

A tárcavezető szerint az elnök, aki egyben a hadsereg főparancsnoka, arra adott utasítást, hogy az Ukrajnával is határos Nyugati Katonai Körzetben, a Közép-Oroszországi Katonai Körzetben, valamint a légideszantnál, a légierő távolsági és szállító egységeinél és az űrvédelmi erőknél hajtsanak végre úgynevezett komplex ellenőrzést március 3-áig bezárólag. Ennek keretében számos egységet szárazföldi és tengeri hadgyakorlatra vezényeltek.

sdg

Orosz T-80-asok hadgyakorlaton

A külföldi államok katonai attaséit Anatolij Antonov orosz védelmi miniszterhelyettes tájékoztatja a Vlagyimir Putyin által váratlanul elrendelt ellenőrzésről. Tavaly hasonlóan váratlan ellenőrzésekre és hadgyakorlatokra többször is sor került Oroszországban a különböző hadtesteknél és katonai körzetekben.

Szergej Sojgu elmondta, hogy a közép-európai idő szerint szerdán 11 órakor elrendelt harckészültségi ellenőrzés során azt vizsgálják, hogy a hadsereg kijelölt egységei megfelelnek-e a terror-, közegészségügyi-, illetve járványveszély, valamint műszaki jellegű katasztrófa okozta válsághelyzetek esetére előírt elvárásoknak.

A rendkívüli ellenőrzés első szakaszában, szerdán és csütörtökön vizsgálat alá vont csapatoknál a legmagasabb fokú készültséget rendelték el, és ezekkel az erőkkel gyakorlatot is kezdenek szárazföldi és tengeri gyakorlótereken. Péntektől a jövő hétfőig a vezérkar hadműveleti-taktikai gyakorlatot tart a Nyugati Katonai Körzethez tartozó 6-os és 20-as hadseregcsoport, illetve a Közép-Oroszországi Katonai Körzetben állomásozó 2-es számú hadseregcsoport részvételével.

Az ellenőrzés második szakaszában ezekhez az egységekhez csatlakoznak az Északi Hadiflotta és a Balti-tengeri Hadiflotta, továbbá az orosz légierők és rakétavédelmi erők 1-es számú parancsnokságának egyes csapatai.

"Készen kell állniuk arra is, hogy ismeretlen területet bombázzanak" - mondta a védelmi miniszter.

Sojgu hozzátette, hogy a Nyugati Katonai Körzet valamennyi laktanyájában, illetve katonaság lakta településén ellenőrizni fogják a terrorellenes műveletek végrehajtásának képességét. A készültségbe helyezett és hadgyakorlatra indított csapatok március 7-én térnek vissza állomáshelyükre.

Az Ukrajnával is határos hatalmas Nyugati Katonai Körzetet 2010-ben hozták létre a moszkvai és a leningrádi katonai körzet összevonásával, de ehhez kapcsolták a Balti-tengeri és az Északi Hadiflottát, valamint az orosz katonai légierők és a rakétavédelmi erők 1-es számú parancsnokságát. Az ukrán belpolitikai válság egyik forró pontjává vált Krím-félszigettel az orosz fegyveres erők Déli Katonai Körzete határos.

MTI - alfahir.hu


http://alfahir.hu/keszen_kell_allniuk_arra_is_hogy_ismeretlen_teruletet_bombazzan ak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy lap szerint 4,5 milliárdért vásárolt meg egy aktképet a
  2014-02-26 18:00:28, szerda
 
  : 2014-02-24. 21:12
Egy lap szerint 4,5 milliárdért vásárolt meg egy aktképet a kormány

Érdekes, vagy inkább meghökkentő műkincsvásárlásról lehet olvasni a költségvetésről szóló minisztériumi beszámolóban. Az interneten is elérhető dokumentumban a következő tétel olvasható: "4,5 milliárd forint egy külföldi személy kártalanítására egy ügyvédi irodában letétbe helyezett összeg a Szépművészeti Múzeumnál".
A napi.hu hiába kérdezte a költségvetés helyzetéről beszámoló nemzetgazdasági tárcát és az Emberi Erőforrás Minisztériumát (EMMI), nem kapott választ a tétel mibenlétéről, és a Szépművészeti Múzeum is csak ennyit reagált:

Az államháztartás helyzetéről szóló NGM tájékoztatóban jelzett kiadással kapcsolatos jogügylet még nem zárult le. Annak részleteiről, a megállapodás eredményessége érdekében, csak a jogügylet lezárultát követően kerülhet sor, ennek várható határideje ez év közepe.

A műkereskedelmi szakértők szerint viszont ez a 4,5 milliárdos tétel vélhetően egy értékes festmény ellenértéke lehet - az összeg ugyanis "fillérre" pontosan 15 millió euró, ami egy közelmúltban megvételre felajánlott festmény árával azonos. Gustave Courbet kalandos sorsú, Fehér harisnyás aktnak is nevezett festményéről lehet szó, amely az Európa hírű Hatvany gyűjtemény ékessége volt a II. világháború előtt.

A festmény évtizedekre eltűnt, majd 2007-ben Felvidéken került elő. Amint arról a Le Monde is tudósított, egy "szlovákiai" orvos szovjet katonáktól kapta a képet, amelyet haláláig lakásában őrzött. Ezt követően helyi üzletemberek tulajdonába került, majd 300 ezer euróért felajánlották magyar múzeumoknak is. Miután ez meghiúsult, a párizsi Louvre tett vételi ajánlatot - de immár 15 millió euróért. A világhírű festmény azért nem került a Louvre-hoz, mert a múzeum vezetői a kép zivataros múltjától tartva végül elálltak a vételtől. Tavaly év végén viszont ismét piacra dobták és felajánlották a magyar kormánynak is.
A Napi.hu úgy értesült, hogy a Courbet festmény megvételét januárban bonyolíthatták le, s ezért szerepel a költségvetési beszámolóban is. Ez a kiadás bizonyára nem része annak a 30 milliárd forintos keretnek, amelynek felhasználásáról a Magyar Nemzeti Bank dönthet, s amelyet műkincsvásárlásra határoztak meg.
(Napi.hu - Index nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/6/124328/#ixzz2uRrSo100
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kósa Lajos polgármester meglátogatja a Rogán Antal polgármes
  2014-02-26 17:57:56, szerda
 
 

Kósa Lajos polgármester meglátogatja a Rogán Antal polgármestert. Látja, hogy Tóninál nagy ház, nagy kert, cselédek, BMW az udvaron, nem érti, meg is kérdezi, hogy szerény fizetésből erre hogy telik. A válasz:
- Látod ott azt iskolát? A pénz 30 %-a jött zsebbe.
- Látod azt az utat? A pénz 25 %-a jön zsebbe. És ez így megy...
Pár hónap múlva viszonozza a vendég a meghívást, és Rogán megy látogatóba. Látja, hogy a Kósa is megszedte magát, hatalmas ház, Porsche az udvaron, miegymás. Kérdezi, hát ezt hogy?
- Látod ott a folyón a hidat?
- Milyen hidat?
- 100 %...
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Vezető pártmunkással "emlékezett" a HírTV a kommunizmus áldo
  2014-02-26 17:49:01, szerda
 
  2014-02-26. 13:26
Vezető pártmunkással "emlékezett" a HírTV a kommunizmus áldozataira

Porubszky István, az 1956-os Antibolsevista Szövetség elnökének írása:
Minden évben egy alkalommal, február 24-én emlékezünk meg a kommunizmus áldozatairól. Így volt ez az idén is.
A normális, jó érzésű ember arra gondol ilyenkor, hogy a rádióban, a tv-ben azok az emberek beszéljenek a kommunizmus borzalmairól, akik maguk is áldozatai voltak ennek az embertelen rendszernek, melynek világszerte 100 millió áldozata volt. Magyarországon is félmillió volt, akit fizikailag és több millió, akit lelkileg nyomorított meg a kommunizmus.
Még él talán egy-kétszáz olyan ember, akik megjárták a Gulág poklát, olyan civil, akit az utcán fogtak el és vittek el ,,kicsi robotra", de csak évek múlva tért vissza a szibériai lágerből, miközben tanúja volt ezrek értelmetlen pusztulásának. Még él néhány száz olyan forradalmár, aki 1956-ban a kommunista rendszer megdöntéséért fogott fegyvert, és ezért hosszú éveket töltött börtönben. Még él néhány hozzátartozó, akinek szeretteit 1945 és 1956 után végezték ki. Ezeket kellett volna megkérdezni a kommunista rendszer bűneiről, és nem olyanokat, akik maguk is aktív részesei voltak a rendszer fennmaradásának.
Ha az ATV posztkommunistákat vagy liberális, kozmopolita történelemhamisítókat szólaltat meg, azon nem csodálkozom, azonban az, hogy a HírTV, amelyik a jobboldali (?) kormány hírcsöve, egy kommunista történelemhamisítót szólaltasson meg, ez megdöbbentő!
Ugyanis az esti híradásban egy Horváth Miklós nevű, magát történésznek feltüntető történelemhamisító bértollnok ítélte el a kommunista rendszert, és kívánta azt, hogy az soha ne térhessen vissza. A jóhiszemű tévénéző, aki nem ismeri Horváth Miklóst, elégedetten dől hátra a képernyő előtt. Azonban aki ismert az ügyes köpönyegforgató előéletét és az elmúlt 25 év történelemhamisító manipulációit, az megdöbben, és elgondolkozik. Milyen rendszerváltás volt itt az elmúlt negyed században?

Mert ki ez a dr. Horváth Miklós? A Kádár-rendszert az utolsó pillanatig vezető pártmunkásként szolgálta. A Honvédelmi Minisztérium egyik központi szervének volt függetlenített pártbizottsági titkára, természetesen politikai tiszti beosztásban. Azonban még érdekesebb, hogy doktori címét miért kapta.
Disszertációja - ami egy normális államban még érettségi dolgozatnak is gyenge volna - azt fejti ki, hogy a Honvédségen belüli párt- és politikai szerveknek mik a feladatai a katonák kommunista szellemben való nevelése terén. Ez önmagáért beszél! 1990 után is katona maradt, és amikor megszüntették a Honvédségben a pártszervezeteket. Áthelyezték a Hadtörténeti Intézetbe, és politikai tisztből átminősítették csapattisztté. (Jellemző az elszabotált rendszerváltásra, hogy a hadseregben lévő közel 3000 politikai és pártmunkást, ahelyett, hogy tartalékállományba helyezték volna, nevüket ,,humántisztté" változtatták, és minden maradt a régiben.)
Horváth Miklós ,,hadtörténészt" (?) ekkor fedezték fel a Soros által fenntartott 56-os kutatóintézet vezetői, Litván György, Vásárhelyi Miklós, Hegedűs B. András, és bevonták őt a kutatásba. Sorra íratták vele azokat a tanulmányokat, könyveket, melyek a történelemhamisítás etalonjai lehetnének.
Ugyanis amit leírt, az mind igaz, de ez csak az igazság egyik fele, a másik felét gondosan elhallgatta. És a fél igazság nem az igazság fele, hanem hazugság.
Meg is kapta ezekért a munkákért járó több milliós írói és tiszteletdíjakat.
Történészi munkásságát egyre csiszolgatták, és egyre magasabb tudományos címmel jutalmazták szorgalmát.
Napjainkban ez a Horváth Miklós az 1956-os forradalom elsőszámú szakértője, a kommunizmus nagy elítélője. A rendszerváltás nagyobb dicsőségére!
A híradásban továbbá megmutatták, illetve bemondták, hogy a különböző emlékhelyeken az állam vezetői közül kik és hol koszorúztak. És ekkor ért a második megdöbbenés. Az Új köztemetőben, a 300-as parcellában emlékeztek meg a kommunizmus áldozatairól. Ez az emléknap megcsúfolása volt! Hiszen mindenki tudja, illetve tudnia kellene, hogy ebbe a parcellába temették újra azt a négy kommunistát, akiket a kommunisták egymás közötti marakodása során saját társaik végeztek ki, akiknek a kommunizmus elleni küzdelemhez semmi közük nem volt. Ugyanakkor a 100 méterrel odább lévő 298-as parcellában több mint 2000 antikommunista hős van még ma is jeltelen sírba elkaparva, akiket a kommunisták végeztek ki 1945 és 1956 között. Több száz katona van itt eltemetve mint háborús bűnös, akiknek egyetlen "bűnük" az volt, hogy katonai esküt nem tagadták meg, és az utolsó pillanatig harcoltak a bolsevizmus ellen.
Itt kellett volna megemlékezni, és egy zászlóaljjal díszsortüzet lövetni a kommunizmus elleni harc hőseinek a tiszteletére!
Ez elvárható lett volna a választófülkék forradalmának kormányától!

További részletek: http://kuruc.info/r/7/124402/#ixzz2uRoYkjB1
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Máris a gazdasági összeomlás szélén a "forradalmi" Ukrajna
  2014-02-26 17:46:51, szerda
 
  2014-02-26. 14:47
Máris a gazdasági összeomlás szélén a "forradalmi" Ukrajna

Ukrajnának szombatig 5 milliárd euróra van szüksége ahhoz, hogy elkerülje a gazdasági összeomlást egy brit lapjelentés szerint, a Fehér Ház eközben pénzügyi szakértőket küldött Ukrajnába.
"Az új kijevi vezetők arra figyelmeztették a nyugati kormányokat, hogy Ukrajnának a következő három napban 5 milliárd eurót kell előteremtenie" - írta szerdai számában a The Times című lap nyugati diplomatákra hivatkozva, akik elkísérték a kedden Kijevben tárgyaló Catherine Ashtont, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselőjét.
A lap beszámolója szerint a nyugati diplomaták részletes listát kaptak arról, hogy milyen sürgős kiadásai vannak az ukrán költségvetésnek a hét végéig: 1,3 milliárd eurót kell kifizetni a már leszállított orosz fölgázért, 870 millió eurót kell törleszteni a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF), eközben esedékes a nyugdíjak és az állami dolgozók bérének a kifizetése is.
A szerdán Kijevben tárgyaló William Burns amerikai külügyminiszter-helyettes azt mondta, hogy a Fehér Ház pénzügyi szakértőket küldött Ukrajnába, hogy segítséget nyújtsanak az új kijevi vezetésnek kivezetni az országot a gazdasági válságból. A szakértők azt követően is Ukrajnában maradnak, hogy szerdán délután elutazik Kijevből az amerikai külügyminiszter-helyettes.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/4/124408/#ixzz2uRo2bx1O
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2014.01 2014. Február 2014.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 629 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2313
  • e Hét: 8045
  • e Hónap: 19156
  • e Év: 172652
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.