Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Martonyi belegabalyodott saját köpönyegébe
  2014-02-06 20:11:16, csütörtök
 
  Martonyi belegabalyodott saját köpönyegébe
2014.02.06 10:05


Martonyi János külügyminiszteri pozícióban tartásával éppen úgy tesz a magyar külügy, mint a mostanra bukott Azarov-kormány próbált tenni. Csakhogy épp az ukrán példa kellene egyértelművé tegye: nincs olyan, hogy "híd a Kelet és Nyugat közt". Vagy kelet, vagy nyugat. A keleti nyitást a nyugattól elfordulás kell kövesse.

Ennek ellenére a magyar külügy továbbra is próbál egyfajta kétkulacsos politikát kiépíteni. Az Oroszországgal kötött stratégiai megállapodások mellett továbbra is a nyugathoz dörgölőznének, és miközben egy-egy nagyobb orosz beruházást követően Brüsszelbe szaladnak magyarázkodni, az orosz külügyet hallgatólagosan hülyének nézik.

Martonyi szerdán a német külügyminiszterrel folytatott megbeszéléseket Berlinben, ahol azt próbálta elhitetni, hogy a paksi atomerőmű-bővítésnek nincs semmilyen geopolitikai jelentősége. "Szó nincs arról, hogy ezzel a döntéssel Magyarország Oroszország felé fordul".

Pedig bizony szó van róla. Ezt a német külügyminiszter is tudja, Martonyi is tudja. Az orosz külügy is tudja, és az Oroszország Hangja már le is közölt egy cikket "Martonyi elfordult Oroszországtól" címmel. Talán jobb lenne mérlegelni, mielőtt a magyar külügy mindenkinek azt mondja, amit hallani akar - nem egy ország lett már darabokra szakítva az ilyen szánalmas külügyi manőverek miatt.

A nyugat területeket ígért Magyarországnak és Lengyelországnak az ukrán beavatkozásért cserébe. Vajon mit ígértek a szlovákoknak és románoknak arra az esetre, ha a kormány elárulja őket?

Éppen ideje, hogy Magyarország végre elhatározza magát, és az Oroszországgal kötött megállapodások ne csak gazdasági, hanem katonai jellegűek legyenek. Ez az egyetlen garancia arra, hogy hazánk nem kerül olyan helyzetbe, mint amilyenbe Ukrajna került.


http://www.hidfo.net/2014/02/06/martonyi-belegabalyodott-sajat-koponyegebe
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Parlamenti idiotizmus
  2014-02-06 20:07:07, csütörtök
 
  Parlamenti idiotizmus
2014.02.06 16:37


A sajtó különösen ügyetlen módon országos botránnyá próbálja felkorbácsolni, hogy Kövér László idiótának nevezte a paksi atomerőmű-bővítés megszavazása ellen tüntető LMP-s képviselőket. Pedig mi másnak nevezhette volna, ha az egyik megafonnal szirénázott, miközben a másik vigyorogva tartott magasba egy "Magyarország eladva és eladósítva" feliratú plakátot? Magán az akción is látszódik, hogy se a plakát tartalmát, se a tiltakozást nem gondolták komolyan. Ha valaki komolyan az ellen tiltakozik, hogy oda a nemzet függetlensége, a legkevésbé sem vigyorogna hozzá mint egy eszelős. Illetve egy esetben igen, ha tényleg idióta.

Nevetséges ez az egész - az SZDSZ hagyományaihoz hűen óvodát csinálnak az országgyűlésből, majd csodálkoznak, hogy megvonják a zsebpénzüket (a házelnök megvonná a képviselői fizetésük harmadát, ami a halmozott bizottsági és ilyen-olyan juttatások mellett tényleg csak zsebpénz nekik).

Sajnos az LMP képviselői továbbra sem azért idióták, mert megafonnal szirénáznak, vigyorogva siralmasan komoly tartalmú plakátokat lóbálnak, hisztériás akciókkal próbálják ellehetetleníteni a parlament munkáját, hanem mert úgy tesznek, mintha komolyan gondolnák, hogy a döntések valóban a parlamentben születnek, és ilyen akciókkal bármit is el lehet érni. Pedig valójában fel sem merül ilyesmi, - ha komolyan gondolnák, nem vigyorognának hozzá.

Színház ez az egész demokratikus hisztéria - a szavazás, a megafonozás, meg a plakátlóbálás is. Ebben a színházban pedig a színészek mind egytől egyig bűnösek a magyar nép megtévesztésének vétségében. Bűnösek, mert fenntartanak egy omladozó illúziót, mert fenntartják azt a látszatot, hogy demokrácia van, hogy bármi ellen is hatékonyan lehet a demokrácia fórumain tiltakozni.

Fenyvesi Áron


http://www.hidfo.net/2014/02/06/parlamenti-idiotizmus
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Az öreg Székely meg a fia tisztelet jegyet kapnak egy színhá
  2014-02-06 20:06:28, csütörtök
 
  Az öreg Székely meg a fia tisztelet jegyet kapnak egy színházi előadásra..
Mivel még sohasem voltak hasonló helyen ..így elfogadják a meghívást ..Beutaznak Kolozsvárra..
Betérnek a színházba kicsit késve ugyan be sorolnak középre mindenki feláll..
Az öreg Székely úgy érzi borzasztóan szarni köll neki itt az izgalomtul..
Oda súgja a fiának..
-Fijjam nekem kikell menni szarni ..ha lemaradnék valamirül majd mondod ..
-Menjek csak apámuram hiszen itt vagyok én!
Az öreg lassan ki araszol..a fényeket lekapcsolják..Az öreg botorkál egy sötét folyosón majd a végén meg pillant egy fényt...
Elmegy odáig de az sem WC..hanem egy üres szoba ahol egy asztal áll rajta egy váza benne egy virág..
Az öreget hajtja a kényszer nagyon ..hát leveszi a vázát az asztalról kiveszi a virágot ...
és nincs mit tenni ugye beleszarik..
Majd lassan csendesen nagynehezen vissza botorkál a nézőtérre a fia mellé..
Oda súgja a fiának..
-Osztan mi történt fijjam ameddig én odavótam ?
-Semmi különös édesapám uram..
Bejövén az Örgróf lelövé az Őrgrófnét..Bejövén annak utánna az innas kihúzza az Őrgrófné nagyságát..
Azután be jöttél te bele szartál a vázába ..osztan most várjuk hogy mi lészen majdan!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
A Barackfadalban is énekelt a fiút összeverő Kállay Saunders
  2014-02-06 19:41:41, csütörtök
 
  A Barackfadalban is énekelt a fiút összeverő Kállay Saunders
2014, február 6 - 13:14



A tavalyi Barackfadalban is énekelt a szórakozóhelyen fiút összeverő Kállay Saunders András, aki korábban Megasztár-döntős volt, most pedig a Dal-ban lehet látni.

A tavaly a kormány által megrendelt dal még magában is eléggé nevetségessé és kínossá sikerült, Szávay István a parlamentben is megkérdezte, miért alakították át Magyarország nemzeti tragédiájának évfordulóját egy olcsó táncos mulatsággá.

Szávay szerint a ,,Nemzeti Összetartozás Dala" névre keresztelt, barackfadalként ismert, hitgyülekezetes hangulatú szerzemény mélyen sértő a külhoni magyarok számára. Hozzátette, a ,,Kezeink összeérnek, talpaink egymásra lépnek" szövegrészlet kiválóan példázza a dal ,,primitív, debil színvonalát", amelyben egyébként a ,,magyar" szó egyszer sem fordul elő - jelezte még tavaly.

Ráadásul ugyebár helyet kapott benne a magyar nyelvet törve beszélő, erőszakos Saunders is, ami most így még rosszabb fényt vet az egészre. Az előadó továbbá jó eséllyel indulhat az Eurovíziós Dalfesztiválon is, mivel a Dalban is fellép és rengeteg szavazot kapott a szavazóktól.

Mint arról korábban beszámoltunk, a volt Megasztáros tavaly nyáron súlyosan megvert két fiatalembert a Hajógyári szigeten. Egyik orrát eltörte, másikat fejberúgta, mikor az már a földön feküdt. Az ügy még kezdeti szakaszban van, információk szerint az énekest életveszélyt okozó testi sértéssel gyanúsítják.

alfahir.hu

http://alfahir.hu/a_barackfadalban_is_enekelt_a_fiut_osszevero_kallay_saunders
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Becsület Napja közeledtével
  2014-02-06 19:27:57, csütörtök
 
 


A Becsület Napja közeledtével


A Becsület Napja közeledtével érdemes néhány gondolatot kifejtenünk. Az elmúlt évek során az egész országot lefedő rendezvénysorozattá nőtte ki magát az esemény. Megemlékezések, túrák, kulturális események. A maga nemében ez egyedülálló! De vajon mi ennek az oka? Ehhez érdemes áttekintenünk azt, hogy ténylegesen mire is emlékezünk ezen a februári napon.

A kommunista Szovjetunió csapatai 1944. szeptemberére elérték az ország határát. A magyar és a német csapatok vért, áldozatot nem kímélve harcoltak a sokszoros túlerővel szemben. A vörös csapatok október végére végigrabolva és pusztítva az országot, elérték a fővárost. A német-magyar csapatok védelemre rendezkedtek be azzal a feltett szándékkal, hogy vagy itt állítják meg az ellenséget, vagy sehol.

Az ostrom Sztálin közvetlen parancsára 1944. október 29-én kezdődött meg. A védők - akiket német részről Karl-Pfeffer Wildenbruch Obergruppenführer, magyar részről Hindy Iván vezérezredes vezetett - hősies helytállása folytán az ostrom rendkívül hosszan elhúzódott.

Az erős támadások alatt a védősereg száma jelentősen lecsökkent. Pest megmaradt területeit január 18-án fel kellett adni. A védelem már csak Budára összpontosult. A város felmentésére indított három német hadművelet is kudarcot vallott. A védők már szinte csak a Várhegyet tartották ellenőrzésük alatt. Február 10-ére az élelem teljesen elfogyott, lőszer már alig volt. A német-magyar csapatok választhattak: vagy megadják magukat, esetleg harc nélkül lemészárolják őket, vagy kitörnek.

Ha megadják magukat, talán életben maradnak, de ők nem ezt az utat választották. Hindy Iván szavaival: "A kommunizmus az én szememben és elképzelésemben csak a rablást, a gyilkosságot, és mindenekelőtt a teljes vallástalanságot és ezen túlmenően az erkölcsi fertőt jelentette." Egy ilyen hatalom elé még akkor sem voltak hajlandók letenni a fegyvert, ha a kitörés rendkívüli kockázatokkal járt.

1945. február 11-én este 8 órakor megindult a kitörés. A 43900 katona közül körülbelül fele-fele arányban oszlanak meg a magyarok és a németek, az összlétszám negyedrésze sebesült. A rendkívüli veszteségek ellenére körülbelül 16000 embernek sikerült Buda határát elérnie, ahonnan a német-magyar alakulatok kisebb csoportokban próbálták a frontvonalhoz küzdeni magukat. A Pilisben húzódó német-magyar vonalakat csak kevesen, német feljegyzések szerint február 15-ig 785-en érték, a későbbeikről sajnos nem maradtak pontos adatok. Közülük legtöbben a Wolff alezredes által vezetett csapatba tartoztak. A szovjet hadsereg összesen 20 000 foglyot ejtett a harcok során, a többiek valószínűleg mind meghaltak. Azok a hősök, akik minden veszély ellenére vállalták a kitörést, és akiknek küzdelmeit vagy siker koronázta, vagy minden igyekezetük ellenére nem tudták elérni saját csapataikat, tettükkel örök példát mutatnak.

A történelmi események ismertetésén kívül azonban azt kell mondanunk, hogy mégis túlmutat önmagán ez a nap. Nem kezelhető csupán egy dicső hadicselekményként, itt jóval többről van szó! A Becsület Napja valójában a világosság üzenete, melytől a sötétség természetéből fakadóan retteg. A sötétség a puszta léte miatt gyűlöli a világosságot, miképpen a gonosz a jót. Mi minden évben igyekszünk lehetőségeinkhez mérten méltóképpen megemlékezni a magyar és német Hősökről, nem hagyva azt, hogy a feledés homályába merüljön az üzenet, melyet magukkal hordoznak.

Emlékezni akarunk és fogunk is, mert emlékezni kötelességünk! Erőt akarunk meríteni Hőseink példájából. S aki valóban nemzetben gondolkodó hazafinak tekinti magát, annak ott a helye a megemlékezők sorában!

A megemlékezés szombaton (02. 08.) 13:00-kor kezdődik Budapesten, pontosabbat majd csak a rendezvény előtt 48 órával adunk meg! Kérjük, figyeljék hírportálunkat!

Lantos János tavalyi beszéde, melyet az ott megjelent 14 szervezet nevében mondott el:


Videó http://www.youtube.com/watch?v=i2otp-F5hdI
Lantos János beszéde a Becsület Napján (2013)


http://kitartas.net/2014/02/04/a-becsulet-napja-kozeledtevel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már megint a Nemzeti alaptantervbe akar belepiszkálni a mazs
  2014-02-06 19:13:32, csütörtök
 
  Már megint a Nemzeti alaptantervbe akar belepiszkálni a mazsihisz
2014. február 06. 18:07
Hunhír.info

A Zsidó Közösségi Kerekasztal Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár részvételével csütörtökön ült össze a Parlamentben. Mint azt az államtitkár a zártkörű tanácskozás sajtónyilvános kezdetén megjegyezte: ezt a plénumot jellemzően akkor hívják össze, ha komoly, fajsúlyos témákat kell megvitatni.

A tanácskozáson a zsidó szervezetek javaslatára felvették a napirendi pontok közé a német megszállás emlékművének kérdését, Szakály Sándor történészprofesszor, a Veritas Történetkutató Intézet főigazgatójának Kamenyec-Podolszkkal kapcsolatos megjegyzését, valamint a tervek szerint az idén átadandó Sorsok Háza nevű intézménnyel kapcsolatos észrevételeket.

A Zsidó Közösségi Kerekasztal ülésén az előzetes tervek szerint szóba kerültek ezenkívül a Nemzeti alaptanterv magyarországi zsidóságot érintő vonatkozásai, valamint a magyarországi antiszemitizmusról szóló szociológiai kutatási eredmények.

A tárgyaláson részt vettek többi között a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH), a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány és a Tett és Védelem Alapítvány képviselői. Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija levélben tájékoztatta távolmaradásáról Lázár Jánost. A vezető rabbi a zsido.com honlapon közzétett levelében megismételte: a holokauszt hetvenedik évfordulójára meghirdetett emlékév jó lehetőség az egész magyar társadalom számára, hogy "a ki nem beszélt történelem, egy építő társadalmi párbeszéd témájává lehessen".
"Mint holokauszttúlélők gyermekei és unokái, kötelességünk a megemlékezéseken részt venni, de a történelmi felelősség őszinte megismerése és megküzdése nem a zsidó közösség, hanem az egész magyar társadalom ügye. Ezért káros, ha ez a téma a zsidó közösség és a kormány 'alkudozásává' silányul" - írta levelében a rabbi, miután megismételte korábban megfogalmazott kritikus véleményét a német megszállás emlékművével kapcsolatban.

A Zsidó Közösségi Kerekasztalt a kormány 2011-ben kormányhatározattal hozta létre annak érdekében, hogy platformot biztosítson a hazai zsidó szervezetek és a kabinet közötti párbeszédre. A Kormányzati Információs Központ tájékoztatása szerint a rendezvényen lehetőség nyílik a magyarországi zsidó közösségeket foglalkoztató kérdések megvitatására.
Orbán jövő héten szólal meg
Az ülés után a Miniszterelnökséget vezető államtitkár azt mondta, hogy ,,korrekt, indulatoktól mentes vita" folyt a három fő kérdésben. Az elhangzottakról tájékoztatja a miniszterelnököt, aki a jövő héten választ fog adni mindenre.
Lázár János szerint a magyar kormány célja, hogy a megemlékezés közös legyen, és fontosnak tartják a "tényfeltárást", amely közelebb visz a felelősség kérdéséhez.
A Sorsok Háza kiállításáról azt mondta: a tartalomra koncentráló korrekt vitát szeretne, és úgy véli, hogy nincs értelme az egész emlékhelynek, ha annak szellemisége, koncepciója nem találkozik a zsidó szervezetek elképzeléseivel.
A német megszállás emlékművével kapcsolatban Lázár úgy vélte: néhány félreértést el kell oszlatni, szerinte például történelemhamisítás lenne azt állítani, hogy az 1944. március 19-i megszállással Magyarország nem vesztette el a szuverenitását, és úgy tenni, mintha "a náci Németországnak nem lenne felelőssége a zsidók elhurcolásában". Németország felelőssége elvitathatatlan, ugyanakkor "a németek által elkövetett bűnök nem mentesítenek a saját magunk, vagyis az aktív és passzív magyarok bűneinek felelőssége alól" - fogalmazott.


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=72483
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lázár a Parlamentben tárgyalta meg a zsidókkal "a magyarok b
  2014-02-06 19:10:55, csütörtök
 
  Antimagyarizmus :: 2014-02-06. 16:36
Lázár a Parlamentben tárgyalta meg a zsidókkal "a magyarok bűneinek felelősségét"

A Zsidó Közösségi Kerekasztal Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár részvételével csütörtökön ült össze a Parlamentben. Mint azt az államtitkár a zártkörű tanácskozás sajtónyilvános kezdetén megjegyezte: ezt a plénumot jellemzően akkor hívják össze, ha komoly, fajsúlyos témákat kell megvitatni.

Korábbi, januári fénykép
A tanácskozáson a zsidó szervezetek javaslatára felvették a napirendi pontok közé a német megszállás emlékművének kérdését, Szakály Sándor történészprofesszor, a Veritas Történetkutató Intézet főigazgatójának Kamenyec-Podolszkkal kapcsolatos megjegyzését, valamint a tervek szerint az idén átadandó Sorsok Háza nevű intézménnyel kapcsolatos észrevételeket.
A Zsidó Közösségi Kerekasztal ülésén az előzetes tervek szerint szóba kerültek ezenkívül a Nemzeti alaptanterv magyarországi zsidóságot érintő vonatkozásai, valamint a magyarországi antiszemitizmusról szóló szociológiai kutatási eredmények.
A tárgyaláson részt vettek többi között a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH), a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány és a Tett és Védelem Alapítvány képviselői. Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija levélben tájékoztatta távolmaradásáról Lázár Jánost. A vezető rabbi a zsido.com honlapon közzétett levelében megismételte: a holokauszt hetvenedik évfordulójára meghirdetett emlékév jó lehetőség az egész magyar társadalom számára, hogy "a ki nem beszélt történelem, egy építő társadalmi párbeszéd témájává lehessen".
"Mint holokauszttúlélők gyermekei és unokái, kötelességünk a megemlékezéseken részt venni, de a történelmi felelősség őszinte megismerése és megküzdése nem a zsidó közösség, hanem az egész magyar társadalom ügye. Ezért káros, ha ez a téma a zsidó közösség és a kormány 'alkudozásává' silányul" - írta levelében a rabbi, miután megismételte korábban megfogalmazott kritikus véleményét a német megszállás emlékművével kapcsolatban.
A Zsidó Közösségi Kerekasztalt a kormány 2011-ben kormányhatározattal hozta létre annak érdekében, hogy platformot biztosítson a hazai zsidó szervezetek és a kabinet közötti párbeszédre. A Kormányzati Információs Központ tájékoztatása szerint a rendezvényen lehetőség nyílik a magyarországi zsidó közösségeket foglalkoztató kérdések megvitatására.
Orbán jövő héten szólal meg
Az ülés után a Miniszterelnökséget vezető államtitkár azt mondta, hogy ,,korrekt, indulatoktól mentes vita" folyt a három fő kérdésben. Az elhangzottakról tájékoztatja a miniszterelnököt, aki a jövő héten választ fog adni mindenre.
Lázár János szerint a magyar kormány célja, hogy a megemlékezés közös legyen, és fontosnak tartják a "tényfeltárást", amely közelebb visz a felelősség kérdéséhez.
A Sorsok Háza kiállításáról azt mondta: a tartalomra koncentráló korrekt vitát szeretne, és úgy véli, hogy nincs értelme az egész emlékhelynek, ha annak szellemisége, koncepciója nem találkozik a zsidó szervezetek elképzeléseivel.
A német megszállás emlékművével kapcsolatban Lázár úgy vélte: néhány félreértést el kell oszlatni, szerinte például történelemhamisítás lenne azt állítani, hogy az 1944. március 19-i megszállással Magyarország nem vesztette el a szuverenitását, és úgy tenni, mintha "a náci Németországnak nem lenne felelőssége a zsidók elhurcolásában". Németország felelőssége elvitathatatlan, ugyanakkor "a németek által elkövetett bűnök nem mentesítenek a saját magunk, vagyis az aktív és passzív magyarok bűneinek felelőssége alól" - fogalmazott.
(MTI nyomán)


https://kuruc.info/r/56/123618/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Ha nem érzik jól magukat nálunk, távozzanak Izraelbe!" - Tü
  2014-02-06 19:09:58, csütörtök
 
  2014-02-06. 18:10
"Ha nem érzik jól magukat nálunk, távozzanak Izraelbe!" - Tüntetésen tiltakoznak a zsidó vádaskodás ellen

Az alábbi rendezvény népszerűsítésére kérték fel szerkesztőségünket:


https://kuruc.info/galeriaN/egyeb/anticionistatunt1426.jpg

A rendezvény főszervezője egyik olvasónk, Vass István (magánszemély).


https://kuruc.info/r/23/123622/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szánalmas
  2014-02-06 16:54:05, csütörtök
 
  Szánalmas
Ráczkevy Miklós

Áll a pulpituson, hűséges emberei között, sorolja az ezerszer megcáfolt dolgokat, harcot hirdet újra a szövetségeseink ellen, már rezsivilágháborúról beszél, mindenki ellenünk; Magyarország ma már nem ijed meg semmitől, hiába támadják, fenyegetik, kiáll magáért és a magyar emberekért, akkor is, ha nagyobb erőkkel találja magát szembe; saját magát cáfolja meg egy mondaton belül (saját lábunkra álltunk, de több ezer milliárdot kapunk az Uniótól, amit jól kell felhasználnunk); megoldást javaslunk egész Európának, aztán vagy megfogadja, vagy nem; a lelki megújulás adja sikereink végső magyarázatát; csökkent, ami nőtt; soha ennyien nem dolgoztak; akik elhagyták az országot, azok nem menekültek, azoknak köszönet jár, mert nem munkanélküli segélyért állnak sorba, hanem hazaküldik a pénzt: kétmilliárd forintot, amiért köszönet jár nekik (2 milliárd forint hazautalása ötszázezer külföldi munkavállaló esetén négyezer (4000!) forint fejenként, évente; ez egy dolgot jelent: családok távoztak, akiknek nincs kinek hazautalni már!); kis sajtpapírokról próbál puskázni, hogy húsz százalékkal, ja nem, tizenhárom százalékkal lesz olcsóbb az áram, kicsúszik a kezéből a papír; elégedetten konstatálja, hogy Rogán és Lázár a háta mögött hálásan röhög a poénjain.

Ő Magyarország miniszterelnöke.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kútba esett adósságcsökkentés
  2014-02-06 16:52:58, csütörtök
 
  Kútba esett adósságcsökkentés

Posted on 2014/02/06 Szerző: Admin
Csak trükkökkel sikerült csökkenteni tavaly év végén az államadósságot, januárban a nettó adósság ismét rekordszintre emelkedett. Idén év végén már a magánnyugdíj-pénztári vagyon sem fog segíteni: az ugyanis elfogyott. Ráadásul a paksi bővítés is növelni fogja az államadósságot.
Csodás-új-mesepalotából zengedezik hülyeségeiket Magyarország csökkenő adósságáról!

Új csúcsra emelkedett Magyarország nettó államadóssága: januárban az Államadósság-kezelő Központ (ÁKK) előzetes adatai szerint 843,9 milliárd forinttal nőtt, így elérte a 22 842 milliárd forintot. Ez az idei évre kalkulált két százalék körüli bővülést figyelembe véve a bruttó hazai össztermék (GDP) 77,9 százaléka. Az ÁKK azonban csak a központi költségvetés adósságát publikálja, ezen kívül az államadósságba beletartozik még az önkormányzatok és a költségvetési rendszeren túli pénzügyi alapok adóssága is.

Decemberben az ÁKK mintegy 455 milliárd forintnyi adósságot tüntetett el azzal, hogy visszafogta a kötvénykibocsátást. Az adósságszabály ugyanis azt követeli meg, hogy a GDP-arányos államadósság alacsonyabb legyen december végén, mint egy évvel korábban. A januári emelkedés azért is különös, mert az ÁKK január végén törlesztett egymilliárd eurónyi, mintegy 300-310 milliárd forintos adósságot: ez alapján úgy tűnik, komoly forrásbevonással kezdte az évet az állam.

A magyar költségvetés most már konszolidált, csökkenő államadósságú pályán van - mondta el a Fidesz.hu-nak adott, tegnap megjelent interjújában Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. A kormány büszkén hirdeti, hogy csökkentette az államadósságot, ez azonban nagyrészt a magán-nyugdíjpénztári vagyon adósságtörlesztésre fordításának köszönhető. A közel 3000 milliárd forintból 2020 milliárdot költött a kormány adósságcsökkentésre: enélkül a GDP 85-86 százalékára emelkedett volna az állam adóssága.

Ebből 435 milliárd forintot a tavalyi év utolsó hetében költött el a kormány: az ÁKK kötvényvisszafogásán túl ez is hozzájárult a statisztika megszépítéséhez. A kormány közvetlenül a választások előtt nem akarta megengedni magának, hogy megszegje az alaptörvénybe foglalt adósságszabályt.
Orbán Viktor 2010-ben azt ígérte: megvédik a nyugdíjakat és csökkentik az államadósságot: a legfrissebb adatok alapján azonban látszik, egyik sem sikerült.

Azt Varga Mihály is elismerte: növekedhet az államadósság a paksi beruházásra felvett orosz hitel miatt. A kormány azzal számol, hogy maximum 2-3 százalékponttal nő éves szinten az államadósság bruttó hazai össztermékhez viszonyított aránya. Így a növekedés nem veszélyezteti azt a célt, hogy a magyar államadósság a következő tíz évben is csökkenő pályán maradjon. Az ugyanakkor nem világos, hogy képes az államadósság egyszerre nőni és csökkenni. Varga szerint évente mintegy 300 milliárd forintot fordít a költségvetés a paksi beruházásra, ez a GDP egy százalékának megfelelő összeg.

Az valószínűtlennek tűnik, hogy az államadósság csökkenő tendenciája ellensúlyozná a paksi beruházás költségeit: 2010 óta összesen nem csökkent ilyen mértékben az államadósságunk. Azt pedig láttuk, hogy a tavalyi év végén csak kisebb trükkökkel sikerült csökkenteni az államadósságot, míg a nettó adósság rekordszintre növekedett. Feltehetően az idei évben is ehhez hasonló, statisztikát javító kerülőutakra lesz szükség. Varga Mihály érvként felhozza azt is, hogy a paksi beruházás nemcsak az adósságrátát emeli, de több tízezer embernek ad majd munkát. A nemzetgazdasági miniszter nyilvánvalóan arra utalt, hogy a bővüléssel fokozatosan “kinőhetjük az adósságot".

Elemzők azonban ezen a területen sem látnak sok biztatót: még vissza sem értünk a 2008-as nominális GDP-hez, a most látott növekedés csak a rendkívül alacsony bázis - nevezetesen a 2012-es recesszió - miatt tűnik kedvezőnek. Steen Jakobsen, a Saxo Bank vezető közgazdásza egy tegnapi előadásában elismerte, jelentős kiigazítást hajtott végre a kormány, ám ennek nagy részét direkt adókkal érte el.

Emellett a monetáris politika egyáltalán nem tűnik függetlennek, ezáltal gyenge a mandátuma, az államadósság jelentős része pedig külföldiek kezében van, így az ő kegyelmükre kell hagyatkozunk. Jakobsen szerint ezen okok miatt a mostani forintgyengülést a nemzetközi környezet romlása ellenére 70 százalékban a hazai folyamatok okozzák. A Saxo Bank elemzője szerint hazánk talán a legproblémásabb ország az általa látogatottak között.

Rendületlenül optimista az ÁKK

Ötvenmilliárd forint értékben tervez 3, 5 és 10 éves magyar államkötvényeket értékesíteni ma az Államadósság-kezelő Központ (ÁKK) - Borbély László András, az ÁKK vezérigazgató-helyettese a Reutersnek nyilatkozva elmondta, sikeres kötvényaukcióra számítanak. Borbély szerint a keddi és szerdai napon látott hozamcsökkenés arra utal, hogy a hosszabb lejáratokon is stabilizálódik a magyar kötvénypiac, ráadásul a 3 hónapos diszkontkincstárjegyek keddi aukcióján kedvező kereslettel szembesültek.

A múlt heti forintgyengüléssel párhuzamosan a magyar állampapírok hozama is megugrott. A múlt hét csütörtöki aukción meghirdetett 50 milliárdnyi 12 hónapos diszkont kincstárjegyre összesen 50,5 milliárdos kereslet érkezett, a hozam pedig 67 bázisponttal emelkedett a két héttel korábbihoz képest.
(Népszava)

Bal-Rad komm: Még egyszer-de nem először és nem is utoljára: a rendszerváltáskor 20 milliárd dollár volt a külső államadósságunk, amit vegyünk 1 egységnek. Az állami vagyon mértékét pedig vegyük 100 egységnek.

Kb igy: 1:100

Ma ugyanez a képlet a igy néz ki: 8:5

Azaz: adósság lett nyolcszoros, az állami vagyon pedig 5 százalékra csökkent.
Az állami vagyonnal pedig egyenes arányban csökkent az ország SAJÁT JÖVEDELEMTEREMTŐ KÉPESSÉGE-azaz a MAGYAR tulajdonú gazdaság!
FELVEVŐPIACAINK ELVESZTEK!
MÁSFÉL MILLIÓ MUNKAHELY MEGSZŰNT-és azóta sem sikerült teremteni SZÁZEZER ÉRTÉKTEREMTŐ MUNKAHELYET!

És mégis!
1989-ben “az az áldatlan és tarthatatlan" állapot rendszerváltást kényszeritett ki!
Ez a mostani “áldott" állapotunk mit fog eredményezni? Mi fog ebből születni?

EBBŐL CSAK NYOMOR, KILÁTÁSTALANSÁG-VÉGSŐ SORON PEDIG FORRADALOM FOG SZÜLETNI!

Mert ha valami tarthatatlan!-akkor a mostani helyzet az az!

http://balrad.wordpress.com/2014/02/06/kutba-esett-adossagcsokkentes/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2014.01 2014. Február 2014.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 629 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2497
  • e Hét: 5599
  • e Hónap: 16710
  • e Év: 170206
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.